Hirdetés
-
Mobilarena
Ez a topic épített vízhűtésekkel foglalkozik, kompakt vízhűtések topikja erre a linkre kattintva érhető el! [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
zolee0307
őstag
Semmi gond, a radi alphacool nexxxos xt45 240-es lenne, ettől olcsóbban nem találtam, csak 30-asokat. A pumpa, tartály, blokk az egyben van, tudom külön-külön lenne az igazi, de egybe le lenne tudva.
///\\\ Már a jövő sem a régi ///\\\ Magyar égre magyar UFO-t ///\\\ Sose nyomjá full kretént - Kirk Lazarus (Tropic Thunder) ///\\\
-
carr
őstag
válasz zolee0307 #66397 üzenetére
Az simán faragható sztem. A radi az milyen? 360as, valami fancy márkaneves cucc? 10cm vastag? Bocs, előtört belőlem a szarkazmama.
Nézz szét jófogáson, vagy fb marketplace-en is.
pumpa/tartály Nem muszáj alphacool vagy nagy nevű márkát venned 2.5* áron. 10e körül is vannak a kínaiaknál még. A fittingek és csövek azok kitesznek úgyis egy valag $-t. csak ha acryl, meg ne mosd IPA-val, mer' felrobban. xD (szétreped)
blokkot mit néztél?360+Mindenkit szeress,ne sokban bízz,Ne bánts senkit,ellenséged inkább féljen,Minthogy legyőzd,barátodat szívedre rejtsd,Szidjanak hallgatásért,ne beszédért.
-
zolee0307
őstag
Ami biztos az a radi, az 28 k lenne, ventinek 2db arctic p12 pst 3 k. Pumpa/tartály kombó jöhet szóba ár és a hely miatt, amit néztem az 24 k (alphacool). A csővel és a fittingekkel vagyok bajban, mert árban annyiba jön ki, mintha megvenném a kész alphacool gyorscsatlakozós csöveket.
Aprón most nem találtam semmit.
[ Szerkesztve ]
///\\\ Már a jövő sem a régi ///\\\ Magyar égre magyar UFO-t ///\\\ Sose nyomjá full kretént - Kirk Lazarus (Tropic Thunder) ///\\\
-
carr
őstag
válasz zolee0307 #66393 üzenetére
Aprón nézz szét, illetve alin bykski és a barrow amik jók.
Mennyi a keret? Én a kínai pumpa/tartály kombóval 5 évig elvoltam (így nem kellett külön pumpa+tartály) (ez 10k kb). most raknám össze csak még vacilálok, h bírja-e a tömítő anyagom (átlátszó szilo) az alkoholos desztvizet.
dit:
persze nekm is most jut eszmbeh, h 2 90° fittinggel rövidebb vagyok. :/ valakinek van elfekvőben esetleg? aprót néztem. köszi[ Szerkesztve ]
360+Mindenkit szeress,ne sokban bízz,Ne bánts senkit,ellenséged inkább féljen,Minthogy legyőzd,barátodat szívedre rejtsd,Szidjanak hallgatásért,ne beszédért.
-
zolee0307
őstag
válasz KAMELOT #66394 üzenetére
Házat nem akarok cserélni (1. Lian li, 2. testbench, 3. rohadtul tetszik, hiába nézem a mostani házakat, azok nem jönnek be, ez van), úgyhogy ebből kell kihozni a maxot. Csúcs hardvereket nem akarok hűteni, cél hogy halk legyen a rendszer, de azért hűtsön is, illetve bontható, bővíthető legyen, ne úgy mint az aio-k. Tudom, hogy egy jó custom víz nem olcsó, de sajnos vannak határok is (nem olyan egyszerű megmagyarázni az asszonynak hogy megint miért kell a gépre költeni).
Többieknek is köszi a segítséget!
-
zolee0307
őstag
Köszönöm a hsz-eket, nézegettem az alkatrészeket, végül is a lego az megy, idő is van rá most. Házat nem akarok cserélni. 280-as radi sem megy bele, úgyhogy marad az xt45 240-esben.
Este neki állok átnézni mi merre, de a pénz eléggé behatárolja a lehetőségeket.
-
Demo07
aktív tag
válasz zolee0307 #66386 üzenetére
Igazából amit írtál az már inkább custom víz mint AIO'
Szóval, teljes mértékben jó helyen vagy a kérdéseddel!Ha a ház méretei engedik akkor a vastagabb radiátort válaszd, mert annak picit "ritkább" a lemellázása, ergó könnyebben átszellőztethető a radi, valamint a vastagabb kicsivel több folyadék is fér!
Ha nem vagy biztos a méretekben akkor csinálj egy kb méret pontos dummy-t a radiról, purhabból, vagy hungarocellből és bele is tudod próbálni egyből a házba!
Amitől félsz, az pedig butaság, mert ha végig veszed, a megadott csőmérethez passzoló fittinget veszel, akkor nem hibázhatsz!
G1/4 fitting legyen az összes és kb mindegy a többi már... pl 10/13mm csőhöz, 10/13-as fittinget veszel és ennyi...Ami talán ajánlott, hogy azért vegyél pár darab forgatható(rotary) fittinget, mert ezzel a szűkös helyen jobban tudsz pozícioválni, valamint amikor bontani akarod a rendszert, akkor is egyszerűbb egy forgatható fittinggel dolgozni, szerintem!
Ami még én bele vennék az anyagokba, az egy T vagy Y idom, plusz csap, amit a rendszer legalsó pontjára köss be, mert ha karbantartani, bővíteni akarod a rendszert azon keresztűl tudod a legegyszerűbben és leggyorsabban leengedni a folyadékot!Ha egy alap cpu kört nézünk akkor erre lesz szükséged a minimál szetthet:
-1 cpu blokk,
-1 radi(minnél nagyobb és vastagabb anál jobb),
-3 M cső, amiből marad is bőven ha még valamit rontasz akkor is, gyakorlatban kb 2 építésre elég a 3 m CPU+GPU kör esetén 2 radival.
- D5 pumpával tartály kombó, célszerűbb egy pumpával szerelet tartály egységet venni.
-6 DB fitting, (ajánlott azért 8-t venni, tartalék és bizonság kedvéért)Plusz ami szerelét könnyíti, és amúgy is hasznos:
-1db T idom, vagy Y idom,
-1 csap + záró dugó,
-2-4 Extender adapter (M-M) a csap és a T/Y idom közé
-2-4 db forgatható adapter, 45/90 fokos
- plusz 2 db fittingTroll on: Olyannyira nem nehéz össze rakni egy custom cpu loopot, hogy annó exem is képes volt összerakni egyedül szőkenő létére! Nyilván utána leelenőriztem, de ha neki sikerült, akkor másnak is fog, aki már legalább 2-3x fogott valamilyen szerszámot a kezébe.
Bár párszor már látott gépet szerelni, de megoldotta egyedül, és végül nem úszott semmi sem a rózsaszín folyadéktól.[ Szerkesztve ]
-
proci985
MODERÁTOR
válasz zolee0307 #66388 üzenetére
nem annyira nehez.
blocknak pl apron szokott lenni supremacy. pumpabol kizarolag D5ot nezz (EKnak vannak szep Xres egybetartalyai ha befernek es jo a tetejuk is). alphacool radi jo es relative olcso, ha befer en XTt ajanlanek. ha 280as radi befer akkor inkabb azt, pl az EKnak van belole 38 vastaga.
csobol szabvany 16/10es Primochill / Primoflex, meg hozza valo 16/10es G1/4es compression fitting. nekem 5 generacio EK van. nem akarsz merev csovet, mert szivas. csovagot kapsz a szomszed barkacsboltban, nekem is onnan van.
ha nagyon szamolgatni kell hazcsere, Fractal 7 XL a tokeletes haz a celra.
ja igen: elsore vedd meg a dragabbat amit ajanlunk a forumon, mert kesobb cserelni fogod es ugy lesz igazan nagyon draga hobbi.
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
zolee0307
őstag
válasz KAMELOT #66387 üzenetére
Tudom, hogy ez ilyen fél megoldás, de félek, hogy egy custom vizet nem biztos össze tudnék rakni, annyi fajta féle cső, csatlakozó biz basz van, hogy csak na.
-
zolee0307
őstag
Tudom nem 100 %-ig épített vízhűtés, de szerintem inkább ide való, mint az aio-s topicba.
Szeretnék egy bővíthető vízhűtést, most csak cpu-t hűtenék, később vga-t is bekötnék a rendszerbe. Alphacoolnak néztem ki a dolgait.
Radiátorból Nexxxos st30-at néztem ki 240-es méretben. Vagy az xt45 jobb lenne? Sajnos 360-as radi nem fér be, a ház furatainak a kialakítása ezt engedi, az xflow se jó.
CPU blokk-pumpa egy eisbaer solo lenne. Csövezésnek eisbaer tpv gyorscsatlakozós csövek lennének, így később a gpu is beköthető, komolyabb bontás nélkül.
Jobb-e ez így mint egy aio, van értelme?
-
ÁdiBá
veterán
Sziasztok, lesz egy X570 lapom. ASUS STRIX X570 GAMING-E a kiszemelt. Kérdezem én, mennyire problémás a VRM része?
5900X tervezek bele.
Rendeljek hozza Ek monoblokkot vagy elég ha direktbe csak a cpu hűtöm?ÁdiBá
-
carr
őstag
Erősen off de nem megy a hardverapro.hu.
Bocsi. Köszi.
Semmi. Már oké.
Juteszembe. Ha a pumpát sima ecetes tömítővel kenem ki, a habos gumihiz képest fogja bírni az 5% alkoholos desztvizet?[ Szerkesztve ]
360+Mindenkit szeress,ne sokban bízz,Ne bánts senkit,ellenséged inkább féljen,Minthogy legyőzd,barátodat szívedre rejtsd,Szidjanak hallgatásért,ne beszédért.
-
KAMELOT
titán
válasz TESCO-Zsömle #66373 üzenetére
Azért jó előtte alaposan körbenézni mi a legjobb. Mindenhol lehet spórolni az optimális kiválasztásával.
80-100€ egy cpu blokkért még jó.V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz KAMELOT #66372 üzenetére
Nekem tetszik, ahogy kinőtték magukat az AIO-k a gazból. Mondjuk ma annyi egy komolyabb AIO, mint amennyiért komplett rendszert épített az ember 10 éve... Emlékszem mien drága volt az EK Supreme, mikor a havi fizu 10%-át tette ki. Most meg a 20%-át teszi ki úgy, hogy kb tripláját keresem az akkori béremnek... Ez a nemmindegy...
Az 50-60€-tól eljutottunk a 200-ig... És a forint se lett erősebb...Sub-Dungeoneer lvl -57
-
KAMELOT
titán
válasz TESCO-Zsömle #66362 üzenetére
Ja, ennek az OC-nak is akkor lenne értelme, ha nagyobb GHz-en, még nagyobb lenne a teljesítmény.
Értelmes megoldás a sima víz otthonra.V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
Leon77
őstag
válasz stnorcy #66367 üzenetére
petg drágább, de kezelhetőbb jószág, az akryl cső olcsó és sokkal inkább víztiszta átlátszó, kicsit nehezebb hajlítani és ütésre jobban törik, de ki ütöget egy vízhűtésben csövet. Én az olcsóság miatt az akrilt választottam.
[első guglizásra íme egy árlista, ha jól emlékszem a gépemben 12/10-es csövek vannak]
[ Szerkesztve ]
Mert van élet a halál előtt:P AMD Ryzen 7 3700x, Asus x370 pro, MSI GTX 1080 TI GAMING 11G, 16Gb(2*8) trident z f4-3200c16d-16gtzb, Samsung M2 960 evo 250GB épített vízhűtés és saját készítésű kuckó
-
aktív tag
válasz stnorcy #66367 üzenetére
- acrylic vs petg
RGBpx hez info :
csati + pin
Pumpa kérdés:
elvileg egyik v2-es , mi a különbség azt passzolom.
Alin sokszor ugyanazt más eladótól eleve meg lehet venni jóval olcsóbban is.
https://www.bykski.us/ itt össze tudod hasonítani.
Én személy szerint erősebbet venném, 15W - 600 l/h változatot. [link] -
apollo12
veterán
Hali Aqua Computer OCTO szoftverével őssze lehet hozni vele [link] ?
-
stnorcy
aktív tag
őőőőőőő
Merev csövek között mi a különbség?
pmma acrylic tube és a petg tube között?
Köszi.Iphone 13 Pro - Apple Watch SE (LTE)
-
stnorcy
aktív tag
Köszi.
És esetleg azt nem tudod hogy az RGBpx kimenetre rá lehet kötni az ARGB leges dolgokat?
Pl.: a pumpa led világítását. A kimenet pin kiosztását nem találtam sehol hogy melyik mi lenne.Vagy csak a gyári led szalagját lehet ide bekötni?
[link]Iphone 13 Pro - Apple Watch SE (LTE)
-
carr
őstag
válasz stnorcy #66364 üzenetére
Szvsz ugyanazt tudja mind2.
Még talán a pumpa is ua. Bennük.
Sztem amelyik jobban tetszik.
Tudtommal megy azzal a vezérlővel.
[ Szerkesztve ]
-
Dr V
őstag
válasz TESCO-Zsömle #66362 üzenetére
Linus valamelyik videójában ha jól emlékszem klímahűtővel hűti a vizet, így eléggé kellemes hőfokok uralkodnak.
The bass and the tweeters make the speakers go to war!
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz KAMELOT #66361 üzenetére
Peltier/TEC az extrémhez sajnos kevés. A gond az, hogy a teljesítmény mérettel skálázik. Egy 200W-os példány kb 8x8cm, extrém OC-ben pedig ennél jóval többet szeretnél elvonni...
Volt itt anno valaki, aki csinált egy sokszáz wattos víz-peltier-víz hőcserélőt, de iszonyú áramigénye volt a cuccnak és meg se közelítette egy hasonló fogyasztású chiller hűtőerejét.
Ha meg valaki tényleg zord-ba tolja és nem 24/7 kell üzemelni, akkor a szárazjégnél nincs olcsóbb... Azt meg lenyomni kompresszoros megoldással is százezrek, ha nem tudod magadna kmegoldani. Azon az összeghatáron meg már ott az LN2, ami meg egy iszonyat lépcső.
Anno a "hőskorban" ezek még mentek, mikor nem voltak ilyen szigorú klímavédelmi törvények a töltőgázokra, okos szakik építettek 2-3-4 fázisú/lépcsős rendszereket, ahol a kompresszoros kör egy másikat hűt, az megint egy másikat, az megint egy másikat, ami hűti a procit. Így oldva meg a töltőgázok korlátozott képességeit, a vége meg kb -150°C.
De hosszú távon LN2 mindent kiszorított. Chiller is inkább oda jó, ahol 24/7 akarsz/kell nagyon hűteni.
Én anno agyaltam egyen, de akkor már úgy oldottam volna meg, hogy klíma helyett. A beltéri helyére meg egy vizes kalorifer került volna, amibe kering a glikol. Egy 4-5kW-os chiller-nek sokat nem oszt, ha beugrik mellé egy párszáz wattos PC...Sub-Dungeoneer lvl -57
-
KAMELOT
titán
válasz TESCO-Zsömle #66355 üzenetére
Ez tényleg extrém OC végett van. Nekünk ilyen nem kell!
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
proci985
MODERÁTOR
-
veterán
válasz proci985 #66356 üzenetére
Honnan veszed ezt a 3000 rpm ventit ?
Az EK-n nal te valasztod ki milyen radi+venti parost kotsz ra a blokkra(ahogy nezem Derbauer 240 vagy 280as radit hasznalt 2db Corsair ventivel) . A CM kompakton meg 3db MasterFan SF120M venti van .Kondenzacio meg nem lehet mivel legmetesen zart a cpu foglalat . Az EK blokk es a CM blokk is szivaccsal korbezarja a CPU socketet ,igy oda levego nem juthat , A CPU backplate meg 30+ fokos mindig. ( VRM /ram hotermeles )
-
proci985
MODERÁTOR
válasz abridabri #66349 üzenetére
epitett viznel ez teljesen felesleges senki nem fog kidobni semmit.
annyi az elonye, hogy kompakt, tippre 600Wig el lehet vele menni, vagy mondjuk 350Wig 65fokos kupak mellett. 200Wos phase changer, mert a tripla radi a 3000rpmes ipari np-f12 noctua ventikkel nem eleg . ugy, hogy ha 22 fok van a szobaban es 52ig felengedi az ember a vizhot, akkor kb 900W meghutesere eleg egyetlen triplaradi, igaz ott phase changer nelkul kb 500W hoterheles korul belefut az ember a 100fokos termikus limitbe 0,1C/W deltaTvel szamolva a viz hofok felett, a mikrofines EK blokkok meg kb ennyit tudnak. szoval ha erre meg rajon egy 200Wos phase changer vizho ala huteni a CPUt, az vizen eleg sokat szamithat, pl 500W meglehet 80fokos magho mellett, vagy mondjuk 600W 90 fok mellett. a radi mogott meg mondjuk tavozik 20-25 fokkal melegebb levego, szoval mindenkepp kilepo oldalra kell rakni.
ami miatt senki nem fog ezzel foglalkozni epitett viznel, hogy ha ennyire nem kell kompaktnak lennie a rendszernek, akkor egyszerubb berakni meg egy radiatort. a phase changer eleve adott esetben 200Wos extra fogyasztas, ott egyszerubb sorba kotni egy masodik triplaradit vagy siman egy Mora3 / Supernovat es ugy novelni a hutesi headroomot mert elfer.
ami miatt pedig teljesen elfogadhatatlan ez a megoldas az epitett vizes topikban, mert hiaba kompakt, elhetetlenul hangos lesz. a Noctua NF-F12 industrialPPC-3000 pwm indulo fordulatszama pedig 750 rpm, ami epitett viznel elfogadhatatlanul hangos otthonra, marmint indulo fordulaton is (vö nalam 400-600 korul jarnak uresben es terhelve is a ventik), terhelve meg a gyari 43.5dbAt alapul veve kb 50dbArol beszelunk, ami meg a Deltak, porszivok es leaf blowerek terulete. mondjuk a gyari 43.5dbA nekem optimistanak tunik azert.
apropo, kulon hardcore, hogy clearance okok miatt 25os venti van 30as bordan. az is erdekes, hogy nem San Acet hasznaltak ventinek hagyomanyosabb blade designnel. brand recognition talan?
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz Pakmara #66352 üzenetére
1.) De. Ezért is halt ki az elképzelés ~2000 környékén. Akik ennyire extrémet akartak, azok sokkal kedvezőbb fogyasztássla kapták meg kompresszoros hűtés formájában.
2.) Páralecsapódás egészen pontosan akkor jön elő, ha harmatpont alá hűtesz. Ez egy 3-ismeretlenes egyenlet, ami függ a nyomástól, a hőmérséklettől és a páratartalomtól. Az említett hűtéssel azért nem jön elő, mert a ráaggatott "okos" szabályozás több ponton is méri önmaga és a környezet hőmérsékletét, így nem engedi önmagát harmatpont alá hűteni.
De ahogy Aljasvip is írja, 200W-ot zabál a peltier, amivel további 200W-ot mozgat a CPU oldalról a víz oldalra. Ezzel effektíve megduplázod a CPU fogyasztását és a ledandó hőt is.
Az elmúlt 20 évben -tudtommal- semmilyen előrelépés nem történt a peltier-elemek hatásfokával kapcsolatban, így csak olyan helyeken alkalmazzák, ahol feltétlenül szükség van rá. Ellentétben a korábban felhozott kompresszoros hűtéssel, ezek mégiscsak beleférnek 2-6mm-es vastagságba...
Én egy másik fórumon ellőttem azt a poént, hogy mivel az SLI/CF meghalt, evvel a megoldással újra van értelme a kW-os tápoknak... Bár ha belegondolok, hogy egy 3090 levett szájkosárral eszik annyit, mint régen 2GPU együtt...Sub-Dungeoneer lvl -57
-
senior tag
válasz abridabri #66349 üzenetére
24/7 setup-nak nem épp biztonságos a kondenzáció miatt, így marad az extrém tuningosok játékszere - de ott sincs sok értelme mert ott az LN2.
2000 környékén láttam először ezt a Peltier elemes hűtést. Azóta volt 1-2 újítás benne, de továbbra sem értem miért akarok egy 150W-os procira újabb 300W-ot pazarolni, hogy hűteni tudjam.
Az épített víz elhagyását hogy gondolod amúgy? El kell disszipálni azt a plusz 2xTDP hőt amit hozzáad a Peltier elem. Ez egy 90W-os procinál már 270W, amivel egy 240x30-as radiátor éppencsak elbír, de inkább 280/360 kellene hozzá.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Pakmara #66348 üzenetére
- [Sub Ambient Cooling - The new Intel Cryo Cooler brings TEC Cooling to a new Level]
- [I’ve got a lucky ticket…] Ugyanaz mint az EK TEC , csak ez AIO es csak 70k ba kerul.
Van egy olyan erzesem ,ha ez elerheto lesz sokan kidobjak az epitett vizet . -
Pakmara
őstag
Csak úgy: EK peliter intelre
-
Tomace91
senior tag
Sziasztok,
Mekkora hibát vétettem azzal, hogy egy tartályt figyelmetlenségből adódóan nagyjából 20 órán át fog ázni sima víz+citromsavban, ennyi ideje lesz benne mire hazaérek. Mit csináljak vele, hogy korrigáljam ezt?
Természetesen venni szeretnék desztillált vizet és azzal folytatni.
Ez a fajta megfelelő? [link] Azért kérdem mert írja azt is, hogy desztillált és azt is, hogy ion cserélt.
Ha nem hol tudok venni nagy mennyiséget (10L)?[ Szerkesztve ]
-
senior tag
EK AMD készlet:
https://www.youtube.com/watch?v=WNDVIKQaT0wüdv.: Boldog Ferenc
-
mpierre
veterán
válasz jones965 #66338 üzenetére
Ügyes megoldások tárháza.
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
jones965
Modder
-
senior tag
válasz korcsi #66336 üzenetére
Én a harmadikat használom, fekete fém kerettel rajta. Ez a verzió az [link]
Ha ARGB-ben gondolkozol, akkor előre szólok, hogy ezen lespórolták a tompító réteget, így a linken látható első képhez hasonlóan láthatóak a LED-ek, így nincs szép színátmenet sem.
Másik tapasztalat, hogy a gyári UNC 6-32 menet helyett a Bykski M3,5 menetes csavart használ, így az alaplapon lévő backplate-et le kell majd cserélni arra amit ők adnak.Sajnos fogalmam sincs milyen a többi, de feltételezem 2-3°C különbség jöhetne ki a kialakításbeli különbségből, ha számít egyáltalán.
Méretben tuti nincs köztük különbség, mert adott a terület ahová be lehet őket tenni. A harmadik verzióhoz hosszabb csavarok kellenek, mert a plate helyett a plexi-n keresztül rögzíted.[ Szerkesztve ]
-
korcsi
veterán
AM4-re az olcsóbb (aliról postával max 40 dollár) bykski blokkok közül melyik "jobb".
Szimpatikus a bykski mert alacsony az ellenállása. Ezen három közül melyiket lenne érdemes választani:
CPU-XPR-BA harmadik mintha "nagyobb" lenne az első kettőnél.
Válaszokat előre is köszönöm!
referencia és MSI gaming X 5700(XT) plexi ARGB-s blokkok eladóak!
-
carr
őstag
Skacok! Mi a f.szom van? ott a "?" a végén... ergo kérdem.
Sztem sem éri meg btw...
Kár, hogy a hangsúly nem megy ár a kérdéssel.
ON
A pumpás trutyira van valakinek infója? Raknám össze 7végén. Alaplapot úgy néz ki nem viszik el.360+Mindenkit szeress,ne sokban bízz,Ne bánts senkit,ellenséged inkább féljen,Minthogy legyőzd,barátodat szívedre rejtsd,Szidjanak hallgatásért,ne beszédért.
-
senior tag
Hátha másnak is eddig ismeretlen cég/csapat (redditen jött szembe):
http://www.liquidextasy.de/üdv.: Boldog Ferenc
-
Pakmara
őstag
Az összes fittingem barrow+cpu blokkom, gpu watercool, radi alphacool uh nem talált .
2*45-ös adaptert szeretnék +kipróbálnám a színtelen lötyit. Előbbiből biztos van barrow is, de mikor néztem (nem túl alaposan) nem találtam.Egyébként sztem is teljesen rendben vannak a barrow fittingek.
-
-
Tomace91
senior tag
válasz MPowerPH #66323 üzenetére
EK-nál tudom, hogy szokott lenni Black Friday, de én most nem vennék a konfighoz EK cuccokat, amiket meg rendelek azokat közvetlen a gyártótól rendelném. De az adott gyártói oldalakhoz nem találtam google-n semmi Black Fridayes dolgot.
Emiatt kérdezem, hogy érdemes várni, vagy rendeljek?
-
Tomace91
senior tag
Ha az ember nem vesz EK cuccokat és közvetlen gyártóktól rendel akkor is érdemes várni Black Friday-re vagy inkább vegyem meg a cuccokat?
-
varmi2
nagyúr
válasz sestertius #66315 üzenetére
Olvasd el a téma összefoglalót, és ha maradt kérdésed, tedd fel itt.
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
sestertius
őstag
válasz varmi2 #66311 üzenetére
Hm, köszönet... Az igazság az, hogy régen építettem már a sajátomat, minden bozonnyal lemaradásom van a technika fejlődését illetően is, és első ránézésre sok kérdés merült fel bennem... Ezzel nem akartam elárasztani a topikot, hanem utána szerettem volna olvasni előtte. A váltás ötlete csupán azért merült fel, mert esztétikusabb számomra, más a helykihasználás a házban, nem fogok már szerintem több kártyás rendszert sem csinálni stb... Na még nézelődök azért. Még egyszer köszi!
Régi ph 88 pozitív negatív nélkül, új ph-n azon felül...
-
mpierre
veterán
Max kétszer annyi csövet használ el, mire elkészül. De ugye kétszer mérünk, meg még egyszer és aztán lehet vágni, meg hajlítani. [link]
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
aktív tag
válasz sestertius #66310 üzenetére
1. Építsenek azt nem ajánlanám, kezdőknek. Persze nem lehetetlen, de nagyobb odafigyelést igényel.
-
varmi2
nagyúr
válasz sestertius #66310 üzenetére
Nincs külön, itt van kitárgyalva a merev csövés és a lágy csöves is. Hiszen csak a csövekben különbözik másban nem.
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
sestertius
őstag
Üdv, csak egy kérdés: merev csöves hűtésről van külön topik vagy hol tudnék részletesebben utána olvasni? Köszönet!
Régi ph 88 pozitív negatív nélkül, új ph-n azon felül...
-
F e Z o
veterán
válasz Tomace91 #66305 üzenetére
1. Inkább a sárgaréz szűrőt vedd, ne a az alumíniumot.
2. Mosásra keress rá, kismilliószor le lett írva a topikba...
3. Fittingekből nehéz megmondani milyenek kellenek, tekintve, nem tudni a kört hogy szeretnéd összerakni. Bár 16/10-zel könnyű dolgozni. Ha fomulamodról veszel dolgokat, akkor én a helyedben sima 16/10-es csatikat vennék minimum 16 db-ot és külön 45 és 90 fokos toldókat, utóbbiből legalább 5 darabot. CPU 2db, VGA 2db, radinként 2-2db, pumpa/tartály 2db, leeresztő csaphoz T idommal 4-5db, szűrő 2db.H2O über alles!
-
Tomace91
senior tag
válasz tomcat78 #66302 üzenetére
Dehogynem! Megfogadom, azért jöttem ide kérdezni. Életem első víze lesz, bármi segítséget örömmel fogadok.
Ez [link] vagy inkább ez [link] ?
Hogyan és mivel mossam át?
Az elgondolásom a konfigról jó? Azt egyáltalán nem tudom mennyi fitting kellene és milyenek (sima, 45°, 90°). Ebben tudna valaki segíteni?
[ Szerkesztve ]
-
tomcat78
őstag
válasz Tomace91 #66300 üzenetére
Ha új alkatrészekből szerelnék, én mindenképp tennék bele szűrőt az első pár napra legalább. Gyártótól függetlenül. Persze ez csak vélemény, és nem kötelező megfogadni.
"Adjatok hatalmat, hogy elvehessem tőletek. Rakjátok a fegyvert a szátokba, aztán lőjetek!" Tkyd...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Kompakt vízhűtések topikja erre!
● Olvasd el a Téma összefoglalót!
● Privát üzenetben szakmai kérdéssel ne zavarjátok a tagokat!
● A topik csak épített vizes rendszerekkel foglalkozik!
● A topik kiemelt témájú!
● Vízhűtés offtopik
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Ninebot Max G30E II elektromos rollerrel Hajdúszoboszlóról Berettyóújfaluba
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- SkyShowtime
- Xbox Series X|S
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Milyen autót vegyek?
- Reklámblokkolók topikja
- PlayStation 5
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- További aktív témák...
- Új bontatlan Alphacool Eisblock Aurora Acryl GPX-N RTX 4090 + Backplate (Referencia kàrtyákh (13429)
- Thermaltake TH240 ARGB Sync Black
- GPX-N Alphacool Eisblock Aurora Plexiglass RTX 3090/3080 with Blackplate
- Thermalright Frozen Notte 360 ARGB vízhűtés 6hó jótállással!
- ASUS ROG Strix LC II 360 ARGB (90RC00F1-M0UAY0) garanciális
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest