Hirdetés
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Google szolgáltatás (GMS) Huawei telefonokra
- MIUI / HyperOS topik
-
Mobilarena
Ez a topic épített vízhűtésekkel foglalkozik, kompakt vízhűtések topikja erre a linkre kattintva érhető el! [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
válasz gery14 #76099 üzenetére
küldenek érte futárt! a weboldalon írják is a menetét!
[ Szerkesztve ]
-
gery14
senior tag
válasz DroiDMester #76097 üzenetére
Az jo hír elkellet kuldened a rossz pumpát ?
Nekem a muanyag burkolata amint van a 2 cső nincs meg már csak a pumpa maga meg a háza a házát meg megkarcoltam csavarhuzoval mert elnyirodtak az imbusz csavar fejei tele a tokom vele. 6 honapot ment kb// EKWB Custom Loop/ I9 13900K / Rog Strix Z790-E Gaming Wifi /Inno3D 4090 X3 OC /Trident Z DDR5 RGB 6800 cl34 32GB KITT /Masterwatt Maker 1500W Plus TITANIUM /Viper Ultimate/S23 Ultra 512GB 5G//Civic TypeR FK8 Turbo// BMW 35D Stage3 E91Stanced //FirebladeSC59//
-
nagyúr
válasz tibcsi0407 #76095 üzenetére
CPU csere után mindég kell BIOS reset(hátul a gombbal) és új lapnál első indulásnál is, mert azis CPU cserének számít(kitudja a gyárban mivel tesztelték)
-
nagyúr
-
gery14
senior tag
A merlin visszonteladonak számit az EK nak vagy harmadikfélnek ? lessz egy ddc 4.2 es pumpa garoztatasom
// EKWB Custom Loop/ I9 13900K / Rog Strix Z790-E Gaming Wifi /Inno3D 4090 X3 OC /Trident Z DDR5 RGB 6800 cl34 32GB KITT /Masterwatt Maker 1500W Plus TITANIUM /Viper Ultimate/S23 Ultra 512GB 5G//Civic TypeR FK8 Turbo// BMW 35D Stage3 E91Stanced //FirebladeSC59//
-
tibcsi0407
félisten
-
-
törölt tag
válasz tibcsi0407 #76091 üzenetére
El fognak tűnni , inkább a cpu-ról beszélj. Milyet fogtál ki?
[ Szerkesztve ]
-
Moby
addikt
válasz DroiDMester #76087 üzenetére
Én is cseréltem gelidre, de csak azért, mert tönkretmentek az alphacoolok a leszedegetéstől. A subzerot meg azért, mert az egy kalap xar.
-
F e Z o
veterán
válasz DroiDMester #76087 üzenetére
Elsősorban a léghűtéssel rendelkező bányászok cserélték Gelid thermalpadra a gyárit. Azért egy játék vagy egy teszt annyira nem terheli a memókat, mint a bánya.
Egyébként tényleg világbajnok hőfokok!
H2O über alles!
-
nagyúr
Igen az!
És minden gyári(amit adtak a blokkhoz), padok és a taknyos paszta!
Mert ugye itt nagyon sokan szidják hogy milyen szar a gyári pad amit adnak a blokkokhoz, és mindenki cseréli GELID.re.
A 6900xt is ilyen jó volt, mondjuk ott folyékony fém volt a gpu.n!
Ez a 3090. blokk nemfogja meg annyira az áramlást mint a 6900XT, 60LPH val többet megy most maxon mint a 6900XT blokkal
-
törölt tag
válasz tibcsi0407 #76085 üzenetére
Mi lett a rendelésed vége, merlin?
-
Zsohi
őstag
válasz DroiDMester #76082 üzenetére
Azért ez még így is szép, nálam két darab 360-as XR7 radi a házon kívül hozza ezt 400 Wattos terhelésen.
https://ca.pcpartpicker.com/user/Zsohi/builds/
-
Moby
addikt
válasz DroiDMester #76082 üzenetére
Ez a 3090 az alphacool blokkal? K. jók a hőmérsékletek!
-
nagyúr
-
Zsohi
őstag
válasz DroiDMester #76073 üzenetére
Legalább egy órás terhelés alatt hogyan néz ez ki? Illetve egy képet dobhatnál a gépedről is.
-
Joshi
titán
válasz DroiDMester #76069 üzenetére
Köszi az infót. Ha odajutok még lehet keresni foglak.
-
nagyúr
-
Moby
addikt
Mennyivel fújod a radikat? Ez a 27-28 fokos víz nagyon durva. Vagy valami chiller is van?
-
gery14
senior tag
Én is 300ba tudtem elsozni 1 hete a 6900xt-t Ugymond buktam is meg nem is..
A vizes blokkom meg a kutyanak se kell[ Szerkesztve ]
// EKWB Custom Loop/ I9 13900K / Rog Strix Z790-E Gaming Wifi /Inno3D 4090 X3 OC /Trident Z DDR5 RGB 6800 cl34 32GB KITT /Masterwatt Maker 1500W Plus TITANIUM /Viper Ultimate/S23 Ultra 512GB 5G//Civic TypeR FK8 Turbo// BMW 35D Stage3 E91Stanced //FirebladeSC59//
-
Moby
addikt
Azt nem tudom hogy csináltad, de grat hozzá! Itt a hardveraprón ilyen 270-280-ért vannak hirdetve.
-
nagyúr
és a hőfokok is sz.tem nagyon rendben vannak!
Pedig csak a gagyi gyári alphacool padok vannak rajta és a hozzá adott taknyos SubZero paszta
nem gondoltam volna hogy az FC blokkal még jobban is fog menni, mert a FE hűtéssel sem volt meleg
Moby : igen lecseréltem, nagyon jó árban elment a 6900XT még maradt is lóvé belőle hogy megvettem a 3090.et meg hozzá a blokkotÉs még itt maradt a blokk is a 6900XT-ről, bár nem hiszem hogy kelleni fog valakinek
[ Szerkesztve ]
-
Moby
addikt
Lecserélted a Red Devilt 3090FE-re? Én is nagyon gondolkozom rajta, de szerintem nem tudnám eladni a radeont.
-
zolika15
tag
Igen ez a radiátor pumpa kombó lenne a legmegfelelőbb nekem én is ezt nézegettem, a ek új cpu pumpa blokkja jó lenne de 55mm a maximális magasság és ha jól emlékszem ennél az magasabb lesz.
Zoli
-
nagyúr
Én már tegnap felraktam, nagyon fain lett!
Amire figyelj összerakás előtt, tedd fel a hűtést teszt lenyomatra,(padok nélkül) a gpu-t vékonyan kend csak be hogy lásd majd hogy illeszkedett ha leszeded!
nehogy így járj ahogy én tavaly a 6900XT-nél
sajna nekem itt gyári hibás volt a blokk nem megfelelően álltak ki a blokkból a rögzítő csapok(keress vissza itt leírtam mindent részletesen mi volt a gond) és nemrég Moby kolléga is ugyan így járt szintén egy 6900XT blokkal.
Szóval félve raktam fel a 3090.re, de szerencsére itt tökéletes volt a kontakt
és van egy kis módosítani való dolog is, a VGA hátoldalán van 3.db chip ami gyárilag hűtve van, de a blokkhoz nem adtak oda padokat
mutatom, képen bejelöltem
szóval ide nem tervezett az AlphaCool padokat, de szerencsére lehet váni ide 1-1-1.kis kockát a 3mm padokból a 13.as számúból tudsz 2.kicsit levágni, és a 14.esből pedig 1et, így meg van a 3.db a 3helyre!
amit adnak GPU-hoz pasztát a SubZero-t felejtsd el, olyan mint a takony ragad és nem lehet rendesen felkenni, ha van valami más pasztád inkább azt használd![ Szerkesztve ]
-
Pakmara
őstag
válasz tibcsi0407 #76066 üzenetére
Oh, akkor el van eresztve
-
Pakmara
őstag
válasz tibcsi0407 #76064 üzenetére
Azt azért nézd meg a lap manualjában hogy az alsó slotban mennyi sávot kapt ténylegesen a kártya. Az ok hogy fizukailag 16x de nem biztos hogy annyi be is van vezetve.
-
tibcsi0407
félisten
Elkezdtem összerakni a cuccot. Várható volt, hogy semmi sem megy majd egyszerűen... A gépház alsó hűtőtartòjából ki kellett flexelnem egy darabot, hogy beférjen a radi. Utána rájöttem, hogy a vga-tól nem fér el a tartály.
Szerencsére a Maximus Hero-n 2 PCI-E port Van a VGA-nak, így az alsóba rakva a VGA-t talán el fog férni minden. Ha nem, akkor a pumpa átmenetileg kívülre kerül. Holnap reggel folytatom.utdetailing.hu
-
Moby
addikt
válasz zolika15 #76061 üzenetére
Ha sem a DC-FLT nem jó, sem a CPU blokkal egybeépített pumpa-tartály kombó, akkor még van egy harmadik lehetőséged: a radiba épített pumpás megoldás. Ez is befér a H20-ba, de már alig lehet kapni. Régebben árulták lépten-nyomon alin, ma már alig fellelhető. Ezzel együtt szerintem az EK pumpa-cpu blokkja az ideális, az összes helyed szabadon marad a vga oldalon.
[ Szerkesztve ]
-
zolika15
tag
Ek flt80 az első amit néztem, abban az esetben fér be ha vizet kapna a 3080fe is amivel most még várnék egyenlőre, keresgélek, nézelődök, ötletelek. Biztos hogy nem lesz egyszerű, de ennél nagyobb házat nem szeretnék egy dan a4 sfx után ez is nagy, persze tudom hogy nem feltétlen épitett vizre van ez kitalálva.
Zoli
-
proci985
MODERÁTOR
-
zolika15
tag
válasz proci985 #76050 üzenetére
Aio túl egyszerű es nem lehet szépen elvezetni a csöveket, inkább babrálnék vele nekem az építés kikapcsolódás ezt élvezem benne, szerencsére van egy cnc-s haver aki megcsinálja nekem a dolgokat, lehet csináltatok vele egy kis tartályt ami gpu végében el fog férni.
Zoli
-
fonok87
aktív tag
válasz tibcsi0407 #76049 üzenetére
Statikus, szóval áramlástanhoz annyit értek mint a hajdú a harangöntéshez
Truss me, I'm an engineer.
-
fonok87
aktív tag
válasz zolika15 #76045 üzenetére
Na, 3:06-nál ki is derül hogy csalt a youtube-os arc A radiátorra épített pumpához úgy látom tartozik egy kicsi tartály. Ahogy írtam, akármilyen kicsi elég. Egy vizes rendszerben a tartály műszaki meghatározása összesen annyi, hogy: 1, ott legyen az a pont ahol a legkisebb az áramlás sebessége, és 2, legyen a ki- és bemenő csatlakozás fölött hely az összegyűlő levegőnek.
Félre ne érts, nem akarlak lebeszélni a tervedről. Csak előbb tudd, mekkora f.szerdőnek szaladsz neki tátott szájjalTruss me, I'm an engineer.
-
zolika15
tag
válasz fonok87 #76044 üzenetére
Köszi a sok jó tanácsot megpróbálom megfogadni őket az alphacoolnak van egy radija amin 4 1/4 es csati van alul illetve felül ez lenne a legjobb megoldás szerintem, itt pl nincs tartály külön emiatt gondoltam hogy így is meg lehet oldani. A blokk pumpa kombo ez alapján készül, félig meddig egy kisérleti projekt lesz ez ezért is gyűjtöm az infókat.
Zoli
-
fonok87
aktív tag
válasz zolika15 #76041 üzenetére
Végülis az AIO gyártók is megoldják valahogy hogy ne legyen tartály. Pár dolog amire készülni kell:
1. Nem fogod tudni a radit teljesen légteleníteni, ami levegő marad a rendszerben, ott fog összegyűlni. Valószínűleg csobogni fog kicsit.
2. varmi2 említette a víz hőtágulását, ami a levegőhöz képest nagyon kicsi. A probléma az, hogy a víz gyakorlatilag összenyomhatatlan, tehát a kicsi hőtágulásból is adódhat nagy nyomáskülönbség, ha nem marad elég összenyomható levegő a rendszerben. Merev csőnél ebből lehet baj, főleg szivárgás. Rosszabb esetben lerúgja a csövet, de ez szvsz nem valószínű, mert amint megmozdul, kiegyenlítődik a nyomáskülönbség. Csak amikor kihűl, lehet hogy nem a cső megy vissza a helyére, hanem levegő megy be mellette.
3. Irtó szívás lesz feltölteni, és több lépcsőben kell majd, a levegőt összegyűjtő tartály hiánya miatt. Két ötletem van, vagy intézd úgy a beszerelést hogy bármikor hozzá tudj férni egy a radiátor felső síkján lévő dugóhoz; vagy...
...szerintem gondolkozz el azon, hogy elengeded a merev csövet, vagy találsz helyet tartálynak. Bármilyen kicsi elég. Ez pl. odafér egy venti helyre. Létezik ennél kisebb is, mondjuk Alphacool szerver hűtés alkatrészeinél lehet nézelődni. Ha puha csövet használsz, meg tudod csinálni azt is, hogy készítesz "házio AIO"-t, összerakod, légteleníted a gépházon kívül amennyire tudod, majd beszereled.[ Szerkesztve ]
Truss me, I'm an engineer.
-
-
senior tag
válasz zolika15 #76038 üzenetére
Először nem értettem, hogy milyen víz (H2O) házról van szó.
Aztán rájöttem, hogy az A4-H20 amiről írsz.Szóval ilyen esetben egy feltöltő porttal szokás megoldani, lehetőleg a pumpához a legközelebb. Mivel merevcsöves rendszert írtál, szerintem nem ártana egy mini tágulási tartály valahova (esélyesen a feltöltő port is tud így funkcionálni.)
üdv.: Boldog Ferenc
-
zolika15
tag
Sziasztok, tanácsokra lenne szűkségem, adott egy Lian Li h2o ház vizezni szeretnem a procit merev csövezéssel egy dolgot nem tudok kitalálni a feltöltés hogy s miként legyen, 240 radi lesz felül illetve cpu blokk-pumpa kombo, ti hogy oldanátok ezt meg?
Zoli
-
gery14
senior tag
válasz DroiDMester #76036 üzenetére
Átérzem ugyan ez van nekem is belevernek a radikba most szedtem le van egy 3 as szett p12-m azokat raktam be tartaléknak de azok még feszultségel szabályozhatóak csak.. jó hogy maradt venti elosztóm + a lapon egy headert befogtam a p12-k re
-
nagyúr
válasz gery14 #76034 üzenetére
nekem is P12/P14 pwm pst argb van a radikon, de azokkal nincs problémám, tökéletesen teszik a dolgukat.
ezek a ventik teljesen lutri mit fog ki az ember, van a nagyon dicsért Alpenföhn Wing Boost 3 ARGB ből is egy ilyen 3as pakkom ezek 2X annyiba kerülnek mint a szintén 3db-os pakk P12 pwm pst argb, mégis egy kalap szart érnek, 1.hónap után úgy kóvályogtak hogy PULL-ba használhatatlanok voltak mert bele vertek a radiátorba!
-
gery14
senior tag
válasz DroiDMester #76030 üzenetére
A p12 pwm pst argb ket mosr garozatotm fél év uttán elkezdet logni a csapágyazás egyszeruen fortelem nekem 7 db van a gépben... pedig aztán max 50%on tekertek nagyon ritkán.
-
tibcsi0407
félisten
válasz DroiDMester #76032 üzenetére
Jó lesz kezdésnek. Ha majd cserélem a VGA-t, akkor azbisnkap egy blokkot, akkor kell majd még egy radi, meg lehet erősebb pumpa is. Tanulni kiváló lesz ez. Így is beszarok majd, mire összerakom
utdetailing.hu
-
nagyúr
válasz tibcsi0407 #76031 üzenetére
de ezt mondom, ugyan itt merlinnél össze válogatva a cuccokat jobb blokkot, pumpát, fittinget kaptál volna ugyan ennyiből
amúgy meg nem mindenből az EK a leg jobb
[ Szerkesztve ]
-
tibcsi0407
félisten
válasz DroiDMester #76030 üzenetére
Nettó áron kb annyi lett volna az EK, mint ez bruttóban. Sokat költöttem mostanában, ezért döntöttem úgy, hogy kezdő szettnek ez tökéletes lesz.
utdetailing.hu
-
nagyúr
válasz tibcsi0407 #76027 üzenetére
ez így mondjuk lehetett volna ugyan ennyiért sokkal jobb is
ha nem készletbe veszed, ugyan ennyiért jobb cuccokat lehetett volna össze szedni, a BioniX ventik elég szarok, van nekem is itthon 12-14.esből vagy 3garnitúra, fél év használat után csörögtek, zörögtek, sorba kellett kidobálni őket a gépből!
Sima P14, vagy P14 ARGB sokkal jobb náluk!
-
aleister
veterán
válasz KAMELOT #76023 üzenetére
Tudom, hogy "elavult" már a 7. genes i5 és hogy az a bottleneck a konfigban, de alapvetően csak mókolni szeretnék a vízzel. Nevezzük új hobbinak.
Tervezek váltani majd Ryzen 5 7600X vagy 13600K-ra, de az új alaplappal együtt rámenne kétszer annyi, mint most a vízre. Majd, ha elnyugszanak a kedélyek az ukránoknál, és mérséklődnek az árak, akkor fejlesztek egyet. Akkor meg a vizes rendszer áttehető lesz, ha olyan cpu blokkot veszek, ami s1151-re és s1700-re is jó.
Akcok94
Nekem szerintem elég lesz 2db 45-ös 360-as radiátor.Köszi mindenkinek!
Berakom majd ide a bevásárlókosarat, ha összeválogattam mindent. Megköszönnék majd akkor egy véleményt. Még azt nem tudom, hogy merev vagy hajlékony csövezést használjak. Kezdőként lehet, hogy ez utóbbival jobban járok majd.Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
tibcsi0407
félisten
válasz DroiDMester #76026 üzenetére
Végül az Alphacool Hurricane 420 lett Merlintől. Be is illesztettem a képet.
A ventiket lecserélem P14 Bionix-re.
utdetailing.hu
-
nagyúr
válasz tibcsi0407 #76025 üzenetére
És végül miket válogattál össze?...
-
tibcsi0407
félisten
Na Merlinék feladták a cuccot, lehet a hosszú hétvége alatt össze is rakom az új rendszert.
utdetailing.hu
-
tibcsi0407
félisten
válasz aleister #76021 üzenetére
Egyébként sem kell a hűtőknek mindig ordítani. Jól be kell lőni adott hőfokhoz a fordulatokat és meg is van oldva.
Én ezt használom most a géphez. [link]
A víz még úton van, de majd gyanítom, hogy fogok a vízhőfokhoz is asszociálni benne egy venti fordulatot.[ Szerkesztve ]
utdetailing.hu
-
aleister
veterán
válasz tibcsi0407 #76018 üzenetére
Igen, utólag nekem is eszembe jutott ez a verzió. A házban végül is van hely.
Szépen emelkedni fognak így a költségek.Pakmara:
Szoftveresen már egész jó az új AMD-k mérése. De van fogyasztásmérőm is. Ránézek majd este. Igen, ez az elméleti max TDP. Amikor megy minden egység a vga-n. Mondjuk én csak 1000 mV-ig mentem le, a linkelt cikkben meg 900 mV-ig, szóval tudok szerintem ezen még fogni. A procim is alapon megy csak, miközben a szorzózár mentesség miatt kapott 91-es TDP-t. Szóval szerintem ez is inkább csak 60.
Akárhogy is, inkább számolok az elméleti maxxal, nehogy alulméretes legyen a rendszer.varmi2:
Uhh! Nem bíztad a véletlenre.DroiDMester:
Igen, ez relatív. Most 800-zal megy a 3db 12 centis házhűtő venti (Deepcool). Ezt én csendesnek érzem. Gondolom mehetne ez még feljebb is. No meg vannak csendesebb ventik. Mindenképp kell majd vennem 1-1 garnitúrát, mert a háztól nagy eséllyel megválok.Egy kérdés jutott még eszembe a komponensek összeszámolása előtt. Mindenhova kell csatlakozó a csövekre, vagy van olyan részegység, amiben ez a konstrukció része? Alphacool cumókat néztem a korábban említett RX6800 blokk miatt. Ha jól számolom így 10 csatlakozó kell majd (2x /2 radiátor + 2 blokk + tartály/).
[ Szerkesztve ]
Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
nagyúr
-
varmi2
nagyúr
válasz aleister #76016 üzenetére
Bár csak egy cpu van hűtve. De a legmelegebb napokban sem volt 34C melegebb a víz, ilyen időben a 25C sem éri vel. Extra halk max cpu terhelésen is, de ennek ára van: van egy alphacool 420mm radiátor 45mm vastag(3*14cm venti), és van egy alphacool 240mm radiátor 60mm vastag. Persze ez még elbírna egy vga-t is így, korrekt hangon.
[ Szerkesztve ]
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
aleister
veterán
válasz DroiDMester #76015 üzenetére
Basszus akkor mekkora radiátor kell ehhez a 341 wattnyi konfighoz, hogy a ventik csendesek maradjanak?
60 mm magas 360-as p/p-ben? Vagy egy 480-as 45 mm magas?Oké, a vga powlim-je -7%, és 1000 mV-re alulfeszeltem, de ez minimálisat hoz csak a konyhára. Tuti még így is van vagy 200 watt a TDP.
-
nagyúr
-
aleister
veterán
válasz Pakmara #76012 üzenetére
Köszi!
Úgy látom, hogy ilyen 55-60 fok körül van sok vízhűtés komponens hőtűrő képessége maximalizálva. Az i5-7600K 91 watt, az RX6800 250 watt TDP-ű. Ez összesen 341 watt. Igaz alulfeszelem őket, de most számoljunk a gyári értékekkel.
Ez alapján ha veszek egy worst case scenario-t, és nyáron mondjuk 30 fok lesz a nappaliban, akkor 10 fok vízhőfok emelkedéséhez 45 mm magas 360-as radiátorhoz, egy oldalról fújt ventivel 1850-es fordulat kell.
Viszont megtehetem azt is, hogy hagyom egészen 20 fokot emelkedni a vizet, ami így még 50 fok körül megáll. Ekkor felezhetem kvázi a DTP-t? A 360-ből lesz 180? Így elég lenne a 30 mm magas 360-as radiátor 700-as fordulat közeli ventikkel....vagy egy 240-es hőcserélő 1300-at forgó légkeverőkkel.Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
-
aleister
veterán
Egyébként ti szoktátok is méretezni a rendszert, vagy vesztek valami jó nagy radiátort simán?
Pl ebben a táblázatban a függőleges tengelyen a W/10DT mértékegység hogy értelmezendő pontosan?
-
gery14
senior tag
Egy év uttán most eresztettem le a rendszerem ek blood red volt benne atmostam a radikat stb semmi lerakodas semmi trutyi a rendszer szuroben az ek merev csovek sem mattultak be simma forro vizzel átmostam pedig rosszra számitottam legalább rajottem miert ment ell a víz szint a proci bekotesnel az egyik cső picit eldeformálodot amit ujjal hajlítottam es nem vettem akkor észre
[ Szerkesztve ]
-
Zsohi
őstag
válasz Shkiz0 #75989 üzenetére
Nekem az inkább algának, vagy iszapnak tűnik. Az EK cryofuel-lel nálam is voltak hasonlóak mindenféle egyéb más problémával együtt, és azóta én már csak is kizárólag Mayhem lötyit használok, eredetit vagy az átmatricázott Corsair XL8-at.
-
gaben22
senior tag
válasz mpierre #76003 üzenetére
Ha F e Z o-nak igaza van és tényleg "forrasztási" pont, akkor lehet esetleg flux residue is, de az meg miért 1 évvel később kezdene el oxidálódni vagy belemarni a felületbe (feltételezve nem no-clean fluxot használtak, mert remélem EK-nál csak azt használnak).
Eladó cuccok: Forza Audioworks - Copper Series IEM Mk2 IEM kábel
-
mpierre
veterán
válasz Shkiz0 #75989 üzenetére
Nekem pontosan ilyen az r9 390 blokkom, ami alól a vga már rég elkelt. De az asrock x299 taichi xe-re való monoblokk is elszíneződött pont ugyan így. Azt még használom. Lehet megkérdem az EK supportot, hogy mégis mi van ilyenkor. Amúgy is keresek spc-60 pwm pumpát tartaléknak (persze már nincs, csak tartállyal együtt...).
Sajnos nem jön le. Nem távolítható el. Polírozni nem álltam neki, de sem ecetsav, sem citromsav nem szedte le. És a fogkefés sikálás sem segített. Nálam alphacool eiswasser a közeg.
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
Joshi
titán
válasz Shkiz0 #75999 üzenetére
+ (#76000) hpé
Rozsda nem lehet, mert ezek réz blokkok nikkel bevonattal. Az valami lerakódás simán tisztítható. Én még olyan vizes rendszert nem láttam, ami évek múlva kristály tiszta maradt volna. Igen,1-2 évente célszerű kitakarítani mindent. De mondom, ha Acetál tetős blokkod lenne észre se veszed a lerakódásokat. Most akkor az Acetál tetős blokkok nem koszolódnak?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Kompakt vízhűtések topikja erre!
● Olvasd el a Téma összefoglalót!
● Privát üzenetben szakmai kérdéssel ne zavarjátok a tagokat!
● A topik csak épített vizes rendszerekkel foglalkozik!
● A topik kiemelt témájú!
● Vízhűtés offtopik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Asszociációs játék. :)
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Samsung LCD és LED TV-k
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- LEGO klub
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest