Hirdetés
- Google szolgáltatás (GMS) Huawei telefonokra
- MIUI / HyperOS topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Yettel topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Ez a topic épített vízhűtésekkel foglalkozik, kompakt vízhűtések topikja erre a linkre kattintva érhető el! [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
orion1025
őstag
válasz seniman #42095 üzenetére
Pontosan, de lassan már csak retro-box.
ll-kobe:
Mezei, 100 éves 10/8 csatlakozók, ezek hömbölögtek otthon nagyobb számban, ezért lettek felhasználva.
Egyébként az Ordasi blokk nagyon vigéckedik, elég jó hőfokokat értem így el.
[ Szerkesztve ]
"...300Ft-t adok érte és te állod a postát..."
-
törölt tag
válasz rocketry23 #42089 üzenetére
Vagy egy évig kint volt egy krvaanyad beírás az egyik ismertebb játék leírásában, ennyire figyelnek ra. Hat ja....
De a szilikon es a pvc is műanyag ez fix.
-
seniman
veterán
válasz rocketry23 #42089 üzenetére
A szilikon csövet laposra is szívná egy DDC.
PSN:seniman77-----> https://psnprofiles.com/seniman77
-
-
LLKobe
veterán
válasz orion1025 #42080 üzenetére
Jajj ne húzzatok már le Most kóstolgatom a vízhűtés dolgot, nem fogok egyből 35k-s pumpával indulni. Nekem már így sem volt hangos, még le is lesz szabályozva, és még házon belül is lesz valami rezgéscsillapító cuccon, szerintem elég halk lesz.
Egyelőre csak egy egyszerű CPU kört akarok összerakni egy 120-as radival, aztán ha megy akkor bevonom még a VGA-t, meg bepakolok még egy 180-as vagy 200-as radit.
Through the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!
-
törölt tag
válasz rocketry23 #42058 üzenetére
Azt attól kéne kérdezni aki a Wikin leírta.
-
LLKobe
veterán
Na megvolt a tesztelés. Láma vagyok egyelőre a kérdésben, és sokkal nagyobb zajra számítottam, még 12V-on is elég halk a pumpa. Megrendeltem a DC-DC konvertert, a hétvégén megnézem mennyivel halkabb még 9V-on.
Csináltam egy kis videót, nektek valszeg nem nagy szám, de nekem élmény volt az első vízhűtéses tesztem
[ Szerkesztve ]
Through the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!
-
orion1025
őstag
válasz LLKobe #42071 üzenetére
Pont a hangja miatt száműztem a DDC-t, mert erős a rezonanciája fojtva is, nekem soha többet nem kéne ilyen. Most a legnagyobb pumpám egy HPPS, de kegyetlen, hogy ennyi idő után sincs semmi hangja 12V mellett, pedig nem mai csirke. Sajnos az újabb emelő szivattyúkra is jellemző a hitvány konstrukció, illetve anyaghasználat, pedig közbe-közbe nézelődök, hátha akad valami újabb darab a horogra.
-
Omli85
őstag
válasz LLKobe #42069 üzenetére
Én ioncserélt+G12 (fagyállókoncentrátum) kombóval használom lassan egy éve. És semmi problémám nem volt eddig vele szóval nyugodtan használhatod ioncseréltel teszt erejéig nem lesz semmi baja. Én takarításnál, mosásnál is azzal szoktam öblíteni szóval. Amennyiben ez a combosabb verzió akkor azért leszabályzás nélkül van hangja főként akkor ha van felület amin tud rezonálni. Ellenben még 9V-re leszabályozva is bőven túltol egy CPU+VGA FC rendszert 2 sorba kötött 480-as radival meg egy reserator toronnyal 4L+ folyadékkal ..
[ Szerkesztve ]
ASUS TUF GAMING X570-PLUS, AMD Ryzen 7 5700X , RX Vega 56@64, CRUCIAL 16GB Ballistix Sport LT DDR4 3200MHz CL16, Seasonic PRIME 1200W
-
LLKobe
veterán
válasz Omli85 #42068 üzenetére
Kíváncsi leszek a hangjára... Vettem a helyi PC szakinál 2K-ért egy codegány tápot, ezért nem akartam kibontani a gépből a meglévőt. Beröffentettem a tápot, hát van hangja rendesen, majd megpróbálom kiszűrni közelről a pumpa hangját.
Illetve a kúton kértem desztvizet és ioncserélt vizet adtak, mondván "ugyanaz a kettő", egy teszt erejéig csak jó lesz ez is.
-
Omli85
őstag
válasz LLKobe #42067 üzenetére
Igen mindenképp érdemes a plusz felügyelet mert elég bikás jószág a DDC tud ficánkolni a cső ha beizzítod. Az meg annyira nem móka ha önálló életre kel és tolja kifelé magából a folyadékot mindenfelé a szobába .
ASUS TUF GAMING X570-PLUS, AMD Ryzen 7 5700X , RX Vega 56@64, CRUCIAL 16GB Ballistix Sport LT DDR4 3200MHz CL16, Seasonic PRIME 1200W
-
-
LLKobe
veterán
-
LLKobe
veterán
Üdv!
Megjött a DDC pumpa, szétkaptam hogy megnézzem a vezetékezését, és el is követtem az első hibát
Nem tudom a gyári fedő hogy volt felrakva, merre álltak rajta a csonkok.
Számít ez?Most így van összerakva, hagyhatom így, vagy el kell forgassam rajta a csonkokat valamerre?:
-
mpierre
veterán
Kösz. Mivel apogee hd-m van / lesz beépítve majd a körbe... jó volt látni mit tud. A többi swiftech közt egészen jó az eredménye. Hogy a többi blokkhoz viszonyítva mit tud, az már más kérdés. Ja és van belőle 2db...
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
proci985
MODERÁTOR
a matrixra alapbol fizettel felarat a tuningert (?) es az extra hutesert. erre gondolom hirtelen felindulasbol levizezted,
nem, igen, nemtuningert nem fizettem (raktarsopros akcio volt). hutese a guru3ds hokamera alapjan az egyik legjobb volt a piacon, ehhez kepest a memoriahutest lesporoltak rola es nalam harom kijelzovel a gpu 94 fokon csikot huzott terheles alatt, tulmelegedett es mikrolaggolt. azota egyebkent nekem nagyon gyanus, hogy a guru3d vagy valogatott kartyakat kap, vagy egy legcsatornaban tesztel de minimum a klima friss levegoje alatt. szoval igen, extran fizettem a hutesert, aztan mivel ott mar eppen tul voltam 6-8 hetnyi szivason (egy 6950 2GBvel) a 970em gariztatasa miatt nem volt lelkierom a 290X Matrixot is visszakuldeni, hogy tulmelegedik gyari orajeleken (memoriahibazott, konkretan).
szoval itt volt ket megoldas, vagy visszakuldeni es megint hetekig malmozni a garival (meg elbukni masfel napot levelezessel-csomagolassal-postarajarassal), vagy berendelni ra egy vizesblokkot es megoldani a problemat.
290X topikban viszont mindenkit lebeszeltem rola akiben felmerult. vizen egyebkent jobb, foleg a VRM resze lenyegesen huvosebb a ref 290Xnel, de mivel meg ugy is antituning volt (meg kb a topik leggyengebb ASICja), inkabb vettem egy VTX3D X-Editiont masodik karinak (a ketto egy arban volt). GPUt vizezni egyebkent 2008 ota akartam, szoval ha az ember csinalja, akkor mar csinalja rendesen.
viszont most egy ideig nem lesz Asus kartyam.
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
gyiku
nagyúr
-
-
seniman
veterán
válasz Csokilama #42052 üzenetére
Mint ami közbetétet az EK árult a GPU-only blokkokhoz,a7970-es süllyesztett magjához?Konkrétan PS3 gpu-jához agyalok valami olyan megoldáson,amivel a 4mm-es alu IHS elhagyhatnám.A chip közepén csücsül a gpu-mag a négy sarkán a vramok,ezek fél milliméterrel magasabbak,mint a mag.
Voltaképpen egy cpu blokk fenekét kéne ilyenre kimunkál(tat)nom,már ha kiadja.
-
Csokilama
tag
válasz seniman #42050 üzenetére
Attól függ mennyire sarkára gondolsz, elvileg okés lehet.
Viszont ami aggaszótbb, hogy pl Raystormnál a lamellák a 3mm-ből olyan 1,7-re vannak bevágva(lehet csak 1,5 vagy kicsit több)
Szélétől 13,5mm-re kezdődik a lamellasor.
Személy szerint nem ajánlanám, egy 1mm vastag rézlap jobb megoldás lenne a mag és a hűtő közé. -
orion1025
őstag
válasz seniman #42050 üzenetére
Ha belülről a blokk közepe lamellázott, akkor marad annyi tartása. Rendszeresen polírozok hűtőket és blokkokat, bár 1mm-t nem szoktam sosem leszedni. Ha csavar van az alján, akkor értelem szerűen csak annyit lehet, amíg nem lóg ki a síkjából a feje, bár hivatalosan csavar nem eshet hűtendő felülethez, így ergo ez is lényegtelen, de nem célszerű ennél "mélyebbre" menni, ha ilyen blokkról van szó.
-
seniman
veterán
Köszönöm mindkettőtöknek,igen a réz vastagságára gondoltam. Már csak az a kérdés,hogy a négy sarkában elbírna e fél-egy milliméter vékonyítást.
-
seniman
veterán
Egy érdekes kérdés,milyen vastag talpa van egy cpu blokknak?
-
proci985
MODERÁTOR
válasz deadwing #42043 üzenetére
jaja, egyebkent ment volna, nem azon a kb 4mm helyen mult volna ha a lyukak egyebkent nem kb ket centivel vannak odebb mindket iranyban.
megoldas lett volna a sima atkoto, Matrix Platinum nem lett volna dragabb mint a VTX3D X-Edition (csak a blokk kb 50 euroval). utobbi 50 euro mondjuk indokolhato lett volna, ha az elso Matrix nem lett volna total antituning (1075 a vege 1.25 es 1135 a vege 1.35os fesz mellett) es a tetejeben nem melegedett volna eleg brutalisan meg 290X mertekkel is. szoval ugy voltam vele, hogy nem eri meg a 100euros felarat (atkoto blokkal).
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
Zealot80
tag
Kolega lerendelte az alkatreszeket az uj gepehez de valamivel nem szamolt. Elulso raditol vissza a tartalyba problemas az utvonal (merev csoves megoldas 16/12es csovekkel). Ahogy en latom vagy 1 tucat adapter vagy siman tomlo (16/11nem feltuno es olcsobb is). Valakinek esetleg negativ tapasztalata ilyen kombinalt megoldassal?
-
mackosajt
addikt
válasz ViZion #42028 üzenetére
Ha kidobnám az egyik 360-as radit a gépemből, a fiaim gépét is vízre tehetném az eisberg solo-val.
Csati és cső akad annyi itthon.http://www.opelforum.hu http://hkv.hu "Zuzuval társalogni olyan volt, mint sajtreszelővel rejszolni. Enyhén szórakoztató, de leginkább fájdalmas." by Ford Fairlane
-
Grózi
Topikgazda
válasz hszilard666 #42029 üzenetére
Add el,több jut Aleskára!!!
Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
ViZion
félisten
válasz Jim Tonic #42027 üzenetére
...isten hozott a világunkban
Szerintem a legtöbbünknek legalább 2 db "félvíz" van a fiókban...Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
nagyúr
Szívás ez a vízhűtés dolog. Vettem tartályt, 60 mm magasat, eddig nekem ugye nem volt, de rakok be a könnyebb leeresztési/feltöltési/takarítási procedúra, ill. a látvány miatt. Most kiötlöttem, hogy 110-es jobban passzol, rendeltem azt is. Közben jön még egy 140 mm-es radiátor és egy másik CPU blokk is.
[ Szerkesztve ]
Declare var, not war. - Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.
-
ViZion
félisten
válasz #90933760 #42024 üzenetére
+1
OK, ne forrasszák. De azoknál is sokat javult, akik szimplán normális pasztát raktak oda... Ezért is enyhén faSSág, amit hazudoznak. Kínai paszta, 1$/vödör és kész. NEKIK ócó, user meg szívjon.[ Szerkesztve ]
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
jones965
Modder
válasz Weareus #42023 üzenetére
Főképp, hogy az x64 technológiát az intel nyúlta le az amd-től.
No de ezennel az off témát lezártam itt, van a vizesek off-ja, ott lehet folytatni. -
törölt tag
válasz seniman #42022 üzenetére
Szerintem csak marketing hablaty, egyszerűen olcsóbb és amin lehet spórolni, azon spórolnak is. A nonK procik röhögve elvannak vele így is, a K prociknál meg nincs garancia a tuningra amúgy se, csupán szorzózármentességet vásárolsz vele. Néhány száz MHz emeléssel pedig még azok is elvannak, többet meg nem is akarna az Intel amúgy se, mert több generációt áthidalsz vele, mint kéne. Persze a leleményes user leveszi a kupakot, erre a válasz az ugrik a garancia az Intel részéről.
Nem akarják a Core2 idejében lévő jóvilágot, mikor megvetted a legkisebb E2140-et és középkategória fölé tudtad húzni erőben vagy a középkategóriát felsőkategóriába. -
Weareus
addikt
-
seniman
veterán
válasz Weareus #42021 üzenetére
Több oka is van a forrasztott kupak elhagyásának.Egyik az egyre jobban vékonyodó nyákok.Az Intel magyarázata szerint a forrasztás utáni kihűlés és vetemedés miatt a proci nem feküdne bele rendesen a foglalatba,a hűtő rászerelésénél feszültség keletkezne.A másik indokuk a költségcsökkentés,mivel állítóleg ezeket csak indiummal lehet hatékonyan forrasztani,ami ritka és drága fém.Érdekes módon a jóval olcsóbb AMD procikban futja forrasztásra.
-
Weareus
addikt
válasz #90933760 #42014 üzenetére
Azért kicsit vicces, hogy a proci készítés mennyire bonyolult, összetett, pormentes környezet, mèrnökök, tudósok hada, milliárdos üzemek, nanométeres csíkszélességek, és akkor egy otthoni sufnituninggal kell megvarázsolni a kupakot, hogy a hőátadás jobb legyen, mert a gyárban - kis túlzássan ugyan -, de úgy barmolják rá a lapkára, hogy ott minden van csak nem rendes hőátadás.
Soul of the mind, key to life's ether. Soul of the lost, withdrawn from its vessel. Let strength be granted, so the world might be mended. So the world might be mended.
-
seniman
veterán
válasz mpierre #42019 üzenetére
Skylake-hez létezik valami kis ketyere,amibe belerakod,tekergetsz egy imbusz csavart rajta és lenyesi.Közben a proci meg stabilan rögzítve van ebben a vacakban.
[ Szerkesztve ]
-
mpierre
veterán
válasz seniman #42011 üzenetére
És mi van a i7 6700T-vel? 35W-s tdp... Azt is érdemes lenne megskalpolni? Mert arra is menne a víz, de mindez itx méretben.
[ Szerkesztve ]
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
ViZion
félisten
régi procikon sem volt kupak, szvsz nem raknám vissza, ha már lúd, legyen marhapörkölt!
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
törölt tag
válasz Weareus #42012 üzenetére
Van aki visszarakja, van aki nem. Ha nem, akkor érdemes használni a hozzávaló kitet, amivel a lesarkazás kiküszöbölhető. Valaki szerint úgy hidegebb, valaki szerint a kupak oszlatja a hőt jobban, kimondott tesztet még erre nem láttam, de pár fok lehet csak a különbség.
Alapvetően csak simán ki kell cserélni a pasztát a kupak alatt, de ha utána is rosszak a hőfokok akkor csiszolni kell, mert előfordulhat hogy nem egyenes a kupak vagy akkor nem kell visszarakni a kupakot, inkább ez a döntőbb. Ivy/Haswell vonalon még ha jobban meghúzta az ember a hűtőt akkor a görbület visszahajlott, esetleg azzal lehetett játszani ésszel, de Skylake-et nem lehet meghúzni mert eltörik a proci, vékonyabb a nyák.[ Szerkesztve ]
-
Weareus
addikt
válasz seniman #42011 üzenetére
Kérdés még számomra, hogy delid esetén leszedik a kupakot, rendesen megcsiszolják, polírozzák a procimagot, jóféle pasztát raknak rá és aztán a kupakot visszarakják (mint a videókban) vagy nem?
Most akkor hogy van ez?
Vissza kell rakni a kupakot vagy nem?
Ha nem, akkor a linkelt videókban ők miért rakják vissza?
Gondolom azért kupak nélkül a lapka lesarkazásának veszélye nem elhanyagolható.[ Szerkesztve ]
Soul of the mind, key to life's ether. Soul of the lost, withdrawn from its vessel. Let strength be granted, so the world might be mended. So the world might be mended.
-
Weareus
addikt
Volt itt szó pár hozzászólással előrébb a delidről, gondoltam rákeresek.
Nem gondoltam volna, hogy pár másodperc alatt kivitelezhető satuval, egy darab fával és kalapáccsal.
Lol.
Gondolom azért nem veszélytelen játék.
Mennyit hoz egy ilyen művelet hőfokban?[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Kompakt vízhűtések topikja erre!
● Olvasd el a Téma összefoglalót!
● Privát üzenetben szakmai kérdéssel ne zavarjátok a tagokat!
● A topik csak épített vizes rendszerekkel foglalkozik!
● A topik kiemelt témájú!
● Vízhűtés offtopik
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- OLED TV topic
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Asszociációs játék. :)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Google szolgáltatás (GMS) Huawei telefonokra
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest