- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- Motorola Edge 50 Pro - több Moto-erő kéne bele
- Yettel topik
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Új hozzászólás Aktív témák
-
koenig
aktív tag
Szia!
Nekem is mindig lefagy. Most próbáltam ki, hogy internal vagy external agp-t választok van e különbség. De sajnos mindkettővel rossz.
Még próbálok majd mást is átállítani, hátha megjavul. Nem tudom mit csinálnak az atinál, de ez nagyon rossz így, pedig olyan jól megy az ut2004 rajta.
Már csak játékra használom a wint. -
Batman
őstag
Hat igen van benne valami...
Da hogy is gondolhattam(gondolhattuk) hogy a mediaba kell mountolni ,mivel maga a /media egy ramfs típusú, csak a memóriában létező fájlrendszer amin akármit változtatsz (pl. könyvtárt hozol létre), a rendszer újraindítása során eltűnik.
Meg lehet csinalni , hogy a mediaba mountolja csak az kicsit gazabb ,a /etc/rc.boot/10-boot fájl-t ba kell irni egy olyan reszt ,mielott meg felcsatolja a fajlrendszerket, mkdir /media/valami (megmeg par oksossagot kell bele irni),
csak ugy tudom az fstab-bal a mediaba mountolni , ha mar letezik az a mappa, ezért van erre szukseg....
Kiprobaltam de nem jott össze, szal most jelenleg inkabb ,atterek media-bol, az mnt-be .....
Azt nagyon birom a linuxba hogy szinte mindent meg lehet vele csinalni amit kigondolok es zseretnek, es ha valami nem megy akkor tudom ,hogy en nem vagyok meg eleg ugyes, mert a linux nem azt csinalja amit o akar ,hanem amit en mondok neki, szal valmit rosszul allitottam be.Ezert probalom ujra es ujra mejd egyszer sikerul....... ilyenkor nagyon ugyinek erzem magam -
Batman
őstag
hat akkor nem rakom fel ,annyira nem is fontos mer az a jatek amivel jatszok nem megy linux-on, wine-vel sem lehet megcsinalni, vagyis a wine megy minden mas win-es progit feltudtam rakni de ez a jatek valahogy nem komalja, szal erre marad a win.....
ilyen egyszeruen lehet kernelt frissiteni, bar ahogy neztem ez nem a legujabb , de nem vagyok telhetetlen ezzel is megelegszem.... -
ReJim
őstag
oké bocsi
csak ő nem akarna vele szenvedni... (vagy valami ilyesmit mondott..)
szóval gondolom, nem menne alapból azon a p1esen egy x.... főleg 16mbrammal...
habár, ha 386on ment, akkor valszeg menne azon is...
de én inkább kussolok... (nem nagyon értek hozzá... remélem, hogy még...)
-
ReJim
őstag
slakot még csak liveba próbáltam... igen megbízhatónak tartom..
azon szerettem meg igazán az mplayert.. gui nélkül lesegettem végig filmeket... csak az aalibet hiányoltamde gif89-et próálgattam....
egyébként én szúszról váltottam uhura (derég volt már...), de majd hamarossan remélem gentooval is találkszom
#
Nimrod: Akkor az nem is UHU?
#
V.ki:szvsz elvileg elfut, de X-et biztos nem fogsz kapni...
egyébként mire kell???
ha kell grafikus felület, akkor M$ 95ös szériája.. sajnos.. [de ne verjetek meg nagyon...]
szerk: de bizti szívni fogsz vele... szvsz..
[Szerkesztve] -
ReJim
őstag
jah, látom... akkor ez is tud több mindent kezelni??? nem csak msn? icq, meg egyebek?
icewm-nek majd utána járok...
utánna jártam!
ezek szerint valahogyan tunnija kell: Bővebben: link
#2236:
gaimmal tudtommal nem lehet fájltküldeni... meg nem tudok képet állítni, nem látom a többiek képet.... ezekben sajna van hiány...(vagy lehet vele fájltküldeni, és én vagyoka hüje?!?! )
[Szerkesztve] -
koenig
aktív tag
Kicsit le vagy maradva
Bővebben: link
Bővebben: link -
koenig
aktív tag
Már többen mondták, hogy nem megy az OOo. Erre már többször válaszoltam, az új 1.1.4 innen letölthető, ezzel megy.
Bővebben: link -
koenig
aktív tag
Nem gond, csak mozillával nem érdemes töltögetni ekkora mennyiséget
De fagyogat. Néha pár perc után, de vmikor teljesen jó akár órákig is. De volt már olyan is, hogy belefagyott a glxgears, fgl_glxgearsbe is. Mplayerbe is belefagy, ha opengl kimenetet választok, de ez is véletlenszerű. Már azt kellett megnéznem nincs vmi a gépemmel, hogy ilyen sűrűn lefagy, de nincs gond.
február 16. óta nincs új driver, talán belefogtak a fejlesztésbe -
#PeTeY#
aktív tag
Szerintem megpróbálok egy alsa drivert. Majd meglátjuk mi sül ki belőle.
Vezérlőpulton kívül meg lehet nézni vhogy, hogy hány Hz-en frissít a monitor?
Le ne sérülj nekem. Én is mikor először próbáltam, majdnem úgy maradtam. Egy dolog biztos: aki meg tudja nyalni a könyökét az a lányok kedvence.
Szerk.
koenig: már próbáltam és csak alsamixer és vmi alsalisp van. Az utóbbival megpróbálkoztam, de 10 perc után sem hozott látványos eredményt csak a vinyót tekerte, ezért kilőttem.
[Szerkesztve] -
#PeTeY#
aktív tag
Végül megtaláltam a mixer-eket, de bármelyikkel próbálkozok, semmi. Ott van, hogy tudja mi az, de a master-nél, pcm-nél, és még néhány dolognál egyszerűen nincs csúszka és nincs semminek hangja, de Uhu nem szól, hogy vmi gáz lenne.
Próbáljak meg egy alsa drivert?
Próbáld megnyalni nyugodtan. Lehet, hogy benne vagy abban a 10%-ban, akik megtudják nyalni, mint például öcsém.
Ja, még egy kérdés. Az egérnek hol kéne lennie? Azért kérdezem, mert fglrxconfig-nál beállítottam a /dev/gpmdata-t, de akkor nem ment az X, aztán átírtam arra, amit eleve felajánlott a konfigurálásnál (/dev/input/mice) és megy normálisan. Bár hiába állítok be 85Hz-et frissítésnek, mindig visszaállítja 75-re. Na, csak azért kérdeztem az egeret, mert újraindításnál megkérdezte, hogy azt a konfigurációt használja egérre, ami a gnome sajátja vagy az x-ét.
Még vmi. Van arra lehetőség, hogy az egerem mind az 5 gombját és 2 görgőjét tudjam használni? Egy A4Tech wop-35-ről van szó. -
#PeTeY#
aktív tag
Egyszerűen nem tudom állítani a master-t és a pcm-et sem. Csak azokat az oszlopokat, amelyek eleve fel volt tolva a hangerő: center, cd, stb. Tudod, az alsamixeer-nél van egy fehér ''keret'' annál az oszlopnál, ahol állíthatod a hangerőt. Na, ez a keret nincs meg a master-nél pl. Semilyen bill-re nem reagál, csak az m-re.
Hol tudom megnézni, hogy egyáltalán felismerte-e a cuccot?
Megmondanád, hogy hol találok ilyen grafikus mixer-t, mondjuk gnome alatt? Mint mondtam, nagyon kezdő vagyok. 5 év alatt ez a második linux, ami a gépen van. AZ előző vmelyik suse volt, de 1 napig bírta.Most viszont nem adom fel.
-
yossarian
aktív tag
oké, értem én a témát. a lényeg az volt, hogy benne volt mindkét vinyó. az elsőn van ugye a win, és a másikra tettem a linuxot. mindegyiken több partíció van. a másodikon volt egy üres partícióm oda került az uhu.
a lényeg az, hogy nem tudom megkerülni, hogy a második vinyó mbr-jébe beleírjon. jól mondom?
szóval telepítéskor is benne volt mindkét vinyó, csak mikor oda került a sor, azt az opciót választottam, hogy hagyja békén az mbr-eket. most, hogy leszűrtem a tanulságokat azt kell tennem, hogy normálisan működjön, hogy a második vinyó mbr-jába hagyjam beleírni.
de ugye semmiképenn nem fog az első vinyóra írni semmit, ha a másodikat jelölöm ki? -
-
koenig
aktív tag
Én is azért kérdeztem, mert nagyon gyanús volt
Mondjuk nekem gyorsabb lett és kevesebb memet használt. De azért jó, hogy egyszerűen vissza lehet állítani
Engem azért még érdekel és próbálkozni is fogok vele. Gondoltam, hogy kipróbálom a debian vagy mást, de mivel az Uhu magyar ezért ezt szeretném használni. -
koenig
aktív tag
Tudsz nekem ötletet adni?
Már majdnem kész van az új kernelem (én forgattam). Csak a 3d nem akar menni. Minden más jó.
Olvastam a hup-on is, de nem akar sikerülni.
Ha alap uhu-ra rakom az ati drivert akkor be tudom állítani a 3d-t, ha új kernelt forgatom akkor már nem megy. -
koenig
aktív tag
Az uhu amikor feltelepül akkor milyen beállításokkal megy? minden modulba, aztán betöltődik, ha kell?
Kernelfordítás után:
Usb-s egeret szerinted mért nem kezelte? az usb-s nyomtatóm ment.
Tudsz mondani olyan oldalt ahol teljes részletességgel le van írva a fordítás. Én a linuxfórumon találhatót olvastam végig. -
-
escie
őstag
áhh, sry, hagyjuk, egyszerűen nem bírok egy q fájlt feltölteni ftp-n. mifelénk még nem jött el a 21.század.
tököm kivan ezzel a szemét nettel. annyira jó, hogy felidegesítsen.
tényleg bocs, majd hátha valaki más segít.
pedig már itt van becsomizva, de képtelen vagyok feltölteni, ég a pofám.
[Szerkesztve] -
blackmoto
senior tag
-
Nimrod
addikt
Néztem UHU Vezérlőpulton, ahol automatikusra volt állítva és zárójelben ott volt mellette, hogy fglrx.
Igen, nekem van bétám és xfree van fenn.
fglrx: module license 'Proprietary. (C) 2002 - ATI Technologies, Starnberg, GERMANY' taints kernel.
[fglrx] Maximum main memory to use for locked dma buffers: 196 MBytes.
[fglrx] module loaded - fglrx 8.10.19 [Feb 9 2005] on minor 0
[fglrx] AGP detected, AgpState = 0x1f000a0b (hardware caps of chipset)
[fglrx] AGP enabled, AgpCommand = 0x1f000302 (selected caps)
[fglrx] free AGP = 54800384
[fglrx] max AGP = 54800384
[fglrx] free LFB = 122679296
[fglrx] max LFB = 122679296
[fglrx] free Inv = 0
[fglrx] max Inv = 0
[fglrx] total Inv = 0
[fglrx] total TIM = 0
[fglrx] total FB = 0
[fglrx] total AGP = 16384 -
biker
nagyúr
neeeeem
mindjárt sírok...
.uhu csomagom van, de hiába rakom fel az adott gépre ujra és ujra, nem fut.
net ott nincs, synaptic kilőve
nekem itthoon nincs uhu
remélem már érted.
tehát egy jól futó gépről kellene a könyvtár zip-elve, tehát nem uhu csomagban
igy már jó?
tárhely: ultraweben regelsz, 100 mega, vagy több, én meg lerántom, mielőtt törlik ezért a reget -
Bazsesz
őstag
Ezeket találtam:
apache-mod-imap_2.0.52-1.5_i386.uhu
apache-mod-include_2.0.52-1.5_i386.uhu
apache-mod-info_2.0.52-1.5_i386.uhu
apache-mod-log-config_2.0.52-1.5_i386.uhu
apache-mod-mime-magic_2.0.52-1.5_i386.uhu
apache-mod-mime_2.0.52-1.5_i386.uhu
apache-mod-negotiation_2.0.52-1.5_i386.uhu
apache-mod-perl_1.99.16-2.8_i386.uhu
apache-mod-php_5.0.2-1.9_i386.uhu
apache-mod-proxy-connect_2.0.52-1.5_i386.uhu
apache-mod-proxy-ftp_2.0.52-1.5_i386.uhu
apache-mod-proxy-http_2.0.52-1.5_i386.uhu
apache-mod-proxy_2.0.52-1.5_i386.uhu
apache-mod-python_3.1.3-1.28_i386.uhu
apache-mod-rewrite_2.0.52-1.5_i386.uhu
apache-mod-ruby_1.2.2-1.5_i386.uhu
apache-mod-setenvif_2.0.52-1.5_i386.uhu
apache-mod-speling_2.0.52-1.5_i386.uhu
apache-mod-ssl_2.0.52-1.5_i386.uhu
apache-mod-status_2.0.52-1.5_i386.uhu
apache-mod-suexec_2.0.52-1.5_i386.uhu
apache-mod-unique-id_2.0.52-1.5_i386.uhu
apache-mod-userdir_2.0.52-1.5_i386.uhu
apache-mod-usertrack_2.0.52-1.5_i386.uhu
apache-mod-vhost-alias_2.0.52-1.5_i386.uhu
mysql++_1.7.19-2.5_i386.uhu
mysql-client_4.1.7-4.2_i386.uhu
mysql-dev_4.1.7-4.2_i386.uhu
mysql-doc_4.1.7-4.2_i386.uhu
mysql-server_4.1.7-4.2_i386.uhu
mysql-test_4.1.7-4.2_i386.uhu
mysqlcc_0.9.4-4.2_i386.uhu
perl-msql-mysql-modules_1.2219-6.4_i386.uhu
php-bz2_5.0.2-1.9_i386.uhu
php-curl_5.0.2-1.9_i386.uhu
php-dba_5.0.2-1.9_i386.uhu
php-fam_5.0.2-1.9_i386.uhu
php-gd_5.0.2-1.9_i386.uhu
php-gmp_5.0.2-1.9_i386.uhu
php-ldap_5.0.2-1.9_i386.uhu
php-mcrypt_5.0.2-1.9_i386.uhu
php-mhash_5.0.2-1.9_i386.uhu
php-mysql_5.0.2-1.9_i386.uhu
php-odbc_5.0.2-1.9_i386.uhu
php-pear_5.0.2-1.9_i386.uhu
php-pgsql_5.0.2-1.9_i386.uhu
php-snmp_5.0.2-1.9_i386.uhu
php_5.0.2-1.9_i386.uhu
qt-plugin-mysql_3.3.3-2.3_i386.uhu
Ez 79 darab fájl, és ~24MB. Szal ha ezt mind felrakom, akkor elvileg lesz apacsom, mysql-lel és php-val? Zsír. Mindjárt kikaprolom ezeket CD-re, és megpróbálom feltelepíteni.
a proftpd-t megpróbálom akkor elindítani, de azt konfigolni hol lehet?
Üdv: balu -
Bazsesz
őstag
Sajnos nem megy
Megcsináltam úgy ahogy mondtad az internet -> segédeszközökben munkaasztal megosztását. beállítottam, hogy mindig elérhető legyen, megvan a jeleszó is.
RealVNC előkap ezen a gépen, indítanám, nem tud kapcsolódni.
Mi lehet a gond?
(Próbálkozzunk ssh-val is akkot. hogy kell telepíteni? (apt get install ssh?)
Üdv: Balu -
koenig
aktív tag
A beállításokat tudom, de ''ő'' vhogy ezt nem engedi. Még 1600*1200ban is megy 85, de 1152*1024ben nem! Csak abban az egyben van rossz érték
Próbáltam úgy, hogy alapbeállításból kiszedni a jó értékeket és átmásolni a xorg.conf fájlba de akkor sem engedi.
Hangkártyáról mennyit tudsz? Szeretném úgy használni, ne csak 1 progi férjen hozzá 1időben. -
koenig
aktív tag
szia!
nem tudsz vmit a kérdésemre?
1152*864@100 ez volt eddig beállítva de most csak 75öt ajánl fel (gnome - beállítás - felbontás)
1280*1024@85 most így megy helyette, de ez nem jó.
Hol tudnám átállítani?
Numlock - hogy lehet, hogy mindig működjön?
Batman, xorg kell, az van az uhuban.
[Szerkesztve] -
koenig
aktív tag
Szia!
Én már többször próbáltam, elolvastam a linkelt oldalt is, de nem megy. A glxinfo-t beírva a direct renderingre a válasz: nem. A próbálgatás során a glxgears egyik esetben 120 szokott lenni, a másik esetben 288.
Neked rendesen működik?
A hangkártyát hol kell beállítani, hogy több program használhassa egyszerre? -
-
jakobkacsa
senior tag
hamar egyszer epitkezik:
UHU-ek ugy gondoltak, meg bizotsabb, ha 256k-nkent megy a hashmark check
es ugye azert erdemes bittorrenten keresztul tolteni, mert igy fel is toltesz, ergo masoknak is segitesz, hogy mielobb meglegyen nekik, es a szervert is kimeli (bar valszeg van ott tartalek boven) - en meg ugy dontottem, rendes gyerek vagyok -
jakobkacsa
senior tag
torrentek jonnek, valahol 6-17k kozott, de nem vagyok jo referencia, mert csak Local kapcsolatom van az uhulinux trackeren keresztul... (franc se tudja, miert, mas trackeren jo vagyok Remote-ra is
)
igy viszont 4/4 seedet es _csak_ 5/20 peert latok
szerk: hmm... #1600-nal nalam vege volt az oldalnak - az 1602-est mar nem lattam, miszerint mar sikerult hibatlanul letoltotened
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 118 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 (ELKELT)
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R7 1700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 580 8GB Rampage SHIVA Corsair 450W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest