Új hozzászólás Aktív témák
-
j0k3r!
őstag
most annyit trukkoztem vele, hogy:
<behavior name="serviceBehavior">
<serviceMetadata httpGetEnabled="true" externalMetadataLocation="http://restaurant.weblapportal.hu/metadata.wsdl" />
</behavior>igy elvileg egy statikus resource-bol szedi mindig a metaadatokat, de igy sem jo. ide irtam le reszletesebben a dolgot.
a linkelt projectet meg valamiert nem tudom letolteni.
"Azért megkérdem, hogy miért akarsz mindenképpen névtereket használni a DAL-ban?"
eddig nem voltak, a te tanacsodra raktam be oket nevterbe (mar, ha ugyanarra gondolunk)
-
ubid
senior tag
Igen, amit írtál az jó,
Persze hogy bekapcsoltam, az excel írás ment, csak ugye háttérszál nélkül megfagyaszotta a UI-t ami nem tetszett nekem
Meg iszonyat lassú is volt ez a dynamicos móka.Áttértem inkább WPF-re ott már lehet interopot használni. gyors is. háttérszál is megy!
köszi a segítséget !!
-
amargo
addikt
Már nem sikerült szerkeszteni.. de dispatcher-en keresztül is megoldhatod kvázi egy queue-ba tudod pakolni a feladatokat és a dispatcher fogja elintézni, hogy a felület is reszponzív maradjon, de a feladat is elintézett legyen - tömören a lényege.
UI elemeket pedig csak ezen keresztül tudsz egy másik szálból piszkálni. -
j0k3r!
őstag
-
martonx
veterán
SL-re, WPF-re, winforms-ra, metrós alkalmazások írására.
Erősen kétlem, hogy mindegy lenne miben írom meg a WinRT-s programot.
Nekem ez a mindegy miben írod, inkább marketing bullshit, de majd ha valaki vette a fáradtságot és megírta ugyanazt a teszt alkalmazást WinRT alá c++-ban, C#-ban és JS-ben, és látom az azonos futás eredményeket, akkor fogom elhinni. -
martonx
veterán
Szerintem meg inkább arról van szó, hogy win8 metro alkalmazások készítésére a C#+XAML vonal a legrosszabb választás (abszolút magánvélemény, nyugodtan vessetek meg érte), és a népet nyomják vagy JS vonal felé, vagy teljesítményigényes alkalmazásoknál a C++ felé.
Azzal, hogy az SL-t kinyírták, a WPF-et pedig finoman mellék vágányra tették, a C#-ot nyugodt szívvel csak ASP.NET-ezésre, WCF-re, és konzol alkalmazások írására használnám. -
MrSealRD
veterán
Mármint, hogy C#-ról terelik a népet C++-ra?
Ja, amúgy lenne egy kérdésem is közben.
Továbbra is SL4-ről van szó.
Authorizáció.
RIA services esetén RequiredRole annotációt teszek az egyes metódusok fölé...
A gondom az, hogy itt fixen a kódba égetve meg kell adni az role-okat. Mi van akkor ha én valami dinamikus megoldást szeretnék. Tehát létrejöhetnek újak vagy változhatnak meglévő szerepkörök...Ezt hogy lehet megoldani?
Eddig az egyetlen ötlet ami jónak tűnik az a CustomAuthorizationAttribute.
Van ettől jobb megoldás? -
x007
tag
Igen, nekem is leesett az állam, mikor múltkor mértem, a CLR-től nem mutattak túl nagy eltérést a V8 eredményei. Persze a benchmarkaim nem voltak túl összetettek, de régen ilyeneknél is nagyon nagy eltérések voltak. Valszeg a type inference hozott ilyen drasztikus változásokat.
-
MrSealRD
veterán
A végső alkalmazás SL4 + Oracle...elvileg 11g lesz. (talán 10g, ezt nem tudom)
EF és WCF RIA lesz még amit használunk.
(Ezek nem az én döntésem, nem én vagyok a döntéshozó...)
Két SL könyvön vagyok túl, az egyik amit írtál, a másik amit fentebb írtam.
(Jelenleg a Blend Unleashed-et tolom...)Azt akartam kérdezni az előbb, hogy az Collection-t milyen forrásból töltöd fel?
-
MrSealRD
veterán
Elég sok újdonsággal találkozom a téma kapcsán. Volt említve az ObservableCollection is...de csak felületesen(abban a könyvben amit olvastam.(apress pro businnes app. dev. in silverlight))
Ami érdekelne, hogy milyen módod tudod a db-ből kinyerni az adatokat? JDBC kapcsolat, vagy mást használsz? -
martonx
veterán
"Szerintem meg elvárható, hogy valaki tudja, hogy miért használ using-ot és az IDisposable mire való és bizony tudja, hogy mi milyen költségekkel jár." - abszolút egyetértünk. És szerintem ez az a szint, amit egy C# programozónak tudnia kell. Ennél mélyebben egy C# programozónak egyszerűen nem kell tudnia a memóriakezelés mélységeit. Esetleg architekt, vagy szakértő szinten.
-
Jester01
veterán
Ezzel nem értek egyet. Ésszel kell programozni, a GC-nek és a GC fejlesztőknek pedig az a dolga, hogy ezt a használatot figyelembe vegye. A GC belső működésére építeni szerintem elég szörnyű dolog, már csak azért is, mert bármikor változhat (meg már eleve is több van, persze).
-
-
martonx
veterán
N keverjük össze a XAML-t, meg a silverligt-ot. w8 metro-ban még az MS saját IE-jében is le lesz tiltva az SL plugin, miközben a flash együtt fog települni a win8-al. Mind w8-on, mind wp8-on ettől kezdve egy csomó nyelven lehet majd natív alkalmazásokat fejleszteni. Nem kell nagy jóstehetség ahhoz, hogy a komoly fejlesztők C++-ban fognak utazni (alap kód portolható OSX, Android, w8 között), a casual fejlesztők pedig HTML5-ben (mert az alap kód portolható phonegap-el, vagy bármilyen hybrid megoldással OSX, Android, w8, wp8, blackberry stb... között). A Xaml + C# lehetőséget pedig benne hagyták, hogy az eddigi SL fejlesztőik ne érezzék tökéletesen becsapva magukat, de az idők és a multiplatformok hívó szavát hallva ezek a fejlesztők is elég gyorsan (nagyvállalati környezetben ez akár éveket is jelenthet) át fognak állni vagy c++-ra, vagy HTML5-re.
-
martonx
veterán
Attól még, hogy hivatalos támogatás van rá 2020-ig, a technológia kifutott. Nem jelennek meg hozzá újdonságok, nem növelik a teljesítményét, sőt idővel egyre több kompatibilitás hiba fog előjönni, amikkel az MS sem fog semmit tenni (lásd fentebbi kérdést, ahol egyértelműen látszik, hogy már az új Chrome, Firefox, IE sem különösebben kezeli hiba mentesen az SL plugint).
-
-
WonderCSabo
félisten
Nyilván valamit valamiért alapon megy ez is, mivel karban kell tartani a index-et.
Nem, nem kell karbantartani semmiféle indexet. Az elem címe lekéréskor, hozzáadáskor, törléskor is a kulcs alapján a hash fv-el képződik le, ez O(1) - es művelet. Itt hozzáadáskor lehet csak egy kis probléma: ha kezd betelni a hashtábla, akkor nagyobbat kell lefoglalni, és átmásolni az elemeket. Ha pedig a hash fv már meglévő elem indexét képezi, akkor ezt az ütközést fel kell oldani. A HashTable ezt újrahasheléssel oldja meg, a Dictionary pedig láncolással. Vagy erre értetted az index karbantartását?
-
Des1gnR
őstag
Csak az a baj, hogy ha csak a do-while ciklust rakom ki egy metódusba akkor ugye dobja a hibákat, hogy nincs meg pár dolog amit egyébként a Form1-ben hozok létre, de az egészet meg nem rakhatom ki, mert akkor minden válaszadáskor csatlakozna az adatbázishoz és az sem jó. Vagy nem így gondoltad?
-
Des1gnR
őstag
Így néz ki a progi: http://img840.imageshack.us/img840/7412/progiw.jpg
És azt akartam, hogy amikor megadja a függőségeket akkor az egyszerűbb legyen a felhasználónak. (mert ugye kézzel is be lehetne gépelni)
Amiket beírna a felhasználó azt pakolnám egy lisboxba és azzal dolgoznék tovább szóval a program e nélkül is működik, de jó lenne valahogy mégis megvalósítani. -
Jhonny06
veterán
Vicces? Azt a pár controlt behúzod a toolbox-ból és oda helyezed, ahova akarod. Ebbe nem az UI a lényeg, hanem a logika (XAML-be kézzel írod be pl. az egyes button-ok koordinátáit és mindig nézed design nézetbe, hogy jó-e?
). Amúgy nem az én pályám a C# és WPF, csak azért foglalkozom vele most, mert muszáj.
-
-
kingabo
őstag
Pl a Com hívásoknál rengeteget segít, ugyanis a Comnál nem lehet túlterhelni a paramétereken, 1 fv van ami tartalmazza az összes paramétert. Viszont ha neked ebből csak 2-3 kell, attól még régen a maradékot is meg kellett adni. Így viszont mindnek van alapértéke (legtöbbször egy spec null) és csak azoknak a paramétereknek adsz értéket amit használsz úgy hogy a nevükre hivatkozol. Com pl: Office programokba írni, olvasni, pdfnyomtatót vezérelni, adobe reader...
Fentebb említették a konstruktort. Ami most sokszor előfordul, hogy sok fv ugyanazt csinálná, csak néha 3 néha 5 paramétere van. Tehát fixen vár mindig 3at, a maradék kettő meg alapból null, ha mégis kell csak akkor adom meg.Remélem sikerült valamennyire érthetően leírni, kicsit k.o-s vagyok.
-
-
ubid
senior tag
Igen, tervezésnél vagyok : ) Csak alapokat próbáltam lekódolni.
De van abban valami amit mondasz
Rutinról még azért nem beszélhetünk. írtam pár dolgot már, de ez nem rutin
Azért próbálok gyakorolgatni.Az offline-t úgy értettem, hogy internet egyáltalán nem kell hozzá.
SQL-CE adatbázist viseli el a WP7 tudtommal, ezért gondoltam azt, hogy abban egyszerűen letárolom az adatokat, majd a felületen megjelenítem, és ámen.
-
ubid
senior tag
persze, szokott változni, de olyankor belenyúlok a kódba úgyis, dobok fel újabb adatokat, de kódból, és nem a felületről.
Kicsit már belekavarodtam
---
Mármint arra gondolsz, hogy listákba pakolja be egyszerűen az adatokat ? És nem is kell mögé adatbázis ?Vagy így grafikus módon berakosgatom az adatokat, és innentől kezdve csak linq-el lekérdezgetem és odarakom ?
-
ubid
senior tag
Az alap koncepció :
Egy sima Menetrend adatbázis : Az adatok soha sem változnak , tehát user esélytelen, hogy változtassa.
hogy a másik kérdésre is válaszoljak .
Azért kattintok mondjuk mégegyszer a gombra :
teszem azt megnézem mondjuk a 29-es számú busz menetrendjét. okés. Ezután megnézem az 1-es villamos menetrendjét, majd közvetlen ezután a 29-es buszét mégegyszer.
Nah hogyha mégegyszer meg akarnám nézni a 29-es buszét megpróbálja feltölteni mégegyszer az adatokat, és PK ütközés.
ennyi az egész.Tehát semmit sem módosíthatok. egyszer felrakom az adatokat, és innentől kezdve csak UI-on megjelenítem, olvasom.
Kis gondolkodás után, meg a hibák tapasztalása
Gondolom rossz helyen van így ez megoldva. nem ott kéne feltölteni az adatokat.
Hanem egyszer feltöltöm és ámen.Mert az a gond, hogy egy függvényt írtam mondjuk : Ez azt csinálja amit már beírtam. tehát contexteet beállítja, csinál egy listát amibe belpakolja az adatokat és feltölti.
na de ha rákkatintok a gombomra akkor ez hívódik meg ! Ami már így akkor rossz is.
-
ubid
senior tag
Azt hogy tehetem meg, hogy van egy táblaszerkezet és hogy minden tábla olyan szerkezetű legyen amit csinálok ?
Valamint továbbra se tudtam megoldani hogyha mondjuk rákattintok a 22-es busz gombjára egy listbox-ba letöltöm az adatokat. de ha mégegyszer ugyan arra a gombra kattintok elszáll, mert mégegyszer föl akarja tölteni az adatokat.
Jelenleg így van : ( de csak ez az egy táblám van )
Ebbe az osztályba kell írnom több belső osztályt ? Elvesztem picit
[Table]
public class MenetrendTablak
{
[Column(IsPrimaryKey = true, IsDbGenerated = false, DbType = "INT NOT NULL", CanBeNull = false)]
public int Id { get; set; }
[Column]
public int Jarat { get; set; }
[Column]
public int Hour { get; set; }
[Column]
public int Sec { get; set; }
}Így van a DataContext :
public MenetrendContext()
: base("Data Source=isostore:/MenetrendDB.sdf")
{
}
public Table<MenetrendTablak> Busz12;És így készítem el az adatokat :
public class Busz22Adatok
{
public List<MenetrendTablak> Busz22Lista = new List<MenetrendTablak>();
public void Feltolto()
{
var MenetrendContext = new MenetrendContext();
if (!MenetrendContext.DatabaseExists())
{
MenetrendContext.CreateDatabase();
}
Busz22Lista.Add(new MenetrendTablak() { Id = 72, Jarat = 22, Hour = 7, Sec = 35 });
Busz22Lista.Add(new MenetrendTablak() { Id = 73, Jarat = 22, Hour = 7, Sec = 54 });
Busz22Lista.Add(new MenetrendTablak() { Id = 74, Jarat = 22, Hour = 8, Sec = 10 });
Busz22Lista.Add(new MenetrendTablak() { Id = 75, Jarat = 22, Hour = 8, Sec = 44 });
Busz22Lista.Add(new MenetrendTablak() { Id = 76, Jarat = 22, Hour = 9, Sec = 10 });
foreach (var l in Busz22Lista)
{
MenetrendContext.Busz22.InsertOnSubmit(l);
MenetrendContext.SubmitChanges();
}
}
} -
drkbl
őstag
Esetleg ez segít legyártani az Encoding leszármazottat.
-
-
James Bond
csendes tag
Köszi a választ, jó lett a satic-al.
public static class GlobalVar
{
public static string GlobalString = "gfdgdsg";
static int[] szelvenyev = new int[5000];
static int[] szelvenyhet = new int[5000];
static int[] szelvenyszam1 = new int[5000];
static int[] szelvenyszam2 = new int[5000];
static int[] szelvenyszam3 = new int[5000];
static int[] szelvenyszam4 = new int[5000];
static int[] szelvenyszam5 = new int[5000];static int szamindex;
public static int Szamindex
{
get
{
return szamindex;
}
set
{
szamindex = value;
}
}Még egy kérdésem lenne:
public Form1()
{
GlobalVar.Szamindex = 50;FileStream fs = new FileStream("Otos.txt", FileMode.Open);
StreamReader sr = new StreamReader(fs);
string s = "";while (s != null)
{s=sr.ReadLine();
}
sr.Close();
fs.Close();Az Otos.txt- fájl ban Tabulátorokkal vannak elválasztva a szamok.
Nekem olyan kéne, hogy a beolvasott sort feldarabolja. s=sr.ReadLine();
-
Peter Kiss
őstag
Nálunk most lesz nagy alkalmazástúrás, ami azt jelenti, hogy a kontrollok új verzióra lesznek cserélve, illetve most forgatjuk át a legtöbbet 4.0-ra, nálunk a 4.5 nem fog játszani, mert nincs rá szükség.
Egyébként nem feltétlenül rossz, csak annyi a gond, hogy sok kompatibilitási gond felléphet az újabb de nem verzióváltott DLL-ekkel. Szerintem mondjuk a legtöbb helyen nem lesz gond.
-
martonx
veterán
4.0 -> 4.5 számozásra gondolsz?
Nálunk (nagyvállalati környezet) az a szokás, hogy amikor beüzemelnek a hardveresek egy új szervert, ahhoz később már nem nyúlnak. Azaz, ha egy szerver win2003 + .Net 2.0-ával indult el, akkor az úgy is marad. Ha egy szerver win2008 + .Net 4.0-ával indult el az is úgy marad. Lényeg, hogy nem upgardelünk működő szervert.
Azaz mihelyst lesz új szerver .Net 4.5 után, nálunk az újabb és újabb szerverek már automatikusan azzal lesznek telepítve.
Úgyhogy nem hiszem, hogy gond lenne ezzel. Nagyvállalati környezetben amúgy is rohadt lassan terjed minden (sokan pl. most fognak átállni IE6-ról, sőt most kezd terjedni az Office 2007, extrém, de nagyvállalati környezetben még mindig windows XP az egyeduralkodó). -
nyunyu
félisten
Replikacio SQL2000 alatt elmeletileg lehetseges, gyakorlatban meg csak a gond van vele, ugyhogy inkabb nem eroltetjuk.
Nem kell ennyire tulspilazni a dolgot, egy egyszeru webes cuccot akarok osszerakni, ahol supportos kollega beir kb. 2 adatot, plusz kivalasztja 2 legordulo listabol, ami neki kell, aztan nyom egy gombot, es a program legeneralja azt a par adatbazis rekordot, amit jelenleg en szoktam kezzel letrehozni a fejlesztoi rendszeren, aztan manualisan attolteni az elesre.
Igy a support par perc alatt be tudja maganak allitani azt, amit en kezzel szoktam fel ora alatt, aztan nem este 6-kor talalnak meg ilyen hulyesegekkel, hogy masnap reggelre kell 10 mukodo telefonvonal az ugyfelnek, ilyen meg ilyen beallitasokkal.Nyilvan egyszerubb lett volna odamenni valamelyik webes fejlesztonkhoz, aztan ket nap alatt osszerakta volna, amivel en tokoltem egy hetet, de hat nekem is kell a gyakorlat, meg amugy sem volt jobb dolgom.
-
nyunyu
félisten
Tobb szerverre is be kell szurni ugyanazokat a rekordokat, raadasul az irodai fejleszto kornyezetunkben (SQL2000) van csak identity a tablan, igy eloszor ide kell beszurni az uj mukodesi parametereket, hogy a visszakapott ID-vel tudjam beirni az eles SQL2005-on levo tablaba.
Ha nem egyezik a ket rendszer ID-je, akkor kovetkezo fejlesztes elesitesnel (=komplett parameter tabla export) javithatatlanul hazavagnam az eles rendszeren addig gyujtott statisztikai adatokat.
Nyilvan meg lehetne csinalni tarolt eljarasokkal is, es C#-ban csak kattintgatos webes feluletet osszerakni, ami meghivja, de a linked servert nem szeressuk, kulonbozo SQL verziok kozott elegge korlatozottan mukodik.
Raadasul a tarolt eljarasnak is at kell adni valahogy a datum parametert, vagyis ugyanott vagyok, mint most.
-
st4rlight
csendes tag
Na, ezt még sosem néztem, hogy TFS van-e benne, de SVN az nincs ezért nem is néztem
Ugyanarról beszélünk, én is azt mondom, hogy VS-ben UI-t összerakni az beteg dolog (én ismerek ilyen embert azért!), legalábbis ha időre el kell készülni vele. Az SVN-t én úgy oldottam meg, hogy vagy VS alól AnkhSVN (ez a favorit), de mostanában csak simán Tortoise-szal is megy a check-in, talán ha csak Blendelsz és nincs TFS, akkor ez a leggyorsabb (bár nálam a Tortoise (1.7 latest) irtó tetü, AnkhSVN messze lekörösi sebességben).
-
st4rlight
csendes tag
Egy éppen futó projektemben szinte csak és kizárólag Blendet használtam UI fejlesztésre, arra viszont a VS használhatatlan szerintem. Hogy mennyire nem csak arról szól, hogy kék háttér, arra itt van egy kis példám (kis reklám): http://st4rlight.com/ReferenceWorks/Meet-Surface/vodafonecontrols.zip
Aki ezt animációkkal meg mindennel megtervezi VS-ben kézzel vagy drag&drop-pal 1 hét alatt ilyenre, az kap egy toronyórát lánccal!
A verziókezelést én is nagyon hiányolom a Blend-ből, de Tortoise meg AnkhSVN azért elég jó szolgálatot tesznek. A fájlcserés dologtól nálam viszont nem szokott kifagyni.
-
-
Mármint milyen objektumot akarsz velem leszármaztatni?
Egyébként ezt más ember nem fogja olvasni. Mondjuk ezzel a motivációval írta meg egy csimpánz eredetileg: WPF elemekből de WinFormsos (vagy inkább Delphis) logikával, millió+1 getter/setter hívás széthányva egyetlen MainWindow.xaml.cs állományban többezer soron át. Én leültem mindezt megcsinálni szépen, hiszen bugos is volt, javítani meg lehetetlen.
Szerk.: A javítással legalább értem mire gondolsz
Mindenki: azt hiszem tényleg ez lesz a holnapi program. A View osztályba belerakom ezt a kiválasztás-logikát, aztán remélem menni fog
Az eredetiben is volt ilyen (nem csoda), csak reméltem, hogy meg tudom oldani kevesebb kóddal.
-
klambi
addikt
olyan hogy van fent a from kozepén 1 idő, ami valamilyen 3-4-5-6 percről számol vissza és vannak félperces támadó idők, ennél ahogy tudom annyi a trükk hogy ugye ha a meccs ideje kevesebb mint fél perc akkor az sem mutathat többet.
Aztán csak annyi hogy gondolom gombokkal ezeket is lehessen vezérelni, leállítani újraindítani ilyenek!de ha nagyon benne vagy akkor tudok erre most 1 munkát is, nem olyan vészes csak még c# vs ben nem vagyok annyira otthon
-
(ex)Cat
senior tag
Igen, Master - Detail kapcsolatról van szó és épp az a problémám, hogy pont úgy működik -ezek szerint jogosan - ahogy az általad linkelt példa is mutatja, azaz annyi tételt nyom a lapra amennyi csak fér, bár valóban összevonja a tétel sorokat a számlák alá, de nem tudom rávenni, hogy ne így csinálja, hanem ha véget ért egy számla, akkor egyszerűen dobjon lapot és csinálja a következőt.
Nem értem miért nem megy, holott szerintem teljesen logikus lenne a dolog, de mégse jön össze. Jobb híjján persze így is jó, hogy egyesével töltögetem a táblákat, csak épp sokkal lassabb és főleg sokkal - sokkal rondább megoldás.
De mindegy, azért még nézegetem, hátha rájövök, hogy tudnám rávenni, hogy akkor csak az adott számlához tartozó tételeket nyomtassa egy lapra és folytonosan az összeset.
Köszi a választ!
-
(ex)Cat
senior tag
Számla nyomtatást akarok xtrareporttal megcsinálni. Az eredeti elkézelés az lenne, hogy egy dataseten 2 tábla, relációval összekapcsolva. Az egyikben a számla fejlécek, a másikban a tétel adatok. Azt szeretném, hogy egy gombnyomásra legenerálja az összes számlát egy reporton belül, de nem jöttem rá, hogyan tudom megoldani.
Egyelőre csak úgy megy, hogy számlánként feltöltöm a datasetet és akkor tök jó. De ha már több számla adata van, akkor az összes tétel rekordot- amíg fér - ráteszi egy számlára.
(az már csak hab a tortán ugye, hogy több példányos nyomtatás kell ugye, de ez lenne a legkevesebb)
Van erre valami megoldás?
-
"Engem hozzászoktattak, hogy egyszerű dolgok nem léteznek"
Engem is, főleg a vízesés modellben, de az agilitás és az általánosságra törekvés segít felejteni.
Ma már mindenben az egyszerűséget keresem - már amiben lehet.
Sk8erPeter:
"Valahogy nálam eleve nagyon komoly ellenérzést vált ki, ha egy oldal nem hajlandó valamilyen beépülő nélkül működni, tehát a felhasználó rá van kényszerítve, hogy igenis telepítse azt a szaros plugint, ha tényleg meg akarja nézni az oldalt."Ezzel én is így vagyok. Manapság a cross platform dolgok elég elterjedtek ahhoz, hogy kiváltsák a legtöbb kötött beépülőt. Persze mindig ámulok a profi flash-es oldalakon is.
-
martonx
veterán
Én még most is írok sql query-t kódba, mondjuk egy WebService-t, ami semmi mást nem csinál, mint adott paraméterekkel meghív egy postgresql tárolt eljárást, másképp nem is nagyon lehetne elérni.
Mondjuk mostanra stabilan megvannak az sql injection, XSS támadás kiszűrő módszereim.MSSQL háttérre valóban EF kiváló, bár ott is, ha csak egy WS-ben meghívott adott adatbázis művelet (select, insert, update, delete) a cél, elég felesleges EF-el bohóckodni.
-
Esetleg az EF mellett vagy helyett az NHibernate is érdekes lehet. Én azt használom és kiváló.
Akkor az az oldal elég rossz lehet. Nekem ugyan a form bejött, de nem töltöttem ki. Egyelőre nem érdekel a dolog. Ha nagyon weblapot akarok csinálni, akkor inkább DotNetNuke vagy saját MVC és valahol host.
j0k3r!:
A LinQ-s könyvet - meg még egy rakás anyagot mindentől függetlenül is érdemes elolvasni, mert nem csak adatbázisra jó. -
j0k3r!
őstag
koszonom a valaszt, akkor rakeresek ezekre, de ha tudsz (vagy barki tud) valami jo tutorialt, azt megkoszonnem.
itt regisztraltam, jobboldalt a box fl_right divben van egy silverlight modul, ami vegzi a regisztraciot. (lehet nalad tiltva van, vagy nincs felrakva silverlight)
-
Ezért nem is nagyon használom. Inkább akkor használom simán javascriptből.
<script type="text/javascript" src="http://maps.google.com/maps/api/js?sensor=false"></script>Például hőtérképhez:
"<%= UrlFactory.CreateUrl("Home.aspx/HeatmapTile", new { zoom="\"+zoom+\"", x="\"+ coord.x + \"", y="\"+coord.y+\"", client="google", type = ViewData["type"]}) %>";Kicsit talán bonyolultabbnak tűnik, de legalább jól megy.
-
martonx
veterán
akkor te voltál az aki devportálon is ezt kérdezte.
Ott sem válaszoltam rá, mert a válasz szerintem ebben az esetben az, hogy: sehogy, de mérget azért nem vennék rá.
SL OOB alkalmazás akkor tud offline is működni, ha erre fel van készítve kódban. Ha szarul írták meg, és induláskor mindenképpen le akar valamit húzni netről, akkor az tudtommal soha a büdös életben nem fog neked offline futni.
De mint mondtam mérget nem vennék rá.
-
-
A programozásban tipikusan állandó a tanulási kényszer, de azért az borzasztó, hogy egyetemen még Linq sincs és SqlCommandokkal dobálóznak... (.NET 2 szinten max.) ez nem gondolkodás kérdése, mert ebből értelmes gondolkodás nem lesz. Így azt sem tudja meg a tanuló, mi az a perzisztáló réteg. A vicc az egészben, hogy a tárgy meg korszerű technikák néven fut.
A másik meg a GOF és a többi pattern. Miért az a cél, hogy fejből nyomják év végén az UML-t egy-egy patternhez ahelyett, hogy az obsolate-ek helyett megmutatnák, mit érdemes használni és mondjuk mindre gyakorlati példát is vennének (nem csak olyat, hogy az állatok esznek, meg hasonlók).
Az oktatás színvonala a mostani döntéshozókon múlik, ergo azokon, akik összeállítják a tantervet. Ha ezek gyepesek, akkor a diák is az lesz, ha magától nem fedez fel mindent. Ez így nem oktatás szerintem. Az oktatás célja a tudás átadása (és a fejlődésre sarkalás), nem a berögződéseké.
-
Sk8erPeter
nagyúr
Én is saját tapasztalatból mondom az ellenkezőjét. Nálunk a szakon azért elég sok olyan forma jár az egyetemre, aki nem csak a levegőbe fog beszélni, amikor az első állásinterjún azt mondja, hogy tud programozni.
Ráadásul martonx is egész generáció(k)ról beszél, teljes általánosítás ismét.
Nem tudom, honnan veszed, hogy régen néhány 10 ezren értettek hozzá, ma meg 1-2... nem gondolod, hogy ez kicsit túlzás? Eleve régebben sokkal kevesebben foglalkoztak a témával, ma már jóval népszerűbb lett az informatika, pályaválasztás terén is. Valóban rengeteg olyan fiatal van, akit egyáltalán nem érdekel a terület, csak legyen meg a papír, hogy szerezhessen aztán egy jól fizető állást (ami épp az érdeklődés hiánya miatt nem biztos, hogy össze fog jönni neki), de ez csak egy réteg, és abból kiindulva, hogy mennyire széleskörű manapság az érdeklődés a terület iránt, és mennyien választják manapság ezt a hivatást (legalábbis egyre többen jelentkeznek ilyen irányú egyetemi/főiskolai szakra, OKJ-s képzésekre (attól még, mert OKJ, lehet, hogy ért hozzá), stb.), jóval nagyobb embertömegből lehet meríteni, akikből potenciális jó szakember lesz a jövőben.
Csak arra akarom felhívni a figyelmet, hogy a "mai fiatalokat", a jelenlegi és jövőbeli generációt ne becsüljük le előre, fenntartva magunknak a feltételezés jogát, hogy csak a régmúltban nőhetett fel olyan generáció, amely valós tudás birtokában helyezkedett el végül bármilyen szakmában. -
Sk8erPeter
nagyúr
Jópár debil gyökér miatt nem kell egy egész generációt minősítgetni.
Elképzelhető, hogy vannak igen rendes mennyiségben kivételek. Nyilván 20 évvel ezelőtt is voltak olyan emberek, akik azt hitték, úgy is ér valamit egy diploma, hogy a szakterületen az érdeklődés teljes hiányával együtt valahogy összesunyiskodnak egy papírt, amivel aztán törölgethetik.
De tényleg, hagyjuk ezeket a "mai generáció", a "mai fiatalok" jellegű nagy szavakat, ha kérhetem, mert az általánosítás is nagyon hibás gondolatokat szülhet.=====
Fentitől teljesen eltérő téma: mit szólnátok, ha a topicot erről a csúnya "Visual studio.net és c#" névről (randa a kisbetű, meg minek legyen benne a Visual Studio, mintha csak abban lehetne C#-programozni
) átneveztetnénk mondjuk "C# programozás"-ra vagy ehhez hasonlóra? Jobb ötlet esetleg? Thx!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Android szakmai topik
- Adguard Premium (Android, PC és egyéb rendszerekre, valamint böngészőkhöz)
- Trollok komolyan
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Óra topik
- Gyúrósok ide!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700 XT 12GB ZALMAN S3 TG CM 700W
- LG UltraGear Gaming Monitorok: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest