Hirdetés
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Google szolgáltatás (GMS) Huawei telefonokra
- MIUI / HyperOS topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Yettel topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
-
Mobilarena
Ez a topic épített vízhűtésekkel foglalkozik, kompakt vízhűtések topikja erre a linkre kattintva érhető el! [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Weareus
addikt
Jól néz ki, én is nézegettem, de nem visz rá a lélek, hogy 80k-t adjak ki egy házra. Lehet veszek négy gurulós fotelkereket és ráhajtogatok/hegesztek savállóból valami fémdobozt, azt jó'van. Szemét egy világban élünk, hogy egy pc-házért ilyen örömlányra sok pénzt el lehet/mernek kérni. Van akinek ez egy havi fizetés...
[ Szerkesztve ]
Soul of the mind, key to life's ether. Soul of the lost, withdrawn from its vessel. Let strength be granted, so the world might be mended. So the world might be mended.
-
LLKobe
veterán
-
nagyúr
Todynál van Masterkleer. Én nála vettem. Igaz, szettben, és már nem tudom, mennyiért mennyit fizettem. Az enyém 13/10, és mégis jól bírja az íveket. Szerintem jó. Hogy opálosodik-e, nem tudom, mert ez fekete.
Declare var, not war. - Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.
-
ViZion
félisten
Eegen, a VGA-n a tápcsati nem túl szerencsés helyen van. Alaplapon is ritka az elforgatott sata és 24 pin csati, pedig szebb, új házakba praktikusabb is.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Laraxior
titán
válasz Csokilama #44086 üzenetére
...és kipostázza nekem 6000-ért
(#44085) ViZion: Holnap megjön a 24 pines, Ha szép fehér (sajnos az alaplapom óta ez a mérce ) akkor megveszem a két fehér 6/8-ast is a VGAhoz.
Kellene még egy kütyü amit az EVGAék dobtak ki a piacra, hogy elvezeti a két PCI-E tápcsatit oldalra
Mondjuk pont a CLU-nak kellett volna holnap megjönnie, nem a kábelnek Le kéne már kapni a kupakját a 7700K-nakMost nézem, itt nincs is NZXT kábel, csak Bitfenix. Mondjuk ők is elég nagy gyártó.
[ Szerkesztve ]
*** Dodge Challenger V8 *** HEMI New Year! ***
-
ViZion
félisten
válasz Laraxior #44084 üzenetére
Nekem cpu 8 pin és a 24 pin is bitfenix, szép, szeressem. Nem ócó, de mittomén 5 évig kell, akkor évente volt 600 Ft...
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Hobbbyt
őstag
válasz KAMELOT #44080 üzenetére
Ha már csövek..
A Mayhems Ultra Clearről valakinek van véleménye?
10 féle ember van: aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem.
-
LLKobe
veterán
válasz Jim Tonic #44078 üzenetére
Hát az aliexpressen 1,6 dodó métere, és teljesen frankó, vettem már, és van 5 színben. Ahhoz képest rohadt drága, de nem akarok most 3-4 hetet várni rá...
Through the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!
-
LLKobe
veterán
Üdv!
Mit mondtok, ilyet vehetek nyugodtan? Valakinek esetleg tapasztalata van vele?
Through the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!
-
ViZion
félisten
Flametrollon:
Jó ég! Ezeket a szörnyeket azt hittem csak demózzák,normálisélő ember ilyet nem vesz!Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Hobbbyt
őstag
válasz Csokilama #44073 üzenetére
Nofene. Mikor legutoljára néztem a 1080 árakat, még 240 körül adogatták... most kicsit meglepett, hogy már 180-ért is kapni az aprón.. Én meg 7e buktával eltudnám adni az 480-at.
De így már annyira nem is poén a 160-ből kijövő Rx480 CF
[ Szerkesztve ]
-
Hobbbyt
őstag
válasz energy4ever #44067 üzenetére
Nem akarok ebben a topikban erről értekezni, de az azért elég stabilan elmondható, hogy a gyári órajeleken a R9 290X-390X és RX480 játékok alatt nyújtott teljesítménye ide-oda egy két kivételtől eltekintve ugyan az. Bitang nagy cucc a Hawaii XT de azért öregecske már... Húzni meg mindent lehet.
Szóval igen.. lehet, hogy egy 30-35%-al húzott R9 290x 30-35%-ot ráver az alap RX480-ra. De az RX480-at is meglehet húzni. 20-25%-al és máris nincs akkor difi.. csak fogyasztásban. De ott nagyon.
[ Szerkesztve ]
-
proci985
MODERÁTOR
válasz energy4ever #44070 üzenetére
en ugy mondanam, hogy akkoriban tobb jateknal ment rendesen day0tol (2013 ota fel ev kihagyassal multigpum van), ha van multigpu tamogatas onnantol altalaban megy minden rendesen.
Hobbbyt: 600Wot megfeleloen szellozo hazban meg lehet huteni, pl Silverstone Raven szeria jo. vizet en csak akkor epitenek, ha legen tenyleg sehogy nem lehet megoldani, pl nalam a 900W + csend, tetejeben a 290X hajlamos microstutterre ha nem megfelelo a hutese es realisan nem szabad 70 fok fole engedni mert onnantol szall el nagyon a fogyasztasa.
vizzel egyutt a 480 Cf mar nem biztos olcsobb az 1080nal es az 1080al ellentetben esetleges, hogy teljes vagy feltempot kapsz. (viszont en a helyedben meg 8GB memoriaval inditanek, ujabb jatekoknal mar az kell elobb es az foleg aprorol beszerezve egy aprobb koltseg).
(#44072) Hobbbyt tesztekkel vigyazni kell, a vizezett 290X sokkal jobban megy a refnel, ld a 390X mennyivel gyorsabb volt a ref 290Xnel, viszont vizen 1050es magorajel mellett a ket kartya egyforman gyors.
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
energy4ever
addikt
válasz Plasticbomb #44069 üzenetére
Volt mar nekem 4way cf, 4db 6970-kent, utana meg 2db vizezett 6990kent. Tudom milyen a cf. Mondjuk akkoriban osszehasonlithatattlanul jobb volt a multi gpu skalazodas mint most.
-
Plasticbomb
addikt
Más kategória a két (három) gpu, ezt se feledjük...
ArchLinux, Star Citizen, Subnautica+BZ, ASTRONEER, Grounded, DRAG, VOLCANOIDS, Space Engineers, Elite:Dangerous, Beyond Blue (TK-Glitch Proton)
-
ViZion
félisten
Nyugi, a driverekkel rákényszerítenek majd a váltásra, mindig ez van.
-
energy4ever
addikt
válasz Hobbbyt #44065 üzenetére
Neki joval erosebb, mint 2db RX 480. Huzva kb 30-35%-ot raver egy 480-ra a 290x. Nekem 390X van, 28%-os teljesitmeny elorelepessel tudnam huzni ha vizezve lenne, es nem trotlingolna. En semmi penzert se cserelnem le 480-ra az enyemet, meg akkorse ha kozel 200Wattal kevesebbet enne.
-
Plasticbomb
addikt
válasz Hobbbyt #44065 üzenetére
Engem jobban hátráltat, hogy megint költenem kell rá... Tavaly az év második felét folyamatos kiköltekezéssel töltöttem, épp tele lett a tököm az egésszel mára. De még mindig van egy két apróság, amit meg kéne rendelni, stb.. És itt a Rzyen is lassan.........
[ Szerkesztve ]
ArchLinux, Star Citizen, Subnautica+BZ, ASTRONEER, Grounded, DRAG, VOLCANOIDS, Space Engineers, Elite:Dangerous, Beyond Blue (TK-Glitch Proton)
-
Hobbbyt
őstag
válasz proci985 #44063 üzenetére
Én az RX480 CF-en gondolkodom.. szerencsére azok amiket én játszok 80-90% osan skálázódnak, így ~160e ből megvan a közel GTX1080 szint.. és hát 4K-ra kéne is. Most is szépen megy, de csak kompromisszumokkal. Csak ugye a 400wattos fogyasztás és következményei fognak vissza.. (új táp, nagyobb hűtés stb)
[ Szerkesztve ]
-
fuvi
senior tag
EVGA Modular Water Cooling
átmenetnek tünik az AIO és a DIY között -
proci985
MODERÁTOR
válasz ViZion #44047 üzenetére
valtozo, eyefinity/surround/4Kra ahol van a kartyaknak helye kifutni magukat van az 80-100% is. vagy nulla, ha nem megy a multigpu.
pl Dirt Rally miatt allitanom kellett a vezerlesen, mert a menuiben is 3dre terheli a kartyakat, jatek kozben meg gyonyoruen skalazoik, ertsd eyefinityben megvan a fix 60fps.
btw ha amugy is van egy szep nagy vized a 290X / 390X / FuryX karik olcsobban mennek, en majdnem vettem egy harmadik 290Xet blokkal egyutt (!) 150 euroert par honapja, aztan rajottem, hogy ahhoz kene egy nagyobb tap is, meg meg holeado felulet (1000Wos tapom van es feluletre kb egy mora3 80-90%a, szoval az mar ugy eleg extrem lett volna, tippre igy is az enyem a topikban meg ugy altalaban a forumon is az egyik legnagyobb fogyasztasu desktop. jo, mondjuk a teljesitmenye nagyon rendben van ahhoz kepest, hogy masfel-ket evesek a videokartyak es ket es fel eve vettem kifutokent az alap felkonfigot)
mondjuk 1070 slit akkor vennek ha biztosan skalazodik az, amivel jaszani akarok. levizezni pedig akkor, ha minimum 3 evre vennem. ja es annak mar csak 4K@60fpsre van ertelme.
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
Chrys_
addikt
Most építem át a gépet egy új házba, viszont a CPU így átkerül a tápegységtől távolabbi oldalra. A 8-pin csatlakozó kábele meg elég rövid, nem lehet normálisan elvezetni. Lehet hozzá hosszabbítót kapni?
Teszek a körbe szűrőt is. Ezzel a verzióval kétszer is próbálkoztam, mindig megrepedt kis idő után. Viszont kuplunggal lesz bekötve (így a két csap rajta máris felesleges), hogy tisztításhoz teljesen ki lehessen szedni a gépből. Már csak a helyigénye az egész szerkezetnek durva és a felfogatása. Nem akarom kívülre rakni, felesleges. Még kell hozzá egy kis alulap, amire felcsavarozhatom.
Néztem ezt a fémházas szűrőt is, de a probléma vele, hogy a kuplungok ebben az esetben sorosan helyezkednek el, túl nagy az egyenes szakasz helyigénye.[ Szerkesztve ]
-
Laraxior
titán
Rendeltem egy fehér színű 24 pines hosszabbítót.. megnézem, hogy mutat a gépben, aztán ha szép, akkor még veszek két PCI-E 6/8-ast is, hogy szépüljön a masina.
Aztán majd közben fotózgatok...*** Dodge Challenger V8 *** HEMI New Year! ***
-
duc
aktív tag
válasz KAMELOT #44050 üzenetére
...de leginkább nem veszik meg a használt blokkot, kártyástól sem. 1070-re váltottam 980-ról, a 980 EK blokk féláron sem megy el. De megvettem az 1070-re is, ha csendes gép kell alacsony hőfokokkal akkor a legjobb. Ár-érték arány már más kérdés de nem is azért csináljuk
[ Szerkesztve ]
üdvöske, redmondi óriás, tetszetős, rendre, légkavaró, akár, megoldás, kicsike, ipar.
-
rup1u5
nagyúr
Akkor még könnyű variálni rajta.
(#44048) abridabri:
Nem is állítottam olyat sehol, hogy egy 1080 gyorsabb lenne mint egy 1070 SLI.
Az egyik indok amiért fölösleges pénzkidobásnak tartom az az említett skálázódás. Engem baromira zavarna, hogy 200% kiadásért csupán 150% teljesítményt kapok. A többit inkább le sem írom mert ez itt OFF. ....a végén úgy is ismét a jelenlegi játékipar szapulásánál kötnék ki. Most vettem elő épp a Half-Life 2: Lost Coast-ot ami 2005-ös! Azt hiszem ez mindent elmond. BF1, Mafia III, COD, SW Battlefront szerű kereskedelmi termékeket meg sem közelítem.Why don't you knock it off with them negative waves!
-
tom_tol
addikt
válasz KAMELOT #44036 üzenetére
Azért a proci blokk általában használható a következő gen-hez, ellenben az fc nem annyira. Nekem az 580-on volt utoljára fc, azóta univ. és remekül el vagyok, igaz ez nem néz ki olyan jól, de engem ez nem zavar. Az vegyen full cover blokkot, aki sokat nézegeti a masinája belsejét.
-
ViZion
félisten
válasz hash99 #44045 üzenetére
+1
Keresni kell teszteket a skálázódásról is, adott játékban. Többnyire 100%+100%=150-180%, hacsak nem bányászol, de amennyire tudom, azt sem érdemes már VGA-val...Részletre megunt vízhűtéses csúcskártyát veszek szívesen... csak hogy segítsek megszabadulni a régi vacak 390-től vagy a fury-tól
-
rup1u5
nagyúr
válasz Jim Tonic #44041 üzenetére
Na max ennyit akarnék én is csak NV-n.
(#44042) Dojcs:
Ha már így kérdezted; én azt gondolom, hogy add el a két 1070-et és válts inkább egy darab 1080-ra vagy 1080Ti-re majd ha nagyon kell a kraft. SLI-nek sok értelme úgy sincs és idővel egyre kevesebb is lesz, plusz egy kártyához nem kell ilyen monsta' hűtést építened. Amit ott megspórolsz azt told bele inkább egy erős single VGA-ba FC blokkal.Why don't you knock it off with them negative waves!
-
Dojcs
tag
Nos, sok keresgélés, nézelődés és tervezgetés után kétféle lehetőség maradt.
Az egyik, hogy egy Coolstream PE360 és egy Coolstream XE360 kerül be.
A másik pedig hogy egy ST30 420 és egy Ut60 420.
Utóbbinál az a probléma, hogy 2 mm helyem maradna és a kiszemelt ventilátorok miatt drágább is.Teszteket elnézve az első megoldás is elég lenne a terveimhez (6700K Oc+1070sli), viszont könnyebben kivitelezhető.
Mit gondoltok?
(igen, én is ideges lennék ennyi hülye kérdés miatt. Teljesen megértem )
-
rup1u5
nagyúr
válasz LLKobe #44027 üzenetére
Nem hazardírozásból, hanem nekem a VGA alatt van a második PCI slotban az SB X-fi + az NB blokk is a két kártya közé esik és nem hiszem, hogy be tudnék suvasztani oda egy ilyen ventitartót két 8cm-es ventivel. Ezért is gondoltam olyan MSI-re váltani mint a tied. A 970-emen van külön VRM borda és csak a ramokat kéne sünizni de szerintem ezzel már nem fogok vesződni. Most egy évig nem akarnám megbontani a vizet.
[ Szerkesztve ]
Why don't you knock it off with them negative waves!
-
Omli85
őstag
válasz ViZion #44035 üzenetére
Hát jah többnyire 100€+ árazással nem épp a legoptimálisabb beruházás egy 80K körüli kártyára egy FC blokk kivéve ha 2-3 évre tervez vele az ember és belefér az esetleges keretbe.
ASUS TUF GAMING X570-PLUS, AMD Ryzen 7 5700X , RX Vega 56@64, CRUCIAL 16GB Ballistix Sport LT DDR4 3200MHz CL16, Seasonic PRIME 1200W
-
ViZion
félisten
válasz Hobbbyt #44030 üzenetére
Várjuk az eredményt, engem is érdekel, h mit alakítasz. Milyen kártya pontosan, VRM-re milyen hűtés lesz, etc...
KAMELOT: FC blokk elég drága, 85k kártyára mennyi? 25-35k?
[ Szerkesztve ]
-
Hobbbyt
őstag
válasz rup1u5 #44020 üzenetére
Én a napokban fogok egy RX480 Gaming X-et vizezni univerzálissal. Tökéletes összehasonlítási alap lesz, és még hőfokot is tudok nézni!
Én nem tervezem nagyon fújatni a vga-t. Vettem 8db ramsünit, amit ráteszek ha kell neki, de nem több.10 féle ember van: aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem.
-
Laraxior
titán
Az én VGAmnak pl nem volt elég, hogy alá tettem 2-3 ventit, és azok fújták a VRM-et. Egyből eldobta az addig stabil órajeleket játék alatt.
Így muszáj rajta hagynom a kötözővel feltett ventit. Így viszont hibátlan... csak nem olyan csinos
Mondjuk a 300W+ miatt meg is értem, hogy szereti a huzatot*** Dodge Challenger V8 *** HEMI New Year! ***
-
Csokilama
tag
válasz ViZion #44025 üzenetére
VRM 125 fok körülig bírja, viszont ott azonnal elég.
Anno R9 290x-nél nyaldosták a 110 fokot(túl jó maghűtés és kevés légáram), vígan túlélte.
Szerintem újabb generációkból azért vették ki a VRM hőfokot, mert sokan paráztak rajta(Furynál sincs)+Magasabb hőmérsékleten romlik a hatásfokuk
[ Szerkesztve ]
-
LLKobe
veterán
válasz rup1u5 #44026 üzenetére
Tekintve hogy pár ezer forintos tétel a VGA fölé biggyeszteni pár ventit, én nem hazardíroznék ezzel. A gyári hűtő is fújja a bordákat, azért valamennyi légáramlat szerintem kell neki.
Aztán ha neadjisten' megsül, akkor meg vakarhatod a fejed...Amúgy kézrátétellel néztem, 1 óra BF1 után, úgy hogy a ventik 40%-on pörögtek fölötte, azért elég meleg. Nem tűzforró, de azért hűvösnek sem mondanám.
[ Szerkesztve ]
-
ViZion
félisten
válasz LLKobe #44024 üzenetére
Elvileg a VRM magasabb hőt is elbír, így ha kap egy bordát és valami fújja, akkor nem lesz baj.
-
-
nagyúr
válasz rup1u5 #44020 üzenetére
Semennyire sem. Igaz, nem 1070, de én is MSI Gaming-et szedtem szét, ugyanígy csak a GPU-ra került blokk, a RAM-okon és a VRM-en maradt a gyári. Felette van két ventilátor nekem is. Annyira jól szétdobja a hőt az a lemez, hogy észre se venni. R9 270X az enyém, kb. hasonlóan melegszenek eredetileg, sőt.
-
LLKobe
veterán
Üdv!
Nincs véletlenül valakinek eladó 2m fekete 10/13-as csöve?
-
ViZion
félisten
válasz Weareus #44017 üzenetére
Vannak titkok, amit az ember jobb, ha magával visz a sírba...
-
nagyúr
Van 2 még, ami készen van, csak fel kell töltenem, illetve 3-4 lógóban. Most kalandorra várok, mert a projekt elég monumentális lett (szerencsére), és jó lenne, ha tudna adni a pH tárhely bővítést a képeknek. De a napokban várható a megjelenés.
[ Szerkesztve ]
-
gabriel26
tag
válasz spanglee001 #44009 üzenetére
Nekem 25k-t ajanlottak az acx 3-ert a kartyamrol amikor leszedtem
-
gabriel26
tag
válasz spanglee001 #44003 üzenetére
Evga-nal is csak arra vigyazz, hogy a gyari hutot meg kell tartani. Ha valami gyikja van a kartyanak csak azzal veszik at.
-
Csokilama
tag
válasz gerleimarci #44005 üzenetére
Igen azt is meg lehet oldani. Műanyag fogóval biztonságosabb.
(#44006) ViZion
Sajnos nincs csak piros-kék, nekem is jobban tetszik a fehér.
[ Szerkesztve ]
-
ViZion
félisten
válasz Csokilama #44004 üzenetére
Játékon kívül... nekem meg pont ott kellett volna, láttam ilyen hmmm... kiskaput, h pár dolgot a 2. monitorra kirakott. De annyira ez nem is szempont.
...Neked nincs a hőmérőből a fekete/fehér verzió?Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Csokilama
tag
válasz ViZion #44002 üzenetére
A matrica nélkülieknél könnyen ráfoghatják, hogy a csavaron szétszedés nyomai láthatóak. Aztán feltételes garival megy a gyártónak. Én egy giga r9 390-nél jártam így, kb 2 hónapig ültek rajta, majd kaptam egy újat.
Olvass utána a fórumokon, hogy mik a vélemények és nagyon vigyázz a csavarokra.
2 monitoron nem túl jó játszani, egyébként NV is kezeli az eltérő felbontású darabokat játékon kívül
-
ViZion
félisten
Van arról valami lista, h melyik gyártónál jár garivesztéssel ha a léghűtés helyére vizes blokk lesz pattintva?
RX 480 oldalon: MSI, Sapphire, (Gigát, Asust nem preferálom)
GTX1060 oldalon: Giga, inno3D, MSI...Mondjuk igazán azt sem tudom mi lenne ideális, mert mindenki Vulkán és DX12 jövőt jósol, 480-on van 8 GB ram, később 2. monitornak nem kell ua. felbontásút vennem, ez +. Viszont főleg nV címekkel játszom... Már gondoltam arra is, h van 60 alatt 3 GB-os 1060, kipróbálom, ha eladom fél év múlva, akkor sincs sok bukó, de kb. fogom látni, h kell-e nekem 8 GB ram, meg mégis mennyire jó az inno3D a 3 GB-os, vizezni kellene biztosan az egyventis szörnyet, mert a 30 gramm aluborda nem sokat érhet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Kompakt vízhűtések topikja erre!
● Olvasd el a Téma összefoglalót!
● Privát üzenetben szakmai kérdéssel ne zavarjátok a tagokat!
● A topik csak épített vizes rendszerekkel foglalkozik!
● A topik kiemelt témájú!
● Vízhűtés offtopik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Milyen monitort vegyek?
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen switch-et vegyek?
- Politika
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- OLED TV topic
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest