Hirdetés
- Sony Xperia 1 VI - egyből hat
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Több memóriával és tárhellyel kezd a Galaxy S25
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Mobil flották
-
Mobilarena
Ez a topic épített vízhűtésekkel foglalkozik, kompakt vízhűtések topikja erre a linkre kattintva érhető el! [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Grózi
Topikgazda
Szivárgásmentes Boldog Újévet Mindenkinek!!
Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
fonok87
aktív tag
Sziasztok!
Nekem is jutott végre időm építkezni. Gondoltam egy napot ellegózok a géppel, majdnem 3 lett Nem sikerült minden úgy, ahogy elképzeltem, de nem baj. Eleve a ház más színű lett, mert addig tökörésztem, belefér-e nekem még ebben az évben, míg sehol nem lehetett fehér színűt szerezni, de már egyáltalán nem bánom, tetszik a szürke.
Először 420 cross-flow + 280 radi volt a terv, de találtam nagyon olcsón egy Alphacool 420 45mm simát. Szóval azt építettem be a 240-essel. Végül nem baj, hogy így alakult, mert a CF nem is férne be ebbe a házba (ez meg éppen, mintha így tervezték volna, 0mm hézaggal ). A 280-as felülre valószínűleg elférne, de irtó szükősen. A töltő/leeresztő csap így is alig fért oda a két radi közé, az összekötésük se volt egyszerű.
A másik gond, hogy a tartály pump top részén van egy leeresztő port ugyan, de hozzáférni már nem lehet Így is épphogy odafért, de legalább egy gumi bakkal tartja a GPU-t Kcsit melósabb lesz leereszteni a rendszert így. Először a tartályt, meg ami még jön, aztán a radiátorokból a maradékot. Ez se baj, mert most 1-2 évig nem szeretném b*zerálni (remélem a folyadék nem ad rá okot addig ).De sok a rizsa, inkább itt egy kép:
A párhuzamos bekötéstől tartottam, mert a CPU blokk ellenállása sokkal nagyobb, de szépen működik.
A számok (konfig az adatlapomon, szoba hőmérséklete 21 °C):
Előtte: GPU 50-55 °C, CPU ~60 °C, víz ~43°C (1db 240 külső radi)
Utána:
Zárt előlappal és tetővel: GPU 45°C, CPU ~50°C, víz 33°C
Ugyanez takarólemez nélkül: GPU 41°C, CPU ~46°C, víz 30°C
Fentiek játék közben, 25-30% CPU terhelés mellett, szóval ltászik, hogy szépen fűtötte a GPU.Truss me, I'm an engineer.
-
perecKING
senior tag
válasz Demo07 #66885 üzenetére
Nagyon szep! Egy kepet sotetben js lohetnel rola tuti rohadt jol nez ki sotetben is. Es ha kis uv is van akkor mar nevezheted is neon lovasnak, legalabb is nekem az jut a szinekrol eszembe! En is ezeket a szineket valsztottam volna. Es a kabelek miatt is le a kalappal!
-
hadogabi1
senior tag
Durva lett !
TUF Gaming X670E-Plus Wifi, AMD Ryzen 7 7800x3d, Inno 3D 4090 Ichill X3, Arctic Cooling Liquid Freezer III 420 RGB, Lian Li LANCOOL III Mesh RGB, Kingston Fury 6000 Cl32 2*16GB, GIGABYTE SSD M.2 2280 NVMe 1TB AORUS, GIGABYTE SSD M.2 2280 NVMe 2TB AORUS,
-
Demo07
aktív tag
Egy ideje már nem jelentkeztem, most megteszem!
Végre készen van a monstrum, ami valahol nagy megkönnyebbülés… bár nem teljesen a tervek szerint alakult a dolog…. májusra terveztem végezni…. november közepére sikerült is!
De amit lehetett az kb nulláról csináltam, komplett kábel köteget gyártottam a tápegységhez, minden kábelt és pint egyesével leforrasztva, majd harisnyázva… örökkévalóságnak tűnt ez a folyamat. Végeredmény tekintetében utólag azt mondom nagyon is megérte, mert atom stabil lett a gép(minden kábelt vastagabbra cseréltem, nehezebb volt vele dolgozni, de a stabilitás volt másik cél)!
Persze az építés nem volt sétagalopp, minden volt ami lehetett…
horpadtan érkezett monsta radi, gyári hibás d5 next, aminek a rotorja javítás után sérülten érkezett vissza hozzám, dpd által összetört EK cuccok, ami 1.5 hónap vívás után újra küldtek, stb....
Sok minden volt…. de a házzal sem volt minden egyszerű, hiába a nagy méret.
Mivel sok venti kerül beépítésre, ezért nem volt elég a gyári kábelátvezető, és azoknak a helye is sokszor olyan helyen volt, ahol túlságosan is szem előtt volt, így ezek helyett nyilván csináltam dremmerrel újakat, hogy a lehető legkevesebb kábel látszódjon!
Persze sok cucc-ot a sárgák kontra vírus szitu miatt nem kaptam meg, így volt amit újra kellett gondolni… Persze amikor már készen volt az új ötlet alapján akkor megjött a kínai cucc
Most sincsen teljesen készen még a gép, és vannak olyan dolgok amit még módosítani kell, de mondhatni 85% kész állapotban van és november közepe óta csöndben üzemel! 😊
GPU és CPU kör a radi mennyiség miatt kb 10-12 órát képes passzívan üzemelni, attól függően hogy hány fok van a szobába.
GPU kb 5-6 óra játék után sem megy 40 fok fölé, 35.5 fokos víz mellett sem, CPU körben meg 33 fokos vízzel a proci legmelegebb magja is megáll 58 foknál, pedig a CPU körben terhelésen csak 15%-on mennek a noiseblockerek.
Van pár hiba ami sajnos nem úgy sikerült, és bár én látom… de majd azok is kilesznek javítva ahogy időm engedi.
-
MPowerPH
félisten
válasz Jim Tonic #66882 üzenetére
Dupla ventit nem raknek ra egyebkent sem. Es a sima 420 -as black csak 195 juro. Ha berakom a labakat, akkor a shipping is ingyenes. Ami rossz, hogy csak 6db eLoop -om van. Na most ott meg van egy nem kis ktg, mire telerakom mindkettot. 200mm -es ventikbol van hasznalhato?
abridabri:
Gondolom a Te gepedet is targoncaval kellett mozgatni.[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
veterán
válasz MPowerPH #66878 üzenetére
Igen 120asok. A 140 es verzió drágább : [Alpha 1260] / Phobya 1260 ha lenne raktáon.
Ja tartó az nincs .
En siman felcsavaroztam a radi [keretre] az 1260at ,olyan mint barmelyik masik szabalyos 420as radi.w580
Passz , asszem ilyen 3500ft körül volt .[ Szerkesztve ]
-
MPowerPH
félisten
válasz Jim Tonic #66879 üzenetére
Mondjuk ez olcsobb... Ebbol jo lenne a sima fekete, az meg olcsobb.
Tobb honap utan sem lattam hasznaltan, szoval valoszinu, nem is nagyon talalni.LT es a Pro kozott csak a ketoldali ventifelfogatasi opcio a kulonbseg? Az LT ara egesz emesztheto.
Koszi a linket egyebkent, itt valamiert nekem nem dobta ki a kereso.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
MPowerPH
félisten
válasz abridabri #66876 üzenetére
Itt az a gond, hogy 120 -as ventik mennek ra. Nincs allvany, es szelessegre sem ugyan az?! A MORA nem 60 -as?
Mod: 63 -as a MORA 3. A belso felepitese alacsony ellenallasu, es a fin -ek felepitese sem igenyel nagy fordulatu ventiket. Szvsz ezt nem tudod helyettesiteni semmivel.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
MPowerPH
félisten
Az istenert nem talalok hasznaltan MORA 3 420 -ast.. Azt hajtom honapok ota. Gondolom azt mar nem szokas eladni, ha egyszer valaki szert tesz ra.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
perecKING
senior tag
sikeresen befért a második 120mm-es radiátor, ezzel 2x240 és 2x120 kapott helyet az itx házban. (még lehet az Ek helyáre berakok egy 280ast.
A csovezést sajnos szebben nem sikerült megoldani, borzasztó ez a slag, állandóan megtörik....na majd a merev csövek.ja és előjött a korábban tárgyalt hiba, a noname 90-es csatlakozóval.
Picit feszült mert nyomta a cső és bizony eresztett a "nyaka" ,rendesen csöpögött, és nem volt több "márkás" 90es, ezert hasznaltam inkabb az undorito megoldast a hosszura hagyott csövekkel....ha valakit érdekel a jövőben
fractal nano S itx
xspc tx120
xspx tx240
xspc ex120
EK-CoolStream PE 240[ Szerkesztve ]
-
korcsi
veterán
-
fudi2002
veterán
Hi Urak
Mi a tapasztalat bykski és barrow radiátorok mennyire vámolandóak? Gondolok olyanra, hogy jópár alis eladó alapból euba küldi be és onnan jön ide hozzánk. Amúgy még ajánlottak ezek a márkák?Szakmai kérdésre privátban nem reagálok.
-
tomcat78
őstag
válasz rup1u5 #66846 üzenetére
Emlékeim szerint kb 3 hónaposan került az előző gazdájához, aki nem használta.... Vagyis hozzám Tartaléknak volt tartva. Meg vettem, mert tetszett.... De én végül egy teszten túl nem használtam. Egy dcp 4.0 volt egy darabig, azóta d5.
Ezt csak azért írom, hátha támpont az élettartamára, időben.
Amúgy ár- érték arányban így nem tűnik rossznak, res-pumpa combóként. Bár nem tudom nálad mennyit ment
Kár, hogy bogarászva a netet a pumpa kikerült a kínálatból. Viszont elvileg ua, mint a phobya dc 12-220. Ami viszont kapható is."Adjatok hatalmat, hogy elvehessem tőletek. Rakjátok a fegyvert a szátokba, aztán lőjetek!" Tkyd...
-
aktív tag
válasz korcsi #66851 üzenetére
Pont most akartam írni, nekem legalul van, és szintén nincs gond. Nem az baj, hogy tartály ki és be menete nagyon közel van? és egyszerűen átszívja a levegőt? (közbe megnéztem e képet, és igen az baja alul megy bele visszatérő, meg onnan szív a pumpa is.)
ek-xres 140 revo d5 pwm – pumpát bedobnék alulra és következő 6-7 évre meg is vagy. Én fél éve vettem aprón 1 éves volt 25e ft. Motor beszarik benne, azt is pik-pak lehet cserélni 😊
Ha low buget megoldás kell, akkor kínai barátainknál néznék szétt.
[link] [link][ Szerkesztve ]
-
rup1u5
nagyúr
xflow igen.
Nem bonyolítanám tovább a kört két pumpával. Egyébként elször ott volt alul a pumpa de nem jött be.Why don't you knock it off with them negative waves!
-
rup1u5
nagyúr
válasz Jim Tonic #66845 üzenetére
Gondolkodom rajta egyelőre. Kicsit zavarja a geek agyamat hogy nem tudom csak úgy kivenni a videokártyát és szétkapni ha úgy hozza a kedvem.
Így néz ki a rendszer. Egy 280/45 és egy 140/60-as radi, VGA, CPU meg a többi aprólék. Lehet hogy behúzok valamilyen Phobya-t újonnan. Azért elég jól bírta ez a kis pumpa. Használtan vettem itteni kollégától kb 5 éve. Fogalmam sincs mennyit ment előtte de csak mostanában tűnt fel hogy egyre lejjebb kell vennem a fordulatot hogy ne zavarjon a hangja.Why don't you knock it off with them negative waves!
-
nagyúr
válasz rup1u5 #66842 üzenetére
Nem ismerem ezt az EK tartályt, de ránézésre az általad linkelt Phoby pumpák jók hozzá. Mekkora a rendszered? Majdnem biztos, hogy a 260 PWM elég.
Érdekes, hogy visszatérsz levegőre. Én még oda is vizet tennék, ahol a passzív hűtés is elég.
[ Szerkesztve ]
Declare var, not war. - Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.
-
rup1u5
nagyúr
válasz varmi2 #66843 üzenetére
És ezt hogy kötöm rá a res-emre? Lehetőleg nem égetnék el egy csomó pénzt D5-ház-res meg egyéb anyám-kínjára csak egy ugyan olyan és ugyan akkora pumpa kéne ami befér a már meglévő helyére. De ha túl drága akkor marad ami van amíg megy, mert amúgy is tervezek visszatérni levegőre a következő platformcserénél. 70% fölött már hangos lett a jelenlegi pumpám.
Why don't you knock it off with them negative waves!
-
varmi2
nagyúr
válasz rup1u5 #66842 üzenetére
Az eredeti d5 és ddc, az nem kínai, hanem magyar! Rájuk is van írva, ami nem eredeti arra az van írva, hogy made in china, míg az igazira, made in hungary, sőt egyesekre még az is, hogy cegléden gyártják. itt egyeredeti.
[ Szerkesztve ]
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
nagyúr
válasz rup1u5 #66840 üzenetére
Nem vennék kínai pumpát. Én végigmentem kíváncsiságból legalább féltucaton, de volt az több is.
Nem tartósak. Hangszint oké, soknál már a teljesítmény is, de egy európai pumpához képest sokkal hamarabb kezdenek el kikopni, morogni, stb.
Eddig minden másra azt mondtam, hogy bátran, de most a blokk sem végezte szépen.
Most DDC pumpám van, és már csak a CPU blokk kínai (Bykski). Az egyelőre teljesen rendben, de ha váltanom kell majd, akkor lehet, hogy az is kiesik.
Tudom, szinte minden Kínából jön, de...Declare var, not war. - Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.
-
rup1u5
nagyúr
válasz Aljasvip #66838 üzenetére
Kb én is ezeken gondolkodtam. A meglévő pumpát cserélni egy újra és megtartani a rest jobb megoldás lenne. Ahogy elnézem ezek passzolnának csak nem tudom melyiket lenne érdemes venni.
[ Szerkesztve ]
Why don't you knock it off with them negative waves!
-
őstag
válasz rup1u5 #66837 üzenetére
Érdekes ötlet.
[link] Nekem a másik sokkal szimpatikusabb.
Árban is nagy könnyítés. Már majdnem AIO árban ki lehet hózni egy normális rendszert“Yesterday is history, tomorrow is a mystery, today is a gift of God, which is why we call it the present.” --- Grand Master Oogway
-
senior tag
válasz rup1u5 #66837 üzenetére
Tapasztalat nincs róla még szerintem, ez egy nagyon új konstrukció - kb 2 hónapja írtam róla ide.
Ránézésre: ez szerintem csak arra jó, hogy egy különálló pumpát kiváltson, tartálynak ilyen kis térfogattal alkalmatlan, nem is látom át, hogyan lehetne itt egy zárt vízkört létrehozni.
Plusz én nem tennék egy 17W-os, működés közben rezgős motort a proci tetejére. Lehet semmi baja nem lenne tőle, de inkább nem kockáztatnék.Ha cserélni akarod a pumpát, akkor az itteni vélemények alapján egy D5 jó befektetés, vagy hasonló árban két új DDC-t kapsz.
[ Szerkesztve ]
-
rup1u5
nagyúr
Sziasztok!
Van valakinek esetleg tapasztalata ezzel a Barrow blokk-pumpa-res kombóval?
Most láttam róla ezt a videót.
Az öreg DCP-m már kezd hangosodni és gondolkodom, hogy mire lenne érdemes cserélni. Egy ilyen Barrow-al fel tudnék szabadítani egy hátsó 14-es ventihelyet.Why don't you knock it off with them negative waves!
-
Grózi
Topikgazda
Békés,boldog Karácsonyt!!
Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
MPowerPH
félisten
válasz perecKING #66825 üzenetére
Nekem koronkent 1db 420 UT60 es Monsta van a rendszerben. CPU kor jatek alatt 34 fok, 400rpm -es ventikkel vagy neha passzivra valt. VGA kor 38 fokos viz, 600RPM -es ventikkel... szoval 1000rpm -en siman lehetseges a 40 fokos viz, azokkal a radikkal.
Nekem ugy nincs 30 fok a vizhofokom a VGA korben, a CPU kor vize meg kozel T+4 fok.[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
nagyúr
Mekkora az előnye, ha a ház részt vesz a hűtésben? Nálam a ventilátorok a ház és a radiátorok között vannak. Most, hogy megbontottam a rendszert, elgondolkodtam, vesztek-e ezzel számottevő potenciált. Merthogy a felület akkor sem kicsi, ha alapvetően kicsi házam van.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz perecKING #66832 üzenetére
esetleg a hazon kivuli meg ugy is mehet, hogy az uj radit kirakod a haz moge.
ha beraksz ele egy spacert akkor friss levegot fog szivni reszben, az eleg sokat dobna.
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
perecKING
senior tag
válasz proci985 #66830 üzenetére
Meglatjuk mit hoz a +120as meg azt kell kikiserleteznem hogy az a hatso ventit tovabbra is kifujasra vagy szivasra allitsam.
A tomitestol azert remelek javulast csak a gep elejen mert ott akkora hezagok vannak hogy...csak nezd meg a kepet. es mivel nem 280as igy alul is van kb 3cm hezag ezert gondooom hogy nem sok legnyomas nyomas jut a radiatorra mert kozotte van a "haz"Demo07
Sajnos a hazon kivuli megoldas nem teszik + felek hogy kinyirnak a gyerekek
-
Demo07
aktív tag
válasz perecKING #66829 üzenetére
Egy külső radit én simán mögé vágnék a gépnek, 2 db Y adapterrel, és a radin az elmenő és visszatérő ágaknál golyós csapot tennék, mert az nem korlátozza az áramlást jelentősen, viszont azzal hogy házon kívülre teszel egy hőleadó felületet jelentősen segítene a zajokon és a hűvösebben tartáson. Akár elég lenne egy 360-420 x 45/60mm vastag radi.
Amikor meg mozgatni akarod akkor a golyós csapot elzárod, letekerd a fittinget mögötte és viszed ha úgy van. Max a golyós csapot egy rotary adapterre kell tenni, hogy könnyebb legyen amikor le akarod választani.
5-6 fokot minimum nyernél vele szerintem ha lenne egy külső radi... és lágy csővel az asztal alatt a kutyát nem zavarná, max fűtené a lábad a radi hője
[ Szerkesztve ]
-
perecKING
senior tag
válasz proci985 #66827 üzenetére
Hat a tovabbi kuzdes valasztom a fizikaval
Nem alu! Elol egy EK pe 240, felul egy xspc tx240mm(csak 20mm vastag ezert elveszik joforman csak a pereme latszik) alul egy xspc EX120, es hatulra mar megrendeltem az xspc tx120at(20mm vastag) elvilegg epp csak be fog ferni.
A ventiket nem akarom lecserelni ezek is tudnak tobbet csak az nekem hangos. Inkabb kimaxolom a legaramlast, es az elso EK radiator cserejen gondolkodom bar ha lehetne kapni valahol xspc radiator tomitest akkor azzal szerintem javulna minden fordulaton a ventik hatasfoka mert nem fujna ki mellette, vagy beszuszakolok egy 280as radiatort amin kicsit konnyebben atfuj az alacson fordulatu ventiAtmil
Igy a meretek tudataban jobban hangzik
-
Atmil
aktív tag
"Az remelem nem baj hogy én ezt nem hiszem el?"
Nem baj ha nem hiszed el. Attól még igaz.Egyedül az volt félreérthető abban amit írtam, hogy 400 rpm pörögnek (javítva: 450 - 600 rpm) ventik, de csak akkor, amikor nincs rendesen terhelve a rendszer. Pl. videó, internet közben.
Játék közben természetesen felpörögnek maxra. (kb: 1200 - 1300 rpm) De engem nem zavar autóverseny közben. 2x 160 watt erősítöm van - persze nem full hangerőn.A vízhőfokra visszatérve: 30 -32 fok videó, internet közben.
34 - 35 fok játék közben.Van egy 480-as monsta + egy 240-es monsta. Egy vízkörön van a vga és a cpu.
Van 11db 120-as venti. (Be quiet) + elöl 2 db 200x30-as venti (thremaltake)Ezen kívül egy dupla Ek d5 pumpa hajtja az egészet [link]
A hangjáról annyit, hogy a pumpa egy nagyon kicsit morog vagy zúg. 2000 rpm.
Mellé teszem a decibel mérőt, 19 - 20 decibelt mér.A legfontosabb: az alaplapom vezérli a ventiket.
Minden rendszer más. Így már hihető?
[ Szerkesztve ]
Üdv! Atmil.
-
proci985
MODERÁTOR
40-42 fokos viz normalis. nalam anno CFnel a 45 fokos viz uzemi ho volt nyaron, de igazabol meg 50-52 fok is oke, csak ott mar befigyelhet egy 70-80+fokos GPU is extremebb esetekben meg egy 60-70 fokos CPU. ezek teljesen oke ertekek, fizika sajnos makacs. hazszellozesre mindenkepp ugyelj.
ITX meretben kb kimaxoltad ami befer. a setup restriktiv, ezen a ponton harom megoldas van:
- meg van oldva: elfogadni, hogy kesz, ez ennyit tud
- megoldani erobol: 2000rpmes pwmes ventik amik lemennek 600rpmig, izombol megoldjak a szelloztetest nyaron is ugy, hogy van tartalekod.
- atpakolni a hazat egy szep nagy, jol szellozo ATX kuckoba. az alaplap elveszne benne, cserebe leegyszerusodne a szellozes.a +1 120as egesz biztos, hogy be fog ferni? mert nekem nagyon nem ugy tunik. az az also feher radi ugye nem egy aluminium thermaltake?
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
perecKING
senior tag
Ha valakinek van velemenye ek pe 240mm vs ek ce 280 ugyben akkor most adja ki magabol mielott elherdalom a penzt az uj radiatorra + a 140mm ventik( TT pure plus 140mmx3 kit)
Szerintetek van °C beli haszna ha 1000rpm-en tartom a ventiket? Kissebb fpi vagy van alternativa radiatorban max 320mm?Mivel az "elolap" ala teszem a ventiket es belulre a radiatort igy nem sok nyomas jut a lamellakra, ez okozza azt hogy 1000rpm korul nem a legjobb, raadasul amennyire erzem kifuj a kepen lathato helyen(majd csinalok fustolo tesztet
Szoval johetnek a tapasztalatok
Boldogat mindenkinek jo ide visszajarni 2 naponta
[ Szerkesztve ]
-
perecKING
senior tag
Az remelem nem baj hogy én ezt nem hiszem el?
"mennyi" radiátorod van? nálam össz 2x240 +120mm és igy jatek alatt ha leveszem a ventiket 1000rpm-re akkor 40-42 a viz?most rendeltem +1 120mm radiátort + gondsolkodom hogy az elülső 240 ek pe le lesz cserélve egy ek ce 280-ra hogy mindig csenben legyen a rendszer + tömitest tervezek minimum az elülső a ventik alá ás igy sem merek 35fokos vizet remelni jatek alatt
most készül a haz eleje
happy kurucsond szinek
Januar kozepere lesz "kesz" nem lehet 3080at kapni[ Szerkesztve ]
-
zolee0307
őstag
Köszönöm szépen!
///\\\ Már a jövő sem a régi ///\\\ Magyar égre magyar UFO-t ///\\\ Sose nyomjá full kretént - Kirk Lazarus (Tropic Thunder) ///\\\
-
zolee0307
őstag
Sziasztok!
Melyik jobb sorrend:
1 Cpu -> gpu -> radi -> radi, vagy
2 cpu -> radi -> gpu -> radi///\\\ Már a jövő sem a régi ///\\\ Magyar égre magyar UFO-t ///\\\ Sose nyomjá full kretént - Kirk Lazarus (Tropic Thunder) ///\\\
-
Demo07
aktív tag
Sziasztok!
Egy ideje külön hsz-ben nem írtam semmit.. mostanáig!
Végre sikerült átköltözni az új házba és hűtésbe, de nem rohanok ennyire előre!Lényeg, hogy az előző rendszert mikor kiszereltem, akkor a CPU blokkot is szét szedtem, hogy kiderüljön 2 év használat után mennyi "szemét" gyűlt össze a jetplate-en és alatta a lamellákon!
Spoiler alert:
(Páran talán tudják azt a perveziómat, hogy minden cucc beszerelés előtt megy nálam egy teszt loopon 3 napot max pumpa fordulaton, és 3 sorba kötött szűrővel, és naponta fordítva az áramlás irányán, és pucolva a szűrőket, hogy a lehető legtisztább legyen beépítéskor!)
Az előző rendszerem 2 év működése során ugyan úgy volt beépítve a rendszerben szűrő, az utolsó radiátor után, a pumpa visszafolyó ága előtt!
Némi infó még, 1 évig EK clear folyadékkal ment, majd 1 évet EK Navy Blue lötyivel!
Na de akkor jöjjenek a képek...
A cpu-n(8700K/Delid/5GHZ) amúgy 2 évvel ezelőtt felkent MX-4 paszta is egészen jó állapotban volt leszereléskor is.
Egyáltalán nem volt megkeményedve, és rá száradva sem a blokkra, sem pedig a kupakra. Bár ez lehet részben a delidnek is köszönhető, hogy nem fűtött már úgy a cpu mint a kazán. :D
Pár kép..
Persze most lehet páran gondolják majd, hogy túl sok szabad időm volt amikor a rendszert építettem, de nekem ennyit megért, hogy 2év működés után csak ennyi cucc gyűlik össze a cpu blokkban.
Ez miatt kell a szűrő a rendszerbe... azt még mindig olcsóbb cserélni mint más alkatrészt, véleményem szerint.Off: minden radi és alkatrész új volt abban a build-ben.
Azóta is amit veszek(új/használt), az építés előtt 3 napot megy a fentebb írt loopon.
Mert volt már olyan radi a kezem alatt sajnos, ami álítólag clear folyadékkal ment, és még 3 nap után is oldódott ki belőle a piros festék pigment... az kicsit több időt ment a mosóba :DNemsokára jön a kövi hsz, csak az hosszabb hangvételű lesz az új monstrumról...overkill
Meg az építést övező összes cumiról, mert abból sem volt kevés, igaz a szökőkút effekt szerencsére nem volt
Azon kívül minden logisztikai, és garis, alkatrész sérüléses sztori az megvolt.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Laraxior #66812 üzenetére
Nem akarom visszarakni, ez egy univerzális GPU blokk, EK FC ment be a helyére. Ez inkább esztétikai hiba így, a bordák teljesen épek, csak a fények miatt úgy tűnik, mintha azok is sérültek volna. Talán így:
Előtte viszont kemény, szemcsés darabok voltak rajta, tipikusan mint vason a rozsda. Simán csak kézzel vagy körömmel le sem jöttek, csak ecettel.Kamelot: szétmarva nincs, egyszerűen lejött a nikkel. Nem szép, nincs más baja. Legalábbis így, hogy már tiszta. De egyetértek, a tiszta réz kevésbé problémás. Az alkohol nekem nagyon bevált, soha semmi szívás nem volt vele.
DigitXT: Még 2-3 éve vettem, amikor a Bykski még feltörekvő gyártó volt. Reméljük, csak kezdeti probléma volt náluk, ugyanakkor benne van a pakliban, hogy a felületkezelésük semmivel nem lett jobb, és 2-3 év után minden blokkjuk ilyen lesz majd...
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz F e Z o #66807 üzenetére
Semmi. Ez a blokk volt, még egy Bykski blokk a CPU-n (az szép), két Alphacool radi, Alphacool fittingek, DDC pumpa. Ezt vettem most ki, mert bekerült egy EK blokkos 1080. Nem akartam komplett átmosást, de most nekiállok a nagy ráérésben.
Valaki nem tud kisegíteni (nem ingyen, természetesen, csak nem ér már időben ide) egy mini szűrővel? Ilyesmi kellene, de nagyon:
kép forrása: Ebay.comEz réz házzal van, de jó sima műanyagból is.
Kamelot: nem, csak desztvíz + alkohol. Tényleg semmi egyéb.
Évek óta üzemelek így, sosem láttam még hasonlót sem.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Kompakt vízhűtések topikja erre!
● Olvasd el a Téma összefoglalót!
● Privát üzenetben szakmai kérdéssel ne zavarjátok a tagokat!
● A topik csak épített vizes rendszerekkel foglalkozik!
● A topik kiemelt témájú!
● Vízhűtés offtopik
- PlayerUnknown’s Battlegrounds
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 7. nap: Control
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- TCL LCD és LED TV-k
- Sony Xperia 1 VI - egyből hat
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Asszociációs játék. :)
- Ózongenerátor a háztartásban
- Windows 10
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- További aktív témák...
- Thermaltake TH360 ARGB Sync Snow Edition AIO Liquid Cooler
- ELADÓ SAPPHIRE PULSE RX 6700XT + BYKSKI BLOKK
- Thermaltake TH240 ARGB Sync Black
- Új bontatlan Alphacool Eisblock Aurora Acryl GPX-N RTX 4090 + Backplate (Referencia kàrtyákh (13429)
- Thermalright Frozen Notte 240 RGB vízhűtés Új 6hó jótállással!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest