- Milyen okostelefont vegyek?
- Elkészült és telepíthető az Android 16
- Új térképfunkciók érkeztek az Amazfit T-Rex 3-ba
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Befutott a megígért HRV-mérés a Withings órájára
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- iPhone topik
- MIUI / HyperOS topik
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Piftuka
veterán
válasz
atyca #128508 üzenetére
"Egyébként nekem zokszó nélkül küldött másik kulcsot (Retail) anno a Software-Codes..."
Az én levelemet válaszra sem méltatták. Azt gondolom, nem véletlen, hogy hirtelen eltűnt a webáruházukból az összes Microsoft Windows és Office termék.
Nem lennék meglepve, ha a Microsoft kényszerítette volna őket erre a lépésre. (Mondjuk akár úgy, hogy letiltották az összes kódot, amit ők forgalmaztak.)
Köszi a tippet, de ekem ez a másik oldal 1:1-ben az ő "klónjuknak" tűnik.
-
törölt tag
válasz
atyca #121307 üzenetére
Új Edge frissítés nem ért el hozzád? Arról írnak eredményezhet lassú bootot.
-
King Unique
titán
válasz
atyca #114751 üzenetére
Normál esetben az alábbi képen lévő W10 Pro Retail példa mintájára egy W8.1 Pro Retail kulcsnál is ugyanilyen kimenetet kellene adnia ellenőrzés után a ShowKeyPlus programnak. Vagyis nem Pro/Enterprise/+N, meg volume MAK, mint esetedben. Azaz látható, hogy nem stimmel, meg ilyen alapon az sem annyira meglepő, ha aktiválási problémák vannak...
-
King Unique
titán
válasz
atyca #114740 üzenetére
Ha tényleg W8.1 termékkulcs, akkor az alapesetben nyilván ahhoz való, nem W10-hez. Viszont a W10 nem hivatalosan még mindig elfogad(hat)ja a W7, 8.1 kulcsokat, lehet az utóbbiakkal aktiválni feltéve, hogy a termékkulcsnak megfelelő kiadás kerül telepítésre. Azaz ha 8.1 Core (Home) kiadáshoz való a termékkulcs, akkor az értelemszerűen W10 Home kiadáshoz lesz jó, ellenben Pro kiadáshoz már nem. Valamint az OEM/Retail licenc is számít, ahol ha tényleg az utóbbi, akkor az elvileg másik hardveren is használható.
Ha a Microsoft-fiókodhoz már kapcsolva van digitális licenc másik kiadáshoz (pl. Home), akkor esetleg az okozhat kavarodást, de normál esetben akkor is tudni kellene másik termékkulcsot megadni, azzal aktiválni. Amúgy meg kérdezd az eladótól, hogy mégis miféle kulcsot adott, tényleg érvényes-e, stb.(#114741) abdulka1:
Jó esetben semmi, mivel a licenc, az aktivált állapot érvényességének megmaradása szempontjából a jelentős hardvermódosítás (pl. alaplapcsere) lehet lényeges. -
King Unique
titán
válasz
atyca #114735 üzenetére
Segítség a Windows aktiválási hibáinak megoldásához
Vagyis a 0xC004F034 hibakód oka lehet érvénytelen vagy eltérő Windows-verzióhoz/kiadáshoz tartozó termékkulcs megadása. Azaz kérdéses, hogy biztosan Pro kiadáshoz van-e digitális licenced, termékkulcsod, nem-e Home kiadáshoz, valamint nem történt-e esetleg hardvercsere. Aztán az is okozhat problémát az aktiválásnál, ha az aktiválási kiszolgáló átmenetileg nem érhető el, viszont annál más hibakódnak kellene lenni.
-
darvinya
titán
-
King Unique
titán
Akkor meg az lehet, ami írtam. Vagy a Defender hülyesége, vagy a külső antivírus szoftvert nem sikerült rendesen optimalizálni a rendszerre. Vagyis az utóbbinál szükség esetén egy újabb / régebbi verziót is meg lehetne próbálni, illetve még akkor, ha a reinstall sem segít. Az előbbi pedig megint nem lenne meglepő, nálam legutóbb rendre sárga háromszöges figyelmeztetés volt a Defender ikonján az ESET IS használata mellett. Viszont a biztonsági központ nem írt semmilyen hibát, minden OK, nincs szükség további intézkedésre stb. Aztán később derült ki, hogy a OneDrive beállításánál volt valami javasolt művelet és azért vinnyogott a WD biztonsági központ, de persze úgy, hogy sehol nem írta ki konkréten, hogy mi a gond...
Legalábbis amíg a ESET fent volt addig nem, csak az átmeneti eltávolítása után jelenítette meg, mert kíváncsi voltam rá, hogy úgy mit mutat. De aztán ment is vissza az ESET IS, amivel ráadásul fürgébb is lett valamivel a rendszer és I/O tekintetében is kevésbé akaszt.
-
King Unique
titán
A "hidegindítás" után mondhatni normális, hogy átmenetileg ilyen állapotot mutat a Windows Defender biztonsági központ, amíg lekérdezi a külső antivírus szoftvertől a védelmi adatokat. Viszont miután ez sikeresen megtörtént, utána már zöldre kellene váltania az ikonnak az értesítési területen. Ha nálad nem és tartósan piros marad, akkor az már nem normális. Ez esetben első körben a javasolt műveleteket kellene megpróbálni és szükség esetén a külső programban / Defenderben beállítani ezt-azt. De az megint más dolog, hogy ha a külső program szerint biztosan minden védelmi modul OK és be van kapcsolva, mert akkor inkább a Defender hülyesége, ha más állapotot mutat. Aztán ha esetleg a külső szoftvert nem sikerült a gyártójának rendesen optimalizálni az adott Windows 10-verzióra és azért van ez, akkor azon viszont egy újratelepítés sem fog segíteni... Ott a program frissítése lehet a megoldás, vagy akár egy másik Windows 10-verzió. Viszont ha az utóbbit illetően jelenleg 1803 alatt sem működik rendesen, akkor nem biztos, hogy a még újabb 1809-essel majd biztosan OK lesz, pláne ha a külső védelmi szoftvert az új rendszerhez még kevésbé sikerült optimalizálni...
-
Már megvan a megoldás!
Felhívtam az MS-t, Egy kis aranyos nőci elmondta a témát.
Először is a gyári Win8.1 telepítő DVD ből kell pendrive ot készítenem, mert az Acerembe már ugye nincs DVD meghajtó.
Ezután a kóddal beírva feltelepítem a 8.1 et. Felhívom az MSt Ők telefonon beaktiválják, aztán már mehet is a Win 10 frissítés.Csak egy bő óra ha nem több
De helyes aranyos volt a csaj.
Szóval le a kalappal és nem telefonáltam az automatával össesen 10 percet.
-
-
King Unique
titán
A Windows beépített lemezkezelője nem feltétlen engedi a kívánt méretre zsugorítani a kötetet, még akkor sem, ha van rajta elég szabad hely. Ellenben külső particionáló programok már inkább, viszont egy rendszerpartíciónál és ráadásul ennyire kicentizett formában még azoknál is macerás lehet. Erről egy korábbi hozzászólásban volt szó bővebben. Azt pedig már neked kell tudnod, hogy jelenleg mennyi tárolt adat van a C meghajtón és ezek közül mennyi helyezhető át máshova. De értelemszerűen minél több tárhely szabadítható fel, annál jobb.
Aztán itt a másik gond a klónozásnál a korábbi screenshot alapján az az 504 MB-os helyreállítási partíció lehet. Ugyanis hiába zsugorítod a C-t, attól még nem kerül közvetlenül mellé és lesz a kettő között egy nagy nem lefoglalt terület. Így pedig megint túlnő összességében az SSD tárolókapacitásán, ami miatt a Macrium is problémázhat. Ezért is kérdeztem az előző válaszban, hogy azt jelenleg aktívan használja-e a Windows, vagy csak egy korábbi telepítés maradéka. Az utóbbi a szerencsésebb eset, mert akkor elég csak a lemez elején lévő 3 db kisebb partíció + a rendszerpartíció átklónozása, ami mondhatni sima ügy. Az előbbi viszont szívás, mert akkor szükség lehet a másik helyreállítási partíció átmozgatásra, esetleg újbóli létrehozására, ami kissé macerás és kockázatos. Vagy megpróbálni anélkül átklónozni, aztán vagy / vagy. Mondjuk a fontosabb az EFI-rendszerpartíció (ESP), annak az átklónozása mindenképpen szükséges.
-
King Unique
titán
Tehát lényegében 1 db rendszerpartíció van rajta és a többi kisebb csak az UEFI-s telepítés során a rendszer számára fenntartott partíciók. Az utóbbiakat pedig nyilván szintén be kell jelölni a klónozásnál. Normál esetben csak 1 db helyreállítási partíció szokott lenni, szóval az az 504 MB-os kérdéses. De, ha build upgrade történt és nem egy korábbi tiszta telepítés maradéka, akkor már reálisabb.
A jelenleg lefoglalt 101 + 1,07 GB és az SSD-n rendelkezésre álló nettó 111,7 GB összehangolása kissé necces lesz. Ha sikerül is a kívánt méretre zsugorítani a C-t és klónozni a rendszert, akkor utána alig marad 10 GB szabad hely az SSD-n. Ami egyrészt a Windowsnak is kevés, másrészt az SSD-n az optimális működéshez célszerű általánosan a tárhely 10-15%-át szabadon hagyni (bővebben). Szóval, ha nemcsak a Windows és a programok vannak a jelenlegi rendszerpartíción, hanem az adatok is, akkor lehet jobb lenne azokat inkább máshova átpakolni. Majd utána zsugorítani a kötetet és megcsinálni a klónozást. Vagy lehetett volna inkább egy 240/256 GB-os SSD-t venni és máris nem kellene ennyire kicentizni mindent.
-
King Unique
titán
Azt nem írtad mekkora és mennyire van tele a rendszerpartíció, illetve hány partíció van a lemezen, a ténylegesen lefoglalt tárhely mekkora stb. De szükség esetén a lemezkezelőben lehetne előtte csökkentetni pl. a kötet zsugorítása opcióval a rendszerpartíció méretét, ha nagyobb, mint ami az SSD-n elférne. Vagy akár a Macrium Reflect programban is van lehetőség a klónozás előtt a partíciók méretén változtatni.
-
King Unique
titán
Hivatalosan az, illetve ha nagyon ráérsz. Egyébként annál csak 1x kell végigjátszani a frissítési procedúrát, mert a művelet során eleve eltárolásra kerül a gép hardverazonosítója és a hozzá társított Windows 10-kiadás. Vagyis utána egy esetleges újratelepítés már mehet kapásból a 10-essel. Vagy akár most is, ha elolvastad az előző választ.
-
-
raidx
őstag
Egy régebbi frissítés óta legtöbbször még betűjelet sem kap. A saját maga álltal létrehozott virtuális lemezzel is ezt játsza. Azt hittem a CU majd megoldja de tévedtem. Gondoltam arra is, hogy esetleg nállam ment el valami. De nem! Pénteken telepítettem egy vadi új Lenovo lapost és ott is előjött a hiba.
-
kuyarashi
őstag
Köszi, de egyik kérdésre sem kaptam választ, ill. félreértettél.
1."Ez a gép" van megadva, de én azt szeretném elérni, hogy amikor a Start gomb melletti Fájlkezelő ikonra
kattintok, akkor a Letöltések mappa jöjjön fel (ne "Ez a gép", vagy a "Gyors elérés").
Windows 7 alatt, ehhez jobb egérgombbal az ikonra kattintva kaptam egy menüt, amiben ismét a Fájlkezelő ikonjára kattintottam jobb gombbal, majd a Tulajdonságokra. Ekkor felugrott a Tulajdonságok ablak, amiben meg tudtam adni a Cél elérési útvonalát. Windows 10 alatt ugyanígy hozzáférek a Tulajdonságok ablakhoz, csakhogy nem tudom módosítani a Fájlkezelő parancsikon elérési útvonalát, mert nem enged a szövegmezőbe kattintani.2. Pipa megvan, de nekem nem az kell, hogy miniatűröket lássak, hanem az, hogy Lista nézetben (vagy bármelyik nézetet használva) alul mutassa a kijelölt fájl előnézeti képet kicsiben.
-
-
wwenigma
Jómunkásember
mklink /J "honnan" "hova"
honnan - ide szeretnéd a linket létrehozni
hova - itt vannak a file-oktwofatcat: má megint köpködsz ezzel a másodregeddel mert nem vállalod fel az igazit vagy azt már kitiltották. Elobb utobb ugyis rajovok a regire. Nagy problemakat nem latok csak olyan egyéni user szocproblemeket...zavarja az ikonka ott lenn, nem indul egy jatek (egyebkent erre a jatekra sok ilyen panasz van -> google), ilyenek...
-
Joccc07
addikt
1.
Változtasd meg a játék könyvtár nevét így:erről
D:\Games\Steam\steamapps\common\Company of Heroes Relauncherre:
D:\Games\Steam\steamapps\common\Company of Heroes2.
Ha esetleg használsz Fraps-et akkor kapcsold ki.3.
A dokumentumokon belül a játék mappájában vagy bármelyik almappában egy temp.rec nevezetű fájlt akkor töröld ki.4.
D:\Games\Steam\steamapps\common\Company of Heroes Relaunch
mappa tartalmának törlése. De magát a mappát ne töröld. -
HUN SUB
csendes tag
Én 1 hete kb. frissítettem .ISO-ból a 1703-as Creator Update-re (Enterprise 64bit) Mindent ugyanott találtam a programjaimból, közöttük a COH (Company Of Heroes ) + a Blitzkrieg Mód + Afrika Launchert is! És tökéletesen működik természetesen dx9 futtatókörnyezetben 1920*1080 as felbontásban .Tegyük hozzá ,hogy nem a Steam hozta létre anno a játék telepítésekor hanem én és a Rendszermeghajtón a C:\programfájlokx86\Steam\SteamApps\common/CompanyofHeroesRelaunch mappákat és nekem csak a 2.700 verzió fut !!! Tehát ha nálad a hivatalos STEAM bekódolás alapján volt jelen a játék és a D meghajtón akkor akkor az eror talán tűzfal lehet?
-
krealon
veterán
"Ma reggel óta a msascui exe pörgeti a procimat.
Elméletileg a Defenderhez tartozik,és miután Kaspersky van a gépen meg sem kéne moccannia.
Gondolom én..."Feladatkezelo --> Jobbkatt a program neven --> Tulajdonsagok
Ha a hely (Location) mezo erteke ugy kezdodik, hogyC:\Users
akkor egy kartevo alcazza magatmsascui.exe
-nek.Illetve ki lehet iratni a teljes eleresi utat:
http://www.winhelponline.com/blog/configure-task-manager-to-display-full-path-of-running-processes/ -
enterlaci
senior tag
Nem.
A monitor kalibrálva van, színprofilt használnék hozzá. a TV-n pedig egyáltalán nem szeretném használni a színprofilt.
Ez addig működött, amíg pár napja ugyebár sikerült megmondanom a windowsnak hogy kiterjesztett képernyőnél a monitor az elsődleges. Azóta összekeveredett a win. -
enterlaci
senior tag
Display port nincs a videókártyámon, vga sem, csak két dvi és egy hdmi. Monitornak jobb a DVI mint a HDMI amennyire egyszer magyarázták, de hogy nem lenne a P2414H komplatibilis azt passz. Win10 driver volt hozzá a supporton.
Most azt szeretném csak megoldani, hogy ha kiterjesztett windows asztal a TV-n (nálam 1es) van akkor is maradjon a színkezelés a monitoron (2es kijelző). Na ezt hogy??? -
nanus
senior tag
Ezt rendszeresen csinálja nekem is ,sőt ha a wifis hálókártyám nincs letiltva a szomszéd smart tv-e megjelenik új eszközként , pedig nem is wifin csatlakozom a netre, és sosem volt a szomszéd tv a gépemre ill a netemre kötve/csatlakoztatva
( vagy a panel átka és valamelyik másik szomszéd
), ráadásul most még csak be sincs kapcsolva neki a tv, vagy van valahol eldugva egy 48" tv amiről nem tudok ,csak észre venném ......ezt fejtse meg valaki....Mulder ügynök?
-
SP4C3
veterán
Végső megoldás az újratelepítés. Régebben nekem az svchost.exe okozott hasonló problémákat, ott driverhiba volt a gond. Windows Logs-ra vess egy pillantást.
@Colos1 Ha van bátorságod, akkor szedd szét a masinát és takarítsd ki. Lehet a memóriamodulok állnak rosszul, vagy porosak. Bios reset, majd újra beállítás is egyúttal.
-
trialboj
őstag
Ez érdekes, a wint még úgy raktam fel hogy ment az f1-f2. Na mind1, most be tudok lépni a biosba. Szóval ha nincs más akkor megpróbálhatok egy új wint rakni.
Arra nincs valami trükk, hogy kényszeríthetném ki win indulás előtt azokat a parancsokat ahol a safe módot is ki lehet választani... úgy emlékeztem hogy f8 de nem működik vele.
NetTom: Hát ilyet én még nem láttam azért. Vagy kiír valami hibát és lefagy, vagy restartol, De ebből semmire sem lehet következtetni. Még garanciális, de nem szívesen küldeném vissza az összes személyes fotóval stb.
Lehet az lesz a végső megoldás, és ezt azért írom hogy hátha másnak is segít egyszer. Kiveszem a laptopból a hdd-t ,berakom egy asztali gépbe, lementem ami fontos, formatálom, vissza a laptopba, és úgy wint rárakni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- BESZÁMÍTÁS! ASUS A520M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Enermax 650W
- Apple iPhone 14 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Samsung Galaxy A22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest