- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Honor Magic V2 - origami
- Mobil flották
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
G3kko
tag
igen, minden albumon le kellene kérni a 3 legrövidebb, valamint 3 leghosszabb szám összegét; majd ezeket 10-es tömbökben tárolni (legalábbis így gondoltam), ahogy megvan egy érték úgy menne az adott tömb annyiadik elemének helyére, ahányadik albumhoz tartozik. Így végül lenne két 10-es tömb, a cd-k min és max értékekeivel. Innen már egy maximum kereséssel, a maximum értékek tömbjén, illetve egy minimum kereséssel a minimumok tömbjén, meg lehetne határozni azt, hogy melyik albumon áll össze a legrövidebb és melyiken a leghosszabb számhármas.
igazából egy sulis feladatról van szó; a linq láttán lehet hanyatt esne a tanár, sajna még a list-eket sem vettük, csak így véltem könnyen megvalósíthatónak, lehet így is "magyarázhatom majd a bizonyítványom", nem könnyű így "félig megkötött" kézzel
-
G3kko
tag
sziasztok!
egy feladat során az alábbi problémába futottam:
adott 10 cd, mindegyiken 10 szám; (a cd-k példányosítva lettek, a számok random értékűek)feladat: az összes cd-t figyelembe véve, meg kellene határozni, a minimum, illetve, maximum hosszúságú számhármasokat; azt, hogy melyik cd-ről állnak elő.
A terv az volt, hogy egy listába betölti az első cd-t; elvégzi a vizsgálatot, majd ugrik a következő cd-re. (szerk: for)
vizsgálat: a listában legkisebb elemet megkeresi, eltárolja; majd az adott elemet eltávolítja a listáról, aztán mindezt megint kétszer, ezen futások közben kapott értékeket hozzáadja, az előzőleg kapottakhoz. Így megvan az adott cd-n 3 (minimum) szám alapján létrehozható minimum intervallum összege. Ezt egy tízes tömb első elemének értékül adja. Ezek után jöhet a következő lista betöltése, azaz a 2-es cd. (hasonlóan járna el a maximumok esetében, persze max kereséssel)
végül, a tízes tömbökben (cd-k minimum értékei, maximum értékei), min, max keresés; és az adott index+1, megadja az album id-jét.
már az elején elakadtam, mégpedig: hogyan tudom elérni azt, hogy a lista csak az adott, soron következő cd 10 számát tartalmazza, amíg lemegy azon a vizsgálat?
Igyekeztem érthetően leírni a fentieket, ha valahol valami félreérthető, nem világos, szóljatok; előre is köszönöm a segítséget! (bocs, hogy ilyen hosszú lett)
-
G3kko
tag
válasz
Neil Watts #2868 üzenetére
Köszönöm, most már lesz elég induló anyag!
Majd még könyvesboltokban is szétnézek. -
G3kko
tag
Sziasztok!
Tudnátok olyan könyvet/ket ajánlani, amikből jól el lehet sajátítani ezt a nyelvet, és nem hemzseg a hibáktól. (Rendelkezem némi alapismerettel, de ismétlésnek jó, ha az alapoktól indul.)
Köszönöm segítségetek!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- RÉSZLETRE , Bankmentes , kamatmentes Asus Rog Zephyrus G16
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest