Hirdetés
- Google szolgáltatás (GMS) Huawei telefonokra
- MIUI / HyperOS topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Yettel topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Ez a topic épített vízhűtésekkel foglalkozik, kompakt vízhűtések topikja erre a linkre kattintva érhető el! [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz spanglee001 #45077 üzenetére
Bahhh. Ennyi munkával, meg belefektetett idővel én inkább egy réztömböt állnék neki farigcsálni és többre megyek vele. Bár való igaz a réztömb többe kerülne, mint egy stock cooler.
-
törölt tag
válasz jones965 #44856 üzenetére
Elnézve a gyönyörű színekben pompázó memóriákat ( ) szerintem amiatt rakta bele a Sli hidat is, hogy legyen még valami ami világít. Vagy, hogy a gépházon lévő logóval legyen valami "párhuzam".
Én is levenném a fenébe, a sok színes ledet meg egy mélysötét pirosra állítanám, úgy jó lenne.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Az inkább vizes cuccokra vonatkozik épp azért mert a beárazósban nem ismerik őket, neked pedig VGA-d van amit ismernek ott is, a blokk rajta nem igazán zavar bele a képbe, ennyit még ismernek ők is.
300-310 körül van újonnan, szerintem józan eszű nem igen adna érte 250-nél többet, mert azért ez nem kis tétel és mégiscsak "használt". Valahova 270 köré nyomd az árat aztán ha nem kapós akkor vidd lefele apránként, bár én 250-nel indítanék inkább, időt spórolna.
Szexi amúgy a Sli, biztos nem akarod megtartani? Vegyél 4K monitort, rögtön elfogy az ereje.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Azért lett szólva, mert már régebben is indult el off áradat és anyázás Merlin felé, akkor is szólni kellett. Most kicsit előbb történt meg.
Tudjuk jól, hogy Merlinék nem a legpörgősebb cég, de kész, ennyi, nem kell túltárgyalni, azon kívül meg rendben vannak amúgy is.
Bele is írtam az összefoglalóba annak idején épp ezért, finoman fogalmazva a dolgot:
Merlinhardver (Rendelés előtt telefonon érdeklődjetek a pontos szállítási időről, eltérhet az oldalon kiírttól.)[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
A D5 jó dolog, nem felesleges megvenni. Viszont a hőmérséklet kérdést megoldani nem fogja. A 36 fokos víz teljesen jó, sőt. Úgyhogy nem igazán van ott probléma, el kell fogadni, hogy egy 140W-os 6 magos proci az hideg nem lesz sose.
-
törölt tag
válasz Weareus #44477 üzenetére
A paraffinolaj annyira nem sűrű így jó is lehetne, de gondolom a hővezetése van annyira rossz, hogy használhatatlanná teszi, különben már rég azzal tolnánk. Annyi szabadideje meg nincs itt senkinek, hogy végigteszteljen sokféle löttyöt, pedig nem lenne rossz.
[ Szerkesztve ]
-
-
törölt tag
Ha full biztonságos rendszert akarunk akkor mindenből fémtetős kell, a csövekből merev rézcsövezés, még a tartály is fém és kezit csókolom. Bár a rézcső mellett a gumitömítés elöregedhet idővel és ott folyhat, ahogy a csatlakozóé is, azt nem lehet kiküszöbölni.
Szóval a full biztonságos vízhűtést úgy hívják léghűtés. -
törölt tag
Érdemes az én régi gépemet berakni a listába vagy felesleges? Vagy két éve volt már és nem úgy néz ki a jövőben, hogy lesz vizes gépem újra.
-
törölt tag
válasz LLKobe #44336 üzenetére
Az a rendszertől függ, meg a jelenlegi áramlási sebességtől. Ha nagyon alacsony, 30 lph körül van akkor azon sokat javíthat a magasabb, de ha alapból 100 lph körül van azon már sokat nem javít a 150 se.
70-100 körül van az átlag, persze itt sokféle gép van, de itteni mérések alapján valahol így.200 lph-t már elég nehéz elérni, legalábbis kell hozzá izmos szivattyú vagy alacsony ellenállású rendszer és hangos lenne, meg nem sok értelme.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Apollo_21 #44146 üzenetére
Teljes mértékben víz, ugyanolyan blokk, ugyanolyan radiátor, ugyanolyan szivattyú.
Kompakt vízhűtést az különíti el, hogy sokkal gyengébb eresztés a szivattyú, valamivel gyengébb eresztés a blokk is, és valamivel gyengébb eresztés a radiátor is, amiken alu van pedig pláne.
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz TESCO-Zsömle #43907 üzenetére
Sikerült az AC ezüstblokkjánál is drágábbat kitalálni. Yeah.
-
-
törölt tag
válasz GeriTheFox #43681 üzenetére
Hát... Működni működne, de elég hitványnak néz ki nekem az az illesztés a két részénél, kicsit megnyomom és kettéesik kategória.
-
törölt tag
válasz Makesz79 #43669 üzenetére
Mindegy. Esetleg annyi, hogy ne a tartály és a szivattyú közé, ott a minél egyszerűbb közlekedése a víznek ami szempont lehet, légtelenítés/feltöltés alatt.
Ha van párhuzamosított rész valahol, mármint Y elosztós megoldással, akkor oda ne, de nagyon ritka az olyan.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz joczo1337 #43649 üzenetére
Ez így egy szar, ez tényleg arra ment ki, hogy minél kevesebb pénzből elmondhassa víz van a gépben, ennél lejjebb az van, hogy beleönt egy vödörnyit.
A legalja amik még használhatóak is, azok inkább a kompakt vizek ilyen esetben, bár azok is akkor, ha a radiátor ki van cserélve vagy bővítve 2x120-ra és be van iktatva egy tartály is (ha megbontod utána kell is). De a befőttesüveg se rossz.
Épített víznél ha sokat bogarászol aprón, vagy tudsz külföldről rendelni, kifoghatsz olcsón DDC szivattyút, bár necces, mert elég sok őskövület hangos darab van már belőlük, jobb lenne inkább Eheim 1046/48 vagy Innovatek HPPS-t találni (ugyanaz). Az egy korrekt szivattyú és jobb esetben tartályt is adnak hozzá. De itt ketten is vettek ilyen tartályszivattyú kombós kínai cuccot és működöt nekik rendesen.
Blokkból jó akármelyik sima lamellázott kínai, bár én lehet ezekből az olcsókból a plexiket elkerülném. Ne legyen alu blokk, a videóban az van. És a radiátor se legyen alu.
De még ha szerencsésen össze is jön, mindenképp legalább duplájába kerül a 30 dollárnak, viszont az már vízhűtésnek nevezhető és működni is fog ahogy kell neki.Ellenben a procidra 30 dolcsiból léghűtőből is olyat kapsz ami hűvösen tartja és néma. Ha mindenképp vizezni akarod akkor kell a duplája hozzá, akár a kompakt átszerelését vagy a teljesen épített megoldást választod.
-
törölt tag
válasz Kbhont #43656 üzenetére
Sajnos ahogy írják is hajlamos a lerakódásra. Bár mintha írta volna valaki, hogy neki bírta néhány hónapig is, de nem az a jellemző. Ez inkább kiállítási folyadék. Persze próbáld ki mindenképp mert tényleg szép, meg legalább látod majd a rendszerben az áramlásokat. Aztán ha beadja a derekát, mehet egy mosás és feltölteni valami sima színes lötyivel.
-
törölt tag
válasz abridabri #43551 üzenetére
Az ismert tény, hogy a hatásfok 98% vagy jobb, egy 300W-os kártya is 9W-nál jár így.
Azért meleg, mert a gap pad rossz hővezető, de jobb a semminél, az egyenetlenség miatt muszáj azt használni a pasztás direkt kontakt helyett. Plusz még a GPU 300W-os hőjét ráfújatod a bordájára, meg még a nyák is át van forrósodva a GPUtól.És a 10W-os ledes körte is rohadt meleg egyébként bordájukkal együtt is, nem véletlenül szarik be a legtöbb az élettartama negyednénél vagy még korábban.
[ Szerkesztve ]
-
-
törölt tag
válasz Hobbbyt #43452 üzenetére
Annyiért ioncseréltet is kapsz. Viszont vízhűtésbe teljesen jó az is, mi is csak a tökéletesség miatt vesszük meg a gyógyszertári desztilláltat 5x annyiért. Meg mert tényleg nem kell minden héten, szóval "nem sok". A százezres vízhűtések árait figyelembe véve pláne.
És még egy érdekesség, van olyan szénsavmentes ásványvíz is ami akár jó is lehet bele, cégnél a kávéfőzőgépbe valami olcsó ásványvizet vesznek mindig és valóban jó. Csapról töltve egy hét múlva már látszik a fehér vízkövesség a tartályán, ezzel meg hónapok után se.
Gondolom a titka abban van, hogy bár ásványvíznek ásványvíz, de a kirakódást okozó kalcium valószínűleg alacsonyabb jóval a csapihoz képest. Mert az összesített ásványi anyag tartalom alapján lesz valamiből ásványvíz, de a kalcium ettől még lehet alacsony. És a kirakódást leginkább az adja.
Valami Aquaris a neve, azt hiszem Aldiból hozzák. De rákerestem és egy tucatnyinak ez a neve.
Aki jár boltban megnézheti a kalciumot rajtuk, mert szerintem fel van tüntetve és amelyik kiugróan alacsony az akár jó is lehet. De forralós módszerrel is meg lehetne nézni, csapvíz egy edénybe, ásványvíz a másikba és forralni. Aztán amelyik jó abból nem nagyon kéne vízkőnek jönnie, a csapiból meg egy csomó. -
törölt tag
válasz Laraxior #43145 üzenetére
Mora2 és 3 ugyanúgy 360-as, 9db 12-es venti kell rá. De érdemesebb 4db 18-ast venni rá amúgy.
Viszont a kettest lecserélni a hármasra nem sok értelme van, kicsit jobban hűt, kevesebb az ellenállása is, de ha ezekkel most nincs gond, akkor semmi értelme. Meg azért ezen átment egy hód és még így is 40 ezer...
-
törölt tag
Azt mondta két fal közé megy és 65x445 a hely ahova élével megy be a gép, szóval nem tudja vastagítani. És a legnagyobb baj, hogy lapjára se tudja rakni a radit, mert nem lenne hova fújnia a levegőt. Pedig oda elférne egy slim az alaplap és a VGA tetejére, csak épp ráfeszülne a falra.
Külső radi és el kell vezetni, el lehet vinni akár 10 métert is a radit, ha kell. Ennek a nyomorgásnak ami így fel van vázolva nem sok értelme.
-
törölt tag
válasz TESCO-Zsömle #43091 üzenetére
De jól látod, ez pont negyede a megszokott 120-as radiknak. A kettő ad ki egy 120 45 vastagat, ezek alapból olyan 100-120W-ot leadnak nagy ventivel, ha elmegy a vízhő 55 fokig az nagyjából duplázza, 200W fölött leszünk valamivel. És van 90+150W TDP, nem tudom tuning lesz-e.
Hát ez körülbelül úgy fog menni ahogy ő is mondta, hajszárító és inkább 80 fokos cuccok, mint 60. De végül is működne.Ha a hang nem számít valami bika szerverventiket kellene rádobni, azok bírják is meg kelleni is fog azaz 5000 RPM.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz TESCO-Zsömle #42950 üzenetére
Igen, de ő külön embereknek válaszolt, azt pedig írhatja külön. Volt egy rész amiben az volt, hogy több embernek írt rövid választ egybe kell írni, azt szedették ki a szabályzatból. Csak masszívan elfelejtenek ezekről értesítőt küldeni.
Már vagy 10 topik szét lett fröcsögve emiatt, a PH nagypofákhmmm nagybölcsű öreg fórumozói kiharcolták maguknak, hogy így legyen, mert szerintük így a jó és mindenki más farok. Kb. ilyen hozzáállással.
[link][ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz LLKobe #42883 üzenetére
Hollanderes csatik ugye? Venni kell akkor két sima ráhúzósat és hozzá való csőrögzítőt. A holladneresnek az a baja túl rövid az a része amire a csövet húzod, szóval azt veszélyes a hollander nélkül használni.
Vagy amit Digi mond, ilyen toldalékot.Mekkora ratyi blokk az amúgy amin nem fér el az alap 13-as csati, mert ha 16-os lenne oké, bár ma már az is gáz Jó mondjuk ez régi blokk ha jól emlékszem, szóval lehet még 10/8-as, 11/8-as időkre tervezték.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Goblin12 #42815 üzenetére
Ha fentre befér a 420 30 vastag, előre meg a 420 45 vastag, az elég lesz. Itt a topikban Procinak is kétkártyás rendszere van egy körön és kevesebb radiátorral, de régebben is voltak akiknek ennél kevesebb radiátor hűtötte egy körön a két kártyát.
Ökölszabályból a 360/60 radiátort szoktuk venni egy procihoz és egy VGAhoz, a te radiátoraid ennél szélesebbek és vastagabbak is összesítve, ráadásul az egy vastag 3 ventis helyett két vékony 6 ventis megoldás lenne, ami megint csak pozitívan szól bele a végeredménybe.Persze ez kicsit kompromisszumos de bőven jó, attól is függ mennyire kell halk legyen és mennyire hűvös mennyire lesz nagy tuning, mert a leghalkabb és leghidegebb megoldás az kicsit másképp van akkor, ott vagy kétkörös rendszer kell vagy egy ordenáré nagy külső radi, mint a Mora vagy Nova.
-
törölt tag
válasz rup1u5 #42788 üzenetére
Semmivel, nekem volt ilyen, nem nagyobb a szélzaj. Nem véletlen csak a vékony radik kapnak ilyet, mert ott nem probléma. Minimálisan ellensúlyozza a vékonyságát a radiátornak, szerintem azért kapnak azok ilyet, bár azért az így megnövelt felülettel nem lesz arányosabban jobb a hűtés, mert a kapillárisok mérete és az azzal érintkező víz ugyan akkora marad.
Ez úgy lenne érdekes összehasonlítani, ha egy 60-as radi lenne ilyen sűrű, bár ott már olyan ordenáré légnyomás kéne és ahhoz társuló hang, hogy az nem asztali gépbe való. -
-
törölt tag
A Phobya és EK szivattyúkhoz képest extra. Tök felesleges a PWM-et foglalni vele, mikor szivattyút úgy se vezérlünk, ez nagy hátránya a Phobya és az EK megoldásának, hogy nincs poti. Bár akinek van pénze vízhűtésre valószínű nem olyan budget lappal nyomul, mint én, hogy egy darab PWM csati van rajta, ami kell a ventiknek.
-
törölt tag
válasz TESCO-Zsömle #42719 üzenetére
Egynek elmegy, de ilyenből biztos, hogy a jól bejáratott EK vagy Phobya variációt venném akkor már. Egy extrája van, a potis szabályozó, nem kell pwmre dugni...
-
törölt tag
[link]
Ez is egy felhasználási módja a PC radiátornak végül is. -
törölt tag
válasz Frenky89 #42684 üzenetére
Plexi cső szerintem a legjobb, a szivaccsal én biztos nem kínlódnék, szűrni úgy se szűr. A logós nem tudom mennyire lehet jó buborékterelő.
Hőmérőt bárhova, de általában a tartályba szoktuk tenni, ha van az alján 3. lyuk is. Vagy esetleg a radiátorba, ha a tartályon nincs hely, radiátoroknak a végén ha több lyuk van vagy a másik végén a "légtelenítő lyukba".
Külön T idomba kötni tök felesleges, csak akkor ha nincs neki hely sehol. -
törölt tag
válasz abridabri #42643 üzenetére
Nem tudom, nekem a három kártya sose jött be. Vagy kettő, vagy ha ütőset akar akkor már legyen négy és csapjon oda. Még ha értelme sincs. De a három az se nem ilyen, se nem olyan. Oké, a három monitor miatt megvan ennek az érve, de akkor is. Bár a három monitor nem jelent 3x GPU terhelést, szóval az se igazán érv.
-
törölt tag
Főleg ha balfaszok csinálják akkor előfordulhat, azért ezt többen is mondták már akkor itt a topikban, hogy csoda ha normálisan működni fog. Nem lett csoda.
Az algákat később megoldották, ott a legnagyobb baj a bekötésekkel, az áramlási sebességekkel, a gépek ellenállásával, a párhuzamosítás "jóvanaz" felfogásán bukott el az egész. Meg az, hogy tényleg sok mindenhez fingjuk sincs a barkács életből. -
törölt tag
Az, hogy a mai hardverek hőteljesítményét máshogy nem tudod eldolgozni. Tuningolva a procik majdnem duplájára emelkedtek fogyasztásban, a VGA kártyák háromszorosára is.
A Reserator nagyon jópofa, annak ellenére hogy elavult, úgy 100W-ig. Szóval ha csak procit kötsz rá neked jó lesz, de VGA kártyával együtt esélytelen.Egyébként tud néma lenni a ventilátoros vízhűtés is, csak akkor rá kell szórni vagy 200 ezret. És a passzív vízhűtés is szivattyúval megy, szóval valami mozgó alkatrész lesz benne. És akkor még ott van az alaplap, tápegység, VGA kártya tekercseinek zaja is ha épp van, ami elég aljas tud lenni, amíg a ventilátor elnyomja nem is tudsz róla, hogy létezik, de a valag pénzért felépített csendes vízhűtés mellett, ha pont olyan ami cicereg, akkor meg majd hallatszani fog.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Satyricon #42446 üzenetére
15-20k körül szoktak menni, VGA blokkal együtt. Te helyette adsz egy DDC-t szerintem így akkor ugyanott vagyunk. Kuplung az sokaknak semmit nem fog érni ilyen formában.
Engem érdekelt volna VGA blokkal együtt, de anélkül nem nagyon. Bár max egy tízest adtam volna érte, gondolom az nem felelt volna meg.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Satyricon #42397 üzenetére
Nekem egy kártyán se volt speaker, az AMD karik kiírták post képre sárgán, hogy dugjam be a csatlakozót.
Ha sípol érte akkor bedugva hagyod és Win alól le kell tiltatni az eszközt, akkor nem fogja látni, nem fog semmit csinálni, csak az alapjárati fogyasztást veszi fel ami olyan 20-30W.De igazándiból a legjobb tényleg az volna, ha Sli is kell, hogy venni fiatalabb középkategóriásakat, amik 120W körül fogyasztanak, így együtt tartanak ott fogyasztásban, mint a mostani. Viszont közben ha nem megy a Sli adott játékban, a mostani szintjét azért hozza a cucc.
Annyira nem is lehetetlen, mert nem egy erőgép ma már a 285, le lehetne cserélni két 650Ti-re. Most 20k körül mennek darabra, 110W a fogyasztásuk és már magában erősebb a 285-nél, de ha megy a Sli pedig pláne. Van DX11 is már stb.
Ha lehet a 2GB-os verziókat kéne nézni már. A három magosított proci is megbirkózik vele körülbelül. -
törölt tag
válasz Satyricon #42373 üzenetére
Az a baj pont GTX-et van, mert ha AMD kártyád lenne, akkor betehetnél valami kakibb GTX-et fizikára és akkor is két kártyád lenne meg vizezhetnéd is, csak épp nem kéne tápot cserélni. Mert most ha Slit akarsz akkor kelleni fog az is. Vagy nem dugod rá a tápcsatit a második VGAra, hanem dísznek rakod be.
-
törölt tag
válasz Satyricon #42354 üzenetére
Ha a kinézet miatt kell akkor full vizezd a gépet, alaplapot, chipsetet stb., azzal is el lehet tökörészni és bitangul néz ki. A két kártyás rendszereknek régen is kérdéses volt a lényege, mára mikor 20%-ot hoz egy játékban, néhol meg mínuszt is... L&f#szt az egészbe. Csak akkor ha 4K-ban kell valakinek sok erő és kevés a Titan vagy az 1080 magában. De az alatt semmi értelme.
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz abridabri #42139 üzenetére
Olyan helyeken ahol nem lehet pl. a radiátor méreteket az egekig vinni és terhelésnél emelni kell rajta mindenképp, idle meg mehetnek lassabban is.
De ilyen szemszögből egy Mora esetén is érvényes ez, idle elég rajta egy venti ha lassan pörög, terhelve meg be kell kapcsolni a másik hármat is, picit emelt fordulattal társítva. Persze nagyjából fokozatmentesen emelve, mert annak nem sok értelme, ha fél percenként ki-be kapcsol, mert pont ott ugrál a vízhőfok pl.Nekem pl. azért kellett vezérelni, mert az alsó radi a VGA feteket fújta, a felső radi a proci feteket, mivel egy FC blokk árába került a komplett rendszer így azokat eszembe se volt venni, kénytelen voltam fújatni, plusz ventit meg nem akartam. Így viszont vezérelni kellett hőfokra, hiába vitte volna el 400RPM-en, mert amúgy a radiátorokat mindig masszívan túlméreteztem.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz spanglee001 #42107 üzenetére
Nem kell, ezek kerámiagolyón pörögnek vagy kerámiatengelyen, annak elég a sima víz is. De a legtöbb folyadékszivattyú se olajos vizet szív. Kocsiknál nem tudom, de szerintem ott is inkább humbuk, gondolom ugyanúgy szimeringes, zárt, zsírral töltött csapágya van, mint minden szivattyúnak, amit nem kell kenni, meg eleve nem is éri a víz, mást meg nem kell kenni rajta.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Kompakt vízhűtések topikja erre!
● Olvasd el a Téma összefoglalót!
● Privát üzenetben szakmai kérdéssel ne zavarjátok a tagokat!
● A topik csak épített vizes rendszerekkel foglalkozik!
● A topik kiemelt témájú!
● Vízhűtés offtopik
- Google szolgáltatás (GMS) Huawei telefonokra
- MIUI / HyperOS topik
- Steam topic
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Politika
- Hisense LCD és LED TV-k
- Crypto Trade
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest