Hirdetés
- Yettel topik
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Mobil flották
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Ultrák küzdelme várható Európában 2026-ban
- One mobilszolgáltatások
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Az év utolsó napján előbújt pár Galaxy S26 dummy
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
Aktív témák
-
need
addikt
Üdv..
Élénken élénken valami..
Mégpedig hogy van szerencsésebb helyen a page files "lapozó fájl"
Van egy raid 0 tömböm az van +particionálva 4 részre ezek a particiók között van az egyiken a win 7 és van egy különálló tároló vinyom!
A Variáció..
Mivel most úgy is particiónálni akarok majd a Raid 0 tömbön meg szüntetni pariciót és össze vonni arra gondoltam hogy azon létre hozok egy 10 gigás particiót a raid 0 tömbön és az lesz majd page files
B Variáció..
Az gépbe került 500 gigás vinyon csinálni egy 10 gigás particiót a page filesenek!Melyik megoldás a jobb...??
-
sfdrakex
nagyúr
válasz
superecneB
üzenetére
Egy volt kolegámnak 5.1 es fülese van az usb-s hangkarijához, szóval szeirntem nem kizárt hogy kezeli az 5.1et de nézd meg a dokumentációt ami volt hozzá.
-
maflame
aktív tag
Sziasztok!
Meg lehet az csinálni, és ha igen, hogyan, hogy ha eszközkezelőben egy drivert, pl vidókártya drivert törlök, akkor ne rakjon fel magától egyet mikor újraindítom, hanem várja meg amíg én telepítem azt amit én akarok?
Nem találom ezt a beállítást, már ha egyáltalán létezik. Olyasmit találtam, hogy "szeretné e, hogy a win illesztőprogramokat és életszerű ikonokat töltsön le az eszközhöz? ---Soha ne telepítsen illesztőprogramokat a Windows Update webhelyről!
Ez nem oldja ez meg, vsz nem is erre való?
(win7 64)
Köszi! -
Skyhunter
őstag
Egy kis segítségre lenne szükségem...olvasgattam a korábbi hsz-ket,de ennek ellenére nem sikerült egyedül megoldanom a problémámat.
Adott az adatlapon szereplő konfigom,annyi különbséggel,hogy jelenleg alapjáraton megy a proci.Mióta Win7-em van (és korábban 1 hónapig Vista alatt is),csak 3 GB memóriát lát az OS.Kipróbáltam az összes alaplapi foglalatot,cserélgettem a memóriákat,de ugyanaz..igaz így elvileg a memóknak és az alaplapnak nem lehet baja...(?)
A BIOS-ban átállítottam a North Bridge-ben azt a "Remap memory"-t enabled-re,így már látta a 4 GB-ot a rendszer,de 2 nap hibátlan működés után állandóan kék halált kaptam memóriahibára utalva.Kikapcsoltam a "Remap"-et,most hibátlan a Win,de természetesen újra csak 3 GB-ot lát.Kérdésem mit lehet ezzel kezdeni,vagy az alaplap a rossz?
UI:elfelejtettem leírni,a Win7 64 bites változata van fent,és azt is,hogy az Asus P5BPlusnak BIOS frissítése is volt,a "legújabb" van most rajta.
-
pzstm
titán
válasz
qwertly
üzenetére
én is ezt szoktam látni, bár nálam minden harmadik indításra tölt is be rendesen az oprendszer...ezt a sokszor újratelepített vmware-re fogom, és irigykedem, hogy Syl kollegának meg mindig pöccre betölt. Mondjuk most már nekem is van hang alatta, illetve elérem a host gép mappáit is...amit el akarok persze

-
Joe bácsi
őstag
A biztonsági mentést hol kell kikapcsolni?
Közben megtaláltam....
-
qwertly
addikt
Nem,mert én is elcsíptem egy hiba üzenettett és azt írta ki már amennyire tudok angolul
,hogy fejezem be a másik installálást így avval kezdtem,hogy leállítottam a total uinstallet és úgy akartam telepíteni de nem ment.Én is ezt a képet akarom a látni a gépemen
,ezért is akarom,hogy fent legyen a vmware. -
-
qwertly
addikt
válasz
< CyberBob >
üzenetére
A 10.8 ment a gépemen de haza vágta a windowst azóta nem akarom élesbe mert így is fent van az ubuntu a win7 mellet.
-
Hali!
Jogosultságokat van aki vágja?
Mert van félig meddig működő hálozatom otthon,de nem tökéletes.
2 gép van.Win7 mindkettő és mindegyiken több felhasználó.
Na a jogosultságok megvannak,hogy mindenki a csak a saját dokumentumait lássa és a közös meghajtót meg olvasni/írni tudjon.
De a saját felhasználóm dokumentumát nem tudom megnyitni a másik gépről,azonos felhasználói nevem van,mert kiírja hogy nem vagyok á jogosult.
HA meg hozzá akarok adni a dokumentumhoz jogosult felhasználót akkor csak a gazda gép felhasználóit adhatom hozzá a hálozat egyik felhasználóját már nem.Távoli asztal működik.
Most azt szerettem volna csinálni,hogy az egyik gépről átmásolom a másik gépre a dokumentumokat,de az egyik gépen nincs engedélyem olvasni,másikon meg nem engedélyezi az írást,de látom a fájlokat.
-
mhorvat
senior tag
Üdv.
70 GB kapacitású partíción van jelenleg WinXP, többi partíción adat. Elég Win7-nek egy ilyen méretű partíció a kényelmes használathoz? PhotoShop a legnagyobb program, ami fenn van, azon kívül csak apróbbak, esetleg egy játék maximum 10 GB kapacitásig még fenn lehet.

-
fradi81
veterán
Hello
Hol lehet pontosan beállítani hogy a saját rendszergazdai, jelszóval védett fiókomba ne lehessen belépni egy másik rendszergazdai fiókból? Mert most nézem hogy én be tudok lépni a másik ilyen felhasználó dokumentumok mappájába, pedig lakat van annak is az ikonján. -
qwertly
addikt
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Szia!az osx akarom futtatni.Ez alapján [link],nem tudom.hogy a virtualbox tudná -e?
-
Poo
senior tag
Hali
tud valaki helpelni nekem abban hogy van egy radeon 9250 vgám és a ccc-t nem teszi fel sehogy sem az instal.vagyis azt írja hogy felmegy meg minden de sehol nem találom.

-
hackeeeee
Jómunkásember
Kérdés, ezt az USB dolgot mindegy, hogy előlapi USB-n, vagy hátlapin csinálom meg?
-
válasz
WonderCSabo
üzenetére
jól van le esett...bocs
-
sfdrakex
nagyúr
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Nem akar 3d-set futtatnui xp módban, csak nem megy fel neki semmi telepitéskor hibát ir a win7 hoyg már fut egy telepítés, ezt irja neki halo 2 re és vmware re is.
-
sfdrakex
nagyúr
válasz
Nightquest
üzenetére
LCDnél lehet nem számit hoyg 60 vagy 75Hz de mégis láttam olyat hoyg 75Hz-n bántobb a képe 60 on jobb.
-
WonderCSabo
félisten
válasz
Nightquest
üzenetére
5:4-es képernyő az.

-
sfdrakex
nagyúr
válasz
Nightquest
üzenetére
Nézzd meg hány Hz-n megy a monitorod és állitsd át másra, felbontás az rendben van?
-
Nightquest
csendes tag
Sziasztok!
Igazából nem tudom azt se, hogy kb. mi okozza, de amióta pár napja feltettem XP helyére a 7-est, nagyon bántja a szemem a kép. Úgy tudnám megfogalmazni, hogy mintha minden szín túl erősen világítana, ami a legtöbbnél még okés, de egy fehér hátterű oldal vagy hasonló az kb. azonnal is rossz, de jó néhány perc után már nagyon rossz a szememnek. Szerintem ez szoftveres probléma kell legyen, de hogy azon belül...
Windows 7 Ultimate x64 van fenn, Geforce 9800 GTX+ a videókártya, és próbáltam az utóbbi pár driverrel, nem számított. Igaz, az XP-n kicsit régebbi driver volt, de már nem emlékszem, melyik és nem tudom, azt próbáltam-e, de nem akarom kipróbálni az elmúlt egy év összesét csak úgy.
Természetesen a monitoron és az NVidia vezérlőpulton próbáltam állítani a fényerőt, kontrasztot, gammát, színhőmérsékletet, meg ami még van, de még ha szürke is lesz a fehér, az is kellemetlen. Kicsit olyan érzés, mintha CRT-t néznék alacsony frekvencián.
Nem tudom, ennyiből van-e sejtése valakinek, de ha esetleg más találkozott ezzel a gonddal, akkor örülnék a tapasztalatainak!
Ja és bármit nézek, ilyen a kép, bár egy játéknál nem nagyon van sok fehér, szóval nehéz megmondani biztosra, de érzésre még ott is igaz ez.
Még valami: előtte nem natív felbontáson volt a monitor, most igen, de felnagyítottam a dpi-t, és mindig volt olyan érzésem, hogy a nagy felbontások hathatnak rosszul, de talán nem ez van itt, csak azért inkább megemlítettem. -
Joe bácsi
őstag
Az alábbi konfigon melyik win7 menne el? A 32-es vagy a 64-es?
3 gigás dupla magos proci
4 giga ram DDR3
1 gigás video kari
2 db 500-as vincsi 32 mbram/vincsi -
sfdrakex
nagyúr
válasz
superecneB
üzenetére
Akkor dugj elosztot az usb-sbe és abba dugd bele a hangfalat is meg a fülest is, egy elosztó párszáz forint.
-
qwertly
addikt
Sziasztok!eddig szépen ment a win7 de mostanában egyre többször belefutok furcsa dolgokba.A Halo 2 az istennek nem indul el hiába akarom telepíteni csak a szürke képernyőig jutok és nem megy kompatibilis módban sem ez alatt a vistát értem.Akkor most a VMware Workstation 7.0 akarom telepíteni itt is csak addig jutok el,hogy szürke képernyő fogad.Itt legalább sikerült elcsípnem egy hiba üzenetet amely szerint egy másik telepítés is folyik,de mi mert nem telepítek mást ,itt kompatibilis módot nem is lehet választani.Itt a kép a hiba üzenetekről hátha valaki már futott ilyen hibába:[link],[link].Természetesen már másodjára nem ment a total uninstallt,hogy monitorozza a telepitést.
-
Clemi
veterán
Olvasgass egy kicsit, és mindent meg fogsz érteni!!!
-
hackeeeee
Jómunkásember
Nha addig szenvedtem már ezzel, hogy szaggatva jön be az XP töltőkép...
Elindul a rendszer faxán, csak szaggat a töltőkép.. Na mindegy.Haverral paktáltam, majd beviszem hozzájuk üzletbe, aztán USB-s cuccal rakok rá DVD-rom-ot, aztán majd azzal hajítok rá 7-et, kicsit meguntam a szenvedést...

-
hackeeeee
Jómunkásember
Nha úgy nézem, hogy így vinyóról telepítve megy a dolog.
Szerk.: Tévedtem, mégsem.. Hát bakker, besz@rok...
Akkor marad az XP, x@rok bele...
-
D@ni88
addikt
hol lehet állítani a windows különböző tulajdonságait. mint pl indexelés, superfetch...
-
atesss
addikt
Oks, akkor elöször a PM8-at próbálom. Mivel nekem szrencsére nem lehet adatvesztésem (többen erről számoltak be...).
De az egyik leírásban találtam egy érdekeset:
Paragon Partition Manager 10.0:
"Egynél több elsődleges partíciót tud létrehozni egy lemezen."
No ezt meg hogyan lehet ?
-
Clemi
veterán
válasz
superecneB
üzenetére
ilyenről én nem tudok...

-
Keksz
senior tag
Tudja vki h az miert lehet Windows 7-nel eldobja magat a halozat ha gyorsan jon le vmi ftpn? Ha folyamatosan 7,4MB-al?
A halozati ikonnal sarga felkiallto jon elo es megszakitja a halozatot. Utana egeszen reboot-ig az a szitu hogy ugyan visszajon de kb meg is szakad. Es ezt folytatja.
A letoltesnel meg az latszik hogy jon, aztan lemegy 100KB-ra es utana 0-ra es onnantol rotty.
Olyan mintha kiakadna valami. -
-
Zsolt112
tag
válasz
sfdrakex
üzenetére
nincs fennt semmi tweak csak nézegetem hogy milyen a rendszer.
Az msdn-es oldal amit linkeltem azok ugye a már teljesen végleges verziók?
mondjuk az enyém angol verzió aztán szedtem le hozzá a magyart.
De hogy kellene működnie a dolognak kiválasztom a mappát és bekerülnek a képek? -
sfdrakex
nagyúr
válasz
lucifer975
üzenetére
Persze, de ha ide irsz akkor is lesz aki segít, egyébként ha az alaplap gyártó oldalán nincs is driver a chipset gyártóén még találhatsz ha nforce os akkor nvidia oldalán ha más akkor adfott chipset gyártó oldalán amd intel via stb.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
sfdrakex
üzenetére
Netbook-ról van szó.
Havernál mintha raktuk volna, csak lesz winold mappa asszem.. Csak nemtom megéri e szenvedni vele így, hogy nem tok formázni.
Na mindegy, elindítottam így pendrive-ról, meglátjuk mi lesz belőle..
hm, upgrade nem megy a nyelv miatt, meglátom custom alol mi lesz...
Másolja a fájlokat, szal így megy, csak lesz windows.old. Na mindegy, lesz@rom.. így legalább felmegy, remélhetőleg. Meg legalább programokat nem kell telepíteni... -
sfdrakex
nagyúr
válasz
superecneB
üzenetére
Az usb-s hangkártyás fülesedet nem lehet simán jackel is a gépre dugni?
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
Zsolt112
tag
üdv!
Hülye probléma de nem tudok háttereket beálítani win7 alatt ott ahol a háttereket be lehet állítani
. személyreszabás -> Asztal háttere és amikor a tallózás gombal kiválasztom a mappát amiben vannak képek, nem történik semmi. Viszont ha valahol jobb gombos menüvel (például infranview) kiválasztom hogy beállítás háttérképként akkor bekerül háttérnek a kép.most én vagyok a béna hogy hagyományosan nem tudok beállítani egy nyamvadt háttérképet vagy a rendszerrrel van probléma?
Windows 7 Ultimate az innen származó angol verziós 32 bites ultimate.
Jah és vmware-en fut. -
sfdrakex
nagyúr
válasz
lucifer975
üzenetére
Szerintem azt a lapot felismeri és kezeli külön felrakott driverek nélkül is.
-
lucifer975
csendes tag
Sziasztok!
Olvastam olyat a neten,hogy Abit kn8 ultrára felment a win7. Tudja valaki,hogy driwereket honnan lehet hozzá letölteni,vagy kell-e hozzá?Abit honlapján nincs.XP van most rajta,
Köszi -
Clemi
veterán
No akkor már csak egy jó particionáló program kellene, mert PM 8-ról elég rosszakat olvastam.
Használd nyugodtam a PM8-at. Nekem tökéletesen működik, bár W7 alatt még nem próbáltam, de próbáltam más hasonlót, (Paragon Hard Disk Manager) de nekem nem jött be. Akkor inkább a PM8.
Akkor így megtehetem azt, hogy csinálok egy párszáz MB-os particiót, amit aktívvá teszek, és akkor oda mennek minden oprendszernek az indító fájljai ?
Szerintem igen. De próbáld ki! Mit veszíthetsz? Legfeljebb csinálod újra az egészet.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Nos, bebootol USB-ről, DE, rányomok hogy custom telepítés, és ez fogad:
Windows cannot access the installation sources. Verify that the installation sources are accessible, and restart the installation.
Na ilyenkor mivan?!

Így csináltam meg a pendrive-ot. Átállítottam, hogy az legyen az elsődleges HDD, és be is bootol róla, de utána meg ez van. -
Clemi
veterán
válasz
superecneB
üzenetére
Nem akarlak elkeseríteni, de nem fogsz egy alkalmazásból két hangkártyára hangot kiküldeni az tuti. Azt legfeljebb illetve esetleg valahogy (de játékoknál tuti nem) működhet, hogy egyik alkalmazásnak az egyik, a másiknak a másik az alapértelmezett hangkeltő eszköz, olyanokban, ahol van külön ilyen opció, pl a BSPlayer-ben, vagy a Winamp-ban.
Aktív témák
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Yettel topik
- Bluetooth hangszórók
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Elemlámpa, zseblámpa
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Túra és kirándulás topic
- Óra topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 6GB RAMPAGE Shiva ADATA 600W
- Apple iPhone 12 Mini / 256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 89%
- AKCIÓ! 16" Lenovo IdeaPad 5 Pro 16" Ryzen 7 5800H 16GB 1TB QHD+ 1év gar.
- Vállalom telefonok,tabletek javítását ,(szoftveres hibát is,frp lock-ot is)márkától fügetlenűl
- Minden szoftver mellé teljesen audit és NIS2 biztos, jogilag hiteles licencigazolást adunk át!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

,hogy fejezem be a másik installálást így avval kezdtem,hogy leállítottam a total uinstallet és úgy akartam telepíteni de nem ment.Én is ezt a képet akarom a látni a gépemen
,ezért is akarom,hogy fent legyen a vmware.

Mert van félig meddig működő hálozatom otthon,de nem tökéletes.
Feladtam... Me má teleszaladt vele a t*köm...
Elindul a rendszer faxán, csak szaggat a töltőkép.. Na mindegy.

Elhiszem hoyg unod szenvedsz már egy ideje vele.