- Garmin Forerunner 255 Music - nem csak futóknak
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Netfone
- Google Pixel topik
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dawko
csendes tag
Szia!
Az a helyzet, hogy az X-CD-Roast kéri a SCSI-Emulationt, nem ismeri fel a DVD irómat!
Hallottam erről a k3b-ről, letöltöttem a netről, de nem tudtam feltelepiteni.
Tegnap valamit elcsesztem és nem akart elindulni a Linux, ugyhogy ujratelepitettem, csak most full instalra tettem, mert eddig mindig recormended-en volt. Most dupla annyi program van és ott van köztük a k3b is és azzal birok irni, ugyhogy király!
Csak még a vpn-t nem tudom beállitani.
Amikor beirom a terminálba, hogy:
nm-vpn-properties akkor kijön egy kis ablak és ott lehet beállitani, csak amikor ráklikkelek az add-ra, akkor azt irja ki, hogy no suitable software!
Van egy ismerősöm aki már nagyon régóta Linuxot használ, de muszály hogy fent legyen neki az XP is az internet miatt, mert nem tud beállitani vpn-t. Kerestem már neten is, hogy hogy lehet beállitani, de nem nagyon találtam.
Milyen software kellene hozzá?
Üdv -
-
wedlock
tag
Köszi a segitséget,de feladom...
Inkább kiadok 30 ezer jó magyar forintot egy MS Vistáért,minthogy ezzel a a szarral vesződjek...
Az legalább azt teszi amit én akarok,mégha hülyeséget kérek tőle akkor is
Ez a ''hungarikum'' számomra ssemmire se használható,alap dolgokat se tud...
Tudom,nem te fejleszetetted,meg ha ilyen okos vagyk,csináljak jobbat...
NEm tudok jobbat készinetni,tény...
De végre megértettem hogy a sokak által szidott ''ablakokért'' miért kérnek pénzt,a linuxok meg miért ingyenesek..
Pont azért mert átlagember azt tudja használni amiért fizet....Ami ''jjjadefree'' azt már nem..
KÖszöntem mégegyszer jószándéku segitséged,ezen hozzászólásommal remélem nem sértettelek meg -
attilam
őstag
Köszönöm, ez a linuxdcpp nagyon jól működik.
1 kérdésem viszont lenne, hátha tudja valaki a választ:
Próbálgattam a networkmanagert, és ha olyan wireless nethez próbálok csatlakozni, amivel nem tud kapcsolatot létrehozni, akkor letiltja a hálózatot, és hiába kapcsolom vissza, nem jelennek meg újra a hotspotok. Erre tud valaki megoldást? -
attilam
őstag
Köszönöm szépen!
A Valknut-ból érdekelne a 3.8-as verzió, mert csomagban eddig csak 3.7-est találtam, de aztán az is lehet, hogy rossz helyen keresgéltem. Igazából nem is lenne fontos, csak valahogy a 3.7-el nem boldogulok. Vannak userek akiktől egyáltalán nem tudok letölteni, míg másoktól igen, pedig elvileg active vagyok. Remélem a 3.8-ban ez már megoldott, hacsak nem én bénázok el valamit. -
Hörpi
tag
így csináltam ...
feltettem a microsoft virtual pc segítségével az UHU 2.0-t.
Első linux telepítésem tehát lehet hogy én baltáztam el valamit, de nekem úgy tűnik mintha lassab lenne a rendszer mint amilyen...
(1gb ram van benne ebből 512MB-ot engedélyeztem a virtual pc-nek... lehet hogy ez lenne kevés)
gondolkodom rajta hogy ilyen módon felteszem még a SUSE 8.2-t is...
mit gondoltok melyik alkalmasabb egy abszolúlt kezdő linuxosnak...? -
attilam
őstag
Csak megjegyezném: Én a gentoo-ról tértem át az UHU-ra.
Okok: A gentoo nálam sokkal lassabb volt, ami felettébb érdekes, de ez az igazság. Ráadásul a portage állandó frissítése széttördeli teljesen a fájlrendszert, én meg az elején nem gondoltam erre, és nem raktam külön partícióra. Ráadásul ott aztán mindent be kell állítani szinte, amihez mostanság nem sok időm és kedvem van. Ráadásul X alatt néha furcsán megugrott a kép, és nem jöttem rá az okára. Az UHU-val eddig nagyjából minden rendben van. Igaz kicsit kevés csomag érhető el, és sok esetben azok sem up-to-date-ek (ez néha nem baj, ám néha igen), de már önmagánan az a tény, hogy magyar disztróról van szó, sokat számít.Persze vannak hiányosságok, de csak gratulálni tudok a fejlesztőknek, jó lett a rendszer nagyon.
-
KrAt
veterán
Annó kezdtem az ismerkedést az 1.1-el, azt mivel nem ment rendesen az AC97-el, ezért lett 1.2 belőle
Ez tetszett meg a legjobban. Akkor kipróbáltam még másokat, de ez tetszett a legjobban. Meg úgy hasított is
Mostmeg megint feltettem az 1.2-t, de láttam, hogy van 2.0, és itt ragadtamEz már nagyondöfi, szvsz mindent tud, amit tudnia kell, sebesség is tuti nagyon atom (nem tudom élvezni, mert a vinyóm egy kicsit bad sectoros, nagyonlassú régi 20-as maxtor) de a notin nagyon fut (adataimnál) akkor az asztalin képzelem mit csinálna
Csak az asztalin van egy XP (gémekre, meg 1-2 vistán nem futó progira) van egy vista (azzal szórakozom egy ideje) meg egy linux. De ez egyelőre nagyon tetszik, csak még messze nem ismerem ki
-
KrAt
veterán
Hihi akkor már értem
Köszi
Igazából nagyon kezdő vagyok, de érdekel a linux, azért próbálok tanulgatni
A synaptic-ot is próbáltam, csak megmondpm őszintén, h nem találtam, hogy tudok új csomagot feltennikpackages-ben megtaláltam, azért tettem azzal fel
És előre is sorry a noob kérdésekért, tanuló vagyok e témában -
KrAt
veterán
Köszi, megoldódott (opera rulz
)
Másik (és nagyobb bajom) a net
Ha folyamatosan netezek (értsd: 10mp-enként kattintok új linkre) akkor teljesen jó, de ha ritkábban (pl 2 percenként) akkor mindíg írja: ''prohardver.hu keresése...'' és ott elidőzik, majd kb 10mp után frankón elindul. Olyan, mintha mindíg ''kérnie'' kéne a netet, majd amikor ''megkapta'' akkor ''száguld''..
Egy router van a dsl modem előtt, mi lehet a gáz? Vmi beállítás?
Előre is köszi: Atesz -
szicsu
őstag
mind a két gépben prim. master volt a vinyó (jumperelve is master). egy ide kábelen csücsült egy dvd vel ami meg slavre volt jumperelve. Az az érdekes, hogy nálam is WD vinyó volt csak nálam 80 gb ide.
Többet is instaláltam ilyen vinyóra ebből a konfigból és kb 50 % felállt a másik 50 erejéből csak a Gubra futotta..... -
spiderke
csendes tag
Szia! Nos már vagy 2 hete írtam neki de semmi válasz nem jött
.... Szal ha segítenél rajtam nagyon örülnék...
A rádióval kapcsolatban csinálni akarom szal felfele kéne nyomni azért írtam hogy ''DJ''
A csomaggal kapcsolatban ha megcsinálod akkor írj az e-mailemre ne itt szemeteljük tele a témát... Előre is köszi!!!
Denis -
s1ny1
tag
az első linkedre, nem hinném, hogy szükségem lenne, én pont nem ilyen szemlélettel állok a dolgokhoz... videokártyám ati x200, de mivel win xp alól megy a linux virtuális gép segítségével, így az ott automat. vmware van beállítva.
szerk.: 2. linket kösz keresgetek
[Szerkesztve] -
hektor24
aktív tag
Okés, bocsi!(-:
Újabb kérdés, ha nem gond!(-:
Jobb alul eddig rendesen láttam a proci és a hálózat aktivitását ábrán, most viszont egy újraindítás után összementek azok az ábrák, vékony laposak lettek és így nem látszik rajtuk szinte semmi. Nem tudom mitől mentek össze, vissza lehet ezeket nagyítani ilyen téglalap formába? -
hektor24
aktív tag
Igaz is, köszi!(-:
Feltelepítettem nagy nehezen az nvidia drivert, utána bementem az UHU Vezérlőpultba és ott átállítottam a felbontást 1280x1024 60Hz-re, nyomtam egy újraindtíást és jó is lett a felbontás, viszont a frissítést megint át kellett állítanom, de nem az UHU Vezérlőpultban, hanem a GNOME Vezérlőpultban, azóta úgy maradt! Ennyi!(-: -
hektor24
aktív tag
Szia!
Köszi a segítséget, egyenlőre nem boldogulok. Az NVIDIA drivert sikeresen feltelepítettem. Ezt az ''nvidia-settings''-et nem találom.
Az UHU-Linux Vezérlőpultban próbáltam átállítani a felbontást, de nem megy. Az ott beállítottak:
Videokártya meghajtó: Automatikus (nvidia)
Felbontás: 1024x768
Frissítési frekvencia: 75Hz
Színmélység: 24 bites
A felbontást szeretném átállítani 1280x1024 60Hz-re. Ha átállítom, letesztelem és leOkézom akkor még ott is marad. Viszont, ha utána kilépek (az X-re kattintva jobb felül) a Vezérlőpultból és visszajövök, akkor megint visszaáll a felbontás 1024x768-ra.Help!!!!!
-
rétisün
veterán
asszem leginkább kiváncsiságból nézegetem a különböző linuxokat, és tudom, hogy lehetnek gondjaim akár mindegyikkel. (suse-ben pl. a dsl kapcsolat létrehozása, illetve a megfelelő felbontás/frissítés beállitása) nem is annyira türelem, inkább idő hiányzik, hogy kicsit jobban megismerkedjek az aktuális linux-al. mindenesetre jó dolog, hogy van hová fordulni, ha esetleg végkép elakadok, bár az se jó, ha mindent ugy kell a számba rágni.
-
-
supesz
aktív tag
igen ám, de az most mond neked valamit, hogy nem találja a load parancsot? én speciel azért vagyok kiakadva, mert a load parancs előtt van még egypár parancs amik lefutnak de kiirkál mindenféle dolgot nekem, és nem is tudom, hogy mit csinál. ez bosszant a legjobban. egy majom is betudja gépelni a parancsot, ha megtanítod, de érteni is akarom. a részleteket is. (pl a parancs előtt a readmeben miért van egy $ jel?)
-
supesz
aktív tag
Azért nem 2.0, mert még nincs meg.
Megpróbálom befordítani, bár sok szót nem írtál róla. Vagy ennyire egyszerű, hogy ebből a pár szóból meg kell értenem? Mert az lenne a jó, ha megérteném
A readme-ben levők általános érvényűek? Van egyátalán általánosítás a kernelbe való beforgatáshoz vagy biztos, hogy van egy readme, amiben leírják a lépéseket? Sok hülye kérdést tettem fel? -
supesz
aktív tag
''rt2500usb, rt73usb''
Ezek itten modulok? Elméletileg benne kellene lenni az UHU-Linux 1.1 (2.4.24.7) -ben?
De most nem azért töltöttem le ezt a fájlt (RT73_Linux_STA_Drv1.0.3.6.tar.gz), hogy ezt most belefordítsam a kernelbe? Én még nem csináltam ilyen fordítást. Először, - ha nem nagy gond - magyarázd el légyszíves, hogyan kell lefuttatni ezt a ''fájlt''. -
supesz
aktív tag
Oké,
Letöltöttem a megfelelő binárist. Nagyjából képben vagyok a linuxban, csak szeretem játszani a hülyét(ez azt jelenti, hogy tudom, hogy itt a bináris kódot kellene belefordítani a rendszermagba (kernel), csak én olyan suta vagyok, hogy nem tudom megcsinálni).
Szóval ott tartok, hogy a ''vezérlőpult'' nem jelzi, hogy rá lenne dugva egy USB-s hálózati adapter (pláne WiFi). (Jót nézek, mert a PCI-os hálókarit látja és korrektül ki is írja a MAC címet)!
Elméletileg kellene lenni egy szkriptnek, ami lefuttatja a megfelelő komponenseket, amik szépen lefordulnak és így a kernel részeivé válnak (ha jól tévedek. Vagy modulok lesznek? Nem tiszta.).
Tulajdonképpen ezek a szkriptek helyettesítik a .exe állományokat, amiket úgy megszoktam. Nem?
Visszatérve. Asszem értem mi történik a linux op.rendszerben csak vagy nem tiszták a fogalmak vagy nem jól értelmezem őket ezért egy egyszerű driver telepítést sem tudok segítség nélkül megcsinálni.
Jajj de láma vagyok...please F1
[Szerkesztve] -
-
twollah
nagyúr
En es a turelem az ket kulon fogalom.
Ha vmi nem megy a gepemmel kapcsolatban elsore poccre, azzal tobbet nem foglalkozok.
Nem betatester vagyok, hogy mas osszeganyolt szarjaval szorakozzak.
Vagy megcsinalja elsore jol, vagy pusztuljon el.
Ez ugyan olyan mint az evolucio, csak eletkepesek maradnak fenn. -
Sianis
addikt
Gyorsan haladnak, csak 1.2-es hibákat még mostanra sem köszörültek ki. Tegnap írtam gy levelet, ma kaptam rá választ.
''A 2.0-test3-ban meg nincs javitva ez a bug.
Jovo heten teszek meg egy probat, ha nem sikerul, igy marad a 2.0.''
Elhiszem, hogy sok a munka, de ennyire?
Sianis -
koenig
aktív tag
Sikerült megoldanom. Szinte minden frissítésnél újra fel kell telepítenem az atit és akkor működik rendesen.
Már test3-nál tart a fejlesztés, nagyon gyorsan haladnak az uhu-nál.
Más:
1. Használ vki captive-ntfs-t? Ezzel lehet írni az ntfs partíciókra.
Én most kezdtem el használni eddig nem volt vele probléma.
2. Hogyan lehetek aktív valknutban vagy linuxdc-ben? -
Sianis
addikt
Hali!
Majd én megmondom róla a tutit. Ha USB-s CD-romról tud települni, nálam már nyert ügye van, mert heggeszteni egyenesen imádok. Ha működne a telepítés, akkor adnám a segítő jobbot a fejlesztőknek, csinálnék én is csomagokat, magyarosításban meg amúgy is benne vagyok Ubuntu részéről.
ATI? Ez nem disztrófüggő probléma, ez gyártó szintű probléma. Látod, aki nvidia-t ténylegesen birtokba akarja venni, az be tudja üzemelni, mostanában kifejezetten könnyen. Ha meg nem kell 3D-s gyorsítás ( nekem sosem kell szvsz Linux alatt ) akkor pedig egy jó xorg beállítással kiváló 2D-s megjelenítést lehet összehozni. -
Nimrod
addikt
3481 frames in 5.0 seconds = 696.200 FPS
3619 frames in 5.0 seconds = 723.800 FPS
4117 frames in 5.0 seconds = 823.400 FPS
4255 frames in 5.0 seconds = 851.000 FPS
3967 frames in 5.0 seconds = 793.400 FPS
4294 frames in 5.0 seconds = 858.800 FPS
4089 frames in 5.0 seconds = 817.800 FPS
4346 frames in 5.0 seconds = 869.200 FPS -
koenig
aktív tag
Senki nem tudja a választ? #2330
Újabb kérdés: Valknutban hiába állítom be a max fel-letöltést, nem érdekli. Mindig a teljes sávszélt használja, így elég nehezen tudok mellette netezni. Miért nem tudja elosztani a netet a linux, hasonlóan a cfosspeedhez? Vagy milyen beállításokat kell változtatni, hogy jó legyen?
Strongdc-t nem lehet vhogy beüzemelni linux alatt? -
Batman
őstag
Megvan a megosztas!
Az fstab-nal az mntbe kell felmountolni a masik hdd-ket , de elotte letre kell hozzni azokat a mappakat az mntbe, ahova akrom oket majd jogokat kell ra adni.
Ezutan siman meg lehet oket osztani , a halozaton.
Van ra mas megoldas is ,hogy a mediabn lehessen oket megosztani, de az kicsit bonyolult.
A csomagkezeloben hol lehet kivalasztani,hogy frissitse a kernelt? -
Batman
őstag
Es hogy ment fel a driver?
En ujra raktam a linuxot mert a regi driver miatt csomoszor lefagytam, de azota egyszer sem....
A megosztast meg mindig nem sikerult megcsinalni, de jelenleg is azon a probleman dolgozom, mar viszonylag kozel vagyok a megoldashoz..., csak azt kell elírni ,hogy ne csatolja fel az uhu a hdd-k automatikusan
[Szerkesztve] -
escie
őstag
na sasza.
akkor neked is ökörködik az fglrx. remélem belehúznak, mert mostmár tényleg veszek egy nVidia kártyát.
megjegyzem, az openoffice el sem indul az fglrx miatt. és kb most áll össze a kép, hogy tkp az összes fagyogatás erre a x@rra kenhető.
--
ha kipróbálod a RO-t, akkor ne feledd feltenni a legújabb peccset sem az ut-ra.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Autós topik
- SONY LCD és LED TV-k
- erkxt: A Roidmi becsődölt – és senki nem szól egy szót sem?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Mini-ITX
- Elektromos autók - motorok
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Keresünk dokkolókat
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 7 5800X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- Xiaomi Redmi 9A 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest