- Milyen okostelefont vegyek?
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Telekom mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
st4rlight
csendes tag
Na, ezt még sosem néztem, hogy TFS van-e benne, de SVN az nincs ezért nem is néztem
Ugyanarról beszélünk, én is azt mondom, hogy VS-ben UI-t összerakni az beteg dolog (én ismerek ilyen embert azért!), legalábbis ha időre el kell készülni vele. Az SVN-t én úgy oldottam meg, hogy vagy VS alól AnkhSVN (ez a favorit), de mostanában csak simán Tortoise-szal is megy a check-in, talán ha csak Blendelsz és nincs TFS, akkor ez a leggyorsabb (bár nálam a Tortoise (1.7 latest) irtó tetü, AnkhSVN messze lekörösi sebességben).
-
st4rlight
csendes tag
Egy éppen futó projektemben szinte csak és kizárólag Blendet használtam UI fejlesztésre, arra viszont a VS használhatatlan szerintem. Hogy mennyire nem csak arról szól, hogy kék háttér, arra itt van egy kis példám (kis reklám): http://st4rlight.com/ReferenceWorks/Meet-Surface/vodafonecontrols.zip
Aki ezt animációkkal meg mindennel megtervezi VS-ben kézzel vagy drag&drop-pal 1 hét alatt ilyenre, az kap egy toronyórát lánccal!
A verziókezelést én is nagyon hiányolom a Blend-ből, de Tortoise meg AnkhSVN azért elég jó szolgálatot tesznek. A fájlcserés dologtól nálam viszont nem szokott kifagyni.
-
st4rlight
csendes tag
Csináltunk egy saját Arc (körív) controlt WPF 3.5 alatt, merthogy a Surface 1.0-nak az kell... na most ezt felhasználtuk egy saját médiavezérlőben, mint progress bar (0-100, százalékos DP), viszont kitalálta a customer, hogy jó, jó, de mi lenne, ha lehetne scrub-olni a progress bart? (=beletekerni)
Ki hogy allna neki?
Az Arc controlt nem én fejlesztettem, de kicsit meghaladja a képességem a jó kis matek értelmezése... első körben valami grab vagy hasonló funkcióra gondoltam, csak nem tudom, hogy a Surface SVI-jei (ScatterViewItem) nem szólnának-e bele a dologba, merthogy a vezérlő mozgatható is... igaziból nem is ez a kérdés, hanem hogy milyen matek vagy módszer lenne a legideálisabb anélkül, hogy bele kellene túrnom az Arc controlba?
-
st4rlight
csendes tag
válasz
martonx #2309 üzenetére
Code-behind az mint nevéből is adódik: mögöttes kód. XAML-nek van code-behindja. A másik eset, amikor sima .cs fájl van, na az csak simán code.
Nem, jól tudod, behavior-t csak code-ban lehet írni, XAML-ből nem, az felületleíró (de amit a végén úgyis .cs-be parszol a compiler), funkcionalitást ott nem lehet írni (ide nem keverendő az adatkötés, stb technika természetesen).
Aztán lehet, hogy mások máshogy hívják, de én különbséget teszek, elvégre egy konverter sem code-behind, de nekem így logikus.
A config fájl az konfig fájl és nem kód. Azt úgy hívjuk
-
st4rlight
csendes tag
válasz
Sk8erPeter #2251 üzenetére
IE9 PDF-ként menti le és tölti le is, gond egy szál sem.
-
st4rlight
csendes tag
-
st4rlight
csendes tag
Sziasztok!
Az alábbi problémám lenne:
Van egy templatelt listbox-om, ami a SampleData-val (Blend generalja) mukodik is szepen. Egy elem két TextBlock-bol és egy image vezerlobol áll. Na most, amikor le akarom cserelni sajatra, olyankor valamilyen szamomra ismeretlen oknal fogva a kepek nem jelennek meg hanem csak a TextBlockok. Ime egy reszlet a kodbol:
XAML:
<DataTemplate x:Key="DataTemplate1">
<StackPanel Orientation="Horizontal" Margin="0,6">
<Image Source="{Binding CompanyStatusImage}" HorizontalAlignment="Left" Height="15" Width="15" Margin="0"/>
<StackPanel Margin="18,10,0,10">
<TextBlock Text="{Binding Name}" d:LayoutOverrides="Height" Foreground="#FF2D7DFF" FontSize="24" TextWrapping="Wrap" TextDecorations="Underline"/>
<TextBlock Text="{Binding Address}" d:LayoutOverrides="Height" Foreground="#FFACAFB2" FontSize="18.667" TextWrapping="Wrap" FontStyle="Italic" Margin="0,6,0,0"/>
</StackPanel>
</StackPanel>
</DataTemplate>Codebehind:
string statusIconName;
switch (cstatid)
{
case "1": statusIconName = "status_red2.png";
break;
case "2": statusIconName = "status_green2.png";
break;
default: statusIconName = "status_blue2.png";
break;
}
statusIconName = @"/Images/" + statusIconName;
var cimage = new BitmapImage(new Uri(statusIconName, UriKind.Relative));
testImage.Source = cimage;
Companies.Add(new Company() { Name = cname, TradeRegisterNumber = ctrade, TaxNumber = ctax, Address = caddress, StatusText = cstatustext, CompanyStatusId = cstatid, Code = ccode, LastModificationDateTime = cmoddate, CompanyStateImage = cimage });Company osztaly:
...
public BitmapImage CompanyStateImage { get; set; }
...Mi lehet a problema? A tipusom nem megfelelo a kepnek, vagy pedig nem jol alakitom at?
A kepek a /Images/*.png utvonalon vannak, és a build actionjuk Content-re van allitva.
Köszönettel,
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7800X3D Processzor!
- Samsung Galaxy Z Fold5 , 12/256 GB , Kártyafüggetlen
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 5700X3D Processzor!
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest