- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Yettel topik
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
enginev3.0
félisten
válasz
AlyrArkhon #152485 üzenetére
Mindkettő be van pipalva
-
PiszokAlfréd
aktív tag
válasz
AlyrArkhon #152287 üzenetére
Nem volt mostanában újra húzva a Win, ki se szedtem a gépből.
Megcsináltam a tulajdonba vételt, "rendszergazda" tulajdonban van, de nem lett jó sajnos. Már eleve az gyanús, hogy nem tudom levenni a rajta lévő mappákról az írásvédettséget.. rányomok hogy alkalmaz, lepörög aminek le kell, de ha újra ellenőrzöm, akkor megint írásvédett.A SMART ellenőrzést hogy kell csinálni?
-
PiszokAlfréd
aktív tag
válasz
AlyrArkhon #152285 üzenetére
Ezt megpróbálom délután.
Évek óta használom, hogy tud így fejreállni? -
pimmi
senior tag
válasz
AlyrArkhon #151523 üzenetére
[link]
How to Reset and Re-register Windows Spotlight in Windows 10
-
Clemi
veterán
válasz
AlyrArkhon #151670 üzenetére
Az SSID láthatóság be van állítva, viszont sehol nem találok olyat, hogy kézzel be tudnám írni az SSID-t. Ami zavaró, hogy LAN kapcsolatnál miért a WiFi SSID-t adja meg hálózati névnek. Az összes szomszéd WiFi-jét és a telefonokról megosztott kapcsolatot is látja a laptop, csak az enyémet nem. Ami még gond lehet, a hálózat felderítés ki van kapcsolva (céges rendszergazda kell a módosításhoz).
-
pimmi
senior tag
válasz
AlyrArkhon #151523 üzenetére
-
VGYke
addikt
válasz
AlyrArkhon #151472 üzenetére
Mindenkinek köszönöm a segítséget! Nagyon úgy néz ki, hogy ez a "gagyi" CPU-Z megszívatott. Bármit csinálok (*.exe telepítem, uninstallálom, rar= másolom) az van hogy nem fut.
-
válasz
AlyrArkhon #151377 üzenetére
Nincs bajom az olvasással, vágom, hogy a tapasztalat hiánya meg van. Vagy ha tényleg nincs gyorsulás egy hdd—> ssd upgrade esetén nálad, akkor ott valami más lesz a probléma.
-
válasz
AlyrArkhon #151367 üzenetére
Szia.
Akkor gondolom nem próbáltad, tehát nem a tapasztalatodat írtad le.
az igaz, hogy amire a gép képes attól sosem lesz gyorsabb, de ezen belül van amiket írtunk. Sosem azt írtuk, hogy bármitől is gyorsabb lenne a gép, mint amire a hadrverelemek amúgy képesek. -
Aureal
őstag
válasz
AlyrArkhon #151367 üzenetére
sok lemezmuvelettel jaro funkciok gyorsulnak
Sztem a win működése főleg ilyeneken alapszik, tehát gyorsul a gép! De ha nem hiszed, próbáld meg pl. floppyról futtatni a rendszert, rögtön szembetűnik majd a különbség ha esetleg sikerül.
Mond vmit?
Mindenesetre ez egy 5,6k / 7,2-es vinyóval is kimutatható ha túl nehezet kértem volna elsőre.
Általában a userek nem kémiai reakciók szimulálására használnak olcsó gépet, vagy gamerkedni, hanem netezni, ahol egy weboldal cirka 2-300 MB-ot tölt be napjainkban, ami főleg tárhely, ram i/o művelet tudtommal. -
Brucehun
aktív tag
válasz
AlyrArkhon #151196 üzenetére
teljesen új rendszer lett feltéve
Illetve, amikor a javítást szeretném telepíteni, ezt a hibát írja ki.
-
Doner
aktív tag
válasz
AlyrArkhon #151166 üzenetére
Mikor a filmek tv-n belül betallozom a letöltések mappát (ahol ez a video is van) akkor mindegyik videót megjeleníti azt az egyet kivéve.
"ha kint van ez a filmek/tv az asztalon, jobbklikk/tulajdonsagok es maris latod honnan, mit, milyen parameterekkel indit."
Ez ügyes tipp, nekem eszembe sem jutott, de sajnos ez sem jó, viszont érdekes hogy itt van némi sumákság. Mivel a cél helye részen csak annyi van hogy "Applications"
Alatta a "Cél" részen pedig nem lehet kimásolni vagy megnyitni mert halványan írja:Microsoft.ZuneVideo_8wekyb3d8bbwe!Microso'
Direkt írtam így mert nem lehet tovább görgetni jobbra hanem a "Microso után van egy kis felső pont jel de azt nem tudom hogyan kell írni csak vesszőt tudok a shift+1-el.
-
Jazz
veterán
válasz
AlyrArkhon #151122 üzenetére
De még is
, meglehet oldani így, pendrive-ról a mélyformázást? Valahogy előhozni a parancssort és úgy, vagy az említett kali linux-on keresztül....
-
Jazz
veterán
válasz
AlyrArkhon #151120 üzenetére
Külső gépre kötésre nincs lehetőség. Ami adott, az maga telepítendő gép, egy win install pendrive, és egy kali linux pendrive-on.
A 2. opciódat hogy lehet vérgehajtani a fentiek valamelyikével? -
Sztyepadzso
őstag
válasz
AlyrArkhon #150951 üzenetére
Ááá. Köszi. Ez lesz az.
-
tpotyka
tag
válasz
AlyrArkhon #150743 üzenetére
Húha, köszi, a sok mindenre próbálok reflektálni.
1) Jogosultság
Örülnék, ha lenne kapacitásod ennek elvégzését leírni minden egyes lépéssel (mondjuk, amit gondolsz, azt szorozva 6-tal), de attól tartok, ezzel eléggé leterhelnéllek. Főleg úgy, hogy nem Te ülsz a gép előtt. Ingadozom, mi legyen: ezt magamban, rápihenten megkísérelni, vagy pedig nyugton maradva, s majd többszem alapon, s addig megmaradna a régi gép „referencia kémcsőnek”, az újgép kezelésbe vétele előtt.
Megjegyzem uez a Trusted Installer szerepel uott az újgépen is. Ld. alább (más: a felsorolásban furcsaságok).2) Prg-ok és rendszerhaszálat
Nem írtam, az említett két prg crack-elt, sajnos, bár problémamentesen működtek. Amit számolgatsz helygazdálkodás: perpill kb. az adatok (főként munkaanyagok) terjedelme tesz ki 40-50 GB-ot a 120-ból. A Thunderbird, az elvileg géprementős beállításával foglal még komoly GB-okat, s valszeg túlburjánzott, nemigen átlátható most nekem. A régi laptop működés tekintetében valóban nem volt probléma, bár a PS inkább követeli a nagy helyet, de az ritkábban használt, és mostanában nem s kellett azzal nagy méretű file-t kezelni. (Eredetileg a géppel vett Win8-cal és 80 v 100GB SSD mellett ill. partícionálás nélkül is jól működött a rsz és a programkörnyezet, csak adatokat kellett rendszeresen menteni. Intenzív időszakokban megmutatkozott, hogy a memória lehet már kevéske, de azt meg koordinált használattal tudtam kezelni.)
A nagyobb SSD hely az aktuálisan elérendő munkamappák, céges mappák párhuzamos használata miatt javallott, illetve most már inkább elérhető, valamint kellemetlen és káros is lehet (volt is) külső HDD fokozott használata napi gyakoriságban. (Ismét: sosem volt laptopomban HDD és most sincs. Csak külső HDD.)Partícionálás
Ez az A-B-C- (D) partícionálás nálad nagyon előre megfontoltan differenciáltnak tűnik. A kettővel egyetértek természetesen, mai fejjel pláne. A három esetében az ACAD tuti, hogy átpakolna mappákat a rendszer partícióra, akkor is, ha egy külön prg partícióra lenne küldve (s talán más prg is). A másik hátrány lehet: az egy dolog, hogy az elején milyen tagolás tűnik praktikusnak, de később esetleg kihasználatlanul tengődik az egyik, míg betelőben egy másik. Vagy nem tudom, neked mekkora az SSD-d? Nekem persze új itt az adódó 1TB, még partícionálva is tágas, hiszen nem ehhez vagyok hozzászokva, de óvatos lennék, ne legyek túl önkorlátozó, mert visszaüthet.
Megj. D: játékra ott van nekem az ACAD és a PS. Kész mázli.Új gép meglévő vs javasolt felépítése
A Delltől Win11Pro-val jött már a gép! De nem volt partícionálva. Tudtommal a sorrend nem mellékes. Persze, tök jó lett volna nem piszkálni a Win11-et. Mint jeleztem, nem akartam a ki-beszerelést, de az illető nem volt annyira kompetens, hogy anélkül végezze. Nekem pedig nem volt akkor annyi és olyan ismeretem, hogy megtiltsam neki, ami előrehozott búcsút és alternatív megoldáskeresést jelenthetett volna. A merénylet nélküli továbblépés elmaradt.
A prg telepítések előtt került képbe a részlegesen hozzáértő beavatkozása. A megbeszéltek szerint ezután történt: a ketté partícionálás (rsz+prg 200/adatok 800 GB) –> a Win11 újrafel és pár prg –> adatok bemásolása. Elvileg ez volt a teendője. Az is szempont volt, hogy igen, esetleges Win probléma esetén ne legyen gond a rsz kezelés és mert jóval nagyobb is az új SSD mérete. Bár sosem nyikkant meg nálam Windows, noha csak 1 év használat volt a nem géppel vásárolt Win10-zel, s ez sem csak úgy, hanem a ”szerelés” kapcsán.
„ilyen nagy átállásoknál…” - Ilyen típusú nagy átállás, laptop – laptop szituban az első nálam! Mondhatni ritka fehér holló. Nincs, vagyis nem volt módszerem. Az elérendő célt tudtam. Csak rábíztam valakire a feladatot, akire nem kellett volna, vagy akinek nem lett volna szabad elvállalnia.
Azért meggondolom felvetésedre a 3db partíciót, a Win elkülönítése érdekében nézve. Videó gyakorlatilag nincs, fotó (nagyméretű munkafotók) özönszerűen rengeteg, de ezek eleve a munkamappákon belül fotós almappákban, nem célszerű szétszedni. Munkafeladat lefutásakor egyben teszem ki a sok GB-os munkamappákat HDD-re. De addig, hosszú időn át nagy helyet foglalnak.
Az újgép esetében eléggé valószínűsítem a mindent újra menetrendet.Mégha plusz kör van az így adódó adatmentésekkel is. (Vagyis duplán kell a régiről és az újról is mentést/másolást végezni, mivel az egyiken, az újon muszáj volt továbbdolgozni, továbbfejlődött a mappatartalom.)
Egy nálam hozzáértőbb személy azt is kiszúrta, hogy az újgépen „lett” kb. 40GB-nyi shadow copy. Mi a szösz. Az eddig tapasztalt furcsaságok és kérdések mellett… Nem akarom kockáztatni az újgép hosszútávú jó működését, ha fájdalmas a megoldás, inkább az elején kerüljön rá sor. -
tpotyka
tag
válasz
AlyrArkhon #150739 üzenetére
Ááá, hát tudtam én ezt, hogyan kell?
Láttam, hogy más nálam az elérési út, de úgy véltem, egyedi rsz, egyedi út... Totál zavar a nem hozzáértésem. Vagyis pozitívabb hangvétellel: igen hasznos lenne jobban értenem, s ha javasoltok 1 valamit, az mely 4-6 lépésből áll.
Íme.
Win PowerShell tehát ugyanúgy reagált:SFC , parancssorból: ez tehát oké
Nos, megint nem talál valamit.
-
tpotyka
tag
válasz
AlyrArkhon #150690 üzenetére
AlyrArkhon, felvetéseidhez visszakanyarodva, és köszi:
Nézd csak kérlek, a printscreent:Amit még itt írtál: ha a) esetet ha kizárjuk, mert
- nem tudok más felhasználóról, vagyis nem szerepel más
ÉS
- úgy tűnik, az egyetlen felhasználó(i fiókhoz rendelt), az ténylegesen rendszergazda(ként feltüntetett)Ha marad a b) vagyis mint írtad: „b) ez esetben a baltás mester tudva vagy tudatlanul saját használatba vette a gépedet, legegyszerűbben a rendszergazdai parancssoros módon tudod visszakommunizálni”
- Ezzel lennék óvatos mostanra mégis, ill. inkább csak szakértővel leülve látom tanácsosnak. Mivel adott egy (1!) felhasználó, rendszergazdai jogosultsággal, s mégsem lehet alap dolgokat elvégezni. Ha ezt hozzáértés nélkül nekiáll laikus (jómagam) állítgatni, szerintem az negatív irányban is hathat. Értsd: lehet rosszabb a jelenlegi helyzetnél. Ennek nem adnék inkább esélyt.Ami utóbb felmerült benned: nem volt igényem a két gép efféle átfogó szinkronizálása, pláne programhasználatban nem. Hamarabb gondolnék a nemtudommilyeneredetűWin10 és az újgép licenszes Win11-e közötti összeakadásra. Értelmezésem szerint az előállt működési problémák sem arra vezethetők vissza, hogy bizonyos vonatkozásokban eléggé hasonlítani kezdett a két gép felépítése, hovatovább: regisztrációhoz kötött elem nem is lett „duplahasználatosítva” a két gép közt. Legalábbis tudomásom szerint. Ismét a kellemetlen szitu, hogy nem tudjuk, milyen rendszerbarkácsolást végzett az illető „önszorgalomból” vagy kínjában – de mindenképpen a kérésem ill. megkérdezésem _nélkül_.
-
sabrinho
tag
válasz
AlyrArkhon #150722 üzenetére
A rendes Windows telepítés akar elindulni, régió/országválasztással, stb. Asztali gép, plusz telepítőlemez biztos nincs benne, azt kizártam, végignéztem. A w11 nem lehetetlen, ha jól emlékszem, az úgy telepszik, hogy megmaradnak az eredeti fájlok? Családi kis cég 3-4 géppel, nem hozzáértő júzerekkel, én meg csak ki-kinézek, ha valami nem működik. Lehet, hogy rányomott valaki valami frissítésre úgy, hogy nem figyelt.
-
tpotyka
tag
válasz
AlyrArkhon #150690 üzenetére
Hát, írtam előzőleg ezeket a részleteket, bár a kevésbé lényeget igyekszem nem önteni itt, de így is szerteágazó már ezen a fórumon, több topic szálon, így is jófejség, hogy követni próbáljátok.
Nem tömören ismét, a gépek:
a) gép: Dell Latitude E5430 2013. dec. újként és Win8-cal véve, SSD talán Samsung 80 v. 100GB volt, HDD soha nem volt benne, anno DVD író került bele
a) gép_v2: ez az eredeti, jól működő, csak épp betelő SSD lett cserélve 120GB Gigabyte típusúra 2022. jún., ekkor tett rá ez a személy egyidejűleg Win10 Home-ot – mert nem javallotta Win8-cal folytatni, mondván: neki meg Win10 úgyis van, ráteszi. Ezzel még nem csinált uez a személy anno hibát (mondjuk: általam észlelhető hibát). Az eredeti SSD eltéve az archívumomba. Csak én használtam a laptopot, más beavatkozás a konfig-ba nem volt.b) gép: Dell Latitude Rugged 5430 2023. júl. újként 1TB SSD-vel és Win11Pro-val véve. Konkrétan az USA Dell-től, és ők ezt javasolták ehhez a típushoz, én pedig fejet hajtottam, ill. úgy tartottam jónak, intézzék csak ők egy füst alatt az op.rsz-t. Folyt.köv. egyebekben Mo-on.: európai tápkábel és HUN bill. megrendelés bevárása, majd csere történt (aug. 2. szerda). Csak ezért nem használtam az új laptopot kvázi pár napig, bár meg-megsasoltam a természetesen a jól működő gépet a baltázós nap (aug.4. péntek) előtt.
Ekkor pénteken lett volna időszerű az adatok másolása - a napi szinten használt, jó - régiről az újra. Az új esetében partícionálás és újra Win telepítést követően. Mindkettő laptop csak az én használatomban, mindkettő Dell-ként. Másfél hete következett be az ismertetett káosz, az op.rsz. és a prg-ok nem jó működése a régin. Aztán jött a kizárás, hogy Dell frissítés hiányozna, a régi gép SSD-je pedig fórumozó javaslatra HD Sentinellel csekkolva: 100% – 93%. A pár napja kijött Win Update sem jelentett helyreállást. Hogy gyorsindítás nem kikapcs. következmény vagy mi egyebet művelt baltás mester: valóban nem tudjuk. S az újgép kapcsán is bizonytalanság van, mit csinált jól/rosszul. Pl. a réginél eleve jóval kevesebb programmal, cuccal eleve nagyobb: 150GB helyet lefoglal az újgépen a rsz a programokkal, éspedig régiről mentett adatok _nélkül_, mert az az adatos partíción van már. Érdekes.
A régi gép SSD további működésének a megszokott és _jólműködő_ formájában az újon kellő prg beállítások és adatellenőrzések miatt volt és van átmeneti jelentősége. Eredeti terv szerint nem is akartam arra már menteni semmit, egyszerűbbnek gondoltam ezt az SSD-t elrakni archívumba, s ha az új gépnek folytatólagos használata lenne, az célszerűbb nagyobb SSD-vel. Ilyen gépváltásnál, adatmentési szükséglet mellett miért akarnék épp SSD-n spórolgatni.
Nem mellékes, hogy baltás mester abban is variált volna, hogy az újgépnél a Win11Pro helyett nem azt akarta visszatelepíteni (mondván: „nem használnám ki a nem hálózati használat mellett”), hanem a simát. Csak aztán a Windows nem is engedte neki másként (ezt épp még bevallotta), mert nyilván össze volt ez már kapcsolva a gyári számmal, hogy mi telepítendő.
-
tpotyka
tag
válasz
AlyrArkhon #150684 üzenetére
Nem. Nem kellett "rendbe" tennie semmit. Mindkét laptop tökéletesen működött. (A réginek is csak a háza amortizálódott, más baja, belül sosem volt. Csak helyhiány, ami nem hiba.) A régi laptopomról kellett az új laptopomra átmásolnia az adatokat. Mégha az újgépen a valóban megbeszéltek szerint partícionált és újratelepítette a licenszes Win11-et, akkor sem látom indokoltnak, hogy került az ő gépe köztesen akárhova is.
Amúgy az egyik hibám, vagyis mulasztásom, hogy nem maradtam ott. Mégha nem is lelkesedett volna azért, ami egyébiránt érzékelhető volt, s így esetleg hamarabb elköszöntünk volna egymástól - kedvezőbb kimenetel állt volna elő.
-
tpotyka
tag
válasz
AlyrArkhon #150681 üzenetére
Jajj, oké.
Erősödik bennem, hogy inkább listázzam a teendőket, de ne sajátkezűleg folytassam tevőlegesen.
-
tpotyka
tag
válasz
AlyrArkhon #150680 üzenetére
Ez a másik, vagyis ezen belül a részlet, amin megakadtam: mi indokolta, hogy az ÉN SSD-met az Ő gépére csatlakoztassa?
Tudomásom szerint nem volt közöttünk szó olyan műveletről, amihez ez szükséges lett volna. (Amennyire én ezt ok-okozatban tudhatom.) -
tpotyka
tag
válasz
AlyrArkhon #150676 üzenetére
Ami azt illeti, amikor ezt a DESKTOP-IEIC457 cuccot megláttam (már baltázódást követően), feltűnt, hogy ilyesmi nem szerepelt az adatok közt. Ezért feltételeztem, hogy a dupla Dell-esítés miatt esetleg valami átállt alapértelmezettre vagy ilyesmi. Az öntudatlan tér tág lehetett itt, azt gyanítom.
Megnéztem, mindkét gépen Dell a felhaszn. fiókban a rszgazda. Íme a régi gép prt sc:
Ez a "visszakommunizálni" kb. olyan, mint a "kitömöríteni"...
A parancssori haladás esetén gépindításkor kellene beavatkozni, mielőtt bejön a Windows, ugye? Ez esetben nem biztos, hogy szívesen belenyúlnék. Vagy Windows-ból is lehet? (Nem szoktam parancssorokkal bíbelődni. Sem.) -
efi99
őstag
válasz
AlyrArkhon #150665 üzenetére
Én ezt sosem értettem, hogy ha bent vagyok egy gépben, amire fizikailag is rá van dugva egy korábbi lemez, akkor ez a tulajdonba vétel miért nem automatikus? Ez ugyanis amúgy is nulla védelem, hogy párat kattint előtte a delikvens és már meg is nyithatja, ezzel teljesen egyenértékű, hogy egyet sem kattint és úgy is megnyithatja.
-
tpotyka
tag
válasz
AlyrArkhon #150665 üzenetére
Köszönöm, meglépném tehát. (Nem tudom, beleolvastál-e az előtörténetbe: az volt, hogy a Win10-es SSD-t laptopból kiszerelve történt arról adatmásolás a Win11-es gépre - ennyi történt az 1 éves SSD pályafutása során (másfél hete!), nem volt reinstall, meg egyéb komolyabb semmi. Legalábbis részemről nem. De mint említettem, nem tudni pontosan, max. következtetni lehet, hogy a baltás mester mit művelt vagy mit hallgatott el. De úgy értem szavaidat, hogy szándékos tulajdonváltástól függetlenül eshet ilyesmi óvatlanságból. Az nem tudom, mennyire nem indifferens, hogy a régi gép Dell névre hallgatott, és az új laptop is az lett.)
Nézegettem amúgy a Tulajdonságokon belül, de nem volt tiszta a továbbhaladás. Ezt látni:
Meg ezt:Lehet, hogy itt a számodra egy egyszerű lépés voltaképpen féltucat.
Ha jó helyen járok, mit hova a folytatásban? Köszi!(AlyrArkhon, én kérek elnézést, a topik szakértőinek rendelhetek egy exkluzív kiadású 100-as pézsé csomagot. Ez a legkevesebb.)
-
tpotyka
tag
válasz
AlyrArkhon #150659 üzenetére
AlyrArkhon, köszönöm az ötletet.: Nem tudom, soha nem végeztem ilyen műveletet.
Nem is volt szükséges, illetve most sem volt igényem, hogy olyan malőr történjen, hogy meghajtó tulajdonba vétellel kelljen aztán foglalkozni, ez a kifejezés a szótáramban sem szerepelt eddig, vagy inkább eddig: #140463.
Kér(d)és:
1) printscreent vagy linket küldenél, hogyan? (A Microsoft Support nem túl differenciált, vagy én nem kerestem elég jól.)
2) ennek a tulajdonbavételi lépésnek van-e bármi hátulütője?Ugyanis nagyobb bajt nem akarok elidézni, mint ami előállt. Egész jól elboldogultam azzal a hozzáértésemmel, hogy sosem produkált hibát a kezeimben ez a rendszer, pl. mert nem is babráltam olyat, amiről kb. fogalmam sincs, és fizikálisan sem nyúltam bele illetéktelenül egy alapjaiban jó gépbe. Azt érzékelem, hogy nem vagyok átlag fórumozó: sem IT szakértő, se vakmerő nem vagyok (értsd: az orrvérzésig DIY nem pálya, persze alaptudás nélkül nem is tartom célszerűnek).
-
havri1
félisten
válasz
AlyrArkhon #150446 üzenetére
2 gépről szoktam belépni.
qdak, köszi, próbálom
-
Geth
veterán
válasz
AlyrArkhon #150425 üzenetére
Kettő értelmezése van, a jelek szerint a kolléga arra gondolt, amire én.
-
zodo
nagyúr
válasz
AlyrArkhon #150375 üzenetére
Szia!
Titkosításról nem tudok.
Nem említettem de lesz új profi, vga, memória is.
SSD-re koncentráltam.
Win-t nem szeretném klónozni, tiszta friss rendszer legyen.
Játékok és programok jó része is felesleges ezért ezeket is újra feltenném.Ha jól értem akkor mostani rendszer alatt pakoltam be az új SSD-ket, mentsem ami kell.
Lehúzok mindent csak az új Win-nek szánt marad és telepítek.
Aztán mehet vissza az összes mert úgysem fontos milyen betűvel voltak eddig.Így jó vagy kell valamire figyelni?
-
flash-
veterán
válasz
AlyrArkhon #150354 üzenetére
na oké, de itt kell mert 24 órás ügyelet van, de éjszaka 5-6 órán át sokszor nem kell a gép
-
Cblacksmithc
tag
válasz
AlyrArkhon #150234 üzenetére
(tud egyáltalán aliast az outlook.hu?)
-
Cs1csó
titán
válasz
AlyrArkhon #150234 üzenetére
Biztos tud aliast ezt próbáld ki: alfa+teszt@outlook.hu (vagy alfa.teszt@outlook.hu) címre küldesz levelet az az alfa@outlook.hu címre fog elvileg megérkezni.
-
zsoltip
őstag
válasz
AlyrArkhon #150196 üzenetére
Igen, ez a cél. Mi ennek a szerinted való beállítása?
-
akerbis
aktív tag
válasz
AlyrArkhon #149906 üzenetére
Óha, és az egyszerűbben is kijön mint a HDD. Jól sejtem? A kérdés költői, megnézem youtube-on.
-
akerbis
aktív tag
válasz
AlyrArkhon #149900 üzenetére
Igen mert később kelleni fog az SSD, értem, de külsőleg rá lehet, mondjuk USB-vel dugni az SSD-t?
-
Geth
veterán
válasz
AlyrArkhon #149615 üzenetére
Kisebb összeget tettem volna rá, hogy a tényszerű tévedések után jönnek a víziók.
Mindegy, a végszó legyen az, hogy jelenleg és a belátható jövőben olyan OS-t teszel a vasra, amilyet szeretnél (és támogatja!). Ezek számossága pedig jelenleg és a belátható jövőben nagyobb, mint 1 (vagy nagyon rosszul vásároltál). -
Csupingo
veterán
válasz
AlyrArkhon #149615 üzenetére
Erre gondoltok? Ez az internet flash is erre hivatott, nem?
-
Doner
aktív tag
válasz
AlyrArkhon #149610 üzenetére
Hát olyan világban én sem. De jó ha felajánlja es majd én el döntöm.
-
Geth
veterán
válasz
AlyrArkhon #149610 üzenetére
Még ha létezne is rá algoritmus, hogy visszaszámolja a termékkulcsból.
Arra a töménytelen progira gondolsz, mint a ShowKeyPlus, Microsoft PID Checker, The Ultimate PID Checker, stb? Ha az adott OS pkconfig-ját ismeri a progi, simán megy offline is a felismerés.hisz ha oprendszer nincs, net sincs
Az UEFI network stackre gondolsz? Frissítettem már firmwaret firmwareből, netről letöltve a friss verziót (azt hiszem asrock lap volt), vagy itt van 2 intel gen9 gép, mindkettő szépen bootol http-n keresztül közvetlenül firmware-ből. Hogy a http endpoint hol van, teljesen lényegtelen, lehet akár a neten is. -
Solymi81
aktív tag
válasz
AlyrArkhon #149495 üzenetére
Ez így elég macerás, meg nem nagyon akartam az SSD-t szabdalni.
Valószínű az lesz, hogy törlöm a játékokat meg ami sok helyet foglal és megpróbálom vagy megint mergelni vagy tiszta telepítés lesz. -
Blindmouse_
aktív tag
válasz
AlyrArkhon #149471 üzenetére
ja hogy az SMB az a samba..
Hátőőő.. az SMB V1-et be kellett kapcsolnom, mert van egy azon át kommunikáló háziszerver, és van a házban gép amin még WinXP fut, DE bekapcsolás után azért heteken-hónapokon át használtam a gépet és nem vacakolt vele.
De ettől függetlenül lehet errefelé is lehet továbbtapogatózni talán. -
Blindmouse_
aktív tag
válasz
AlyrArkhon #149469 üzenetére
Ööö samba megosztás?
-
Blindmouse_
aktív tag
válasz
AlyrArkhon #149441 üzenetére
Egyébként a TCP/IP NETBios helper állogat le ilyenkor és indul újra... a feladatkezelőből tűnik el arra az időre amikor dobja a hálót.
-
Doner
aktív tag
válasz
AlyrArkhon #149449 üzenetére
Köszönöm a segítséget, de nem tudom már lekérni milyen volt rajta mivel újra lett telepítve sima Windows 10 educationnal a pro education helyett. Így nem tudom a linkelt oldalon letölteni azt amire szükségem van.
Ilyenkor mi a megoldás? Honnan szerezzek pro education telepítőt?
-
Blindmouse_
aktív tag
válasz
AlyrArkhon #149441 üzenetére
Megtaláltam ezt is, teljesítményorientáltra van állítva..
-
Blindmouse_
aktív tag
válasz
AlyrArkhon #149430 üzenetére
Egyelőre nem találtam ilyeneket.
Majd google lesz kicsit a barátom, később..
-
Blindmouse_
aktív tag
válasz
AlyrArkhon #149428 üzenetére
a feladatkezelőben nincs mellette zöld levélke, valahol át tudom ezt nézni jobban?
-
Shaza
senior tag
válasz
AlyrArkhon #149395 üzenetére
Az megszűnt ,a bluetooth driver-t kellett letölteni.Viszont ma megint fagyott,vagyis inkább szép lassan megállt a gép.
Nincs túlhajtva, a proci alap tuningon megy a ram pedig expo beállításban van. -
Shaza
senior tag
válasz
AlyrArkhon #149393 üzenetére
És a 6008-as?
-
Shaza
senior tag
válasz
AlyrArkhon #149351 üzenetére
-
Shaza
senior tag
válasz
AlyrArkhon #149351 üzenetére
Memóriadiagnosztikát lefutattam az nem talált semmit.Általában böngészésnél vagy Youtube alatt szokott előjönni.Van hogy szép lassan fagy le.Megáll a Youtube,utána pl asztalon tudok nyomni jobb gombot ,végül megáll az egész.
-
Blindmouse_
aktív tag
válasz
AlyrArkhon #149323 üzenetére
-Fix IP-nél is csinálja, Linux alatt hibátlan.
Meg azt nem értem hogy fél napig jó/utána egy napig meg szar, utána kezdődik elölről
IPV6 az nekem tökismeretlen, látom hogy van de hogy mirejó, mit csinál, kell-e az X.. -
Blindmouse_
aktív tag
válasz
AlyrArkhon #149317 üzenetére
Ezt ismerem, de a problémát nem oldja meg.
-
mickemoto
őstag
válasz
AlyrArkhon #149271 üzenetére
Köszönöm. Megtaláltam.
-
törölt tag
válasz
AlyrArkhon #149261 üzenetére
látod milyen ügyes vagy ? már meg is találtam, hogy lehet kivenni az auto küldés/fogadásból....
-
törölt tag
válasz
AlyrArkhon #149259 üzenetére
köszönöm, majd próba lesz délután otthon....
meg tudod azt is mondani, hogy hogyan tudom leállítani a kliensben megtörténjen a megszűnt fiók lekérdezése ?
-
sz.j
nagyúr
válasz
AlyrArkhon #149237 üzenetére
Minden (klónozás vagy a használat) ugyanolyan környezetben történt, tehát a leírtak nem álltak/állnak fenn ...
-
sz.j
nagyúr
válasz
AlyrArkhon #149235 üzenetére
Hogy őszinte legyek ezt nem tudom. Ezt hol lehet megnézni?
Amúgy valószinűnek tartom, hogy nem, mert évek óta alkalmazzuk ezt a módot (havonta frissítve lettek és csak egyszer vagy kétszer lett tartós időre cserélve) és eddig nem volt velük ilyen probléma
-
sfefe
addikt
válasz
AlyrArkhon #149189 üzenetére
Köszi szépen, mondom majd neki szedjen le frissebbet és rakja újra...
-
King Unique
titán
válasz
AlyrArkhon #149189 üzenetére
Az csak egy dolog, de ha olyankor manuálisan futtatja a felhasználó a Windows Update-et, akkor normál esetben megtalálja és telepíti a hiányzó frissítéseket, ha esetleg régi Windows-verziót telepített akkor pl. az aktuális 22H2 funkciófrissítést, stb. Ha egyáltalán nem és sehol semmi, akkor meg valószínűleg eleve korlátozva / blokkolva lehet csoportházirend szinten / 3rd party programmal a Windows Update működése, mert más magyarázat erre nem nagyon akad.
Egy másik eset, ha az adott frissítés letöltésénél / telepítésénél van hibakód, de az megint más mint az előbbi, ott nem a Windows Update működése lehet korlátozva / blokkolva, hanem egyéb okból sikertelen a frissítés telepítése.
-
gyáliSanyi
őstag
válasz
AlyrArkhon #149097 üzenetére
Próbáltam másik kábellel.
Meg közbe leptóbáltam egy másik tableten is, ott jók ezek az Usb-k (pendrive, kamera). -
codec
senior tag
válasz
AlyrArkhon #148707 üzenetére
Arra rájöttem, hogy a System PID 4 ami a problémát okozza, de hogy innen hogyan lehet az állandó lemezaktivitást megszüntetni, még nem tudom.
Másnál nincs ilyen? -
samsung ace
tag
válasz
AlyrArkhon #148570 üzenetére
Köszönöm a tanácsot. De sajnos én ehez amiket írsz teljesen hülye vagyok.....
-
Geth
veterán
válasz
AlyrArkhon #148572 üzenetére
Gyanakodni lehet, én csak azt mondtam, hogy bsod-nál szerintem a hibakódnál kezdődik (és ahhoz nem kell sok technikai tudás) a nyomozás, hogy utána jó irányba történjen a gyanakodás. De lehet máshogy is
-
Geth
veterán
válasz
AlyrArkhon #148570 üzenetére
Laikusként azt gondolnám, hogy ha váratlan újraindulás helyett váratlan kék halál van, akkor nagyobb eséllyel lesz driver/háttértár/memória probléma, mint áramellátás.
A szálban még egy darab hibakód nem volt, én nem biztos, hogy újrakábelezéssel kezdeném. -
samsung ace
tag
válasz
AlyrArkhon #148546 üzenetére
2év és 3 hónapos a laptop. Nem wifivel használom,meg nem is akkumulátorral. Ott van az asztalon bevan dugva a hosszabbítóba a laptop,meg az internet vezeték.
-
octane1
újonc
válasz
AlyrArkhon #148022 üzenetére
ez nem lehetséges, mert ez egy terminal szerver. Mindenki a saját accountját használja, senki más nem ül a gép előtt.
-
Geth
veterán
válasz
AlyrArkhon #148022 üzenetére
Távoli asztalnál a többi session záródik, így ez lényegében teljesen kizárható.
-
törölt tag
válasz
AlyrArkhon #148003 üzenetére
hálám ezerrel
-
esbii22
őstag
válasz
AlyrArkhon #147994 üzenetére
Igen tudom az is egy opció. De ha lehet maradnék a HTML-nél. Ezért is használom a Firefoxot. Meg igazából csak az foglalkoztat hogy az Edgenél illetve a Chromenál ez miért nem működik.
-
andrew-msi
aktív tag
válasz
AlyrArkhon #146408 üzenetére
Nem ezen csak 1 monitor van semmi más.
De átnézem a beállításokat, gondolom ott megtalálom ha ilyen gond van?! -
törölt tag
válasz
AlyrArkhon #146404 üzenetére
ez fordítva is működik ? mármint a laposon kéne látnom a pc megosztott könyvtárait...
de
-
Mexildos
aktív tag
válasz
AlyrArkhon #91061 üzenetére
Köszönöm a tippet. Megnéztem úgy is, hogy minden látszik, de azoknál a szavaknál ahova beszúrásra kerül egy kötőjel nem volt feltételes elválasztás rakva. Illetve ahova bekerül bemásolás után a " - " (kötőjel) nem olyan helyre kerül ami megfelelne az elválasztás szabályainak.
Sajnos lövésem nincs mitől kerülnek oda. Van viszont olyan dokumentum amiben ez a probléma nem jelentkezik. Rejtély mi okozhatja.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
AlyrArkhon #91020 üzenetére
próbálok biztosra menni gondolom rendszermappa ha most szűzen is ott van (eddig nem volt a telepítés előtt az fix) valami szaki szerintem fix hogy felismeri volt ez már emlegetve itt a topicban, csak azt nem értem hogy miért egy "3rd party" meghajtóra pakolna bármilyen "boot-tal kapcsolatos" dolgot a win mikor ott a rendszermeghajtó.
helyreállítási lemez, rendszer biztonságimásolat még nem készült. a win-es telepítő pendrive megvan arról lehet helyreállítást csinálni ha szükséges, de feleslegesen nem szeretek "vakolni-glettelni"
-
Peterhappy
őstag
válasz
AlyrArkhon #85264 üzenetére
Köszönöm szépen a gyors választ!
A laptop gyári dokkolóját használom, arra van rákötve külön a monitor.
Megfogadom a tanácsodat, kiszedem a gyorsindítást és akkor kikapcsolom a gépet ki- és bedokkolás előtt. Heti két-három alkalomról van szó, kardomba nem dőlök az így "elfecsérelt" kb. 20-30 mp-től.
Csak a céges gépemet mindig így használtam (bekapcsolva ki-bepakolgatom) és soha nem volt semmi hasonló probléma, igaz azon Windows 7 van.
De a lényeg: hallgatok rádÉs még egyszer köszi!
-
HoTaZo
addikt
válasz
AlyrArkhon #85228 üzenetére
Na, ma megnéztem. Ott felbontás s hasonlókat tudok állítani, olyan, hogy fehér egyensúly, automatikus fényerő szabályozást nem. Lehet, hogy ez kamera főggő?
-
imi0424
senior tag
válasz
AlyrArkhon #85236 üzenetére
-
HoTaZo
addikt
válasz
AlyrArkhon #85228 üzenetére
Ott még nem jártam, nem szúrta ki a szemem. Amint tudom, megnézem.
Köszönöm! -
Atke
senior tag
válasz
AlyrArkhon #60485 üzenetére
Megcsinaltam... Azóta nem indul el a Windows...
-
válasz
AlyrArkhon #53237 üzenetére
A játékon bármilyen felbontást be tudok állítani:
Természetesen a monitor natív felbontására van állítva, mivel az eredeti játékok 4:3 képarányra készültek zömében, kicsit széles, szét van húzva a kép, de nem zavaró.
Nincs kiterjesztett monitor, ez az 1 van.
Ez egy Benq full hd monitor, amit otthonról hoztam el 1 éve, és otthon ugyanezen a monitoron ugyanez a PS emulátor (portable) xp és w7 alatt tökéletes volt.Window mode jó, megtaláltam azt a maximális felbontást, amin jó a kép is, és nincs elcsúszva,
csak körbe fekete keret van, fullscreen mode sajnos sehogy sem jó.
Vagy a w10, vagy az intel hd graphics driver nem komálja ezt a módot.Köszönöm a segítséget,
quailstorm-nak is. -
válasz
AlyrArkhon #51194 üzenetére
Most már nálam is, nem tudom mitől javult meg. Három napig, friss telepitést követően nem engedett beloginolni.
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
AlyrArkhon #44563 üzenetére
Ezt egy notin csinálja.
-
delibab
senior tag
válasz
AlyrArkhon #43581 üzenetére
Lehet... de mondjuk kezd tele lenni a zsákom ezekkel az aprócska kis szívásokkal
Közben azért a rufus megoldotta, így már látszik az 57.8 gb-ből az 57.6 szabad hely, köszi még egyszer!
más: miért kell pl itt a hardveraprón mindig engedélyezni az összes tartalmat? illetve valakinek az első kérdésemre, az ékezetes karakterek hibára valami ötlet? #43562
-
Greenebola
senior tag
válasz
AlyrArkhon #43444 üzenetére
-
tylerddd
veterán
válasz
AlyrArkhon #42881 üzenetére
Azt hogyan lehet? Néztem ezt saját gépemen, de csak az online és egy vendég fiókot mutat, nem láttam helyi fiókkal való belépési lehetőséget.
-
z67
őstag
válasz
AlyrArkhon #42053 üzenetére
Köszönöm szépen a segítséged! Megpróbálom.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
AlyrArkhon #41724 üzenetére
MS office-t nem is szeretnék használni, az csak a helyet foglalja.
Ez így nem hangzik rosszul, de mikori a telepítés?
netpeti98: uhh, az elég sok. Abból mennyi a program files mappák?
-
C. s.
addikt
válasz
AlyrArkhon #41674 üzenetére
Szuper, köszi szépen!
CirrMee:
Igen, én is így gondolom, de a puding próbán át kell mennie, előre be akartam biztosítani magamat, ha mégis elbukna. Köszi.
Azoknak, akik már a W10-et használják:
Stabil? Szeretitek vagy csak nézegetitek? Ha valaki nem akarja állandóan a rendszert "buzerálni", problémákat megoldani, hanem csak szimplán használni, annak is ajánljátok elsődleges oprendszernek?
-
margithid
veterán
válasz
AlyrArkhon #40743 üzenetére
Erre csak valami fizetős cuccot dobott ki az áruház.
-
törölt tag
válasz
AlyrArkhon #39898 üzenetére
Persze, különben nem mondanám. Az előbb nem úgy értettem, hogy ugyanazt írja, hanem hogy ugyanazt az időpontot veszi alapul, vagyis fast boot mellett a legutóbbi újraindítás óta eltelt időt.
-
törölt tag
válasz
AlyrArkhon #39894 üzenetére
Ez pont ugyanazt írja eredményül, mint mondjuk a
net stats srv
vagy a feladatkezelő -
Clemi
veterán
válasz
Köszi, mentettem!
Woland_y2k neked is köszi!
-
Воланд
titán
válasz
New-Item –Path $profile –Type file -Force
Set-ExecutionPolicy –ExecutionPolicy RemoteSigned
notepad $profilefunction Get-UpTime
{
[CmdletBinding()]
param (
[Parameter(Position = 0, Mandatory = $false, ValueFromPipeline = $true)]
[Alias(“CN”)]
[String]$ComputerName = $Env:ComputerName,
[Parameter(Position = 1, Mandatory = $false)]
[Alias(“RunAs”)]
[System.Management.Automation.Credential()]$Credential = [System.Management.Automation.PSCredential]::Empty
)
process
{
“{0} Uptime: {1:%d} Days {1:%h} Hours {1:%m} Minutes {1:%s} Seconds” -f $ComputerName,
(New-TimeSpan -Seconds (Get-WmiObject Win32_PerfFormattedData_PerfOS_System -ComputerName $ComputerName -Credential $Credential).SystemUpTime)
}
} -
válasz
AlyrArkhon #39837 üzenetére
Köszi, most már fut. Elsőre hibát írt - nem tudom miért - de másodjára megette. Copy/Paste-tel.
(#39840) Clemi @ mezei feladatkezelő?
update: "Deployment failed with HRESULT: 0x80073D02, A csomag nem telepíthető, mert a módosítandó erőforrások jelenleg használatban vannak."
Csökkentett módban próbáljam? #mocskoswindóz #rohaggymegbillgécc -
Döglött Róka
veterán
válasz
AlyrArkhon #39837 üzenetére
Nem szurokarakter hanem pipe. AltGr+W magyar kiosztason angolon shift+\ .
-
válasz
AlyrArkhon #39834 üzenetére
Tökjó, köszi első körben, de nem vagyok power user. A Get-AppXstb megvan. Onnan nem értem
-
pjen
félisten
válasz
AlyrArkhon #39054 üzenetére
Neked biztos tenyésztik valahol ezeket a netezőket,és mindenki más elől elzárják őket.
-
elem67
csendes tag
válasz
AlyrArkhon #39017 üzenetére
Mióta "átlag" megnyitogatni 7-8 weblapot plusz farmosat játszani, miközben HD videó megy a háttérben a YouTube-on és szavaiddal élve "trehányul" még torrentezve használni egy gépet? Viccelődünk? Amúgy meg átlag felhasználáshoz elég tud lenni a 2 GB memória főleg 32 bites Windowst használva.
-
válasz
AlyrArkhon #39004 üzenetére
'98 nem kezelt többet 512 meganal, 2k igen, de annyira tré memoriamenedzsmentje volt, hogy nem lehetett érezni a különbséget.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- ASUS TUF Gaming F16
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
- Újszeru GIGABYTE G5 - 15.6" FullHD 144Hz - i7-13620H - 48GB - 1TB - RTX 4050 - Win11 - 1,5 év gari
- AKCIÓ! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800XT 16GB Rampage SHIVA CM 750W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged