- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
Új hozzászólás Aktív témák
-
koenig
aktív tag
-
KrAt
veterán
Köszi, de meg tudtam oldani mindkettőt. (Átraktam másik munkaterületre. Ott nem sűrűn zavar
) Egész nap a Linux-ot bújtam. Mitnemondjak. Eddig mindenki, aki megrögzött Win-es, annak elmondtam pár dolgot: 10 perces telepítés után nem kell semmilyen drivert felrakni, konyhakész... Aztán a több száz beépített progi. Hol van egy Win-ben alapból szótár, vagy Office?
Nagyon pöpec. Digigépet is bedugás után alapból lekezelte. Nagyon meglepett. És nagyon bejön... A Win már csak anyuéknak van, meg nekem játékra.
Nagyon tetszik a Linux..
-
Agostino
addikt
Értem. Hát mondjuk arra számítottam, hogy az elején még el-el tolom a dolgot, amit csak egy reinstall gyógyít, de azért gondolom amikor belejövök nem kell majd minden hónapban installálgatnom.
Ati drivert olvastam, hogy macerás felrakni, de azt hittem hogy ez relative egyedi eset. Na mindegy, úgy szép az élet ha nem unalmas.
Tűzfal alatt igazából azon gondolkozok, hogy itt is annyira kiemelt szerepe van, mint pl win esetén, ahol meg sem lehet lenni firewall nélkül? Nem nagyon vagyok képben, de linux alá is annyi szennyedék vírus meg trojai íródik mint win alá? -
KrAt
veterán
Nah itt vagyok. Az 1.2-nél tökéletes a hang..
Úgyhogy az egyik probléma megoldódott
A másik is, mert az amit letöltöttem, az egy ilyen msn ''emulátor'' lett volna, de mivel volt alapból benne, így nem is bíbelődöm vele
Egyenlőre nagyon tetszik, egy valami ami kevésbbé: amikor pl csatlakozom az Uhu tárcsázóval, akkor becsatizok, de az az ablak ott marad. Nem lehetne elrejteni, hogy ott fusson, de ne legyen a ''tálcán''? Ugyanez az ''msn progival'' (hirtelen nem jut eszembe a neve
). Az is fusson, de mint pl win alatt, elbújjon az óra mellett. Apró dolgok, de úgy örülnék, ha meg lehetne oldani ;)
Üdv: Atesz -
KrAt
veterán
Tegnap este 1 órát próbálkoztam beállítani. Sikertelenül. Így gondoltam, hogy leszedem az 1.2es verziót. Most jön lefelé. És amúgy eszembe jutott, hogy az előző konfigommal se ment
(azon is AC97 hang volt) Jah igen: honnan lehet leszedni Linuxra játékokat, progikat, meg ilyeneket? És amúgy tegnap linux alól letöltöttem egy progit (linuxos) és kaptam egy .bin fájlt, amivel nem tudok mit kezdeni
Utolsó kérdés: pl: videókarinak nem kell drivert felrakni, jó az amit a Linux felrak magának? Sorry a kérdésekért, csak nagyon láma vagyok (egyenlőre
)
Üdv: Atesz -
ReJim
őstag
''csak az ATI driverrel összepároztatni néha macerás, de megoldható. ''
ezt sajnos meg kell szoknod... az ati fejlesztői nem írnak normális drájvert linuxra... szóval atival macerás a 3d...
ha nem ati lenne, akkor mondanám, hogy jácchacc linuxon is...Bővebben: link
az a progi mit csinál? mobil manager?
mert lehet hozzá keresni linuxos prg-t, hátha vancsak azt kell tudni mit kell keresni, mert így elsőre: Bővebben: link
---
iday:
szerintem a 2.6-os kernel miatt van.... a touchpad mijatt kiabál...
(ha jól vettem ki)
Bővebben: link,Bővebben: link
remélem segítettem valamit... -
ReJim
őstag
hogyérted, hogy új disztribúció?
az uhu-nak egy újabb verziója?
egyébként nem kell várnod... nyugodtan törölheted a win-t, és felrakhacc egy linuxot...
én megtettem ezt kb. 2 - 2,5 hónapja, és nem bántam meg...
eddig is volt linuxom a win mellett, de ha valami nem ment linuxon, akkor menekültem a win hideg karjaiba... aztán gondoltam egyet, win le, winyó partíciókat totál lezúzva, teremtettem magamnek egy csak linuxos környezetet... mivel nincs menedékezért ha valami nem megy, bekell állítanom... szóval egy hónap alatt ha törik, ha szakad, egy atombiztos linuvx lesz a mellékhatása...
csak nem szabad feladni, olvasni, kérdezni, próbálni kell... (nem feltétlen ilyen sorrendben... -
-
zsolo_d
tag
Nimrod!
Én amikor elindítom a guarddog-ot, blokkolja az internetet.
Na persze nem állítottam át semmit, tehát defaulton hagytam.
És amikor lefutott, már csak teljes újraindítás után férek a nethez.
Ez nekem nem túl biztató.
Ha estleg van leírásod róla, elküldhetnéd e-mail-ben.
Vagy dobhatnál linket.
Üdv. -
koenig
aktív tag
Hali!
Kipróbáltam, Uhu 1.1 alatt tényleg simán felmegy és fut rendesen fagyás nélkül. Annyira belejöttem, hogy megint kipróbáltam Uhu 1.2 alatt és most felment be is állítottam. Még csak glxgears és fgl_glxgears alatt próbáltam, de ott nem fagyott ki. Érdekes, de úgy tűnik most jó. -
koenig
aktív tag
-
koenig
aktív tag
-
erhas01
tag
udv:
floppy- jott egy autocad file , annyi furcsasagot tapasztaltam hogy 1,9Mb a merete es a floppy 1,44Mb nem tomoritett. ra se ferhetne ennyire jutottam.
megneznem azt, hogy rejtett e, linux alatt hogyan? midnight commanderrel?
win alatt is hol van, hol nincs .
ujra megkapjuk az eredetit es akkor megoldodik.
azert furja a kivancsisag az oldalam.
koszonom az otletet.
udv:erhas01 -
ReJim
őstag
mármint a kép? az nem
az egy IceWM téma.... nem is tom mellik...
ez a glamice: Bővebben: link
meg ennek is van ikonja: Bővebben: link
no meg ilyen átláccó ablakról beszéltem: Bővebben: link
[Szerkesztve] -
Sipi
addikt
Ja, Debian!
Hülye vagyok, UHU Linux topikban vagyok...
Akkor stornó...
Már legalább három újabb verzió van azóta, és ebből egy tuti, hogy sokat fejlődött. Nem emlékszem, mi volt a program, csak arra, hogy örültem, amikor az új verzióval futott végre.
Az unstable branchből nehéz feltenni, ha stable rendszered van? Nem árt kipróbálni. A wine úgyis mindig unstable marad, ha a Debian által stabilnak kiadottat használod mindig, szinte sosem frissülsz.
Sipi
[Szerkesztve] -
Sipi
addikt
Akkor az valami régi verzió lehetett. Nekem ki is írja, ha rootként futtatom, hogy ez nem jó ötlet.
És tényleg nem. Nem azért, mert fejreáll a gép tőle, hanem mert így egy Windows-környezetet szabadítasz a gépedre - és az ''emuláció'' annyira tökéletes, hogy annak minden hibáját tökéletesen utánozza!
És mivel root jogod van, egy rosszul megírt Windows-alkalmazással (van vajon ilyen?) szétverheted az egész gépet.
Sipi -
Sipi
addikt
A /etc/fstab-ban keresd meg a vfat-os partíció sorát, és a legvégén látsz két számot. Az utolsó határozza meg, hogy rebootnál hogyan/hányszor kell ellenőrizni a rendszert. Ha ezt nullára állítod, nem lesz ellenőrzés.
Vagy: noautóra teszed, és valamelyik automountos dolgot belövöd. De ezt UHU-n inkább ne próbálgasd.
Sipi -
koenig
aktív tag
Ezt változtattad:
Bővebben: link
Most vmiért nem tudok rendesen audiocd-t írni, más megy. Ezt is felírja, de ide-oda változtatja a sebességet és procit is eszi rendesen. -
koenig
aktív tag
Sztem nem a legfrisebbet tetted fel. Már írtam, hogy az ati driver bekavar azért nem indul el.
innen szedd le és frissitsd. Ezzel megy nekem. -
escie
őstag
nekem is rossz az openoffice. de nem ez az egyetlen, nagyon-nagyon bugos ez az új uhu.
enlightenment az egyik témaval permanensen fagy, a gnome-commander szintén elszáll bizonyos esetekben.
kéne bugreportolni a levlistára, mert ez így nagyon nem jó...
Abiword nekem minden 2. indításra felfordult nekem régen, nem is használom. úgylátom semmi nem változott.
[Szerkesztve] -
koenig
aktív tag
Szia!
Összehasonlítottam az enyémmel a .conf fájlodat.
Option ''FSAAEnable'' ''yes'' ezt írd át ''no''
Option ''FSAAScale'' ''6'' ezt pedig ''1''
Talán segít.
Szerk: Ahogy ''escie'' írta ne használd a uhu-vezérlőpultos beállítást a vga-hoz mert azzal nem megy. Nekem sem ment azzal.
[Szerkesztve] -
escie
őstag
nos, ötletem sincs, miért nem megy a 3d, pedig a modul be van töltve.
a vezérlőpulttal meg -tapasztalatom szerint- nem igazán érdemes foglalkozni. ha az fglrxconfiggal szépen beállítod, akkor közelébe sem kell menni a vezérpultnak.
sajna tudományom itt megállt, talán kérdezz rá a ''nagy'' topikban. -
koenig
aktív tag
innen próbáld meg:
elég jól van leírva.
Blackmoto : használd bj-250ként ua. a nyomtató.
[Szerkesztve] -
koenig
aktív tag
Ezt a Direct renderinget hol tudom átállítani?
Ez akkor lesz Yes, ha jól konfiguráltál.
mindaddig nem lesz több az fps amíg nem ''Yes'' a válasz
120nál biztos használta vmi a procit.
Másold be a conf fájlt, vagy tedd fel vhova, hogy lássam.
Bár én nem vagyok nagy linux-guru
Én is sokat szenvedtem vele, de addig nem hagytam amíg nem sikerült. Aztán egyből elmentettem a fájlt egy pár helyre -
koenig
aktív tag
-
koenig
aktív tag
Az S3-hoz kerestél drivert? Azt alapból támogatja, sztem.
Miket szeretnél még letölteni, mi hiányzik?
Én tegnap egy Metabench-et is elindítottam wine-al és kaptam 2975 pontot. Hiba nélkül lefutott.
Találtam még egy kis programot is ami mutatja a mem-proci használatot, hőt.
Egyre jobban tetszik az Uhu -
Nimrod
addikt
Voala, kis IRC-es segítséggel a megoldás.
Bővebben: link -
-
Batman
őstag
de ha elinditok egy csomo mindent letoltsre nem bizti ,hogy legkozelebb emlekezni fogok arra hogy mit inditottam el es mit nem
en arra gondoltam ,hogy nincs olyan mint pl a flashfxp-ben , hogy megjegyzi mot honnet toltottem es ha kikapcsolom legkozelbb mikor elinidtom tudni fogja mit honnet kell toltenie...
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Videó stream letöltése
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Konteó topic
- Elektromos autók - motorok
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kompakt vízhűtés
- Azonnali informatikai kérdések órája
- További aktív témák...
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Honor 400 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S22 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell OptiPlex MT/SFF 3040, 3050, 7050, 3060, 3070, 5070, 7060 /WIN 11 - SZÁMLA- GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest