Hirdetés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel topik
- Mobil flották
- Telekom mobilszolgáltatások
- Ez lehet az Apple hajlítható telefonjának formája, mérete
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy Z Flip6 - színt lép
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Poco F7 – bajnokesélyes
Aktív témák
-
Morden24
nagyúr
válasz
randras
üzenetére
csak akkor indítja el, ha valami nagyon kell.
És figyeli, hogy ha esetleg kijön egy patch valami exploit-hoz?
Csak azért, mert a nem indítja el, csak ha valami nagyon kell miatt vannak olyanok, hogy már ugyan több hónapja kint van a javítás, de a kis fos gagyi malware még mindig fertőz, mint az állat. Blaster mond valamit?

Ez továbbra sem leoltás, csak gyakran olyan dolgokalt tudnak az emberek "optimailzáció" címszó alatt csinálni, ami magukkal kibaszás.
Amúgy oksa, tényleg kíváncsi vagyok, hogy miket kapcsolsz ki. Esetleg ránézek, hogy mennyi erőforrás nyerhető velük. Ezt egyszer már eljátszottuk valakivel a Vista topikban, ahol kiderült, hogy ~100Mb memóriáról volt szó

-
randras
veterán
válasz
Morden24
üzenetére
Ja, hát most suliban vagyok, XP SP1
De este otthon majd leírom részletesen arról a gépről. Az egyébként bátyám gépe, aki internet kapcsolatot csak korlátozottan használ. Tehát mondjuk az az alap, hogy windows update le van tiltva, csak akkor indítja el, ha valami nagyon kell. -
randras
veterán
válasz
Morden24
üzenetére
nem, nem igazán, de van egy pár, amit csuklóból letiltok azonnal.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
szerk.: egyébként, amikor a minimum rendszerkövetelményeknek bőven megfelelő konfigra raktam win 7et (de gyenge gép volt), felraktam az alap felhasználói programokat, drivereket, majd megvoltak az újraindítások, szépen mondhatni beállt és be is lassult a rendszer, nekiálltam ezeket letiltani, és hát érezhetően gyorsabb lett.
-
Morden24
nagyúr
válasz
JoolsNOS
üzenetére
Nem igazán értem, hogy konkrétan mit akarsz letiltalni, felszabadítani?
Elöljáróban azért elmondanám, hogy ha konkrétan te sem tudod, akkor nem ajánlanám a különböző tweaker-ek meg optimailzálók és erről szóló honlapok marhaságainak agyatlan alkalmazását, mert nevetséges mennyiségű erőforrást nyersz, és cserébe gyakran egy instabil rendszert kapsz.
Csak akkor kapcsolj ki valamit, ha TUDOD, hogy nincsen rá szükséged. A tudod nem azt jelenti, hogy olvastad Pistike blogjában, hogy nem kell, mert felesleges.

Egyébként a futó service-eket az msconfig ablakból is remekül lehet konfigurálni, ehhez nem kell valami 3rd party tweaker.
-
randras
veterán
válasz
JoolsNOS
üzenetére
hát ez tulajdonképp nézőpont kérdése, mert ha úgy kezded a frissen telepített rendszeren, hogy egy tweakerrel, vagy a win beépített eszközével letiltod a fölösleges szervizeket, az tényleg sokat számít. van egy jópár, ami xp-n mégcsak nem is létezett, így nyilván nem is futhatott, ezért tűnik úgy, hogy a hetes többet fogyaszt százon.

-
hackeeeee
Jómunkásember
Nah, beszéltünk róla multkor, most kapcsoltam be a notit, és fogadott a csudijó ablak:
"A számítógépen futó windows nem eredeti." És ugye MSDNAA-s prof. Le x-eltem az ablakot, és ugyanúgy azt írja, hogy aktiválva van...
-
JoolsNOS
veterán
Sziasztok!
Azt vettem észre (meg ez igazából értelemszerű is), hogy a win7 jóval több procikapacítást foglal le mint az xp. Ebből nem lehet valahogy felszabadítani? Próbáltam már amd fusionnal, de nem igazán hozott eredményt. Valami más lehetőség van. Vagy ebbe bele kell törődni?
köszi -
Core2duo6600
veterán
válasz
- = Zk = -
üzenetére
Nem, neked új uzenet akart lenni.
(#6874) Barthezz2
Analóg esetén át is teszi mpeg2 be, ujrakódolás nélkül, ellég gyorsan.A digitálissal van a baj.
Tisztára úgy csinál, mintha jogosultság nem lenne hozzá.(#6873) Daffni2
De ha meg akarom tartani, ne legyen benne reklám,.
Meg az mpeg 4 est elég szaggatva tekeri, képtelenség eltalálni hogy mikor nyomjak rá a playre.(#6874) Barthezz2
Analógra jó a power director, azt simán átrakja mpeg 2 be.
A digitálissal van a bajom. Ott is bele lehet tekinteni, tehát a formátumot, codecet támogatja, de nem hajlandó megnyitni szerkesztésre.
Az hogy nem ingyenes a program nem zavar.(#6876) nfsu17
A gondom ott van, hogy magához a file hoz nem tudok hozzáférni, ha kitudná valami bontani mpeg be vagy valami normális konténerbe akkor nem lenne semmi gondom.(#6924) hackeeeee
64 bit alatt nem biztos, ellenőrízni kell, hogy van - e 64 bites driver.
32 bit alatt minden gond nélkül esetleg szükséges lehet a legfrisebb progi leszedése hozzá.(#6946) randras
Én olyat töltöttem le, nincs vele semmi gondom.(#6955) Tomocso
Ha már látod a routert és tudsz internetezni, akkor nem kell létrehoznod semmi sem.
A homegroup amit említettél az teljesen más
Amikor telepíted a gépet, és nem lát a hálózaton másik win 7 et akkor automatikusan létrejön, és kiír egy kódot, hogy ezzel a koddal lehet a többi gépről kapcsolódni.
Ez persze bármikor kicserélhető.(#6962) randras
Mennyiségi license alatti legokosabb.(#6966) sfdrakex
Be ne menjen a routerbe mert a végén még netje sem lesz.
Neked is mondom, a Home Group nem azonos az otthoni hálózattal.(#6976) Tomocso
Bemész a network and sharing centerbe
majd advanced sharing settings
És kikapcsolod a jelszavas megoszást mind a 2 gépen. -
Billu
aktív tag
válasz
dJ Peer
üzenetére
Ha a Windows 7 rendszert szeretné futtatni a számítógépén, a következőkre lesz szüksége:
1 gigahertzes (GHz) vagy gyorsabb 32 bites (x86) vagy 64 bites (x64) processzor
1 gigabájt (GB) RAM (32 bites) vagy 2 GB RAM (64 bites)
16 GB (32 bites) vagy 20 GB (64 bites) szabad lemezterület
DirectX 9 grafikus eszköz WDDM 1.0 vagy újabb illesztőprogrammal
-
dJ Peer
aktív tag
Üdv!
Feltettem a Win 7-et, annyi baj volt vele, mert nem támogatta a VGA-mat, de végül találtam egy illesztőprogramot, most már legalább nem kell 800x600-ban kínlódnom..
csakhogy, most amikor alkalmazni akarom az Aero-t ezt írja ki:"Lehetséges, hogy a jelenlegi videokártya támogatja az Aero használatát, amennyiben illesztőprogramja kompatibilis a WDDM szabvánnyal. Forduljon a számítógép vagy a videokártya gyártójához WDDM-kompatibilis illesztőprogramért."
Valaki tud erről valamit?

KÖSZI
-
Lacpac
őstag
Sziasztok!
Win7 X64
10GB szabad helyből maradt 3,35GB.
Előzmények:
Van nálam egy gép javításra, kivettem a merevlemezét, és betettem az én gépembe tesztelni, (persze az én oprendszeremet indítottam saját HDD-ről, W7-et)
HD sentinel azt mondta a lemezre, hogy ok, gondoltam egyet, elindítottam egy víruskarasést az "idegen" hdd-n a Kaspersky-vel.
egy darabig hagytam menni, csak közben kellett a gép másra, ezért lelőttem a víruskergetést, és kivettem a gépből a hdd-t.
Miután fölált a gépem észrevettem, hogy igen lomha lett, 1,2GB hely maradt a C-n

cc cleanert ráengedtem, leszedett 700MB szemetet, majd a lemezkarbantartóval leszedtem a visszaálítási pontokat, így lett 3,35GBHogy tudom visszakapni a helyemet? KB 7 giga a hiányzó terület.
-
nfsu17
veterán
válasz
Sub-ZeRo
üzenetére
Nem volt lehetőségem formázni, mert rengeteg rajt az adat.
Egyszer volt fent CCleaner, de nem szeretem az ilyen progikat, csak egy vírusnak látszó tárgy miatt került fel, de le is szedtem.
Köszi, majd még nézelődöm mi a baj.Ja, hülye vagyok megint.

Ahol a képek mappa van, az a hdd új, a régi hdd-ről mentettem át az újra, szóval a képek mappa már új hdd-n van, ez a hdd meg xp-t nem látott. -
Hát ha nem állítottál el semmit a gyári bellításról, akkor nem tudom, mi a baj. Esetleg ha leformázod a partíciót, majd vissza rakod a fájlokat... Mert én ha wint cserélek és van alkalmam vinyót formázni, akkor minden partíción megcsinálom (mikor xp-ről jöttem át 7-re akkor is) és nekem első perctől fogva működik minden... Leeht hogy nem a beállírtásoknál keresni az okot..
Vagy esetleg velemi cleaner program kavart be, ha használsz olyat... -
zetecR
addikt
Sziasztok!
Friss Win 7 RTM-et tettem a notimora (HP 6910p) és az a gondom, hogy ha Sleep módba rakom, akkor 20-30 mp-ként felébred, majd visszaalszik.
Az egeremnél le van tiltva, hogy felébressze a gépet, nem tudom, hogy mi a kínja.Valahol naplózza az ilyen jellegű eseményeket is?
Vagy merre érdemes elindulni a probléma megoldása érdekében? -
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Így már világos, hogy mit akartál mondani.

-
nfsu17
veterán
válasz
Morden24
üzenetére
A 2.

Nekem most asztalon kívül mindegyik pdf-en a gyári ikont mutatja (amit látok, mikor belépek a mappába), nem azt a képet, ami benne van.
Pedig régi gépen is mondom volt w7, feltettem legújabb adobe-t és mindenhol lettek kis thumbok.
Eddig nekem még asztalon sem volt, ma már ott van, viszont mappán belül nincs.Lehet holnapi indításkor már ott is lesz?

Mert a mai is váratlan meglepetés volt. -
Morden24
nagyúr
Várjámá, agyamra ment a hó.
Te most a miniatűröket a thumbnail-ekre érted (azaz amikor megnyitod programmal, akkor a tálcán ha rámész a program ikonjára, akkor mutat egy képet az aktuális ablakról), vagy arra, hogy az intézőben az ikon nem a file-ra vonatkozó általános ikon, hanem egy kicsi kép a tartalomból?
-
Morden24
nagyúr
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Jók ezek a mini bizbaszok, én a kocsiban használok egy ilyet a magnóhoz

-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Csinálj belőle USB kábeles pendrive-ot.
Igaz ezt kingmaxból csinálták, de sztem ebből is lehetne. [link] -
nfsu17
veterán
válasz
Morden24
üzenetére
Nem indexel?
Az az igazság, hogy amin a képek vannak hdd, az már megvolt az előző gépemben is.
Most tök más lett a gép, de a hdd maradt.És a régi gépen is volt már fent win7 és semmit nem állítottam benne (most sem) és csak úgy mutatta. XP alatt nem mutatta a kis képet, ezért mikor w7 felment, csak néztem nagy szemekkel, hogy de jó ez a feature.
Ettől függetlenül persze lehet.
-
-
-
Morden24
nagyúr
-
nfsu17
veterán
Sziasztok!
Lehet hülye vagyok, de nem jövök rá, hogy ha az asztalon van egy pdf, akkor megjelenik a miniatűrje, azaz mit tartalmaz a pdf, mintha ugye ha egy kép lenne, mutatja kis miniatűrön, hogy mi van a képen (itt a pdf-en belülit mutatja). Asztalon akkor is mutatja a miniatűrt, ha mappába teszem.
Ha viszont egy másik partícióra teszem a pdf-et, ami szintén mappán belül van, akkor a francért sem mutatja, akármit frissítem, kis-közepes-nagy-óriás nézet, semmi.

De mondjuk az is érdekes, hogy ez a pdf pár napja már az asztalon van, eddig még csak miniatűrje sem volt, pedig már pár hete fent van adobe, de ma egyszer csak gondolt egyet és most már mutatja.

----
Meg annyi, hogy sataII minden hdd-m, mennyi lenne az optimális másolás sebesség hdd-k között? Ugye ha egy nagy fájlt másolok, akkor gyorsabban kéne másolnia, mint ha több ezer képet...
Amúgy everest csak ATA-nak ismeri fel, szóval komolyabb lehet a dolog. -
sfdrakex
nagyúr
válasz
hackeeeee
üzenetére
Tudom hoyg telepítésnél, de ha jól emlékszem volt ilyen hiba is többeknél hogy miután felment eltünedezett a dvd meghajtó, azért kérdeztem buherált-e mert nem emlékszem másokná mi votl a gond, de esetleg nem e kinyirtak egy buheráltba valamit és ez okozza a gondot, pl driver eltávolitás hoyg kisebb "gyorsabb" legyen. Mivel a haverjánál is ez a gondfeltételeztem ugyan azt a változatot rakták fel. Ezért gondoltam hoyg azzal lehet a baj. Kereső ha nem is itt az első win7 topicban biztosan talál hasonló gondot.
-
Kiskokó
veterán
NA nemlett jó sajnos :S
ez lettvolna a megoldás amugy de nemlett jó
[link]Valakinek valami más ötlet
amugy gyári 32bites win7 bár nem origi csak aktivált....
üdv -
matthew95
tag
Helló mindenkinek! Olyn problámám lenne, hogy feltettem a Windows 7 Ultimate x64-et és néhány program telepítésénél pl. Xp mód, Race Driver Grid azt írja, hogy nincs elég rangom/jogosultságom a telepítéshez. Namármost a gépen egy profil van csak, tehát Rendszergazdaként vagyok bejelentkezve! Akkor mi lehet a probléma?
A választ előre is köszönöm! -
Kiskokó
veterán
Üdv
talátlam neten megoldást erre sokaknak van ilyen hiba
tesztelem hogy megoldja e ha igen akkor Linkelem
üdv -
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Szívesen. Azt ne használj rajta, én is használtam vele, de valahol rábukkantam, hogy NTFS nem jó pen-re ez miatt... gyorsan FAT32-re raktam a 2 pent. Igaz az egyik 4 gigás ready booston van.
A másik 8 gigás meg csak úgy dokumentumok hordozására. 
-
Kiskokó
veterán
válasz
Morden24
üzenetére
pont ez az hogy nem akarok új dvd irót venni
Most beszéltem egy spannal asus laptop IDE kanyarba sincs felrakta a WIN7et- ugyanezt csinálja neki csak neki nem hal meg a cd-nél.. ő aztmoja neki a DVD-t olvassa
de cdt olvasni irni baszik..
szal ez valmi oltári nagy WIN7 hiba :S
baszki
kéne rá valami mirofos patch. -
Morden24
nagyúr
válasz
Kiskokó
üzenetére
Azt neked kell tudnod, hogy van-e driver. Az alaplapi chipset driverek vezérlik az ilyen dolgokat, az ő házuk táján nézz szét.
Bár lehet érdemesebb lenne megkukkolni egy kölcsönkért satás dvd-íróval, aztán ha azzal oké, akkor kihajítani a régit. Vagy venni egy hosszabb ide kábelt

-
Kiskokó
veterán
válasz
Morden24
üzenetére
Sajnos nem mert rövid az ide csatim és ugy van a gépben az elhelyezése a vinyóknak hogy nem tudom megoldani :S
van amikor a dvd olvasóra ilesztőprogram hibát ir
Nincs esetleg valami ehhez való driver ? valami ide driver vagy passz
deez igy nemjó hogy nincs dvdolvasóm.
üdv -
Bertiee
senior tag
Sziasztok!
Hol lehet beállítani a desktopon az ikonok nagyságát? Csökkenteni szeretném a méretüket. Kerestem a guglival, de sehol nem találok leírást rá..
Köszi!
-
Kiskokó
veterán
ÜDV
HELP ME LÉCCIWIN7.
Elinditom
Eszközkezelőbe látszik a DVD olvasó azt yrja hogy az eszköz megfelelően működik.
Berakok egy CD-t elkezdi pörgetni és vége.. nem olvas be semit az eszközkezelőből eltünik és asajátgépből is a DVD olvasó miközbe amig nem rakok be CD-t addig meg felismeri és azt irja ohgy megfelelően működik?
Lehet az miatt van mert a Lapomon nincs elég IDE hely és a dvd olvasó egy ide-> Sata átalakitóval van rákötve SATA-n az alaplapra?
HELP -
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Az ntfs rövidíti a memórák élet tartamát... sok írás/olvasás miatt.. ezért nem szokták az ntfs-t használni penre...
-
Morden24
nagyúr
válasz
WonderCSabo
üzenetére
-
bosston
tag
Hello! A gondom a következő: van egy 8gigás pendriveom, erre szeretnék egy 5gigás filmet tenni, ám a win (egész pontosan Windows 7 Ultimate 32bit) azt írja, hogy az XY fájl túl nagy a cél fájlrendszeréhez. Ezen lehet segíteni, vagy darabolgassak? Kösz előre is.
-
Morden24
nagyúr
Az illem egy dolog, a saját jól megfontolt érdeked meg a másik.
De egyébként kulcs nélkül telepítve 120 napig használhatsz rearm-al is Windows-t. Na meg persze nem kell Ultimate-et venni általában, bőven elég egy Home Premium is. És laptopra tökéletes egy OEM is, mivel nem sanszos, hogy alaplapot cserélsz benne.
(#7112) Sk8erPeter: Aznagyonigen. Most lebuktam

-
rgida
csendes tag
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
,eddig nem is használtam...de már elgondolkodtam rajt néhányszor,de akkor már mindent legálisan illene(progik is). Az meg egy vagyon. (bocs kicsit OFF) -
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Köszi
-
rgida
csendes tag
-
band1103
őstag
Az nem lep meg hogy az asztaliban többet vagy kevesebbet tud kezelni hisz az egy más konfiguráció. az az érdekes hogy ami történ ugyan azon a vason történt és ezek szerint semmi nem változott a noti összeállításán. Se vga bővítés se bővítőkártya se + pcmcia nem került bedugásra?
-
Sziasztok!
Ha processzort cserélek akkor mindenféleképpen újra kell tegyem a Win7-et vagy felismeri az új hardvert?
Aktív témák
- Spotify
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- sziku69: Szólánc.
- Steam Deck
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Elektromos autók - motorok
- Majdnem megfelezi a GeForce GPU-k gyártókapacitását az NVIDIA?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Battlefield 6
- Villanyszerelés
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

De este otthon majd leírom részletesen arról a gépről. Az egyébként bátyám gépe, aki internet kapcsolatot csak korlátozottan használ. Tehát mondjuk az az alap, hogy windows update le van tiltva, csak akkor indítja el, ha valami nagyon kell.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Igaz ezt kingmaxból csinálták, de sztem ebből is lehetne.

,eddig nem is használtam...de már elgondolkodtam rajt néhányszor,de akkor már mindent legálisan illene(progik is). Az meg egy vagyon. (bocs kicsit OFF)