- Fotók, videók mobillal
- Magisk
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Három Pixel 9 jött Magyarországra
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Apple iPhone 15 - a bevált módszer
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- Íme az új Android Auto!
Új hozzászólás Aktív témák
-
koenig
aktív tag
válasz
yossarian #2177 üzenetére
Grubot letörölted, amit korábban létrehozott?
Ha a második vinyó mbr-be raktad, akkor bootolásnál azt kell választani.
Gond lehet akkor, ha úgy telepítetted, hogy mindkét vinyó a gépben volt. Én próbáltam már így felrakni, de nem emlékszem pontosan, hogyan is oldottam meg. Esetleg a boot floppyról ki lehetne szedni az adatokat és módosítani a grubot. De nem értek hozzá csak egy tipp volt.
Majd csak segít 1 ''linux-guru'' -
escie
őstag
válasz
yossarian #2072 üzenetére
a description az nem a kliens verzió leírása?
mert nekem volt vele anno olyan, hogy a hub nem fogadta el az én kliensem, de tudott hazudni a progi, azt amit beírtam.
--
ilyen összefoglaló jellegű mű nemtudom, hogy létezik-e. viszont egy könyvet tudok ajánlani, csak az elég drága, vagy 7000ft. szvsz remekül összefoglalja a lényeges dolgokat, és gyakoralatias...
elég régi doksik vannak itt, de lehet azért sokat tanulni belőlük. érdemes bogarászni.
Bővebben: link -
escie
őstag
válasz
yossarian #2036 üzenetére
őszintén szólva nem nagyon látom át a helyzeted.
ha külön vinyón van az uhud, akkor annyi, hogy lehúzod a másikat, amit féltesz, és telepíted az uhut, és annak a vinyónak az mbr-jébe mehet a grub. ez így még menüt fog neked adni, de majd megoldjuk azt is, tök egyszerű.
ha egy darab hddről beszélünk, akkor más a helyzet.
csak azért mondom, hogy inkább telepítsd újra, mert alőbb szabadulsz...
max 30 perc.
(ha nem jól értelemezem a helyzetet bocs. mindjárt visszaolvasok.)
visszaolvastam. nos, nem 100 de, lehet hogy gondot okozhat a grubnak(bootloader), hogy telepítés után betolsz még egy vinyót. mondom, nem biztos, de lehet. egy próbát megér azért így telepíteni.
de a telepítőben szvsz könnyedén meg tudod különböztetni a két vinyót egymástól, úgyhogy akár bent is hagyhatod, csak figyelmesen válaszd ki, hogy hova tegye a grubot. asszem van olyan lehetőség, hogy az adott vinyó mbrjébe írja.
(ja, és semmiféle garanciát nem vállalok, de azért próbálok segíteni. csak figyelmesen, körültekintően!!)
[Szerkesztve] -
zLegolas
őstag
válasz
yossarian #2026 üzenetére
Linux vírus nuku, vírusírtó akkor kell, ha a Windows-t akarod vele tutujgatni.
Netezni mindenképpen csak Linux alatt próbálj, ezzel a rizikó 95%-át ki is ütötted. Ha mindezt megspékeled azzal, hogy felhúzod a tűzfalat (nem'tom UHU-n hol van, de benne van az tuti!), akkor 99%.
A maradék 1 meg le van ejtve -
Batman
őstag
válasz
yossarian #2019 üzenetére
Ne huzd le a vinyodat ,uhu telepitesekor beallitod hogy melyik particióra rkja a linuxot es kesz a többihez nem nyúl.
És ha nincs boot menü ,akkor mivel akarod kivalasztani hogy mi induljon el?Biosban mindig átállítod melyik vinyorol bootoljon?Be lehet állítani ,hogy a boot menu csak pár másodpercig jelenjen meg es ha nem törtenik semmi win induljon el egyből.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- Csere-Beszámítás! Akciós Gamer PC! R5 5500 / GTX 1070Ti Rog Strix / 32GB D4 / 500GB SSD
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 1TB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest