Hirdetés
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Mobil flották
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Ultrák küzdelme várható Európában 2026-ban
- One mobilszolgáltatások
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Az év utolsó napján előbújt pár Galaxy S26 dummy
- Yettel topik
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
Aktív témák
-
rgida
csendes tag
Helló!
Először is bocs ha rossz helyre írok.
Adott egy Asus notebook, Win 7 32 bit oprendszerrel,ami a 4 Gb RAM-ból csak 2.97-t ír használhatónak !
De az érdekes az ,hogy az asztali gépemen ugyanez az oprendszer van,és ott 4-ből 3.2 Gb a használható!!!
A noti reinstallon esett át és elötte ott is 3.2 Gb volt a használható.Van valakinek ötlete hogy miért csökkent le a használható memória?
Előre is köszi! -
Morden24
nagyúr
válasz
Sub-ZeRo
üzenetére
Állítsd be az open with-ben.
(#7093) Syl: Fene tudja akkor
Illetve talán moonman.
Én amióta Office-t használok, azóta Outlookot is használok, ergo én ezt még nem tapasztaltam, ellenben én sem rakok fel pl. Access-t stb., és olyan frissítés még nem jött, ami ezeket érintené. -
válasz
Morden24
üzenetére
Ez a Viewer dolog oké, csakhogy én még ilyet sem telepítettem. Szóval nem értem. Végignézem a windows update előzményeket és az office csomag minden összetevőjéhez van letöltve/telepítve frissítés, pedig nálam csak word+excel van a gépen. Outlook pl. 97-ben volt utoljára

-
használ valaki shark féle win 7 codecet? Arra lennék kíváncsi, ha felrakom, akkor az mkv-t letudja játszani? Vagy kell hozzá egy reg bejegyzés is? Mert találtam egy oldalon egy reg bejegyzést, és a codec csomagot is... Kell mind 2? vagy csak paraszt vakítás?
-
Morden24
nagyúr
Az bezzeg nem zavar, hogy az MS odacsomagolja a windows mellé az IE-t?
Mivel az IE nem elérhető más platformon, csak Windowson, ezért inkább egy feature, mintsem külön app.
Másrészről eléggé zavarna, ha mondjuk a Live Messengerrel együtt települne a Security Essentials, vagy egy Office demó, vagy hasonló.Harmadrészt eléggé elcseszett gondolat, hogy ne legyen browser egy OS-ben, mert gyakorlatilag azonnal negligálná az out-of-the-box lehetőséget. Ugyan ez az oka annak, hogy WMP vagy MC van benne.
Az iTunes azért nem zavar, mert nem használom. Ha használnám, kurvára zavarna, ez így van

a windows update rendszeresen tölt le outlook és power point frissítéseket. Miért?
Mert Viewer-rel meg lehet nyitni akár egy ppt-t Powerpoint nélkül is, és úgy is megszopathat egy exploit.
Egyik kutya, másik eb.
Tény, tény, valahol igazad van. De az MS a pénzemre hajt, amit vagy odaadok neki, vagy nem adok oda neki. A google meg egyszerűen csak betüremkedik mindenhová, kérdés nélkül, aztán ha pofán basszák, még ő hápog.
Egyébként jogos, valóban ő lett az ügyeletes mumus. Engem pl. abszolút nem zavar a nagy gé féle adatgyűjtés, mert nem érdekel, ha eltárolják a keresésemet. Ameddig használtam google keresőt, sosem zavart (nem emiatt használok Bing-et, hanem mert jobban tetszik).
Az viszont már tényleg zavaró, hogy lassan google márkájú sört kell innom. Persze ingyen, csak szondázza a gyomromat meg a prosztatámat. Ráadásul az egyik leginkább bon ami PR-t folytató cég, ami nálam nagyon gyorsan kiveri a biztosítékot. Ha az MS csinálná, az is kiverné. Mármint a biztosítékot
-
kicn
csendes tag
Nem,teljesen normális értékeket mutatott,és változott is...nemfagyott le

Énsem értem az egészet,pedig azért elég sokat konyítok a windowshoz...
gondoltam itt tud vki segíteni -
-
lazlo8
tag
meik a legfriseb win7 7600? honnan tudhatom meg hogy a gépemn 32 v 64bit-es van?
-
kicn
csendes tag
Hello
Egy különös problémával fordulok hozzátok.
Adott egy Acer Aspire 5315 noti,Windows 7 Ultimate 32bit-tel.
Használat során néha gondol egyet és "megfagy".A tálcán lévő ablakokat lehet váltogatni,a böngészőbe is lehet váltani a tabokat,de semmi más interakcióra nem képes,videó-hang leáll.
Futattam mellette a feladatkezelőt,és közben semmi rendelleneset nem mutat, pedig a processzorhasználat jelző LED folyamatosan ég,ami ált 100%ot jelent...
Kb 20-30másodpercig tart utána visszatér és megy minden rendesen.Újratelepítés sem segített,kb 3 hónapja váltottam 7-re, Vistával másfél év alatt ilyet nem tapasztaltam.
Előre is köszi a segítséget -
sziasztok!
hogyan lehetne egy explorer 6 -os külsőt(skin), bőrt rárkni a 8-as változatra.
hát nagyon nem akarja megszokni az agyam ezt a semmitérő változatot.
már a 7-es sem nagyon akaródzott velem együttműködni.lehet ilyet, vagy inkább próbálkozzam más böngészőkkel?
üdv
gúZ! -
< CyberBob >
őstag
Azért a mai integrált hangkártyák (hd audio) már otthoni használatra (film, játék, zene) már teljesen jók, ha pedig digitális kimeneten van küldve a jel az erősítőnek akkor meg teljesen mindegy milyen a hangkártya (a nyers digitális jelet a külső erősítő áramköre alakítja vissza analóggá).
-
IronJ
csendes tag
Tudom, hogy az integrált hangkártyák nem tökéletesek, de akkor miért nem recseg, ha egy sima mp3-at hallgatok, vagy éppen játszom. Viszont, ha mondjuk youtubon videókat nézek, akkor botrány....olyan mint kukoricát pattogtatnék benne. Van, aki jött azzal, hogy az aero zavarja, de a win élményindexemem a gafikai teljesítmény 6.7 (geforce 240gt van a laposban).
-
simon7012
aktív tag
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Igazad van, csak valaki kérdezett valamit ezzel kapcsolatban Gorneck23 válaszolt egy képpel illusztrálva és ott láttam,hogy magyar neki ezért kérdeztem...

-
simon7012
aktív tag
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Akkor biztosan félreértettél mert én Gorneck23-tól kérdeztem,hogy magyarosította a Média Player Classic-ot!
Nem OP-rendszert...
DE azért azt is köszi bár már csináltam......
-
simon7012
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Köszi neked is meg mindenkinek!

-
< CyberBob >
őstag
A Win nem egy operációs rendszere hanem egy szoftver csomag.
-
Hali!
Ehhez 2 hozzáfűzni valóm/véleményem van, és ezzel kapcsolatban nem is kívánok továbbiakban hozzászólni, mert hosszú és véget nem érő vitát lehetne erről folytatni, aminek meg nem ebben a topic-ban a helye.
1. Nem mindegy, hogy egy OS-ről van szó, amibe integrálnak egy böngészőt, amit szintén az MS készített, vagy pedig egy cég reklamál, aki azért tud jól profitálni, mert maga az OS egyáltalán létezik
2. Kíváncsi leszek mi lesz/lenne, ha majd amikor kijön a a Google OS, akkor az MS egyből "felkéri", hogy hát a keresőt, meg Chrome-ot tegye választhatóvá telepítéskor, ne automatikusan pakolja fel...
És valóban peace..

Fire.
-
válasz
Morden24
üzenetére
Nem igazán értem a problémádat. Az bezzeg nem zavar, hogy az MS odacsomagolja a windows mellé az IE-t? Windows install után azzal kell tökölnöm, hogy kiszedegessem a számomra felesleges dolgokat (pl. media player, media center stb.), mert ugye a telepítés alatt nem lehet választani.
Persze más cég se különb. iTunes mellé például szó nélkül felmegy a quick time. Ez sem zavar senkit? Mert engem igen.
A korlátos nethez pedig csak annyit, (nyilván aki ilyet használ nem skype-zik) hogy engem kifejezetten irritál, hogy bár csak word meg excel van telepítve az office-ből, mégis a windows update rendszeresen tölt le outlook és power point frissítéseket. Miért?
Úgy tűnik a 21. század ügyeletes mumusa a google lett, ahogy a kilencvenes éveké az MS volt (emlékszünk még a kill gates pólókra). Szerintem semmi különbség nincs ezen cégek között. Egyik kutya, másik eb. Mindketten a felhasználókon próbálnak (jól) megélni. Ki így, ki úgy.
Peace
-
adyh
tag
HAli
Van egy Acer Extensa 5510-es laptopom amihez xp és Vista drivereket kaptam, és az acer honlapján sincs ehhez a géphez w7-hez driver.
Mit lehet tenni, ha ki szeretném próbálni a w7-et? -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Daemon Tools...

Nálam nincs gond, megy 32-64biten egyaránt. Havernál is 64biten tökéletesen műxik.
-
-
hackeeeee
Jómunkásember
Látom ezzel a DT-al mindig megy a kavar, hogy valakinek megy, valakinek nem. Kíváncsi lennék, hogy mi befolyásolja....

-
simon7012
aktív tag
válasz
WonderCSabo
üzenetére
"simon7012: Ha Ultimated van, akkor WIndows Update. Ha nem Ultimated van akkor erre."
Ezt nekem?
Amúgy köszi a választ! (Virtual CloneDrive)
Egyébként nekem Professional van....
A Clone Driveban nincs magyar nyelv ugye? -
WonderCSabo
félisten
válasz
< CyberBob >
üzenetére
Realplayer is felajánlja. És még ezer program. Ez a masszív reklámhadjárat.
-
WonderCSabo
félisten
válasz
N!Tr0v!CS^^
üzenetére
EasyBCD helyrerakja.
simon7012: Ha Ultimated van, akkor WIndows Update. Ha nem Ultimated van akkor erre.
Virtual CloneDriveot nem próbáltam, de biztos jó, ha Fire kolléga javasolta. Mindenesetre nekem MagicDisc bevált. -
Morden24
nagyúr
válasz
Gorneck
üzenetére
Ofkorsz, de egy toolbar még csak egy dolog. Mégiscsak egy plugin, vagy mi.
De azért az, hogy effektíve belecsomagolnak egy másik alkalmazást, az már azért erős. Mi lesz a következő, Chrome OS, meg ha csatlakoztatva van a telód, akkor arra meg Android?
Áh, mindegy. De azért eléggé meglepődtem, hogy egy konkrét programot akarnak egy másik programon keresztül installálni.
(#7051) hackeeeee: Nem tudom, hány mega lehet a toolbar, de a Chrome biztosan több. Kezdjük pl. ott, hogy van, aki korlátos nettel vagy mobilnettel netezik. Az mondjuk kurvára nem fog örülni neki, ha le akar tölteni egy Skype-ot, és egy még egyszer annyi böngésző is jön vele, tök feleslegesen.
És megjegyzem, ez még a szerencsésebb eset, mert nem volt eldugva a dolog, külön ablaka van, meg minden. De láttam én már olyat, ahol sasszem kellett a kis görény piggiback progi pipájának a kiszúrásához.
Darabolják már fel a google-t vazze

-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Morden24
üzenetére
Ehhez nem kell a 4.2 béta, már a 4.1-ben is benne van..
Azon csodálkozom, hogy a Chrome Frame-et nem ajánlja semmi telepítésre, bár lehet van olyan, csak még én nem láttam..
Amúgy mellesleg, inkább böngészőt ajánljon fel telepítésre, mint egy toolbart, bár ez se jobb, az se jobb, merthát ugye motiválja a felhasználót, hogy váltson.Annó asszem a yahoo toolbar volt olyan, hogy telepítéskor már csipogott a vírusírtó, hogy öreg ezt nem kéne...
-
Gorneck
legenda
válasz
Morden24
üzenetére
Ezen miért csodálkozol? Szinte minden free programba benne van vmi buziságuk...a másik az a ask toolbar...
Én már annyira nem idegelem magam max mikor meg kell néznem 1-2 ismerős gépét nyitok egy böngészőt és tele van ilyen szarokkal...nahh akkor azért és is anyázok egy sort... -
Morden24
nagyúr
Off, de felbasztam rajta az agyam, és egyébként is pofátlan dolog.
A google már nem is szarakodik az ostoba és haszontalan toolbarjának minden szemétbe történő beépítésével - így is a telepítési idők 50%-át azzal kell eltölteni, hogy keresed a pipát a google toolbar marhaság mellett, de ez azért már tényleg erős (Skype 4.2 beta):

Pfff... mocsok banda.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Sub-ZeRo
üzenetére
Nem azt mondtam, hogy nincs. Meg tisztában vagyok vele. Jelenleg csak is kizárólag S/PDIF-et használok, analóg kizárva, csak notiról megy analóg jel, ha azt használok.
De amikor felb@szott az audigy 2 ZS, a régi, amit eladtam, akkor jó volt a Realtek is.. Mondjuk akkor nem volt hozzá még normális Vistás driver.. Mostanival semmi baj nincs. Kop-kop-kop.
De ezt csak azért mondom, hogy nem kell lefikázni az integrált recsegőket, sz@rnak sz@rok, de van még sz@rabb is...
-
IronJ
csendes tag
Sziasztok! Valaki tudna tippet adni arra, hogy miért serceghet a hang win7 64 alatt? Egy laptop realtek audio hd integrált hangkártyájáról beszélünk. Semmilyen driver nem hozza a tökéletes megoldást. Már a windows bejelentkezésénél is hallom a recsegést...Valaki tapasztalt már ilyet???
-
simon7012
aktív tag
válasz
WonderCSabo
üzenetére
És szerinted?
-
simon7012
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Melyik a jobb?
-
válasz
< CyberBob >
üzenetére
Akkor egyszerűbb a külön fizikai partíció. Oda bármilyen os mehet.
Asszem maradok inkább a vmwarenál
-
frame>24
addikt
Megjött számomra az első(?) hihetetlenül idegesítő bug is:
a 64 bites (legális) verzió control panelje nem jegyzi meg az egérmutató gyorsítására vonatkozó beállításokat. (állítok rajt, de minden egyes újrainduláskor alapra áll)
Trust egér. (én úgy tudom, nem kéne visszaállnia) -
-
N!Tr0v!CS^^
csendes tag
Hali.
Egy olyan kérdésem lenne, hogy Win7 alá XP-t akarok tenni.
Egyszer ment is mert h ntldr volt aztán megtudtam irni bcdedittel a parancsot...
Mikor legutobb újraraktam akkor már grldr volt a C:\ helyen... MIÉRT?
arra nem tudtam hivatkozni h Xp is elinduljon mert ntldr kéne neki nem pedig grldr.Vki megoldás?
Választ előre s köszönöm

-
-
forestia
tag
A daemon tools továbbra sem hajlandó felmenni. Tudtok valami alternatívát?
-
Gorneck
legenda
-
hackeeeee
Jómunkásember
Noh, teszem fel a kérdést, netbook-on hogy hasít a win7? Ami van, vagyis lesz a gépben: N270-es atom, 1,6ghz, 1GB ram, 160-as vinyó, 4500MHD vga. Erre felmerjem majd tenni? Gyárilag XP-s a gép...
XP-s liszenszt gondolom nem lehet update-elni...
-
spyduck
nagyúr
válasz
Steelmanus
üzenetére
-
Tosee
őstag
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Az sem rossz ötlet!

-
Poo
senior tag
válasz
Steelmanus
üzenetére
Szerintem nem a színre gondolt hanem hogy olyan mintha társsítani kéne valamihez a meghajtót mert az ikon nem jelenik meg normálisan.
A piros szín valóban a telítettségre figyelmeztet. -
válasz
< CyberBob >
üzenetére
Értem.
Egyik win egy fizikai partíción, a másik pedig egy vhd állományban. Egyszerre nem futnak, csak külön-külön. És mindkettő fizikai gép. De akkor mi értelme ennek a vhd bűvészkedésnek? (Nem kötözködésből kérdem, valóban érdekel) -
Steelmanus
addikt
válasz
spyduck
üzenetére
Gondolom azert mert mar majdnem tele van es ha jol emlekszem ha kevesebb van hatra tisztan mint 10% a particio meretenek megfeleloen akkor figyelmeztet - ha nincs kikapcsolva - lehet azert valt at ilyenre. Alatamasztani nem tudom mert sosem hasznalok 60% -os kihasznaltsag felett egyetlen particiot sem.
-
Tosee
őstag
válasz
Ace Ventura
üzenetére
Nem feltétlenül kell változtatni!
Viszont mikor kiírja a boot során, hogy "CD/DVD -romról való indításhoz nyomjon meg egy gombot..." akkor nem szabad nyomni semmit! -
WonderCSabo
félisten
válasz
Ace Ventura
üzenetére
Próbáld akkor az újraindítás után, hogy a merevlemeztől bootoljon be. Esetleg azt is megnézhetnéd, hogy F8-ra milyen lehetőségeket ajánl.
-
sityuka80
tag
Sziasztok.
Hogyan tudom berakni az automatikus lejátszási listába a Media Player Classicot (MPC HomeCinema (x64))?
üdv. -
Ace Ventura
addikt
Sziasztok!
MSI Windre telepitenék Win7-et, és a problémám a következő.Pendrive-ról tolnám fel, és el is kezdi szépen.A fájlok kibontása utáni újrainditásnál mindig előlről kezdi a telepitést, nem pedig ott folytatja, ahol újraindult.Valami beállitásbeli gond lehet szerintem.Bootsorrenden esetleg változtatni kell az első újrainditást követően?Ez a hátránya az optikai meghajtó hiányának.

-
Siiiiix
tag
Az miért van, hogy betársítom az .avi filet Media player classic (k little) hez, ez mind szép meg minden, de: Miután újraindítom a gépet visszaállítja alapértelmezett lejátszót winampra. Pedig be van neki tolva, hogy az ilyen típusú file-okat mindig classic-al nyissa meg.
-
válasz
< CyberBob >
üzenetére
Köszi.
Bár a leírásból még nem világos, mire is jó ez. Lesz egy oprendszer a fizikai vinyón, megy egy a vhd állományban. Ha ezt a vhd-t felcsatolod virtalpc-re, attól az még nem fogja vinni a 3D-t.
Aktív témák
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok : (12.20.)
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - 15% AKCIÓ
- Gyermek PC játékok
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- LG 83B4 - 83" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Készpénzes / Utalásos Számítógép felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- AKCIÓ! Törött Apple iMac 19.2 i5-8500 Radeon Pro 560X 4GB 16GB 256GB SSD 21.5" 4K Retina
- ÚJÉVI AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Illetve talán moonman.