Hirdetés
- Fittyet hány a pesti napfényre a Honor 600
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Redmi Note 11 és 11S - biztos alapra jobb építeni
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Beszáll a Vivo a Pro Max csatába
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Xiaomi 17 - még mindig tart
-
Mobilarena
Ez a topic épített vízhűtésekkel foglalkozik, kompakt vízhűtések topikja erre a linkre kattintva érhető el! [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
tibcsi0407
üzenetére
-
törölt tag
válasz
tibcsi0407
üzenetére
-
törölt tag
válasz
tibcsi0407
üzenetére
Nem bírtam magammal!

EK-XTOP Revo Dual D5 PWM Serial - (incl. 2x pump) €176.06€
EK-RES X3 110 €31.54Ennyiért meg ajándék, ja és ingyen posta van most.
-
válasz
üzenetére
1db pumpával az igencsak jó érték , és kb ki is van maxolva a loopod. 1 GPM (227L ) feletti flow már nem nagyon hoz semmit az okosok szerint , de gondolom te is tudod hisz fent vagy OCN -en.
Sőt még ronthat is akár egy újabb pumpa (+30W hő kerül a rendszerbe ,mivel a D5 -öt a víz hűti ) -
törölt tag
válasz
tibcsi0407
üzenetére
Egyiket sem próbáltam még.
abridabri
Hidegen most 245, melegen 250. -
válasz
tibcsi0407
üzenetére
Nekem első diabló amivel elkezdtem játszani, így nekem még jó

-
válasz
tibcsi0407
üzenetére
Aha.
-
-
Pakmara
őstag
válasz
flashpointer
üzenetére
Ha a nyák oké, akkor csak a blokk lehet. A hosszani oldal melletti ramok rendben vannak a vrm és a gpu köztiek a gázosak. Valamire fel kell feküdnie akkor. VRM padja nem lehet vastag?
-
flashpointer
őstag
válasz
Pakmara
üzenetére
hat most rendeltem meg arctic padot, normalt meg ultrasoftot+ azt a K5 puttyt, de lehet meg egy tizedet is lecsiszolni a blokk anyamenetenek hosszabol, ugyhogy lehetoseg az meg van, EK blokk sajnos nem fer be mert 3mm-el magasabb, ugyhogy elobb vagy utobb mukodni fog.
-
Hoppá !
A D5 mehet a kukába , 8Pack új pumpája tartósabb/kissebb / halkabb / 25-30% al több flow ratet tud mint egy D5
[ Computex 2023: 8PACK £32,999.99 MEGA Modded rig! ] -
Pakmara
őstag
válasz
flashpointer
üzenetére
Valami nincs síkban. Tolómérővel végig lehet próbálni csavarhelyeket, vagy akár a nyák-on az alkatrészeket.
-
dvdbackuper
őstag
válasz
flashpointer
üzenetére
ott egy 20 perces video, hogyan takaritja le
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
tibcsi0407
üzenetére
A Sapphire padozva volt, az tuti..
-
válasz
tibcsi0407
üzenetére
Miscuis, 7900XT ref-en van ilyen. Lehet a 6000-es szériánál nem ilyet használtak, azt nem bontottam.
-
Pakmara
őstag
válasz
flashpointer
üzenetére
Az nagyon ördögtől való, hogy oda ahol nem érintketik megy a vastagabb pad, ott ahol igen oda meg a vékonyabb? Csavarhelyek tuti szintben vannak? Blokkot "megvonalzóztad"?
-
válasz
tibcsi0407
üzenetére
Hááát, nem tudom, nekem az AMD ref kártyán lévő ilyen "portaknyot" biza az etanol nem vitte.
-
tibcsi0407
félisten
válasz
flashpointer
üzenetére
Isopropyl biztos leviszi.
-
flashpointer
őstag
válasz
tibcsi0407
üzenetére
igen eltettem kedvencekbe, talaltam is alkalmasnak kinezot, viszont azt inkabb utoljara hagynam mert nem tudom milyen lehet a vga-rol letakaritani.
-
tibcsi0407
félisten
válasz
flashpointer
üzenetére
Thermal putty: [link]
Korábban linkeltem erről egy Igor's lab cikket -
flashpointer
őstag
válasz
flashpointer
üzenetére
felraktam mindenhova a .75-ot de csak egy nyomatmintat neztem meg: Az problemas lehet ha a padok felen nagyon enyhen latszik az ellenalkatresz de a masik felen meg kb semmi? Azt nem akarom hogy nem jo a kontakt es a VRM/memoriak fele meg izzik. 0.75 es 1 mm kozott nincs semmi, esetleg arra gondoltam hogy vagy egy 0,1 mm-es hovezetofolia pluszba ra, vagy az 1 miliseket kisse osszepreselni 0,8-0,9-re .
mas:
EK CPU blokkotnak a rugoval alatamasztott rogzitojet mennyire erdemes meghuzni, blokkolasig vagy csak ugy mondjaval? -
szbalogh
addikt
Nem értem miért lazsál 4 mag ha 72 szálra adtam 100% terhelést. A teljesítmény is csak 90W/CPU a gyári 145W helyett.
De egyenlőre bíztató a max 40 fok
Sajnos a ventilátort se szabályozta, maxon ment végig, csak standby módban forgott lassabban, tehát a szabályzás működik amúgy. Lehet hogy kéne egy friss bios. Előtte még a Win 10-et kipróbálom, ez most win 2019 szerver.
Matrox g200e integrált video
-
Ghoula
senior tag
válasz
flashpointer
üzenetére
Condoctonauttal és EK 1mm-es padokkal nekem sikerült rendesen összerakni végre.
de ehhez a gyári szivacsok helyett ugye alátétet raktam, igy ha fullrak betekerem a csavarokat akkor az kb hardmount.
Ez a féloldalas lenyomat nekem is megvan, egyik vrm már szétkeni a padot,míg a másikban normálisnak mondható a mintája.
A fenti hőmérsékletek soknak tűnhetnek ,de meleg is van és a vízhez képest meg jó vagyok, mert azt 45 fölé is tudom vinni simán. -
Mindegyik Ultitube res nyomàskiengedő membrànos vagy csak a pro verzió. Olvastam még anno ,hogy trükközni kell a fedéllel ,mert tévesen szvàrgàst jelez miatta a leak tester.
-
Pakmara
őstag
válasz
flashpointer
üzenetére
Csavar helyek magasságát mérted már?
-
flashpointer
őstag
hu tenyleg, a masik oldalon is pont igy van mellette, na majd letesztelem mindenhol .75-el, koszi az eszrevetelt.
-
Pakmara
őstag
válasz
flashpointer
üzenetére
Nem lehet hogy a RAM melletti VRM padok tartják el?
-
válasz
szbalogh
üzenetére
nagyon hardcore. :)Amúgy a gyoskötöző helyett a rugós tömlő bilincs nem lenne praktikusabb?
https://race-shop.hu/csobilincsek/51572-galvanizalt-rugos-tomlobilincs-vegyes-meretekben.html
Vagy sima:
https://race-shop.hu/csobilincsek/67257-rozsdamentes-acel-csobilincs-mini-w4-vegyes-meretekben.html -
flashpointer
őstag
válasz
Shkiz0
üzenetére
amit eszrevettem hogy a .75 os padokba az also felso memoriak szepen benyomodnak viszont a ket szelso sorban nem latszodott ilyen, mintha vagy epp hogy hozzaert vagy hozza sem. Nem tudom a max mem temp mit mutat az osszes memoria kozul a legmelegebbet? Kiprobalom meg hogy a szelson marad az 1mm az also felsore meg .75, habar lehet ugy pont annyival fogja eltartani az 1 milis hogy a .75 os pont nem fog szepen felfekudni
-
válasz
flashpointer
üzenetére
-
flashpointer
őstag
válasz
flashpointer
üzenetére
-
szbalogh
addikt
Meg volt az első indítás a vízhűtéssel
Nektek is tetszik ugye? (
) Egyébként tegnap majdnem megsütöttem a lapot. A ház alján nem minden eredeti távtartót flexeltem le. Az egyik pont összeért az egyik fő táp 2x3 molex 12V-al. De semmi baja nem lett, a szervertáp jól kezelte a helyztetet. Simán lekapcsolt. Szóval szedhettem szét az egészet. Víz le, kibelezni mindent, még egy kis Dremelezés... éjfélre végeztem. Ma meg újra össze. Holnap OS telepítés és megnézem mit szól egy kis kvantumkémiához
Ja a végső állapotban élére állítva tervezem használni ha kifolyik a lé ne a lapra menjen. Valami talpakat kell nyomtatni neki. -
Rendelt már valaki az Aquacomputer.de -ről ? Létezik ,hogy nem lehet kártyával fizetni ,csak banki átutalás vagy paypal 2023 ban ?
Tök macerás külföldre előre utalni , iban meg mittomén, meg több nap az átfutás . 1x szptam vele Casekingnél mikor nem működött a kártyás rendszerük valami hiba miatt. -
F e Z o
veterán
válasz
tibcsi0407
üzenetére
A két radi itt sorosan van kötve, nem párhuzamosan.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
tibcsi0407
üzenetére
Ezazzzzzzz, köszi!

-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
tibcsi0407
üzenetére

Volt az a megoldás amikor egymás mögé voltak pakolva a radik csatizva, azt keresem, és arról volt egy teszt is, de nem találom..
-
turho
addikt
Sziasztok! Ezt hozzatok is bedobom, nem csak a "kompaktba". Szeretnék magamnak egy problémát generálni
a szöveg:Fontos kérdésem volna. Van egy tervem, nehézségtől függően csinálom meg.
A házam tervébe, bogy egységes legyen a rendszer, szeretnék egy vga AIO-t csinálni. Igen ám, de a cpu-ra LF II. 420-ast vettem, és igen elégedett vagyok.
A vga-mra csak blokkot lehet kapni, kész AIO-t nem.
A terv: egy másik LFII 420-ra applikálnám rá a vga blokkot. Így 2 egyforma 420 radiátor lenne, ami látványnak is nyugtatóbb.
A kérdés: az LF AIO-k megbontása a csővégeknél...csinált már valaki olyat? Van egy harisnya, cső,meg a fémsapkák. Ha szedett már így szét valaki AIO-t, van tanácsa?
Gondolom, csőcsonk van rajta.
Vagy ki hogyan csinálná ezt meg? A pumpa elég masszív, az átlagnál nagyobb, elképzelésem szerint maradna.
A radiátor a fő "gondom", mert ha lehetne kapni külön...de én ugyanezzel szeretném, esztétika miatt IS. -
proci985
MODERÁTOR
válasz
ericdrawen74
üzenetére
boven, viszont 755 helyett lehet jobban jarnal egy rendes D5el, arban kb nulla kulonbseg van.
a 200x400 feluletre kb egy 560x140 vagy ket tripla 120as.
-
ericdrawen74
senior tag
Egy VPP755 pumpa és egy 200x400-as radi elég egy 13900k-nak?
-
hackeeeee
Jómunkásember
Korábban, talán ide linkelt valaki egy olyan tesztet, amiben benne volt a radiátorok sorba kötése, és annak hatásfoka, h mennyit is ér. Vagyis, amikor egymás után vannak betéve a radik, talán még Jones is mutatta, h Ő is csinált olyat.
Valakinek megvan ez esetleg elmentve?Köfi

-
mpierre
veterán
Pont ezért javasoltam, hogy kapd szét. Fogkefével meggyötröd és kiderül. A leváló nikkel csak nagy mennyiségben tud valami galibát okozni. Igen vékony rétegről van szó. A pumpa szétdarálja.
A rendszerben kialakuló élet és a színező anyagok durvább dugulást tudnak csinálni. -
Aucor
senior tag
válasz
mpierre
üzenetére
De igen, EK blokk. Nem garis már, igazából használtan vettem olcsóér. Látszott a képen, hogy van egy kicsi folt, de a réz nem látszott. Az esztétikai részét el tudom engedni, egy dolog izgat igazából, hogy vajon nem fogja-e eltömíteni a leváló nikkel bevonat a CPU blokkot például?
-
mpierre
veterán
Elnézve a képet nem gáz, de legalább nem szép. Csak nem egy EK blokkról van szó? Az epdm gyűrű talán megfogja a "kopást".
Ha gyorsan növekszik a felület és még garis blokk, akkor vissza a feladónak, de előtte le kéne levelezni a dolgot. Ha nem garos, akkor valamikor szétkapod a blokkot és ellenőrzöd.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Kompakt vízhűtések topikja erre!
● Olvasd el a Téma összefoglalót!
● Privát üzenetben szakmai kérdéssel ne zavarjátok a tagokat!
● A topik csak épített vizes rendszerekkel foglalkozik!
● A topik kiemelt témájú!
● Vízhűtés offtopik
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- 280 - Lenovo Legion Pro 5 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5070Ti (ELKELT)
- Bontatlan Moleskine Smart Writing Set Ellipse digitális e papír füzet / 12 hó jótállás
- HIBÁTLAN iPhone 11 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4411, 100% Akksi
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro Max 256GB White Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4694
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

)
Grózi