- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Yettel topik
- Huawei Watch 5 - okosóra érintőlegesen
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- iPhone topik
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
Új hozzászólás Aktív témák
-
koenig
aktív tag
Az usb féle bootolás? vagy azon már túljutottál?
Amit észrevettem captive-ntfs összeakad az automounttal., így kézzel kell csatolni a meghajtót. De eddig tudtam minden fájlt ráírni és törölni is.
A dc-s kérdésre nem tudsz vmit? Iptablesba írjam be a portot? Eddig még ezzel nem foglalkoztam. Most keresgélek -
Sianis
addikt
Ellenben lehet, hogy már nem vagyok messze, mert a telepítőlemez elindul, addig el is jutok, hogy csomagok telepítése, utánna nem találja a csomagokat. Nem tudom, hogy milyen módszerrel keres, lehet a lemez címkéje nem jó, vagy csak valami apróság a gond, mert maga a telepítő felpörgeti a leállt lemezt is és olvas róla, tehát látja, csak éppen valamiért nem ismeri fel.
MOD: Szokás szerint megint nekem kell majd megheggeszteni...bár egy kis segítségnek örülnék itt a siker kapujában...mondjuk adhatnának egy kis C4-est, hogy ajtóstul tudjak benyitni
[Szerkesztve] -
koenig
aktív tag
Tudom, hogy nem disztribúció függő az ati, de ebben 7.1-s x.org amit még nem támogat az ati drivere csak a 7.0-t. Eddigi uhukra nagy nehezen, de sikerült 3d varázsolnom, a 7.0-ra is. Most írtam egy dvd-iso-t, ''nincs információ'' a pufferről! Na ez érdekes, de eddig megírta, ellenőrzés fut....
A cd-s változatban nincs kde, ha azt szeretnél, inkább a dvd-t töltsd le, abban ''minden'' van. -
koenig
aktív tag
Szia!
Éppen most tettem fel a test dvds változatotAhogy sejtettem az ati nem megy vele, eddig. Az uhu-tárcsázó szintén nem tudja rendesen létrehozni a kapcsolatot, ezt a pppoe-setup, pppoe-start segítségével meg lehet oldani. Utána megy rendesen.
A dvd/cd írást most próbálom, meg a többit is -
meoindil
aktív tag
A kernel fordítást még hagyjad. Csinálj egy 5-10 GB partíciót meg egy kisebbet swapnak (1 GB-nál nem hiszem hogy több kellhet, de elvileg fizikai memóriax2) Kezd el felrakni, elég jól végigvezet majd, rakj fel mindent, majd utólag megnézed mi kell - mi nem. Ismerkedj vele, aztán majd úgyis lesznek konkrét kérdéseid.
Érdemes böngészni az UHU-s levlistákat, főleg a kezdőt: Bővebben: link
Szerintem ha teheted az 1.1.1-t rakd fel -
taltos
senior tag
Az apm: Advanced(tuti nem jól írtam...) Power Managment
az acpi -t kibontani nem tudom, de a lényeg, hogy ezek az eszközök szolgálják az ugynevezett ''energiatakarékossár szoftveres megoldását'', plusz még egyéb dolgokat... Pl. ezekkel érhető el, a gépedet szoftveresen ki lehessen kapcsolni, meg hogy a notib energiatakarékos üzembe lépjen, meg ilyenek...
Ez elég felületes magyarázás volt, ez ennél egy kicsit bonyolultabb.... -
escie
őstag
a laptopokkal akadhat gond...
nem megoldhatatlan, de esetleg bonyolultabb telepíteni...
particionalás? ha láttál már fdisk-et, nem érhet meglepetés...
(a telepítő felajálnja ugyanis a particionálást...)
az uhu telepítője, amúgy nagyon barátságos jószág, nem bonyolultabb mint má$ oprendszereknél...
ha a laptopra majd uhu megy, akkor ne vedd meg addig, míg meg nem próbálod rá telepíteni, szvsz... -
eddie303
őstag
Particionálni legjobb, ha pqmagic-et használsz, ami kell: egy Linux ext3/ReiserFS partíciót (Minél nagyobbat, de minimum 2 gigát), plusz egy swap-partíciót, max kétszerakkora legyen, mint a memóriád. Mindkettõ lehet logikai meghajtó, a Linux nem válogatós. Ha egy mód van rá, Reisert használj, gyorsabb, mint az ext3, de ezt inkább majd telepítéskor adhatod meg. Fura lesz neked, hogy az elsõ merevlemezpartíció /dev/hda1, a második /dev/hda2, stb. de megszokja az ember. Laptopnál nem túl sok az, amire jobban kell figyelj, mint Desktopon szvsz, acpi fog kelleni, esetleg régi gépnél apm, hogy kihasználd azt a többletet, amit egy Laptop tud. A telepítõ eléggé magáért beszél, de csak azt tudom javasolni, mint más is: Back up your Hard Disk before continuing
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Háztartási gépek
- Melyik tápegységet vegyem?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Okos Otthon / Smart Home
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Renault, Dacia topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Sorozatok
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- PS3 Játékok 1500Ft/db - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- TP-Link Archer C1200 Router eladó (1200 Mb/s Wi-Fi)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest