- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Yettel topik
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
Új hozzászólás Aktív témák
-
escie
őstag
nem azért nem segít senki, mert nem akarunk, hanem úgy néz ki, senki sem tudja itt...
a levlistán már nézelődtél?
Bővebben: link -
Sianis
addikt
Szerintem a jogosultságok terén lesz egy kis baj. Mivel osztod meg a dolgot? Szvsz egy FTP szerver lenne a megoldás, ugye ott szépen lehet konfigurálni a dolgokat. Mindez UHU vezérlőpultban szépen kivitelehető, megosztásoknál megoldhatóak a könyvtármegosztások, szolgáltatásoknál, pedig elindítható az ftp szerver.
ui: Lehet, hogy hülyeséget mondtam, de nekem ez működött! -
ReJim
őstag
az volt a gondom, hogy letöltöttem, az amsn linux installer verzsonyát, aztán hiába indítgattam, semmi!
de megoldottam, mert leszedtem csomagolva aztán kicsomizás után ment...
csak vmiért nem sikerü átálítani a nyelvet....
belököm, hogy magyar, aszondja indístam újra, az életbelépéshez... kilépek, megintelindítom, erreföl ugyan az... englisül van...
de valszeg az lesz, hogy átírom a fájlt...
meg még egy kérdés:
IceWM-re hogyan csinálok ikont az asztalra??
Láttam már olat, csak nem tudom hogyan kellene...
meg ha átlátszó ablakot, konzolt akarok, akkor a themében kell turkálni???
jah, bocs...
csak más a wines cookie, meg a linux is..így amit linuxon nézek azt elfelejtem....
[és sajna rászorulok a winre..]
[Szerkesztve] -
Sipi
addikt
Hmm, akkor ez lehetett a gond, mert úgy tűnt, hogy nem is fut az asztalmegosztás folyamat a gépeden. Lehet, hogy ez csak helyi hálón megy?
Esetleg próbálkozhatunk a ''normál'' módon, meghívásos kapcsolattal.
Egyébként a 3.4-es KDE-ben nem láttam ilyen lehetőséget. Lehet, hogy ez már nem is ismeri ezt a típust, ezért nem megy?
Sipi -
Sipi
addikt
De ez a gond, ugyanis a KDE megosztásánál tudtommal nem lehet kézzel jelszót megadni! Ott arra van lehetőség, hogy ún. meghívót állítasz ki, amit vagy levélben elküld, vagy csak kiírja az adatokat, amit Te valahogy eljuttatsz az érintettnek. Ezután a megosztás a háttérben csücsül, és 1 órán keresztül várja, hogy kapcsolódjanak hozzá. Utána lejár a meghívás.
Te hogy csináltad?
Sipi -
-
Sipi
addikt
Ha jól tudom, a steam csak a legújabb, talán 1.6-os CS-hez kell, nem? Ha az előzőt, az 1.5-öst rakod fel, az tutira megy, és nem kell hozzá steam.
Pár link, ahol steamről írnak:
Bővebben: link
Bővebben: link
Sipi -
Sipi
addikt
Ha 3.x-es sorozat van fent, nem árt leszedni, de elvileg megy egymás mellett is.
UHU-n szerinem sosem lehet megcsinálni így,gentoo alapban így van tervezve, hogy szinte minenből mehet egymás mellett több verzió.
Elvileg csak más könyvtárba kell telepíteni, mert mindent egy helyre pakol. Majd pár változóval meg lehet adni, mi legyen a KDE könyvtár. (De ez nem kötelező.)
Nálad célszerű fennhagyni a régi KDE-t, nehogy baj esetén semmi se maradjon.
Gentoo alatt a /usr/kde/x.y könyvtárban van a teljes KDE rendszer, x, y, a verzió. Ahhoz, hogy jól működjöenek, akár egymás mellett is, kell a PATH (a KDE bin könyvtára legyen benne), LDPATH (a KDE lib könyvtára legyen benne), a KDEDIRS jelen esetben a /usr. Így, ha minden verzió bin és lib könyvtárát megadod egymás után, mindegyik verzió menni fog.
Sikerülni sikerült, persze, hiszen olyan a rendszerem, hogy így lett kialakítva.
Sipi -
Sipi
addikt
Nos, én Gentoo alól nyomulok, az pedig mindent forrásból rak fel.
KDE-t fordítani nagyon egyszerű. Előtte fel kell rakni azt a pár csomagot, ami kell neki. Majd fordítod, s közben kukkolod, kiír-e valami hiányzó cuccot. Ha igen, megszakítod, felteszed, majd újra.
Az egyetlen nehézség az lehet, hogy milyen kapcsolókkal indítsd a configure scriptet. Ebben segíthet, ha a Gentoo Linux ebuildjeit megkukkolod, az ugyanis mást sem tartalmaz, csak azt, hogy hogyan kell lefordítani a programot.
De ha nem vagy gyakorlott a kézi fordításban/telepítésben, inkább ne, mert könnyen belegabalyodhatsz... Elég egyszer mellényúlni, és felülírni a régi verziót.
Egyébként a teljes KDE fordítása pár napig is eltarthat.
(Főleg a lib és a base iszonyat hosszú.)
Sipi -
-
Out
addikt
Az UHU linux kezeli az rpm csomagokat? Ha igen akkor rakd fel a winetools-t Bővebben: link
Ajanlom ugy csinald hogy szedd le a mostani wine-t, az osszes configjat es filejait, majd rakd fel ujra, es ezutan rogton a winetools-t, majd inditsd el, es felulrol lefele haladva a menuben telepits fel mindent amit tudsz... -
Nimrod
addikt
Talán segít.
-
Sipi
addikt
Nem kötelező, az csak egy segédprogram, hogy ha nem szeretsz szöveges file-okat kézzel turkálni, _finomhangolhasd_ vele.
A wine-nak van ugyanis vagy 50-10 beállítása, amit külön-külön meg lehet adni minden programnak. Ezt a winesetuptk-val könnyebb, mint kézzel.
Ha nem rakod fel, semmi gond, a wine megy nélküle is.
Sipi -
Sipi
addikt
A drive x nem kell, mert ugyanaz, mint a drive g - a teljes linux partíciód.
Egyébként az eleje jó, remélem, utána nem állítottál semmit!
Egyébként ha nagyon elszúrod, töröld le a konfig file-t, a wine automatikusan létrehoz egyet induláskor, ha nincs.
A winesetuptk nem kötelező, de nagyon könnyű vele konfigolni a file többi részét. Kézzel elég macerás. Ebben könnyű belőni pl. hogy win95 vagy 98 legyen-e az emuláció, stb.
Elvileg már install után egyből mennie kellene.
Sipi -
Sipi
addikt
Nem tudom, a winecfg honnan jön, de szerintem nem kell elindítani.
Alapból megy a wine minden bűvészkedés nélkül, max. ezeket a meghajtókat pluszban hozzáadhatod, hogy kényelmesebb legyen használni.
A későbbiekben a winesetuptk-val az egyes programokat jobban testreszabhatod.
Ha kész vagy a drive szekció kézi gyepálásával, egyszerűen írd be, hogy wine, ő észleli a változásokat és a registry-be átvezeti.
Sipi -
Sipi
addikt
A FS helyett szerintem Filesystem-et kell írni.
Egyébként igen, jónak tűnik.
A hátsó részeket ne piszkáld, neked CSAK a drive szekciót kell kitöltened. Ha megvan, felteheted a winesetuptk csomagot, amivel grafikusan tudod állítgatni a többit.
Ja, és rootként ne futtasd a wine-t! Bár azt hiszem, nem is engedi.
A /home/batman/wine könyvtárat nem kell megadni. Mi lenne ez?
Neked úgy kell beállítani a könyvtárszerkezetete, mintha az eredeti Wiondows melett ülnél. Vagyis c meghajtó, amin a windows van maga. D szokott lenni egy nagy drive, ahova a rpogramokat teszed, vagy ha egy nagy c meghajtod van, akkor a cdrom. Emelle meg teheted pl. e-nek a sajat homodat, ami /home/batman, mert igy a home-od lesz az E: meghajto, es igy ''latni'' fogja a wine az itteni cuccokat.
Sipi
[Szerkesztve] -
Sipi
addikt
Annyira nem sok, ha megnézed, ugyanaz szerepel vagy ötször. A lényeg, hogy a Drive X szekcióban megadod, hogy a wines programok milyen meghajtókat lássanak. Mi legyen a C meghajtó - ez KÖTELEZŐEN az a könyvtár, ahol a kamu windowsod van, amit a Wine telepített, hiszen itt van a Windows system is.
D: lehet a cdrom, E: a home könyvtárad, érdemes egy tempet is megadni, mert ugye sok wines program keresi alapból.
Sipi -
Sipi
addikt
Ez csak beállítási hiba, mivel ez majdnem Windows, az összes hibáját is képes emulálni.
Meg kell neki adni a konfigban, hogy melyik drive melyik könyvtár. A .wine könyvtáradban van a configfile, abban kell kukkolni, az elején vannak ezek a sorok. Úgy néz ki, hogy az a hely, ahol a ''kamu'' windows-od van, vagy nem létezik, vagy nem tudod olvasni.
Plusz, Te a homebatmanból akarod indítani a steam.exe-t, de hát most win alatt vagy, az pedig ugyebár nem tud futtatni akárhonnan, mert nem ismeri az elérési utat. Érdemes tehát pl. drive f-nek, vagy aminek akarod, megadni a saját home könyvtáradat is.
Sőt, én az egsyzerűség kedvéért d-nek a gyökeret állítom be, ami nem túl biztonságos, de így akárhonnan indíthatom akármit, mert a teljes Linuxos könyvtárszerkezetet látja a WIne.
Pl.
[Drive C]
''Path'' = ''fake_windows''
''Type'' = ''hd''
''Label'' = ''MS-DOS''
''Filesystem'' = ''win95''
[Drive D]
''Path'' = ''/''
''Type'' = ''hd''
''Label'' = ''Root''
[Drive E]
''Path'' = ''/mnt/cdrom''
''Type'' = ''cdrom''
''Label'' = ''CD-Rom''
[Drive F]
''Path'' = ''/tmp''
''Type'' = ''hd''
''Lael'' = ''Temp drive''
[Drive G]
''Path'' = ''/home/user''
''Type'' = hd''
''Label'' = ''Home''
Sipi
[Szerkesztve] -
Sipi
addikt
Azt kell csinálni, ami a leírásban van.
Ha megadod a jelszót, valóban nem történik semmi, ''csak'' az, hogy bejelentkeztél a CVS szerverre, és ezután töltheted a file-okat.
A 3-as pontban kiadott parancs leszedi a file-okat.
De nem hiszem, hogy érdemes vele vacakolni, a sima Wine minden disztribúcióból elérhető. A fizetős WineX két dologban tud többet: egyrészt DirectX-támogatásban, másrészt másolásvédelmi eljárásokat is ismer. Nos licensz-dolgok miatt ez nincs benne a CVS-ben, csak a fizetős binárisban.
Vagyis ha így lehúzod a WineX-et, kb. ugyanazt kapod, mint a Wine, csak nehezebb telepíteni.
Egyébként a sima Wine is elég jól ismeri már a DirectX-et.
Sipi -
zLegolas
őstag
A WineX a 3D-s (directX) féle dolgokat is eszi, és pénzes program. Szal ha játszhatnékod van, akkor ez kell neked.
De eléggé problémás asszem, az oldalukon van rengeteg game felsorolva mint támogatott, de a fene tudja... komolyab tapasztalataim nincsenek sajna (nem nagyon játszom...) -
zLegolas
őstag
Csak azért hallasz ilyen sok bajt mert akinek működik rendesen , ő nem irogat a forumra hogy ''kiraly nincs semmi bajom''.Amugy nekem tetszik es megvagyok vele elegedve, igaz van egy ket hibája , de minek nincsen, szal szerintem nekem ez lesz fent egy jódarabig.
Biztos így van, én dettó így érzek a SuSE-val, bár azt is sokan szidják...
Mondjuk ott áll az asztalomon komolyabb nekiveselkedésre várva egy Gentoo (hála érte Sipi-úrnak!), meg egy Black Panther, újabb UHU, stb...
Talán mostantól időm is több lészen... -
yossarian
aktív tag
-
escie
őstag
-
yossarian
aktív tag
az alaplapomban van egy boot menü (ecsk7s5a, egy gomb és kész, tök egyszerű). az tökéletesen megfelel a célnak, ezért nem akarom, hogy bármit is a c-re tegyen.
szóval nem fog csináéni semmit, ha pl. a ''d''meghajtót adom meg neki, csak azon intézi a dolgait, máshova nem írkál. remélem így lesz -
koenig
aktív tag
Én is leszedtem az újat! Nekem is megy, bár telepítésnél problémázott, de már két dokumentumot készítettem vele és ki is nyomtattam. Elég jó lett
Kellene vmi ''ati tray tools''-hoz hasonló progi linux alá is. Winben már nagyon megszoktam, hogy onnan állítom a kártyámat.
Hőmérséklet-jelző progit nem tudsz? -
koenig
aktív tag
Szia!
Azért nem indul el mert az ati driver bekavar. Már más fórumokon is írták.
Fel tudtam telepíteni az ut2004-t, de ''engedély megtagadva'' hibával nem indul el. Root-ként sem.
A monitor frissitést is be tudtam állítani. Az alap felbontásokat átmásoltam, most teljesen jó. -
koenig
aktív tag
Sajnos nem
Addig addig állítgattam, hogy most már a wines sem. Annyira elállítottam a wine-configot, hogy nem indul el már semmi. Most ezzel küszködöm. A monitort, pedig nagy nehezen az xvidtune progival sikerült beállítanom 1152*864@85hz-re, a 100-at még most sem tudja. -
koenig
aktív tag
-
Vitus
őstag
Thunderbird a legjobb szerintem én xp-n és linuxon is azt használom.
koenig
aktív tag
Nekem se ment sokáig, pedig sztem úgy csináltam ahogy kell. Aztán a ''sokezredik'' próbálkozás után most működik.
Ha akarod elküldöm mailben a xorg.conf fájlt. Hátha abból kiderül vmi, vagy másold be.
Viszont ami most zavar, hogy 1152*864 ben csak 75hz enged, pedig én 100on használtam eddig.
1280*1024 be 85-t enged, nem értem. -
escie
őstag
gebasz van, valamiért ''operation permitted'', amikor használni akarja a modult. megépíti szépen, csak nem tudja használni. rajta vagyok az ügyön, majd szólok ha sikerült valamit összehozni.
szerk:
végül egy reboot megoldotta a dolgot. nem tudta használni a modult, mert valmvel ütközött, de mostmár okés.
ezt csináltam:
rpm -Uvh --force --nodeps ati_csomag_neve.rpm
fglrxconfig
reboot
a reboot nem volt valami elegáns, de végül is bevált.
kötelező olvasmány: Bővebben: link
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- Konzol Screenshot
- Windows 10
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Windows 11
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Megfizethető, Pulse szériás Sapphire alaplap DDR5-ös Ryzenek alá
- További aktív témák...
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 6600 16GB DDR4 256 SSD 500GB HDD GTX 1050 2GB Zalman Z1 Njoy 550W
- ASUS Radeon RX 7600 V2 Dual OC 8Gb - Aqua gari 26.12.12 ig
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest