- One mobilszolgáltatások
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Xiaomi 12X – kicsi a bors és hűvös
- Mi várható 2025-ben a mobilpiacon?
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Poco X5 Pro - ránézésre jó
-
Mobilarena
Ez a topic épített vízhűtésekkel foglalkozik, kompakt vízhűtések topikja erre a linkre kattintva érhető el! [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
NorDezs
senior tag
válasz ViZion #21298 üzenetére
Igyekeztem! Még a vinyókon gondolkodom, hogy egy silent boxba beledobom őket. A ventik 5V-on mennek, így torony magasan a vinyó és a legendásan halk D5 hallatszódik csak.
Amúgy VGA blokkal volt szívás. Eredetileg gyári 7870-re volt, nekem meg HIS van. A két kártya felépítésa 99,9% megegyezik, kivéve, hogy a gyárin van két kondi egymás mellett a felső élnél. Na nálam ez egymás alatt van, dehát ugye az ember legjobb barátja a kutya, a második meg a flex, így kicsit kezelésbe vettem a blokkot, és aztán szépen felment
-
-
NorDezs
senior tag
Összeraktam végre én is vízhűtésem. Dobok pár képet, bár sajna a VGA tápkebelét még nem sikerült lecserélnem harisnyázottra, de ami késik nem múlik.
A ventiket hogy érdemes felrakni? A monstára egyértelmű, hogy kell a push-pull, de a slimre melyik a jobb push vagy pull? Van egyáltalán érdemi különbség?
-
L1ZRRR
senior tag
válasz Snip3r_HUN #21294 üzenetére
Értem, mindenesetre szép.
You see, u believe that if a fridge falls off a minivan, you better swerve out of its way. I believe it's the fridge's job to swerve out of mine.
-
válasz #90933760 #21291 üzenetére
Kiderült, valami scriptet ad -nak neveztek el, AdBlock meg letiltja... Már megoldva.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
L1ZRRR
senior tag
válasz Snip3r_HUN #21290 üzenetére
Nekem a letisztultság kategóriába már nem fér bele.
Egyébként szép a gépezet, ha VGA-t be vizezted volna, akkor talán esztétikusabb lenne a csövek szempontjából.[ Szerkesztve ]
You see, u believe that if a fridge falls off a minivan, you better swerve out of its way. I believe it's the fridge's job to swerve out of mine.
-
L1ZRRR
senior tag
válasz Snip3r_HUN #21274 üzenetére
Nem csúnya, de én azt a matricát le szedném, de serényen a radiátorról.
-
Próbálni ér, előbb legyenek vizes eredmények, mert anélkül nincs mihez mérni.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
-
ThodEE
őstag
Nekem ha 35fok fölött van a vizem már azon gondolkozok hogy viszább vegyek e a prociból vagy VGAból, 40fokon csak akkor megy a víz ha a szobába már 36van, 50fokos vízem még sosem volt de belegondolva egyből lekapcsolnám
http://picasaweb.google.com/116647084346941867867/1155?authuser=0&feat=directlink
-
Hát az alap kiinduló víz ami valamit ér az 40 k felett kezdődik. VGA-ra a blokk az meg horror, drága móka, 25 k induló kb. Pontosabbat mondanak majd, vagy aquatuning.de-n körbenézel.
-
Pacy
aktív tag
Sziasztok Urak! Jó ideje szemezgetek a vízhűtéssel. Nézegettem is több kevesebb sikerrel. Szeretném ha a jelenlegi házba tudnám valahogy befabrikálni. Elvileg kettő ( javítsatok ki ha tévedek) 280mm radit tudnék elhelyezni. Felülre és előre. Mennyire boldogulna ezzel a konfiggal egy közepes vagy jobbnak mondható pumpaval? Elegendő lenne a 4770k-ra és az r9-re? Vagy teljesen rossz a felállás? Egyáltalán bele tudnám zsúfolni a gépbe a cuccokat? Mennyibe fájna amúgy a dolg kb? Kíváncsi vagyok mit ajánlotok nekem Ti hozzáértők. Válaszokat és segítséget előre is köszönöm szépen!
-
Csak ha szivárgás vagy kilöttyenés van, akkor nekem egy papírtörlő és +5 perc száradás, Neked meg fél óra szopcsizás... Ha jobb akkor vajon miért nincs senkinek (illetve minimális lehet, de nem találtam)?
Más is akart ilyet:
http://www.tomshardware.co.uk/forum/269622-29-mineral-water
bocs, de besz@rt megint a link gomb, sőt, az összes gomb...Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
_SPD_
tag
válasz BlackPriest #21276 üzenetére
Én megmondom neked őszintén, hogy egy jó műszerolajra gondoltam, mert a baby olaj az habzik... De 50 fok küröl egy jó 0w30-as motorolaj is már szép híg...
-
BlackPriest
őstag
mineral oil vagy baby oil (gondolom nem gyerekből sajtolják )? amivel szokták az akváriumos gépeket is hűteni.
Bogár nélkül lehet élni, de minek?!_______________________________________________ Elnézést, hogy nem illik bele a véleményem a világképedbe.
-
_SPD_
tag
válasz jones965 #21273 üzenetére
Takarítási időintervallum sztm minimum a duplájára nőne... mert nem koszolódna annyira. A rendszerben maradt vízzel te mit csinálsz? Ugyan az a téma. Én egy jó mosószeres, JÁRos vízzel átforgatnám és már kint is van. Sztm sokkal több hőt tudna elvinni mint a víz, igaz nehezebb visszahűteni is... Igazából hőmérsékletek ugyan azok lennének csak nem dzsuvásodna el olyan hamar.
Persze ez egyéni gondolat... még nem gondolkoztam milyen olaj lenne a legjobb... ami nem eszi meg a csöveket, mert a pumpának biztosan nem árt főleg ha elég folyékony...
[ Szerkesztve ]
-
_SPD_
tag
Sziasztok!
Próbált már valaki víz helyett valami alacsony viszkozitású olajat tölteni a rendszerbe? Lehetséges lenne? Azért az nem koszolódna annyira, meg nem algásodna meg trutyisodna annyira sztm... a réz és nikkel felületeken sem... vagy rosszul gondolom?
-
törölt tag
válasz Phvhun #21270 üzenetére
A radi 7k körül, a tartályos DDC 7-10k körül attól függ aprón mennyi van épp, a 260-as szivattyú is ilyen 7-10k körül. A csatlakozók meg nem tudom, én utálom az ilyen csatlakozókat fillért nem adnék érte, de talán 2-300Ft darabja bár változó mert a T meg a derékszögű, elosztó picit drágább. A blokk az cuki, de sajnos értéke max 5k de az is azért mert van rá tonna lefogató. Teljesítménye nem eget verő ma már az ilyen átfolyós blokkoknak, de rossznak se rossz.
Ez így saccra, vizes cuccoknak eléggé ugrál az áruk.Szerintem építsd be a gépbe.
[ Szerkesztve ]
-
Phvhun
őstag
Van egy régi vízhűtő szettem ami a polcon porosodik, és gondoltam akkor inkább eladom, úgysem fogom már használni, tudnátok rá mondani valami körülbelüli árat, hogy mennyit érhet?
Meg van egy halom lefogató keret is azt hiszem 1150-1155 kompatibilisek:
Eladó szinte új Sennheiser HD 660S2 jóárasítva - HardverApró profilomban
-
válasz #90933760 #21268 üzenetére
Most tervezem a házat neki. Ezért érdeklődöm. Dobok rá majd 2 nagy CM ventit, kész.
-
Cyberneko
tag
válasz BlackPriest #21266 üzenetére
Es raadasul, milyen haz, es honnan hallgatva.
Nalam 3 eltero hangja is van a gepnek, attol fuggoen, hol hallhatjak.
Az asztalnal ulve van egy nagyon halk, de eszlelheto szamitogephangja (12-es venti surrogasa, a tetejen radinal. az asztal mellol ez a leghangosabb), az oldala iranyabol egy brummogas (a nagy venti csondes, de fura, mely hangja van), elorrol meg a vinyok ciripelese, ami hallhato. (meg amikor 12V-on volt, a pumpa hangja. Nah, az tenyleg hangos volt
Mobilos hangmerovel(pontossaga megkerdojelezheto) meg sehol sem hangosabb 30db-nel. -
BlackPriest
őstag
válasz ViZion #21263 üzenetére
mi adódik össze? 20db a venti, de milyen frekin? a vinyó más sebességgel forog, más tartományban ad ki hangot, mint a vga ventije, stb. ha leraksz egymás mellé három ventit, atótl is függ a hangerő, hogy hol ülsz, a hanghullámok ott épp felerősítik vagy kioltják egymást, esetleg más magasságú hanggá interferálnak. lehet, hogy a gép mellett ülve lesz egy zavarú zúgás, amit 20 centivel arrébb nem is hallasz
Bogár nélkül lehet élni, de minek?!_______________________________________________ Elnézést, hogy nem illik bele a véleményem a világképedbe.
-
-
törölt tag
válasz ViZion #21263 üzenetére
Na pl, az air penetrator az neked ide jó lenne és azzal messzebb is tehetnéd a radit. Csak annak azért nagyobb szélzaja van és ugye ehhez a mutatványhoz pörgetni is kell. Neked meg pont halkság kéne.
Akkor meg inkább dobj rá valami ultrahalk ventit a radira, vagy akár a Scythe vékony ventijét. + a házszellőzés. Úgy már talán. Bár nem tudom, nekem mindig betegen túlméretesek voltak a radik szóval azok leszarták milyen venti fújja őket meg hogyan. -
válasz spanglee001 #21258 üzenetére
Valamilyen szinten csak összeadódik, amúgy csak a leghangosabb komponenst hallanánk.
Cris99: köszi, sejtettem én...
Baltoa: jah... akkor újratervezéééés... lassan több ház tervem van, mint Jonesnak vagy BaluC-nekCyberneko: Most kicsit visszafogva a procit, nálam is megy a BF3 passzívan, mondjuk elég melegecske.
Melóra elég a vas, sőt, nekem játékra is, így nem herdálok rá egy darabig. De a játékok "fejlődnek", meg kell majd jobban rántani a procit biztosan, csak nem akarok akkor utólag okos lenni. Mondjuk az új VGA-val szinte minden ultra BF3-ban és nem döccen fHD-ban, fps meg nem érdekel, amíg nincs egy szint alatt, nekem mindegy hogy 70 vagy 90...
Ilyen van egy db, meg a Fractal 14 és 12 cm-es ventik... Lehet még egy CM-et rádobok, idle szabályozva/lekapcsolva esetleg csak nem lesz hangos...
Köszönöm a segítséget!
-
seniman
veterán
-
Cyberneko
tag
válasz ViZion #21257 üzenetére
Nalam a Cosmosban egeszen efektiv volt a ventilator nelkuli 240-es radi a tetejen, ugy, hogy a tobbi nyilast, ahol kimehetett a levego leragasztottam, es csak a nagy oldalventi nyomta befele a szelet. (+ a vinyoknal egy 5Vre lekorlatozott 12-es)
(Pontosabban lenyegesen jobban hutott, mint a tenyleg passziv radi. Telen-tavasszal eleg volt idle-ben.*)
Szoval, szerintem van benne lehetoseg.
Tehat ugy erzem, hogy ha rendesen atszelozik a radi, tehat nem marad benne a meleg levego, akkor nem kell, hogy kozvetlenul fujja.*Igy nyaron a 240+360-as (mindketto elegge vekony) radi a hazban, ventikkel, ami oke. Mondjuk a 360-as gyakorlatilag a haz kozepen van, es onnan fujja kifele a venti a meleg levegot, szoval, messze nem igazan hatekony.
a 3x20decibeles venti egeszen csondes, de teljes csondben hallani fogod, nem azert, mert hangja lenne, hanem mert nem egyszerre forognak. Valahol a hallaskuszob alatt lesz benne valami zavaro. (Marmint a egydarab 20db-hez kepest)
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Attól függ a radi milyen sűrű. De mivel a ház többi részén mindenképp könnyebben fog a levegő távozni így a radin alig fog átmenni valami. Jobb lesz mintha passzívan próbálnád, de gyengébb mintha rajta lennének lassú ventik. Hogy ez elég-e attól függ mekkora is ez a radi meg mennyi hőt kéne eldolgoznia. A te elképzelésed a szerverhűtés féle megoldással lenne jó ahol azok a beteg ventik fújnak mint a barom át az egész racken. Gyanítom neked a hangerő fontos lenne.
Le kellene szigetelned az egész házat hogy csak a radin menjen át. Vagy pedig max úgy hogy a venti fújja a radit de 5-6 centinél nem messzebbről. Már úgy is egy csomó levegő elvész.
[ Szerkesztve ]
-
spanglee001
addikt
képlet nincs de úgy tudom hogy pl: 100 decibel az egy hangerő 101 decibel az előző duplája 102 a 101 duplája. A 40 db az nagyon hangos, ha van 10 db 20decibeles ventid az 20 decibel marad nem adódik össze.
Viszont ha a venti nem a radin van sokkal rosszabb a hatásfok, biztos volt aki már lemérte.netezős pécék eladóak néha :D !!!!44!4!!négy
-
Olyan kérdésem lenne, hogy ha a ventik nem közvetlenül a radin vannak, akkor az mit jelentene hűtésben? Értem ez alatt, hogy pl házventik fújnak be, és csak a radi felé távozhat (meg a VGA, táp és a rések ) a luft, akkor az mennyivel rosszabb, mintha a ventik a radin csücsülnek? Kevés ventivel jó hűtést szeretnék, a közel 40×40 cm hőleadó már megvan, csak az elhelyezés...
Másik a decibelek kérdése... 40 db már hangos, viszont ha van 3 venti ami 20 db @12 V (és lejjebb is lehetne venni), akkor azok összességben milyen hangosak? Van erre képlet vagy ilyesmi?
-
mrbig25
őstag
válasz echterion #21252 üzenetére
A kerregés az 5.25"-ös DC-LT tartály sajátja.
Később adtak hozzá vastagabb tömítést, azóta pedig készült egy V2-es változat is.
Mivel már csak a V2-es változat van jelenleg gyártásban, ezért külön ezt nem jelzik...emiatt nehézkes lehet kideríteni, hogy Neked éppen milyen van/volt....
-
SkyS1gn
félisten
válasz mrbig25 #21248 üzenetére
Nekem egy ilyenre van kötve az igaz, de maxon is löki a vizet és full csendes.
Maxx ezen is pedig 12V.
[ Szerkesztve ]
Tech addict, $TSLA and Tesla owner, geek.
-
mrbig25
őstag
válasz SkyS1gn #21247 üzenetére
Két darabom is volt, különböző szériákból /egyet vettem a megjelenés után nem sokkal, egyet pedig később, amikor már fordulatszám visszajelző is volt rajta/ és engem mindkettőnek zavart a hangja 12V-on. Próbáltam vastagabb tömítéssel, lazábbra húzott csavarokkal...stb, de nem változott a dolog. Természetesen nálam is volt szivacs a pumpa és a rögzítés között.
A jelenlegi 18W-os, PWM-es DDC-m hangja kevésbé zavar 12V-on. Lehet, hogy nagyobb a DDC hangereje, de "kellemesebb", mélyebb hangja van, amit én személy szerint jobban elviselek.
...
-
mrbig25
őstag
válasz Csokiii #21244 üzenetére
Nekem egy darab DC-LT is hangos volt, ha 12V-on járattam. Szóval 2db esetén is biztosan le kell őket szabályozni, hogy csendesek legyenek. Természetesen nem volt olyan hangos, mint egy DDC, de a méretéhez és a teljesítményéhez képest nekem hangos volt.
Viszont, ha van egy megfelelően erős ventiszabályzód, akkor inkább a DDC-t ajánlanám, 7-8-9V környékére szabályozva már kellemes a hangja.Ha pedig nem zavar a hang, akkor simán DDC.
[ Szerkesztve ]
...
-
Csokiii
aktív tag
Szerintetek melyik jobb? Egy DDC(10w) vagy két darab Alphacool DC-LT egyilyen tartályal?
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
válasz BlackPriest #21238 üzenetére
A legjobb ha megkérdezünk olyan embert aki fagymentes helyen él és van autója hogy ő milyen hűtőfolyadékot használ, szerintem valami adalék anyag van a folyadékban az tuti. Esetleg a neten is utána lehet nézni.
Egyébként az élet utat tör magának még mostoha körülmények között is, csak a jelenlegi ökoszisztéma törékeny de attól még vannak szívós élőlények. -
válasz seniman #21241 üzenetére
De, igen... Bacsis mindennel hűtött már. Pasztának lekvár, folyadéknak tej... ami meglepően jól viselkedett, csakhát bomlik a szerencsétlen...
-
seniman
veterán
válasz spanglee001 #21240 üzenetére
Szerintem még egy teszt erejéig sem próbálta ki senki
PSN:seniman77-----> https://psnprofiles.com/seniman77
-
spanglee001
addikt
válasz BlackPriest #21238 üzenetére
szerintem még senki nem próbált a több 10 ezres (de inkább több száz ezres) rendszerét csapvízzel, már csak a vízkő is eltömítené a rendszert. Bár rövidtávon nembiztos hogy gond lenne vele
netezős pécék eladóak néha :D !!!!44!4!!négy
-
echterion
nagyúr
válasz Cyberneko #21233 üzenetére
Én még nem láttam fekete fagyállót, de mintha tényleg írt volna itt ilyesmit Baboss kolléga. Mindegy, nálam ez a veszély nem áll fenn szerencsére, macskám nincs, a gyerek meg nem jár arra (ha akarna se tudna), amerre a gépes cuccaim vannak.
Az algához meg annyit, hogy nekem nem volt kedvem kipróbálni, inkább hallgattam az itteni kollégákra. Így egyszerűbb volt és sokkal többe sem került, két kocsi meg egy vasaló mellett mindig van itthon fagyálló meg desztvíz.
[ Szerkesztve ]
-
BlackPriest
őstag
válasz ViZion #21237 üzenetére
én csak kérdeztem. gondoltam hátha valakinek már algásodott be és reális a dolog. de azt sem tartom kizártnak, hogy sokan tolják csapvízzel és nincs algájuk, tapasztalatokat vártam, nem beszólást
-
válasz BlackPriest #21236 üzenetére
kísérletezhetsz, nem tilos. Hátha Neked steril az egész rendszered. Biztos mindenki viccből rak alkoholt vagy valamit a vízbe. Majd jól megmutatod és hálásan gondolunk rád.
Bocs a beszólásért...
Csapvízben a vas, a kalcium és a többi sók meg még rosszabbak... lerakódnak, rontják a hőátadást. Biztosan sokan vannak, akik kifizetik a sok pénzt a vizes cuccokra, majd 200 Ft desztvíz helyett csapvizet töltenek bele... Normális háztartásban a vasalóhoz, párologtatóhoz is van otthon desztvíz, szal. érdekes elméleteid vannak.[ Szerkesztve ]
-
-
válasz Cyberneko #21233 üzenetére
Baboss volt, éjjeli szerelés közben. Persze, ez velünk nem történhet meg... Hisszük mi. Másik, h itt is 2 gyerek, kutya, stb... Alkonek töményen frankón büdös.
BlackPriest: barna algák pl. pont a fényszegény helyeket kedvelik...
[ Szerkesztve ]
-
BlackPriest
őstag
amúgy az algásodás mennyire reális veszély? az én gépem pl fényt nem kap, az alga gondolom a gyorsan áramló vizet nem kedveli, a meleg még beleférhet, a desztvizet nem tudom
-
Cyberneko
tag
válasz echterion #21231 üzenetére
Valahol feljebb irta anno valaki, hogy sikerult beleinnia a fagyalloba, kola helyett.
Es akkor itt vannak a sokat emlegetett macskak.
Es meg a rendszerem csovei is kekek, tehat meg a szine sem gyoz meg.
Ugyhogy, inkabb a fagyallot meghagyom a kocsiba, meg a minuszokra. ^_^ -
válasz spanglee001 #21229 üzenetére
Nagyon rosszul tudod... Alkoholt igenis használtak, fagyállók anyaga is egyfajta alkohol, az etilén-glikol...
Magam alkoneket használok, ami tisztaszesz+ ketonok (aceton) így van egy kis szaga, tutira senki nem issza meg, cserébe nem algás, nem csapódik ki, víztiszta marad sokáig. Nem oxidál, semmivel nem lép reakcióba, éramot nem vezeti. Előző tulaj festék maradékát kioldotta a radiból... Lecserélés után már nem volt több gond.
-
echterion
nagyúr
válasz HUfantom #21228 üzenetére
Te is leülhetsz, mert az ablakmosóba nem fagyállót raknak, hanem téli ablakmosó folyadékot.
A kolléga a hűtőrendszerre gondolt, ott van folyamatos mozgás, az ablakmosó motor meglehetősen ritkán megy, nem lényeg a kenési kérdés. Van, hogy az ember hetekig nem kapcsolja ugye be...Mellesleg, hogy on is legyek, én a 10% fagyálló + desztvíz kombóra szavazok. És kibírom anélkül, hogy meginnám.
-
SkyS1gn
félisten
válasz spanglee001 #21229 üzenetére
Nekem volt a gépemben alkohol+ioncserélt víz, semmi gond nem volt.
Most már több mint egy éve Mayhems Pastel Ice White-ot használok, természetesen volt cserélve mert bővítve lett stb de nem volt vele gondom.
-
spanglee001
addikt
válasz HUfantom #21228 üzenetére
valamit félre értettél ám.
Azt írtam azért raknak, fagyállót a kocsiba mert keni a pumpát és a tömítéseket, mellékesen nem fagy meg mint a neve is utal rá.
Arra írtam, hogy az alkohol szerintem nem megfelelő a számítógép vízhűtésére, mint ahogyan az autókban sem használják, nem véletlenül.
Ez saját véleményem, lehet nem fogalmaztam tisztán.netezős pécék eladóak néha :D !!!!44!4!!négy
-
őstag
válasz spanglee001 #21227 üzenetére
Ülj le egyes!
Azért raknak alkoholt bele, mert fertőtlenítő hatása miatt nem indul be az algásodás az ablakmosó tartályban.
És kérlek télen -5 fokban az alkohol folyik a víz meg kocka. És azt nehéz az ablakra spriccelni...“Yesterday is history, tomorrow is a mystery, today is a gift of God, which is why we call it the present.” --- Grand Master Oogway
-
spanglee001
addikt
válasz Cyberneko #21225 üzenetére
Lehet csak én gondolom rosszul, de fagyállót is azért raknak a kocsiba, mert keni a vízpumpát, aki sima desztvízzel vagy csapvízzel hajtja csapágyas lesz pumpa és a tömítések is tönkre mennek.
Lehet itt másképp van, de nem tudom hogy áll a korrózióval az alkoholos lötyi.
És nem értem miért inná meg valaki a desztvizes alkoholtNekem az Ek koolant megy előkevert nem fogott be és nem fogott meg semmit, fél éve.
Előtte 1 évig ment a gigabyte koolant, az megmattitotta a csöveket.[ Szerkesztve ]
netezős pécék eladóak néha :D !!!!44!4!!négy
-
Supr@
senior tag
EK elore kevert, illetve Mayhems Pastel szeria, X1 kerulendo
-
Desztvíz + 5% Alkonek (tiszta szesz): nem zavarosodik, nincs üledék, etc...
-
HollyBoni
veterán
válasz Pro™ Gamer® #21220 üzenetére
Fagyálló + desztvíz.
-
őstag
Elsőre talán, --hogy biztosan ne legyen gond -- valami előrekevert vizet kéne tolni
Én 2011ben ebből hármat beletoltam a rendszerbe azóta megy....
/ 2 színtelen +1 piros, mert az volt raktáron... Nem látszik a különbség /Kicsit fogja a piros csövet belülről, de ez leszarható...
2013-ban bővítés miatt leengedtem. A képen a tartalék és a leengedett folyadék közötti különbség.“Yesterday is history, tomorrow is a mystery, today is a gift of God, which is why we call it the present.” --- Grand Master Oogway
-
Snip3r_HUN
addikt
Én színtelen Phobya Super Zero-t használok 1 literes kiszerelésben lehet kapni, gyárilag bekeverve.
In space, no one can hear your coils whine... | HP Omen 15 | PS4 Slim 1TB | Huawei P20 Pro
-
Pro™ Gamer®
csendes tag
Üdv!
Összeraktam az egyedi vízhűtésem, az lenne a kérdésem , hogy Ti milyen folyadékot ajánlotok, milyen márkát, és ugye azt a folyadékot össze kell keverni a desztilált vízzel is nem? bocsi , ez az első vizhűtős gépem....
[ Szerkesztve ]
-
MrPetya19
addikt
válasz m0h0senator #21218 üzenetére
Xilence, olcsó és jó.
,,Az Epöl térképei Kelet-Európában sivatagot mutatnak." Bog
-
m0h0senator
őstag
Koszonom az ajanlatokat. Noctua nagyon jo van most is ketto de eloszor a ventiken szeretnek sporolni persze esszel es inkabb atcsoportositok egy d5 pumpara.
An odyssey through the realm of consciousness.
-
Smallloser
csendes tag
válasz m0h0senator #21214 üzenetére
Apache
http://www.merlinhardver.hu/webaruhaz/akasa-apache-pwm-120mm-black/5358
Bocsi telóról nem tudok linkelni...
[ Szerkesztve ]
Az FX egy életérzés... | War Thunder/BF3: Smallloser | WoT: Smalloser
-
Xilence... olcsó, fekete, jól fúj. Ha meg egy év múlva dobós, akkor is jó. 1200 Ft körül vettem anno.
-
SkyS1gn
félisten
Noctua Industrial Design? Leveszed gumikat full fekete.
[ Szerkesztve ]
-
m0h0senator
őstag
Sziasztok,
ajánljatok légyszi nekem 12es lehetőleg fekete ventilátorokat amik megfelelnek egy 45mm vastag radi átfújásához. Minél halkabb annál jobb. Köszönöm.
An odyssey through the realm of consciousness.
-
rii
nagyúr
sziasztok
BP-en kitől lehetne csöveket venni, színesben gondolkodnék ....
piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
spanglee001
addikt
Jó az a szett semmi baja, kb nekem is hasonló van.
A pumpa néma ha jó helyre tudod felszerelni, de nagyon tolja a vizet lejjebb lehet feszelni nyugodtan, nekem is 5v körül megy.
Semmi extra youtube-on videókkal pontról pontra van videó, mit és hogy ha elakadnál.
0 tapasztalattal csináltam én is.
A lényeg a pumpa alul a kiegyenlítő a lehető legmagasabban legyen akkor egyszerű a feltöltés.
A folyadéknak én sima EK koolantot használok van minden szín, gond nem volt vele senkinek ha jól tudom.
Szerintem 2 évet mehet egy folyadék mintha ezt írták volna a flakonra, de lehet csak képzeltem.
Kb ennyi elég is kezdőszettnek, amit adnak vele.
Viszont ha van még kis keret én ajánlanék egy átfolyásmérőt, tehát ha gebasz van nem folyik a víz, (dugulás, repedés, leugrott egy cső), akkor jelez és ha az alaplapod tudja ki is kapcsolja a gépet. Nem egy nagy összeg. A pumpával is eltudod ezt játszani, de csak akkor sikerül ha leáll a pumpa, de ha bármi egyéb van és a pumpa megy akkor...biztosab az átfolyásjelző. nekem ez megy fél éveJa még egy tipp halk lesz a rendszer, viszont a tartályal vigyázz, mert a víznek van egy olyan hülye szokása hogy csobog a rohadék tehát a csatikat úgy kösd lehetőleg, hogy ne legyen "vízesés" benne lehetőleg akkor nemfog csobogni, örvényleni meg nem tud mert ott van az a kis EK logo benne, ami kivehető nem tudom, hogy az a fajta tartály csobogós e utána kellene járnod.
Mert a bitspower az csobog.netezős pécék eladóak néha :D !!!!44!4!!négy
-
Pug
veterán
A gyári koncentrátum kicsapódik, szóval azt inkább ne erőltesd. Nem rossz kis szett, a pumpát érdemes kicsit alacsonyabb fesszel használni, mert maxon kicsit hangos. A ventik nem pwmesek, de alaplapró tudod szabályozni őket, én legalább is onnan vezezélem, a pumpával egyetemben. Én a szettet plusz egy FC vga blokkot nulla tapasztalattal raktam össze, egyedül a gépen belüli logisztikával szívtam.
[ Szerkesztve ]
-
Snip3r_HUN
addikt
-
gyiku
nagyúr
hi, gondolkodom rendes vizhutesen es a EK Water Blocks KIT H3O 360 HFX -et nezegetem mar kb 2 hete. egyelore csak a cpu lenne a korben, kesobb esetleg a vga, talan egy 240es raddal.
full kezdokent felmerult bennem par kerdes, segitsetek pls:- alapbol atlatszo csovel jon akit, meg valami kek adalekkal. ebben van algairto, meg egyeb vegyszer, ami kell bele? valahol azt irtak, hogy nem. viszont mindenhol azt lattam, hogy a deszt viz az igazi. most akkor jo ez a lotty, amit adnak hozza vagy sem?
ha en piros csoveket szeretnek desztvizzel, akkor mit kell kulon beszereznem? (milyen es mekkora cso, adalek, stb)
milyen surun kell folyadekot cserelni a kek es a piros esetben?- az alap 3 ventit nem lehet szabalyozni, fixen mennek? csere pwm-esre?
- ez nagyon tetszik, es itt lattam, hogy legalul van egy T eloszto [link] egy kis csappal. ez a leereszteshez van? gondolom nem a szett resze, milyen neven talalom ezt meg? szeretnek en is egy fix kivezetest a leereszteshez.
mennyi tapasztalat kell egy ilyen 'zold konfig' megepitesehez? elsore biztos nem fog sikerulni, meg lagy csovekkel sem. a valaszokat elore is koszonom.
hüllő
-
szacsee
nagyúr
Köszi a válaszokat!
Miért offoltok? ON téma nem?
Itthon akad 16/10-es talán még egy rendszerre elég is, max ha shoppingolok veszek 13/10-est kiváncsiságból, mert az asztalon a ház, a radi a földön lenne és a 16-os csőnek tele vízzel már van súlya... le ne tépje a prociról a blokkot.
[ Szerkesztve ]
-
Snip3r_HUN
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
● Kompakt vízhűtések topikja erre!
● Olvasd el a Téma összefoglalót!
● Privát üzenetben szakmai kérdéssel ne zavarjátok a tagokat!
● A topik csak épített vizes rendszerekkel foglalkozik!
● A topik kiemelt témájú!
● Vízhűtés offtopik