Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Yettel topik
- VoLTE/VoWiFi
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Ez a topic épített vízhűtésekkel foglalkozik, kompakt vízhűtések topikja erre a linkre kattintva érhető el! [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Devid_81
félisten
válasz
RECSKA
üzenetére
Amikor AIO volt a VGA-n en kiprobaltam az osszes Thermal Grizzly cuccot.
Az osszesnel jobb volt az MX4 nekem, probaltam minden trukkot szo szerint, azt hittem nem ertek a paszta keneshez...
En kifogtam az osszes suru gyurma szeru majdnem beszaradt peldanyt ezekbol, azota latni sem akarom oket
-
válasz
MPowerPH
üzenetére
Fem van az 5700xt-men ( gyarilag grafitpad volt). Az a rohadt sokat az 3 fok
Itt 5700XT-nel mar egy szamodra is ismeros helyzet van :
- nem kepes atadni a hot normalisan, picike a gpu felulete...
- hot spot meres lt hasznal az amd... Gpu-nak nevezett erzekelo nekem is csak 48-50fokos. A hotspotom melegebb...En kupak nelkuli inteleket epitettem regebben parat, mind femmel, es van ami 4 eve nincs szetszedve, ujrakenve, es csak par fokot romlott...
VGA-mon is egy eve bantatlanul dolgozik a conductonaut gelix extreme paddal. A grafitot en nem mertem a ramchipekre rakni, mert fel milis a legvekonyabb ami a vector ala kell...
-
MPowerPH
félisten
válasz
RECSKA
üzenetére
Folyekony fem....
Btw, mar a konzol gyartok is rajottek, hogy a sima pasztat hanyagolni kell.14,2 W/mk vs 73 W/mk
Meg a Carbonaut is jobb valasztas, 62,5 W/mk. Elvileg par kartya mar gyarilag azzal jon.
Rohadt sokat buktok a sima pasztakkal.
Nem veletlenul nalam par fokkal melegebb csak a GPU, mint a maximum vizhofok. -
válasz
Devid_81
üzenetére
Az a pad nagyon jo, en is azt hasznalom
De mx-4 szerintem nem tul jo vgara...
Mivel a 2080ti brutalis meretu maggal rendelkezik, meg lehet normalisan huteni. Emiatt en minden nvidiara kryonaut-ot teszek. Egyetlen baja, hogy 80fok felett jelentosem romlik a hovezetese, de az uj, kryonaut extreme mar nem, 110foknal sem volt semmi baja allitolag...
-
Devid_81
félisten
Sziasztok,
Epp most szerelem at a gepet kompletten.
VGA-t befejeztem, rajta a full blokk.
Viszont alaplapot is kell csereljek es azon gondolkodom mielott full osszerakom elotte tesztelni kellene asztalon a lapot, csak annyira, hogy legalabb a biosig eljussak.
Viszont nincs integralt VGA, az egyetlen VGA-m az az amit most szereltem at...
Mi lenne ha kb egy fel percre beinditanam a gepet csak megnezni el e az uj alaplap a VGA-val?
A procira van egy kis hutesem, viszont a VGA-n csak a blokk van, de a vizet meg nem tudom bekotni...
Eleg nagy a blokk, egy par masodpercre csak kibirna szarazon, nem?
Egy RTX 2080Ti-rol lenne szo amugy. -
Melorin
addikt
A meglévő Front panelen lévő radi mellé szeretnék a gépbe tenni mégegyet. A mostani befelé fúj. A kérdésem az, hogy az újat hová lenne jobb tenni, a ház aljába vagy a tetejére? Felülre szívesebben tenném, de hátha leszavaztok :D
És szerintetek az majd befelé vagy kifelé fújja a levegőt? -
válasz
CoctoPerkins
üzenetére
[Neki] mar regota megvan a pincebe telepitett vizhutes . Celszeru mindent (radi / tartaly / pumpa ) a hideg helyisegben elhelyezni , es [szigetelt] csovekkel elvezetni a gepig a loopot.
Mondjuk a minusz fokokat nem eroltetnem. Padlason meg telen elofordulhat siman. -
-
CoctoPerkins
csendes tag
Sziasztok!
Kültérben (első körben padláson, később megfelelőbb helyen) elhelyezett, autó hűtőradiátorral és hűtési/fűtési rendszer keringető szivattyújával működtetett PC folyadékhűtésével kapcsolatban kérnék infókat, tapasztalatokat.Pl.: rybka3ctg fórumtárs korábban épített is a fentihez hasonló rendszert.
Mivel tartóstesztről nem tudok, lenne pár kérdésem, mert vannak problémásnak érzett területek:
1.) Keringető szivattyú élettartam, ha a termékhez megadott mínusz 10 Celsius fokos legalacsonyabb megengedett hűtőfolyadék hőmérséklet alatti közeggel üzemel majd időnként a szivattyú? Lásd rybka3ctg esetét... nála mi lett?
2.) Keringető szivattyú javasolt elhelyezése? Gondolom szintén kültérben, mert ha fűtött helyen van a keringető szivattyú, akkor azon belül garantált a páralecsapódás hideg közeg esetében.
3.) Páralecsapódás a gépházon belül, a blokkok környezetében (a csövek szigetelése gépházon belül és kívül is megoldható).Van egyéb buktatója a rendszernek tudomásotok szerint?
Előre is köszönöm a hasznos hozzászólásokat!
-
Van ötletetek, hogy honnan lehet szerezni UNC 6/32 menetes csavart CPU blokkhoz?
Ilyet:
Egy korábban rendelt Bykski blokk backplate-jébe beletört az egyik csavar (gépen kívül próbáltam szerencsére), mostanra kaptam új szettet de a backplate-et kifelejtették.
Így most van egy M3,5 csavar szettem és a gyári UNC menetes backplate.
M3-ast [link] már találtam amazon.de-n, ilyesmi kellene UNC menettel. Merlin-t néztem, de nem találtam ilyet. Végső esetben rendelek Kínából, vagy veszek egy M3,5 backplate-et...
Köszönöm a segítséget! -
Üdv!
2db 360 (30 és 45 vastag) radi, cpu és fc gpu blokk mellé egy 1260as radit el tud vinni egy DDC5 pumpa?
-
-
válasz
korcsi
üzenetére
Előfordulhat, hogy az O-ring deformálódik annyira, hogy a következő szerelésnél már nem fog tömíteni. Ez igazából használatból ered, számítani is kell rá, hogy cserélni kell őket. Meg kell próbálni nem túlhúzni a fittingeket.
Én az eddigi mindkét újraépítés során direkt figyeltem az O-ringekre, cseréltem is 6-8 fittingen.
Ha az a forgatható fitting a külső O-ring csere után is szivárog, akkor vagy cserélni kell a belső tömítését vagy nyugdíjazni.
-
korcsi
veterán
Kézzel meghúzva a sima felületű fittinget, elvileg elégséges lehet a megfelelő tömítéshez, nem? Ha jók a tömítő felületek és rendben az O gyűrű? Mik a tapasztalatok?
AC forgatható 90 fokos fitting szivatott, újonnan szárazon nehezen forgott, mikor vizet kapott eresztett is egy kicsit, de nem tudtam hol ereszt ezért amennyire csak bírtam téptem bele a plexi blokkba (így van egy éve, eddig nem volt probléma) de szerintem a forgatható elem a nedvesség hatására beugrott és azóta nem ereszt és könnyen forog, olyan mintha eredetileg nem lett volna jól összerakva. Csak leírtam, hogy ilyet tapasztaltam.
-
Melorin
addikt
Megérkeztek az EK Torque lágycsöves fittingjei. Elsőre az a furcsa, hogy amelyik részét a blokkba kell csavarni az teljesen sima körbe, csúszik az ujjam rajta amikor meg akarom húzni. Na most ha belenézek a cső felöli végébe akkor olyan, mintha imbuszkulcs menne bele. Elképzelhető, hogy ez gyárilag imbuszhoz van tervezve és kézzel nem lehet meghúzni?

-
válasz
Frenky89
üzenetére
Én azt mondanám, hogy edpm az egyik jó választás és nem azért mert ismerem pontosan a vegyi ellenállóságát. Hanem sokkal inkább azért mert használják lágy cső alapanyagnak is.
(ez egész jó leírás: http://hu.dichtomatik.com/en/produktkatalog/o_ringe/050_or_nbr_70.html) -
Frenky89
addikt
Ha már szóba jött az ó-gyűrű téma: vízhűtéshez melyik anyagból készült az ideális (nbr 70, nbr 90, fbm, epdm, viton, stb.)?
-
MPowerPH
félisten
válasz
MPowerPH
üzenetére
Meg a vegen kiderul, hogy menthetoek lesznek, csak kell talalni ide valo gumigyurut. 5db van, ami biztosan rossz mar, abbol sajnos ketto meg be van epitve, ott feszitenek a VGA -n. Addig nincs gond, amig nem fesziti oket semmi. De mivel lazak, ha kicsit megnyomod a csovet, mar csopognek is. Na meg nyomasproban megbuknak, eleg ha en magam megfujom oket.
-
-
-
MPowerPH
félisten
válasz
Laraxior
üzenetére
Ott van fent egy radiator.
Azert latod, hogy csopog vissza fentrol. Felforr 50 fok alatt kicsivel, gazkepzodik, ami fent a hocserelon lehul, es visszafolyik.
Ezert nem is tudna pl. a komponensek homersekletere melegedni, mert akkor nem maradna folyadek.Nezd meg, miket hutenek ebben a folyadekban, egybol latni fogod.
Nem veletlen €600 literje. -
Laraxior
titán
A működési elvét nem ismerem, de az biztos, ha nincsen semmiféle hőcserélő, vagy legalábbis ahol leadja ezt a sok hőt, akkor egy idő után annyi lesz a víz hőmérséklete, mint a CPU-é, vagy éppen a GPU-é.

-
MPowerPH
félisten
válasz
Laraxior
üzenetére
Specko folyadekrol beszelunk, nem vizrol. Igy vezeti el a hot. Gaz lesz belole, amit utana vissza kell huteni a fenti hocserelon.
Ez mukodo dolog, ipari szinten hasznaljak.
-
MPowerPH
félisten
válasz
PitLee
üzenetére
Szvsz, borzalom. De japoknal es a sargaknal ez a mano, es az eladhato. Nekem alapbol ezektol a burkolatoktol rossz erzesem van. Egy szepen, izlesesen megkrealt, minosegi alkatreszekkel ellatott PCB -nel nincs szebb latvany. Ezek a marhak meg kitakarjak.
Van az a specko folyadek, ami nem konduktiv, es amire der8auer is epitett egy buildet. Kell annal szebb? Alaplap lekopaszitva, CPU -n sincs semmi.
-
F e Z o
veterán
válasz
ericdrawen74
üzenetére
A 9. (LGA1151 v2) és 10. (LGA1200) generációs Intel Core Processzorok :
"Delid után ~10°C javulás várható a Processzor 100%-os terhelése alatt." by Pioneer -
ericdrawen74
senior tag
9900k delid + THERMAL GRIZZLY Conductonaut mennyit javít a hőmérsékleten? 280x60-as radim van.
-
MPowerPH
félisten
válasz
fboldog
üzenetére
Sajnos elofordul, de csak esztetika.
Ez 360 -as? Olyan kicsinek tunik. 
En azota is nezegetem, hatha feltunik apron egy-egy 420-as MO-RA3 Pro, de semmi. Ujonnan meg baromi draga. Csak a core az olcso lenne, de azzal mit kezdenek?!En meg taltam egy boltnal meg valahol elfekvoben nem V2 -es Mayhems Pastel red lotyit, rendeltem is 2L -t.
Szegeny Mayhems -t sajnalom, jol kicseszett veluk a beszallitojuk az uj V2 -es folyadekokkal.
Elvileg mar tobb 10k font a kar, vissza kellett hivni az osszes mar kikuldott arut, kionteni a megmaradt legyartottat, es az alapanyagot is... Lehet ezzel reszeltek nekik... 
-
Megérkezett az Airplex Evo 1080.
Amit találtam rajta hibát, pár hűtő lamella minimálisan el van hajolva és 2*2mm-en nincs fekete festék.
Van benne anyag és alaposan be volt csomagolva.Egyelőre csak átöblítés szűrővel és maxra tekert D5-tel.
Szépen áramlik így érzésre és látványra, szerintem a legtöbbet a szűrő fogja rajta.Rossz fotó egy kis rendetlenséggel fűszerezve:

Ami picit fura (de később orvosolható, az a radiátor túloldalán lévő fém színű rács. (a webshopban látszik)
-
MPowerPH
félisten
válasz
Akcok94
üzenetére
Termeszetesen a Bykski -nek van ra megoldasa. Azert ezzel eleg BOSS lenne.

-
Akcok94
senior tag
TT level 20xt
-
Akcok94
senior tag
Üdv,
[link] Az első építésem az új házba, utólag már 1-2 dolgot máshogy építteném, de majd ha beszerzek még egy két dolgot akkor lesz szétszedve.
-
F e Z o
veterán
Ezeket a procikat szerintem bármelyik modern jet-plate-es blokk tökéletsen lehűti.

(#65909) varmi2 "Nézd meg ezt, függőlegesen tartva alul van a bemenet.
Persze hűteni fogja, de nem lesz igazán hatékony."Teljesen mindegy hol van a fitting csatija, ha itt is a blokk közepére ármalik a víz, s onnan a széleire...
-
-
Devid_81
félisten
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
MPowerPH
üzenetére
eloben is nagyon minosegi.
en most a nyaron lattam, hogy van uj, es ha mar ugyis van vagy hatfele fitting a rendszerben gondoltam kiprobalom. az also pumpanal van pl a rendszerben.
-
MPowerPH
félisten
válasz
Devid_81
üzenetére
Csereld le. EK Velocity is jo Ryzenre, vagy ha spec kell, de nem tul draga, akkor ott van meg az Optimus Foundation.
En is ezt akartam, csak ido nem volt megvarni, mig megjon, na meg a fedele nem tetszik, en femteto parti vagyok. -
Devid_81
félisten
Urak egy kerdes feletek,
Alphacool Eisblock XPX
Ezzel a blokkal mennyire merjek neki szaladni Zen 2/3 hutesnek?
Mivel a Zen 2/3 ugye nem a cpu kozepen melegszik a legjobban.
Kuka vagy jovanaz' kategoria?

-
MPowerPH
félisten
válasz
Melorin
üzenetére
Azok nekem is.... Pontosabban nekem Bykski. Csak adapterek meg toldok, de igy is szep csomag lesz.
proci985: Nekem az egesz Quantum csalad tetszik, nagyon minoseginek hat. Egyetlen problemam vele, hogy nincs szinvalasztek. Most megjon nekem is a Bykski, meglatom milyen, mert ezekkel meg nem dolgoztam, nem ismerem. De ha ugyan ezt EK -bol kellett volna osszeraknom, akkor haromszoros arat fizetek. Bykski, shippingel egyutt volt £83. Szoval EK -bol ugyan ez osszerakva siman lett volna £200 folotti vegosszeg.
Viszont mivel tetszenek, nem vetem el a lehetoseget. De azokat mar csak merev csore. Es akkor fekete adapter+fitting, es kromozott, szines merev rezcso. Bykskinek van olyan, elore hajlitva.
De a kepekl alapjan jol neznek ki az adapterek, szoval nem aggodok. Ha meg nem, akkor lesz meg egy gepre valo fittingem.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
mondjuk az a reservoir / pump / block combo unit 4U szerverekbe es miniITX rendszerekbe tokeletes lehet. avagy elfer az NCase M1ben.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Kompakt vízhűtések topikja erre!
● Olvasd el a Téma összefoglalót!
● Privát üzenetben szakmai kérdéssel ne zavarjátok a tagokat!
● A topik csak épített vizes rendszerekkel foglalkozik!
● A topik kiemelt témájú!
● Vízhűtés offtopik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Gyúrósok ide!
- OLED TV topic
- Autóhifi
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- PlayStation 5
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Parfüm topik
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- Keresek Xbox Series S / Series X / Playstation 5 konzolokat
- Bomba ár! Dell Latitude E6410 - i5 I 4GB I 250GB I DVDROM I 14,1" WXGA I Cam I Garancia!
- iPhone 15 Pro 128GB 89% (1év Garancia)
- 27% - AOC C24G2AE Monitor! / 1920x1080 / 165Hz / 1ms / FreeSync
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Itt 5700XT-nel mar egy szamodra is ismeros helyzet van :
Nem veletlenul nalam par fokkal melegebb csak a GPU, mint a maximum vizhofok.

Én simán zsugorcsövet, papírt, stb-t rakok ilyen esetben köré. Láttam már pár ilyen sérült fittinget, ezért is írtam.

Grózi