Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Telekom mobilszolgáltatások
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Telefonjavítás, szerviz
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- iPhone topik
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
Új hozzászólás Aktív témák
-
honeker
őstag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
cortina megy már rajta 
-
-
honeker
őstag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Napi szinten használhato.....ujra indulás.fagyás ?
-
-
honeker
őstag
Csak érdeklödés...napi szinten használhato az ujabb verzio ?
-
confuser
senior tag
Éreztem hogy rosszul fogalmazok, pont az ellenkezőjét akartam írni, vagyis hogy sokféle módon kommunikálnak a különböző alkomponensek (vagy akár appok) egy főbb komponenssel, nem pedig sablonszerűen. A példa lehet hogy nem a legideálisabb, de azért az értesítési központ is többfelé kell/kéne "figyeljen".
-
válasz
confuser
üzenetére
It's ok, de mi van, ha pl. te az értesítő központot kapod meg "kisprojektnek", ami szinte mindennel összefügg, kiscsillió különféle módon, nem csak sablanoson használja sok-sok app, de ugyanazon a módon
Leírtad a kulcsszót, ugyanazon a módon használják. Ergó, amíg az az egy módot nem változtatod meg, addig a 3rd party app is működni fog. Valószínűleg hülye példa, de pl amíg a tengely átmérőjét nem változtatod, addig olyan kereket raksz fel (ugyanazzal az átmérővel!), amilyet szeretnél. Elkezdheted cserélgetni a felni típusát, át is festheted, a felni méretét is változtathatod, sőt, a gumikat is tetszés szerint módosíthatod.
-
confuser
senior tag
-
válasz
confuser
üzenetére
Egyreszt minel kozpontibb a dolog, annal jobban tesztelt es annal ritkabban modositjak -- es ha modosul, akkor azt jellemzoen elore tervezetten, az erintetteket elore ertesitve teszik.
Nyilvan konyvek ezreit irtak mar a temarol, de a jelenlegi helyzet az, hogy nincs igazan, legalabb 95%-ban mukodo modszer nagy/komplex szoftverrendszerek fejlesztesere. Van ez a jelzo, amit altalaban kezdo huszevesek szoktak magukra aggatni, hogy 'architect'. Namost ez az, ami szoftverfejlesztesben nem letezik, ugyanis egy achitekttol (pl. epiteszetben) azt varod el, hogy
- a kovetelmenyek alapjan
- pontosan megtervez valamit
- amit utana megepitenek.Komplex szoftver eseten
- a kovetelmenyeket sosem ismerjuk pontosan, ill. allandoan kiderul, hogy megse az kell
- emiatt (se) lehet pontosan megtervezni
Raadasul a szoftver annyiban is kulonbozik egy epulettol, hogy a szoftvert mindig 0 koltseggel lehet masolni (lenyegeben). Ennek logikus kovetkezmenye, hogy majdnem minden szoftver 'uj', abban az ertelemben, hogy azt, ugy, olyan osszeallitasban meg sose csinalta meg senki (hiszen akkor le is lehetne masolni). Ergo minden egyes szoftverfejlesztes kreativ folyamat, ahol olyasmit csinalsz, amit meg sose csinalt meg senki. Ennek vannak egyszerubb esetei (pl. lila hatterrel csinalod meg azt a weblapot, amit a szomszed Pisti megcsinalt kekkel), meg komplikaltabb (10 millio parhuzamos video streamet szolgalsz ki vilagszerte). Emiatt a megepites is mindig kockazatot jelent.A szoftvergyartas nem mernoki folyamat, nagyon uj a szakma, nagyon gyorsan valtozik, es nem igazan tudjuk, mitol sikerult X projektet idore befejezni, es Y-t miert nem. Vannak ra teoriak, de igazabol meg mindig kicsit 'muveszet' (es ezt nem annyira jo).
-
confuser
senior tag
It's ok, de mi van, ha pl. te az értesítő központot kapod meg "kisprojektnek", ami szinte mindennel összefügg, kiscsillió különféle módon, nem csak sablanoson használja sok-sok app, de ugyanazon a módon. Vagy teszem azt megkapod a billentyűzetet, aminek megintcsak alkalmazkodnia kell a különféle szituációkhoz. Bedobsz egy újítást vagy optimalizálást, és nem is gondolnád, hogy Józsi fingós appja beszarik tőle.
Nyilván épp ezért belülről kifelé kell dolgozni, tehát előbb a core dolgokat kell fejleszteni, stabilizálni, véglegesíteni, de itt a W10M-nál 1000 külön szálon indultak el, belülről, kívülről, oldalról, szemből, mindenhonnan. Hogy tud ez beérni? Mindenki fejleszt, javítja az egymás által generált bugot meg bepanaszolja a szomszédot, hogy miatta szar a saját projektje, aztán mindenki szorít otthon a bilin, hogy a végén valami stabilszerű valami legyen az eredmény?
-
válasz
confuser
üzenetére
A verziókezelő rengeteget segít például, hogy ketten ugyanazt ne nagyon módosítsátok. Ha ilyenről van szó, akkor conflictot dob és általában neked kell eldönteni, hogy a szerveren levő verziót akarod megtartani, vagy amit épp küldenél be.
Aztán vannak patternek, amik segítenek. Szerintem annyira nem komplex, mondjuk eddig relatív kis csapatban dolgoztam csak, amikor fejből tudtam, hogy ki mit fog kicsekkolni és nagyjából tudtam mit fog módosítani benne. Illetve a dolgok sokszor nem függnek össze annyira, pl egy messaging és egy about nem biztos hogy összefügg, de egy settings és messaging már szinte biztos. De ott se minden része a kódnak olyan.
A Windows ilyen téren szörnyen gáz lehet, vannak olyan részei is, amik 30 évesek.
-
confuser
senior tag
Amúgy engem is érdekel a téma, de különösen az a része, hogy egy ilyen nagyobb csapat hogy tud együtt dolgozni szoftverfejlesztésben? Nem "akadnak" bele egymásba? X programozó lefejleszt valamit, belenyúl az Y ember által írt akármi másba, ami összefügg az X tevékenységgel, és elindul a fejetlenség? Hogy verzionálnak így? Különösen ez a komponenshierarchia, aminek a folyamatos fejlesztését nehezen tudom elképzeni.
A magányos farkas programozóknál teljesen tiszta, hogyan dolgoznak, sőt azt kis amatőr szinten én is űztem régen, meg még mindig kacérkodok a gondolatával, de csapatban lövésem sincs, hogy lehet ezt szervezetten, rendezetten, kultúráltan csinálni...
-
válasz
enginev3.0
üzenetére
Van egy szep hosszu lista arrol, hogy mit szeretnenek megcsinalni, es prioritasi sorrendben haladnak rajta vegig.
-
Thome
veterán
válasz
enginev3.0
üzenetére
Egy hasonló dologba pont belelátok, ott az van, hogy orrba szájba programoznak folyamatosan, s a megjelenő hibát javítják akkor esetleg jön másik kettő.

Valószínűleg tényleg csinálják, majd 2 hét múlva kijön egy újabb build, megint 1000 bug javításával.

-
Boonen007
őstag
Úgy, hogy ami vállalhatóbb build azt eddig kiadták most meg mint írta a kolléga úr, mindben van valami nagyobb bug, persze türelmetlen is vagyok ez is igaz, mert nekem a 920-on pont katasztrófa lett az új build ezért szeretnék valami újat ami remélhetőleg jobbá teszi és nem rosszabbá...

-
enginev3.0
félisten
Ahogy olvasom itt a dolgokat, és ha tényleg ősszel jön, akkor már sok build nem nagyon lesz szerintem
-
Boonen007
őstag
válasz
gyurkikrisz
üzenetére
Lehet, hogy "2k bugot javítottak", de a userek felének picivel jobb lett a másik felének meg sokkal rosszabb... Én nem tudom ezek az ilyen simán csak 2k bug javításos leírás mennyire valós, a feature rész engem már hidegen hagy, nekem megfelel. A zárképernyő bug, lassúság, és kezdőképernyő félig újratöltése ami baromira gáz...

-
Boonen007
őstag
Azért elég gáz, hogy az asztali Win10 kijövetele után is kb. csak lassult a fejlesztés nem pedig felgyorsult... Pedig valljuk be lehetne mit javítani még az utolsó buildben...
-
-
csacsi67
addikt
Valakit szépen meg kérek irja már le lépésröl lépsre hogyon tudom felrakni az 512 hiába választom a fastot nekem a 166 rakja fel.Szájbarágosan Lumia 930.Köszönöm elöre is.
-
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Implementing your activity lifecycle methods properly ensures your app behaves well in several ways, including that it:
•Does not crash if the user receives a phone call or switches to another app while using your app.
•Does not consume valuable system resources when the user is not actively using it.
•Does not lose the user's progress if they leave your app and return to it at a later time.Stopped
In this state, the activity is completely hidden and not visible to the user; it is considered to be in the background. While stopped, the activity instance and all its state information such as member variables is retained, but it cannot execute any code.
-
-
Воланд
titán
válasz
Plazmacucci
üzenetére
ha fent van a w10, akkor nem tart ezt semeddig megirni visszajelzesnek.
-
-
Воланд
titán
válasz
Plazmacucci
üzenetére
miert venne fel? ezt egyedul a win8 desktop tudta, wp7 alatt az eppen megjelenitett oldal kepet rakta ki. wp8 szinten.
-
consono
nagyúr
válasz
Plazmacucci
üzenetére
E marad, ráadásul az 512 (lehet, hogy csak nálam, de) nem kezeli jól a kitűzött linkeket. Nekem pl a kitűzött mobilarena a Bing keresését adja vissza a http szóra

Hmm... A facebook viszont működik (de az ikon E), kitűzöm újra a mobilarénát is!
Hmmm2: a mobilarena így sem lett jó, lehet, hogy nem a kedvenc fórumtémákat kellene pinelnem..
-
-
no1r
őstag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
és az akksit sem zabálja le?
-
enginev3.0
félisten
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Nem tudom, nekem nem wp10 van
-
válasz
enginev3.0
üzenetére
Tényleg, erről jut eszembe. Ha kirakom a kezdőképernyőre a facebook linket mint kedvenc, akkor marad neki a gagyi edge ikon? Nem veszi fel az F betűt? Így olyan mintha ott is Edge lenne...
-
enginev3.0
félisten
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Ezért használom inkább a internetexplorert facebookra, ott legalább a smiliek is normálisak
-
válasz
enginev3.0
üzenetére
Főleg ha nincs topon a térerő. AKkor nézheted a feliratot vagy 5-6mp-ig
-
-
savoo
addikt
válasz
Plazmacucci
üzenetére
"Nekem az örökös hálózatra vár töltögetés hat bénán mikor visszalépek a Messenger appba."
Hát ezt pedig bármelyik platformon eljátsza, IOS-en biztos.
-
BiP
nagyúr
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Én azokat az eseteket szeretem, amikor az értesítési sávban látom, hogy jött valami üzenet, aminek el tudom olvasni az első pár szavát. Rányomok, megnyitja az alkalmazást, de az üzenetet már nem tudja megmutatni.
És én is lemaradok róla, mert valahol elveszik az éterben. -
válasz
gyurkikrisz
üzenetére
Nem kétlem hogy jó lehet. De jelenleg nem az. Az állandó alkalmazásba belépés majd várni a frissítésre elég gagyi hatást kellt. Nem beszélve arról hogy van el szeparált background agent ami néha beragad majd ott marad az értesítés a lezáró illetve glance képernyőn vagy az értesítési sávban. Nekem az örökös hálózatra vár töltögetés hat bénán mikor visszalépek a Messenger appba. Szerintem.

-
gyurkikrisz
őstag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Miért? Ha nem lesznek lusták a fejlesztők, az egyből értesítésből való válaszolással szerintem nagyon jó lehet. Az értesítéses rendszer nekem már a mostani formájában is tetszik, ha hosszabb az üzenet, akkor is meg lehet nézni a nyilacskával pl.
-
Hát ez rendszer még mindig a leg alkalmatlanabb azok számára akik szeretnek írásos formában beszélgetni. Az értesítési rendszer még mindig trágya. Lehet hogy jól működik emailek és smsek esetében, de jelen formában itt a leg nagyobb szenvedés facebookozni, viberezni, etc...
-
tomboy0013
veterán
Én sem állítanék be ilyet nem erről van szó, de próbáljuk már meg elfogadni másokat is és nem csak ítélezni. Persze ez csak azokra vonatkozik akik felnőtt módon akarnak viselkedni
OFF vége -
netpeti98
addikt
válasz
tomboy0013
üzenetére
Most miért kell fennakadni? Nem úgy fogalmaztam, hogy igénytelen a telefon gazdája is!

Az egy dolog hogy személy szerint nem túl szép, de rontja a olvashatóságot. Addig érdemes "szépíteni" az embernek tetsző dolgokkal, amíg nem rontja a használhatóságot.
-
savoo
addikt
válasz
tomboy0013
üzenetére
Nem kell megsértődni, ha nincs ízlésed.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
netpeti98
addikt
válasz
ZavaBalazs
üzenetére
Androidon is sokan ilyesmit használnak. Mondjuk soha nem értettem, hogy mi a jó ezekben az igénytelen betűtipusokban.
-
szaki26a
aktív tag
Nem megy a céges smtp a win10 es Outlookkal. Tud valaki mondani vmi alternatív smtpt amivel küldeni lehet?
-
Ice_Man22
senior tag
-
ZavaBalazs
őstag
ennél retardáltabb betűtípusokat csak úgy tudott volna választani, ha játszik a webdings, wingdings és társai.
-
csizi90
aktív tag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Nyugi, nekem pl a Microsoft-os app-ok frisíítései nem jönnek meg, mint pl Word vagy Mail

-
-
roby1520
tag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Működik rendesen
-
savoo
addikt
válasz
sharplaninac
üzenetére
Sehogy.
-
sharplaninac
tag
+1 kérdés:
Hogyan lehet a bing kereső helyett beállítani a google-t keresőmotornak az edge-ben. -
szaki26a
aktív tag
Énnel kicsit egyszerűbb a helyzet. Fel kell tenni windows insidert es visszalépni fast ba. Utána már működik a billentyűzet letöltés és lesz swype is.
-
-
chipesz
őstag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Nekem működik.
-
Diktafon másnak sem megy?
-
tomboy0013
veterán
válasz
ZavaBalazs
üzenetére
Ha Win10-es biztonsági mentéssel állítod vissza a 8.1-et akkor működik.
-
ZavaBalazs
őstag
válasz
tomboy0013
üzenetére
sőt, 8.1-re visszaállva valahogy át is lehetett menteni a magyar word flowt.

#3925: tudom, használom is.

-
tomboy0013
veterán
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Én is mindig csináltam resetet, van magyar javaslatok és swipe is. Minden build-nél volt.
-
Dave™
nagyúr
Van "rendes" multitasking, csak egyrészt memória és alkalmazásfüggő, hogy mennyi állapotát őrzi meg a háttérben, másrészt változó az is, hogy mennyire gyorsan vált vissza. Ide már minimum kell az 1GB ram, de a high-end telefonok több memóriája még többet enged. Kb. hasonló, mint 8.1 alatt, de az 520 nem jó kiindulási alap az 512MB RAM miatt.
y300fire: ezért ne resetelj, mindenkinél villog, és ismert bug.
-
chipesz
őstag
válasz
gabancs
üzenetére
Magyar nyelv nekem is van. Maga a rendszer már teljesen magyar. Egy hiba van még: ha magyar a régióbeállítás, akkor ha lehúzod az értesítési központot, akkor az óra alatti dátumnál csak a napot mutatja, a hónapot mem.
(#3919) y300fire:
A beragadt Ne zavarjanak! gomb ismert hiba.
-
-
starr
őstag
Sziasztok!
Érdekelne, hogy a WP10-ben van-e rendes multitasking?
Pl., ha elrakok egy appot a háttérbe, és fél óra múlva ránézek, akkor az elrakás pillanatától folytatja, vagy
folyamatosan frissül az app tartalma a háttérben? -
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Nekem sincs.
-
consono
nagyúr
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Nekem is van.
-
savoo
addikt
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Nekem van.
-
-
gabancs
addikt
válasz
tomboy0013
üzenetére
És maga a w10 magyar nyelvű, vagy angol?
Az az igazság, hogy nem berek bele kezdeni. Van egy tökéletes rendszerem, ez meg...... -
tomboy0013
veterán
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Nekem alapból volt magyar nyel 920-on és 930-on is. Minden buildnél.
-
savoo
addikt
válasz
Plazmacucci
üzenetére
? De.
-
-
roby1520
tag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Udv!Van Magyar nyelv a billentyűzeten már?
-
zojjektum
őstag
-
y300fire
tag
Beléptem a win10 táborba...
Lumia 635
A windows insider feltelepítése után felajánlott nekem egy 10166-os bulidet. Ezt sikeresen feltelepült kb 40 perc alatt.
Első benyomások nagyon jók. Viszont pár kérdésem lenne:
- hogyan lehet mp3 zenét beállítani sms hangnak? ( az áruházban akar keresni mindig hozzá alkalmazást)
-milyen kamera appot használtok?
-a micro sd kártyán levő zenéket megkétszerezte, de csak az egyiket játssza le.
-erre a telefonra mikor jön az újabb frissítés?Köszönöm!
-
válasz
tomboy0013
üzenetére
Nekem csak készenléti üzemidő lett rosszabb. Kb 1% merülés per óra. Viszont most nem tudok Telenor egyenlegre alkalmazást vásárolni

-
tomboy0013
veterán
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Én W10 alatt mindent kikapcsoltam, 8.1 alatt nem foglalkoztam semmivel soha. Netem is van éjjel-nappal mégis nagyjából dupla az akku idő. Volt HR, teszt időszak meg minden és mégis vicc az üzemidő. Akkor bírja viszonylag jól ha nincs net bekapcsolva, de anélkül meg nem sokat ér az okostelefon.
-
válasz
tomboy0013
üzenetére
Az enyém nem merül jobban W10-től. Bár én mindent manuálisan állítok be. Mindenféle adatgyűjtést kikapcsolok, helymeghatározást is.
-
tomboy0013
veterán
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Ennyi erővel a 8.1 is félkész rendszer. Amúgy a menün meg beállításokon nem fognak már változtatni maximum az extrákon. De szerintem a régi igénytelen WP-s beállításoktól mérföldekkel igényesebb meg rendszerezettebb a dolog a 10-es verzión, nekem legalábbis bejön. Most, hogy visszaálltam 8.1-re hiányzik is a 10-es dizájn. Jöhetne lassan egy gyors és akku kímélő build.
-
törölt tag
Hogyan tudom beállítani, hogy egy csempe ne legyen élő csempe? Konkrétan a Térképek alkalmazásra gondolok, meg a Kapcsolatokra.
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós kamera eladó
- Huawei Quidway S5324TP-SI-AC - 24G, 4SFP, L2, managed switch
- Dell Precision 7560 Workstation i7-11850H 32GB RAM 1TB SSD Nvidia RTX A3000 6GB 1 év garancia
- Vásárlunk iPhone 12/12 Mini/12 Pro/12 Pro Max
- Dell Latitude 7390 13,3" FHD IPS, i5-i7, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
cortina megy már rajta 

OFF vége