Hirdetés
-
Mobilarena
Ez a topic épített vízhűtésekkel foglalkozik, kompakt vízhűtések topikja erre a linkre kattintva érhető el! [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Drizzt01
őstag
válasz
simlisgumis
üzenetére
A pumpán ? Réz .
-
Szülők? Hány éves vagy, ha nem vagyok tolakodó?

Nálunk úgy van lent 26-28°C, hogy ablakok egész nap nyitva vannak szellőzésre (a legkisebb bukó fok), emeleten kicsit több van, kb. +5 ehhez mindig. Klíma van, de párom nem szereti, szal... van. OK, nyári melegbe azért bekapcsoljuk, de csak este egy kicsit.
-
apollo12
veterán
na megjött a nagy meleg szobámban 36cfok
bf3 közben 2 gpu 52-54cfok proci 55cfok viz meg 41cfok
de sajna a lap nagyon melegszik 72cfok
valaki nem tud valami szakít aki tudna rá tervezni vizes blokkot?
-
Drizzt01
őstag
Egyébként most hogy hallgatgatom a pumpa kerreg mint a vinyó szok . Lehet van még benne bubi ?
-
Macka
veterán
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Nem fest túl egészségesnek. Iszik rendesen?

-
SkyS1gn
félisten
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére

-
-
Drizzt01
őstag
Sziasztok . Lenne egy kérdésem . Kicseréltem a DDC-t egy D5-re és létezhet hogy az üresjárati hőfok fentebb ment 4-5°-al ? Semmi más nem változott .
-
DigitXT
félisten
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Az meg a másik.
Volt gyárilag TEC hűtésű VGA-m, nos olyan is volt.
Ha bekapcsoltad a Peltiert, lerántott pár fokot, egész addig, amíg fel nem
forralta a bordát, onnantól meg már fűtött inkább, mint hűtött: röhejes volt,
csak az ára nem volt röhejes - meg hogy a gyártó komolyan gondolta...
-
Goose02
tag
Az normális ha alaplapon a proci mellett balra ( asszem VRM) Idleben 40 fok terhelés alatt 50?
Nem emlékszem vizezés előtt mennyi volt de mintha csak 30 körül lett volna.
Gyárilak nincs rajta borda és így hogy vizes lett a proci nem mozog neki túl sok levegő. -
SkyS1gn
félisten
Ilyen kuka melegbe még a vizes gép is izzad
És még csak 11 óra. -
Proci85
senior tag
válasz
üzenetére
Az én Asus M2A-VM alaplapi chipsete is veszettül forró volt amikor a CPU-ra vizes blokkot raktam. Szidtam is milyen alul van méretezve. Aztán tömítési gondok miatt ideiglenesen visszaraktam a CPU-ra a rávaló bordát+ventit. Rögtön lement 30°C alá, pedig előtte kezem nem állta úgy sütött.
Szóval kivan az találva. A CPU-ról lefújt levegő még éri annyira, hogy róla is lefújja a meleget...
Ha visszarakom a CPU-ra a vizes blokkot épp ezért oda is akarok majd tenni valamit. Igaz 2-3 évig így volt, nincs baja, de jobb a békesség
-
törölt tag
Gondolkozom rajta, hogy le kéne blokkozni az északi hidat. Arra elég valami kuka 3 ezres blokk is. Mert akkor nem kéne fújatni az alaplapot, hanem mehetne felülre a radi, ahova való. A feteknek nem kell víz, azoknak több, mint 90% a hatásfokuk, ha 90%-kal számolunk is 200W-os procifogyasztás mellett ami igencsak durva, még mindig csak 20W-ot fűtenek és ez a legrosszabb eset ráadásul igen jól bírják a meleget.
A VGA fet meg szintén marad úgy ahogy van, az meg 15W-ot fűt csak.Most nézem a 890FX északi is csak 18W-os. Akkor minek ezeket vizezni, meg egyáltalán fújni? Nem mennek el ezek a saját bordájukkal?
-
Asbee
veterán
EK-Ekoolant színes lötyikkel van valakinek tapasztalata? Konkrétan a pirosat néztem. Azt olvastam ezek annyira nem produkálják a lerakódás, kicsapódás dolgokat.
Piros színes a cső. Kicsit az is átlátszana, de a fő ami miatt kipróbálnám az 5,25-ös helyen lévő fekvő tartály. Led szépen megvilágítja és jól nézne ki piros folyadékkal.
-
-
SkyS1gn
félisten
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
SkyS1gn
üzenetére
Miért kell leszedni ha ott a szám a pcie csatlakozónál?
Végül is nem kell leszedni, de akkor aztán te se szedd majd le, ha megjön...

Mert az, hogy a nyák azonos, nem jelenti azt, hogy nincs rajta plusz két alkatrész...
Mindjárt azlesz berendelem a DC2-t aztán kész, kezd elegem lenni...
Arra legalább tuti jó a DC2-es blokk.
Van olyan kártya ami kapható, és jó is rá a blokk?
Van. Rengeteg. Tele van vele a lista.
-
kovsol
titán
ami nekem volt sapphire karim arra EK oldalán azt írták visuálisan kompatibilis és mégse ment fel rá rendesen

-
-
Asbee
veterán
válasz
SkyS1gn
üzenetére
Ha elhiszed nekem, ha nem a 11197-11-40G-vel be fogod sz..ni. Az EK oldalán ott a nyákról a kép, tisztán látszik, hogy nem megy. Ha googleban rákresel fórumokon mások is írják, hogy nem megy rá. Ha ez sem elég neked... Az általad linkelt vapor-x-nek is ugyanilyen a bal oldali vrm része és arra sem megy fel. Én tovább nem győzködlek.

(Hiába néz bele a dobozba, a hűtőt kell leszedni. Ha még tudod mond vissza, mert nem fog rámenni!!!!)
-
SkyS1gn
félisten
válasz
SkyS1gn
üzenetére
De ha csak ennyir írok gugliba "11197-11-40G" Akkoris a jó kártyákat dobja ki... jónak kell lennie szerintem.
Pl itt látod fennt a cikkszám ez "11197-11-40G" de a pcb-n a kód maga meg megintcsak jó!
Megkértem Shkiz0-t hogy majd nézzen bele a csomagba én jobbat már nemtudok, nemigaz könnyebben nemtudják megoldani ezt az aftermarket de referencia dolgot, írnák oda vagy fenetudja.
-
SkyS1gn
félisten
Azt csak úgy írtam...
De ha beírom ezt a cikkszámot googlebe akkor a fenti képet kapom amire pedig jó...
Sőt még a Ghz edition képén is a referencia pcb számai vannak...
Amúgymeg ilyen számmal ellátottat még nem is láttam: 11197-11-40G
2 kötőjelet se...
-
-
SkyS1gn
félisten
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Ek forever
Meg ez még a régebbi, hátra is lehet vizet vinni, az újakon meg csak egyik oldalt van (csékú) 
(#10037) Asbee Na nemár.. az a baj hiába keresek rá mert egy név alatt is van 26 féle kártya...
De ha a szám megegyezik akkor jónak kell lennie nem?
-
SkyS1gn
félisten
válasz
SkyS1gn
üzenetére
Lehet hogy mégis
fszom 
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Weareus
üzenetére
Semmi sem garantálja, hogy olcsóbb. Használt alkatrészekből építkezve meg főleg nem az.
Két VGA-t a nálam levő tripla is elvisz passzívon csutka terhelésnél, de amúgy sincs jelentősége, mert amíg van olyan venti, amit üzem közben nem hallasz, addig zaj szempontjából teljesen mindegy, hogy van-e belőle a radiátoron vagy nincs.
Ellenben egy MORA elhelyezésével igencsak meggyűlhet a bajod, mert rohadtnagy...
-
SkyS1gn
félisten
Szevasztok, na hadszóljon, záporozzatok meg ötletekkel, 7970et akarok, de referenciát már nemtalálok amire felmenne valamilyen blokk is, leginkább ez.
Úgyvolt ez ref de aztán kiderült hogy elvileg mégsem, coolingconfigurationban nincs benne.
-
Weareus
addikt
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Egyrészt használtan belefér(het), másrészt egy kör olcsóbb mint kettő.
Ha már itt tartunk: ha nem csak a VGA hűtéséről van szó (és nem csak egy VGA-ról), akkor a MORA venti nélkül is képes lehűteni 3D-játék terhelés alatt két catamaxon futó 7970-est és egy I7-est 4.6-on. És ez is saját tapasztalat.

-
BL@CK
tag
Sziasztok.
Tudnátok segíeni, hogy ezt a fajta csövet hogyan kell kérni barkácsboltban? Pontosan mien műanyag vagy akril cső ez, mint méretileg, mint név ügyben segíenék. Azt tudom, hogy amik vgak összekötésére van annak crystal link a neve, de én saját magamnak szeretném aszosszukat levágni ezért kérdezném, hogy mi ez. Köszi a segítséget előre is mindenkinek!
-
-
Weareus
addikt
-
Satyricon
addikt
Milyen arányba keverted a folyadékot?
Lehet, sőt biztos, hogy a D5 jobban forgatja a vizet, mint a DDC, emiatt jobban habosít a tartályba. Dobj már képet a gépedről, most hogy néz ki. Kíváncsi vagyok a tartályodra, milyet használsz, és milyen messze van tőle a D5.
Am ha a csövekbe is habos víz kering, akkor a hűtési teljesítmény nagyon lecsökken!
-
Weareus
addikt
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Vagy megfelelő radi (pl. MORA) esetén bővítheti a GPU-s kört.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
jones965
üzenetére
Egyszerűbb lehet a helyzet, ha ketté bontja a rendszert, mert első körben 100-ból röhögve összerakja a két VGA-ra egy 50-55°C-os kört, és mint tudjuk zaj szempontjából az a mérvadó!
Aztán ha úgy dönt, hogy a CPU is túl hangos, akkor arra összedobhat egy második 40°C-os.
-
bodva
aktív tag
Nektek amúgy nem habosodik kicsit az autómosó folyadék ha túl sok van bekeverve a desztvízzel?
Ha a D5-öt nem maxon hajtom, akkor nálam se habosodik annyira, de ötös fokozatban szépen elkezdi
Most kicsit javítottam az arányon és már nem habosodik.
Amúgy én a tecsóban vettem G12 Alu nevű cuccot. Elvileg hosszú csereperiódusú és kíméli a szivattyút
-
mackosajt
addikt
válasz
simlisgumis
üzenetére
láttam
Én most a tömítéseket általánosságban írtam, hogy nem mindegyik gumi bír ki mindent

Illetve ha nem tudnám elintézni a síkba hozását, akkor elgondolkozom azon, hogy kerítek bele puha teflont. Hátha azzal úgy lehet összehúzni, hogy ne púposítsa ki jobban.
-
TaaT
nagyúr
válasz
ForRedGlory
üzenetére
A blokkokat leszámítva a legtöbb cuccot apróról összevadászva simán beférhetsz a keretbe, ám házon belülre már nem biztos hogy befér a cucc

-
jones965
Modder
válasz
ForRedGlory
üzenetére
-"Erre a projectre ~100.000 Ft-ot vagyok hajlandó áldozni, és ebbe bele kell férnie a 2 VGA vizezésének. nem árt, ha halk. Semmim nincs, sosem vizeztem komolyabban, ez nekem eléggé a sötét ló esete. Legjobb lenne, ha lehetne ezeket csomagba venni"-
Amennyiben nulláról kezded, és valamire való rendszert akarsz építeni, az általad említett összeg kb a 2/3-át fedi be.
Én most rendeltem az aqua-ról a 2db Titanra blokkot, radit, szivattyút és tartályt, ami majd 150K-ba került, ráadásul ott a fullcover vfa blokk amit a frozenen kinéztél 100€ alatt van.
A többi cucc amik nekem megvannak ( plusz radi, csatik, csövek , folyadék), még simán elnyelik a másik 50K-t.
Tehát a rászánt összeget még szorozd be 2-vel, akkor elmondhatod, lesz egy ütős halk szuper rendszered.Ui:főleg ha be akarsz érni a 3dm eredményekben, akkor ne sajnáld a pénzt,bár hozzáteszem én ezeket chillerrel fogom hűteni, a procit meg meg LN2-vel.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
ForRedGlory
félisten
válasz
Dreamie
üzenetére
160k? Bakker. Annyit nem feltétlen akartam rákölteni, sejtettem hogy nem olcsó móka, de azt nem, hogy ilyen g*ci drága

Kollégát már más is ajánlotta, írtam neki, hogy vácáp...

(#10000) Baltoafarkas: Adatlapomról lelesheted a házam. Köszi a segítséget, most elnézek apróra meglesem, hogy mi merre hányadik.

-
Proci85
senior tag
A költségek csökkentésére érdemes lehet a használt cuccok között is szétnézni.
Anno minden itt a PH!-n vettem: blokkokat, pumpát házzal együtt meg egy 45*35cm-es nagy radiátort, passzívan olyan szépen elmegy, öröm nézni
Blokkok pár ezer/db, nagy radiátor+pumpa azt hiszem 10 ezer volt pár éve. -
mackosajt
addikt
válasz
KAMELOT
üzenetére
Én spec 3 iskolás gyerekkel büszkélkedem, és sajnos, nem informatikával foglalkozom, viszont 1edüli kereső vagyok a családomra, bár nem keresek sz@rul, helyi viszonylatban. Azért az, hogy kint egy segédmunkás többet keres tőlem, az pöttyet elszomorít.
Mondjuk munkahelyemnek és teljesítményemnek hála, nem vagyok messze attól az összegtől, amit írtál. Sőt...Amúgy egy nagy multinál, ahol érdekes anyagok és folyadékok is megfordulnak, így vannak spéci dolgok,amivel találkozunk, meg felkészült karbantartó cégek serege van kapun belül. Szerencsére talán mindegyikkel jóban vagyok.

-
Dreamie
őstag
válasz
ForRedGlory
üzenetére
Én azt javaslom, hogy tegyél még hozzá +60k-t és csináld meg rendesen, proci, vga-t. Ha most jó minőségű rendszert csinálsz akkor a későbbiekben, csak a blokkokat kell cserélgetned. Tehát a pumpa radi, tartály az marad. Azért mondom ezt, mert én is most csináltam. 160k-ból megvolt és fantasztikus a cucc. Tody56 segít a kivitelezésben is és a beszerzésben is. És az élmény sem mindennapi.
Jó szerelgetést!

-
Weareus
addikt
-
mackosajt
addikt
válasz
simlisgumis
üzenetére
Jó lenne tudni, milyen gumi van a rendszerben, és milyen összetevői is vannak pontosan a löttynek.
Vannak valóban igen extrém tömítések is, amik szinte mindennek ellenállnak, de a gumi az pont nem arról híres, hogy mindent elvisel.
Melóban sajnos van velük tapasztalatom.Lehet meg fogom vizsgálni, hogy milyen puha teflon tömítők vannak odabent a melóban a karbantartóknál.

-
KAMELOT
titán
válasz
üzenetére
Továbbá számomra érthetetlen mi kerül annyiba ezen a vízhűtésen. Van pár cső, csatlakozó meg valami radiátor és pumpa na meg a blokk. Ezek összértéke olyan max 30K. 130euro a blokk

Egyszerű lap amibe ki vannak vágva rekeszek. kb. 20euro.
Tudom luxuscikk ez, ezért nagy az ára. Akinek kell úgyis megveszi. -
Baltoafarkas, lassan-lassan már lópisit is belepróbálsz a hűtésbe. Szerintem Te vagy a vizes topik Basicsja...
Kíváncsian várom, h mit hozol ki belőle, csak meg ne süss valamit. -
simlisgumis
tag
válasz
ForRedGlory
üzenetére
Az a kilocska kevés lesz. Szerintem.
De már megelözött a kolléga.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Kompakt vízhűtések topikja erre!
● Olvasd el a Téma összefoglalót!
● Privát üzenetben szakmai kérdéssel ne zavarjátok a tagokat!
● A topik csak épített vizes rendszerekkel foglalkozik!
● A topik kiemelt témájú!
● Vízhűtés offtopik
- Asus ROG Strix G16 Notebook! i9-14900HX / RTX 4060 / 16GB DDR5 / 1TB NVMe! BeszámítOK
- Új Asus Zenbook 14 OLED 2.8K 90Hz HDR i7-13700H 14mag 16GB RAM 1TB SSD Intel Iris XE Win11 Garancia
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
- Dell Latitude 5290 i5 8350U, 8GB RAM, SSD, jó akku, EU bill., szép állapot, számla, 6 hó gar - 12.18
- ADATA XPG SPECTRIX S40G 4TB M.2 PCIe (AS40G-4TT-C) (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

úgyhogy inkább a szülők gépét használtam a lenti 26fokos szobában...

bf3 közben 2 gpu 52-54cfok proci 55cfok viz meg 41cfok
Ebbe hót melegbe létfenntartó!

Grózi