- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Tesztpadon az exynosos Galaxy Z Flip7 FE
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sianis
addikt
Gyorsan haladnak, csak 1.2-es hibákat még mostanra sem köszörültek ki. Tegnap írtam gy levelet, ma kaptam rá választ.
''A 2.0-test3-ban meg nincs javitva ez a bug.
Jovo heten teszek meg egy probat, ha nem sikerul, igy marad a 2.0.''
Elhiszem, hogy sok a munka, de ennyire?
Sianis -
Sianis
addikt
Ellenben lehet, hogy már nem vagyok messze, mert a telepítőlemez elindul, addig el is jutok, hogy csomagok telepítése, utánna nem találja a csomagokat. Nem tudom, hogy milyen módszerrel keres, lehet a lemez címkéje nem jó, vagy csak valami apróság a gond, mert maga a telepítő felpörgeti a leállt lemezt is és olvas róla, tehát látja, csak éppen valamiért nem ismeri fel.
MOD: Szokás szerint megint nekem kell majd megheggeszteni...bár egy kis segítségnek örülnék itt a siker kapujában...mondjuk adhatnának egy kis C4-est, hogy ajtóstul tudjak benyitni
[Szerkesztve] -
Sianis
addikt
válasz
ngabor2 #2722 üzenetére
Hali!
Megmondom neked őszintén, hogy nem tudom!Úgy látom, hogy GRUB nem igazán preferálja az USB-t, SYSLINUX ( ISOLINUX ) annál inkább. 1.0 és 1.1 verziókban ISOLINUX-ot használtak UHU-ék is, aztán valamiért áttértek a tiszta GRUB-ra. Nem tudom, hogy egy működő dolgot miért kell lecserélni, az ember nem cserél indító motort, ha ''pöccre indul'' a kocsi.
A probléma velejébe nézve, szvsz megoldható a dolog, csak a gép képes legyen BIOS-ból bootolni, akkor SYSLINUX át tudja venni az irányítást, és onnantól meg ugye már csak egyszerű kernel és esetleges initrd betöltés van. Ne értsetek félre, Grub nagyon jó bootoloader, de szerintem ma már az USB-nek is van olyan hatalma, hogy támogatást igényelne.
Írtam a fejlesztőknek, még nincs válasz, közben heggesztem a bootlemezem, majd elválik mi lesz... -
Sianis
addikt
JE!
Nem működik a telepítő! JE! Grub a ludas, mert nem tud USB-t kezelni. Ellenben tegnap alig pár órányi hackelgetés után sikerült beüzemelnem az install lemezre egy ISOLINUX-ot, ami már képes elindítani a cd-t, csak éppen csomagkereséskor a rendszer nem találja a lemezt!Akkorra finom ez az egész, hogy csudajó! Írtam a fejlesztőknek, hogy segítsenek már ki egy kicsit, mert ez így baromira nem kóser...kíváncsi leszek, remélem elszántságom fejében kapok valami választ.
-
Sianis
addikt
-
Sianis
addikt
Hali!
Majd én megmondom róla a tutit. Ha USB-s CD-romról tud települni, nálam már nyert ügye van, mert heggeszteni egyenesen imádok. Ha működne a telepítés, akkor adnám a segítő jobbot a fejlesztőknek, csinálnék én is csomagokat, magyarosításban meg amúgy is benne vagyok Ubuntu részéről.
ATI? Ez nem disztrófüggő probléma, ez gyártó szintű probléma. Látod, aki nvidia-t ténylegesen birtokba akarja venni, az be tudja üzemelni, mostanában kifejezetten könnyen. Ha meg nem kell 3D-s gyorsítás ( nekem sosem kell szvsz Linux alatt ) akkor pedig egy jó xorg beállítással kiváló 2D-s megjelenítést lehet összehozni. -
Sianis
addikt
Hali! Holnap én is kipróbálom a 2.0-át, mivel 1.2 nekem nem akart települni, de még csak a telepítő sem elindulni. Remélem sikerült megoldani a gondot, kár lenne csalódni megint a magyar Linux-ban.
-
Sianis
addikt
Szerintem a jogosultságok terén lesz egy kis baj. Mivel osztod meg a dolgot? Szvsz egy FTP szerver lenne a megoldás, ugye ott szépen lehet konfigurálni a dolgokat. Mindez UHU vezérlőpultban szépen kivitelehető, megosztásoknál megoldhatóak a könyvtármegosztások, szolgáltatásoknál, pedig elindítható az ftp szerver.
ui: Lehet, hogy hülyeséget mondtam, de nekem ez működött! -
Sianis
addikt
Nah! Van itt még nekem kérdésem!
Szóval miért van az, hogy a Gnome vezérlőpultban beállított billentyűkombinációk csak akkor indulnak, hogyha előtte elindítottam a beállítását? Tehát bejelentkezés után nem működik, de ha belépek beállításokhoz akkor látszik, hogy be van állítva, és utánna működik is. Valahol el kell indítani bootláskor? -
Sianis
addikt
Van rá mód, hogy egy letöltött programot, úgy telepítsek, mintha apt-gettel tettem volna, szóval, hogyha beírom terminálba a progi nevét, akkor indítja? Vagy a külső telepített dolgok, csak linkkel indíthatóak?
-
Sianis
addikt
Hali!
Nem tudjátok, hogy hogyan lehet belőni billenytű kombinációra a hangerő fel, le, némítás módot? Segítséget előre is köszi! Jah és ez még 1.1! -
Sianis
addikt
Nálam a hiba, de nem tudom, hogy mi. Egy nagyon ótvar oldal jön be az uhulinux.hu alatt, pedig széles sávom van. Minden oldal tökéletesen fut, gyorsan könnyen, de az UHU-é már hetek óta csak szaraxik. Nem tudjátok mi lehet? 3 böngészővel, 2 rendszerrel próbáltam és semmi.
-
Sianis
addikt
nektek sem megy az uhulinux oldala?
-
Sianis
addikt
Még mindíg nem válaszolt az UHU!
Ennyire sokkolta őket a bejelentés, hogy a legújabb cuccuk nem a legjobb?
-
Sianis
addikt
válasz
White Tiger #1580 üzenetére
Partition Magic, most a Norton kezében van!
-
Sianis
addikt
sajnos én még csak két napja vagyok pingvines!
Szerintem mindenki jobban jár, ha ide és a nagy linux topicba is felteszi a kérdést, ott biztosan kap választ! -
Sianis
addikt
nem megy a radeon 9600 proval. Hogyan tudom rábírni a gépet, hogy induljon el vasa módban?
-
Sianis
addikt
jah és még valami! A chello az azonnal működni fog igaz? Főleg, ha felismeri a hálókártyát...
-
Sianis
addikt
Sziasztok!
Full láma vagyok linuxból, de annak minden részéből! Elhatároztam, hogy belevágok, és megtanulom. Kezdtnek UHU-Linuxot tennék fel 1.1-est. Hallottam, hogy valami kernel fordítást kell csinálni meg stb-et, de hát én abszolút nem vágom, hogy ez miről szól. Leírom, hogy milyen gépem van, és akkor hátha tudjátok, hogy mi kell hozzá, és elmondhatjátok, hogy mit hogyan csináljak.
Epox 8rda3G (Nforce2) alaplap
2600+ Barton AMD proci
Radeon 9600 Pro videókártya
1024 MD 400MHZ DDR ram
120GB maxtor / 120GB samsung winchester
Logitech billentyűzet, egér
Asszem ennyi elég igaz?
Légyszi segítsetek, mert abszolúte nem vágom, hogy hogyan kezdjek hozzá... -
Sianis
addikt
És amúgy mi a véleményetek az UHU-ról?
-
Sianis
addikt
Kérdés:
- Ha unparticionálom a merevlemezem fdiskkel, akkor ugye nem kell szórakoznom a PM-el, hogy ilyen meg olyan particiókat készítsek, ugye?
-FDISK-el milyen particiót kreáljak, ha nem lesz, vagy elegendő az elsődleges partició, vagy még az sem kell? -
Sianis
addikt
HUH nah ez aztán gyors volt!
Nem akarok semmi extra gépet, csak egy olyat, amin lehet szöveget szerkeszteni, tehát alapvető dolokat tud, játszani itt van az itthoni gépem is... -
Sianis
addikt
Sziasztok!
Kérdésem a következő lenne:
Szeretnék venni egy használt laptopot, és nem tudom, hogy felmegy-e rá az UHU-Linux...vagyis hogy hogyan! Ez lenne az első Linux telepítésem, szóval abszolút nem vágom, hogy hogyan kell! Valaki lenne olyan kedves, hogy mond valamit arról, hogy miként megy ez a particionálás és stb meg, hogy mi a különbség laptopon? Türelmeteket és válaszotokat előre is köszönöm
Üdv...Sianis
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Eldurvul a Nova Lake-kel az Intel-féle hibrid dizájn
- Bittorrent topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Hálózati / IP kamera
- További aktív témák...
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest