- One mobilszolgáltatások
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Xiaomi 12X – kicsi a bors és hűvös
- Mi várható 2025-ben a mobilpiacon?
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Poco X5 Pro - ránézésre jó
-
Mobilarena
Ez a topic épített vízhűtésekkel foglalkozik, kompakt vízhűtések topikja erre a linkre kattintva érhető el! [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Joshi
titán
válasz Goblin12 #21994 üzenetére
Nekem már meg van a 915-ös ház és teljesen ki lehet szerelni belőle minden belsőt így a rendelkezésedre áll a ház teljes szélességében. Iszonyatosan nagy ez a ház ami a képekről nem jön át. Én úgy akarom megoldani hogy a nagy ház elejéből kiszerelem a hdd tartót és oda még egy dual radit is tennék. Ha megjön a ház majd akkor leszek okosabb.
-
deadwing
addikt
Szivattyú háklis-e arra, hogy hogyan áll, a talpán, vagy 90 fokkal elfordítva a fenekén?
60Hz = lakossági frissítés :) Jabarkas!
-
törölt tag
válasz norbalia87 #21995 üzenetére
Igen, alaplapra dugod és a kijelzett fordulat az egyenlő a ml/perc értékkel. Amit el kell osztanod 1000-rel majd utána megszorozni 60-nal hogy megkapd a liter/óra értéket.
Nagyjából jók.[ Szerkesztve ]
-
norbalia87
tag
Sziasztok, most talaltam erre a viz aramlas merore az ebay-n.
Ezt most az alaplapi fan csatlakozora kell rakotnom es fordulat amit leolvas az alaplapom azt nekem majd liter/percben kell ertelmeznem?
Mennyire megbizhatoka? Amennyiben jo a cucc meg is veszem
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
Ez most nagyon jó ár ezért a házért már meg is rendeltem.
Valami hasonlót szeretnék, a kisebb ház(915) már meg van.
[ Szerkesztve ]
-
DigitXT
nagyúr
Hát ennek örülök... A tranziensek amúgy nagyon tanulságosak.
Azért mondtam, hogy ha nem nézzük egymást hülyének, abból
lehet tanulni. Nem szégyen végül azt mondani, bocs, tévedtem!Én az elejétől fogva feltételeztem, hogy valami félreértés van a
háttérben, úgy látszik ez igaz volt, csak senki nem tudta, mi az.
Azért viccelődtem, hogy részegen nem kéne fórumozni, mert a
"sejtelmes" megfogalmazással helyes állítást "cáfolni"?! Necc.Nem viccből kértem, hogy foglald össze, mi is a problémád.
Hogy milyen stílusban (sírvaröhögve), az meg megszólításod
következménye, sorry: "Akkor tőled is megkérdezem, hogy..."A paradicsomos példa volt a legjobb, azon nagyon röhögtem!
"Ha nem piros a paradicsom, akkor szerinted milyen színű?!"
- A paradicsom piros. (És ki mondta, hogy nem az?)
"Nem, mert lehet zöld, ha éretlen! Sőt, szerintem inkább kék!"
- A paradicsom színe függ az érettségének fokától.
"Igen, tehát lehet kék! Ha pl. berakod a fagyasztóba, akkor?!" -
Andrew_31
Modder
Sziasztok.
Hozzá raktam egy kicsit a Trabi cikkhez.
A végén van egy pér kép és videó a vízhűtésről.
[link] -
DigitXT
nagyúr
Basszus... Nem tud a radi több hőt leadni, mint amit a gép megtermel!
Tetszikérteni? Megfagyna a víz, ha ez így volna! Szerencsére radival
nem tudsz a szobahőmérséklet alá hűteni. Ez a veszély nem fenyeget!Tudod mennyi hőt ad le 27 fokos szobában bármelyik radi, ha pont 27
fokos víz kering benne? Pontosan 0W-ot. Tehát lehet akármekkora az
a radiátor, mindig lesz hideg/meleg víz közt egy PICI különbség: hogy
ez mennyi, az függ a hőtermelésedtől, meg az áramlási sebességtől...Mobilról vagyok, így csak rövidke példa: felejsd el a radit! Van egy tó,
ami 20 fokos, és annak a vizét tolod át a vízhűtéseden. Ugye azt trivi,
hogy akkor a "Víz BE" konstans 20 fok? Mennyi lesz a "Víz KI"?Helyes válasz: attól függ! Mitől? A hőtermeléstől és az áramlástól.
Kicsi áramlás, nagy terhelés esetén akár 30 fokos víz is kijöhet. (+10)
Mi történik, ha a tavad 30 fokos termálvíz? Ceteris paribus: 40 lesz
a kijövő víz, mert a +10 az áramlás és a hőtermelés függvénye. Bocs.Tegyük fel, hogy a hőtermelés adott, de sokallod ezt a plusz 10°C-ot.
Mit teszel? Még mindig a tavadról megy a víz. Nyitott kör. Hehehe.
Szóval a válasz: növeled az áramlást... Mert ha elég nagy, a víz, ami
átrohan a gépen, kis hőemelkedéssel is elrángatja a hőt. És akkor itt
a csavar: az átlag vízhűtéses rendszerekben az áramlás ELÉG nagy!Közetkezésképpen ViZion igazat írt, Te tévesen kötöttél bele. Q.E.D.
A méréseim nem igazoltak téged, cáfoltak. Az 1-2 fokos masztolás
miatt gondolod, hogy igen. De nem. Idle volt 1,5 fok. Load 10+ lesz.
Forma 1 után talán ráérek felrakni a tranzienseket: bőgettem éjjel a
ventiket, és pontosan az általam leírt elméletet igazolták. Buktad. -
Akkor megvan sztem mit értettél félre... ugyanis én az áramlási sebességet NEM mint változót "adtam meg". Ilyen kis rendszernél még leszabályozott pumpával is nagy lesz. Nálam is az, pedig aggódtam, amikor a Phobya Nova-t bekötöttem, de nem változott semmi, amúgy is a blokk a legnagyobb ellenállás a rendszerben.
Ismét leírom, hogy ott az alkatrészek sorrendje vs. hőmérséklet volt a téma, nem az áramlási sebesség. A tényeken valóban nem változtat, hogy ekkora rendszernél mérhetjük a sorrend szerinti hőt, hibahatáron belül lesz a különbség, akármilyen is a sorrend.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Joshi
titán
válasz ViZion #21983 üzenetére
A hsz-ed én úgy értelmeztem hogy az áramlási sebességtől függ a kicsi hőmérséklet különbség a ki és bemenetek között. Szerintem meg nem de Digitx tesztje is -2°-ot eredményezett a gyorsabb áramlással ami elenyésző. A másik meg az hogy Digitx szerint én azt állítottam hogy az áramlási sebesség nem befolyásolja a hőmérsékletet de lövésem sincs hogy ő hol olvasott ilyet. Na mind1 tényleg nem érdemes győzködni egymást mert a tényeken úgy se változtat.
[ Szerkesztve ]
-
Tehát ugyan azt mondtad, amit én írtam???
Csak -mivel válasz volt, de láthatóan nem dolgoztad fel- nem kezdtem el körülírni, mivel egy proci-tartály-pumpa-radi körröl volt szó. Erre írtam, hogy mindegy a sorrend, a pumpa itt úgy hajCSa a vizet, hogy a ki- és bemenő víz hőmérséklete között alig lesz különbség, a sorrend variálása sem fogja jobbá/rosszabbá tenni (ezt leírtuk páran már neki, de ő sem dolgozta még fel ). Nah, ebbe sikerült ilyen felemás módon belekötnöd...Akkor kössünk bele a Te hsz-edbe:
"Nyilván nagyobb lesz a különbség ha szobaradiátorokat használunk a több leadott hő miatt" - nem igaz. Megfelelő áramlási sebességnél ezzel azt éred el, hogy kevésbé melegszik fel a víz, az egész rendszerben. Tehát kis hőleaadónál összességében melegebb víz lesz amit keringetsz, nagyobbnál meg hűvösebb. Nem lesz olyan, hogy prociból kijön a 40°C víz és a radin 30-ra hűl."Egyébként az áramlás teszted is engem igazolt." - egyébként itt is leírta DigitXT, hogy mi a dörgés, de láthatóan csak azokat a sorokat olvastad, ami "igazolt".
Nah, megyek ebédelni, hátha utána viccesebb...Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Joshi
titán
válasz DigitXT #21965 üzenetére
"Na most téged ugyanez a teszt érdekelne kisebb és nagyobb
áramlási sebesség mellett, ha jól értem. És állítod, hogy NEM
lesz különbség?"
Nem tudom hogy te mit olvastál és hogy értelmezted a hsz-eim de nagyon félreértettél.Az aránylag kis ki és bemeneti hőmérséklet különbségnek az elsődleges oka az arányaiban véve kis rendszer(kör). Nyilván nagyobb lesz a különbség ha szobaradiátorokat használunk a több leadott hő miatt. A gyorsabb áramlás is beleszól hőmérséklet különbségekbe de nem az lesz a mérvadó. Ez lenne az én érvem. Egyébként az áramlás teszted is engem igazolt.
-
törölt tag
válasz bombibmw #21980 üzenetére
Egyébként nem tudom, hogy a 20 fokról 40 fokra melegedő víznek mennyit nő a nyomása, valamelyik szaki majd belinkel egy táblázatot. De gyanítom az ég világon semmi baja se lenne ha csurig van a rendszer és egy csepp levegő sincs hagyva a táguláshoz.
Meg akkor még mindig ott a módszer, hogy felfűtöd a rendszert, csurig öntöd és úgy zárod le. De szerintem ez is egy felesleges mutatvány. Bár nem tudom, de szerintem nincs akkora nyomás ott. -
törölt tag
válasz bombibmw #21978 üzenetére
Igen, azt elfelejtettem én is, hogy olyankor ha leállítod a felső csőből meg minden ami felette van visszafolyik. De indításnál újra visszaáll majd, úgyhogy nem lehetetlen csak kérdéses. Ha jól tele rakod akkor nem sok víz tud bele visszafolyni.
Akkor marad simán és alulról kötöd be mindkettőt.
Vagy pedig felül kötöd be az egyiket egy derékszöggel viszont akkor minden másnak alatta kell lennie, az meg nem lehet mert a radid fent van szóval nálad kiesik ez az opció.Esetleg visszacsapó szelep, de az elég durva lenne már. Használt valaki valaha is vizes gépbe?
[ Szerkesztve ]
-
bombibmw
veterán
válasz #90933760 #21976 üzenetére
Talán a fejjel lefelé megoldás jó lehet.
Ha a végén a lap már beleér a vízbe,akkor az is csillapíthat a csobogáson és az is lehet,hogy nem lesz olyan erős a keringés a rendszerben,hogy egyből a vízbe folyjon.
Lehet,hogy szétoszlik a tartály oldalán.
Csak az a baj,hogy egy lehetőségem van a próbálkozásra,úgyhogy el kell majd döntenem,hogy mi legyen. -
törölt tag
válasz bombibmw #21974 üzenetére
Na igen a csöves tartálynál az a jó, hogy ilyenkor fejtetőre fordítod és a felső betöltőnyílás lesz alul mint kifolyó, és az alsó három lyuk lesz a felső, ebből a csőbe megy be a víz hogy ne csobogjon, a másik kettő meg szabad és ott feltöltheted. Persze hőmérőt ilyenkor nem tudsz bekötni, mert nem ér bele a vízbe csurig meg nem töltheted. Ha hőmérő is kell akkor oldalra kell dönteni ugyanezzel a felállással. De akkor már lehet a felső is befolyó, nem muszáj a csőnél. Attól függ mennyire döntöd meg.
Ezeknél a lapkás tartályoknál is meg lehet ugyanezt oldani csak hogy mivel nincs cső a fentről befolyó víz csobogni fog. Azt tudod csinálni, hogy majdnem telerakod, de nem tele. És akkor talán nem hallatszik majd a csobogás, esetleg veszel bele szivacsot is.
Vagy megpróbálhatod fejtetőn bekötni ezt is és oldalt beengedni a vizet hátha akkor a lapra spriccel rá és onnan szépen lefolyik, mert addig töltöd hogy a lap beleérjen a vízbe. De nem hinném hogy úgy jó lesz, mert a lap túl mesze van a befolyó csonktól, simán csak le fog folyni ugyanúgy szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
-
bombibmw
veterán
válasz Snip3r_HUN #21973 üzenetére
Hát ez az,de amíg csak egy lyuk van,addig felejtős a dolog.
Minimum kettő kéne.
Feltöltöm,ledugózom,indítok,aztán kitekerem az egyiket,feltöltöm,ledugózom,indítok.
Egyel felejtős.
Mindegy,bevezetem alulra a befolyót is akkor.
Vagy még úgy lehetne,ahogy írtam,hogy megdöntve feltölteni,csak ahhoz meg sok ráhagyás kéne a csőre,az meg megint felejtős.
Köszi a segítséget!
VGA blokk mikor lesz neked?[ Szerkesztve ]
-
-
bombibmw
veterán
válasz #90933760 #21970 üzenetére
Rendben,akkor marad az eredeti felállás.
Phobya Balancer lesz a tartályom.
A felső lyukba nem lehet megcsinálni a befolyó ágat?
Csak mert akkor esztétikusabban meg lehetne csinálni a csövezést,viszont úgy nem tudom feltölteni a rendszert.
Vagy döntsem oldalra és az egyik oldalsón fel fogom tudni?[ Szerkesztve ]
-
Apollo_21
addikt
válasz #90933760 #21968 üzenetére
Értem..eddig is értettem... a kollega írta h a rendszerbe kering a víz ami az alaphoz képest pár fokot elemkedhet és ezért elöbb a radiba küldené mert így pár fokot lehet nyerni..erre reagáltam azzal h kár vesződni azzal hogy az amúgy is hűvőset hűvösen tartsam...értelmesebb a melegebb blokkból kijövőt hűteni...semmi bajom nincs az elrendezéssel meg szövegértéssel meg fizikával Eddig is tiszta volt
Csupán leírtam a meglátástAsus ROG STRIX /ROG-Join the republic/
-
törölt tag
válasz bombibmw #21969 üzenetére
Nem. Úgy jársz jobban ha úgy kötöd, hogy a legegyszerűbb legyen a rendszer. Mert ha bonyolítod akkor nő az ellenállás, csökken az áramlás, nő a hőmérséklet.
Én csak neki mondtam, hogy a két felállás közül tévesen gondolkozik, mert teljesen egyforma lesz a hőmérséklet mindkét esetben.
Ha nagyon hasogatni akarja a dolgot akkor a proci elé kell tenni a radit mert a leghidegebb úgy lesz. De az eredeti állapothoz képest kb 0.1 fokkal. A legrosszabb esetben meg 2-3 fokkal lesz melegebb, de már sokat mondtam inkább 1-2. Pl. ha a proci és a vga közé teszed a radit.Szóval mindegy hova rakod. Még mindig az az érvényes, hogy úgy kösd be ahogy a legegyszerűbb lesz a rendszer. Túl sokat agyaltok ezen. Majd akkor gondolkozzatok ilyen sorrendesdi dolgon, ha a körbe bekerül még két chipset, két vrm, két ram , vinyó stb blokk is mert akkor már van min tervezgetni. De ott se a hőmérséklet miatt (kivéve a vinyót), hanem az ellenállás meg a dzsungel elkerülése végett.
[ Szerkesztve ]
-
bombibmw
veterán
válasz #90933760 #21968 üzenetére
Ezzel azt akarod sugallni,hogy a pumpa és a vga után jobban járok,ha a radit kötöm be és abból a proci,végül a tartály,mert így "hűvösebb" vizet kap minden,kivéve a pumpát?
Tehát:
pumpa-vga-radi(csak egy lesz ugye egyenlőre)-cpu-tartály-pumpa jobb,mint pumpa-vga-cpu-radi-tartály-pumpa?
Vagy félreértek valamit én is?[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Apollo_21 #21966 üzenetére
De nincs melegebb meg pár fokosabb víz. Akkor mondjuk így ha így könnyebb megérteni, a prociból kijön a melegvíz, te utána akarod a radit rakni hogy lehűtse. De ha a proci előtt van a radi, akkor annyi különbség lesz hogy a prociból kijövő melegvizet beleengeded a szivattyúba meg a tartályba és úgy a radiba hűl le majd kerül rá a procira a hideg víz. Nem teljesen mindegy? Ez egy kör, egy fűtőelemmel, mindegy hol van a radiátor az mindig ugyanazt a melegvizet kapja és ugyanazt a hideget adja majd ki. Körbemegy a víz vágod? Nem vonalba ahogy te gondolod, mert neked ezzel van megértési problémád. Nincs az a 30 fokos víz amiről te beszélsz, azt is felfűti a proci ugyanúgy mert körbemegy és nem vonalban.
Akkor lenne helyes a gondolatod amúgy, ha vga is lenne utána. Mert akkor nem mindegy hol a radi, ha a proci előtt van akkor jó mert a hideget kapja a proci, ha a proci után és a vga előtt az nem jó mert a vga meleg vize utána a procira jutna és csak úgy a radiba, meg a proci által alig felfűtött vizet vissza is hűtenéd, nem pedig a vga általi teljesen meleget. Így már érthető?
És akkor az áramlási sebesség ami miatt nincs hideg meg meleg és ezért marhaság amit fent írtam, de talán egyszerűbb megértened így.
Ott van Digi rendszere megcsumázva, 3 fokos különbség van a bemenő meg a kimenő víznél ráadásul nem is nagy áramlás mellett. Ráadásul az két kártya. Tök mindegy lenne az is, ha a két vga után kerülne be a proci mert 3 fokkal kapna csak melegebb vizet. Ami valakinek sok, valaki meg leszarja.[ Szerkesztve ]
-
bombibmw
veterán
-
Apollo_21
addikt
válasz DigitXT #21929 üzenetére
Nyugodtan lehet osztani..csupán..írtam egy random számot arra a felvetésre hogy elöbb a radi utánna a blokk...eredően abból mielött megkérded h sztem értelmesebb ugy müködtetni a dolgot h a melegebb vizet hűtöm le, minthogy a pár fokos rendszerbe keringőt próbálom 2-3fokkal hűvösebben tudni sztem feleslegesen.
Teszkó zsöminek is..meg akik félreértették
Még1x.... tartály pumpa...cpublokk..itt felmegy x fokra akkor tekintsünk el a 60tól tölem lehet 500000is..mind1...csak írtam vmit..én ezt értelmesebbnek látom a radiba küldeni...mint az amugy kb 30fokos vizet a radiba amikor még semmi nem is melegít rajta, így a blokkba..remélem így világos.[ Szerkesztve ]
Asus ROG STRIX /ROG-Join the republic/
-
DigitXT
nagyúr
Előre szólok, hogy ez hosszú, azonban annál tanulságosabb!
34 percig bírtam a Cry3-at. Tutorial és az eleje a játéknak...
Aztán egy olyan fasza kis hányinger jött rám, hogy csak.ON: az áramlás konstans, a terhelés változik. Természetesen
változik a ki/bemenő vízhőmérséklet. A tutorial annyira nem
szenya (végig 60 FPS-en volt). A Vsync csökkenti a terhelést.
A játék elején már benézett 48-ba. Remélem az SLI aktív LOL.
Na most téged ugyanez a teszt érdekelne kisebb és nagyobb
áramlási sebesség mellett, ha jól értem. És állítod, hogy NEM
lesz különbség? Én meg állítom, hogy kisebb áramlásnál akár
10+ fokra is felkúszhat, nagyobbnál meg még csökkenni fog...
Csak nem most fogom ezt megcsinálni, mert behányok: nagy
ez a TV, meg biztos nem az ideális nekem a FOV, de durva...Az 1-2 fokozás már most magyarázkodásszagú, csak szólok!Idézd azt a hsz-em ahol azt írtam hogy
Ezeket nem te írtad? (Az idézet az idézet! De a sima dőlt?)
"a víz áramlása olyan gyors, hogy pár fok eltérés lesz csak a ki- és belépő víz között."
Az aláhúzott részre akartam célozni hogy így ebben a formájában ez nem igaz.
Mert mit is állítasz itt? Kértem, hogy fogalmazd meg, de ugye
azt nem akartad, mert "milyen stílusban kérem, mik vannak"?
ViZion állítása: nagy áramlás esetén a víz ki/be dT kicsi.
Joshi "cáfolata": nem igaz! A víz ki/be dT áramlástól független!
Joshi magyarázkodása: na jó, csak egy pici mértékben függ...
Joshi posztulátuma: ha csak 1-2 fokot tud mérni, igazam lesz!Miközben a tények: erősen függ a dolog az áramlástól, habár
nem mindegy, hogy milyen tartományban is vizsgálódunk.
Egy 100-110 lph közt, és egy 40-50 lph közt más különbség!
Ezért is magyarázkodásszagú az 1-2 fokozás, de hát ez van.Továbbá! Amit elkeseredetten ki akarsz hozni, hogy FÜGG a
radiátortól is. Nos tovább kell keserítselek! Ha a radi képes a
hőt leadni még mielőtt totál felforr a víz, nos, akkor nem függ.
Mertugyebár sajnos NEM úgy van, hogy akkor most berakok
egy böszme radit, az hűdenagyon lehűti a vizet, tehát NAGY
lesz a dT! Nem, mert nem lesz semmi ami ÚGY visszafűtse!Annyi, ha feltekered a hűtőteljesítményt, akkor a radi le fogja
vinni a vízhőmérsékletet "en bloc", addig, amíg már elég gyér
nem lesz a hűtőteljesítménye az új EGYENSÚLYI állapothoz.
Hogy mi? Igen-igen! Minél kisebb a vízhőmérséklet és levegő
hőmérséklete közt a különbség, annál "kevésbé hatékony" a
radi. Fordítva: egy kicsi radi is be fogja állítani az egyensúlyt
egy brutál PC esetén is. De egy picit meleg lesz a víz, na.
Nyilván forráspont körüli vízzel PC-t nem hűtünk - autót igen.Csak neked, csak most... Lehúztam a D5-öt minimumra. Így,
hogy szinte semmi terhelés nincs, már így is 1-ről 2,5-re nőtt
a dT. Ha még ha ráereszteném a Crysis 3-at sikítana a cucc!
Meg fogom csinálni holnap, ígérem! (Egy kis alvás után...!)--------------------------------------------------------------------------------------
Csak az alábbiakat értsd meg kérlek, egész egyszerű fizika:
- adott mennyiségű víz felfűtéséhez (Ez függ az áramlástól!)
- adott fűtőteljesítmény (!!!) mellett (W: ez függ "a gépedtől")
- adott időre van szükség (Mint az közismert: 1W = 1J / 1s)Egy PC esetén a fűtőteljesítmény adott (változik: játék vagy
idle stb., de ha azonosak a körülmények, akkor ott adott):
ez bizonyos dT-t tud eredményezni a vízen, ami ATTÓL függ,
hogy erre mennyi ideje van (áramlás). A radi, amit szintén
lehet szabályozni (venti fordulatszám!) CSAK az egyensúlyi
állapotot állítja be. Kis radi, meleg víz, nagy radi hideg víz,
de a különbség... sajna az állandó! Mert az áramlástól függ!
(Természetesen a rögzített fűtőteljesítmény mellett értve.)Amikor a paramétereket változtatod (!), akkor természetesen
vannak átmeneti értékek, tranziensek, tudniillik a vízhűtés ún.
holtidős rendszer. Ezért ha rákapcsolod a ventiket "bikából",
nos valóban hidegebb vizet csiholnak, és egy pillanatra NŐ a
dT, viszont a hardver csak ugyanannyit fog felfűteni, így végül
a rendszer beáll egy új egyensúlyi állapotba: mind a bemenő,
mind a kimenő víz hidegebbé válik. Juhé! A különbség marad.Ragozzam még picikét, vagy ennyi elég a megértéshez?
Ne nézzük egymást hülyének! És akkor lehet tanulni! Lőttem
vagy 50 képet a tranziensekről, de most nem töltöm fel, majd
holnap, ha érdekel a dolog. Idle a gépem nem fogyaszt sokat,
így baromi sokat kell várni, amire mondjuk egy TURBINA mód
után visszafűti a vizem az előző (NÉMA) egyensúlyi állapotba.
Természetesen ha igény van rá, csinálom a Cry3 tesztet is! -
bombibmw
veterán
Nekem ilyen volt az előző vizemben,szerencsére nem volt gondom vele.
Nem is tudtam,hogy plexi a teteje.
Itt van egy teszt a Phobya kit-ről,elég friss.
Érdekesek a hőfokok ebben a tesztben,nem hiszem,hogy csak ennyit tudna,főleg nem ilyen nevetséges játékok ellen.
A tartály 250-es és nem 150-es a varázsló kiírásával szemben,ami nálad nehézségeket is okozhat akár.
Jó,hogy a ventiknek adnak 3az1-be elosztót,így rá lehet dugni egy alaplapi csatira és mindhármat egyszerre szabályozni.[ Szerkesztve ]
-
deadwing
addikt
Használ itt valaki barbed fitting csatlakozást? Valamelyik nap olvastam valakitől, talán Christől, de a kereső nem találja. Én asszem bevállalom, csak nem ok nélkül vannak ezek a piacon Így viszont megoldva az összes méretbeli kérdés.
-
Joshi
titán
válasz DigitXT #21956 üzenetére
"Na de most akkor mérjek Joshinak, vagy ne mérjek? Mert ugye
ott van a képen a Víz KI, Víz BE. Ami szerinte konstans, hiába
növelem, vagy csökkentem az áramlást. Szerintem meg nem..."
Idézd azt a hsz-em ahol azt írtam hogy ez konstans. Továbbmegyek konkrétan azt írtam hogy ne hogy mááá 1-2 C°-ról beszéljünk.Lehet hogy neked kellene lefeküdni.
[ Szerkesztve ]
-
DigitXT
nagyúr
válasz deadwing #21959 üzenetére
Az az érzésem, hogy valaki itt matricáz. Az EK amúgy EOL-ra teszi.
De majd a szakik megmondják, hogy teljesen tökugyanaz-e... -
deadwing
addikt
Ha már Phobya, van ilyen hogy Phobya DC12-400 12Volt Pump.
Ez mennyire hasonló az EK-DCP 4-hez vajon? Ugyanazok a paraméterek, ugyanaz a külső. Nem lehet, hogy ugyanaz a bélés? Mert akkor berendelem az EK helyett, és nem kell a kékcsipbe rohangálnom a szivattyúmért külön.Szerk: közben megtaláltam, ugyanaz a kettő.
[ Szerkesztve ]
-
DigitXT
nagyúr
Konkrétan nem szokták szeretni a plexi tetőket, pont a repedésveszély miatt.
Elég, ha túl van húzva picit a csati, és kezdődik... Nem feltétlen (!) anyaghiba.
Bár, nekem is anyaghibás volt a Phobya plexi tartályom, de ez más kérdés...
(A ragasztás engedte el magát, és áztatta el a fél gépemet 2-3 évvel ezelőtt.) -
JasL
senior tag
Ajjjaj! Gond van a Phobya-val. Ezt írták egy tavaly vásárolt CU-2 LT cpu blokkról:
2013 novemberében vettem a Phobya-mat és tegnap nem indult a gépem... alaplapi kód: Not Used... nézem... hát szivárog a a prociblokk... konkrétan a műanyag szarrá volt repedve.. olyan, mintha a napon hagynál egy darab műanyagot 10 évig... most próbálom a garit intézni rá.. anyaghiba... egy rakat hulladék... Hál' Istennek megúsztam a dolgot, kitakarítottam az alaplapomat meg mindent kiszárítottam és minden müxik... jelenleg gányoltam egy régi blokkomból hűtést és kb. ugyanazon a hőfokon üzemel, mint a Phobyával.. csak ez egy 775-ösre való, kb 10 éves plexi..
Lehet, hogy én fogtam ki egy anyaghibás vackot, de én nem ajánlom a tapasztalatom alapján...
jha, és a kimeneti oldalon a menet körül kb. 0,2 mm vastag a műanyag ami szintén szétrepedt.. szétszedve, felülről nézve kb. 30 repedés látható teljes keresztmetszetén a műanyag részen... a műanyag perem a gumi körül málladozik... nevetséges... nincs 1 éves.[ Szerkesztve ]
-
DigitXT
nagyúr
válasz deadwing #21953 üzenetére
Ha van arany, akkor megteszi a Phobya csati... Teszi a dolgát.
Bár nekem könnyezett a beszerelés után, de csak azért, mert
a VGA súlya miatt megfeszült a tömítés: alápolcoltam az alsó
VGA-t, és használtam boldogan, de idővel azért lecseréltem...Btw. jellemző, hogy alig játszom mostanában / nem tesztelek,
meg semmi ilyesmi, mivel még át sincs állítva az Aquasuite a
990X-hez: előtte 920-am volt, az csak 4 magos. (Ráadásul az
1-es magja volt a legmelegebb, ennek meg az a "leghidegebb",
így a dT értéke egy "picit" csalóka... Hidegebb, mint a víz LOL.
Természetesen ez fizikai képtelenség, azaz MÉRÉSI HIBA!)Zsömi:
nem tekinthető hétköznapi rendszerek szempontjából relevánsnak
Na de most akkor mérjek Joshinak, vagy ne mérjek? Mert ugye
ott van a képen a Víz KI, Víz BE. Ami szerinte konstans, hiába
növelem, vagy csökkentem az áramlást. Szerintem meg nem...
Mármint a különbségük lesz szerinte mindig ugyanannyi. Hehe.
Pedig két dolog eléggé befolyásolja: mekkora terhelésen megy
a gép, ÉÉÉS, hogy mekkora az áramlás. Tadamm. Mi több, ez
az "okos szoftver" pont ezekből kalkulálja a hűtött alkatrészek
fogyasztását: mennyire fűtik fel a vizet, adott áramlás mellett...
Elég ha csak az áramlást változtatom, mindjárt kileng a mutató,
ami persze mérési hiba... De ha hagyom stabilizálódni az adott
értékű áramlás mellett, akkor közel megint beáll, MERT UGYE
változik a Víz KI, Víz BE különbsége. Ami Joshi szerint nem.Sőt, ha úgy vesszük, egy hétköznapi rendszerben még durvább
a különbség egy D5 1-es és 5-ös fokozata közt, mert NEM kell
ekkora ellenállást leküzdenie. (Közel 4000 rpm: csak 100 lph?)[ Szerkesztve ]
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz DigitXT #21949 üzenetére
Az a baj, hogy a te rendszered -főleg az akkori- annyira rendhagyó, hogy nem tekinthető hétköznapi rendszerek szempontjából relevánsnak. Annyi komponensed van, és azokban annyi anyag, amiből 3-4 átlag user vizét össze lehetne gyurmázni, ráadásul a kötések se mindenhol ideálisak.
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
válasz deadwing #21953 üzenetére
Asusnak eléggé fura színűek a deszkái. miért nem jó nekik a fekete, vöös, kék, zöld?
Nah, alvásHold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
deadwing
addikt
válasz DigitXT #21951 üzenetére
Nekem a te csatid jobban tetszik
Van arany egyébként, az összes vrm meg híd borda a lapon.
Asus Z87 Pro
Ettől függetlenül nem rajongok az arany színért egyáltalán. Az, hogy miért ez a lap lett, már más történet.Jobb szeretek hazai boltokból rendelni, valahogy a külföldiektől mindig is ódzkodtam.
Így járás.(#21952) TESCO-Zsömle: értem és köszönöm. A döntést nekem kell meghoznom
[ Szerkesztve ]
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz deadwing #21948 üzenetére
A BP a vízhűtések luxus-márkája, a legdrágább cuccokat gyártják, cserébe a legjobbak is. Hogy miben? Például abban, hogy képesek a 11.445mm-es magátmérőjű menet alá 10mm-es átfolyó keresztmetszetet vágni. Ehhez az anyagminőség terén igencsak résen kell lenni, mert míg a 9mm-es furatot elbírja a trágyább is, a 10-est már nem biztos. Ki lehet számolni, hogy oldalanként marad ~0,7mm anyagvastagság és helló...
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
DigitXT
nagyúr
válasz deadwing #21948 üzenetére
Jó, hát a Bitspowernek nyilván megkérik az árát... Az a vízhűtés... Ferrarija?
Nem értek az ilyen hasonlatokhoz: ahhoz több luxus cuccot kéne ismernem.De amúgy nagyon szép is szerintem az a csati! Az enyém sem csúnya, de
annak is megkérték az árát. (Koolance.) Még külföldiában is. Hazánkban pl.
ez "occóbb". De nem is olyan szép. Bár ha van arany a rendszeredben...Szerk: ha megnézed a 1,5 éves HSZ-emet... Azok a csatik az Aquatuningnál
a mai napig "akciósak". Szóval évek óta ez megy. Én meg anno simán itthon
vettem (jóval drágábban), mert az gyorsabb volt, és az Aquatuningtól ilyen kis
tételeket nem éri meg rendelni, mert ahhoz képest drága a postaköltség.[ Szerkesztve ]
-
bombibmw
veterán
válasz #90933760 #21946 üzenetére
Hogy én erre miért nem gondoltam eddig?
Ha az utolsó ventit nem rakom fel,akkor elfér szépen.
Akkor valószínű,hogy ez lesz a megoldás és megy rá két SP120.
Vagy láttam Overclock-on egy olyan megoldást,ahol a ház rácsán nem a gyári felfogatópontokat használták,hanem a laptól távolabbra eső lukakat és így elfért a három venti is.
Itt is van.
Na,majd még kitalálom,mi legyen,de valahogyan beteszem azt a 60-ast.[ Szerkesztve ]
-
DigitXT
nagyúr
Na, mondtam, hogy ma nem tudjuk meg: én most elmegyek kipróbálni a Cry3-at.
Remélem kellően nagy terhelést fog a rendszer nyakába rakni! Hány LPH mellett
mérjek neked dT-t a radi kimeneti/bemeneti ágán? Kezdjük mondjuk 100 lph-ról?!
(Erről fogom kezdeni, mert erre van belőve a D5. Tudok menni feljebb, és lejjebb.)Kívánságod számodra parancs! Addig várjuk az elmélet leírását, és arról el lehet
vitatkozni, hogy miért téves... Ha meg gyakorlatban sem működik, az az "IJ" kat.Ha valami csoda folytán kiderül, hogy valami olyanra gondoltál, amit (egyébként)
itt mindenki(!) félreértett, és amúgy igazat állítasz, nyilvánosan megkövetlek...Addig ezt nézd meg... Ez egy közel 3 éves mérés tőlem. A CPU blokk dT-je az
áramlás függvényében. Remélem nem vitatod, hogy EZ megfelel az elméletnek! -
deadwing
addikt
válasz DigitXT #21935 üzenetére
Cső
Persze csak ez az 1 féle van...#21936: Baltoafarkas: Egy kb max 200Ft előállítási költségű dologról van szó. No ezért bosszant. Azért kerül ennyibe, mert tudják, hogy az elvetemült vizesek úgyis megveszik, a gyártók meg ezt jól ki is használják.
Csatikra vissszatértve, a 16/10 okozza a problémát, 13/10-el könnyebb lenne a helyzet, 2 millivel/dugó. Nade azt olvastam itt, hogy inkább 16/10 legyen, ezért maradok ennél a méretnél. A tartállyal kapcsolatban örülnék ha lenne infó
Persze megoldás lehetne még amit írtál, elfordított csati, vagy valamelyik barbed fittinges csatlakozó, de attól kicsit félek. Jobb szeretném kompressziós csavarral.60Hz = lakossági frissítés :) Jabarkas!
-
Joshi
titán
Ok Mesterek.
-
TESCO-Zsömle
félisten
Nincs mit tesztelni. Amit mondasz, ellent mond a fizika szabályainak. Pont. A víz hőfelvevő képességét többek közt annak áramlási sebessége határozza meg. Erre a tényre alapoz az összes turbulens blokk. Ezért van bennük külföldiül "Jetplate"-nek nevezett fojtás, ami növeli a blokkon belül áramló víz sebességét. Ami miatt ez egy véges dolog, hogy a sebességgel együtt az ellenállás négyzetesen nő.
No offense, de félek, hogy te is beállsz az eddigi rengeteg kőkobak közé, akiknek be kellett törni a fejét, hogy rendet lehessen tenni benne, és ez rengeteg idő, energia, és a vége általában warn vagy sértődés...
[ Szerkesztve ]
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
Joshi
titán
válasz TESCO-Zsömle #21938 üzenetére
Akkor teszteljétek le és rájöttök hogy DE. Ugye most nem 1-2C°-ról beszélünk?
(#21940) DigitXT: ilyen hangnem mellett tőlem biztosan nem fogod megtudni.
[ Szerkesztve ]
-
DigitXT
nagyúr
Nyehehehehe. Értem már! Ez nem a vízhűtés topik, hanem a VICCHŰTÉS!
Taníts, mester: szerinted milyen függvény írja le az áramlás és a ki és bemeneti
vízhőfokok közötti különbséget. (Egyáltalán minek a ki és bemenete, amit írsz?)
Ha adtál egy elméletet, akkor lehet kezdeni nekiállni elméletben igazolni/cáfolni,
majd ha még mindig nem értjük egymást, akkor mérésekkel is igazolni.#21941: iszol te rendesen? (Egyre kevésbé értem, hogy mit akarsz kihozni.)
Történetesen adott a rendszeremben két hőmérő, és szabályozható szivattyú,
szóval állok elébe a tesztnek, és a méréseknek... Csak az a baj, hogy ezeket
a méréseket már régen megcsináltam, ezért tudom, hogy ViZion miről beszél,
azt viszont még nem tudom, hogy te miről. De egyre kevésbé érzem, hogy ez
ma kiderül. (Holnap esetleg friss fejjel összefoglalnád, hogy mi a kérdésed?)ilyen hangnem mellett tőlem biztosan nem fogod megtudni
Ne haragudj, de most nagyon röhögnöm kell. Jól felpörgetted a topikot! Tény!
Lehet, hogy nem mondasz teljesen blődséget, csak tudni kéne, hogy mégis mi
az amit állítasz (és miért), mert amivel betámadsz minket (mert most már lásd,
3-4 ember is az ellenkezőjét mondja annak, amit te), az vicces. És amikor arra
kérnénk, hogy akkor MOST leszel szíves tiszta fejjel leírni, hogy MIT is állítasz,
milyen mérést szeretnél látni, akkor bedobod a durcát, hogy tőled ÉN biztosan
nem fogom megtudni. Mit is? Hogy "mit kérdezel te mostan"? Stand up-ba illik!Sajnos nekem az az érzésem van, hogy valamit félreolvastál, és most mented,
a menthetőt, de egyre inkább belezavarodsz. 1-2 fokról beszélünk-e? Lehet.
De lehet, hogy 10 fokról, ami egy lassú áramlású rendszerben a dT, amit ugye
simán le lehet vinni 1-2 fok magasságába, ha felpörgetjük az áramlást. Akkor?[ Szerkesztve ]
-
bombibmw
veterán
Szerintetek,ha ezeket a ventiket tenném rá a G-Charger-re,át tudná fújni rendesen?
Van olyan ritka a lamellázása?
Nem rossz a statikus nyomása ennek a ventinek,azért gondoltam rá és akkor nem kéne lecserélnem 45mm vastagra a Phobya-t.
Többet nem kérdezek.[ Szerkesztve ]
-
TESCO-Zsömle
félisten
Én meg, mint ügyeletes hóember azt mondom, hogy DE!
Abban az esetben, ha az általad aláhúzott rész nem teljesül, a vízhűtés vagy sz*r, vagy speciális eset, ami külön lapra tartozik.
DigitXT: Nálam is a 60°C-ról 30°C-ra hűtés érte el az ingerküszöböt. A kedves embertől kérdezném, hogy 60°C-os vízzel hogy akar processzort hűteni? Mekkora hőlépcsőt szán szilíciumlapka és a víz közötti 5 anyag-átmenetnek?
(#21937) Joshi: Na ezt a marhaságot felejtsd el, de nagyon gyorsan, különben rengeteg időmbe és energiámba fog kerülne, mire elmagyarázom miért nem úgy van...
[ Szerkesztve ]
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
törölt tag
válasz deadwing #21934 üzenetére
Ja igen, akkor most mint friss vizes a második amit megtanulsz az első után, hogy:
1. a víz drága.
2. az apró bizbaszok még drágábbak.
Na ezért kerül annyiba az a csődarab.Ilyen Alpha tartálya több tagnak is van, valaki le is írta mekkora csatik fértek be. Szerintem lesz rá válasz talán holnap. De ha 45 fokos csatikat teszel oda akkor azok elvileg garantáltan elférnek. Szerintem. Ha meg nem akkor még mindig be tudod kötni fentről is a tartályt, felül folyik be és alul meg ki. Csak akkor fejre kell fordítanod, vagy fekve elhelyezned.
Szerintem ő összekötő hidat nézett nem csövet. Mert azok kerülnek ennyibe.
[ Szerkesztve ]
-
DigitXT
nagyúr
Az apró probléma mindössze az, hogy az aláhúzott mondat igaz...
deadwing: hol 4400 Ft egy összekötő cső?
Ha 2 db, 3 slot, tudom.#21932: az egy elcseszett rendszer, ahol proci +30 fokot fűt fel a vízen.
Ha ezt meg tudja tenni, akkor olyan alacsony az áramlás, hogy az már
nem vízhűtés, hanem teaforraló. Persze lehet úgy is, de nem érdemes![ Szerkesztve ]
-
deadwing
addikt
válasz DigitXT #21924 üzenetére
Rendben.
Már csak az bosszant roppantul, hogy egy nyomorult összekötő csőért 4400 Ft-ot kérnek el. Ez már szánalmas komolyan.
Másik meg az, hogy még mindig a csavarokon agyalok, mert nem tudom hova mi fér el, 16/10 esetében. Különösen igaz ez a Alphacool Cape Corp Coolplex Pro 25 LT 2. tartályra, mert még a gyártó oldalán sem találtam pontos méreteket a lyukak távolságát illetően. Kezd elegem lenni.60Hz = lakossági frissítés :) Jabarkas!
-
Válasz volt a sorrenden hezitálásra, nem tudom mit nem lehet feldolgozni ezen. Akkor mond már meg mit tévedtem, nehogy ne tudjak aludni... Mert most is csak terelsz, de semmi konkrétat nem írsz. Tehát a prociba bemegy a 30°C víz és kijön a... MI? Meg utána is értetlenkedsz az áramlással... és akkor meg mi?
Szal. vagy rendes kérdést vagy választ írj, vagy próbálj meg ignorálni.
Baltoafarkas: ennyire öööö... mit is mondjak. Nah, ezt leírhatta volna normálisan is, legalább azok is értsék, akik kérdezték. Persze, ha eldugul a blokk, vagy valami 3 mm-es csövet használ, akkor lesz vele gond, de szvsz ezen már túl vagyunk, normális blokkok ellenállása sem vészes, más nem lesz a körben... Ezen ennyit kérdezgetett bakker
deadwing: sörgősen keress másik boltot, vagy ne aranyból rendeld... Aquatuning rendelés szokott lenni néha, lehet megint összejönnének páran, nézz szét kinti webshopban is.
[ Szerkesztve ]
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
törölt tag
Én már értem mire célzol, de azért kicsit sok volt így szombat éjjelre éppen ebbe a mondatba belekötni.
Akinek még nem esett volna le, ő arra célzott hogy ez a mondat bár igaz, de azt senki se garantálja hogy az áramlás valóban gyors is lesz. Mert ha lassú lesz akkor meglesz a nagyobb különbség a két oldalon, tehát a mondat így értelmezve téves lehet.
Jó hát szerintem a power gombot nyomja meg mindenki.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
Akkor idézem hogy mit is akartam.
Ezt már korábban írták nekem is az "öregek", hogy a víz áramlása olyan gyors, hogy pár fok eltérés lesz csak a ki- és belépő víz között.
Az aláhúzott részre akartam célozni hogy így ebben a formájában ez nem igaz. Bocs ha nem voltam érthető. -
törölt tag
Szombat este, lassan éjfél. Kocka lvl 99
Ők ketten azon témáztak, hogy a két sorrend közül melyik a jobb, hol legyen a radi.
Radi-proci-tartály-szivattyú vagy radi-tartály-szivattyú-proci.
Na most erre mit lehet mondani, először is az alapelvet hogy a nagy áramlás miatt mindegy. De itt nem az az elsődleges. Ha csak proci van a körbe nem mindegy? Rakhatod a szomszéd Marinénihez is a radiátort.
De ha már hasogatni akarják, akkor igen az első megoldás a jobbik tized vagy század fokban mérehető különbséggel. A tartály nem ad hőt a vízhez, a szivattyú esetleg minimálisat de inkább az se. Na akkor most szerintetek számít hol van a radi?Igen, akkor ha bekerül a körbe egy vga is. De ott meg jön az áramlásos történet. Ha két vga kerül a körbe, ott már érdemes számításba venni valóban a radi(k) elhelyezését, pláne ha az áramlás alacsony lesz. Pl. Zsömle virtuális két köre.
[ Szerkesztve ]
-
DigitXT
nagyúr
válasz ViZion #21926 üzenetére
valamit nagyon félreolvastál
Ezért nem kell részegen fórumozni.Mondom: olyan, mintha Te valami blődséget mondtál volna, és most rá
akar vezetni minket erre a blődségre... Csak valahogy nem akar kijönni
neki a dolog, mert az egész alapja egy félreértés. Amúgy mostanában
nem olvastam a topikot, csak pár HSZ-t visszaolvasva kotyogtam bele!Ha valakit ki kéne osztani, az az 55-60 fokos vizet 30-fokra visszahűtő
radiról vizionáló kolléga. (Nem nevesíteném, de ha valami: ez blődség.)#21927: fuss neki még egyszer annak, mi vagyon írva a #21916-ban.
Nem lehet, hogy késő van, káprázik a szemed? Még ha szerkesztett
HSZ lenne, és ViZion elírt volna valamit, de láthatólag nem ilyen... -
Ahogy én látom: azt mondtam, ha félbevágod a paradicsomot, akkor lesz két fél, ami kb. egy egész. Erre Te: Na de mitől piros akkor is szerinted?
Szal. fogalmam sincs mire fel a kérdés, meg amit csinálsz, sztem aludj egyet rá.
-
Szerintem Te félreértetted amit írtam, nah mindegy. Most kérdezgetni akarsz, mert nem értetted, vagy mi?
Akkor írom sorban, hátha fel tudod majd dolgozni.
Baltoafarkas: "Nekem meg az a meglátásom hogy egy olyan körben ahol egyedül a proci a hőtermelő pláne tök mindegy radit hova rakod."Erre írtam, h nekem is azt mondták (pl. itt is...), hogy a sorrend nem lényeg, az áramlás miatt a rendszeren belül a vízhőfok közel egyforma (hogy meg ne kérdezd újra, ez annyit tesz, h nincsenek mittomén 10 °C különbségek). De aki méri több ponton, az majd megerősíti, vagy cáfolja. Ilyen kérdezős nemtommicsinálsz, vagy tényleg nem értetted amit írtam, de mindegy is,
leszaromalvás.(#21925) Joshi : úúú bakker... teljesen valamit nagyon félreolvastál. én nem ezt írtam.
[ Szerkesztve ]
-
DigitXT
nagyúr
Ti most miről is beszéltek pontosan? Olyan érzésem van, mintha
valaki egy-két szót minimum félreolvasott, vagy odaképzelt volna.deadwing: gyakorlatilag semennyire. Ellenben az eredő ellenállás
drasztikusan csökken, szóval ne agyalj rajta: párhuzamosításra fel!#21925: de ki állítja ezt?
[ Szerkesztve ]
-
Mi a meredek? Ahhoz túl gyorsan áramlik a víz, hogy a blokkban +30°C-t melegedjen... Szerinted a blokkban felforr, vagy mi?
-
bombibmw
veterán
válasz ViZion #21905 üzenetére
Én 70k-t tűztem ki maximumnak,de már 110k-nál járok(egyenlőre).
Még jön majd radi,meg csatik,meg mittudoménmi.(#21917) Joshi:
Amikor először összeraktam a vizem,nem érdekelt semmi.
Nézegettem neten,mit hogyan kell és belevágtam.
Most tutira szeretnék menni,de már nem kérdezek többet,mert szerintem tudok mindent,ami érdekelt.[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
-
válasz #90933760 #21915 üzenetére
Ezt már korábban írták nekem is az "öregek", hogy a víz áramlása olyan gyors, hogy pár fok eltérés lesz csak a ki- és belépő víz között. 60°C procihoz nem lesz ennyi a vízhőfok a proc után...
-
törölt tag
válasz Apollo_21 #21911 üzenetére
Nekem meg az a meglátásom hogy egy olyan körben ahol egyedül a proci a hőtermelő pláne tök mindegy radit hova rakod. Erre még aludjatok egyet.
VGA párhuzamosításnál pár fokot nő a hőmérséklet, nem számottevő. Ha sorosan kötöd akkor rosszabbul jársz, mert a globálisan lecsökkent áramlástól melegebb lesz a proci, a vgak közül meg a második kártya lesz kicsit melegebb. Párhuzamosan viszont a proci a hűvösebb a két kártya meg kiegyenlítődik kb. És a vga nem érzékeny a hőre, a proci meg eléggé.
[ Szerkesztve ]
-
deadwing
addikt
-
Snip3r_HUN
addikt
válasz ViZion #21905 üzenetére
Itt annyira nem vészes : Phobya G-Changer 360 v2, Phobya G-Changer 240 v2, Phobya DC12-400, Phobya Balancer 150 Black Nickel, EK-Supreme LTX, Masterkleer 13/10-es cső, Aquatuning fittingek, Phobya Super Zero lötyi, Bitfenix Spectre Pro ventik. Aztán most még kéne blokk meg backplate a 290-re és akkor tudom azt mondani hogy kész befejeztem.
[ Szerkesztve ]
In space, no one can hear your coils whine... | HP Omen 15 | PS4 Slim 1TB | Huawei P20 Pro
-
Apollo_21
addikt
Biztos jártasabb vagy mint én..de nekem ez a meglátásom..jobb az 55-60fokos vizet lehűteni 30ra vagy hasonlóra mint a 30ast 30ra hűteni..na szóval érted Felmegy a víz kb 2-3fokot..ezt bedobom a radiba h lemenjen az a pár fok amit a rendszerbe keringve elér...;hatásosabbnak tűnik, az első variáns legalábbis a számokból kiindulva
Persze semmibe nem kerülne kipróbáljam, és nemhiszem hogy rosszabb volna. CSak furán hangzik[ Szerkesztve ]
-
-
Apollo_21
addikt
Bömbi sztem a Corsair AF szériára gondolt
Hogy ON is legyen..sztem a cpu és a radit felcserélve kellene bekötni..tehát tartály pumpa cpu radi..és vissza a tartályba...de végülis mind1..kinek mi a szép meg kivitelezhető....hőfokba eltérés nemigen lesz.[ Szerkesztve ]
-
JasL
senior tag
válasz #90933760 #21899 üzenetére
Oké, először megpróbálom majd a gyári kit-et procin, ha bírja és nem hangos, bekerül a körbe a GTX770 is. Ha itt azt fogom tapasztalni, hogy nem meleg, kapnak halkabb ventiket, ha azokkal meg nem elég hűs, jön az extra radi. Azt hiszem így jól ki lesz centizve.
bombibmw: utánanéztem a dolgoknak, a bekötési sorrend így a legjobb: tartály - pumpa - radiátor - cpu, de ökölszabály az, hogy tartály után a pumpa jöjjön, onnantól kezdve pedig kb tök mindegy a sorrend, a legrosszabb és legjobb sorrend között maximum 1 fok az eltérés, így mindenki azt tanácsolja, hogy úgy kösd, hogy esztétikus legyen, a sorrendre pedig szarjál.
AF140 helyett nekem AF120-asok vannak (ha AF=Arctic Freezer), nagyon csendesek, PWM-esek.
-
Sokan rinyálnak, h le kell cserélni a gyári hűtőt... sokallják a 8-12k-t még a léghűtőre is, a 40k procira... Kellene egy lista, h kb. kinek mennyit ér a jelenlegi, beápített víz (nem az, amit költött rá...), hátha páran agyvérzést kapnának...
-
bombibmw
veterán
Autóalkatrész cégnél dolgozok,tehát occó a desztvíz.
Veszek majd akkor egy 10 litert.(#21902) Joshi:
Semmilyen elmélet nincs,csak szeretném elsőre faszán megcsinálni,hogy később ne legyenek gondok,ezért minden apró részlet érdekel.
Volt már vizem.
Használt alkatrészeket tettem bele és mindent átmostam forróvíz+ecettel és bemattult a cső nem is olyan sokára.
Lehet,hogy a csapvíz volt a gáz,most desztvíz lesz.
EK folyadékot használtam.
Egyébként most is lesz egy használt alkatrész majd a rendszerben,amit azért átmosok én is,miután megkaptam a gazdájától.[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
válasz bombibmw #21900 üzenetére
Nem kell ecetes víz meg semmilyen más vegyszer, a legjobb ha meleg vagy forró vízzel átöblítesz mindent.
Gyerekek nem kell itt elméleteket gyártani a vízhűtés tudományához, egyszerűen az új alkatrészeket át kell mosni bő vízzel majd be kell építeni. A blokkokat nem árt szétszedni mielőtt használatba vesszük. Ennyi.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz bombibmw #21900 üzenetére
Ha új akkor elég sima desztvízzel. Ha használt akkor kell az ecetes desztvíz.
Érdemes desztvízzel átöblíteni, vagy ioncseréltel annak 5 literje párszáz Ft. Csapvízzel az a baj hogy utána maradnak ásványi anyagok, tehát az után mindenképp újra ki kéne öblíteni desztvízzel. Nem érdemes vele kínlódni.
Új hozzászólás Aktív témák
● Kompakt vízhűtések topikja erre!
● Olvasd el a Téma összefoglalót!
● Privát üzenetben szakmai kérdéssel ne zavarjátok a tagokat!
● A topik csak épített vizes rendszerekkel foglalkozik!
● A topik kiemelt témájú!
● Vízhűtés offtopik
- Steam Deck
- nVidia tulajok OFF topikja
- Otthoni időjárás-állomás
- 3D nyomtatás
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Házimozi belépő szinten
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Milyen monitort vegyek?
- Vigneau interaktív lokálblogja
- További aktív témák...