- iPhone topik
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- MIUI / HyperOS topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- LG G8X - kettőn áll a vásár
- LG V40 ThinQ - olajozott gépezet
- LG V60 ThinQ 5G - hangoskönyv
- Extra erő egy gombnyomásra - Engwe EP-2 Boost
- LG Velvet (4G) - megelőzte a híre
- LG V50 ThinQ Dual Screen - az 5G ára
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
sisi22
aktív tag
válasz
mezis #144582 üzenetére
Ket gepen megneztem, mindketten tavalyi win10 telepites volt, egyiken regi win10, talan ketszer kellett frissiteni, a masikon mar az akkori uj verzio volt telepitve rogten, egyiknel sincs egyetlen bejegyzes se, sot az adott alkonyvtarban egyedul a Microsoft alkonyvtar van, semmi mas, mint a cikkben a kepen lathato.
Hozzateszem, mindket gepen csak a win10 van telepitve, tehat office es egyebek nincsenek hasznalva, az egyiken csak edge-t hasznalnak webezesre, a masik tobbnyire offlanykent mukodik.
Talan megse win10 sajatossag, hanem valamilyen program(ok) telepitese utan jon elo a hibajelenseg?
-
Cs1csó
titán
válasz
mezis #144582 üzenetére
"a Windows 10 alatt is jelentkezik egyes felhasználóknál, méghozzá már 2019 óta, ami azt jelenti, hogy a Microsoftnak azt az elmúlt két évben sem sikerült kijavítania azt."
"sem sikerült" ha-ha-ha, szerintem csak simán nem foglalkoznak vele egyszerű oknál fogva:
Kérdés: Okoz ez a hiba problémát a Windows működésében? Válasz: Nem. Konklúzió: huszadrangú probléma.
(HA elsődleges prioritást kapna és a LEGJOBB embereket állítanák a problémára pár óra vagy pár nap alatt meg is lenne a hiba és a megoldása)Amúgy most nálam az a legviccesebb, hogy az automatikus karbantartás magától tehát automatikusan nem áll le. Elindul, és ha egy napig nem nyúlsz a géphez (tehát IDLE fut a gép nem érsz az egérhez és a billentyűzethez sem ) akkor addig nem áll le a karbantartás amiddig ez meg nem történik. Ekkor ha megint otthagyod a gépet újra el fog indulni és megint a végtelenségig karbantart. Nem tisztázott ez idő alatt ténylegesen mit csinál.
Úgy tűnik ez sem okoz gondot a gép működésében ezért nem is foglalkoznak vele. -
-
AssAssynn
addikt
válasz
mezis #134228 üzenetére
Bocs, eltartott egy ideig amíg tudtam vele foglalkozni.
Az alábbi képen látható, hogy mit mutat. Tulajdonképpen követi a Feladatkezelőben mutatottakat. A képen éppen felugrott az olvasási sebesség kicsit, de többségében az is 1 MB/s alatt van.
Az, hogy a név alatt milyen fájlokat mutat az teljesen változó, nem arról van szó, hogy egy parancs van beakadva 100%-on. Többségében azért rendszer alkalmazásokat mutat.
Ötlet? -
Thome
veterán
válasz
mezis #133010 üzenetére
Szia,
A router igen, a pc-t esténként lekapcsolom, de amikor ilyen van, routert hiába indítom újra, pc restart szokta megoldani a gondot, de az sem mindig, hanem pár perc után magától.
Hw-ra is gondoltam hátha fizikai oka van, de a mobilnetet is elhajítja usb-n, így kétlem hogy azzal lenne valami.
-
King Unique
titán
válasz
mezis #130747 üzenetére
Ott van a Microsoft weboldala, ahol csak a "Vásárlás" opcióra kell rábökni és lehet is rendelni, illetve be kell jelentkezni a megadott lehetőségekkel az online felületen, ennyi...
Ha egyéb forrásból akarsz vásárolni, akkor szintén a Microsoft weboldalán lehet keresni hazai hivatalos viszonteladót. + Lásd pl. árukeresőn az egyéb boltok, webáruházak listáját, ezen hozzászólásban akár itteni egyes hardveraprós eladókat, stb. Ahol a szokásosnál olcsóbban az EU-s használt szoftver lehet opció, ha megfelel ezen feltételeknek. Aztán hogy a nem hivatalos viszonteladóként funkcionáló egyéb boltok, webáruházak, itteni hardveraprós források stb. milyen olcsó licenceket, termékkulcsokat osztogatnak, az ügyben már értelemszerűen azoknál kellene érdeklődni, pláne pl. az ilyen, ilyen és ezekhez hasonló esetek miatt. -
Geth
veterán
válasz
mezis #116935 üzenetére
A gyorsabbat cáfolnám. Beírtam a keresőbe annyit, hogy "show hidden", máris bedobta a találatot
Használattól függően rövidebb keresési feltétel is elég lehet, nálam az "sh" is elég volt.(#116928) svgyula:
Ja fontos a távoli felébresztés csak akkor lehet ha a rendszer nem jelszóval védett
Természetesen ez nem igaz. -
-
mexel
veterán
válasz
mezis #116773 üzenetére
Az a baj hogy akor mindet újra be kell állítanom ahhoz a felhasználóhoz
Mindegy, nagy nehezen visszacsináltam, marad az ékezetes megoldás. Demintha nem mondtam volna el nekik hogy ne használjanak ilyen helyekre ékezetet :8 Persze manapság egyre kevésbé gond, de azért néha tud problémát okozni.
-
mpo
veterán
válasz
mezis #116460 üzenetére
Ezt én is tudtam.
Éjszakára miért jó az alvó állapot?
Sürgősen (egy gombnyomásra) be kell indítani?
Olyankor még a hibernálást el tudom képzelni.
Használtam is régen, amikor a nap végén túl sok dolog maradt félbe, de már befejezem a nap végére a dolgaimat és lekapcsolom a gépet.
Azt a fél percet kibírom amíg elindul. -
King Unique
titán
válasz
mezis #116165 üzenetére
Esetében nem a Windows, hanem a játék az, ami túl sok tárterületet igényelhet. Meg normál esetben magának a W10-bek bőven elég egy 120 GB-os SSD, nekem is van telepítésem olyanon, + MS Office, + külön adatpartíció, + mellette másik OS, + szabad terület is van a partíciókon. Szóval azt nem mondanám általánosítva, hogy korlátlanul elfogyasztja a tárhelyet és nem elég neki akkora SSD.
Meg ugye van lemezkarbantartó, tárterületsegéd, ahol az utóbbi automatizálható, funkciófrissítések után a Windows.old mappa törlése automatikus, bekapcsolt rendszer-viszaállításnál régebbi visszaállítási pontok törlése és ezzel a tárhely felszabadítása megint automatikus, szóval már csak ezek miatt sem. Max. inkább azoknál, akik pl. telepítenek egy rakás, combos programot, de ott is a programok tárhelyigénye, hátrahagyott "szemete" az, ami a lényeges.
-
-
-
vlevi
nagyúr
válasz
mezis #113900 üzenetére
" a telepítési alkönyvtár a felhasználók számára csak olvasható, a program által termelt "szemét"
Természetesen ezirányba tendálnak a dolgok.
A program files mappa már nagyon réges régóta (Wista) csak különleges joggal módosítható. Ezért van, hogy hanyagul megírt programok, amik az exe mellett tárolnák a cfg file-t, csak admin módban működnek.
A teleszemetelésre pedig csak az UWP appoknál van egységes megoldás.
Ez csak akkor tudna működni, ha az egyes programok nem írhatnának tetszőleges helyre, csak korlátozottan. Ez az UWP-nél tulajdonképp működik is. -
válasz
mezis #113099 üzenetére
"meggondolatlanul létrehoztam MS fiókot. Aztán inkább újra toltam rá a Win10-et, fiókmentesen"
1. Nem ugyanazt érted volna el, ha helyi fiókkal lépsz be?
2. Mi volt a probléma a ms fiókkal, amiért mindenképpen meg akartál szabadulni tőle? (Én is vacillálok, azért kérdezem.) -
King Unique
titán
válasz
mezis #112687 üzenetére
Nem állt az le végleg, csak kiírta, hogy a művelet befejezéséhez restart szükséges, illetve az ún. PreOS mód. Másik opció a program pendrive-ról bootolható WinPE változatát használni, de az csak a fizetős verziónál érhető el.
Vagy következő opcióként ott a Macrium Reflect program a klónozáshoz, ami szintén használható a telepített Windows alól futtatva, vagy pendrive-ra létrehozva, onnan futtatva a WinPE/WinRE változatot, amihez a kész ISO pl. innen is letölthető. Ahol szükség esetén a forrásmeghajtón (HDD) lévő egyes partíciók méretét a művelet előtt meg kell változtatni (csökkenteni), hogy rérjenek a célmeghajtóra (SSD). Valamint ha a Linux, az Ext4-es partíciók klónozása is cél, akkor azt a Macrium szintén támogatja.
-
King Unique
titán
válasz
mezis #112654 üzenetére
Igen, az nyilvánvaló, akkor nem lesz ilyen hibaüzenet a fájlkezelőben. Meg akkor nem kell a videóban szemléltetett beállítás, vagy terminálban read-only módban csatolni a kötetet/lemezt. Viszont ez is függ attól, hogy bekapcsolt gyorsindítás mellett újraindítás / shiftes leállítás, vagy "sima" leállítás történt-e, amit pl. ezen leírás is említ. Azaz az előbbi használatánál nem lesz az említett probléma.
-
King Unique
titán
válasz
mezis #112647 üzenetére
Már miért ne tudna, mondjuk másik Windows, vagy pendrive-ról bootolt WinPE alól? Sőt, akár még Linux alól is megoldható.
-
RootRulez
félisten
válasz
mezis #112580 üzenetére
"Biosban" nincs boot sorrend, ha belépek épp választhatok másik meghajtót, sorrendet nem változtathatok, max a kijelöltről próbál bootolni
Ebben a BIOS-ban nem lehet ilyeneket átállítani, hogy Lergacy, UEFi, secure boot. Legalábbis én nem találom. Az advanced fül tök üres
Olyan menü van, hogy Secure Boot, ott állítgattam már mindent, engedélyezve letiltva...
De semmi.
keszo: igen látja,
-
Ano
senior tag
válasz
mezis #112573 üzenetére
igen, ezt is próbáltam ... meg sok mást is, de egyik se adott vissza semmit sem ...
Találtam egy egész jó gyűjteményt a témában de egyik se működött ...
(#112574) King Unique Köszi a tippet. Kipróbáljuk, hogy beleteszünk egy másik HDD-t és hátha "beaktiválja magát"
-
törölt tag
válasz
mezis #112555 üzenetére
Vagy viheti a Kürthöz visszanyerni az adatokat jó pénzért. Hallottam, láttam már ezer ilyen sztorit, mégis 1001. alkalommal is csak ugyanúgy pislogok miért nincsenek biztonsági mentések több helyen.
Iskolai szexuális felvilágosítás mellé digitális felvilágosítás is kellene. Elkerülhető, megelőzhető problémák.
-
alec.cs
tag
válasz
mezis #112471 üzenetére
@mezis:
Mint ahogy írtam a "Fájlkezelő"-vel végzem a másolást (ez az alap a Windows 10-ben).
A másolás befejeződik, mert a Fájlkezelő másolást jelző ablaka eltűnik. Ilyenkor választanám le az eszközt, s akkor írja ki, hogy valami még használja az eszközt.
Azt, hogy mi, azt egyenlőre nem tudom. A fájlkezelőből kilépek, s a Feladatkezelőben már a Fájlkezelő nem látszódik.
Az lenne a jó, ha lenne valamilyen beállítás, hogy a Fájlkezelő másolást jelző ablaka csak akkor tűnjön el, mikor már a másolás ténylegesen befejeződött, s biztosan leválasztható az eszköz.
Az a gond, hogy néha a másolás eltart vagy fél óráig, s utána még várnom kell vagy 10 percet a leválasztásig.
-
alec.cs
tag
válasz
mezis #112465 üzenetére
@mezis:
Igen, lehetnek adatok még a pufferben...
De akkor miért jelzi azt, hogy a másolás befejeződött?Ilyenkor, akár ki is húzhatnám a kábelt a gépből, ha nem figyelek oda!
Persze adatvesztés terhe mellett!Nincs valami beállítás, hogy csak akkor írja ki a másolás befejeztét, ha már ténylegese le lehet választani az eszközt a gépről?
-
törölt tag
válasz
mezis #111944 üzenetére
Amúgy normális gépen csak azért felesleges átbootolni Linux-ra, persze ha nem kényelmetlen az is jó. Windows legyen naprakész, AV legyen bekapcsolva (Defender vagy külső), aztán egy inkognitó böngészőablak kiegészítők nélkül és kész. (mert hiába a védelem, ha user jóváhagyással fut 12 darab minden engedélyes kiegészítő)
2FA alap már bankoknál, a nagyon paranoiások a jelszó beíráshoz tálcán jobb klikk bekapcsolhatják az UWP képernyős billentyűzetet is [kép] , bár az AV is jelezne már ha esetleg hardware billentyűzet keylogger lenne a gépen és erre is lehet mondani ezt meg képlopó vírus lopja el mit pötyögsz rajta. Szerencsére nagy baj nincs azért, a 2FA a lényeges a sztoriban, nem az Windows vagy Linux alól bankolunk. -
King Unique
titán
válasz
mezis #111944 üzenetére
Pusztán a netbankolás miatt szvsz nem feltéten szükséges Linux, sőt kb. felesleges mióta a legtöbb netbanknál eleve kétfaktoros azonosítás van. Plusz pl. Windowsra elérhetők védett böngészők, illetve egyes antivírus termékeknél (pl. ESET, Kaspersky) külön netbank- és tranzakcióvédelem szolgáltatás védett böngészővel, stb.
-
szazbolha
addikt
válasz
mezis #105607 üzenetére
Egyet kell értsek: XP-t 2 évente kellett újrarakni munkakörnyezetben, otthoni gyerek-verziót akár évente. WIN7 sokkal jobb volt akár dupla ennyi ideig is húzta. Win8-at csak havernál láttam, de egyetlen olyan WIN10 se akadt a környezetemben amit újra kellett volna rakni, hacsaknem vírus ette meg.
.
Egyébként Linux-ot is használok, főleg ubuntu szervert, meg Zorin asztalit (C2D-n mint a villám, vagy mint az első WIN10-ek).
.
Win10-el csak az a bajom, hogy sok, számomra felesleges progi zabálja a memóriát és cpu-t.
Ezeket hogy kell leszedni?
SkyApp
SearchUI
Microsoft.Photos
OneDrive
YourPhone -
King Unique
titán
válasz
mezis #105142 üzenetére
Szerintem ezt teljesen felesleges itt ragozni és pont lefutott kb. ez a desktop helyzet, már csak azért is. Ahol és akik okkal használnak Windowst, ott meg pláne felesleges belekezdeni. Egyébként bankoláshoz pont nem feltétlen létszükséglet mióta eleve kétfaktoros azonosítás kell, meg nekem speciel jó pl. az ESET netbank szolgáltatása is.
-
-
Kékes525
félisten
válasz
mezis #105139 üzenetére
Költői kérdés volt, de a Linux, macOS, Unix és egyéb alternatív OS-ek csak részben tudják kiváltani a Windowst.
(#105141) twofatcat +1
Engem komolyan nem érintett a hiba, mert semmi perc alatt a Macriummal visszatettem az előző napi rendszert. Csak a levelezésemet és a böngésző profile-át kellett az aznapira cserélnem. Úgyhogy mintegy 10 perc alatt megvoltam vele.
-
-
SP4C3
veterán
válasz
mezis #104647 üzenetére
Épp ezzazz, hogy nem. Aztat a úgy valahogy kéne mekcsináni, hogy nem nyitjuk ki sávszélt és számolgatjuk az adatforgalmat (így nem nehéz villogni gigabitekkel ötgén, mikor pár másodperc alatt az egész adatkereted megy a 3.14csába), hanem aztmondjuk, hogy ittvan 100/100Mbps-ig nyitva vagy, használd, úgysem tudod lehúzni a facán kiszámolt hálózatunkat. De ezek a dögök csak villogni tudnak a marketing bullshittel, amit a sok gyökérzet benyel és tömi őket pénzzel.
-
MasTer
tag
válasz
mezis #104532 üzenetére
Nincsen semmilyen extra, sima T internet, és a desktop pc kábelen keresztül van csatlakoztatva. A kábel is működik, tesztelve. Valami elquródott a win beállításoknál. Nincs third party tűzfal, minden standard. Próbáltam a vissza alapbeállításokra gombot, semmi . Már a bejelentkezés előtt sincsen hálózat. A win saját diagnosztikája szerint csatlakoztassam a hálókábelt és itt megáll a tudomány. Nem szivesen húznám újra a rendszert, mert van pár dolog, ami nem biztos, hogy működne. Nincsenek virágbolti termékek egyébként, minden teljesen tiszta
-
Cs1csó
titán
válasz
mezis #101145 üzenetére
Figyelj nekem egy 2007-es notira 3GB RAM-os C2D gépre is felment simán 1809-re a 1903. Igaz nem ajánlotta fel frissítésre hanem a frissítési segédet letöltöttem és futtattam az pedig megcsinált mindent, használd te is azt innen le tudod tölteni kattints a FRISSÍTÉS lehetőségre és már töltődik is le: [link]
-
törölt tag
válasz
mezis #100746 üzenetére
Ha változatos hardveren ugyanolyan érthetetlen 8 órás fagyások vannak, akkor szinte biztosan a telepített programokkal lesz gond, esetleg a driverekkel vagy valamelyik eszközzel. Bár azt sem tudom elképzelni, hogy éppen leülsz a gép elé, majd lefagy az egész, és csak megvonod a vállad, mert csak a szokásos, és 8 órán át könyvet olvasol, amíg megmozdul a kurzor.
Ugye egy régi gépnél két dolog valószínű: vagy meghibásodnak, de nem annyira, hogy be sem kapcsolnak, vagy a telepített driver akad össze a rendszerrel, mert már hosszú évek óta nem nyúltak hozzá, és a gyártót sem érdekli. Nekik érdekük, hogy újabbat vegyél.
Szándékos szabotázs biztosan nincs, ugye itt is már elég sokan írták, hogy nagyon régi gépen is jól működik (+ saját tapasztalat), másrészt ez az MS-nek nem lenne jó. Ilyenkor mindig a rendszert tartanák hibásnak, nem pedig a gyártót, vagy a drivereket. Az MS-nek az is mindegy, hogy miből mit veszel, mert a gyártók nem fizetnek jutalékot az eladások után, egyszerűen nem érné meg ez az egész.
A Windowsos és Linuxos driverek sem azonosak, akkor sem, ha azonos eszközhöz telepíted. Például lehet, hogy a videokártyádhoz telepít egy nyílt drivert, amivel 3D-s gyorsítás nélkül eldöcög egy játék vagy a Youtube, de Windowson a gyártó driverével már előjön valamilyen hiba.
liszi70: Ott telepíteni lehet. Jobb felül három pötty, Letöltések és frissítések.
-
King Unique
titán
válasz
mezis #100746 üzenetére
Van akiknél még 10+ éves gépeken is jól fut a Windows 10 (példa), szóval nem feltétlen gond a régi hardver. De ha hivatalosan nincsen hozzá W10-es támogatás, meg driverek és semmi - mint esetedben - , akkor azon sem kell annyira meglepődni, ha esetleg nem lesz teljesen oké... Meg ha valami tetű lassú HDD a rendszermeghajtó, akkor szintén nem. Ez az állítólagos 8 órás lefagyás meg elég abszurd, de túl sok minden nem derült ki róla, meg hogy pontosan melyik verziónál jelentkezett. Viszont az látszik az előző hsz alapján, hogy a valamilyen gépen a 1903-as csak működik, ha már sikerült megnyitni a PS-t és a Sore-t.
Ha már az Ubuntut, illetve a Linuxot emlegeted itt hardverkezelés és működés terén etalonként, akkor azért pl. az ilyen, ilyen, ilyen, ilyen, ilyen stb.-stb. eseteket se hagyjuk ki. Ha nem megy, nem kompatibilis, akkor vegyél újat, cseréld le másikra, ezek szerint ők is összekacsintanak, vagy mi...?
-
Geth
veterán
válasz
mezis #100746 üzenetére
SSD nélkül elég lassú tud lenni Win-en egy update/upgrade.
Amúgy változatosan régi gépeknél sem találkoztam fagyásokkal, lassulásokkal, szóval a konteót kizárhatjuk
A régi drivereknél fontos hogy hol nézed. Pl. tizenéves laphoz is van 2 hetes realtek driver, csak nem a lapgyártó oldalán...Ablakos: sajnos ez sem jelenthető ki, elég sok hardverhez tré linuxos támogatás van, sőt, többször találkoztam olyannal hogy linuxon zéró support (zárt driver se), mint fordítva, hogy a winnel volt probléma.
-
törölt tag
válasz
mezis #100727 üzenetére
Arra felesleges várnod, hogy az a link működjön, mert csak a Store-t adná be az elérhető disztrókkal együtt. Vannak nem működő linkek a rendszerben, ezt leginkább a súgóknál lehet észrevenni. Ilyenkor csak átirányít a microsoft.com-ra.
Nem bonyolult telepíteni.
liszi70: A megfelelő ablakon rákattintasz a rajzszögre az X mellett, és az onnantól ki van tűzve.
-
Geth
veterán
válasz
mezis #100727 üzenetére
Várhatsz akármennyit, ez magától nem fog feltelepülni
A subsystem feature bekapcsolása az első lépés, utána fel kell raknod egy disztrót, pl. ezt.
Nincs hosszas installálás, néhány száz MB, nálam pár másodperc volt.Utána nem a "bash" a javasolt módszer az indításra, hanem a konkrét disztró ad rá parancsot (a linkeltnél pl. simán "ubuntu").
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Antivírus szoftverek, VPN
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB NZXT H5 Flow RGB 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest