Hirdetés
- Motorola Moto G54 5G Power Edition - nem merül le
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Magisk
- Nubia Flip 5G - kagylót, jó áron
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
-
Mobilarena
Ez a topic épített vízhűtésekkel foglalkozik, kompakt vízhűtések topikja erre a linkre kattintva érhető el! [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dr V
őstag
válasz Hellboy2387 #85210 üzenetére
Légtelenítésnél csak az egyik menjen és menet közben érdemes lehet elosztóval szabályozni a sebességüket, h egyformán menjenek.
The bass and the tweeters make the speakers go to war!
-
Dr V
őstag
Aquacomputer-nél nem lesznek leárazások? Octo-t és DP ultra-t vennék.
Az 5L ultra felbontás után mennyire áll el? Sima átlátszót fogok rendelni.The bass and the tweeters make the speakers go to war!
-
Dr V
őstag
Érdemes a bemelegedett rendszerből kiengedni a légnyomást a tartálynál?
-
Dr V
őstag
válasz András12345 #84970 üzenetére
Köszi, ez egyszer hajlított csőnél működik, de mi a helyzet, amikor több hajlítás kell egy szakaszon?
-
Dr V
őstag
Merev cső hajlításnál hogy tudom kimérni, kiszámolni, h hova essen a hajlítás?
-
Dr V
őstag
válasz marvin_BP #84958 üzenetére
Az a baj, h a CPU core sokkal kissebb, ráadásul az L3 cache is a chip tetején van, nem is beszélve a kupakról, ami miatt nagyon előnytelen a hőátadása. Egy GPU mivel nagy felületű, jobban át tudja adni a hőt és ott direct die hűtésed van.
(Ezért is szokták néhány esetben leszedni a CPU kupakot)The bass and the tweeters make the speakers go to war!
-
Dr V
őstag
válasz marvin_BP #84955 üzenetére
A vízkör hőmérséklete kb mindenhol egyforma, sorrend lényegében nem számít.
X3D viszonylag nehezen hűthető, próbáld meg alulfeszelni, az segíteni fog.
Ha tudod, próbál meg beállítani a ventiket a vízhőmérő értékére, h ne a cpu terhelés alapján pörögjenek.
Amúgy meg kevésnek érzem a radikat, azokkal sosem lesz igazán értelmes vízhőd.
Annó 2080, 2600X-nek nem volt elég a 2x360 radi úgy, h külső levegőt kapott mind a kettő.
Most a 3090+5800X3D-t hűtenek a 360-asokt és van egy külső 540X80 radim, na így már megvan a max 30 fok játék alatt, minimális venti fordulatokkal.The bass and the tweeters make the speakers go to war!
-
Dr V
őstag
Elektronika nem fog így túlmelegedni?
-
Dr V
őstag
válasz tibcsi0407 #84916 üzenetére
Az 540 háton kívül van, be se férne, 3x180mm ventivel.
Szerintetek mennyit érhet a mostani radim?
1db D5 elviszi a mostani setupom.
1260-on van leeresztő?The bass and the tweeters make the speakers go to war!
-
Dr V
őstag
Alphacool 540 monstat mennyire érdemes lecserélni egy 1260-ra 4db 20-as noctuával?
Gépházban még van 2 360-as radim alapon mennek a ventik 31fok körüli max vízzel, összes kb 450W cpu+gpu fogyasztással.The bass and the tweeters make the speakers go to war!
-
Dr V
őstag
Nincs valakinél elfekvőben D5 top?
-
Dr V
őstag
Csinált már valaki egyedi distro plate-t? Most elgondolkoztam, h vajon mennyire lehet macerás egy ilyet készíteni.
-
Dr V
őstag
Szia!
Ha jól néztem, neked kompakt vízhűtésed van, talán a topikjában tudnak neked segíteni.
Nem tudom, h az alkoholos keveréket mennyire szeretné, de vannak előre kevert löttyök is, EK, DP ultra amik elsőre eszembe jutnak.The bass and the tweeters make the speakers go to war!
-
Dr V
őstag
válasz Teasüti #84834 üzenetére
Megadod a legmagasabb órajelet adott feszültséghez, így kb azt a beállított értéket fogja tartani, max picit lejjebb megy az órajel.
Legkönnyebben a curve editorban alt-ot lenyomva lehúzod az egész görbét alacsonyra majd, pl 0,95-nél húzof fel egyedül 1980-ra és leokézod a beállítást. Így ez lesz a max órajeled, amit a legkisebb feszültség mellett fog tudni tartani.
Tudom, eléggé kifordított módon működik.[ Szerkesztve ]
-
Dr V
őstag
válasz Teasüti #84809 üzenetére
Most 0,925@1980 a beállításom, de kicsivel alatta szokott menni. Space Marine 2-ben ez most stabil.
Másik beálításom OW2-höz 0,775@1755, de ezt is lehetne még csökkenteni, mert a kihasználtság kb 80% 150fps mellett.The bass and the tweeters make the speakers go to war!
-
Dr V
őstag
Langyos még nem vészes.
Lehet CPU-ra is beállítani, csak az tovább tart meg sose lesz olyan jó, mintha víz alapján szabályoznád. Esetleg nézd meg, h az alaplapodon milyen hőmérséklet alapján tud szabályozni, lehet, h pl VRM is jó lehet.
RIvatunerrel játék közben nézegesd a hőfokokat, az jó támpont lehet.The bass and the tweeters make the speakers go to war!
-
Dr V
őstag
Színezett DP ultra mennyire jó hosszú távon, csöveket, blokkokat megfogja?
Aquatuningról tervez rendelni valaki?[ Szerkesztve ]
-
Dr V
őstag
Megvan a highflow next szenzor, jól teszi a dolgát.
Ha jól néztem quadro kéne ahhoz, h tudjam szabályozni a ventiket és a pumpát az aquasuittal, ugye?
Ugyan itt keresek quadro-t v octo-t.The bass and the tweeters make the speakers go to war!
-
Dr V
őstag
Ilyenkor bele tudnám verni a ...
Egész nap szereltem, most teszteltem, víz szivárgás nem volt de a motor tömítése alól egy egy csepp csak kibújik. Víz le holnap újra összerak.[ Szerkesztve ]
-
Dr V
őstag
EK Supermacy blokkom belsejében a műanyag opálos, ki van fehéredve. Azt hogy tudnám letakarítani? Forró levegő esetleg segítene, mint az autók műanyag alkatrészén? Más ötletem már nincs nagyon
Korábban volt benne fehér víz, de jó ideje színtelen van a rendszerben és sehol máshol nincs ilyen elszíneződésem.The bass and the tweeters make the speakers go to war!
-
Dr V
őstag
válasz tibcsi0407 #84698 üzenetére
Pedig azt vártam a videóban.
-
Dr V
őstag
válasz tibcsi0407 #84677 üzenetére
Köszi, akkor eszerint majd átcsövezem a gépem
Amúgy is el akarom forgatni a CPU hűtőt, valszeg picit jobb lesz a 5800X3D-nek.The bass and the tweeters make the speakers go to war!
-
Dr V
őstag
válasz tibcsi0407 #84674 üzenetére
Ez előtte-utána jelenti a 10 centit v elég ha csak előtte van annyi?
-
Dr V
őstag
Aquacomputer high flow NEXT bekötésénél mekkora egyenes szakasznak kell lennie előtte v utána?
-
Dr V
őstag
Nálam jelenleg még az Aida írja ki a vízhőfokot, imádom is amikor 27-28 között ugrál... egy élmény volt belőln a gépet hozzá.
-
Dr V
őstag
válasz Hellboy2387 #84300 üzenetére
1db D5
3090 active backplat-el, cpu is vizezett, kb másfél liter víz van a rendszeremben.
Áramlást nem tudok mondani, majd valamikor átépítem megint, akkor bekerül a szenzor.
Külső hőmérsékletet nem tudok mondani, de a víz nálam megáll 32 foknál és a pumpa/hdd hangját hallom játék után, de terhelés nélkül a hdd a leghangosabb.The bass and the tweeters make the speakers go to war!
-
Dr V
őstag
válasz Hellboy2387 #84298 üzenetére
Ha halkat akarsz, akkor minél több radi a nyerő.
Nálam 2db 360-as mellé van egy 540-es 80 vastag külső is, érdemes lehet neked is megfontolni a külső radit.The bass and the tweeters make the speakers go to war!
-
Dr V
őstag
Ek velocity blokkot 5000 ryzennél fel lehet rakni 90 fokkal elforgatva? Úgy jobban tudnám elvezetni a csöveket, de arról nem találtam semmit, h van e különbség ha elforgatva rakom fel a blokkot.
-
Dr V
őstag
válasz echterion #84048 üzenetére
Tapasztalatból mondom, h nem szabad egy radinak befelé többinek kifele fújni, mert fel fogja magát fűteni a rendszer.
Én mind3 radit azonos ventikkel befelé nyomnám és ha lehet, a ház tetejére még egy ventit, ami kifele szív.The bass and the tweeters make the speakers go to war!
-
Dr V
őstag
Túlnyomás ellena betöltő csavart üzemmeleg állapotban megnyitom egy picit, így nem marad nyomás alatt a rendszer terheléskor.
-
Dr V
őstag
Nincs valakinek megmaradt átlátszó 14/10-es merev csöve? Kicsit lakítanom kellene a gépemen, de sajnos nem maradt elég.
-
Dr V
őstag
Sziasztok!
Hamarosan én is beszerelem a highflow nextet.
Arra gondoltam, h a VGA elé tennem be, a tápcsatlakozók magasságába, viszont a tartályból megy a VGA felé az áramlás. Esetleg még a tartály bal oldalán lenne helye, függőlegesen. Szerintetek hol lenne jó?
Tudom, h nem a legszebb a build, hamarosan takarítom, pár csövet újra lehajtok.
-
Dr V
őstag
Az nem lenne megoldható, h mindegyik radi friss levegőt kapjon?
Nálam 2 radi volt anno, első, felső. Amíg a felső az első levegőjét kapta, elkezdett szépen melegedni a rendszer... ventilátor fordítás után sokat javult a helyzet. Sztem nálad is az lesz a gond, h a géped felmelegiti önmagát.The bass and the tweeters make the speakers go to war!
-
Dr V
őstag
válasz ImpersonatoR #83525 üzenetére
PC simulatort szedd le, lehet, h abban benne vannak a komponensek, amiket te is kinéztél, hátha ott tudod tesztelni
Asszem EK oldalán is van vmi builder program, ahol kiírja, h befér e a házba, amit kinéztél, de talán más gyártónak is van ilyenje.The bass and the tweeters make the speakers go to war!
-
Dr V
őstag
válasz ImpersonatoR #83523 üzenetére
Ha még nem volt merev csöves rendszered, akkor aliról rendelj csöveket, sokkal olcsóbb, gyakorlás miatt pár db kukában fogja végezni, ezzel számolj.
Én 10 csövet vettem annó, 2db maradt, de az egyik így se lett szép, csak a türelmem elfogyott.
A distro-t rakhatod az első radi helyére is, sztem úgy biztosan elférne, az nem lenne jó?The bass and the tweeters make the speakers go to war!
-
Dr V
őstag
válasz Mr.Csizmás #83499 üzenetére
Ha ennyire nem számít, akkor EKtól közvetlenül lehet rendelni, nekem eddig jó tapasztalataim vannak velük. gyorsabb, olcsóbb, mint a Merlin, mástól meg nem hiszem, h itthon értelmes cuccot tudsz újonnan venni.
Mondjuk a mostani híreket nem követem, h mi van velük...The bass and the tweeters make the speakers go to war!
-
Dr V
őstag
válasz Mr.Csizmás #83496 üzenetére
Merev cső szép, csak kell egy kis ügyesség hozzá.
Aliról érdemes rendelni merev csövet.
Ha az a kit tetszik vedd nyugodtan, nem hiszem, h drasztikus különbségek lennének az alkatrészek között.
Asszem 14900 mintha lenne direct die hűtés is, ennek érdemes utánanézni.
Ami fontos, h D5 legyen a pumpa, érdemes vízhűmérőt is a rendszerbe rakni, arról vezérelni a ventiket. Nálam ezt alaplap szerencsére tudja.The bass and the tweeters make the speakers go to war!
-
Dr V
őstag
válasz Mr.Csizmás #83493 üzenetére
Nem hiszem, h ez számítana, kb minden mindennel keverhető. Egyedül a réz-alu keverés a tiltott.
Ha az esztétika miatt kérdezed, akkor amelyik gyártó terméke tetszik.
Annó EKWB 360kit-et bővítettem, egyes elemeit most is haszálom. VGA, CPU van nálam hűtve.The bass and the tweeters make the speakers go to war!
-
Dr V
őstag
Sziasztok!
Merev csővel összeraktam a gépemet, de szivárog az egyik csatlakozásnál. Az oda való csövet újra lehajtottam de most a másik végénél van probléma. Van ötletetek, h mit rontok el?The bass and the tweeters make the speakers go to war!
-
Dr V
őstag
Sziasztok!
Van itthon egy tavaly májusi EK clear koncentrátum. Közvetlen napfényt nem kapott, de enyhén be van sárgulva. Állítólag 4 évig lehet felhasználni, merjem bekeverni v inkább vegyek újat? Kb másfél liter víz megy a rendszerembe.The bass and the tweeters make the speakers go to war!
-
Dr V
őstag
Közben találtam ARCTIC TP-3-at, az puhább mint a medve pad,
-
Dr V
őstag
420W környékén a 3090 62 fokos, 32 fokos víz mellett, úgyhogy az átépítésnél újra fogom pasztázni (általában alulfeszelve, 300W környékén használom).
Mennyire kell ragaszkodni a gyári EK thermal padokhoz? Aquában láttam Thermal Grizzly padokat, jobba hővezető tulajdonságokkal rendelkezik,de keményebbek, mint az EK.
Esetleg az EK-t vissza lehet rakni?[ Szerkesztve ]
-
Dr V
őstag
Hosszútávon a merevcsöveket, blokkokat mennyire fogja meg a színes folyadék? Eddig átlátszót használtam.
-
Dr V
őstag
Sziasztok!
EK FLT tartályom van, van bőven csatlakozási lehetőség.
Ha a VGA és a CPU blokkokat külön kötöm be a tartályra, az a hőmérsékleteket mennyire befolyásolná? Jelenlegi buildemben a dT kb 7 fok.
Másik házba költöztetem a rendszert, felmerült, h úgy lehet, h jobban tetszene.The bass and the tweeters make the speakers go to war!
-
Dr V
őstag
Sziasztok!
Jelenlegi házamból át fogok költözni Lian Li O11 házba.
2x360 radi, EK lapos 240 tartály. A tartály oldalra kerül, radik alulra, felülre. Ami kérdéses, azok a ventiknek az iránya, hátulra alapvetően nem tervezek ventit rakni.
Másik kérdésem, az az EK supermacy blokkot érdemes cserélni? Takarítás ráfér, de teszteket eddig nem sikerült találnom, h az újabb blokkok mennyivel tudnak ryzen 5000 széria alatt.The bass and the tweeters make the speakers go to war!
-
Dr V
őstag
Tartályban kell levegőt hagyni, v fel lehet csurig tölteni?
-
Dr V
őstag
válasz Laraxior #81112 üzenetére
A víz tegnap 34ig ment fel.
CPU, gpu aktív backplattel, 2x360, 540x80 radik vannak. Vetik alapon mennek, így van kb 10fok víz deltaT.
Gpu 400W környékén megy alapból, 63 fokon afterburner szerint.
Gépnek viszont alig van hangja és számomra ez az egyik célom.[ Szerkesztve ]
-
Dr V
őstag
3090 full víz alatt 30 fok körüli deltaT értéket produkál, az mennyire elfogadható?
-
Dr V
őstag
EK is írja a honlapján h nem számít.
Gondolom azért, mert direkt die hűtés van és annak a felőletek nem pici.The bass and the tweeters make the speakers go to war!
-
Dr V
őstag
Sziasztok!
3 radim van, 2x360 és 540*80mm. Mire számítsak, ha a tartály után ketté szedem vízkört, mind a 2 ki-be portot használom és nem sorban vannak bekötve az elemek? A mostani soros kötésben jól muzsikál a gép, inkább csak esztétikai okok miatt tennék így, de nem szeretném, ha rosszabb lenne a hatásfok.
-
Dr V
őstag
Köszi, maradok a sima folyadéknál. UV csak egy ötlet volt, de nem ragaszkodom, bevált a rendszerem, nem akarok változtatni rajta.
-
Dr V
őstag
Sziasztok!
A gépemben a hűtővíz csere érett. UV reagens víztiszta folyadékokról mi a tapasztalat hosszú távon? Volt már a gépemben fehér folyadék, nem szeretném újra kompletten átmosni az egészet.
Van ajánlott víztiszta hűtőfolyadék v szinte mind1, h mit töltök bele?[ Szerkesztve ]
-
Dr V
őstag
3080 ti-re milyen blokkot érdemes tenni? Van valami egetverő különbség a blokkok között?
-
Dr V
őstag
Sziasztok!
MSI Ventus kártyára tervezek vízhűtést tenni. Garira hogyan hatna? Ahogy néztem, nincs matricázott csavar...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Kompakt vízhűtések topikja erre!
● Olvasd el a Téma összefoglalót!
● Privát üzenetben szakmai kérdéssel ne zavarjátok a tagokat!
● A topik csak épített vizes rendszerekkel foglalkozik!
● A topik kiemelt témájú!
● Vízhűtés offtopik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Fehérbe csomagolva: Acer Nitro V 14 notebook
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
- TCL LCD és LED TV-k
- Parfüm topik
- Tea
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Apple asztali gépek
- Path of Exile 2
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest