- iPhone topik
- MIUI / HyperOS topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Erős specifikáció, kompakt formában
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Fényképek a Honor Magic V5-ről
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Galaxy Z Fold6-hoz viszonyítva mutatják, mennyivel lesz vékonyabb a Z Fold7
Új hozzászólás Aktív témák
-
n00n
őstag
Kézfogásos feladat sikeresen le tudva az általatok javasolt módszerrel.
Viszont ennek a továbbgondolt feladatánál már elakadok.
Szöveg: Van négy darab focicsapat, hozzon létre egy tömböt/listát a lehetséges összes meccsről véletlen sorrendben, mely tartalmazza a visszavágókat is.
Eddig nektek hála (mert ugyanez a kézfogós feladat) készen vagyok és működik is. Viszont itt elakadtam:
A 4 csapat tehát összesen 12 meccset játszik 6 forduló alatt, fordulónként kettőt. Generáljon egy új listát az elkészült összes meccs listából, mely a fordulókban lejátszott meccseket tartalmazza, fordulónként ; (pontosvesszővel) elválasztva egymástól. Értelemszerűen egy fordulóban egy csapat csak egyszer játszhat. A megértést segítve itt egy példa listarészlet:
fordulok = ([1,3], [4:2], ; , [3,2], [4:1], ; , [1,2], [3,4], ; , ... stb.)
Fogalmam nincs merre induljak. Ötlet?
-
n00n
őstag
Köszönöm a segítséget, ha lesz időm kipróbálom. Nem gondoltam volna, hogy ilyen egyszerű. Ha látnátok én milyen bonyolultan álltam neki..
-
n00n
őstag
válasz
sztanozs #3374 üzenetére
Pythonban kell megírnom. Viszont az a topik eléggé halott. Meg engem inkább a módszer, mint a konkrét kód érdekel. Így beírtam minden olyan topikba, amilyen nyelveket legalább alapszinten ismerek. Remélem ebben nincs semmi szabály ellenes.
Erről a fél mátrix szorzatról van valami leírás (angol is jó) vagy hogy keressek rá a google-be?
-
n00n
őstag
Miképpen oldanátok meg ezt a feladatot?
Van n darab emberünk, egy fájlból olvassuk be a nevüket, akik köszönnek egymásnak. Írjon egy programot, ami az alábbihoz hasonló kimenetet generál:
Béla köszönt Tamás nevű ismerősének
Eszter köszönt Béla nevű ismerősének
Béla köszönt Eszter nevű ismerősének
Tamás köszönt Eszter nevű ismerősének
Eszter köszönt Tamás nevű ismerősének
Tamás köszönt Béla nevű ismerőségnekA fájlbeolvasást nem kell megírnia. Tegyük fel, hogy az már csak kész van. Viszont úgy írja meg a programot, hogy a beolvasott adatok változhatnak (egyszer csak két ember, egyszer 10). Mindenki köszönjön mindenkinek, viszont véletlenszerűen.
Adjatok kérlek tanácsot merre álljak neki.
-
n00n
őstag
Van egy ListBox-om (Visual C#) amibe x db nevet töltök. Van kettő gombom, az egyik ABC sorrendbe állítja (ListBox_neve.Sorted = true) a neveket, a másik hatására rendezetlené kellene válnia. Viszont a rendezetlenséget hogyan lehet megoldani? A ListBox_neve.Sorted = false nem működik. Ötlet?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- AliExpress tapasztalatok
- iPhone topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- MIUI / HyperOS topik
- Hegesztés topic
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Tesla topik
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 7 5700X processzor eladó /Garanciás/
- Xbox Series S + 2 kontroller
- Dell laptop eladó i5 11. gen, 8GB RAM, 512GB SSD, újszerű állapotban!
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP Elitebook Folio 9470M - i5-3GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" I DP I Cam I W10 I Garancia!
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- IBM/Lenovo Thinkpad T60
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Samsung Galaxy Z Fold5 , 12/256 GB , Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged