- Ár-érték bajnokot avatott a Poco?
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Garmin Forerunner 255 Music - nem csak futóknak
- Magisk
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nimrod
addikt
válasz
Dhampir #3189 üzenetére
Tegnap töltöttem fel LinuxTracker-re a 3 LTS verziót
Ha esetleg tudtok még hasonló torrent oldalt akkor oda is tudom seed-elni. Illetve ha megtalálom a régebbi verziókat valahol, akkor azokat is hasonló módon elérhetővé teszem. -
Nimrod
addikt
Még régen használtam UHU-t, bőven a 2.0 előtt. Mi az ami változott és említést érdemel?
-
Nimrod
addikt
válasz
twollah #2577 üzenetére
UHU Vezérlőpult -> Szolgáltatások
Itt beállítható, hogy automatikusan fusson a háttérben már az indulástól.
Itt pedig egy link, lehet csemegézni.
Bővebben: link -
Nimrod
addikt
Hmmm... Mozilla valamiért nem jól törte meg a linket, ezért lett ilyen ronda. Vagy ezt csak én látom?
Más. A gépen van WinXP és UHU, UHU alól látom a win partíciót, de nem tudok rá másolni, ugyanez a bajom pendrive esetében is. Mi a megoldás? -
Nimrod
addikt
ADSL-ről van szó? Hagyd meg a tárcsázó alatti beállításokat, csukd be és felejtsd el. Konzol: adsl-setup
Itt beállítod újra a kapcsolatot, majd adsl-start. Utána UHU-Vezérlőpultban a szolgáltatások között megkeresed az ADSL-t és beállítod, hogy automatikusan induljon el. Ennyi, többet semmit sem kell elindítanod, amint belépsz már szörfözhetsz is.
Hmmm... Gaim vagy Kopete a program? Én előbbit használom most, de én úgy vagyok vele, hogy elfér a tálcán is.
Hopp, megvan. Gaim esetében Preferences Pluginek és ott Rendszer-tálca ikon.
[Szerkesztve] -
Nimrod
addikt
válasz
Agostino #2497 üzenetére
Kellhet - eleinte. Később ahogy beletanulsz már nem fog kelleni, de ahhoz sokat kell olvasni és próbálgatni.
El kell szomorítsalak, de ha visszább olvasol, akkor láthatod, hogy mit össze nem szenvedtünk itt páran, mire belőttük az Ati driver-t.
A tűzfal akkor jó, ha jól van beállítva, szóval itt csak a user a lényeg. -
Nimrod
addikt
Nem tudom miért, de nekem van, hogy nem állítja be rendesen a hangkártyám. Telepítem, minden OK, hang recseg, aztán ahogy próbáltam legvégül a saját hangdriverét felrakni úgy el is szállt minden hang. Következő UHU-reinstallnál már minden rendben volt, de ez nem az első eset. Van erre valakinek valami ötlete, hogy mitől lehet ez, vagy csak szimplán bug?
-
Nimrod
addikt
Próbált valaki mostanában Sony Ericsson telót kezelni UHU alatt? Volt egy progi hozzá amit kb. fél éve néztem, akkor nem jutottam vele semmire. Fejlődött azóta? Esetleg FMA már használható UHU alatt? Régebben nem lehetett még a Wine-al sem.
Lehet, hogy hülye kérdés, de... digitális fényképezőgépről át lehet e tölteni a képeket UHU alatt is PC-re és ha igen mivel/hogyan? -
Nimrod
addikt
válasz
T. Almeida #2478 üzenetére
-
Nimrod
addikt
válasz
T. Almeida #2465 üzenetére
Igen, új verzióra. A legutóbbi is egész jó, csak az ATI driverrel összepároztatni néha macerás, de megoldható.
Nekem most csak a játékok és a Float miatt van fönn a win (utóbbi egy Sony Ericsson mobilokat kezelő remek progi, de nem lehet normálisan wine-al vagy bármilyen más emulátorral futtatni).
Csomagkezelőnek én mindig is a Synaptic-ot használtam. -
Nimrod
addikt
Várható mostanában új disztribúció?
Mert akkor lassan lehajintanám a windows-t és visszatérnék. -
Nimrod
addikt
válasz
T. Almeida #2389 üzenetére
UHU-hoz nem is olyan rég kijött egy kernel update, de azt Synaptic ki is listázza, minden gond nélkül telepíthető.
-
Nimrod
addikt
válasz
zsolo_d #2374 üzenetére
Nyah, emlékezetből próbálom mondani, mert már nincs fenn az UHU.
Protokollal ne törődj, van egy másik fül, ahol mindent be lehet állítani, hogy mit ne blokkoljon (FTP, HTTP, P2P, online play, stb.). Én FTP-t és HTTP-ket engedtem, mert azt használtam. Beállítani pedig nem kell mindig, elég egyszer. Viszont pl. ha konzolból adsl-setup-al állítod be a kapcsolatod, akkor ott is rákérdez, hogy legyen e tűzfal és mennyire legyen biztonságos. Hogy ez a Guarddog e vagy más azt nem tudom, nem szoktam tűzfallal tökölni. -
Nimrod
addikt
Eddig azt hittem, hogy a hangkártyám szar (AC97), de most win98 van fenn és semmi gond. Szóval az UHU-val volt a gond, illetve vélhetően az ALSA-val. Bővebben: link
-
Nimrod
addikt
3481 frames in 5.0 seconds = 696.200 FPS
3619 frames in 5.0 seconds = 723.800 FPS
4117 frames in 5.0 seconds = 823.400 FPS
4255 frames in 5.0 seconds = 851.000 FPS
3967 frames in 5.0 seconds = 793.400 FPS
4294 frames in 5.0 seconds = 858.800 FPS
4089 frames in 5.0 seconds = 817.800 FPS
4346 frames in 5.0 seconds = 869.200 FPS -
Nimrod
addikt
Egy érdekes hibára jöttem rá. Más is mondta, hogy az ATI driverrel fagy a rendszere minek kíséretében villog a Caps és a Scroll Lock. Namost én úgy állítottam be a rendszert, hogy alapból kapcsolja be a Num Lock-ot, de sokszor manuálisan kikapcsolom ha épp nem használom a numerikus részét a billentyűzetnek. Ilyen helyzetben sokszor fagyott, bár nem közvetlen kikapcs után. Egy ideje egyáltalán nem nyúltam a Num Lock-hoz, mindig be van kapcsolva és most érthetetlen módon nem fagy. Most akkor mi van?
-
Nimrod
addikt
Az eddigi rekordom egy Mandrake 6.0 full grafikusan KDE-vel egy 486DX2-40-en 8 MB rammal... ennél kisebb működő gépem csak egy C64 volt.
KDE-t és Gnome-ot felejtsd el, szöveges üzemmódban telepítsd akkor TALÁN...
Bár nekem régi UHU nem ment, valamivel mindig meghalt. Szóval ha magyar kell és nem kell ADSL meg hasonlók, akkor egy Mandrake 5.0 vagy 6.0 a javaslatom. Slack vagy hasonlók csak azért, mert ha jól veszem ki akkor kezdőről van szó és lövése se lenne róla. Bár Mandrake is okozhat gondot, pl. ''hibrid'' rendszereken (értsd: scsi-ide). Sok sikert. -
Nimrod
addikt
válasz
tasselhoff #2251 üzenetére
Próbáld így konzolból:
/valami.run
vagy
./valami.run -
Nimrod
addikt
Tegnap Synaptic-cal felraktam az Acrobad Reader legújabb változatát. Ma már kinn volt a javítása. Valamit elbarmolhattak benne, hogy ilyen hamar javítani kellett.
-
Nimrod
addikt
Talán segít.
Bővebben: link -
Nimrod
addikt
Okulásként: valamiért az uhu nem kezelte rendesen a külső eszközöket, nem csatolta, nekem kellett kézileg, noha régebben semmi gond nem volt, de újratelepítés után nem ment. A cd meghajtót a /home alá tettem be. Mivel nem engedte, hogy két eszköz ugyanoda mutasson.
Rootként mountoltam egy cd-t majd kivettem. Csodálkoztam is, hogy simán kinyílt a cd-tálca, mert máskor nem engedi. Root-ként ki, bejelentkezés másik user-ként, akinek a mappája a /home-ban van. KDE üvölt, hogy baj van. Vissza root-ba. Nézem, tök üres a /home. Kis gondolkodás után KDiskFree. Nézem, méret stimmel, tehát meg kell lennie. Itt látom, hogy mountolva van a cd. Umount és már ismét helyén volt a könyvtár. Én viszont leadtam vagy két kilót. -
Nimrod
addikt
Vettem ma újraírható dvd-t és nem bírok írni rá. 1x-2x-esen lehet írni a lemezeket, régebben 4x egyszer írható dvd-ket simán írtam k3b-vel. Mi lehet a gond? Cd-t tudok írni, szóval csak ezt nem viszi, pedig RW-s meghajtó. Mi lehet a gond?
-
Nimrod
addikt
Régebben win98-UHU szimbiózis volt a gépemen FAT32-ext3 variációval. Ha az UHU kihalt teljesen és csak a reset segített, akkor elkezdte csekkolni a win partíciót, aminek az lett a vége, hogy a win partíció tele lett hibával és később már az UHU sem tudott grafikusan felállni. Most hogy csak UHU van fenn simán resetelhetem, semmi galibát nem okoz. Hogy lehetne elmagyarázni neki, hogy ha legközelebb ismét win98/UHU-t akarok, akkor hagyja békén a win partícióját?
-
Nimrod
addikt
Amit nem értek a kezdetek óta, hogy az UHU a 80 GB-os winyómból miért csak 75 GB-ot lát?
-
Nimrod
addikt
Hogy tudok japán karakterekkel (kanji) gépelni? Valamiért nem akaródzik működni, valamit nem csinálok jól de mit?
-
Nimrod
addikt
Most csak egy partíció van a gépemen. Hogy tudnám felosztani úgy, hogy ne kelljen újratelepítenem az UHU-t?
-
Nimrod
addikt
Konqueror próba 2
-
Nimrod
addikt
Konqueror próba
-
Nimrod
addikt
válasz
Jam-Master J #1950 üzenetére
Jééé... közben rájöttem, hogy EN paranccsal angolra kapcsolom a billentyűzetet, HU-val meg vissza.
[Szerkesztve] -
Nimrod
addikt
Futó processeket hol tudom megnézni és kilőni?
-
Nimrod
addikt
Kezd elegem lenni ebből az UHU-ból. Már nem először fagy le.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Antivírus szoftverek, VPN
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B365M i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA FSP 400W
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest