- Azonnali mobilos kérdések órája
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Milyen GPS-t vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Forerunner 255 Music - nem csak futóknak
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Batman
őstag
nem tudom , meg sosem raktam wlan, kartyat nem ,hogy linuxra meg winre sem.....
amit ajallani tudok Bővebben: link és egy nagyon hasznos levlista Bővebben: link
ezeket nezd meg hatha talasz valami hasznosat:
Bővebben: link
[Szerkesztve] -
Batman
őstag
Megint van egy ujabb eszement otletem
Melyik config falj irja le ,hogy a virtualis munkaasztalok hol helyezkejenek el?
Kicsit at akarom rendezni oket, monjuk 3-at 3-at a talca mindket oldalara.... -
Batman
őstag
Hat igen van benne valami...
Da hogy is gondolhattam(gondolhattuk) hogy a mediaba kell mountolni ,mivel maga a /media egy ramfs típusú, csak a memóriában létező fájlrendszer amin akármit változtatsz (pl. könyvtárt hozol létre), a rendszer újraindítása során eltűnik.
Meg lehet csinalni , hogy a mediaba mountolja csak az kicsit gazabb ,a /etc/rc.boot/10-boot fájl-t ba kell irni egy olyan reszt ,mielott meg felcsatolja a fajlrendszerket, mkdir /media/valami (megmeg par oksossagot kell bele irni),
csak ugy tudom az fstab-bal a mediaba mountolni , ha mar letezik az a mappa, ezért van erre szukseg....
Kiprobaltam de nem jott össze, szal most jelenleg inkabb ,atterek media-bol, az mnt-be .....
Azt nagyon birom a linuxba hogy szinte mindent meg lehet vele csinalni amit kigondolok es zseretnek, es ha valami nem megy akkor tudom ,hogy en nem vagyok meg eleg ugyes, mert a linux nem azt csinalja amit o akar ,hanem amit en mondok neki, szal valmit rosszul allitottam be.Ezert probalom ujra es ujra mejd egyszer sikerul....... ilyenkor nagyon ugyinek erzem magam -
Batman
őstag
hat akkor nem rakom fel ,annyira nem is fontos mer az a jatek amivel jatszok nem megy linux-on, wine-vel sem lehet megcsinalni, vagyis a wine megy minden mas win-es progit feltudtam rakni de ez a jatek valahogy nem komalja, szal erre marad a win.....
ilyen egyszeruen lehet kernelt frissiteni, bar ahogy neztem ez nem a legujabb , de nem vagyok telhetetlen ezzel is megelegszem.... -
Batman
őstag
Megvan a megosztas!
Az fstab-nal az mntbe kell felmountolni a masik hdd-ket , de elotte letre kell hozzni azokat a mappakat az mntbe, ahova akrom oket majd jogokat kell ra adni.
Ezutan siman meg lehet oket osztani , a halozaton.
Van ra mas megoldas is ,hogy a mediabn lehessen oket megosztani, de az kicsit bonyolult.
A csomagkezeloben hol lehet kivalasztani,hogy frissitse a kernelt? -
Batman
őstag
Es hogy ment fel a driver?
En ujra raktam a linuxot mert a regi driver miatt csomoszor lefagytam, de azota egyszer sem....
A megosztast meg mindig nem sikerult megcsinalni, de jelenleg is azon a probleman dolgozom, mar viszonylag kozel vagyok a megoldashoz..., csak azt kell elírni ,hogy ne csatolja fel az uhu a hdd-k automatikusan
[Szerkesztve] -
Batman
őstag
Hali!
Remélem most van itt egy-ket linux guru...
tehat nem adtam fel ,hogy megoldjam a megosztasos problemam, addig eljutottam ,hogy fstab-nal hozadom a vinyot es csatolasi pontnak /media/hdb5-ot adom meg , de igy nem jo mert a linux inditaskor automatikusan mountolja a hdd-ket, es osszeakadnak.....
kiprobaltam hogy csak a /media-t adom meg csatolasi pontnak igy lattam a mappakat de elegge osszekeveredtek a particioim, de azért kiprobaltam es megosztottam egy igy felcsatolt particiot es lass csodat mukodott , halozaton megtudtam osztani es lehetett is tallozni....
de ez igy nem jo szeretnek rendet rakni a particiok kozott, mit kell atirni ,ahoz hogy az uhu ne mountolja be automatikusan a vinyokat, mert igy nem akadna ossze az fstb-al....
gondolom egy config fájlt kell átírni, de melyiket??
remelem ertheto voltam....
segítséget előre is köszike
üdv
batman -
Batman
őstag
Valaki felrakta mar a legujabb ati drivert?
-
Batman
őstag
up....
-
Batman
őstag
up...
-
Batman
őstag
up.
-
Batman
őstag
Haliho!!
Tehát, használ valaki uhu 1.2 -ben belso halozatot?Mar kerdeztem parszor de meg nem sikerult olyan valaszt kapnom ami segitett ,volna.
Csak olyan mappakat tudok megosztani amik a sajat home-ban vannak....
probaltam mar symbolikus linkel, atneztem mindnet amit tudtam mindenkinek engedelyezve vannak olvasasra a megosztott mappak,de nem jo.(samba-val osztom meg a mappakat)
Remélem tud valaki segiteni.......... kerlek bennetek, meghajolok nagysagotok elott csak segítsetek
es meg egy kerdes ,hogyan tudom , beconfigolni az smtp szervert a linuxomon, marmint mit kell parancssorba irni ,hogy elojojon a config..........
elore is köszike
udv batman -
Batman
őstag
up.....
-
Batman
őstag
Válaszoljatok nekem is
-
Batman
őstag
válasz
tasselhoff #2247 üzenetére
szivesen, sok sikert
-
Batman
őstag
válasz
tasselhoff #2245 üzenetére
A második cd lényegtelen, mivel azon csak kiegészítések vannak amire neked ugysem lesz szükséged, ha meg mégis akkor csomagkezeloből telepited es az letölti netrol az éppen kívánt csomagot.
Ha valamit telepítesz akkor azt root-ként kell, csomagkezelőben csak rootkent tudsz bármit is csinalni, ha meg forrásból akarsz akkor ''su -''-al mindig lépj át root-ba.
Üdv
Batman -
Batman
őstag
-
Batman
őstag
ipipiciupicska....
-
Batman
őstag
Hali!
A saját home-mappámon kívul semmit nem tudok megosztani, vagyis megtudom osztani de nem lehet elérni.Mit kell átállítani ,hogy mukodjon, mivel masik hdd-rol akarok dolgokat megosztani a halozaton.
előre is köszi -
Batman
őstag
Igen volt ilyen lehetosed is ,hogy meghivot keszitek, de volt olyan is hogy meghívás nélküli kapcsolat ,így barki barmikor barhonnet tud csatlakozni , ha tudja a leszot , de mikor csatlakoznak hozzam elotte engem megkerdez hogy engedélyezem e.Itt nincs 1 vagy 2 orás korlát
na most go suli majd este.....
[Szerkesztve] -
Batman
őstag
Attol nem felek , hogy valamit elcseszek mert tegnap ghost-oltam le a rendszert , kb 20 perc hogy ujra rakjam ha valamit nagyon elcseszek.Szal az se szempont ,hogy a regi megmaradjon ,ha ugy biztonsagosabb es egyszerubb a teliptese az ujnak ,hogy nincs fent a regi, akkor vesszen aminek vessznie kell
Azért kérdek ilyen sokmindent es neha lehet triviális dolgokat is mert meg nem vagyok valami nagy linux májer, de majd egyszer nekem is gentom lesz -
Batman
őstag
Hát a steam nekem se megy
pedig ezt mindenképp fel akartam rakni, mert igy ha jatszani akarok minidg ujra kell indulnom win-ben.
A játék feltelepul, de mikor elinuld csatlakozni akar a a serverrhez hogy letoltson pár dolgot és ott behal mert nem tud csatlakozni.
Kiprobaltam ,hogy Totalcommanderrel vajon tudok e netre menni és igen siman tudok vele ftp-zni, szal elvileg a net beállítások is jok a fake_win-ben, de a steam megsem tud csatlakozni. -
Batman
őstag
Na, a Totalcommandert fel tudtam telepiteni es mukodik is rendesen.Nem mintha kellene csak kiakartam probalni egy viszonylag egyszeru programmal hogy mukodik e.
A jatek telpites kozben lehalt, de ezen a problemen meg dolgozom egy kicsit. -
Batman
őstag
A wine-t még mindig nem sikerult beállítanom.Feltettem a winesetuptk-k beállítottam mindent amit tudtam, de mindig a kovetkezo hibauzenetet kapom:
Warning: the specified Windows directory L''C:\\Windows'' is not accessible.
Warning: the specified System directory L''C:\\Windows\\System'' is not accessible.
Warning: could not find DOS drive for current working directory '/home/batman/apps/OpenOffice.org-1.1.4-hu', starting in the Windows directory.
wine: cannot find '/media/disk-hda1-WIN/uj/steaminstall_full.exe'
ez miért van?mit csinaljak ,hogy menjenn? -
Batman
őstag
Fordított már valaki KDE-t?
Pusztán kiváncsiságból kérdem ,hogy nagyon macerás, sokat kell vele szívni?
Konkretan az uhu 1.2 és kde 3.4-re gondolok, kiváncsi vagyok megtudnám e csinálni.(ugy tanul az ember ha probalkozik)
Bar meg azt se tudom ,hogy álljak neki ,előszor valszeg jól utánaolvasok, majd le ghost-olom a rendszert es utana esek neki a gepnek
De ha valaki mar probálta elmondhatna a tapasztalatait. -
Batman
őstag
Na , addig eljutottam , hogy el akarja indítani az installt, megjelenik egy kis ablak, és azt írja hogy nem találja az X:\GLCe9.tmp-et.
Ez micsoda?
[Szerkesztve] -
Batman
őstag
tudom, hogy bena vagyok es itt gyepállak téged, de nem megy.
kezdjuk ott hogy nincs is olyan parancs hogy winesetuptk, vagy ezt külön kell telepiteni?
Átértam a configot beírom wine enter, majd utana wine prog_hely_nev és jön a hibaüzenet.
wine /media/disk-hda1-WIN/uj/steaminstall_full.exe
Warning: the specified Windows directory L''C:\\windows'' is not accessible.
Warning: the specified System directory L''C:\\windows\\system'' is not accessible.
Warning: could not find DOS drive for current working directory '/home/batman', starting in the Windows directory.
wine: cannot find '/media/disk-hda1-WIN/uj/steaminstall_full.exe'
mar kezd egő lenni a számomra is ,hogy ilyen bénácska vagyok -
Batman
őstag
[Drive X]
''Type'' = ''hd''
''Path'' = ''/home/batman/wine''
''Label'' = ''linux''
''FS'' = ''vfat''
akkor ezt igy kell megadni? -
Batman
őstag
[Drive C]
''Type'' = ''hd''
''Path'' = ''fake_windows''
''Label'' = ''drive_c''
''FS'' = ''win95''
[Drive D]
''Type'' = ''hd''
''Path'' = ''/''
''Label'' = ''root''
''FS'' = ''win95''
[Drive E]
''Type'' = ''cdrom''
''Path'' = ''/media/cdrom''
''Label'' = ''cd-rom''
''FS'' = ''win95''
[Drive G]
''Path'' = ''/home/batman''
''Type'' = hd''
''Label'' = ''Home''
''Filesystem'' = ''win95''
[Drive X]
''Type'' = ''hd''
''Path'' = ''/''
''Label'' = ''linux''
''FS'' = ''vfat''
[wine]
''Windows'' = ''C:\\windows''
''System'' = ''C:\\windows\\system''
''Temp'' = ''C:\\windows\\temp''
''Path'' = ''C:\\;C:\\windows;C:\\windows\\system''
''GraphicsDriver'' = ''x11drv''
; Wine doesn't pass directory symlinks to Windows programs by default.
; Enabling this may crash some programs that do recursive lookups of a whole
; subdir tree in case of a symlink pointing back to itself.
;''ShowDirSymlinks'' = ''1''
''ShellLinker'' = ''wineshelllink''
ez eddig jo?vagyis jonak tunik? -
Batman
őstag
-
Batman
őstag
tökéletes!
jobbat nem is kívánhatnék
Szal , a wine-nek milyen windowsos fájlokat kell megadni vagy nem kell neki semmilyen , konkrétan következő hibaüzenetet kapom:
wine /home/batman/Egyebek/steaminstall_full.exe
Warning: the specified Windows directory L''C:\\windows'' is not accessible.
Warning: the specified System directory L''C:\\windows\\system'' is not accessible.
Warning: could not find DOS drive for current working directory '/home/batman', starting in the Windows directory.
wine: cannot find '/home/batman/Egyebek/steaminstall_full.exe'
köszi a segítséget. -
Batman
őstag
Használta itt már valaki a wine-t?És működött is neki?Lenne hozzá pár kérdésem
-
Batman
őstag
Hali!
Valaki telepített már WineX-et?
Bővebben: link ezen az oldalon le van írva mit kell csinálni, magyarúl, de miután beírom az ott megadott jelszót nem történik semmi.
A WineX honlapjáról le lehet tülteni egyesével az összes fájlt valakinek nincs meg véletlenül tömörítve? -
Batman
őstag
Ha az előző kérdére senki sem akar válaszolni akkor feltezsek egy újat.
Ha játékokat akkarok futtatni akkor Wine-t vagy WineX-t hasznaljak inkább?
Még egyiket sem használtam ezért megkérdem melyik jobb mielött nagyon belemerülnék valamelyikbe.
szerk:
vagy csak nagyon lámá vagyok és a kettő ugyan az
[Szerkesztve] -
Batman
őstag
egy kis upocska..
-
Batman
őstag
-
Batman
őstag
válasz
zLegolas #2051 üzenetére
samba
es egy másik hdd-n levo mappakat akarok megosztani, az uhu automatikusan a mediaba mountolja a hdd-ket ez nem is baj, de a home mappamon kivul semmit sem enged megosztani es nem tudom mit rontottam el.
A masik ha a kde vezerlopultban ra akarok menni a samba kiszolgalora hibuzenettel kilep a vezerlopultbol,valami rosszul van beallitva de azt nem tudom mi.
Va itt melettem egy masik gep azon is uhu 1.2 fut , beállítottam ugyan azokat amik ott vannak , az uhu- és kde-vezerlopultban a halozatoknal(persze ip-t meg neveket átírtam), ott mukodik nalam nem.Ott nem lep ki hibauzenettel ha be akarok menni a samba kiszolgaloba.
szal ramferne egy kis segitseg ,nyitott vagyok az otletekre -
Batman
őstag
egy kis up-ocska
[Szerkesztve] -
Batman
őstag
ébresztő...
-
Batman
őstag
Hali!
Hogy tudok olyan mappákat is megosztani ami nem a saját home-omban van?
A hálozat müködik rendesen, ha olyat osztok meg ami a sajat mappamban van akkor azt lehet olvsani a halozaton, de ha olyat ami pl: media/disk1( tok mind1 mi ,itt pl egy masik vinyo), akkor azt nem lehet tallozni.
Mit kell átállítani ,hogy működjön?Vagy nem lehet megcsinalni?
üdv
Batman
szerk:
Lehet steam-et rakni linuxra?
[Szerkesztve] -
Batman
őstag
válasz
yossarian #2019 üzenetére
Ne huzd le a vinyodat ,uhu telepitesekor beallitod hogy melyik particióra rkja a linuxot es kesz a többihez nem nyúl.
És ha nincs boot menü ,akkor mivel akarod kivalasztani hogy mi induljon el?Biosban mindig átállítod melyik vinyorol bootoljon?Be lehet állítani ,hogy a boot menu csak pár másodpercig jelenjen meg es ha nem törtenik semmi win induljon el egyből. -
Batman
őstag
Feltettem azt a verziot amit te mondtál,de nekem még igy is 100%-ra terheli a procit és a mikozben hasznalom a valknutot nagyon akad, ha valamirá rákattintok több másodpercig várni kell mire történik valami.
consolboé futtatom és ezt irja ki :
Checking xml version ...
Compiled for '20616' using '20616'
Using Valknut: '0.3.8cvs20050303'
Checking dclib version ...
Using DCLib: '0.3.8cvs20050303'
Checking Qt (TM) version ...
Compiled for '3.3.3' using '3.3.3'
Checking Qt (TM) privates ...
private test ok !
I/O warning : failed to load external entity ''/home/****/.dc//emoticons.xml''
I/O warning : failed to load external entity ''/home/****/.dc/dcprof.cfg''
CListenManager: start listen
listen on socket
CListenManager::StartListen error: 'Engedély megtagadva'
I/O warning : failed to load external entity ''/home/****/.dc/dcfriendlist.cfg''
CHTTP: HOST : '-server-:80'
CHTTP: URL : '/update.xml'
Ahogy nézem van egy-két hiba.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest