- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Netfone
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
Új hozzászólás Aktív témák
-
escie
őstag
homályoskodsz itt, aztán még én vagyok a hülye?!
átcsomagolom neked zipbe. értelmét annak nem látom, hogy összebogarásszam a fileokat, hisz uazok, mint a csomagban.
bár érzésem szerint a szart passzírozod, de nem szólok inkább bele.
ha az uhu csomagod hibás lenne, azt észrevennéd, mivel az egy tömörített állomány, tehát meg sem tudnád nyitni(használni/telepíteni)
most töltöm le, *.gz-t majd totalcommanderrel meg tudsz nyitni, win alatt legalábbis. -
-
up
senior tag
Tudnék csinálni, de gondolod, hogy az helyrepofozná az xp-t...?
(esetleg xp cd-ről kéne bootolni)
De mondom, nem a probléma bosszant, mert az most a RH miatt nem érint, hanem az uhusok dilettantizmusa/nemtörődömsége a témában. Szerintem ez elég alap kérdés, hónapok óta a honlapon kéne virítania. -
Panther
HÁZIGAZDA
2. ''símán kicsomagolod tar-ból, és asszem alap fut is'' - OK, de hogy csomagolom ki, hol találom meg, és hova teszi fel?
(Mondom, teljesen nulla vagyok még linuxból
Na jó, talán már 0.1
)
4. ''apt-get: ehhez nem árt a net'' - akkor azzal asszem nem sokat érek
Szóval beírom a prompthoz hogy ''dpkg -i csomagneve.uhu'' és akkor feltelepíti a cuccot, ugye? Nem kell semmi más csinálni csak ezt beírni például amikor épp bejentkeztem root-ként. Honnan tudom hogy hova tette? -
petakpa1
őstag
én azt halottam, hogy kde-t is lehet választani mert benne van a legújabb két cds kiadásban!
bocsi még kicsit kezdő vagyok linux terén, most még csak az infokat gyűjtöm nem ugrok neki egyből a telepítésnek, hanem előbb tajékozódom
Ezzel a grafikus felület témával még nem igazán vagyok képbe:
Most van ugye a linux, ami egy olyan oprendszer, aminek van karakteres és grafikus kezelőfelülete is.
ez utóbbi (mármint a grafikus) többféle is létezik ugye?
Én eddig a KDE.t láttam a suliban ami gyönyörű volt, mondjuk elfogadom, hogy nem p1 re való
Gnome-t halottam hogy van, de nem láttam
és amiket te írtál windowmaker olyan mint a w95/98?
ice WM milyen? -
venember
tag
''írtam is az uhulinux fórumba...''
... és van valami eredmény? komolyan kérdezném, mert messze nem mindegy, hogy most nekifognánk az UHU kisebb reszelésének vagy válasszunk mondjuk SuSE-t...
... meg jó lenne valami belső infó, hogy ez így fog-e tovább is menni (ti. hogy összevágják, aztán majdcsak lesz valami, vagy komolyan veszik magukat...)
... ha meg van hiba, írjátok meg nekik, legalább hadd tanuljanak belőle... -
up
senior tag
Hja, linuxfórumon azt mondták, újra kéne forgatni és sürgősen ''álljak le'' a terjesztett bináris verzióról (bár nem nekem írták). De kérdem én, hogy fognak így áttérni az emberek? Engem totál lehangol - nem azért, mert nem vagyok hajlandó utánajárni és megcsinálni, hanem azért, mert nem ezt ígérték.
-
Bogyó bá'
nagyúr
Na szóval feltelepült, sőt mi több, tökéletesen müködik!!!
KDE alatt az ''alkalmazás inditása'', majd ''internet'' és ott van az ikonja!
Eddig király! TÉNYLEG kezd tetszeni a linuxos világ, hiszen szinte mindenre van megoldás, amit az
ember Winfos alatt használni szokott....
Azért maradt még egy nagy problémám, a hangkártyámmal kapcsolatban: nem sikerült beüzemelni
UHU alatt.
Az UHU-vezérlőpultban ''hangkártyák'' cimszó alatt megtalálja ESS-Technology ES-1978
Maestro2-ként (chipset stimmel, amúgy egy Diamond Monstersound MX-400-ról van szó), de nem
sikerül bele életet lehelnem semmilyen módon sem.
Pedig nagyon kellemetlen pl. DivX-et nézni hang nélkül....
Erre nincs valami tipped/tippetek? -
Bogyó bá'
nagyúr
Köszi a segitséget, de sajnos Kalocsa környékén senki..........
Linuxos ismerősöm éppen van, de ő Debianos, azzal meg nem merek kacérkodni, kezdésnek túl sok lenne, azt hiszem.
Az UHU honlapjáról a százvalahány oldalas pdf-et elolvastam, nagyon frappáns, és nagyon tetszik is a magyar oprendszer.
Majd csak el megkapom egyszer a cd-t, de az is lehet, hogy mégis belefogok a letöltésébe, egy hét alatt valszeg lejön.....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Milyen légkondit a lakásba?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Netfone
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Futás, futópályák
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Antivírus szoftverek, VPN
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Eredeti Windows 10 / 11 Pro aktiválókulcs AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL!
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! "ÚJ" Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest