Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Poco F7 – bajnokesélyes
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- CES 2026: A Dreame első akciókamerája apró, szétszedhető, 8K-t is rögzít
- Honor Magic 8 Pro Air a neve, január 19-én mutatják be
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- One mobilszolgáltatások
Aktív témák
-
KaraDani
addikt
Hali!
Nem tudom, hol lenne a legjobb postolni a kérdést. Adott egy Win7 és régi játékok. Először dosboxos játékoknál vettem észre, hogy fullscreenben ilyen "összevissza színek" jelennek a meg a képernyőn. Most felraktam a C&C first decade t, mondom végigtolom az elejétől, erre az első játéknál ugyanez, néhol lila zöld kék stb színek csak úgy megjelennek a videokban pl az emberünk fején. Dosboxos cumóknál ablakban futtatás megoldott a problémát, de ezt pl nem tudom kirakni ablakba. Ha van valakinek ötlete, azt nagyon megköszönném.
-
-
nfsu17
veterán
Ugyan nem éppen ide tartozik a kérésem, de itt olyan rendes mindneki.

A Realtek hangkártyákhoz van olyan szoftver, ami kb. olyat tud mint a Creative Sound Blaster Surround Mixer progija?
[link]Igazából nekem a bass, meg treble állítás kellene.

A bass-t tudom tekergetni a mélynyomó hátulján is (csutkán van), de azért gondolom, hogy lehetne még jobb is, mert a creative progiban 75% körül kellett lennie, hogy jó legyen, ha 100%-on volt, akkor eszméletlen erős volt, torzított. Itt most meg nem annyira erős, mint anno 75%-on, ezért szerintem menne még feljebb. Amúgy az 5.1 megy, meg minden, ezt betudom állítani.Feltettem a realtec driverét, de kivettem a kis ikont a tálcáról és azóta nem tudom előhívni a progit.

---
Köszi.

-
-
törölt tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
-
válasz
üzenetére
Hali!
Egy régi "trükkel" megoldható, már Win2000 óta.

1. Registry editor indít
2. Navigálj el ide: HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\Desktop
3. A PaintDesktopVersion értékét állítsd 1-re, lépj ki a registry editorból
4. kijelentkezés aztán bejelentkezés vagy gép restartRemélem erre gondoltál. (Igaz ez csak a build-et fogja kiírni)
Fire.
-
Hi! Van egy melós laptopom. Kezd behalni már az XP. Gondoltam felrakom a Win7-et, de nem vagyok benne biztos, hogy gyorsabb lenne mint az XP.
Tényleg a legfontosabb a gyorsaság lenne a munka miatt, tehát programok indulása, boot idő stb..
A vas egy 3200+ sempron proci, 2x1GB 533MHz-es memória és egy GeForce Go 6100 vga. Jobb lenne valószínűleg rajta a 7es? Vagy inkább ne próbálkozzak vele, mert felesleges?
Illetve a másik: egy Win 7 Home mennyit helyet foglal? Otthon Ultimatet használok és az kb 30at.
-
törölt tag
Helló!
A Windows 7 illetve Vista előtti rendszereken mint amilyen a 32 és a 64-bites XP volt kilhetett íratni a jobb alsó sarokba fehérrel a Tweak UI-val a verziószámot / Buildet, meg hogy milyen verzió, ezt most ki lehet íratni valamivel ?
-
dokee78
félisten
Feltelepítette a tesóm a Win7-et és valamiért eltűnt egy meghajtó.
Hogyan lehet megcsinálni? -
-
Olcsi
senior tag
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Megcsináltam ezt is, de így is a windows media player-t indítja el, amikor rábökök egy mp3 fájlra... nem értem.

-
kashuk
csendes tag
Én sem tudom miért tűnik el.De valami nincs rendben szerintem.Mert amit te megadtál útvonalat arra azt írja ki a mappa nem létezik.
De viszont erre az útvonalra megnyitja:%userprofile%\AppData\Roaming\Microsoft\Internet Explorer\Quick Launch
De újra i
indítom és eltűnik.vajon miért -
Pala
veterán
Ha az előző windowsokból ismert quick launchot akarod elővarázsolni, azt így kell:
jobb klikk a tálcán ->eszköztárak -> új eszköztár -> a felugro ablak címsorába másold be ezt (idézőjelek nélkül): "%appdata%\Microsoft\Internet Explorer\Quick Launch" -> üss egy entert... és voilá! ott a klasszikus quick launch, most már csak el kell rendezned (húzd a recés résznél fogva, ahova akarod... kicsit trükközni kell, mert "nehezen" akar odaugrani a megszokott helyére a start menü mellé...az a legjobb, ha eltünteted az odarögzített ikonokat), valamint jobb klikk rá és ott el tudod tüntetni az eszköztár nevét és az ikonok neveit, ha zavar.
mod: bamba vagyok, most látom, hogy néhány hozzászólással ezelőtt te magad is írtad.

Azt viszont nem értem, hogy miért tűnik el restart után... nekem teljesen jó, egyszer megcsináltam, azóta úgy maradt.
-
kashuk
csendes tag
válasz
WonderCSabo
üzenetére
A quick launchban kisebbek az ikonok.Mint ha odarögzitem.Vagy lehet azt is kisebre tenni?
-
polonic
félisten
válasz
GrandeP
üzenetére
Mivel ez az rtm verzió, amit a lemezen megkapsz. Ez a legfrissebb, ami hivatalosan is elérhető.
Belsős tesztelésre vannak más verziószámúak, 2 naponta újabb buildek születnek az sp1 készitése miatt. De ezt te hivatalosan nem kapod meg. Persze ezek elkerülhetnek "virágboltokba". -
GrandeP
addikt
válasz
WonderCSabo
üzenetére
-
kashuk
csendes tag
válasz
WonderCSabo
üzenetére
szia! Sajnos úgy tünik nem jól ismered a win7-et.Van QUICK LAUNCH!!!
Nézz utána a neten! -
kashuk
csendes tag
válasz
Pr0GrEsSiVe
üzenetére
én nem külsö programmal csináltam hanem a neten találtam ezt a leírást:
Kattintsunk a jobb egérgombbal a Tálca egy szabad részén és válasszuk a Toolbars/New Toolbar… menüpontot. Itt adjuk meg a következő elérési utat:
%UserProfile%\AppData\Roaming\Microsoft\Internet Explorer\Quick Launch
Ezután kattintsunk a Select Folders gombra.
Be is jön de újrainditóm el eltünik mindig elökell hívni.Van erre olyan megoldás hoy mikor a rendszer indul az is bejöjjön vele együtt? -
GrandeP
addikt
Sziasztok!
Lehet fura kérdés..
De valaki megtudná mondani h milyen "számú" most a legfrissebb változat?!Vagy van erről valami info az ms honlapján?! (nem tudtam h keressek rá?! )
pl ilyesmire gondolok: 7600.16385 ?!
-
válasz
Pr0GrEsSiVe
üzenetére
*külső program nélkül.
most látom h elirtam

-
válasz
WonderCSabo
üzenetére
De létre lehet hozni Quick Launch bar-t minden küldő program nélkül.
-
kashuk
csendes tag
Sziasztok! Olyan problémám van hogy a win 7-ben el tünik a quick launch bar mikor bekapcsolom,újra índitáskor.Biztos van valami a registriben ahogy belehet állítani hogy megmaradjon,inditáskor,újra inditáskor.Válaszotokat kösz!
-
Maradj a Win7-nél, a kártyád tökéletes

-
Morden24
nagyúr
-
-
Zscca
tag
Hello!
Szeretnék kérni valamilyen tűzfalat ami felmegy 7re és nem lassítja az adatforgalmat!
Egy linket plz!
A beépített tűzfala mennyire jó? -
jokeman
aktív tag
Sziasztok, kérdésem a következő lenne, ha nem dx 11 es a VGA-m és windows 7-et használok, akkor ugye a játékok csak max dx10ben fognak futni.
Nem terheli feleslegesen az oprendszer a dx10-es kártyákat? -
bsh
addikt
válasz
üzenetére
nem próbáltam, mert az nem jó, mint mondtam, ki/bemenet hiány miatt van ez a megoldás. ugyanis ennek csak 1 darab bemenete van, ami vagy mikrofon vagy line-in lehet, és nekem mindkettőre szükségem van (line in a tv kártyához, mic meg a mikrofonhoz). ezért kellett bekapcsolnom az alaplapi cuccot, hogy annak a bemeneteit tudjam használni, és aztán ráküldeni az x-fi egyszem bemenetére. ez így működött is, amíg az x-fi és az alaplapi cucc egy analóg kábellel volt összekötve, és most ezt a kábelt cseréltem ki optikaira.
(régebben az alaplapit nem használtam, be se volt kapcsolva, egy turtle beach santa cruz volt helyette, csak az win7 alatt már eléggé problémásan működött, ezért sajnos száműznőm kellett.
)
a két külső usb-s kártyára meg nem akarom ezeket rádugdosni, van már így is elég kábel... így meg elfér minden a gép seggében összedugdosva
ezt a "figyelés" dolgot továbbra sem értem, hogy mi akar lenni. minden ki és bement tökéletesen működik a figyelés nélkül is, csak pont ez az optikai nem.
az audiodg.exe processzorzabálásán tudtam némileg javítani: arra gondoltam, hogy esetleg a hang routolása közben oda-vissza konvertálja a különféle mintavételezési frekvenciákat, és esetleg ezért eszi meg a procit. úgyhogy minden hangforrástátállítottam az alapértelmezett mintavételezésről és felbontásról 24bit/48kHz szteróra, hogy (elvileg) ne legyen konverzió, és így lement a procihasználat is 4-5%-ra. az már alakul... -
hackeeeee
Jómunkásember
Hát ha csak véglegest támogat, akkor előfordulhat, hogy mégse.
Amúgy én, ha szükséges akkor DriverHeaven DriverCleaner-rel szoktam takarítani, az elég hatásos, az letakarítja azt is, amit update tett fel, meg minden egyebet, ami az adott, vagyis kiválasztott gyártóhoz tartozik...
-
pete_21
addikt
válasz
Picturemaker
üzenetére
Az UAC miért lenne marhaság? Ezt azért ne nagyon hangoztasd, mert valaki még elhiszi a végén...
Lehet, hogy amiket látsz, pl. kis előnézeti képek, aero stb. kisebb featurek, de mégis kényelmi szempontból és látványilag elég sokat dobnak az oprendszeren. Abban igazad van, hogy a W7 egy tuningolt Vista, nem olyan egetrengető újításokkal. Viszont Vista és XP között már hatalmas ugrás van.
Ajánlom ezt a figyelmedbe. Baromi sok újítás van, amit a felhasználó nem vesz észre, de nagyon sok kellemetlenségtől megkíméli a Win. Például az, hogy a driverek és szolgáltatások nem kernel-szinten futnak. Ez igaz a programokra is, ez elég sok kompatibilitási crashtől óvnak meg. Mellesleg az UAC is nagyon hasznos találmány, védelmi szempontból az egyik legjobb. És igen, annak is, aki ésszel használja a gépet! -
bozont
veterán
válasz
hackeeeee
üzenetére
Úgy kezdődött az egész, aztán driver sweeperrel még rásegítettem, na de mindegy annyira nem létfontosságú, csak ki akartam próbálni milyen a 9.8-hoz képest mert azért volt jópár újítás meg javítás azóta. De mondjuk az lehet, hogy az RC--t már nem támogatja, bár attól még fel kéne mennie szerintem.
-
bozont
veterán
válasz
hackeeeee
üzenetére
Azóta én is minden frissítést kézileg telepítek.
Mindenesetre a 9.8 cata gond nélkül felment, szóval a hotfix a ludas. Majd még megpróbálom egy friss rendszeren mit produkál.mod.: Már én is nem egyszer használtam a rendszer visszaállítást, nincs azzal gond, sőt azért van hogy segítsen. Most a csak az a probléma vele, hogy a sok telepítgetés közben csinált magának és nincs értelme használni, mert a beépített driverrel mentette el. Amúgy én is már csak a tisztszoftveres kulcsra várok, aztán telepítem fel a véglegest, csak már érkezzen meg végre.

-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Pr0GrEsSiVe
üzenetére
ui. a rendszervisszaállítást felejtsd el mert csak szétkurja a rendszert.
Ezt melyik mesében hallottad? Azt hogy neked szétk*rta, mert alapból vmi elcseszte a rendszered az a Te bajod, sztem elég sok ember gondját oldotta már meg. Mellesleg pl. ha telepíti a drivert, és netalántán nem tudná visszaállítani, akkor mindig csinál a rendszer egy vissza állítási pontot, és oda vissza tudod állítani a rendszert, és semmi baja nem lesz...
Mellesleg a másik dolog, ha meg még nem tudja megvenni az eredetit, akkor miért váltson, használja amíg tudja...
@Sub-ZeRo: Nincs mit.

-
bsh
addikt
sziasztok!
(lehet, hogy ezt valami hangkártyás topikba kellene, de olyat nem találtam...)
ki- és bemenethiány miatt bekapcsoltam az alaplapi realtek alc888 hangcuccot egy gigabyte alaplapon. erre kötöttem egy mikrofont és a tévékártya analóg line kimenetét (a line in-re nyilván), majd a realtek "kártya" line outja megy tovább egy x-fi-re és onnan még egy külső hangkártyára is.
ez így szépen és jól működött is, de aztán kicseréltem az alaplapi és az x-fi közötti tyúkbelet egy optikai kábelre.
a gond az, hogy a realtekből nem jön ki hang az optikai kimeneten, és nem találtam sehol beállítási lehetőséget, hogy ezt be lehessen kapcsolni. csak a line out-on jön ki hang.
első kérdés az, hogy miért, és mit lehet ezzel kezdeni?
megoldani úgy tudtam egyenlőre, hogy a realtek line in eszköznél beállítottam, hogy az eszköz hangjának lejátszása a realtek digital out eszközön történjen. ez még önmagában nem volt elég, be kellett pipálnom, hogy az "eszköz figyelése" (ez mi?), akkor jön a digitálison a hang szépen. ekkor viszont valami audiodlg.exe processz a 4 magos phenom II x4 940-es procit 25-30%-ban tekeri!!! ha a figyelést kikapcsolom, akkor ez megszűnik, de akkor a digitális hang is megszűnik...
szóval tudnátok erre valami megoldást esetleg?
(win7 home premium, 32bites) -
nfsu17
veterán
válasz
hackeeeee
üzenetére

Most beállítottam és megnyitja a mappát auto, de szerintem ezek után minden dvd-film esetén is ezt fogja tenni, ami nem a legjobb, de egyelőre jó lesz.
-------------------
Valaki meg tudja mondani, hogy mi lenne itt a célszerű beállítás?
Az "IGEN" és a "Nem, én döntöm el---mindig telepítse a win update....." (ami be van pipálva a képen első sor) között mi a különbség?
Ezen agyaltam már múltkor is és nem jutottam előbbre.
A winupdate most úgy van beállítva, hogy szóljon ha van frissítés, de én töltöm le, én választom ki mit telepítsen.
Ez az eszközillesztő arra van, hogy pl ha rádugom a pendrive-ot, akkor auto felismeri? Vagy a logitech momo kormányt? Mindegyiket felismerte és telepítette, de nem emlékszem melyik beállításon volt akkor, mert azóta már többször elállítottam.
(valszeg az igen-en volt, de nem 100).
Ha igen-en van, akkor a már gépen lévő gyári drivereket is frissíti? Azaz pl lan, hangkártyát? Mert én azt mondom, ami működik, azt ne piszkáljuk, azaz ne tegyen rá frissebb drivert a tudtom nélkül.
-
Ideje lenne áttérni a végleges win7-re (bár a problémádhoz köze nincs

Szóval kézzel kell törölnöd a drivert. Bemész a win/system32/drivers mappába és ami .sys fájlt használ az ati kézzel tőrlöd. Azt úgy tudod megnézni h Eszközkezelő-VGA-Illesztőprogram adatai. Előbb távolítsd el a drivert az eltávolítással ugyancsak eszközkezelőből. utána telepítheted amelyiket akarod.
ui. a rendszervisszaállítást felejtsd el mert csak szétkurja a rendszert.
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
hackeeeee
Jómunkásember
Ha betallózod akkor sem eszi meg? Na az már gázos... Rendszer visszaállítás esetleg? Ha az sem segít, akkor reinstall.
Mondjuk én direkt ezért nem telepítettem fel azt a drivert, nekem be is van állítva úgy az update, hogy csak értesítsen, és én töltöm le, és telepítem a dolgokat, Ő ne csinálja magától...
-
bozont
veterán
válasz
sfdrakex
üzenetére
Még a 64bit-es RC-t használom.
hackeeeee
Tudom egyszer volt az hogy kritikus frissítésként feltelepített egy régebbi drivert, asszem azóta csinálja, mert akkor is sokat szívtam hogy visszategyem 9.8-as catalyst-et. Bár ezek után, lehet magát a drivert már akkor sem telepítette fel.
Mindenesetre, próbáltam kézileg is telepíteni csak a drivert, de mint mondtam úgy sem ment.mod.: Amúgy a hotfixet próbálom ja.
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
sfdrakex
üzenetére
Nem lett semmi állítva, ahogy megkapta a gépet, felrakta a hetet, és azóta ilyen... Én sem tudtam róla, multkor mondta, és tényleg, amíg áll a starting windows felirat, tekeri a hűtőt maxon mint állat kb 5 percig, utána továbbmegy, és bejön a töltőkép, mindez csak restartkor, de nem értem, hogy miért...
-
nfsu17
veterán
Üdv.
Van egy lemeztípus (DVD-RAM), amit arra használok, hogy asztali felvevővel veszek rá tévéadásokat.
Ezt berakom a szgépbe és szépen felbukkan az ablak, hogy mit akarok vele csinálni.
Lejátszani...stb...DE a mappa megnyitása funkc. nem jelenik meg, pedig nekem az kellene.De mondok jobbat.
A legjobb az lenne, ha ennél a lemeztípusnál mikor beteszem a lemezt mindig és azonnal nyissa meg a lemezt, mint egy mappát. XP-n ez így volt. Lemez be > felugrik a lemezen lévő mappa tartalma.Vez. pultban találtam erre vonatkozó leírást és beállítást, valami automatikus lejátszás néven, de nem találtam meg pontosan azt, amit akarok.

Köszi.

-
Rossi
addikt
Syl: A Windows-os és a kiterjesztett között volt az a rész, amit hozzá akartam rakni egy logikaihoz.
sfdrakex: Megoldódott.
Találtam egy ingyenes programot Easus, ez kapásból egy nagy üres területnek látta a két partíciót, és simán létre tudta hozni a mindkettőt tartalmazó logikai meghajtót.
Kösz az ötleteket!

-
-
-
virkir
veterán
válasz
Picturemaker
üzenetére
-
Olcsi
senior tag
Olyan problémám van, hogy nem tudom alapértelmezett mp3 lejátszónak beállítani az aimp2-t. Tudna segíteni ebben valaki? (A társítás->alapértelmezett menüponton már túl vagyok...)
-
-
Picturemaker
őstag
Nem akarok kötekedni, de ezek semmiben nem befolyásolják a munkát. Az UAC amúgy tényleg egy marhaság. A kis előnézeti kép előtt nem is tudtunk eligazodni több nyitott ablak esetén.

Ezek kb. semmi értékű marketing szempontból előnyös "ficsőrök".
Persze használható a Win7, de a Vista is, meg az XP is. Mindegyikben vannak hibák, idegesítő dolgok dögivel. Kinek ez nem tetszik, kinek az. Viszont nem értem a Win7 körüli "hájpot". Ez egy kissé kipucolt-csiszolgatott Vista. Ennyi. Akinek tetszik, használja (én most kényszerűségből használom, mert az ügyfeleimmel már nem vetetek XP-t /nem azért mert nem lenne elég, csak ki tudja mikor fejezik be a támogatást/, ezért nekem is meg kell tanulnom kívülről-belülről), de az nem igaz, hogy most, a 64 bit-en és a DX11-en kívül (ami a munkára használt gépeknél tulajdonképpen nem is számít) bármi mást nyújtani tudna ami igazán szükséges. -
Rossi
addikt
Üdv!
Megint csak egy kis segítség kellene. Van egy kiterjesztett partícióm 3 logikai meghajtóval, az egyik üres. Az üres rész mellett fizikailag van egy nem lefoglalt rész, melyet hozzá szeretnék tenni. Ebből a részből azonban csak elsődleges partíciót hajlandó létrehozni. Tehát akárhogy ügyeskedek, nem tudom őket egybeolvasztani.
-
sfdrakex
nagyúr
válasz
Namelesske
üzenetére
Nortont a symantec gyártja, de van norton antivirus is és Symantec is ha jól tudom a Symantec a céges változat, ami nekem van azt is lehet úgy telepíteni hogy hálozaton egyik gép frissiti a többin lévő vírus írtót, bár még nem próbáltam nekem elég volt a sima 1 gépes telepítés is.
-
bozont
veterán
Hol tudom letörölni a beépített ati drivert? A legújabb 9.12 catalyst-ot szerettem volna feltelepíteni, de uninstall és újraindítás után mindig feltelepíti a beépítettet, hiába állítottam be hogy ne tegye. Ráinstallálni nem tudom, mert nem engedi és mikor manuálisan próbálom frissíteni arra meg azt mondja a win hogy márpedig a legfrissebb driver van fent. Pedig nem, 8.561 a verziószáma, a legfrissebbnek meg 8.681.
Aktív témák
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Nintendo Switch 2
- Milyen légkondit a lakásba?
- Házimozi haladó szinten
- Gumi és felni topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Apple asztali gépek
- TCL LCD és LED TV-k
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- Antivírus szoftverek, VPN
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok : (12.20.)
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- AZONNAL KÉSZLETRŐL! Intel Core i5 14600K 32GB 6000MHz RAM 1TB Gen4 SSD RTX 5060 8GB FSP 750W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W11 I Cam I Gari!
- Honor Pad X8 / 4/64GB / Wi-Fi / 12 Hó Garancia
- Acer TravelMate P214 i3-1115G4 12GB 256GB 14" FHD 1év garancia
- Apple iPhone 15 Pro Max - Blue Titanium - 256GB - Akku: 84% - Megkímélt állapot!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

)