Hirdetés
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Apple iPhone 11 - népalma
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Eddigi legjobb DxOMark helyezésével zárta 2025-öt a Vivo
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Milyen okostelefont vegyek?
- Aranyozott különkiadást kapott a Red Magic 11 Pro+
Aktív témák
-
McBJani
tag
És 64 biten, hogy szerepelnek a játékok?
Már, ha lúd, legyen kövér![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
pete_21
addikt
válasz
Mika1227
üzenetére
Egyetértek a kollégával, még annyival egészítem ki, hogy Neroból a 9-est kell feltenni, és nem lesz vele gond.
Játékokkal általában nem szokott gond lenni, de írd le, konkrétan mire gondolsz, és valaki biztos megírja, hogy az éppen megy-e.
Egyébként megbízható, jól összerakott oprendszer, de Vistával se volt különösebb gond. A W7 egy optimalizáltabb, turbózott Vista (nagyvonalakban).
-
Morden24
nagyúr
válasz
Mika1227
üzenetére
Nyilván érdemes mindenből a legújabbat használni. TC esetében mondjuk nem nagy szám, csak le kell tölteni.
Nero-kból a régebbiekkel van/volt gond (szerintem az egész termékkel csak gond van, de persze te tudod, mit használsz) - ezt én nem használom, szóval passz.A játékok túlnyomó többsége jól fut, gond nélkül (esetleg kompatibilitási módot kell váltani, vannak, amikhez kijött patch stb.).
A 32 és 64 bit között röviden annyi a különbség, hogy 1. tud kezelni 4Gb memóriánál többet is (ez ugye minden memória összeadva, fizikai, vga, cache-ek stb.), tud egy alkalmazásnak 2Gb-nél több memóriát is osztani, valamint természetesen az, hogy futtathatsz 64-es programokat.
Ha semmiképpen nem akarsz memóriát bővíteni ill. 64-es appokat futtatni, akkor nem kell, de ha valamelyik kérdésedre igen a válasz, akkor természetesen érdemes a 64-est választani.
És igen, jó a Win7, a többség elégedett vele. Jobb, mint a Vista, bár nekem 2 évig azzal sem volt bajom.
-
Mika1227
őstag
válasz
Morden24
üzenetére
Hát a felhasználói progik semmi különleges. Total Commander,Nero,meg ilyen jellegűek. Plussz a játékok amik futnának-e esetleg régebbiek is 4-5 évesek? És mi a különbség a 32bit meg a 64bites között, melyiket lenne érdemesebb?
Jó ez a Win7 mert a Vistáról nem túl jókat hallottam? Bár nem volt a gépemen. -
Morden24
nagyúr
válasz
Mika1227
üzenetére
A gépeden tökéletesen fog futni.
Igen, némivel erőforrásigényesebb, ellenben jobban is gazdálkodik a rábízott javakkal.Mivel nem tudjuk, milyen progik vannak a gépeden, ezért elég nehéz erre válaszolni.
A programok nagytöbbsége működik, bár ha valami ténylegesen 4-5-6+ éves, akkor persze alapban megérné cserélni.
Írd le, ami kulcsfontosságú, megpróbáljuk kiókumulálni
-
Mika1227
őstag
Érdemes lenne váltani Win7-re? Most XP-m van. Futnánk rajta azok a progik amik most a gépemen vagy mindenből újat kellene letöltenem? Mennyire gépigényes a Win7?
-
Morden24
nagyúr
válasz
bazsika59
üzenetére
Érdemes lenne letörölnöd minden vga-drivert (először a programok eltávolításában minden vackot, aztán eszközkezelőben eltávolítás, és bepipálni, hogy törölje is a gépről őket), majd ezután a legújabb vga drivert felpakolni az nVidia honlapjáról.
Egyébként tuning sem a vga-n, sem a gép többi részén nincsen? Illetve valami, ami befolyásolná a vga működését (rivatuner, vagy ilyesmi)?
-
bazsika59
csendes tag
Esetleg valaki még valamit? :S
-
pete_21
addikt
válasz
< CyberBob >
üzenetére
Bár azt meg nem írtad oda, hogy mennyi ment ebből...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
McBJani
tag
válasz
< CyberBob >
üzenetére
Próbáltad, de mentek is?

Találtam egy ehhez kapcsolódó oldalt.Most ezek vannak a gépemen:
Cod 2
X-Men OW, de már végigvittem
Swat4
Doom3
Quake 4
Assasins CreedValahol azt olvastam, hogy a doom3 sem megy

-
< CyberBob >
őstag
-
bazsika59
csendes tag
Most h kilöttem az integ.VGA-t meg felfrissitettem a lapot nem fagyokat ki a driver egyenlőre.
Remélem igyis marad. Köszönöm a segítséget uraim! 
Hát ien nincs , megint elkezdte.most már végképp nemtudom mi lehet

-
McBJani
tag
válasz
sfdrakex
üzenetére
Huh!
Sikerült kiválogatnom a "régi" játékokat
Sajnos nem mindig van időm játszani, de ezeket még szeretném végigvinni:
Gondolom 2010-től, már mindegyik játék win7 kompatibilis lesz vagy nem?Armed Forces Corp
Assassins Creed
Batman Arkham Asylum
Battlestations Midway
Bionic Commando
BlackSite Area 51
Brothers in Arms
Burnout Paradise
Call of Duty 2
Call of Duty 1
Chrome Specforce
Code of honor 2
Codemned Criminal Origins
Command And Conquer 3 Tiberium Wars
Crime Life- Gangwars
Crimes of war
Cronicles of Riddick
Crysis
Crysis Warhead
Dark Sector
Dead Space
Death Truck Resurrestion
Devil May Cry 4
Doom 3
Exodus From The Earth
F.e.a.r.
F.e.a.r. 2
Fallout 3
Far Cry 2
Flat Out 2
FlatOut Ultimate Carnage
FUEL
Gears of War
Ghost Recon
Ghost Recon Advenced Warfighter 2
Halo
Hellgate London
Hitman 4
Imperium Galactica 2
Jericho
Narc
Need For Speed Shift
NFS Carbon
NFS MOst Wanted
NFS Pro Street
NFS Undercover
PoP4
Prey
Prince of Persia 2,3
Prototype
Quake 4
Rainbow Six Vegas 1,2
RD Grid
Red Faction Guerrilla
Resident Evil 4
Riddick 2
Section 8
Stalker 1,2
Stronghold 2
Supreme Commander
Swat4
Terminator Salvation
The Suffering 1,2
Time Shift
Transformers
Turok
Unreal Turnament 3
War Front Turning Point
Wheelman
X-man The Official Game
X-men Origins Wolverine -
sfdrakex
nagyúr
válasz
Ateszzero
üzenetére
Az oké hoyg ugyan azok futnak, de pl ne mmind1 hoyg flashekkel teli oldalt nézel a böngészőben vagy egy egyszerü cikket olvasol, az se hogy torrented esetleg tölt fel le maxon vagy épp csak csorog az adat, az ok hogy ugyan azok a progik mennek csak nem mind1 mikor mit csinálsz vele ettől ingadozhat a memoria fogyasztás is.
-
Morden24
nagyúr
válasz
McBJani
üzenetére
1. Jaja
2. Arra figyelj, hogy először az XP kerüljön fel, és utána a Win7. Így a Win7 megcsinálja a bootmenu-t, beleveszi az XP-t is, és innentől fel lesz ajánlva a választóképernyő
3. Nem.
4. Nem.
5. A kártyád dx10-et tud maximum, ergo igen, az a játék, amelyik használja a dx10-et, az Win7 alatt menni fog dx10-ben. Nem mellesleg a dx9-el sincsen semmi gondja a W7-nek.
+1: Milyen "régi" játék nem megy x64-en? Kérdezz rá a konkrét játékra.
-
McBJani
tag
Sziasztok!
Lenne egy pár kérdésem és szeretném, ha segítenétek.
Eddig xp SP3-at használtam, de ki szeretném próbálni a win7-et is, ezért arra gondoltam, hogy most szeretnék új winyót venni (WD 640GB Black) és 3 partícióra osztanám.
Az egyiken az xp menne, és játékokra használnám, mert vannak "régebbi" játékok, amiket még nem pörgetem ki.
A másikor a win7 menne, amivel a programokat használnám.
A harmadikon az adatokat szeretném tárolni (film, zene, kép, játékok stb.)1.Ez megoldható lenne?
2.Csak az indítás és helyreállításban kellene beállítani a dolgokat és utána bootolás előtt megkérdezné, hogy melyik OS-t indítsa?
3.Nem terhelném le a winyót a 3 partícióval és a két OS-el (lenne vele valami probléma egy idő után)?
4.A videókari Catalystja nem okozna kárt egy idő után a kariban, ha folyamatosan vátogatnám az op rendszer miatt?
5.Dx9 és dx10 is menne gond nélkül (természetesen a megfelelő winnel)?A konfigomat lent olvashatjátok és ehhez jön még az említett vinyó csere.
Van még 2x1GB ramom pluszba, de nem szeretném addig a 64bites win7-et használni, amíg van olyan "régi" játék, ami nem megy rajta
Várom a váaszokat...
Üdv. -
válasz
JoolsNOS
üzenetére
Hali!
A laptopok gyorsabban indulnak, mint a vele egy kategóriában lévő(és bizonyos korlátig nagyobb) asztali konfigok. Ennek az az oka, hogy az alaplapon teljes az integráció, azaz rengeteg dologgal nem kell foglalkozni a BIOS-nak, nem véletlen hogy az alsó/közép kategóriás laptopoknál jóformán csak azt lehet állítani, hogy az adott egység ki vagy be legyen-e kapcsolva. Természetesen az is igaz, amit Morden24 írt, azaz egy jóval gyorsabb HDD többet ér, mint egy nagyon izmos CPU a boot idő szempontjából, de nagy boot idő különbségért alapvetően a fent leírt a felelős.
Fire.
-
Ateszzero
őstag
válasz
sfdrakex
üzenetére
Most például nem eszik annyit.28%-nál van.
Ez nem normális hogy ennyire sok különbségek vannak.Hol 28%, hol 53%, és ugyanazok a folyamatok mennek 53%-nál mint 28%-nál.
Mi szabályozza ezt?Mitől függ.
Az eset frissítést biztosan nem kapcsolom ki.Nem azért fizettem be rá hogy beengedje nekem a vírusokat mert az adatbázisa elavult.
Mi lehet rá a megoldás? -
Clemi
veterán
Hi!
Nah még egy kérdés
A Shell32.dll fájlon kívül, van a sevenben egy másik dll fájl, ami tömve van jobbnál jobb ikonokkal, csak az a baj, hogy nem emlékszem melyik fájl az 
Valaki emlékszik rá esetleg?
-
Clemi
veterán
Tudja valaki esetleg az alvó állapotba küldés melyik paranccsal, és milyen formátumban működik?
Közben persze tudom ám, hogy a Google a barátom, úgyhogy megtaláltam a saját kérdésemre a választ:
Kell csinálni az asztalon egy új parancsikont, aminél az elérési úthoz, mikor kérdezi be kell írni: %windir%\System32\rundll32.exe powrprof.dll,SetSuspendState
Ezután megadni neki egy tetszőleges nevet, majd ikont választani. Speciel én a powrprof.dll fájlból választottam.
A következő lépésben ráprogramoztam a billentyűzetemre, és más működik is

-
JoolsNOS
veterán
Sziasztok!
Nem tudom ide vág-e, de talán ez a legközelebbi fórum.
Miért lehet az, hogy a laptopon a win 7 64 bit kb 22mp alatt bootol be (dual celeron 1.8, 2 giga ram, intel gma4500), az asztali gépem meg úgy 50mp alatt. Pedig az asztalim sokkal jobb. A laptop alapból gyorsabban bootol, vagy az asztalimon nem frankó valami?
köszi -
bazsika59
csendes tag
Hello.Nekem az lenne a problémám h win7 (ultimate van jelenleg,de több verzioval is ugyanezt csinálta)alatt folyamatosan kilövi a video kártyát azzal a hiba üzenettel hogy (az nvidia kernel nem válaszolt, de a rendszer helyre álitotta) ?? Valaki nem tudja mi a válasz? elöre is köszi

-
Clemi
veterán
Hali!
Most nekem van kérdésem:
Tudja valaki esetleg az alvó állapotba küldés melyik paranccsal, és milyen formátumban működik?
Csak azért kérdezem, mert van egy tuti keyboardom (ami gyakorlatilag egy laptop billentyűzet finomságával működik) és csak azért nem használom, mert nincs rajta sleep gomb, viszont a parancsot rá tudnám programozni valamelyik fn+ gyorsbillenytűre
Thx
-
g.gergo
senior tag
Azért kell a keresést olyan időre konfiurálni, amelyben nagy valósznűséggel nem zavarja a felhasználót a munkájában, vagy éppen amit csinál. Nem az a megoldás, h kilövöm, de ha te így szereted, akkor csináld, de azért ne nagyon reklámozd.
De túlságosan is elkanyarodtunk a kollega problémájától. 
-
D@ni88
addikt
válasz
g.gergo
üzenetére
oké, de nekem nem egyszer volt olyan, hogy játék közben úgy elkezdett keresni a szerencsétlen, hogy néztem hogy az addigi 90fps leesett 60ra
nem zavar mert 60bőven belefér, de akkor menjen a vírusírtás amikor én akarom.
Windows tűzfal is ki van kapcsolva, a nod tűzfala is, és érdekes módon 2 havonta 1x van 1 vírusom. -
g.gergo
senior tag
Hát ez a lehető legbutább dolog kikapcsolni egy viruskereső alkalmazás rezidens védelmét. Nem azon múlna neki a dolog. Nálam most fut egy TC, WLM, Word, KIS2010, FF 3 ablakkal és 47% (2GB). Az, h 50% körüli a memória fogyasztás nem lenne baj, az, h érezhetően belassult pár alkalmazásod, az már igen, de ennek oka nem feltételenül a memóriafogyasztásra vezethető vissza. Ki nem sz@rja le, h hány %, azért van a memória, h dolgozzon, nem azért, h kamillázzon nekem a gépben.
-
-
Ateszzero
őstag
válasz
hackeeeee
üzenetére
Nem router-ről megy a net.
Megint leszedtem egy pár internetes segédeszközt ,alakalmazást, csináltam egy reboot-ot és most olyan mintha megjavult volna.26%-ra lecsökkent.Szerintem a System-ben volt pár olyan futó folyamat ami zabálta a memoriát..Az a sok local hosting, meg client manager csinálhatta, ugyanis csak azokat néztem ami mellett az én nevem szerepelt.
Akkor egyenlőre hagyom.Köszönöm mindenkinek a tippeket és segítségeket.
Sziasztok -
Ateszzero
őstag
Sziasztok.
Ne szidjatok ha itt van a topicban a válasz, de visszaolvastam eleget, és már nem akarok keresgélni tovább.Begolyózott már a szemem is.Arról van szó hogy a Win7-em eddig 25-30% fizikai memoriát használt , most meg pár naoja mindig 40-45%.Észlelhető a lassulás is, játékokat lassanbban tölt és lassabban csomagol , másol stb.
Kiadás előtti magyar 32 bites Win7 RTM-et használok.Már uninstalláltam egy nagycsomó felesleges dolgot a gépről, illetve eset talált egy pár karanténba helyezendő fájl-t is, amit trójainak lát.Esetleg vírus csinálhatja-e?
Mitől lehet ez a nagymértékű memoria fogyasztás? -
D@ni88
addikt
de ez a gméer edisön ez nem hivatalos, nyugtassatok meg
mert láttam már képeket hogy ugyanúgy dobozolt
-
pzstm
titán
-
Cobrusz
senior tag
sfdrakex - igen úgy azt tudom
Clemi - erre gondoltam köszönöm, így már tökéletes
-
pzstm
titán
válasz
Pr0GrEsSiVe
üzenetére
konfigod, általad futtatott programok, és igényeid

-
Sziasztok.
Melyiket érdemes 32bit vagy 64bit?
Mi szól PRO és kontra?
Ha valaki linkel segítene már az is valami.
-
-
nfsu17
veterán
Azt szeretném kérdezni, hogy a start > minden programok közé mik települnek?
Csak mert pl nekem nincs ott Codemasters mappa, mikor GRID is van, meg DiRT2 is.

De pl az Electronic Arts mappában is csak egy EA downloader figyel.
---
Értem.
Köszi.
Előfordulhat, bár nem emlékszem kérdezte-e telepítéskor.
Aktív témák
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- AMD FX
- Le Mans Ultimate
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Red Dead Redemption 2 (PC)
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Ingatlanos topic!
- Jövedelem
- Amit látnod kell 80’ – 90’ évek, egész estét betöltő mozi filmjei.
- Suzuki topik
- További aktív témák...
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával
- Gyermek PC játékok
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - 15% AKCIÓ
- Humble szökevények 500-2500Ft
- Frissen pasztázva! Playstation 4 Pro 1 TB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- Xiaomi 15T Pro 512GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- TP Link HS100 Távolról vezérelhető Wi-Fi-s dugalj (Smart Plug)
- HP Thunderbolt 4 kábel
- GIGA AKCIÓ! Lenovo ThinkPad P15 Gen 2 Intel i7-11850H 32GB 512GB Nvidia RTX A4000 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Remélem igyis marad. Köszönöm a segítséget uraim!