- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Magisk
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
old_artist
addikt
válasz
mr.bullet #11662 üzenetére
Üdv!
Szinte minden LCD-TFT monitornál FIX 60Hz-re kell állítani (különösen, ha DVI-n használod) - ez a normális, (ez nem CRT). Ha nem erre állítod, akkor a betüknél és pár alkalmazásnál irritáló képeket fogsz kapni - pl. szintöréseket!
Nem fog megfájdulni a fejed, s nem fog kifolyni a szemed - hidd el, ezeknél a monitoroknál már csak a gyártó által megadott módon kell beállítani, nem kell semmi extrémre gondolni!!! -
Furky
őstag
válasz
mr.bullet #11509 üzenetére
Pontosan én nem tudom elmondani, mi a kontrasztarány, vagyis nem tudom rendesen szavakba önteni, old_artist biztos megteszi majd ezt helyettem,
A lényeg, hogy az általad kinézett monitoroknak mind 1000:1 a kontrasztarányuk, a tipikus kontrasztarányuk. Ez a fontos. A dinamikus kontrasztarány, amiket te is említettél csak egy opció, egy ki-/bekapcsolható plussz dolog. Szinte senki sem használja, mert ilyenkor a monitor néha késik, és amikor már rég váltania kellett volna az arányon, akkor nem teszi, csak 1 másodperccel később, és akkor azt az érzést kelti, mintha villanna, vagy inkább úgy mondom, hogy hirtelen elsötétül, és néha hirtelen kivilágosodik. Néha lassú, ez a baj. Mint ahogy a nevéből is látható, dinamikus, tehát folyamatosan változik az adott képhez képest. Sokan úgy mondják, hogy ez a szám csak parasztvakítás... Az én 3000:1-es dinamikus kontrasztú monitoromon a fent említett jelenség tapasztalható, nem tudom, hogy az újabb modelleken, minek már 8000:1, 20000:1, vagy akár 50000:1 a dinamikus kontrasztaránya, azon is tapasztalható-e.mod: "Contrast ratio
Egy kép legsötétebb (fekete) és legvilágosabb (fehér) árnyalatai közötti arány, viszonyszámmal kifejezve.
Az emberi szem által még megkülönböztethető árnyalatok aránya megközelítőleg 10000:1. A képcsöves televíziókra 2000:1, a plazmaképernyőre a 1000:1, az LCD vetítőkre 600:1, a DLP vetítőkre 1500:1 kontraszt volt jellemző a könyv megírásának időszakában." -
Furky
őstag
válasz
mr.bullet #11485 üzenetére
Nem akarlak nagyon rábeszélni, csak volt itt már valaki, aki megvette a 20ast, és utána bánkódott, hogy miért nem 22est vett... Megvan a 2232BW-re a pénzed, ugyanaz a felbontása, mint a 20asnak, és mégis nagyobb. a 20as csak olyan magas kb, mint a 17es nem wide TFT, a 22es meg fél centivel alacsonyabb a 19es nem wide TFT-nél. A 19es wide-ot pl ezért nem nagyon érdemes megvenni, mert túl alacsony. A 22es meg pont jó
Jól gondold át, nehogy te is megbánd. Asztalon elfér, nem? El fogsz ájulni eleinte, hogy mekkora a 20as, aztán látsz egy 22est, és máris törpe lesz a 20as...
-
mr.bullet
tag
válasz
mr.bullet #11474 üzenetére
Olyakat hallottam, hogy a Samsung SyncMaster 2032BW sokkal jobb, főleg játékokra, és sprapabíró hosszú távon is. A 19"-os felbontást meg nem támogatja pl.: Elder of Scrolls IV.: Oblivion, stb... Meg elvileg nagyon jó még a Samsung SyncMaster T200. Amit erről olvastam, (T200) szerintem is jó. Az ára is megfelelő.
Akkor már le is szűkítettem a kört: persze ha tudtok, ajánlhattok jobbakat is, csak ilyen árban (53-54 körül)
Samsung SyncMaster T200 - 20"
Samsung SyncMaster 2032BW - 20"
mégsem 19", hanem 20" kellene, bocsánat.
Erről mi a véleményetek?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- M0ng00se: Hardvert áruhitelre?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Hardcore café
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Elektromos cigaretta 🔞
- SQL kérdések
- Hobby elektronika
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest