- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- Fotók, videók mobillal
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
- Motorola Moto G84 - színes egyéniség
- Garmin Forerunner 255 Music - nem csak futóknak
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
KrAt
veterán
Újra itt
Leszedtem az nvidia oldaláról ezt: NVIDIA-Linux-x86-1.0-9755-pkg1.run
Ő lenne a driver. Ott olvastam, próbáltam értelmezni, hogy kell telepíteni, odáig jutottam, hogy kéne ez: nvidia-xconfig-1.0.tar.gz
Ezt sajna nem tom synaptic-kal feltenni (nem találom frissítés után a telepítendők közt) és nemtom feltenni kpackage-el sem (tudom, a synaptic-ot használjam, de megpróbáltam, hátha)
Próbáltam feltenni az előbb leírt ati driver féle módszerrel is, de ott már az eltávolítás se ment..
Hogy kéne feltennem? -
KrAt
veterán
Annó kezdtem az ismerkedést az 1.1-el, azt mivel nem ment rendesen az AC97-el, ezért lett 1.2 belőle
Ez tetszett meg a legjobban. Akkor kipróbáltam még másokat, de ez tetszett a legjobban. Meg úgy hasított is
Mostmeg megint feltettem az 1.2-t, de láttam, hogy van 2.0, és itt ragadtamEz már nagyondöfi, szvsz mindent tud, amit tudnia kell, sebesség is tuti nagyon atom (nem tudom élvezni, mert a vinyóm egy kicsit bad sectoros, nagyonlassú régi 20-as maxtor) de a notin nagyon fut (adataimnál) akkor az asztalin képzelem mit csinálna
Csak az asztalin van egy XP (gémekre, meg 1-2 vistán nem futó progira) van egy vista (azzal szórakozom egy ideje) meg egy linux. De ez egyelőre nagyon tetszik, csak még messze nem ismerem ki
-
KrAt
veterán
Hihi akkor már értem
Köszi
Igazából nagyon kezdő vagyok, de érdekel a linux, azért próbálok tanulgatni
A synaptic-ot is próbáltam, csak megmondpm őszintén, h nem találtam, hogy tudok új csomagot feltennikpackages-ben megtaláltam, azért tettem azzal fel
És előre is sorry a noob kérdésekért, tanuló vagyok e témában -
KrAt
veterán
Ezt már kezdem sejteni, vmi a router környékén lehet..
Másik bajom: fel akartam tenni az aMSN-t (mert a gaim az egy hulladék: elindítom, partnerlistát fogadja, és eltűnik...Ezt csinálja 2 napja
Mi lehet a gáz? )
Szal az aMSN meg ezt írja telepítésnél (kpackage):
dpkg -i '///home/atesz/Desktop/amsn_0.94-1_i386.deb' .|. RESULT=$?
(Adatbázis olvasása ... Most 352422 fájl és könyvtár telepített.)
amsn 0.94-1 cseréjének előkészítése (e csomaggal: .../Desktop/amsn_0.94-1_i386.deb) ...
Csere kicsomagolása: amsn ...
dpkg: függőségi gondok miatt nem beállítható e csomag: amsn:
amsn függőségek: imlib1; ám:
`imlib1' csomag nincs telepítve.
amsn függőségek: tcl8.4 | tcl8.3; ám:
`tcl8.4' csomag nincs telepítve.
`tcl8.3' csomag nincs telepítve.
amsn függőségek: tk8.4 | tk8.3; ám:
`tk8.4' csomag nincs telepítve.
`tk8.3' csomag nincs telepítve.
amsn függőségek: libpng10-0; ám:
`libpng10-0' csomag nincs telepítve.
amsn függőségek: docker; ám:
`docker' csomag nincs telepítve.
amsn függőségek: tcltls; ám:
`tcltls' csomag nincs telepítve.
dpkg: hibás feldolgozás: amsn (--install):
függőségi hibák - e csomag beállítatlan maradt
Hibák történtek a feldolgozáskor:
amsn
RESULT=1
Amikor csak ''próbálom'' (nem telepítem) akkor Result=0-t ad vissza.. -
KrAt
veterán
Köszi, megoldódott (opera rulz
)
Másik (és nagyobb bajom) a net
Ha folyamatosan netezek (értsd: 10mp-enként kattintok új linkre) akkor teljesen jó, de ha ritkábban (pl 2 percenként) akkor mindíg írja: ''prohardver.hu keresése...'' és ott elidőzik, majd kb 10mp után frankón elindul. Olyan, mintha mindíg ''kérnie'' kéne a netet, majd amikor ''megkapta'' akkor ''száguld''..
Egy router van a dsl modem előtt, mi lehet a gáz? Vmi beállítás?
Előre is köszi: Atesz -
KrAt
veterán
Sziasztok
Lenne pár problémám
Első: Firefox, Uhu 2.0, és nagyon szar a betütípus. [link] Olvashatatlan. Hol tudnám beállítani, hoy vmi normális legyen?
Másik: b@szottlassú a net. Mire bejön vmi, az 10mp. A nettel nincs gáz, mert Vista alatt jó. Mi lehet a gáz?
Előre is köszi: Atesz -
KrAt
veterán
Üdv!
Az lehet, hogy Uhu Linux 1.2 alatt azért nem mennek a játékaim, mert nincs fenn az Ati Catalyst? Mert Wine-vel mennie kéne, nem? Ha összejönne, áttérnék Linux alá.
Válaszokat előre is köszönöm!
Üdv: Atesz -
KrAt
veterán
Köszi, de meg tudtam oldani mindkettőt. (Átraktam másik munkaterületre. Ott nem sűrűn zavar
) Egész nap a Linux-ot bújtam. Mitnemondjak. Eddig mindenki, aki megrögzött Win-es, annak elmondtam pár dolgot: 10 perces telepítés után nem kell semmilyen drivert felrakni, konyhakész... Aztán a több száz beépített progi. Hol van egy Win-ben alapból szótár, vagy Office?
Nagyon pöpec. Digigépet is bedugás után alapból lekezelte. Nagyon meglepett. És nagyon bejön... A Win már csak anyuéknak van, meg nekem játékra.
Nagyon tetszik a Linux..
-
KrAt
veterán
Nah itt vagyok. Az 1.2-nél tökéletes a hang..
Úgyhogy az egyik probléma megoldódott
A másik is, mert az amit letöltöttem, az egy ilyen msn ''emulátor'' lett volna, de mivel volt alapból benne, így nem is bíbelődöm vele
Egyenlőre nagyon tetszik, egy valami ami kevésbbé: amikor pl csatlakozom az Uhu tárcsázóval, akkor becsatizok, de az az ablak ott marad. Nem lehetne elrejteni, hogy ott fusson, de ne legyen a ''tálcán''? Ugyanez az ''msn progival'' (hirtelen nem jut eszembe a neve
). Az is fusson, de mint pl win alatt, elbújjon az óra mellett. Apró dolgok, de úgy örülnék, ha meg lehetne oldani ;)
KrAt
veterán
Tegnap este 1 órát próbálkoztam beállítani. Sikertelenül. Így gondoltam, hogy leszedem az 1.2es verziót. Most jön lefelé. És amúgy eszembe jutott, hogy az előző konfigommal se ment
(azon is AC97 hang volt) Jah igen: honnan lehet leszedni Linuxra játékokat, progikat, meg ilyeneket? És amúgy tegnap linux alól letöltöttem egy progit (linuxos) és kaptam egy .bin fájlt, amivel nem tudok mit kezdeni
Utolsó kérdés: pl: videókarinak nem kell drivert felrakni, jó az amit a Linux felrak magának? Sorry a kérdésekért, csak nagyon láma vagyok (egyenlőre
)
KrAt
veterán
Helló! Most raktam fel az UHU 1.1 linux-ot. Nagyon tetszik. Az első kérdésem az lenne, hogy miért nincs hang? Nagyon nem értek hozzá, így valaki szájbarágósan el tudná mondani, hol kell beállítani? 6 csatornás AC97-es hang van az alaplapon.. Az /etc/modules/AUTOLOAD fájlba beírtam a snd-via82xx sort, (ez volt a súgóban..) de ez sem javította meg Valaki ha tud, segítsen! Nagyon köszi!!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Félrevezető akciók miatt büntették meg a Sheint
- Konteó topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Nem tetszik a Procon-SP-nek, hogy a Nintendo távolról kivégezheti a Switch 2-t
- Autós topik
- Villanyszerelés
- Drón topik
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
- Macbook White 13" unibody
- Samsung Flip 2.0 PRO 65" WM65R + Connectivity tray + Gurulós állvány
- Beszámítás! Apple Mac mini 2023 M2 Pro 16GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3060- 3070/ Hp EliteDesk 800 mini, micro PC-Számla/garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest