-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
válasz
Apucy01 #147612 üzenetére
Külső programmal elvileg megoldható.
"nem kompatibilis a vas a win 11 el"
Attól hogy nem kompatibilis a hardverkonfiguráció Windows 11-gyel, még megoldható mind az in-place upgrade, mind a clean install, lásd az alábbi útmutatókat.
• Windows 10 frissítése Windows 11-re inkompatibilis hardveren
• Windows 11 telepítése inkompatibilis gépre
• How to create bootable USB drive for Windows 11 with Rufus—►
követelmények eltávolítása -
King Unique
titán
válasz
Apucy01 #142024 üzenetére
Normál esetben kijelentkezés után, azaz bejelentkezéskor kér jelszót a Windows 10, ahol az autologin beállítási lehetőségei már sokszor le lettek írva itt.
-
King Unique
titán
válasz
Apucy01 #134268 üzenetére
Jelenleg a 20H2, amit amúgy magad is megnézhetsz ám, ha a Microsoft weboldalán az MCT letöltésére kattintasz, ott is íjra a fájlnévben hogy "MediaCreationTool20H2", ahogyan az egyéb letöltési lehetőségeknél szintén...
Ha esetleg 21H1 verzió kell és te sem bírsz várni pár órát/napot/hetet, akkor lásd egy másik esetnél leírtakat, erről is volt már szó itt. -
Cs1csó
titán
válasz
Apucy01 #134268 üzenetére
Legutóbb még a 20H2 volt novemberi update-ekkel. Nemrég én innen "készíttettem" egy 21H1 telepítőt integrálva az update-ek, bekapcsolva a 3,5 .NET,
A 21H1-et is nyugodtan felteheted ha friss telepítést szeretnél mert nagyon minimális újítást tettek bele szinte semmit,
A Multi creatingISO-t válsztva egy 4GB-nál kisebb telepítőt lehet létrehozni így egyes gépeken nem kell kikapcsolni a Secure Boot-ot a telepítéshez.
(A Home helyett persze lehet Pro stb.) -
-
vlevi
nagyúr
válasz
Apucy01 #87412 üzenetére
"El kellene már felejteni a win 7 et lejárt már az ideje..."
Oké, már a harmadik windows főverziót nyúzzuk a hetes óta, de attól azért még a hetes egy teljesen jól használható rendszer.
Egy átlagos gépbe, ahol nincs szükség a DX12, vagy a legújabb processzorok, NVME SSD-k, ... tudásának kihasználására, oda teljesen jó még mindíg.Más. Ma olvastam a HVG oldalán, hogy a Win10 még mindíg töröl fontos fileokat, a javított frissítés után is. Beleolvastam, és a szenzációhajhász cím után kiderült, hogy arról van szó, hogy a lemezkarbantartóba bekerült a letöltések mappa törlésének lehetősége.
Mivel a lemezkarbantartóban eddig csak olyan fileokat lehetett törölni, aminek hiánya nem okoz szinte semmilyen problémát, ezért sokan csak bekattintották a nagyméretű mappákat, és törölték.
Ebbe belerakni a letöltések mappát, nem túl jó ötlet, mert sokan ott olyan dolgokat parkoltatnak, amiket letöltöttek, és majd egyszer a helyére rakják.
Bevallom, nekem is vannak ott ezer éve letöltött, és "majd egyszer rendet rakok" dolgok. Ha ezt egy véletlen mozdulattal legyomlálnám, mérges lennék.
Persze, lehet mondani, hogy oda kell figyelni, de azthiszem, itt a PH fórumon is volt olyan, aki majdnem legyomlálta a letöltéseit... -
kaushalmalka
újonc
válasz
Apucy01 #62901 üzenetére
Bár ezek jó módszerek, itt a legegyszerűbb:
1. módszer:
Microsoft biztonsági szkenner. Azt javaslom, hogy a Microsoft Biztonsági Szkennerrel végezze el a teljes rendszerellenőrzést, hogy kiküszöbölje a vírus / rosszindulatú szoftverekkel kapcsolatos problémákat.
Microsoft biztonsági szkenner: http://www.microsoft.com/security/scanner/en-us/default.aspxMegjegyzés: A fertőzött adatfájlok csak a fájl törlésével tisztíthatók, ami azt jelenti, hogy adatvesztés lehetséges.
A Microsoft Biztonsági Szkenner letölti a letöltés után 10 napot. A legfrissebb rosszindulatú programok elleni védekezéssel történő újratelepítéshez töltse le és futtassa újra a Microsoft Biztonsági szkennert.Ha a probléma továbbra is fennáll, próbálkozzon a 2. módszerrel.
2. módszer:
Frissítse az illesztőprogramokat.
Azt javaslom, hogy olvassa el többet a többi módszerről, mielőtt eldönti, melyik lenne a legjobb az Ön számára.
Referencia hivatkozások:
-
cimabue
tag
válasz
Apucy01 #64860 üzenetére
Apucy. Hát biztosan nem fogod elhinni - igaz csak 1,5 évig volt fent a 8.1 - de egy darab kék halálom nem volt. (Igaz játékok nem érdekelnek, felrakom a 8-10 progimat és csupán dolgozom.)
(#64861) TRob1:
nem ez volt konkrétan az azonosító, de nvd-vel kezdődött így gondolom nvidia gebasz lesz. Csak azt nem értem, 4 hónapig minden oké, aztán frissítés napján meg kékhalál. Ja, és még a win7-tel sem szívtam ennyit, mint a 10-zel. -
gduck
addikt
válasz
Apucy01 #60977 üzenetére
Sajnos a Win10 nagyon elmegy a hülyebiztos felhasználói felület felé. Ezt is egyszerűen kihagyták. Ha registryben átírod (pl. külsős progival) akkor működik, mert természetesen nem vették ki a rendszerből, csak a felhasználók számára tették elérhetetlenné! Ugyanis az ezek után használja a %-os csúszkácskát...
-
TRob1
veterán
válasz
Apucy01 #60965 üzenetére
Betűméret "külsős" progival.
Pl.: System Font Size Changer
, Advanced System Font Changer -
King Unique
titán
válasz
Apucy01 #60931 üzenetére
Ezt magad is meg tudod nézni, ha letöltöd a programot és rámész a részletekre. Ami egyébként továbbra is a 10.0.15063.0, vagyis a 15063.0 build = 1703 verzió = Redstone 2. A legújabb stabil verzió pedig elvileg a 15063.332.
(#60932) rostiron:
A MCT-vel leszedett ISO használható Home / Pro / Education kiadás telepítéséhez is. -
vlevi
nagyúr
válasz
Apucy01 #50671 üzenetére
"Már megint ott tartunk hogy nem stabil!!"
mi az, hogy megint nem?
volt valaha stabil?fogjuk, rá, túlnyomórészt működik. De akkor, ha egy win7, win8 napokig, hetekig elmegy úgy, hogy észre sem veszed, de a win8 rendszeresen produkál valami érdekes apróságot (pl. villan egyet, eltűnnek az intézőablakok, mert újraindult, a startmenünek ha nincs kedve nem jön elő, és ezek csak az apróságok)
akkor az nem stabil.
ha pedig a sokaknál előforduló (nálam szerencsére nem) hibákat is beleszámoljuk, akkor egyenesen tragédia, amit művel. -
-
TRob1
veterán
válasz
Apucy01 #49942 üzenetére
Sajnos ez van... de ebben a topikban is, meg mindenhol máshol is ez megy.
Mindig minden a win10 hibája, ez a lényeg. Minden user überkirály, minden driver überfasza, minden hardver ultramodern és hibátlan... stb. A win10 meg xar.
Ha felrobban a note7, az is azé' me xar a win10. (Na jó, ezt eddig még nem olvastam, de biztos voltak már ilyen kósza gondolatok is)
Másik halálom meg ha valami új/más mint az ősidők óta meglévő, megszokott,, akkor megint xar. Ha nem másolják magukat vagy másokat, az xar. xar.xar.
-
-
törölt tag
válasz
Apucy01 #49916 üzenetére
Nem kell ahhoz szétbarmolni. Nálam nemrég a videókártyám teljesítményét süllyesztette le egy kb. 10 évvel ezelőtti alsó-közép kategóriás videókártya szintjére (pl. egyik benchmarkban 4100 helyett 200-as pont, játékok, amik normálisan simán mentek, akadoztak, gta5 iszonyú nehezen is töltődött be emellett). Másik illesztőprogram nem segített. Mit tudtam csinálni? Alaphelyzetbe állítást követően jó lett. Először persze én sem az oprendszerre gyanakodtam, hanem hardveres hibára, de sajnos be kell látni, hogy ez az oprendszer több mint 1 évvel a kiadását követően is produkál rejtélyes hibákat. Függetlenül attól, hogy neked történetesen eddig nem produkált.
-
csaba951
veterán
válasz
Apucy01 #47523 üzenetére
Gépház -> Frissítés és biztonság -> Windows Update -> Speciális beállítások -> Frissítések letöltési módjának kiválasztása -> Ki -> X-el bezárod az ablakot.
Gépet újraindítod és megpróbálod újra a frissítések letöltését.
Maga az alapötlet jó volt, de sajnos a kivitelezés katasztrofális lett.
-
törölt tag
válasz
Apucy01 #40419 üzenetére
Akkor esetleg várj, hátha megjavul magától. Ez a Flash update csak IE-re és Edge-re vonatkozik, ha nem használod őket, akkor nem annyira fontos. Ha lesz újabb frissítés, akkor úgyis azt fogja telepíteni. Ha gondolod, akkor próbáld resetelni a WU-t (a 4., 8., 10., 11. lépés nélkül).
-
raidx
őstag
válasz
Apucy01 #38426 üzenetére
Én 29.-én raktam újra és azóta:
Összegző frissítés x64-alapú Windows 10 Version 1511 rendszerekhez (KB3147458)
Frissítés: Microsoft OneDrive for Business (KB3114864) 32 bites kiadás
Biztonsági frissítés a Microsoft Visual C++ 2008 Service Pack 1 terjeszthető csomagjához (KB2538243)
Biztonsági frissítés a Windows 10 Version 1511 for x64-based Systems rendszeren futó Adobe Flash Player böngészőhöz (KB3135782)Meg az Office és C++ kapot jó sokat.
Verzio 1511 Build: 10586.218 Asrock QC5000 ITX/PH Pro vin.
-
alfa20
senior tag
válasz
Apucy01 #37379 üzenetére
be tudod linkelni a Feladatkezelőből a Inditás fület, illetve msconfig -ból a 3. fület aszem az a szolgáltatások (services).
illetve érdemes egy CCleaner-rel Registry-t is futtatni.
Esetleg egy EEK-t és egy Malwarebytes-t.újra indítás után, ha még mindig megjelenik, akkor:
Regedit,
első lépésben: Sajátgép -> jobb egér -> Exportálás! mentsd el biztos helyre, de ne legyen eldugva!
ezután:
keress rá arra a .dll-re és töröld, lehet több is van belőle.
Ha kész indítsd újra.Ha még ezek után is feljön, akkor nagy gebasz van, Kaspersky-nek van egy Rescue Disk-e azt érdemes USB-re tenni rufusal és arról boot-olva egy alapos vírus keresést indítani.
Regedit-ben csak óvatosan és ésszel, semmilyen felelősséget nem vállalok miatta!
-
wjbhbdux
veterán
válasz
Apucy01 #37377 üzenetére
Az egy rejtett mappa, ha beírod a címsorba hogy %localappdata% akkor belép oda. Ha nincs, akkor már lehet törölte a program ami megfogta.
Originen ha regisztrálva van a játéka és látszik a kliens programban, akkor ugyanabba a fiókba belépve csak 2 katt és tölti. Ha single player játék akkor a mentett állásokat érdemes az esetleges újratelepítés előtt lementeni, a pc gaming wikin le van írva minden játékhoz hogy hol menti el.
-
-
ledan
csendes tag
válasz
Apucy01 #32078 üzenetére
Úgy látszik valamire mégis háklis lehet a Win10.
Megpróbáltam mindenféle hibernálást és egyéb energiagazdálkodást kiszedni, illetve a lapozófájlt is csak az SSD-re auto méretre állítani, kíváncsi leszek segít-e a problémán..
Ha ezek után is szenved, akkor még egy clean install-t tudok neki felajánlani, aztán feladom.
Köszi a választ! -
senki66
senior tag
válasz
Apucy01 #32027 üzenetére
Pont ezt írtam, hogy nagyon sok embernek gondja van vele, nagyon soknak meg nincsen. Örülj, hogy Te a szerencsés oldalon vagy. A rendszer a Microsoft oldaláról letöltött érintetlen telepítős. Ugyan ez a gép ugyanezekkel a programokkal gyakorlatilag hiba nélkül működött. A driverek vagy a telepítő által felrakottak, vagy a legújabb frissítettek, ismert bugjukról nem hallottam. Igazából évek óta folyamatosan frissítgetem a hardwert és oprendszert is Vista, 7, 8, 8.1, 8.1 Update 1. most ugye 10 . Semelyikkel nem voltak ilyen gondok,
korábban max a megfelelő driverek megtalálása volt csak nehézkes (főleg Vista) de azután hiba nélkül dolgoztak. A 10 az első rendszerem, ami a telepítéskor minden eszközt felismert , pik pakk ment, ezért is elejében nagyon tetszett, de aztán jöttek a már leírt problémák.
Azért intéztem brcz fórumtárshoz a kérdést, mert visszaolvasva láttam, hogy Ő is régóta nyűglődik a 10-zel, nem rég viszont azt jelezte, hogy megoldódott - hát kiváncsi vagyok még áll e ez? -
ledan
csendes tag
válasz
Apucy01 #32027 üzenetére
Megmondom őszintén én nagyon megkedveltem a Win10-et, de ez a kifagyásos probléma megnehezíti az életet. Külföldi fórumokból kiindulva nem konfigfüggő és a legfrissebb driverekkel is előfordul.
Te hogy tetted fel a Win10-et? Frissítéssel vagy tiszta telepítéssel? Illetve 64-bites? -
King Unique
titán
válasz
Apucy01 #29435 üzenetére
Azért azt gondolom tudod, hogy ez nem kielégítő válasz, azoknak akiket ez zavar?
Eleve ki sem lett volna szabad robbannia egy ilyen "botránynak". Bizonyos szintű telemetria nyilván van a korábbi Windows rendszerekben is, csak az érdekes, hogy Win7/ 8/ 8.1 megjelenésekor és utána sem ezzel volt tele sajtó... talán a 8-asnál volt vmi, de az a 10-es sztorikhoz képest harmatos. Itt az a kérdés, hogy ez pusztán az ellenlábasok lejáratókampánya, vagy tényleg van valóságalapja?
A kérdésedre a válasz pedig az, hogy csak akkor fog végét érni, ha az MS konkrét adatokkal tisztázná magát, nyilvános és pontos betekintést engedne abba, hogy valójában mit gyűjtenek és milyen módon használnak fel. De ez az, ami vsz nem fog megtörténni...
A linkelt leírás szép és jó, de eleve GUI-n nem lehet mindent kikapcsolni, pl. adatküldés is csak basic szintre állítható. Talán az Enterprise-ban teljesen tiltható is? -
bzoley
veterán
válasz
Apucy01 #29435 üzenetére
Most te hoztad fel újra. Nézd meg, előtted ki hozta fel, és azelőtt ki. Elkezditek, aztán tovább magyarázzátok. Rajtatok kívül mást már nem nagyon érdekel a téma.
Engem mondjuk eddig sem érdekelt, de nem az ilyen témájú kérdések zavarnak jobban, hanem akik kérdés nélkül is elkezdik megmagyarázni, hátha valaki ráharap a témára.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Antivírus szoftverek, VPN
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Napi 1000 -ft tól elvihető RÉSZLETFIZETÉS BANKMENTES MSI Cyborg 15 A13VE
- Apple iPhone 14 128Gb Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged