- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Yettel topik
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
Új hozzászólás Aktív témák
-
ragazzo
őstag
Ha jól tudom mindkettő,de legalább a firefox benne van alapból.Nézd meg a kpackage megnyitása után hogy fel van-e telepítve.Ha nincs,onnan feltudod rakni.Felül van három fül,és kiválasztod az újat.Ott lesz valahol a firefox.Vagy pedig letöltöd a firefox.hu-ról, és kicsomagolás után megkeresed a firefox file-t.Rákatt és mennie kellene.Nekem így is ment.
-
koenig
aktív tag
Én is csak most kezdem tanulgatni. Nekem sem ment eddig külön, xmms és mplayert próbáltam. Most xmms-ben átállítottam a kimenet - Alsa - és ott a default helyett egy másikat állítottam be.
Az mplayerben is alsa van így működik mind2 egyszerre. Próbálgasd.
A 9600xt-d megy rendesen? -
duo
addikt
Szerintem már nem kell olyan sokat várni. A hét kérdése az az uhulinux weboldalán, hogy te hogy fogod megszerezni? letöltöd, megveszed a dobozost, kölcsönkéred, lesz@rod
Eccercsak ott lesz. figyeld rendszeresen a honlapjukat. én is az teszem.
az én kérdésem viszont az, hogy a fejlesztői verziókat, lehet e frissíteni, majd a véglegesre, vagy újra kell rakni az egészet. -
escie
őstag
duo jól leírt mindent, én csak kiegészítettem. viszont annakidején, még 3-as fglrx szériával voltak olyan gondok, hogy 9600XT-vel, nem működtek.
nagyon remélem, hogy ezt már javították.
milyen uhu-d van amúgy? 1.1? esetleg 1.2?
naszóval:
ctrl+alt+f1
bejelenkezel root-ként.
service gdm stop
rpm -i --force --nodeps /ahol/van/az/fglrx######.rpm
fglrxconfig (ide még majd visszatérek.)
service gdm restart
fgl_glxgears (kipróbálod, hogy van-e 3d)
nos, most térek vissza az fglrxconfighoz. általában jó a default értéket adni neki, először örüljunk, ha működik, aztán majd finomhangolunk.az x kiszolgáló (~grafikus felület) könnyen elszáll attól ism ha nem találja ott az egeret, ahova mondtuk neki. uhu alatt add meg, az egeret így: /dev/input/mouse0
amikor az agpgartra kérdez rá, akkor mondj neki igent.
ha hibaüzenettel rakja tele a konzolt az fgl_glxgears, akkor mountolni kéne a tmpfst, azt leírtam korábban, olvass vissza.
-----------------
ha nem működik, akkor légyszíves copyzd ide az fgl_glxgears, fglrxinfo kimenetét... -
escie
őstag
érdemes leállítani a gdm-et az rpm telepítése előtt: crtl+alt+f1 -> service gdm stop -> rpm -i --force --nodeps fglrx########
ezután fglrxconfig, majd service gdm restart. fgl_glxgeras ha működik akkor lehet örülni, ha hibákat ír a konzolra, ahol indítottad, akkor be kell állítani a tmpfs-t, így:
az /etc/fstab -ba írd: tmpfs /dev/shm tmpfs defaults 0 0
ha ez a file aljára került, akkor egy entert is nyomj a sor végere, mert kell.
eztán mount tmpfs, és ha minden igaz, mostmár tényleg működik.
amennyiben 1.2 -es uhu használsz, akkor az xorg-hoz való fglrx-et szedd le, ha 1.1-est, akkor az xfree4.3.0-hoz valót. -
duo
addikt
uff. nem tudom. valahogy szedd ki a mesaGL modult mert akkor azzal ütközik az fglrx (sajnos azt nem tudom megmondani hogy kell, még sohasem csináltam.) meg ezt a már feltelepített (és ezekszerint ütköző) fglrx-et is. majd újra az, amit fentebb (#1501) leírtam. működnie kéne. (ha UHu 1.2 (Rost)-od van, abban meg már alapból van vmiféle ati támogatás. (bár nem hajta ki olyan jól, mintha a gyári ati driver lenne fent.) Esetleg valamelyik hivatalos linuxfórumon, vagy levlistán is tedd fel a kérdést.
egyebet nem tudok mondani... -
duo
addikt
Én radeon9200-re telepítettem. hogy melyik verziót, az az xfree86 odtól függ. mongyuk 4.3 ha 4.3 xfree86-od van. mindenekelőtt csinálj egy biztonsági mentést a /etc/x11/xfree86.conf file-odról. letöltöd az rpm filet.
létrehozol a / ben egy ati alkönyvtárat, oda bemásolod. rootként kiadod a köv parancsot: rpm -i --force --nodeps csomagnév.rpm
kiadod az fglrxconfig parancsot
itt értelemszerüen válaszolgatsz a kérdésekre,(mikor az egérről kérdezősködik mondj neki annyit, hogy /dev/gpmdata)
és mikor a monitorod frekvenciáit kérdezi add meg kézzel, NE az opcionálisan választhatók közül jelölj meg egyet. (pl az én LG-m vizsz: 30-71 , függ: 50-160)
a többi kérdésre is válaszolgatsz, a végén megkérdezi, kiírja-e egy fileba. Jóhogy.
ezek után ctrl+alt+backspace, user belép, konzolban kiadod a glxgears parancsot, ha sok fps-t látsz örülsz, ha nem, ad absurdum kifagy, harsányan káromkodsz
(az UHU vezérlőpultban továbbra is vesa meg 75Hz látszik, de ez ne érdekeljen ne is nyúlj hozzá.)
a fenitek uhu Kamion alá értendők 2.4 es kernellel
garancia nincs semmire, nálam ez tökéletesen műxik, egy cimborámnál lehülyézett, hogy a MESA modult mér nem szedtem ki. hát mer' nem tudom hogy kell, de nálam nem is volt szükséges... -
Jam-Master J
aktív tag
1. Nincs olyan, hogy 1 és 2 cd-s verzió.
Telepítéskor CSAK az első CD kell, a 2. CD-n csak plusz csomagok vannak.
2. Sose használtam MSN-t (meg SZVSZ nem is fogok), nem tom, milyen elven műxik. Az UHUban rengeteg csevegőkliens van, nem kizárt, hogy az egyik ezek közül MSN kompatibilis.
3. MIVAN??? -
MUŁĐER
addikt
a doom2 nem exe-s asszem,hanem dosos doom2.bat ha jól emléxem,de van dosemu is az UHU-ban.
Netről le tudod szedni a gnome-commandert,de szvsz bennvan alapból.Most nem UHU-ról írok,de keress valami ilyesmit hogy alkalmazás futtatása,és oda írd be gnome-commander,enter.Ha elindul,csak csinálsz neki egy indítóikont és kész.
Ha pedig azt írja ki hogy tedd a /usr/wine mappába,tedd odaVan amelyik progi úgy indul csak ha a wine mappában van.Amúgy nem a /home/username/wine mappában van a wine?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows 10
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Windows 11
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Megfizethető, Pulse szériás Sapphire alaplap DDR5-ös Ryzenek alá
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Apple iPhone 16 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS ELITE Z790 i7 14700K 64GB DDR5 1TB SSD 7900XTX 24GB be quiet! SB802 1000W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P50 - i7-HQ I 16GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest