Új hozzászólás Aktív témák
-
Anubis_9
addikt
Azt hiszem a Samsung 2232BW mellett döntök! Köszi!
Nike_-nak is!
-
zolynet
veterán
-bele lehetne tenni hogy mit is takar valójában a pixelgarancia, mert vannak homályosságok. 3nap vs 3év, stb...
- ha a natív felbontást - legyen most 1680x1050 - visszavesszük 1280x900-ra akkor tulajdonképpen teljesen nézhető, játszható, nem pixeles felületet kapunk (én legalább is crysis-nál ezt tapasztaltam, amit le is írtam párszor) /nem nagy okosítás, csak egy meglátás/
-hány cm-ről nézhető a 20-22-24"... ez is sűrűn kérdés, amit azért be lehet határolni, bár kinek mi az ízlése, ez is csak inkább rizsa, de már a többit gyakorlatilag összeszedtétekBiztos pazar kis 1. hsz lesz, amit majd milliószor linkelünk.
-
old_artist
addikt
Üdv!
Igen, nagyon jó ötlet, sőt kimondottan előnyös lenne, arra gondolva, hogy hányszor linkelünk innen-onnan. Igy csak egyszer kell felhívni a figyelmet: "Olvasd el az eslő hozzászólást, és utána kérdezz!"
Igen, nagyon fontosnak tartanám a
- DVI-k (igen "-k", mivel több szabvány is létezik) jelentőségét/fontosságát
- tesztek, amikkel ellenőrizhetjül a monitorokat (pl.: EIZO teszt)
- a HDMI és a HDCP jelentőségét ismertetni
- igen, nagyon fontos lenne a valós (normál) és a dinamikus kontraszt értelmezése
- meg lehetne említeni az elérési időket is, és különbségüket (TN vs.*VA) különösen a jellemző mid-tone és a rise/fall (fekete-fehér), on/ff Response Time (typical) jellemző váltások/válaszidők különbözőségét (különös tekintettel arra, hogy egyes gyártók össze is keverik, a vásárlók megtévesztésére).
- nagyon fontosnak tartanám továbbá, hogy mindenre kiterjedő, "hasznos" link-re rámutató lehetőségek/értelmezések legyenek például szolgálva a leendő vásárlók/kérdezők számára.mod: ja, és nike_, köszönet az összeállításért - majd, ha összejön minden!
-
Demolator
tag
Igaz, igaz és megint Google a barátod
[Itt olvashatsz a DVI fontosságáról]... szóval DVI-D csati nélküli LCD-t semi esetre sem érdemes venni !
-
old_artist
addikt
Ennél érthetőbben én sem tudtam volna megfogalmazni!
Még csak annyit, hogy sajnos ezeket az úgymond "dinamikus" kontraszt arányokat biza előszeretettel szokták használni a gyártók és kereskedők, a végfelhasználók "átverésére/megtévesztésére", mivel nem a valós, "normál" kontrasztját jelölik meg!Nemrég nagyon felidegesített (ami nálam ritkaság) egy ismerősöm, hogy menjek csak el hazánk nagy biznisz szupermarketjébe, és hallgassam meg az eladót, hogy egy monitor kontrasztja igen is még 50000:1 is lehet és az már csúcs model, és leveri még a milliós készülékeket is! Csak nevettem, de azért ellátogattam, és biza a tudatlan eladókat is megfertőzte ez a "parasztvakítás". Sajnos híába magyaráztam az eladónak, csak nyomatta a marketinges buta megalapozatlan szövegelését, amit sajnos el tud adni tudatlan embereknek! - menthetetlen volt a gyerek, csak a vásárlókat sajnálom ilyen szempontból is, hogy "szupermarketi teszkós" dumákat beveszik! Egyébként foggalma sem volt a panelekkel kapcsolatban, s képzeljétek el, hogy azt merészelte mondani, hogy a "VPA S szériája"
(megdöbbenve és visszakérdezve, még ezt se tudta, hogy S-PVA), az egy régi elavult gyártási technológia, ami már szinte ritkaság, jelenleg a TN-es panelek a legkorszerűbb panelek a fantasztikus kontrasztjukkal, ezektől még nem tudnak/tudtak jobbat készíteni, higgyem el - na akkor el is jöttem/otthagytam köszönés nélkül!
-
mr.bullet
tag
Jólvan. Köszönöm. Csak eleinte én is 22"-ost néztem ki magamnak (Dell E228WFP), de aztán rájöttem, hogy nem kell olyan nagy, mert játékokra a 20"-os jobban megfelelne nekem: éppen az, hogy ha pl.: A C&C Kane's Wrath-taljátszik az ember, akkor szerintem éppen a kisebb a jobb... Tehát nem kell 40 méterre ülni a monitortól, hogy körbe tudjak nézni a képernyőn. Így pedig szerintem a 20"-os jobb választás, és az is igen nagy...
-
Ti4x
aktív tag
A baj csak az szokott lenni , hogy a Samsungoknál lényegesebb a különbség a különböző panellel rendelkezők között. Például a Dellt is adják többféle panellel , mégsem hallani egy rossz szót sem az eltérésekről. Elhiszem , hogy az ICC profil javíthat dolgokon , én azt vettem észre , hogy egy manuális állítgatás mesterségesebbé teszi a színeket , például egy természetképen a fák levelei színét. Azt nem mondom , hogy nem lehet különbség a monitorok manuális állítgatása között. Nem csak Wwhy meg én , hanem még egy jópáran , köztük Cathfaern is írta , hogy ő is letett a Samuról a panelek közötti különbségek miatt. Miért kockáztassunk , ha van kockázat mentes út is? Én még mindíg ezt vallom. Lehet , hogy egy CMOs Samu nem annyira nagyon rosszabb , de nem jó érzés , amikor az ember megtudja , hogy lehetett volna jobb is. És nem feltétlen a hallgatás a megoldás... A múltkor meg leszóltál , hogy hagyjam a dolgot a tapasztaltabbakra... Tessék , itt van felettem egy tapasztaltabb válasza
:
Köszönöm Wwhy...
-
Sas madár
őstag
Bocsi azt tudod esetleg ez a 2232BW múltimédiás?
Agyalok a külső tunerral olcsóbban megúszom de hangszóró nélkül nem megy...
Habár ezzel a megoldással is vannak fentartásaim de nem hallani,hogy valaki az ismeretségemben használna ilyent (legfeljebb az üzletben kipróbáltatom ) -
SOAD19
addikt
Mi a helyzet a 2232BW-nél drágább monitorokkal:
SAMSUNG 2243BW 50k
SAMSUNG 2253BW 54k
SAMSUNG 223BW 56kA dinamikus kontraszt nem mérvadó, akkor miből lehet megtudni, h melyiknek élénkebb a színei, jobb a képminősége. A T sorozat tagjainak különben mennyi a sima kontrasztja (1000:1?)
-
Mikor beléptem a szervíz menübe, volt egy olyan pont, hogy panel ch. no. Ez nem tudom mit jelent, de azt hittem, hogy a menü gombbal ki tudok lépni lépni a szervíz menüből, így azt tartottam nyomva. Szóval a gond az, hogy a panel ch. no. 1-ről felment 7-re, ahogy mindig próbáltam kilépni a szervíz menüből. Remélem ez nem gond??? Vagy hogyan állítsam vissza? Az AUO panel amúgy nagyon rossznak számít?
-
SOAD19
addikt
Hopp, tényleg jól elírtam, sorry érte.
Jól lenne a tv-tuner, de hát az ára túl magas, úgyhogy a HD-sek kilőve.
A t220-as és 2232BW között mennyi különbség van, mennyivel jobb a T-s, vagy csak újabb modell, dizájnosabb és azért drágább?! Különben 20"-ost miért nem érdemes venni(jobb a 22"-osak ár/érték aránya, vagy másért is)?!Köszi!
-
brownus
veterán
okés, köszi. közben találtam egy ph tesztet is amiben cmo panelek is vannak: 22 colos kijelzők tesztje
és abszolúte elégedett vagyok
a régi 17" lg után még fura, hogy ilyen nagy tft van az asztalon
a service menűben volt ilyen, hogy: pixel shift: off, ez mi?
(#11217) Eagle16, annak még nem kezdtem neki, annyi mindent be lehet állítani. még utána olvasok egy picit
(#11218) nike_ enyém se, szerencsére
-
Keksz
senior tag
Pont ez az.
Csak akkor látom ha direkt figyelem.Nem akarom 2 hétig cserélgetni
Sok vevő gondolom így csinálja.Megveszi, régi rendszert szétkapja, crt monitort beállítja a sarokba, és meglátja h hibás. Két dolgot tehet. Aztán lehet szarabbul jár.
És sajnos nem kosz. Szépen megtisztítottam mielütt elkezdtem nézni.
Viszont ez a killdeadpixels.com meg társai nem jöttek be.Sztem jó lesz így a "kicsike"-
-
Cathfaern
nagyúr
Tegyük hozzá, hogy az is lehet, hogy visszaviszi, s kap egy olyat, amin 2-3 pixelhiba van. Én azt mondom, ha csak feketén látszik, s ott is csak akkor ha figyeled, akkor kár visszavinni, pixelhiba nem fertőzés, hogy terjedjen
(amúgy biztos, hogy pixelhiba, s nem csak egy porszem?)
-
skylaner
senior tag
Erre múltkor el is felejtettem válaszolni a samsung topikban.
nekem is így néz ki ClearType-al,de nekem furcsa volt ez a avstag betűs téma. Más oldalakon ahol vastagabb a betűméret mint itt a PH forumon, ott CT-al már nagyon vastagok voltak a betűk.
Inkább visszaállítottam.nike_:
asztal-->jobb klikk-->Tulajdonságok-->Megjelenés fül-->Hatások-->a képernyőn megjelenő betűk simítása -
Ti4x
aktív tag
A "C appear less universal" , a "very deceiving" , "from worse to worse" , az "enough is enough"-on , aztán a kalibrálási problémákon , amit beidéztem , nem tudom , mit nem lehet érteni és mi a felületes. Aztán itt a kép az A és az S közötti különbségről , ami látható a rossz fényviszonyok ellenében is [link], és idézek : How sadly true this statement was! Yes, S panels are preferable to As, which are in turn preferable to Cs. Tehát a C még ennél is gyengébb. Szintén kizártnak tartom , hogy ez utá n a két irományí után és méghogy a képen is látni egymás mellett a kettőt , kamu szöveg lenne , amit írtak. Élőben is láttam a különbségeket , régen kicsit elfogult samus voltam , megváltozott a véleményem , és Furky , neked is ha jól emlékszem CMOs 226BWd van , így nem is csodálkozom , hogy próbálod mentegetni. Mindezek ellenére nem foglak követni , hogy visszamenjek a fórumban , megykeressem és kijátszam ellened minden hibádat , esett a tekintélyed a szememben , eddíg jó vitapartner voltál. Tudom , hogy nem akarja senki sem elengedni ezeket a Samsung modelleket , ezt teljes mértékben meg tudom érteni. Amiket Old_Artist után írtam , azok pedig tények és semmi bajom nincs vele kapcsolatban. Én is próbálgattam állítgatni , de láttam , hogy tényleg olyan , mint só a kajára , ami igaz kicsit finomabbá teheti az ételt , de a minőség nem változik. Nem azt mondom továbbra sem , hogy márpedig ennyire színhúű TN , meg annyira színhű TN , hanem , hogy ugyanannyi pénzért lehet jobbat is és miért a rosszabbat? Ez nem csak az én véleményem , idézek mástól : "Tehát az alapfelállás szerintem, h gyárilag jó értékekkel jöjjön ki egy monitor/panel, ne utólag kelljen tökölni azzal, h a kékes/lilás/pirosas beütést vhogy megszüntessük. aki pénzt ad ki [akár pl. monitorra], miért ne törekedne [TN-film esetében is] a legjobbra a legjobb pedig - sajnos - nem CMO vagy CPT."
-
Ti4x
aktív tag
Egyébként ezen már én is gondolkoztam régebben , hogy nincs értelme megmondani az embereknek , hogy van jobb is annál , amit választottak , hisz már akár dizájnügyileg is kötődhetnek érzelmileg egy darabhoz , akár az egyik márka vált be nekik valami más termékben és ezértis nem akarnak vagy csak nehezen engednek egy adott márkából , stb. Sok más dolog is közrejátszik és az ember sokszor megrögzötten ragaszkodik egy adott termékhez , márkához , mert épp az jött neki Isten tudja honnan... A másik ismerősével van olyan kapcsolatban , hogy szinte minden szavára ad , és ő ezt mondta , vagy netán ő a példaképe , esetleg ő a menő
és feltétlenül követni kell az irányvonalát , éppenséggel valaki részben meggyőzte már , mert kissé alá felérendelt az egymáshoz való viszonyuk.
Másrészt kizártnak tartom , hogy a egy digitalversuson , behardware-en például hazudoznának a kalibrálást illetően és azt sem tudom , hogy lehet egy olyan véleményt leírni anélkül például , hogy nem játszottam volna el vele. Ez az egyik , a másik , hogy hacsak fele ekkora a különbség két TFT között képben [link] , akkor már egy sima user is ki tudja választani magának , hogy melyk a jobb , ha látja a különbséget. Azért linkelem sokszor ezt a két képet , mert lusta voltam másik ilyen összehasonlítást keresni , de emellett tudom , hisz én is tapasztaltam , hogy vannak efféle különbségek más modellek között is. Nem tudom egyébként mi is lenne a "jó" és mindenki számára építő jellegű döntés ezügyben , kéne valamit kitaléálni. Feszültséget meg a rosseb akar kelteni , viszont a hallgatás sem feltétlen megoldás... -
Ti4x
aktív tag
Régebben írtam , hogy CMO és CMO között is van különbség , és nem mondtam , hogy mindegyik VS a legjobb mindenben , linkeltem is egy CMOs ViewSonicot , nem tudom , itt voltatok-e akkor. Ettől függetlenül ha egy CMOnak mondjuk a színhűsége 2 körül van , az mégis jobban hangzik , mintha 6 körül lenne , mint egy 2232BW esetében szerintem.
A webkameránál a színátmenet tényleg rosszabb , azt nem figyeltem , csak a képet meg a szövegmegjelenítést , de akkkoris jó és ha meg nem kell egyik plusz cucc sem valakinek , akkor nem használja.
Az otthoni kalibrálásról meg annyit , hogy hiába állítgatja az ember , csak finomhangolás , csak annyival lesz jobb , hogy a kaját szebb tányérban fogják adni meg lesz mellé plusz só , de az étel nagyjából ugyanolyan marad...
A lényeg továbbrais , hogy ez a ViewSonic 2255-ös modell a VX2240Wvel együtt nagyon jó vétel az áráért és szerintem jobb , mint akármelyik nem samu paneles Samsung. Nem mondom tovbbrasem , hogy azok rossz választások lennének , de ugyanannyiért van jobb is. És amíg panelmizéria van , addíg a véleményem marad a samuról.Sky : Linkeltem , hogy AU paneleseket találtak , nem? A lot of people nem egy ember. Ha érdekel bővebben , járj utána. Lehet , hogy Mo.-on egyenlőre csak samu van , de például olvastam , hogy franciába a 226BWből csak samusakat és CMOsakat vittek , CPT-t , AU-t nem , így országonként változik. Ki tudja , mi lesz még , örülnék neki , ha kimaradnánk belőle.
-
skylaner
senior tag
Így van! Gyári beállításokra nem lehet alapozni mert úgyis elállítja az ember, ha csak levesz az ember ~10%-ot a kontrasztból,fényerőből és máris más a helyzet.
Ezért is felesleges szerintem a gyári beállításokra építkezni.
Pl. Itt van a mai PH-s monitor teszt.
Dell 2408WFP S-PVA:
Gyári beállítással a színhűség: [link] [link] [link]Akkor most mivel elég rossz a színhűség gyárilag akkor a TN-s VS a jobb(beépített hangszórókkal és webkamerával
) mert gyárilag jobb a deltaE értékei?
Én se azt mondom h rossz lenne,nem is mondhatom mert nem láttam még élőben, nem használtam így nem alkothatok róla ilyen véleményt csak túlzottnak vélem ezt a színhűség dolgot,mert gyári adat.Otthon más fényviszonyokkal,VGA-val,VGA driver beállítással teljesen más lehet a gyári deltaE értékek még úgyis, h magához a monitor beállításához hozzá sem nyúlt az ember.
-
Ti4x
aktív tag
Én úgy látom , hogy részetekről (+Sky) van egy kis szándékos tagadás e téren , már minden apróságot megpróbáltok felhasználni , hogy ne tűnjön jónak ez a ViewSonic...
Azért mondok még pár dolgot...
1. A webkamera egy pötty , ha valakinek nem kell , az a fél centis pont nem fogja zavarni és ahogy elnézem , még talán még egy picit jobb képe is van , mint egy Logitech Quickcam Pro 5000nek , ami egy 10 rongyos webcam... Itt nézem oldalt össze van hasonlítva : [link] Szerintem egy kicsit mosottabb képe van , bár nem sok a különbség , tény , de 10 rongy az 10 rongy és még élesebbenk is látom picit.
2. Látod a hangszórókat a VS képén?Mert én nem , sőt , azt mondta span , hogy nagyon jól el vannak rejtve , nem is látni őket. Nézd csak meg a linken
Akinek nem kell egyik sem , nem használja és kész , de ennyiért még mindíg igencsak jó választás továbbra is.
Ugyanakkor nem monddom , hogy bennem nincs egy kis alap-ellenszenbv a Samu iránt , mert van a panel sztorija után , én is Samus voltam , amikor idekerültem , de nekem a tények változtattak a véleményemen. És számomra (és még pár hozzáértő számára is) az a "kis" szín különbség igenis számít (4 pont deltaE-samu CMO). És láttam , mekkora különbségek vannak , nekem nagyobbak az igényeim színekben , képben és ha van jobb ugyanannyiért , miért a gyengébbet?Lausch : Aztán amikor meg kellene a blu-ray filmekhez , meg esetleg mégis valami netántán rávenne egy kis HDTVre , akkor baj van. Input lag mégis egy kicsit jobb azért... A reakcióra írtad , hogy a mért lehet , hogy nem annyi , ezze a modellel nem láttam mérést benne és a látható különbség az emberi szemnek meg elenyésző , és szerintem ez számít.
-
skylaner
senior tag
Én is így vagyok vele. Minek egy monitorra webkamera,hangszóró,toll-hamu-virágtartó és egyéb hülyeségek. A monitor az legyen monitor.
Nem hiszem h valaki az 5.1-es filmet a beépített hangszórón hallgatná.
Vagy akár a webkamera rész, ha nem jó helyen van, vagy meg akarok mutatni a szobába valamit amihez (egy sima webkamerát csak megfogom és odaviszem /amíg a kábel elér persze/ ) az egész monitort vegyem fel az asztalról és hurcoljam a szobán keresztül.
Vicces lenne.Mod.
A DVI másik előnye h nem natív felbontásnál lehetőség van arra h ne húzza szét a képet hanem a képernyő közepén legyen és körülötte fekete keret.
D-Subbal csatlakoztatva erre nincs lehetőség,mindig széthúzza a képet. -
nike_
addikt
Szépen leírtad.
Erről a jelátalakításról már hallottam, hogy veszteséges, csak azt hittem ez nem számottevő, és még pluszban rájön a 75Hz (bár gondolom ez TFT-nél nem számít sokat). Még 1 láma kérdés, és befejeztem
: Ugye az igaz, hogy a TFT monitorok kevésbé rontják a szemet még 60Hz-en is a CRT-hez képest?
-
Ti4x
aktív tag
Elhiszem én , úgy általában-ra mondom. Nekünk is volt egy Panasonic 4 fejesünk , amit még a 90es évek elejefele vettünk. Épp most kérdeztem meg , vagy 6 évig ment hozzányúlás nélkül , fater műszerész félig , ő pofozgatott rajta , ha valami kisebb gondja volt. 2000 utánig is ment , most is jó még , de már alig játszik és azt nem szabad elfelejteni , hogy a videók erősen forgóalkatrészesek , amik hamar romlanak/kopnak. A videók élettartama amúgy sem sok emiatt. Egy szóval nem mondom , hogy nincs nekik sem hibás cuccuk , csak az %-os arány jóval kisebb.
-
Ti4x
aktív tag
Látom azt írtad , hogy el vagyok ájulva a Dell E228WFP képén... Ami részben igaz is , összehasonlítva pár TFTvel , de az csak jelent valamit , ha a tesztekben ilyeneket látok :
I am incredibly impressed ;
holy shit , impressive ;
Overwhelming ;
the image quality is outstanding...
Az utolsó a PRAD nevezetű tesztoldal E228WFPs irományában található , ők már végigpróbáltak pár TFTt , ez szerintem több , mint meggyőző , ezért is vettem meg.Mellesleg Wwhy sem közömbös iránta , aki szintén ért a dolgokhoz , igaz én csak egy user vagyok infókkal és tapasztalatokkal...
-
zorius
tag
Igazad van, mindeképpen van csík, persze. Akkor mindenki ráb@szik, aki filmet akar nézni 16:10-en, monitoron
A cikk f@szának tűnik, még nem olvastam el, de láttam, hogy pont az van benne, amit gondoltam: szín profilok, előre kalibrált beállítások. Zsíír! Remélem van 2253-hoz is, vagy talán azzal is jó lesz!
-
Ti4x
aktív tag
Ezzel indul a cikk :
The first version of this article came out at the end of October. This update seems necessary in order to add the latest Samsung creation, the 2232BW. Once again, we have a story full of twists and turns with the same problem of variable panels under the same screen name. In France, some were produced by Samsung while others were by CMO. And once again, we had to test the two in order to know the real value of this product. (By the way, we thank Alexandre, one of our readers, who actually brought his own screen to our offices for testing.) The good news was, as you will see in this updated article, the Samsung and CMO versions have very similar results in tests, much more so than those of the various 226BWs. It appears Samsung may have learned a lesson from bad experiences with former models.
A kalibrálás meg 15-20e , ha jól hallottam , és továbbra is csak Wwhyt tudom idézni :
"Tehát az alapfelállás szerintem, h gyárilag jó értékekkel jöjjön ki egy monitor/panel, ne utólag kelljen tökölni azzal, h a kékes/lilás/pirosas beütést vhogy megszüntessük. aki pénzt ad ki [akár pl. monitorra], miért ne törekedne [TN-film esetében is] a legjobbra a legjobb pedig - sajnos - nem CMO vagy CPT."Márcsak a poén kedvéért...
azért ez a két versenyző sem egyszerű...
: [link] Talán ez az Asus a legkomolyabb eset...
-
-
Ti4x
aktív tag
Én láttam , hogy mekkora is lehet monitor és monitor között a különbség és a Samsung 226BW , 2232BW , stb. árkategóriában inkább a ViewSonic VX2240et venném. És nem mondom , hogy a CMO panelessel rosszul jár az ember. Hangsúlyozom , hogy a Samukat nem láttam panelkülönbséggel egymás mellett , de másikakat igen. Sőt : ViewSonic-CMO. Hiába CMO , ha fasza a színhűsége , megvehetem azt is... De például 5.9 deltaEvel inkább nem.
-
Ti4x
aktív tag
Csak azért kérdeztem , mert haver mondta , hogy szerezzek neki valami használt TFT monitort 10k alatt , akát lehet 15ös is. Aztán meg mondta , hogy 3-5ezerért vesz egy használt írásvetítőt és kész is a projektor...
150ezer helyett 15ért... Najó , ez azért túlzás , mert gondolom nem azt a minőséget adja , bár ahogy elnézem jó képe van
Van eseleg valaki , akinek vannak e téren tapasztalatai??? NAGYON szívesen venném
-
-
wwhy
veterán
Ez csak elméleti eszmefuttatás
Szerintem a lényegek:
1. kalibrálás csak hardveresen ér vmit ---> 0,001 (?) % usernek van ilyen cucca vagy vesz igénybe ilyen szolgáltatást (netről letöltött icc/icm messze van a kalibrálástól, arról nem beszélve, h hiteles /nem jánoska által kitalált/ Views., LG, Acer profiokat nehezen találni). Tehát az alapfelállás szerintem, h gyárilag jó értékekkel jöjjön ki egy monitor/panel, ne utólag kelljen tökölni azzal, h a kékes/lilás/pirosas beütést vhogy megszüntessük.
2. nincs értelme S-PVA, vagy S-IPS-el hasonlítani, nem is ez a cél;
3. aki pénzt ad ki [akár pl. monitorra], miért ne törekedne [TN-film esetében is] a legjobbraa legjobb pedig - sajnos - nem CMO vagy CPT. Ez utóbbiak is ismert gyártók, de pl. az orvosi kijelzők piacán ismertebbek.
-
Ti4x
aktív tag
Neked is igazad van és nem mondom , hogy nem járna rosszul egy CMO-s 2232BWvel , de az én igényeim azok után , amiket tapasztaltam , nagyobbak
És még az sem biztos , hogy CMOval kapná.
Tudom , nem jó példa , mert a HP W2207 glossy panales , a 226BW meg matt , de kábé ekkora kaliberű a különbség az itthoni Dell-FuSi öszehasonlításban is : Ha lejjebb mentek ebbena fórumban , meglátjátok a különbséget.
-
Ti4x
aktív tag
Hát én csak arra gondolok , hogy például a Dell E228WFP deltaE-je 2.2 , egy CMO panelos 226BW-é meg mondjuk 5.9 és ezt tesztben láttam! Ha egy pont különbség is látszik , Wwhy szerint márpedig még az is , akkor ez a majdnem 4 pont már ég és föld... Láttam egyébként egy Fujitsu Siemenset a Dellem mellett és a Dellhez képest az a FuSi borzasztó... nekem legalábbis... ha nem egymás mellett látnám a kettőt , akkor semmit sem mondtam volna... És ha választhatnék , a Viewsonic 2240et venném , aminek 2.6-2.8 a deltaE-je (szintén teszt). Hangsúlyozom , nem tudom , milyenek a színei a 2232BW CMO paneles változatának. És amikor az egyik haverom Viewsonicját választottuk , az szintén úgy történt , hogy a számtech boltban voltak egymás mellett a monitorok , és a Viewsonic egyszerűen mintha nem illett volna a képbe... Annyival szebb színei voltak , mint a többinek , hogy nagyon. Láttam ilyen monitorkiállítást , ahol a Samsung tűnt ki , lehet , hogy épp azért , mert a saját panelje volt benne.
-
Ti4x
aktív tag
Mert néhányan (köztük énis majdnem
) azért válasszák ezt , meg azt a monitort , mert van rá 3 napos pixelgari , és mondjuk a másikat azért nem , mert nincs , és húúú milesz , ha pixelhibás lesz...
De akkor a "3 napos pixgari ebben az értelemben" minden monitorra érvényes.
Simán kicseréltethetem , ha baj van a többit is. (Bár nem tudom , milyen üzletekre vonatkozik ez... Tesco biztos
)
-
old_artist
addikt
Igen, szvsz az icc profilokat csak a monitor hardveres beállításaival lesznek megfelelőek, tehát a fényerő/kontraszt/RGB %-os ismeretében azonosulhatunk az icc profilhoz is!
Bár, szvsz (kalibrálási tapasztalataim alapján) csak hozzávetőlegesen lehetünk biztosak az eredményben, mert ahány monitor, annyi féle kalibrálási ráta/érték! De kiindulási pontnak esetleg megfelelő, ha minden adat a rendelkezésünkre áll!
-
Bulitt
addikt
Akkor elmondom, hogy ez úgy indult hogy a dinamikus fény kivágta a szemem az első WMP és MSN ablak közti váltáskor
Akkor elhatároztam hogy kezdek vele valamit. Nagy nehezen rájöttem erre a Magic dolgokra hogy lehet ki/be kapcsolni. Levettem a fényerőt, de a piros szín főleg msn-nél (az a betű színem) elkezdet "fluoreszkálni" és inkább már narancsra hasonlítót mint pirosra. Végül állítottam a vga driverében. Úgy ahogy elfogadható lett, jobb mint volt az a lényeg
Ahogy viszont bele merültem a menüjébe. Egész jól eltaláltam ami a szememnek jó, de azért megakarom nézni a legjobb beállítást is
Azért megnézem hátha jó lesz az enyémre is ezek a színprofilok valamelyike. Bri:100% már kilőve
-
Bulitt
addikt
haza megyek megnézem, köszi elméletileg ezt csak berakom és megnézem megfelel e? Ha nem akkor törlöm és kész?
És akkor elkezdek bele merülni ezekbe a dolgokba. Rem jó lesz az amit linkelnek azon az oldalon. Érdekes mert mindenhol azt írják hogy a kék szín dominál. Pedig szerintem nem.
Thx
-
-
törölt tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Nintendo Switch 2
- droidic: EA GAMES – élő emberrel a supportban 2025 ben
- Yettel topik
- Mobil flották
- Melyik tápegységet vegyem?
- Linux kezdőknek
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 XC 12GB Rampage SHIVA 600W
- 135 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090 (ELKELT)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H370 i5 9500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB ZALMAN S2 TG be quiet! 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32 RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP ZBook FireFly G8 - i7 I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD Touch I Nvidia 4GB I Cam I W11 I Gar!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest