- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Netfone
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
Új hozzászólás Aktív témák
-
koenig
aktív tag
Lépj ki konzolra állítsd le az X-t.
service (g,k,x)dm stop, amelyiket használod. vagy init 3.
rmmod rivafb, nvidia(fb) ilyesmik eltávolítása; lsmod - segít, hogy mik vannak betöltve.
chmod +x nvidia*
./nvidia
Lehet, hogy valamit majd le akar tölteni ne engedd neki
Aztán ha kész, újra lsmod.
Ha betöltőttek a szükséges modulok, service (g,k,x)dm start.
glxinfo
szerintem az xconfig már benne van, de telepítés után többet fogunk tudni. -
koenig
aktív tag
Telepítés se semmi, pár perc azt kész
Én is próbálgattam a régi uhukat. Még a teszt, rc, snapshot verziókat is. Most is dev alól írok
Volt még egy kedvencem, a gentoo. Csak lassú gépen pont az előnye a hátránya. Mire lefordítottam egy türhető rendszert...elmehettem nyaralni. Most, hogy csomagokat is tudok készíteni az uhu-hoz rájöttem, úgy optimalizálhatom a csomagokat ahogy akarom. Szóval nekem bejött, bár nem támasztok nagy igényeket vele szemben, kisebb játékok, net, filmek, zene...ilyesmik. -
koenig
aktív tag
Szívesen.
Válaszolok majd, ami tőlem kitelik
Azt megkérdezhetem miért választottad az uhu-t?
Most leginkább az ubuntu a ''sláger'' (bár én elég gagyinak és idegesítőnek találtam) ehhez sokkal több info és csomag van. Én örülök neki, ha uhu-t használsz, csak tudnod kell, hogy kevesen vagyunk, leginkább a levelezőlistákon és más fórumo(ko)n. -
koenig
aktív tag
Synaptic - Frissítés - Keresés - Kiválasztás - Kijelölés telepítésre (jobb egérgomb) vagy két katt (bill. komb. ctrl+i) - Alkalmaz. Most valószínüleg törött csomagként jeleníti meg a synaptic az amsn-t szedd le mielőtt telepítéshez fogsz.
Mindenki elkezdte valahogy, én suse 6.2-3. Kissé fapados volt, aztán sajnos sok egyéb miatt le kellett mondanom a linuxról. Most mondhatom azt, hogy valamennyire értek hozzá vagy inkább, tudom használni. -
koenig
aktív tag
A legfontosabb: A .deb csomag nem uhuhoz készült!!!
A másik: felejtsd el a kpackagest. Synaptic, apt-get használata. (dpkg -i is használható, de csak akkor ha már belejöttél vagy nem érdekel a következmény)
aMSN van uhu csomagban és sok minden más is, uhu.linux.hu. Csak megfontoltan telepíts vagy frissíts innen, mert ez nem hivatalos. A csomagkészítők (köztük én is) csak kedvtelésből, jószándékból teszik elérhetővé.
Ha olyan programot szeretnél feltenni ami nincs csomagban akkor mindig a forrást vagy telepítő verziót esetleg csak ''kicsomagolós''-t tegyél fel. Vagy kérd az lists.uhulinux.hu - haladó levelezőlistán, csomagigénylés címszóval.
[Szerkesztve] -
KrAt
veterán
Ezt már kezdem sejteni, vmi a router környékén lehet..
Másik bajom: fel akartam tenni az aMSN-t (mert a gaim az egy hulladék: elindítom, partnerlistát fogadja, és eltűnik...Ezt csinálja 2 napja
Mi lehet a gáz? )
Szal az aMSN meg ezt írja telepítésnél (kpackage):
dpkg -i '///home/atesz/Desktop/amsn_0.94-1_i386.deb' .|. RESULT=$?
(Adatbázis olvasása ... Most 352422 fájl és könyvtár telepített.)
amsn 0.94-1 cseréjének előkészítése (e csomaggal: .../Desktop/amsn_0.94-1_i386.deb) ...
Csere kicsomagolása: amsn ...
dpkg: függőségi gondok miatt nem beállítható e csomag: amsn:
amsn függőségek: imlib1; ám:
`imlib1' csomag nincs telepítve.
amsn függőségek: tcl8.4 | tcl8.3; ám:
`tcl8.4' csomag nincs telepítve.
`tcl8.3' csomag nincs telepítve.
amsn függőségek: tk8.4 | tk8.3; ám:
`tk8.4' csomag nincs telepítve.
`tk8.3' csomag nincs telepítve.
amsn függőségek: libpng10-0; ám:
`libpng10-0' csomag nincs telepítve.
amsn függőségek: docker; ám:
`docker' csomag nincs telepítve.
amsn függőségek: tcltls; ám:
`tcltls' csomag nincs telepítve.
dpkg: hibás feldolgozás: amsn (--install):
függőségi hibák - e csomag beállítatlan maradt
Hibák történtek a feldolgozáskor:
amsn
RESULT=1
Amikor csak ''próbálom'' (nem telepítem) akkor Result=0-t ad vissza.. -
escie
őstag
hát nem sok wine tapasztalatom van, de a lényeg, hogy ismerkedj meg a konzollal.
szóval nyiss egy ilyet, és navigálj abba a könyvtárba, ahol a futtatandó win-es bináris (exe) található. (megkönnyítheti a dolgod az mc)
itt add ki a wine futtatando.exe parancsot, és ha szerencséd van, működik.
amúgy, nekem nem sok jó tapasztalatom van a wine-nal. próbálj találni linuxos alternatívát a wines progikra.
ha kell adhatok tippet, mit mivel tudsz helyettesíteni...
Nimrod,
a közelemben sincs wines gép, nem foglalkozom vírusírtással, ez szóljon mentségemül.
a synaptic még mindig olyan bugos, mint volt? kiváló progi, de nekem állandóan fetrengett, használtam inkább az apt-ot...
jaj, de rég láttam baglyot.
[Szerkesztve] -
Nimrod
addikt
ADSL-ről van szó? Hagyd meg a tárcsázó alatti beállításokat, csukd be és felejtsd el. Konzol: adsl-setup
Itt beállítod újra a kapcsolatot, majd adsl-start. Utána UHU-Vezérlőpultban a szolgáltatások között megkeresed az ADSL-t és beállítod, hogy automatikusan induljon el. Ennyi, többet semmit sem kell elindítanod, amint belépsz már szörfözhetsz is.
Hmmm... Gaim vagy Kopete a program? Én előbbit használom most, de én úgy vagyok vele, hogy elfér a tálcán is.
Hopp, megvan. Gaim esetében Preferences Pluginek és ott Rendszer-tálca ikon.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Autós topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Milyen légkondit a lakásba?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Netfone
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- BESZÁMÍTÁS! Acer Predator Helios 300 Gamer notebook - i7 10750H 16GB DDR4 1TB SSD RTX 2060 6GB WIN10
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i7-8GEN I 16GB I 256GB I 14" WQHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA CM 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest