-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Fire/SOUL/CD #157565 üzenetére
Persze, külön ablakba nylik meg a Hibitbe.
Store-appok.
Mint írtam, a Fotókat már uninstalláltam, ezért nem jelenik meg. Nincs telepítve, Store is úgy jelzi mint telepíthető app.
csak engem zavar a majd' 1giga amit maga után hagyott. -
válasz
Fire/SOUL/CD #157563 üzenetére
Egyik sem jeleníti meg a Fotók meg a Skype appot.
Érthető hisz papíron már uninstallálva vannak.
Közben próbaképp powershellbe töröltem a ZuneMusic meg a ZuneVideo appokat.
Azt se tudom mik ezek sose kellettek.
És lám EZEK sem törlődtek teljesen, ott vannak a
C:\Program Files\WindowsApps könyvtárban.
Geth segítenél dism ügyben, már csak azért is legyalulom ezeket. Dafke csak azért is. -
I02S3F
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #157532 üzenetére
Gondoltam erre, azért írtam, hogy "bagoly mondja". Kábé úgy értettem, hogy "könnyű mondani".
-
I02S3F
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #157530 üzenetére
Tudom bagoly mondja, de backup legyen!
-
tibaimp
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #157523 üzenetére
OK! Nagy köszi, a programot is!
szerk: A HDD-n az adatokat át fogja helyezni a 2. partícióról, úgy mond a HDD "elejére", vagy ott marad "középen" az újra particionálás után?
-
Winner_hun
félisten
válasz
Fire/SOUL/CD #156423 üzenetére
Súgó / több hibakeresési információ (vagy about:support) oldalon a Firefox felfrissítése megoldotta a problémát. Kiegészítőket újra le kellett tölteni / beállítani, de végre jó.
-
tonyrulez
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #156433 üzenetére
Az alvó állapotból való ébresztésnél játszik. Itt megy a gép, csak le van zárva.
-
Thrawnad
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #156430 üzenetére
Corel Draw X7
-
Thrawnad
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #156428 üzenetére
Az se működött.
Reinstall lesz -
Zaji
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #156404 üzenetére
Szia,
Nagyon szépen köszönöm a segítséget!
Megoldotta a problémát.
-
Zaji
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #156404 üzenetére
Köszönöm ezt (is) megpróbálom.
-
Czmorek
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD #156364 üzenetére
Egyébként figyeltem a feladatkezelőt, s mikor íródott a mappa akkor egy COM....akármi.exe használta a lemezt.
Ezt leállítottam és azóta nem jönnek létre újabb mappák.
Itt a kép: -
Czmorek
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD #156334 üzenetére
Windows 10 Pro
22H2
19045.5073 -
I02S3F
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #156358 üzenetére
A 10 tud vissazállni alapállapotra fájlok, doksik megőrzésével, vagy azok nélkül!
Köszi Tibi!
-
Bacusuz
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #156353 üzenetére
És a meglévő w10-et meg lehet valahogy tisztítani úgy hogy a kód ne vesszen el? olyasmire gondolok mint androidnál a rendszer visszaállítás?
lehet az is elég lenne, igazából idős hölgy, a gép sokszor belassul, néha hibaüzenet de tudom hogy nem hw-s probléma. -
Bacusuz
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #156351 üzenetére
Háta azt nem tudom mert csak holnap fogom látni a gépet de arra emlékszem hohy egy régi w7 es gép licenszét vettem meg itt ha-n és azt adtam be neki telepités után
Ez segitett? -
Werkly
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #156324 üzenetére
Köszönöm!
-
szalai019
csendes tag
válasz
Fire/SOUL/CD #156247 üzenetére
Köszönöm a segítséged és külön köszi a képes segédletet.
Nem vagyok egy nagy sw bajnok, a gépen előbb kicserélek bármi alkatrészt mint ezt megoldjam. De sikerült! Üdv: Laci
-
peter889
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #156257 üzenetére
Igen, próbáltam.
És láthatóan az égvilágon semmi hatása semmire.
Amit végképp nem értek, hiszen elfogadja, elmenti a beállításom.
Köszönettel várom a megoldást. -
havri1
félisten
válasz
Fire/SOUL/CD #156247 üzenetére
Köszi, végre megoldódott nálam is. Ezt rögzített bejegyzésbe kéne, vagy összefoglalóba, míg hivatalosan nem javítják
-
King Unique
titán
válasz
Fire/SOUL/CD #156235 üzenetére
Mármint a lapozás, ami akkor eleve a 3rd party program hibája, ha a réginél nem, ellenben az újabb programverziónál már működik.
Kösz az infót!
-
coco2
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #156216 üzenetére
Megvan, köszönöm
Melyik MS agyhalott találhatta ki UI kényelmi funkciót system / multitasking alá rakni
-
BTom1970
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD #156002 üzenetére
Hát igen így kéne... De sosem így mennek a dolgok. Mint ahogy az idézetemből is látható.
-
válasz
Fire/SOUL/CD #156002 üzenetére
+1
-
BTom1970
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD #155994 üzenetére
Végül ez oldotta meg a problémát.
bootsect /nt60 e: /mbr
Meg előtte volt egy Easeus Rebuild MBR
. -
BTom1970
aktív tag
válasz
Kiszereltem a Disk1-et. Így se Boot-ol a Disk2 aktív partíciójáról.
Számítana a partíciók sorrendje a lemezen? -
BTom1970
aktív tag
válasz
Valahova nagyon elraktam a pendrive-ot.
-
válasz
Fire/SOUL/CD #155991 üzenetére
Köszi, esélyes, hogy ez volt a fél évi idegadag problémája.
Megpróbálom
-
Cs1csó
titán
válasz
Fire/SOUL/CD #155968 üzenetére
+1 Avast, lehet karanténozta/töröltrle (ez utóbbit nem csinálja automatikusan, de lehet módosítava volt és akkor igen.
-
hape60
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD #155953 üzenetére
Köszönöm; lehet hogy még találkozunk :-) Nem tudok semmi pontosat a fentieken kívül a régi és az új gépről. Ha itt a feladat, és nem megy, jelentkezem.
-
Debilon
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #155945 üzenetére
köszi!
valamiért a Niubi-ban nem sikerült, pedig most megnézve mennie kellett volna, meg az mbr2gpt előtt is azzal mozgattam át partíciót, hogy meg tudja csinálni
végül a Macrorit-al sikerült a megoldás, minden a helyére került!
a többieknek is köszi a tippeket!
-
RootOfOrigin
csendes tag
válasz
Fire/SOUL/CD #155926 üzenetére
Köszönöm szépen!
-
Werkly
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #155909 üzenetére
Valami jó levelezőprogi alternatívaként? Telekom és gmail fiókok lennének használva amúgy. Kösz!
-
I02S3F
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #155909 üzenetére
Egész kényszer helyzetet teremt a MS!
-
válasz
Fire/SOUL/CD #155813 üzenetére
-
Fuvaros
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #155766 üzenetére
másik ujjamat kérte, mert felismerte a mutatóujjam, hogy már használatban van...de ha gondolom törlöm a régi profilt egyszer, akkor már vissza lehet állni a mutatóujjra...
-
Fuvaros
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #155753 üzenetére
közben elég gyorsan sikerült az új profilt bekonfigurálni, szerintem nem lesz szükség a régi profilra...de ki tudja..egyelőre használom ezt, müködik minden
-
Fuvaros
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #155753 üzenetére
köszi megcsináltam amit írtál. megint csak az jelenik meg: kérem a pin kódot és nem lép tovább, nem csinál semmit, nem lehet beírni semmit.
-
bozsozso
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #155748 üzenetére
A control.exe /name Microsoft.NetworkAndSharingCenter parancs nem jelenít meg semmit parancssorban, csak elindítja a Vezérlőpultot, annak is a Hálózat és megosztási központ része jelenik meg. Ez így igaz, eddig csak annyit néztem, hogy a parancssorban nem jelenik meg semmi.
-
Fuvaros
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #155750 üzenetére
kösz megnéztem. a felét értem kb mindenképp kell egy új fiók?
-
bozsozso
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #155738 üzenetére
Teljes történet: Sokáig állt a gép. Alaplapot cseréltem, klónoztam nagyobbra az ssd-t. Ezután elindult, ment rendesen. Frissítések lejöttek rendben minden ok volt, de véletlenül töröltem pár dolgot és ezért újra klónoztam az ssd-t majd kezdtem előlről mindent, de itt már problémák adódtak a frissítésekkel, mert kis idő után kiírta, hogy nem tudja letölteni, mert nincs internet. Na és most jön amikor a nagy hibát elkövettem, az eredeti ssd-t visszarakva azon is megpróbáltam a frissítéseket letölteni, itt is előjött, hogy eltünt a hálózati jel a tálcáról. Sajnos így az eredeti ssd-t is elszúrtam így már nincs olyan pontom amit vissza tudnék állítani. Visszaállítási pont ki volt kapcsolva.
Leszedtem a telepített frissítéseket, de nem lett jó. Beépített hibaelhárítót már próbáltam. Eszközkezelőben a hálózati kártya rendben, de leszedtem a drivert, majd telepítettem újra. Próbáltam másik hálózati kártyát is. Az a baj, hogy a hálózat megjelnik és érzékeli azt is, hogy a kábel be van-e dugva, de ennek ellenére nincs internet.
Jelenleg a KB5027215 frissítést nem tudom eltávolítani, mert hibára fut. Csak annyit ír, hogy nem sikerült eltávolítani.
ipconfignál internetes ip címet látok, de az átjárónál nincs semmi. Routert hiába pingelem nincs válasz.
"control.exe /name Microsoft.NetworkAndSharingCenter " erre nem ír ki semmit.
-
bozsozso
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #155734 üzenetére
Köszönöm, de sajnos nem segített.
Újraindítás után is ugyanaz a helyzet.
-
Rodzser Mór
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #155681 üzenetére
"Az, hogy Nálad a Gép alaphelyzetbe állítás nem ment, annak nem a visszaállítási pontok hiánya okozta."
Így gondoltam én is, csak nem fogalmaztam egyértelműen a hsz-ben. De akkor legalább most megerősítettél, hogy a visszaállítási pontoknak nincs köze az alaphelyzetbe állításhoz.
-
válasz
Fire/SOUL/CD #155652 üzenetére
Köszi!!
Macerás a fene egye meg de tökéletesen működik. -
válasz
Fire/SOUL/CD #155613 üzenetére
A Tplinket sajnos nem tudom mellőzni mert ennek van külső SMA antennacsatija, amire egy 70 centi hosszú wireless yagi antenna megy és ezen jön a net 100 méterről.
Az Intel az integrált, és fix antennás, nem lehet a wifi yagi antennát rácsatlakoztatni.
Hídkapcsolatot is próbáltam létrehozni, azt is elutasítja a Win, szerinte ehhez legalább 2 nagysbességű adapter kellene, de ő nem talál egyet sem.
bammeg hát ott van 4 darab, Wifi, Wifi2 és 2 darab gigabites ethernet port.
Valami gebasz van ezen a Winen a hálózattal az biztos.
Megnézem amit linkeltél, és köszi az eddigieket. -
válasz
Fire/SOUL/CD #155606 üzenetére
Sajnos nem megy.
Itt már elhasal hogy be se tudom kapcsolni a hotspotor, visszaugrik a csúszka és írja is hogy nem sikerült a hotspot.Ha az adpterbeállításoknál osztom meg a akkor ott engedi de ennyi, semmi nem törénik.
Lehet a Tplink sticknek driverbaja van, gy ártótól letöltött drivert használom, írja is a Win ha kerestetek vele drivert hogy szerinte a lagjobb van használatba.
Nem lehet megosztani ezt a tplinket.De meg lehet, rákerestem,
C:\Windows\System32>netsh wlan show drivers
Interface name: Wi-Fi 2
Driver : Qualcomm Atheros AR9271 Wireless Network Adapter
Vendor : Qualcomm Atheros Communications Inc.
Provider : Qualcomm Atheros Communications Inc.
Date : 2012. 10. 15.
Version : 10.0.0.20
INF file : oem47.inf
Type : Native Wi-Fi Driver
Radio types supported : 802.11b 802.11g 802.11n
FIPS 140-2 mode supported : Yes
802.11w Management Frame Protection supported : Yes
Hosted network supported : Yes
Authentication and cipher supported in infrastructure mode:
Open None
Open WEP-40bit
Open WEP-104bit
Open WEP
WPA-Enterprise TKIP
WPA-Personal TKIP
WPA2-Enterprise TKIP
WPA2-Personal TKIP
Vendor defined TKIP
WPA2-Enterprise Vendor defined
Vendor defined Vendor defined
WPA-Enterprise CCMP
WPA-Personal CCMP
WPA2-Enterprise CCMP
Vendor defined CCMP
WPA2-Enterprise Vendor defined
WPA2-Personal CCMP
Authentication and cipher supported in ad-hoc mode:
Open None
Open WEP-40bit
Open WEP-104bit
Open WEP
WPA2-Personal CCMP
Ott van hogy a WIFI2 alkalmas, ezt ostanám meg.
Hosted network supported: Yes.
Akkor mi a búbánatért nem enged még hotspotot se csinálni belőle?Viszont a másik, amire akarom osztani, a WIFI az szerinte Hosted sopported: No
Ez egy AC dualban Intel wireless card.
Viszont ugyanezen a hardveren az Ubuntu meg szó nélkül megosztja a WIFI2-t a WIFI kártyán.
Én már nem értek semmit.Próbáltam külső szoftverekkel, is egyikkel se ment, vagy semmi nem történt vagy mirelitre fagyott az agész hálózat.
Mi lehet az oka hogy Winen nem megy se a hotspot, se a router mode eszköz között?
Erre kéne rájönni de eléggé esélytelen. -
Geth
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #155569 üzenetére
Nincs vele semmi gond, kifogástalanul működik, az meg, hogy most van egy topiktárs akinek valamiért nem jön össze a mutatvány, az nem mérvadó.
Én ezt egy az egyben rá tudom húzni az itt jelentkező problémák 98 százalékáraHa nem tudod az SSID-t,
Fogd meg a söröm.ha kapcsolódsz is egy saját magad által létrehozott rejtett hálózathoz, a router admin felületét sem lehet elérni.
Már miért nem? (Egyébként de.)A rejtett hálózat annyi korlátozással jár, hogy vannak hulladék eszközök amik nem képesek kapcsolódni, vagy hosszútávon stabilan fenntartani a kapcsolatot.
Amit leírtál, inkább túzfal vagy hálózati profil (privát vs nyílt) problémára utal, nem a wifi "rejtettségére". -
válasz
Fire/SOUL/CD #155564 üzenetére
Köszi.
-
válasz
Fire/SOUL/CD #155491 üzenetére
Köszönöm, megvan mind a 8GB, beállítottam mindhármat, amit a videóban javasoltak. Utóbbi 6 évben ez a gép kb. évente 2x volt bekapcsolva, most végre beköltöztünk, van hely. Eddig laptopot használtam, csak az fért el a garzonban. Röviden ennyi a sztori, valószínűleg Win7 alatt is 6GB volt. Az Fx6300-ban nincs integrált vga, szóval nem tudom minek tartott fent 2GB-ot. BIOS-ban nincs ilyen beállítás. Amíg nincs keret újra, addig ez is megteszi. Nem annyira vészes a ryzen 2500u-hoz képest.
-
válasz
Fire/SOUL/CD #155489 üzenetére
A cpu hűtés az nem Win10 hiba volt, tényleg állt a venti. Átdugtam chasis fan csatlakozóra, arról megy szépen. Szerintem megadta magát a másik csati.
Tettem fel újabb Aida-t. Ez jól látja a bios verziót, 1.8-as, az ok.
Ami nem ok: 4db 2GB-os DDR3 ram van az alaplapban. Az Aida is meg a Win10 is 6GB-ot ír. Az egyik nem működik ezek szerint?
Windows verzió: Windows 10pro, 64bit 19045.4780 -
válasz
Fire/SOUL/CD #155460 üzenetére
Szia.
Ez volt igen. De nem hozott eredmény. Full mentés is volt azóta. Még este vmit kipróbálok. Után friss telepítés. -
sicc_innen
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #155453 üzenetére
Köszönöm! Ezt meg fogom nézni.
(A billen nincs opció wifi ki-be kapcsolásra. Linux live alatt is működik alapból, tehát nem BIOS-elállítódás lehet.) -
sfefe
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #155318 üzenetére
Köszi szépen..
Majd átmegyek megnézem .
Ha a 2. 3. nem akkor, hogy lehet biztosra menni biztos e az SSD?
Itthon nincs másik...vmelyik program?Pár hónapja megy rendesen... Ha el lenne állítva akkor már első indításnál jelzett volna nem?
-
Thrawnad
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #155287 üzenetére
Tudsz ajánlani egy külső BackUp programot? A Streamerem sajnos csak 250 MB-t tud és csak 10 kazim van. És a 240 db kazettát megírni kicsit sokáig tartana szerintem.
Thrawnad
-
n42
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #155282 üzenetére
Szia,
Köszi szépen, sikerült...
...de ez vicc kategória 2024-ben, hogy ilyen bugok jönnek elő...
-
looser
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #155170 üzenetére
Meggyőztél, meggyőztetek, még nem tudom mi lesz, de valószínűleg marad a W11-re hákolás. Jövőre végül is már 9 éves lesz ez az architektúra, de mivel hibátlan, nehezen válok meg tőle. Köszi mindenkinek mindent (is)
-
looser
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #155168 üzenetére
Hááát, igazából ez volt az eredeti kérdés, nem tudom, hogyan csúszott át W10/11-be :-)
-
looser
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #155164 üzenetére
Erre gondoltam. Az Extended End Date a security patchek meglétét jelenti, ezért gondolom, hogy jó választás lenne W10 helyett/után.
-
looser
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #155156 üzenetére
Szerintem ez nem IOT verzió, legalábbis az Essential is választható ezen az áron, de a tippet köszi, erre figyelek
Néha játszom, plusz VMware fut pár teszt vm-el; csak tanulás céljából.szerk.: licenszelés alatt a KMS/MAK -ot értettem, vagy hogy az eladó esetleg valami szürkezónás aktiválást javasol.
-
sz.j
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #155135 üzenetére
Akkor késtek a cikkel .., ezek szerint kedden (06.18) már megkaptam
-
válasz
Fire/SOUL/CD #152878 üzenetére
Ez EASY volt, megint van egy lányom, meg 2 unoka...
-
movax
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #152653 üzenetére
"valami rejtélyes módon, az outlook-s címemet MS acc.-nak vette"
Ez lesz a nyitja. Skype-usert is MS-acoountnak veszi.
-
válasz
Fire/SOUL/CD #152665 üzenetére
Mit hibáztam el?
Azt hogy nem volt MS Account..Ha még nálad van a régi lap tegyél rá ms acc-ot, az új gépre is, újon aktiválási hibaelhárító, jelentős hardvermódosítás és a listából válaszd ki melyikről kerüljön át a licensz.
-
válasz
Fire/SOUL/CD #152659 üzenetére
Nem
eltávolítani
hanem átrakni kell. Elmondtam. Többiek linkelték is. Nem akarod megérteni..? -
King Unique
titán
válasz
Te, ebből a "kuss a neved", "XARKUPAC" és egyéb trágárkodó, alpári szóhasználatból lehet kicsit vissza kellene venni, sőt legjobb lenne inkább mellőzni itt.
Köszönjük!
-
King Unique
titán
válasz
Le lett már írva többször az imént, hogy a digitális licencet nem lehet csak úgy törölni, max. esetleg a Microsoft ügyfélszolgálata tudná, vagy azok sem feltétlen szokták / tudják, hanem csak engedélyezik az aktiválást a régi mellett az új alaplapnál / PC-n is (példa). Ahol az utóbbiból következik az is, hogy szükség esetén annak törlése nélkül is megoldható az újraaktiválás másik PC-n.
Itt max. annyi van, hogy eladásnál akkor az új tulaj is kaphat egy potya licencet. Már ha tud róla, meg megfelelő kiadást telepít és nem Enterprise LTSC-t KMS-sel aktiválva.
-
Geth
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #152656 üzenetére
Nekem is az outlook accountomat upgradelték MS accountra.
-
válasz
Nincs MS Account... Csak helyi fiók
Lehet toporzékolni, csak nem érdemes.megint aktiválja magát... Digital licence-l
Ezen nincs mit csodélkozni. Már 8 éve így működik. Nem a lemezen nem a gépen van a licensz.
Megszoksz vagy megszöksz. -
King Unique
titán
válasz
• How to Uninstall Product Key to Deactivate Windows 10
"Uninstalling the product key on a Windows 10 PC will not remove the digital license for that PC from Microsoft activation servers. "
Mint már le lett írva az előbb, a Microsoft aktiválószerverén van tárolva a digitális licenc, a rendszermeghajtóként használt SSD-nek ahhoz semmi köze nincsen, azt hiába törölgeted zéróra tesó.
• Specifying Hardware IDs for a Computer
• Windows 10 and Windows 11 Digital Licencing explainedA hardverazonosító alapján generálódott digitális licencnél leginkább az alaplap (és a CPU) számít, az egyéb hardverösszetevőknek nem sok köze van hozzá, a HDD / SSD rendszermeghajtónak meg konkrétan semmi.
"azt sem értem, hogy hogy a retekbe lehet ott, amikor sosem rendeltem hozzá a digitális licencet a fiókhoz..."
Ahhoz elég 1x bejelentkezni valamilyen online fiókkal és automatikusan hozzárendelődik a digitális licenc.
Digitális licenc lehet helyi fióknál is, a Microsoft-fiókhoz kapcsolás csak egy plusz opció."Korábban írtam, hogy kb. úgy telepítettem a W11-t, mintha sosem, aztán mégis aktiválódott..."
Már az is baj, ha automatikusan aktiválódik?
Amúgy ha Windows 11-ről van szó, akkor azt legközelebb értelemszerűen inkább a Windows 11 topikban kellene kitárgyalni.
-
Geth
veterán
válasz
A digitális licence az MS szerverén van, onnan kellene törölni. Az SSD Secure Erase az SSD-t törli, nem az MS szerverén a rekordot...
-
válasz
Fire/SOUL/CD #152648 üzenetére
Szóval nem törölni akarod (ami win7 idejében az elfelejtettem a kódot, lekopott a matrica dologgal ekvivalens) hanem megtartani.
MS fiókon keresztül átrakhatod egy aktiválatlan másik saját gépedre és utána eladhatod a lapot amiről levetted. Licenszed megmarad. -
7Heads Drago
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #152648 üzenetére
Amúgy olyan vicc összegért vehetsz egy oem licenszet, hogy nem hiszem hogy bedőlne a világ tőle körülötted.
Egy új gép ára a drága. Egy jó lap, vagy proci, vagy vga nagyon drága. Nem beszélve a notikról. Az meg még drágább, viszont ahhoz meg a legtöbbhöz eleve adnak windowst. -
King Unique
titán
válasz
Fire/SOUL/CD #152646 üzenetére
How to Uninstall Product Key to Deactivate Windows 10
"Uninstalling the product key on a Windows 10 PC will not remove the digital license for that PC from Microsoft activation servers. "
A digitális licencet nem lehet csak úgy törölni a Microsoft aktiválószerveréről a szokásos
slmgr
parancsokkal, az max. Windows 7/8/8.1-ig működött a rendszer teljes deaktiválásához, ami korábban már ki lett itt tárgyalva itt.
De amúgy nem is kell törölni, mert nyilván anélkül is megoldható másik PC-n az újraaktiválás, ha megfelelő a licenc, termékkulcs.Ja, nagyon "szopat ez a bináris hulladék", amikor a Windows 10/11-nél pont hogy sokkal rugalmasabb és kényelmesebb az újraaktiválás mint a korábbi Windowsoknál, a digitális licencnek hála nem kell termékkulcsok újbóli megadásával vesződni, mert eleve adott az automatikus aktiválás, Microsoft-fiókból is intézhető ha ahhoz lett kapcsolva, stb..
-
Geth
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #152646 üzenetére
Én úgy tudom sehogy.
-
tylerddd
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #152493 üzenetére
Oprendszer nélküli gép volt.
-
tylerddd
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #152491 üzenetére
De akkor azt úgy hagyjam ott? Nem hiszem, hogy sokat babrálnak majd a meghajtóknál, de pl. engem személy szerint zavarna
Amin egyébként kiakadtam, hogy alapból a boot-menü le volt tiltva a gépen.
-
Perzsa
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #152126 üzenetére
WINRE nincs konfigurálva, PCR7 kötés nem lehetséges.
Megnéztem TPM2.0 rendben van, UEFI bios rendben van, secure boot rendben van.
-
Beldar
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #152183 üzenetére
Ez sem oldotta meg, ahogy tordaitibi példája is mutatja...
Viszont! Bevetettem a nehéztüzérséget egy WIN11 install pendrive személyében!
A Novo gomb menüjéből erről tudott boot-olni, így legalább a WIN10-et le tudtam törölni és felrakni WIN11-et. Ez volt a célom, de a BIOS-ba bejutás továbbra sem megy... -
válasz
Fire/SOUL/CD #152172 üzenetére
Az a baj hogy a cmos elem kivétele már a múlté. Gyakorlatilag az óráért felelős hogy ne nullázódjon le.
Flash csipbe van tárolva az összes beállítás, ennek a tartalma több év cmos elem kivétel után is megmarad.
Tapasztalat, emiatt hajítottam ki egy mini pc-t mert olyan beállítást csináltam a biosába ami miatt nem volt usb, a mini pc-n meg más periféria nem volt.
És gyönyörűen bebootolt a W10 csak ugye semmi periféria, se bill se egér se semmi. Ezokból a bios is örökre elérhetetlenné vált mivel nem volt billentyűzet.
Hetekre kivettem belőle a elemet, eredmény nulla.
Itt a PH-n egy nagyon rendes segítőkész kolléga újraflesselte a flashmemóriát de mivel nem volt sehol a neten pont ugyanaz a firm verzió így a gép félig döglött maradt.
Próbát megér a cmos elem kivétele. -
Beldar
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #152174 üzenetére
Mindketten igazatok van, mert valóban levettem az alsó takaró lemezt, de viszont csak részben hozzáférhető az alaplap:
[kép]
Sárgával bekarikáztam a vezetéket, amit kihúztam, ezzel megszakítottam vajon az elem áramkörét? Semmi hangulatom jobban szétszedni jelenleg ezt a gépet.... -
movax
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #152172 üzenetére
Bocs, hogy beleszólok, de ezen a lapon hozzáférhető az elem. Vagyis a hátlap leszerelésével könnyen elérhető.
-
Beldar
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #152168 üzenetére
Megtettem a hibernálás letiltását admin módban, majd utána speciális rendszerindításos (kék hátteres) módszereket is (UEFI Firmware beállítás, USB-ről indítás), egyik sem hatott rá, minden esetben újraindul a WIN10 és betölt. A Novo gomb sincs rá hatással, az is mindig átdob a rendszer betöltésbe. Egy dolog feltűnt: indításkor az Fn+F2 annyit elér, h megtorpan az indítási folyamat, eltűnik a Lenovo felirat és tiszta fekete lesz a képernyő egy-két pillanatra, mindaddig, amíg nyomkodom az F2-t, de amint abbahagyom, ugyanúgy hidegvérrel betölt ismét a rendszer. Képtelen vagyok elhinni, h ilyen van, 20 éve rakok össze és telepítek gépeket, ilyet még nem láttam! De mint írtad, sok ilyen panaszt olvastál te is, h nem lehet elérni a BIOS-t. Nem lehet vmi képpen reset-elni a BIOS-t? Alaphelyzetbe tudom, h lehet állítani, de ahhoz is be kell lépni a BIOS-ba, agyrém...
-
válasz
Fire/SOUL/CD #152153 üzenetére
Közbe kolléga helyesbített, m2 de nvme nem sata, bár ez itt nem sokat változtat.
Hát igen a hosszú téli esték... lesz idő tesztelni.
-
Werkly
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #152153 üzenetére
Én írtam rosszul. Tehát a VGA alatti M2 NVME SSD-n van már egy W11. De van a gépben egy SATA III csatin egy SATA SSD. Ha eere telepítenék W10-et az belerondítana a VGA alatti eszkösz rendszerébe. Vagy addig ki kéne vennem az NVME eszközt? Kösz!
-
válasz
Fire/SOUL/CD #152148 üzenetére
Nem kell link, most fényképeztem le, itt az egyik saját gépem, igaz 6 éves,
sata0 az pont egy m2 ssd, 128-as, a másik, a port1az egy 1 terás normál sata ssd.
Ott van a disabled mindkettőnél és működik is.
Ennek a gépnek még biosa van, 5 fül és mindegyik alatt kilométernyi almenü.
Ma meg semmit nem lehet állítani, igaz minek, átlaguser ebbe nem turkál. De a flash-ba elférne egy normális bios ma is, biztosan drága megírni.
Igen csináltam, 2 lemez mellé egy harmadik, volt a gépbe 1 Linux meg egy W10 külön lemezeken és a vendég harmadikra telepítettem, nem bántotta semelyik lemezt. UEFI/GPT rendszer.
Lehet mázlim volt -
válasz
Fire/SOUL/CD #152144 üzenetére
"Megteszi ezt az adott média cucc is helyetted"
Ja, akkor itt van a kutya elásva, köszi. -
Sztyepadzso
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #151810 üzenetére
Miért nem?
-
szeky81
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #151226 üzenetére
Köszi a tippet, átnézek.
A saját hangszóróján hallgatom és ott mindenhol ilyen gyors/torz... online és helyi hallgatásnál is. Megőrülök.
Esetleg ha van még valakinek valamilyen tippet, akkor várom. -
szeky81
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #151224 üzenetére
Most megnéztem azt is. ugyanúgy gyorsítva játszik le mindent.
-
Visormail
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #141384 üzenetére
Mi van olyankor, ha egyáltalán nem ír ki semmilyen hibakódot a megosztott nyomtató felvételekor, csak azt írja, hogy nem tud csatlakozni, ellenőrizd, hogy be van e kapcsolva, stb.
A gépet tudja pingelni, a megosztott nyomtatót ki tudja tallózni, a másik gép fiókneve/jelszava fel van véve a hitelesítés kezelőbe, a fent írt registry bejegyzés hozzá van adva mindkét gépen, próbáltam kikapcsolt tűzfallal is, fájl és nyomtatómegosztás engedélyezve a hálózati központban.
-
svgyula
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #147876 üzenetére
Szia! Még te sem érted az emberi természetet! Pedig már volt jó pár teszt ami bizonyította ezt. Az elv pedig a következő ha elmondasz egy nyilvánvaló hazugságot 10 embernek->kiröhögnek és bolondnak néznek! Ha ugyanezt egy nagy hírnévnek örvendő ember pl politikus
mondja akkor->kételkedés fogadja. Viszont ha elég sokszor elmondja akkor elhiszik igazságnak és!! képesek a tömegek háborúkat is kirobbantani egy ilyen hazugság miatt! Ezt a "csordaösztön" lásd II. WW.
Itt is ez történt! Ha még leírod párszor lesz egy jó kis vita és a "profik" oldalakon keresztül fogják a fingot reszelni és megmagyarázzák azt ami nincs! Vagy mégis lesz? -
válasz
Ismered a mondást, ne etesd a Trollt!
-
válasz
Ez a különbség az félisten és az addikt között.
Addikt azért is kapja az ívet ha egy hibát le mer írni, félisten meg evidens hogy XP-t is felpakol egy androidos tabletre.
A világ tekintélyelvű -
AlyrArkhon
senior tag
válasz
vagy annyira hiteles vagy, hogy egy félistennek még ezt sem merik megkérdőjelezni, mondván tőled elhiszik, hogy neked sikerült (meg rajtad kivűl Chuck Norrisnak)
-
Geth
veterán
válasz
Te még használsz telepítőt? Amatőr...
-
válasz
Van amit nem kell/nem szabad megkérdőjelezni! 😂
-
nullpoint
őstag
válasz
Most mivan, azt gondolják hogy akkora nagy spíler vagy hogy húsz éves gépre is felrakod,és még azt is ami nincs. Inkább örülhetnél neki hogy meg se kérdőjeleznek.
-
válasz
Fire/SOUL/CD #147819 üzenetére
"Gyerekek"... Vártam 2 napot, hogy valaki legalább beszóljon.. (Komolyan)
Írtam -látszólag- hitelesen (egy, amúgy faxságot...)
Arra vártam, hogy valaki elolvassa, értelmezi és meg is érti, utánajár, és rájön/tudja
mekkora baromságot írtam...
De senki...Állítólag vannak itt szakik (nem bithuszárok), és mégis senkinek nem volt annyi a pucájába, hogy min. megkérdőjelezze, amit írtam?
(és ez -állítólag- szakmai topik)
Elmentek a retekbe(akinek nem inge, ne vegye magára) -
válasz
Fire/SOUL/CD #145563 üzenetére
Köszönöm a kimerítő választ
Egyébként nem értem miért kell elengedni a billentyűvel való vezérlést. Hamár el kell engedjem az egeret, h irkáljak a text box-ba - nyugodtan le lehetne OK-ézni bill paranccsal is... -
Dyingsoul
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #145564 üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Milyen program, ami...?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Milyen légkondit a lakásba?
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS ELITE Z790 i7 14700K 64GB DDR5 1TB SSD 7900XTX 24GB be quiet! SB802 1000W
- Csere-Beszámítás! Prémium vizhűtéses számítógép! I9 11900K / RTX 3090 / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- LENOVO ThinkBook 13s - 13.3" FullHD IPS - i5-10210U - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- AKCIÓ! MSI B550 R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest