- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
mouzrr
őstag
-
King Unique
titán
válasz
VoidXs #68258 üzenetére
Ja, abban a tesztben a 840-esnél 300 TB (!) írás után. De gyanítom, hogy nálad az eddigi írásmennyiség ettől messze van, ahogyan még a legócskább TLC-s SSD-knél jellemző 75 TBW értéktől is. Amely utóbbi csak a garanciában foglalt névleges írási limit és nem jelenti azt, hogy annak elérésekor, illetve túllépésekor tönkre fog menni. Szóval tényleg sok értelme van túlkímélni... Csak nehogy aztán a vezérlő adja be előbb a kulcsot, mintsem az írás okozzon tényleges problémát...
-
King Unique
titán
válasz
VoidXs #68228 üzenetére
Nem kell az SSD-ket túlkímélni!
A korábbi cikkekben még mindenféle letiltást, áthelyezést stb. javasoltak az SSD kímélése végett
—►
[link], [link].Viszont manapság, több éves tapasztalat után kijelenthető, hogy ezekre nem feltétlen van szükség, vagy mondhatni ezek az erőltetett letiltások és áthelyezések teljesen feleslegesek. Jóval több írást bírnak az SSD-k (teszt), mint azt korábban gondolták egyesek. A témában inkább már az alábbi cikk a mérvadó:
-
törölt tag
válasz
VoidXs #67572 üzenetére
Letiltom akkor, kicsit átszervezem a dolgokat. Nem akarom folyton menjen, hangja miatt se. Olyankor bosszantó filmet nézek, hallom felébreszti. Lekapcsolja. Megint felébreszti. Hát mondom 2 órán belül ennyiszer nem vizsgálhatja éppen a Defender vagy WU miatt. Nekem az is gyanús a Win10-ben még basic szintű telemetria is gyakran telefonál haza? Sok trigger. 8.1 alatt nem csinálta ilyen sűrűn emlékeim szerint.
-
válasz
VoidXs #61934 üzenetére
Nagyon szívesen.
A lényeg lemaradt, a 3. fázisú zárótöltés működése:
néhány sec ideig a töltő csökkentett árammal a 4,2V fölé viszi a cellát, ez nem károsít az idő rövidsége miatt. Ha a töltőimpulzus megszűnte után a cella stabilan 4,2V,hajszállal sem esik be ez alá, a záró töltés kész.
Ezen impulzusok száma maximált, mert egy erősen elhasználódott cellát így simán túl lehet tölteni.Köszönöm a topiknak az offhullám elnézését, de nem állhattam meg szó nélkül.
-
válasz
VoidXs #61927 üzenetére
Úgy értettem, hogy vagy a töltő tudja ezt, vagy rajtahagyod a töltőn, és 2-3 rátöltést fog végezni pár órán belül, mert esik a cellafeszültség. A záró ciklust a teljes feltöltésre értettem.
Egy li-ion akkut tökmindegy, hogyan töltünk, lassan, gyorsan, extra gyorsan, 3 óra kell a teljes feltöltéshez.
Ha brutál árammal kezdünk, a 2. fázis lesz hosszú, ha névleges árammal, akkor egyenletes a töltés, de az idő kb. ugyanannyi.
Vagyis a töltés 3 szakaszból áll, az első szakaszban (ésszerű keretek között!!) akár 3-5C-vel (C a kapacitás, vagyis pl. egy 10Ah kapacitású cellát akár 50 amperral is kezdhetümk tölteni. Ilyenkor az első fázis nagyon hamar lezajlik, az akku kb. 70%-os töltöttségű lesz. A feszültség megszaladása miatt a 2. fázisban csökkenteni kell a töltőáramot.
Egyes gyorstöltők egy óra, vagy még rövidebb idő alatt töltik fel a Li-ion akkut. Az ilyen töltő kihagyja a második fázist és rögtön készet jelez, miután először éri el a feszültség a maximális értéket az első fázis végén. Ekkor a tényleges töltöttségi fok 70%. A 2. fázis csökkentett áramú töltése tipikusan kétszer addig kell tartson, mint a kezdeti töltés. így jön ki a kb. 3 órai teljes töltésidő. Ezután az akku 98-99% töltöttségű. Csepptöltést fölösleges és tilos alkalmazni, mert a Li-ion cella képtelen elviselni a túltöltést. A csepptöltés egy olyan, fémes líthium réteget képezne a felületen, amely a cellát labilis állapotba hozná. Ehelyett, egy korrekt záró töltés pótolja az akku kismértékű önkisülését és védőáramkörének fogyasztását, az akku ekkor tekinthető teljes töltöttségűnek.
A legvégső, 3. fázisú záró töltést a profi elektronikák tudják, az akku üzeme szempontjából néhány % csökkenésről van szó csupán ha ez nincs meg. Ugyanezt az eredményt érhetjük el, ha pl. 24 óráig a töltőn hagyjuk az akkut, ilyenkor a 4,05Voltra csökkenéskor a töltés elindul, de csak a 2. fázis csökkentett árammal, lévén a cella 98-99%-on van rögtön. Néhány ilyen lengés után a cella eléri maximális töltöttségét, és a töltés akár 10-30 óráig sem indul el, hiába van az akku a töltőn. Ezért szinte mindegy, hogy benne hagyjuk a laptopba, vagy kivesszük. A kivétel melletti erős érv hosszútávon, hogy ezen eszközök melegek, és a 10-20Cfok az ideális az akku tárolására, egy laptopba szinte mindig melegebb van ennél. -
Jazz
veterán
válasz
VoidXs #61883 üzenetére
Ha kiteszem a flash ablakot full screen-be (ami garantált natív kellene hogy legyen), ugyan ilyen raszteres lesz.
És látszik is hogy rá zoom-ol kicsit a 100%-hoz képest (pont 10%-ot mint a win 110%-a).Explorerrel is ugyan ilyen. Mind fullscreen-ben, mind ablakban.
Mit értesz negatív tab skálázáson?
-
tomp
félisten
válasz
VoidXs #61488 üzenetére
Nem semmi. Nálam 8-ról gond nélkül mentek a frissítések. A 10-et is a 8.1-re frissítettem rá. Egyedül 7->8-ra való átállás volt tiszta telepítés. Húsvét előtt telepítettem újra tisztán a CU kiadást.
vlevi
Igen az Office. Vagyis nálam az Office 365. Amennyit láttam az a "root/Office16" mappából az egyik exe.
Frissítés óta eddig nem jött elő. Kérdés csak véletlen(majd egyszerre csapja az arcomba az összes elkésett cmd ablakot) vagy valóban bugfixálták e.DrDobos
Nálam húsvét előtt volt tisztán újratelepítve. Most 15,2GB. -
Imco
őstag
válasz
VoidXs #61394 üzenetére
Köszönöm!
Erre volt szükségem! -
quailstorm
félisten
válasz
VoidXs #60376 üzenetére
Kivétel, ha utána mindenféle anomáliákat, sebességcsökkenést, és errort tapasztalok. Most rendesen meg van rakodva cuccokal, még 1 hét és újrarakhatom. De ha engedem neki felrakni amikor kijön és hiba, akkor kb oda a félévem. Kíváncsi leszek a CX-One túléli-e az upgradet. RobotStudio szerintem túl fogja. Matlab is. Visual Studio 2015 megint kérdéses.
-
quailstorm
félisten
válasz
VoidXs #60373 üzenetére
Ennek ellenére még csak most lőttél le az első buildet, szóval ez nem nyert.
Én azt mondanám 1-2 éve van még az 1607-nek, LTSB branches, de kb csak security update jön majd rá.CU-ra én se tudom mikor szánom rá magam, annyi jót olvastam itt róla, és annyira nincs kedvem újrahúzni az egész gépet...
Szerintem csinálok diskképet külső vinyóra upgrade előtt. -
dav<3
tag
válasz
VoidXs #59168 üzenetére
Windowsban vannak gondolok és 3500/1300Mb/s-os SSD-m van.
Driverrel vannak gondok, mert legutoljára tesztelésből úgy raktam újra hogy az elején nem engedélyeztem neki a netet, így nem tudott minden szart feltelepítegetni, felraktam az előre letöltött legfrissebb dirvereket, minden oké, adtam neki netet, egyből elkezdett valami faszságokat telepítgetni a háttérben amit nem látok és láss csodát onnantól kezdve megint szar..
Mit lehet ezzel kezdeni?
-
Downsampling
senior tag
válasz
VoidXs #58702 üzenetére
Köszi a választ, a Media Encoder is köztük van...de nekem ez a hiba most jött csak elő, a win10 mstani frissítésekor. A CC2017 verziók vannak fent, ezek közül elég sok mindent használok, néha egyszerre, tavaly frissítettem a 2015-ről. Azóta semmilyen hiba nem volt, most kezdődött. Amúgy lehet tudni, melyik ez a fájl? Köszi!
-
Imco
őstag
válasz
VoidXs #56500 üzenetére
Ez nálam sem működött. Ahányszor megnyitottam egy képet annyiszor pipáltam az irfanview-t.
Most tettem fel új OS installt és ebben most már talán megy. Épp most teszteltem. Az előd is W10 x64 volt, a mostani is az.
Az okát nem tudom.*********
Talán @Pityesz78nak kellett volna válaszolnom. -
-
Fr3eWar
őstag
válasz
VoidXs #53300 üzenetére
Annyit már lattam hogy kis idő után viszalépett A desktopra, akkor még kellett volna várnom? Illetve volt pl a rzrstat.exe vagy mi valami razer es cucc (pár hete cseréltem az egeret így a razer synapse már lekerült a gépről) ami ha volt járék az adott Windows indulás óta, akkor rendszerint hibaüzenetet dobott a "kijelentkező" képernyőn, amit le kellett OK-zni különben egész éjjel ott figyelt a babakék háttér a monitoron
-
válasz
VoidXs #53222 üzenetére
Köszi hogy foglalkozol a nyűgömmel,
itt nem egy fél pixel gondom van, az 1/3 kép ki van csúszva a monitorról.
Ez a teljesképernyő, ahol gyakorlatilag játszhatatlan,
alatta ablakos módban, ott látszik minden.Valaki nemrég linkelte az Omega5 Intel videodrivert, az segíthetne a problémán,
ha jól értelmeztem OpenGL,
a játék ebben a módban azonnal kifagy, directx módban fut, de a fennti hibával.
Ha jól okoskodtam, ha nem elnézést, nem vagyok vérprofi. -
-
sanyek2
senior tag
válasz
VoidXs #52684 üzenetére
Az sajna nem jó, mert a win+ctrl+d létrehozza. A nyilakkal lehet váltani.
(#52681) F_Zolee: Komolyan megcsinálom, ha nem lesz jó amit rgeorge írt.
Szerencsére levehetőek a gombok.
Imádom a beviteli eszközeimet. 80%-ban testreszabhatóak. (Ha nem több) Ez + ezrgeorge: Jól olvasom hogy ezzel az összes gyorsbillentyűt tiltom?
Bocs, gyér az angolom. Amit a fordító írt, abból gondolom. -
válasz
VoidXs #52036 üzenetére
Elnezest,'azt hittem olyan mint Androidon egy .apk.
E-mailba megkapom mellekletbe, vagy pl.Dropboxon valaki felteszi az exet, en lehuzom es telepitem.
Ha nem, bocsi.Szerk, a fizetos reszet nem hasznalnam, csak az ingyenes adokat neznem, ehhez gondolom csak nem kell account.
-
Popes
őstag
válasz
VoidXs #50656 üzenetére
Saját gépemen nem sokat élt az anniversary, maradtam az 1151-en.
Jó lenne már valami kis felcsillanó remény hogy a nagy újítások valóban előrelépést hoznak végre nem csak gyomorgörcsöt minden update telepítés előtt.
Ha igaz hogy meghallgatták a felhasználók kritikáit az Update-el kapcsolatban akkor azzal kezdenék hogy nagyobb szabadságot adnak a felhasználó kezébe.(nem ezt lenyomom a torkodon,ha akarod, ha nem) -
törölt tag
válasz
VoidXs #49047 üzenetére
Ott azt írja, hogy "Optimalizálás szükséges" Ha pedig szükséges, akkor kell legyen rá megoldás. Ha egyik sem akkor angol nyelven nem ez áll a megjegyzésben.
Továbbá a zárójelben azt írja, hogy 100% töredezett. Ha ez így kell maradjon, az miért jó?
Hogy más példával éljek, olyan mint mikor tudomásul vesszük, hogy rossz a politikai helyzet, de nem változtatunk, mert minek. Nincs lehetetlen csak tehetetlen.
-
GEPESZ66
veterán
-
TRob1
veterán
válasz
VoidXs #46749 üzenetére
Persze, én elhiszem hogy Update után kékhalál, de ahogy olvasom/emlékszem, a legtöbbnél akinél előfordult, mindig vmi driver gond okozta. Lehet épp vmi új, ami nem tetszett vmi hardverednek.
(És ez kb 4 ember lehetett összesen a "Szülinap" óta)
Nem nézted meg kódok alapján hogy mi okozza?
Én lekopogom, de még nem láttam egyik gépen se kékhalált win10 alatt.
-
TRob1
veterán
válasz
VoidXs #46744 üzenetére
Egyértelmű hogy több a panasz, hisz gondolom nem írja be minden egyes júzer akinek sikeres a telepítés.
(Mint pl. nekem is minden OK 2 gépen is)
(#46746) bogyo112:
Én meg csak akkor indítok újra ha kell vmi frissítéshez, installhoz. Amúgy csak Alvó...Úgyhogy elég ritkán látok Boot-ot.
(#46747) King Unique
Így van. Ebben egyetértek. -
egykori
őstag
válasz
VoidXs #46713 üzenetére
Köszönöm szépen, sikerült az AppData Copy, de valószínű erre utaltál, hogy másolás nem lehetséges már, mert a betűméret, szín és egyebek maradtak.
Van olyan mappa, ahol valami mégis megtalálható a beállításokat illetően? Vagy nem marad más, mint egyesével beállítgatni, ami nem ment át. -
ufonauta
aktív tag
válasz
VoidXs #46669 üzenetére
Elég rég néztem be ebbe a topikba. Jól rá is fáztam, hogy nem előbb olvastam a hozzászólásodat. Úgy jártam, mint Attila2003 topiktársunk. Most jön lefelé a 38-as végű frissítés. Remélem az orvosolja ezt a problémát. Még sosem halálozott el nálam SSD, de tegnap pár percig már arra gondoltam, hogy kezdi megadni magtát. Bármire kattintottam nem akart megnyílni, aztán meg egyszerre megnyílt és elindult minden.
Noh most kéri az újraindítást. Megadom neki, ami jár. -
t72killer
titán
válasz
VoidXs #46578 üzenetére
Késő, a család összes gépén fent van, hálistennek nejem nem panaszkodott még, csak a fennhatóságom alatt lévő 2 gép köhögött. 100%, hogy vmelyik driverre allergiás a rendszer (mi másért omlana össze új eszköz csatlakoztatásakor), remélhetőleg megszűnik, aztán ha kijön a "redstone2", akkor kicsit elővigyázatosabb leszek.
#46579: friss Avira vírusirtó van a gépen - ennek harapnia kéne a kártevőre, ill házirendben tiltva van az összes autorun-autoplay baromság, ergo a pendrive maga nem kellene, hogy bármit feltegyen. Túl sok konkrétumman nem tudok szolgálni, xéves sony usb 2.0 pendrive ha jól emlékszem usb 3.0 csatiba dugva. A másik eset sony rx100iv fotógép a laptop usb 3.0-ás csatijába dugva. Érdekesség, hogy ismételt csatlakozáskor már nem fagy le, "tanul" a rendszer.
-
t72killer
titán
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- EAFC 25
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen NAS-t vegyek?
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- További aktív témák...
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Autószimulátor! Leírásokkal, mindenestül, játékkal, kulcsrakészen!
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! I3 10100F / RTX 2060 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- DELL Precision 7730 i5-8400H Quadro P3200 16GB 512GB FHD 17 1 év garancia
- Satechi 200w USB-C 6-port PD GAN - UK / Számla / Garancia /
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 64GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2190, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest