Hirdetés
-
Mobilarena
Ez a topic épített vízhűtésekkel foglalkozik, kompakt vízhűtések topikja erre a linkre kattintva érhető el! [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
aktív tag
válasz RockHaRD #82619 üzenetére
Én csöveket kiszoktam dobni, radiátorba, citromsav forró víz, külön pumpával pörgetni szoktam benne 1-2 órát. Próbálkozhatsz ecettel is. Volt olyan esetet amikor ipval kellet átmosnom a radikat mert egyszerűen nem jött ki belőle mással. Röviden ez nagy szívás, nem szoktam megvárni már ezt, évente leengedem, átmosom 5liter sima deszt vízzel, kompresszorral kifújom a maradék vizet belőle, aztán megy bele az új folyadék. Volt olyan radiátor amit használtan vettem, szerintem 20-30 órát ment mire nem színezte már meg sima deszt vizet.
Hátha van valakinek más tippje, amivel 1-2 óra mosás alatt meglehet oldani.
+1 bármivel mosod, mielőtt újra összerakod 2-3 sima deszt vízzel mossad át, ne maradjon benne semmi, a tisztító "anyagból". -
aktív tag
Sziasztok!
Mivel LGA1200 csoport elég offos, itt is felteszem a kérdést.
Lassan épül az ITX új konfig, z590+11700K, akarok neki egy kis OC-t is. Merev csöves lesz a vízhűtés, így ha kész elég szar procit cserélni, pasztázni, szerelni.
Véleményekre, tapasztalatokra lenne szükségem.
Kérdésem a következő mit ajánlotok? Mennyire érdemes belemerülni ?
A, Delid + kupak becsiszolás + miden hova folyékony fém.
B, Delid + Direct Die + folyékony fém.
EK-Quantum Velocity² D-RGB lesz a cpu blokk, alkalmas lehet direct die setup-ra ?
Jó lenne valami normális hőfokon hajtani, ha már adott az egyedi víz.
Köszi[ Szerkesztve ]
-
aktív tag
válasz DroiDMester #81910 üzenetére
Nagyon köszi
-
aktív tag
válasz DroiDMester #81908 üzenetére
Ettől tartottam, de köszönöm szépen a segítséged. kb Gelid Extreme keménységű?
-
aktív tag
válasz DroiDMester #81906 üzenetére
Köszönöm szépen, esetleg valami puhább verzió is van ?
-
aktív tag
válasz DroiDMester #81903 üzenetére
#81902 F e Z o - hát igen ezaz ...
#81903 DroiDMester Van esetleg saját tapasztalatod?
-
aktív tag
Sziasztok!
1- Ki milyen padokat használ/vált be kártyánál ?
GELID GP-Ultimate 15W/MK szoktam rendelni van esetleg valami jobb alternatíva ?
van ez csung márka Upsiren - [link] esetleg ezzel van tapasztalat ?2- 3090 esetében sima backplate elengedő a felső ramokra ? vagy esetleg még rádobni egy ilyet ? [link] Vagy minden kép vizes backplate kell? A kártya vertical-ba lenne nem is látszana.
Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
aktív tag
válasz abridabri #74407 üzenetére
Ne haragudj de ebbe nagyon bele keveredtel. Tök mind1 honnan nézzük, milyen blokk, víz hűtés , vagy keringető szivattyú, vagy kerti szivattyú,amelyik csatorna adott puma közepébe vezet mindig ott fog szívni, ami a szélén van ott fogja kinyomni. Ez a működési elvből következik. amúgy nagyon tetszetős cucc, elég időt állónak néz ki, valószínűleg nem fog össze repedezni mit sok átlátszó pumpa haz és cpu blokk...
-
aktív tag
válasz Walter_White #72638 üzenetére
Én is erre jutottam, csak az meg a másik irányba necces nehogy túl kevés legyen.... gyári kilapulva 0,48-0,5
Nincs valami más márka ami puhább esetleg jobban kilapul ? -
aktív tag
válasz Walter_White #72635 üzenetére
Igen, és igen. Konkrétam szívmasszázst adtam 50-60 fokra felmelegített kártyának
Giga gyárin sehol nem tudok 0.6-7 nél vastagabb rész mérni. Lehet gyárilag valami elb*szott 0,7 pad?[ Szerkesztve ]
-
aktív tag
Sziasztok Mesterek! Profi segítségére lenne szükségem!
Gigabyte RTX 3070 Vision oc-n szeretnék thermal padot cserélni, ez alapján feltankoltam arctic 1mm és 1,5mm padból.
Ma esete szétkaptam a kártyát padok fel, összerakom….Mondom megnézem, hogy GPU rendesen hozzáért-e hűtőhöz. Szétkapom egyáltalán nem ér hozzá gpu a hűtőhöz. Próbáltam hajszárítóval melegíteni, majd nyomkodni, hengerezni hogy ellapuljon….. de semmi.(x5 kaptam szét)
Gyári padok ahol kivannak lapulva ram 0,5mm vrm 0,8mm tekercsek 1.1mm. Ilyen esetben mi a megoldás? Mit lehet tenni? Létezik 0.75 pad ? vagy valami puhább, ami jobban szét lapul? Esetleg van valami trükk?
[ Szerkesztve ]
-
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy gigabyte vision 3070, garis kártya, nincs a hűtőn garanciát védő matracia. Ilyen eseteben garancia vesztéssel jár a gappadok és a paszta cseréje ? Illetve lehet vízhűtés blokkot szerenékrá rakni a közeljővőben...... Csak ha bukó a gari,akkor azért meggondolom... -
aktív tag
-
-
aktív tag
válasz stnorcy #67549 üzenetére
Szia! Én is már 1x besz*ptam. Nem csináltál róla mentést ? Akkor sehogy, külön kell virtual szenzoról illetve octo ( vagy nem tudom melyiket vetted) fülnél eszköz beállításairól. Elvileg frissítésnél megmaradnak a beállítások, utána érdemes gépet újra indítani valamikor az is segít. (bár gondolom ez próbáltad)
-
aktív tag
válasz Devid_81 #67530 üzenetére
Valószínűleg vrm el volt gond, mivel tekercs csak darab kábel, ráadásul akinek van elektronikai ismerete, az tudja hogy, ezekben dc-dc konverter elven működő tápegységnél a kapcsoló frekvencia 200-300-400 KHz nagyságú, így kis menetszámú, vastag átmérőjű lakkozott vezeték van ferrit magra tekerve. Így ott hőmérséklet nem igazán számít, 100-150 fokig kell működnie. Nyilván pontosan tekercs gyártója határozza meg. Ellentétben vrm chipekkel amik hőmérséklet hatására csökken a rajtuk átfolyó maximális áram, illetve ezeknek méri a hőfokát a kártya, ellentétben a tekercsekével. Nyilván ha hűtve vannak tekercsek, lehet pozitív hatása, valamennyire érdemes lehet, mert alapból levegő mozgás van ott ,gyári levegős hűtés esetén.
[ Szerkesztve ]
-
aktív tag
válasz Laraxior #67434 üzenetére
Azt mondták ment, haver hozta kicsit ki kell takarítani. Kalapács tompa felével kopogtatam trunyit. 1 óra forró víz + ecet+ citromsav. illletve műanyag kaparó Nem sikerült megfejtenem miből van. Szerintem valami jóféle aluradiátor + csapvíz kombóval ment.
[ Szerkesztve ]
-
aktív tag
-
aktív tag
-
aktív tag
válasz ericdrawen74 #67377 üzenetére
Nm örülök hogy segítettem illetve most már jó.
-
aktív tag
válasz ericdrawen74 #67356 üzenetére
Én maradok aquacomputer octonál, aki egyszer vesz egy ilyet, többet nem kezd se ilyennel se alaplapok gyári programjával.
-
aktív tag
válasz ericdrawen74 #67341 üzenetére
Akkor azzal a pumpával valami lett
-
aktív tag
-
aktív tag
válasz abridabri #67332 üzenetére
Másik csatin se mutatja akkor bizony valami gond lesz pumpával.
Ne legyen igazam, de azért nem mutatja mert 1x rosszul lett alaplapra dugva, 1 lábbal eltolódva, így +12 voltot kapott a tach (rpm) lámbra, amitől megsérült a pumpába az elektronika. Mutatom miről is beszélek : [link] - Már 1x volt itt valaki ilyen problémával. -
aktív tag
Sziasztok! Gépház csere lesz, kellenének új fehér ventik. push-ba lenne a legtöbb, most Noctua f12 van, de nagyon otvarulnézne ki a fehér házba a f*s barna venti
- Arctic bionix P120 [link]
- Arctic P12 PWM PST [link]
- Noiseblocker ITR-B12X-PS [link]
Ezekről van van valami vélemnény ? Megütik a Noctua f12 szintjét ? -
aktív tag
válasz KAMELOT #67187 üzenetére
Nem igazán értem, légszíves kifejtenéd! Nézd meg a képet, ugyan az D5 motorom magyar gyártású, csak nem EK testben. Most itt ebben akkor mi spórolás ?! Észnékül nem locsolja itt a pénzt valaki, akkor itt az már nem is ember.
Ha van valami negatív tapasztalat, azt szívesen meghallgatom. -
aktív tag
válasz proci985 #67185 üzenetére
De nem alis , nézd már meg a linket ,kérlek .... EZ D5 motor, magyar,
itt meg a kidolgozottság.
Szerintem ezen nincs mit beszélni
Illetve inkább CPU- blokk- Fittingről ment a vita.
De most eldöntöttem, veszek 1 legolcsóbb full fos csung d5 motort, + testet. Aztán munkahelyen beüzemelem. 0-24 használatra, majd meglehet tippelni hány évet fog elmenni. 0-24 ben (az pont 4xannyi mint amit átlagosan használja valaki a gépet kb 6-7 óra). 1,5-2 évet alatt megy = 6 évet.
Legtöbb pumpa azért szarik be véleményem szerint, mert színes folyadék fasza taknyot képez, és megszorul, nem tud forogni, normálisan, ezzel túl terhelődik, ez is besegít nekik.Nem vitatkozni szeretnék senkivel, csak van világ EK-n kívűl is
Illetve sem téged, sem MPowerPH nem szeretném megbántani. De azért még is szakmi fórum,pl ne azért legyen jó fitting mert 3x olyan nehéz.[ Szerkesztve ]
-
aktív tag
válasz MPowerPH #67176 üzenetére
Értem, pumpa jobban kivan munkálva, mint ek, motor meg ugyan az mint magyar, más matricával. csak félbe került link róla [link]
Kialakítás értem, súlyt azt nem, illetve. ek velocity is régi ezekszerint !? ek supremacy-t elvere. 2-3 fokkal
Teszt is van róla.
[link][ Szerkesztve ]
-
aktív tag
válasz MPowerPH #67166 üzenetére
Már ne haragudj,az hogy fele olyan nehéz súlyban, az mit befolyásol ? Vagy te napi 2x szétszedni az egész gépet darabokra? Nem akarom egyik céget se védeni. De az hogy te hibás sorozatba belenyúltál, az nem azt jelenti mind szar. Mervecsöves 400ft os réz fittingeim vannak, már lassan 1 éve, az sem ereszt. Illetve ami nem forgatható fitting ott eleve nem is nagyon lehet gond. Mondjunk ha nem muszáj egyik gyártó forgatható fittingjet se használnám volt nálam szar Ek, TT, no name,alphacool, Bykski forgatható fitting is.....
Illetve ha jól emlékszem, neked is csak a fehér fittingek festésével volt gond nem? Vagy volt ami ereszetet is? Illetve 12e Ft-s barrow blokk hozta intel-en 35eFt-s Ek szintet.
Ez nyilván ez én véleményem. Csak azért írtam mert sokan beolvasnak ide fórumban aztán azt hiszik 50e ftos ek pumpa meg 40e ft ek blokkon kívül más megoldás nincs... ami azért nem igaz.Illetve youtube tele van barrow, Bykski full rendszerekkel. Van olyan csatorna ahol csávó 30-40 gépet építtet. Gondolom ha kalapszar lenne akkor 30.gépet Nem abból építenék.
[ Szerkesztve ]
-
aktív tag
válasz tomcat78 #67160 üzenetére
Teljes mértékbe igazat adok neked, 1x belenyúlt kolléga szarba, attól még lehet jó. Illetve azért számoljuk össze mennyi megépíteni ebből, illetve Ek cuccokból ugyanazt a rendszert. Nekem Fekete Barrow,Byksi cuccaim vannak, mindegyik hibátlan, se megmunkálással, se a festéssel nem volt gond. D5 Házam is barrow + lowara d5 motor.
Eddig Barrow blokkom (ek hoz hasonló, nikkelezett) volt, most EK-Velocity RGB - Nickel + Plexi blokkom van. 1 fok különbség lett, vagy még annyi se. ( 9600k 4.9 ghz, 1.3V, 140W)[ Szerkesztve ]
-
aktív tag
válasz _Horka_ #66984 üzenetére
7.Szerelvények. Leakbizosnak azt mondanám mi nem forgatható. Pl: sima 10/12.7(13) puha csőhöz kompressziós fittingeket. Simán jó aliexpress-ről barrow,Bykski,freezemod vagy nézel használtan itt az aprón.
6. Ebből ha jólemlékszem EK PrimoChill volt hosszútávon az ajánlott. Próbára jó parkitkeres/obis is.
5. Olcsó tartályok mind acryl - ből vannak. Nagyon „no name”-t ne vegyél, de barrow,Bykski,freezemod itt is jó + alphacool ,Phobya
4. DDC is jó lehet , ha vga nem lesz vizezve felesleges szerintem a D5. Ez a legsarkalatosabb pontja. Érdemes minőségit venni. Szokott fent lenni itt aprón, de sajnos elég kapósak. Ha nagyon spórolni akarsz barrow,Bykski, de ezekről 1-2 éves tapasztalatok vannak.
3. Szigorúan mindennek rézből kell lennie, vagy műanyag, nyilván nikkelezett réz is jó. De alumíniumot messziről kell kerülni. Elektrokémia folyamat indul meg eszik egymást.
2. Ami neked elfér , csak réz, sűrű vagy vékony mi miben jobb azt majd itt valaki kiegészíti. Nekem csak ritka lamellás 45mm vastagok vannak. alphacool, de volt nálam Phobya, EK (itt vigyázni kell mert nem metrikus menetek vannak benne) No name, Magicool G2 Slim Radiator, nekem nem volt gondom 1ikel sem.
1. Nézni kell tesztet nagy sokféle van.
+ mindenképp raknék bele szűrőt, illetve hőmérőt(fontos tudni hány fokos a víz, ventilátor beállításhoz nagy segítség). Kezdésnek gyógyszertárban kapható, szűrt, tisztított víz mehet bele 1-2 hónapig nekem is azzal ment amig teszteltem. Utána ek cryofuel clear premix ezzel még talán nem faragott rá senki. Illetve első feltöltés előtt valakitől kell kérned leak tesztert, amivel tudod nyomás próbázni a rendszert.
+ elsőre biztosan nem lesz tökéletes, még 1x tuti át fogod építeni, illetve 1-2 plusz fittinget érdemes venni tartalékban. Továbbá át kell gondolni mi hol lesz ,mert 1db fittinget nem igazán éri meg venni sehonnan sem.... -
aktív tag
válasz TESCO-Zsömle #66959 üzenetére
#66956 TESCO-Zsömle ,#66954 varmi2, HUN_Szuh #66958,
Én nem játszanék 1 percig sem , kell venni egy aqua computer quadro-t és minden probléma megoldódik, venti vezérlés,(PID szabályzás, akár vízhőre) hőmérők(offset-elni lehet). Áramlásmérő, Softveres szenzor, stb... Illetve 1x kell megvenni, aztán akkor nem kell alaplapcserélnél is + 20e drágább lapot venni hogy valami gagyi venti szabályzást tudjon az ember csinálni.msi afterburner on screen display - nekem kiírja a vízhőfokot, csak
HWiNFO modul kellet.
Vannak soft. senzor-ok pl GPU terhelés % akár ezt is lehet az az érték amire a ventiket profilozom.
illetve Tudsz saját senzor-t értéket összevonni, átlagolni módosítani, késleltetni stb stb… -
aktív tag
Sziasztok!
Megakadtam egy radiátor tisztításánál…. Sajnos színes folyadékkal volt használva évekig, és elég jól bele "rohadt". Amit próbáltam, hideg víz + ecet, hideg víz + citromsav, 1 órát hagytam- semmi. Forró víz + ecet + citromsav - inkább rezet kezdte ette nem festék lerakódást.
izoprópil alkohol - 1 éjszakan át. Ez minimálisan elkezdte oldani ( lila volt amikor kiöntöttem belőle).
Mivel próbálkozhatnék?
Mi lehet az oldószeré ezeknek szemét színes löttyöknek ?
Denaturált szesz? Lakkbenzin? Nitrohigító? -
aktív tag
Boldog Újévet!
-
aktív tag
válasz korcsi #66851 üzenetére
Pont most akartam írni, nekem legalul van, és szintén nincs gond. Nem az baj, hogy tartály ki és be menete nagyon közel van? és egyszerűen átszívja a levegőt? (közbe megnéztem e képet, és igen az baja alul megy bele visszatérő, meg onnan szív a pumpa is.)
ek-xres 140 revo d5 pwm – pumpát bedobnék alulra és következő 6-7 évre meg is vagy. Én fél éve vettem aprón 1 éves volt 25e ft. Motor beszarik benne, azt is pik-pak lehet cserélni 😊
Ha low buget megoldás kell, akkor kínai barátainknál néznék szétt.
[link] [link][ Szerkesztve ]
-
aktív tag
válasz HUfantom #66726 üzenetére
Max ugy lehetet volna 1 tartály 2pumpa -2-2 radi. De akkor meg már +1 tarály teljesen elhehet választani a kettőt.
Egy pumpával is meg lehet csinálni, csak kell áromlás mérő mind2 ágba, illetve elkel kezdeni folytani gyorsabb ágat valami csap szerűvel, mind 2 ágon egyenlő legyen az áromlás.
Kb mint padlófütésnél a lakásban. csak ott hőkamerával nézik, mindegyik ág egyszerre melegedik.[ Szerkesztve ]
-
aktív tag
#66601KAMELOT - Nem volt kéznél, illetve 1-2 óra után is nagyon csendes a vga, 65 fokkal. Inkább csak " fun " ból építettem...
#66602abridabri Tudom, csak nem volt kedvem házat cserélni, de szerintem így is jó, 800 venti fordulaton max 50 fok a cpu.
#66606 carr - Garis a vga, illetve szerintem eladom egyben a gépet, és valami mást kipróbálok
#66604jones965 igen, szívóba vannak. Alul azért tud beszívni. -
aktív tag
Sziasztok! Építettem egy gépet unalmamban, gondoltam megosztom veletek.
Radiátor: magicool 240 g2 slim réz
Fittingek: freezemod 2db o-ringes OD14 réz
CPU blokk: Bykski Jet Type CPU Waterblock nickel + plexi
Cső: Bykski PETG OD14
Pumpa: Syscooling SC-P67F PWM 500 l/h
Tartály: Noname Plexi
Áramlásmérő: Noname szerelhető
egész hűtés 35-40 körül volt.CPU: i7 9700
Lap: Asrock B360 Pro4
Vga: Palit GeForce RTX 2070 SUPER Jetstream
SSD: Samsung mve 256 Gb
Hdd 2 TB
Táp: FPS 700W
Ram: G.skill aegis 2x8 gb 3000mhz
Ház: BitFenix Enso RGB
Ventik: radiátor 2x arctic p12 PMM / Ház arctic F12 PWM + Gyári RGB1-2 óra játok után CPU 45-50fok VGA 64-65 mind ezt amellet hogy eléggé csendes
[ Szerkesztve ]
-
aktív tag
Sziasztok! Videokártya Ramra keresek öntapadós sünit ( kis hűtőbordát). Külön blokk menne GPU-ra meg VRM-re. Valami kellene Ramokra is, nem akarok külön ventit odatákolni.
Esetleg tudja valaki hány W hőt termel 1 ram chip ?
Illetve van valami bevált süni ? ( lehet Alis is, nem sos..)[ Szerkesztve ]
-
aktív tag
válasz Tomace91 #66514 üzenetére
Szia! Pumpáld fel, kezd el mozgatni forgatható fittingeket, akkor nem esik le nyomás, nem sziszeg akkor nem lesz vele gond. ( én jártam úgy 90 fokos forgatható fitting volt rossz, hozzá értem és elszisszent egyből). Én mondjuk 0,7-0,8bar megszoktam nyomni simán. 15 percet szoktam rajta hagyni. Kinek van ideje 2-3 órát várni ?!
-
aktív tag
válasz stnorcy #66367 üzenetére
- acrylic vs petg
RGBpx hez info :
csati + pin
Pumpa kérdés:
elvileg egyik v2-es , mi a különbség azt passzolom.
Alin sokszor ugyanazt más eladótól eleve meg lehet venni jóval olcsóbban is.
https://www.bykski.us/ itt össze tudod hasonítani.
Én személy szerint erősebbet venném, 15W - 600 l/h változatot. [link] -
aktív tag
válasz sestertius #66310 üzenetére
1. Építsenek azt nem ajánlanám, kezdőknek. Persze nem lehetetlen, de nagyobb odafigyelést igényel.
-
aktív tag
válasz Tomace91 #66289 üzenetére
barrow + Bykski rendben van, mint márka fittingre.
Arra gondoltam hogy 1-1 db vegyél tartalékba.
"Low buget hőmérő [link] + szenzort barrow-ra cserélném." --> Nem teljesen értem. Az ebben lévő szenzort cserélnéd le a Barrow-ra? Igen
Ez a ventilátor vezérlőt akkor még berakom a listába. - ha az alplapod is tudja faszan akkor nem feltétlenül szükséges, én személy szerint ajánlom.[ Szerkesztve ]
-
aktív tag
válasz Tomace91 #66284 üzenetére
Szia!
Ha minden alakatrészed új, és színtelen EK folyadékot raknál bele, akkor nem élet halál kérdés a szűrő.
Hőmérő mindenképpen kell, nem tudom az alaplapod elkezeli ? nekem ventiáltor vezérlésben víz hőfok fontos alkotó elem.
Én bugáztam 12V 4A régi laptopadapert, majd molex csatlakozót raktam rá, és azzal szoktam a pumpát meghajtani, így nem kell a rendes táppal szarakodni....
Barrow fitting nagyon jó, azt ajánlom! jobb mint no name. 90fok-os ba jó lehet formulamod is.
1-1 darabot érdemes + ba venni.
Low buget hőmérő [link] + szenzort barrow-ra cserélném.
Ami fontos, aranyat ér, valami ventilátor vezérlőt dobnék hozzá.
aquacomputer quadro / octo - ezzel minden betudsz állítani, kerres vissza itt. Jópáran használunk ilyet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Kompakt vízhűtések topikja erre!
● Olvasd el a Téma összefoglalót!
● Privát üzenetben szakmai kérdéssel ne zavarjátok a tagokat!
● A topik csak épített vizes rendszerekkel foglalkozik!
● A topik kiemelt témájú!
● Vízhűtés offtopik
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest