- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Netfone
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
Új hozzászólás Aktív témák
-
gumi
csendes tag
válasz
#PeTeY# #2181 üzenetére
Nálam is ez van.Én most probálkozom a linuxal.De nagyon nincs kedvem a linuxhoz.Sokat kell vele variálni.Plmagakartam vel irni egy ujrairható dvd-t nem volt hajlandó.A fránya agyonszidott winfos szo nélkül.itt tartok és egyébb dolgok is vanak amiket install után még meg kell csinélni.Biztos láma vok hozzá.Elismerem de nem egyszerű az egész.Nekem nincs hozzá kedvem.
-
-
Sipi
addikt
válasz
#PeTeY# #2096 üzenetére
Hm, feltetted az alsa-driver, alsa-lib, alsa-tools és alsa-utils csomagokat? Plusz, még hiányzik valami, mert hiányolja a dialog-ot. Esetleg tedd azt is fel.
Ilyesmi gond akkor szokott lenni, ha az alsa a kernelbe IS bele van fordítva (legalább modulban), és erre rátelepíted az alsa-driver csomagot. A kettő valószínűleg el fog térni, emiatt gondok lesznek.
Az UHU-t nem ismerem, de ha alsa-drivert akarsz telepíteni, kukkold meg a kernelt, mert ott a hangbeállításnál csak annyi kell, hogy legyen modulban, hogy hang, az alsa, oss már sehogy sem!
Sipi -
escie
őstag
válasz
#PeTeY# #2089 üzenetére
eddig is alsa ment...
ha ''su -'' jelentkezel be rootnak, akkor adja az alsaconfigot is.
de tényleg nincs több ötletem.
''Vezérlőpulton kívül meg lehet nézni vhogy, hogy hány Hz-en frissít a monitor?''
nemtom, nekem gombnyomásra kiírja a monitor...
--
a könyöknyaló edzést abbahagytam. maradok szürke hétköznapi embernek. -
escie
őstag
válasz
#PeTeY# #2079 üzenetére
sajna nincs ötletem a hagkarira.
végső elkeseredésemben egy ''alsaconf''-ot próbálnék, root-ként.
--
valamit olvastam tegnap az uhu dokumentációban, hogy az xorg maga ismeri fel az egeret, nem gpm-en keresztül keresi.
kerestem a google.com/linux-szal, és talátam valamit, hogy a két görgőt, és a két első gombot be lehet lőni. azt nem írta, hogy hogy. esetleg te is szétnézhetsz, hátha találsz valami okosságot ezügyben.
a képfrissítést is a fglrxconfiggal kell megadni, szerintem a vezpult továbbra sem áll a helyzet magaslatán. én 5-öt, és 4-et szoktam válaszolni az idevágó kérdésekre, ez 1024x768&85Hz-et eredményez.
amikor az egeret kérdezi, akkor a /dev/input/mouse0 -t válaszolom neki. -
escie
őstag
válasz
#PeTeY# #2071 üzenetére
Card: VIA 8235
Chip: Realtek ALC650E
nekem ilyen van, működik, automatikusan beállította a telepítő.
lövésem nincs, hogy mi lehet a gáz nálad, mert még nem kellett ezzel foglalkozzak, mindig működött.
hangerőszabályzónak például a Multimédia > Hangerőszabályzók > gnome-alsamixer.
de tkp mindegyik ugyanazt teszi, szóval mindegy.
a többi csúszka működik?
( ''Az emberek nem tudják megnyalni a saját könyöküket, de 90%-uk megpróbálja miután ezt elolvasta.''
elolvastam az aláírásod. most nem tudom, mitévő legyek? késztetést érzek, hogy kipróbáljam, de nem akarok a nyájhoz tartozni.)
-
Bazsesz
őstag
válasz
#PeTeY# #1562 üzenetére
Linux-tudásom csekély, de a legelső vinyóra kell tenni a grubot, ahonnan alapból bootolna a rendszer, annak is az MBR-jébe (primary master). ha a vinyó primary slave-en van, akkor elméletileg a telepítő majd úgy konfigolja meg neked, hogy jó legyen.
ha esetleg megunod, nem kell, akkor van az fdisk-nek egy parancsa, ami helyreállítja a dolgokat (fdisk /mbr asszem).
De ha valami ökörséget írtam, akkor úgyis kijavítanak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Fogyjunk le!
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Autós topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Milyen légkondit a lakásba?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Netfone
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- További aktív témák...
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- TP-Link Archer C1200 Router eladó (1200 Mb/s Wi-Fi)
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 400 Lite 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest