- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Motorola Moto G84 - színes egyéniség
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- Fotók, videók mobillal
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
escie
őstag
hát nem sok wine tapasztalatom van, de a lényeg, hogy ismerkedj meg a konzollal.
szóval nyiss egy ilyet, és navigálj abba a könyvtárba, ahol a futtatandó win-es bináris (exe) található. (megkönnyítheti a dolgod az mc)
itt add ki a wine futtatando.exe parancsot, és ha szerencséd van, működik.
amúgy, nekem nem sok jó tapasztalatom van a wine-nal. próbálj találni linuxos alternatívát a wines progikra.
ha kell adhatok tippet, mit mivel tudsz helyettesíteni...
Nimrod,
a közelemben sincs wines gép, nem foglalkozom vírusírtással, ez szóljon mentségemül.
a synaptic még mindig olyan bugos, mint volt? kiváló progi, de nekem állandóan fetrengett, használtam inkább az apt-ot...
jaj, de rég láttam baglyot.
[Szerkesztve] -
escie
őstag
Atesz,
linux alá fglrx néven találsz gyári ati drivert, és vannak játékok, amiket ne kell emulálnod, mert megy natívan is linuxon. a wine az win-emulátor, azokhoz a játékokhoz kell, ami nincs kiadva linuxra.
Twollah,
clamav rémlik nekem, de lehet, hogy ez keresdelmi sw. (bár nekem rémlik, hogy van csomagolva uhu-hoz, az ftp-n nézz szét.)
Peti85,
jó lenne látni az xorg logját. /var/log alatt nézz szét, ha valahogy mégis be tudsz jutni a rendszerbe. (mondjuk ssh, vagy valami live-cd)
[Szerkesztve] -
escie
őstag
nem azért nem segít senki, mert nem akarunk, hanem úgy néz ki, senki sem tudja itt...
a levlistán már nézelődtél?
Bővebben: link -
escie
őstag
válasz
erhas01 #2249 üzenetére
linux alatt a ponttal kezdődő filenevek a rejtettek.
mc-ben szépen látszik, külön sorolja be őket ábécé szerint (alapbeállításon).
Batman,
lehet, hogy mekerülő megoldásnak jó lenne az, hogy beszimlinkeled a home könyvtáradba a megosztani kívánt könyvtárt. sajna nincs jobb ötletem... -
escie
őstag
Ati tulajok!
kapaszkodjatok bele, azt' húzzátok!
-
escie
őstag
na sasza.
akkor neked is ökörködik az fglrx. remélem belehúznak, mert mostmár tényleg veszek egy nVidia kártyát.
megjegyzem, az openoffice el sem indul az fglrx miatt. és kb most áll össze a kép, hogy tkp az összes fagyogatás erre a x@rra kenhető.
--
ha kipróbálod a RO-t, akkor ne feledd feltenni a legújabb peccset sem az ut-ra. -
escie
őstag
de ebben benne van a finomhangolás is, szóval szvsz 10 óra után már működő rendszered van.
--
hát ut2004-et nem mondhatok, én boltban veszem.de a redorchestra hozzá itt van:
Bővebben: link
ha kell, segíthetek a telepítésben, de van sok jó leírás, meg nem is vészes telepíteni.
ha esetleg fent van az ut, akkor meg egyenesen pofonegyszerű. -
escie
őstag
válasz
#PeTeY# #2089 üzenetére
eddig is alsa ment...
ha ''su -'' jelentkezel be rootnak, akkor adja az alsaconfigot is.
de tényleg nincs több ötletem.
''Vezérlőpulton kívül meg lehet nézni vhogy, hogy hány Hz-en frissít a monitor?''
nemtom, nekem gombnyomásra kiírja a monitor...
--
a könyöknyaló edzést abbahagytam. maradok szürke hétköznapi embernek. -
escie
őstag
válasz
#PeTeY# #2079 üzenetére
sajna nincs ötletem a hagkarira.
végső elkeseredésemben egy ''alsaconf''-ot próbálnék, root-ként.
--
valamit olvastam tegnap az uhu dokumentációban, hogy az xorg maga ismeri fel az egeret, nem gpm-en keresztül keresi.
kerestem a google.com/linux-szal, és talátam valamit, hogy a két görgőt, és a két első gombot be lehet lőni. azt nem írta, hogy hogy. esetleg te is szétnézhetsz, hátha találsz valami okosságot ezügyben.
a képfrissítést is a fglrxconfiggal kell megadni, szerintem a vezpult továbbra sem áll a helyzet magaslatán. én 5-öt, és 4-et szoktam válaszolni az idevágó kérdésekre, ez 1024x768&85Hz-et eredményez.
amikor az egeret kérdezi, akkor a /dev/input/mouse0 -t válaszolom neki. -
escie
őstag
válasz
yossarian #2072 üzenetére
a description az nem a kliens verzió leírása?
mert nekem volt vele anno olyan, hogy a hub nem fogadta el az én kliensem, de tudott hazudni a progi, azt amit beírtam.
--
ilyen összefoglaló jellegű mű nemtudom, hogy létezik-e. viszont egy könyvet tudok ajánlani, csak az elég drága, vagy 7000ft. szvsz remekül összefoglalja a lényeges dolgokat, és gyakoralatias...
elég régi doksik vannak itt, de lehet azért sokat tanulni belőlük. érdemes bogarászni.
escie
őstag
válasz
#PeTeY# #2071 üzenetére
Card: VIA 8235
Chip: Realtek ALC650E
nekem ilyen van, működik, automatikusan beállította a telepítő.
lövésem nincs, hogy mi lehet a gáz nálad, mert még nem kellett ezzel foglalkozzak, mindig működött.
hangerőszabályzónak például a Multimédia > Hangerőszabályzók > gnome-alsamixer.
de tkp mindegyik ugyanazt teszi, szóval mindegy.
a többi csúszka működik?
( ''Az emberek nem tudják megnyalni a saját könyöküket, de 90%-uk megpróbálja miután ezt elolvasta.''
elolvastam az aláírásod. most nem tudom, mitévő legyek? késztetést érzek, hogy kipróbáljam, de nem akarok a nyájhoz tartozni.)
-
escie
őstag
nem olyan sokáig. 24 óra alatt megvan cakk-pakk, konfigolással, buherálással, letöltéssel együtt.
valamelyikőtök nem próbálná ki a redorchestrát uhu alatt nekem. mert össze-vissza fagy, és nem tudom mi lehet az oka. lehetőleg ati kártyás teszt érdeklne, mivel a fantasztikus fglrx-re gyanakszom.
(de amúgy is ajánlott játék. II.vh-s ut2004 mod. elég realisztikus, nagyon állat. imádom.)
-
escie
őstag
-
escie
őstag
válasz
yossarian #2036 üzenetére
őszintén szólva nem nagyon látom át a helyzeted.
ha külön vinyón van az uhud, akkor annyi, hogy lehúzod a másikat, amit féltesz, és telepíted az uhut, és annak a vinyónak az mbr-jébe mehet a grub. ez így még menüt fog neked adni, de majd megoldjuk azt is, tök egyszerű.
ha egy darab hddről beszélünk, akkor más a helyzet.
csak azért mondom, hogy inkább telepítsd újra, mert alőbb szabadulsz...
max 30 perc.
(ha nem jól értelemezem a helyzetet bocs. mindjárt visszaolvasok.)
visszaolvastam. nos, nem 100 de, lehet hogy gondot okozhat a grubnak(bootloader), hogy telepítés után betolsz még egy vinyót. mondom, nem biztos, de lehet. egy próbát megér azért így telepíteni.
de a telepítőben szvsz könnyedén meg tudod különböztetni a két vinyót egymástól, úgyhogy akár bent is hagyhatod, csak figyelmesen válaszd ki, hogy hova tegye a grubot. asszem van olyan lehetőség, hogy az adott vinyó mbrjébe írja.
(ja, és semmiféle garanciát nem vállalok, de azért próbálok segíteni. csak figyelmesen, körültekintően!!)
[Szerkesztve] -
escie
őstag
én egy ideig használtam O2-vel fordított kernelt uhu alatt, de inkább visszatértem a gyári kernelhez.
gentoo-t sajna most nem használok, annakidején féligmeddig beletört a bicskám, de nagyon megszerettem, úgyhogy lesz még randim vele.
rengeteget lehet tanulni belőle, és az irc-n nagyon segítőkészek a srácok, ha elakadsz...
[Szerkesztve] -
escie
őstag
esetleg még gyorsíthatsz a kernelen, ha a konfigfileban O2-re írod a az optimlizációt. viszont így kicsit nagyobb lesz...
olvass utána, érdekes téma. lehet például ''size''-ra is optimalizálni.
én anno O2 fordítottam az egész Gentoo-mat, valami halál gyors lett.
(mindezt csak saját felelősségre, persze. okozhat gondokat a dolog, pölö nem fordul, meg ilyenek. jó kísérletezést)
-
escie
őstag
szvsz a 2.7 az csak áprlisi tréfa, de mindegy.
bár elvileg ma jelentették be az lkml-en.
a 2.6 a stabil.
az a baj, hogy a mai napon nem szabad semmilyen hírt elhinni. azt tudtad, hogy a googlemail végtelen+1 tárhelyet ad mától?
figy, én próbálkoztam kernelt csinálni uhuhoz, sok próbálkozás után rájöttem, hogy nem érdemes.
annyivel nem lesz gyorsabb, mint amennyi gond van vele. az gyári kernel nagyon frankón meg van csinálva, igaz a célja az, hogy minden gépen felismerjen mindent(ésszerűség határain belül, persze)
-
escie
őstag
-
escie
őstag
nem kell megnyitni, futtatni kell.
nem értem egészen. ki kell lépned az x-ből, vagy le kell állítani?
ctrl+alt+f[1..6] a karakteres konzoljaid billentyűkombója, de ettől még fut az iksz, ami bekavarhat, ilyen vga cucc telepítésénél.
leállítani úgy tudod elegánsan, hogy service gdm stop. újraindítani uez, csak restart, vagy inkább start.
de amúgy nem ismerem az nvidia telepítőjét, lehet nem kell leállítani az x-et. rtfm, biztos leírják, hogy kell-e...
[Szerkesztve] -
escie
őstag
nem, ez cdről fut, és gondolom ment(het) valahova beállításokat. (floppy, pendrive, ilyesmi)
az ntfs nem gond, mindaddig, míg írni nem akarsz rá.reklamálni az MS-nél lehet.
szóval olvasni tudod, bemountolódik a /mnt alá minden partíció...
de kérdezd Dilikutyát, ő ezt használja. -
escie
őstag
válasz
Dilikutya #1915 üzenetére
néhány installer szokott ilyen lenni, hogy szkripttel egybe van gyógyítva bináris része is a dolognak.
de ha erőszakosan megnyitod, akkor megtalálod a szkriptet is.
próbálkozz mondjuk mc-benm f4-gyel, azaz az mcedittel.
(gz.sh... érdekes, mert a gz, az a gnu-zip által tömörített állomány, az sh meg ugye shell szkript. mondd, hogy nem egy szép világ ez.)
Nimrod, grat!
és grat az ati drivercsapatának is, a kiválóan dokumentált, stabil, egyszerű driverért.
[Szerkesztve] -
escie
őstag
hát inkább próbálkozz, olvasd el a segítséget a minden pontján a konfigolásnak, tudd meg milyen dolgok vannak a gépedben.
előnyös, ha egy működő kernellel megnézed:
lsmod
lspci
és a dmesg is értékes információkkal szolgálhat, hogy mit használ a kernel.
másrészt az uhu nem igazán való kernel cserélgetésére, de meg lehet oldani. -
-
escie
őstag
nekem is rossz az openoffice. de nem ez az egyetlen, nagyon-nagyon bugos ez az új uhu.
enlightenment az egyik témaval permanensen fagy, a gnome-commander szintén elszáll bizonyos esetekben.
kéne bugreportolni a levlistára, mert ez így nagyon nem jó...
Abiword nekem minden 2. indításra felfordult nekem régen, nem is használom. úgylátom semmi nem változott.
[Szerkesztve] -
escie
őstag
áhh, sry, hagyjuk, egyszerűen nem bírok egy q fájlt feltölteni ftp-n. mifelénk még nem jött el a 21.század.
tököm kivan ezzel a szemét nettel. annyira jó, hogy felidegesítsen.
tényleg bocs, majd hátha valaki más segít.
pedig már itt van becsomizva, de képtelen vagyok feltölteni, ég a pofám.
[Szerkesztve] -
escie
őstag
nos, ötletem sincs, miért nem megy a 3d, pedig a modul be van töltve.
a vezérlőpulttal meg -tapasztalatom szerint- nem igazán érdemes foglalkozni. ha az fglrxconfiggal szépen beállítod, akkor közelébe sem kell menni a vezérpultnak.
sajna tudományom itt megállt, talán kérdezz rá a ''nagy'' topikban. -
escie
őstag
homályoskodsz itt, aztán még én vagyok a hülye?!
átcsomagolom neked zipbe. értelmét annak nem látom, hogy összebogarásszam a fileokat, hisz uazok, mint a csomagban.
bár érzésem szerint a szart passzírozod, de nem szólok inkább bele.
ha az uhu csomagod hibás lenne, azt észrevennéd, mivel az egy tömörített állomány, tehát meg sem tudnád nyitni(használni/telepíteni)
most töltöm le, *.gz-t majd totalcommanderrel meg tudsz nyitni, win alatt legalábbis. -
escie
őstag
válasz
blackmoto #1835 üzenetére
hát, a canon nyomtatók elég silányak _ebből a szempontból_.
olvastam egyszer olyasmit, hogy igazán jól csak egy fizetős progival lehet őket használni.
nekünk is van egy canon gép, és az üsz. úgy hajott el a fenébe szőrmentén, hogy winxp-hez való drivert kértünk tőlük. mit várjunk akkor a linuxos meghajtóktól.
de ez csak egy szigorúan off vélemény, meglehet, hogy butaságot mondok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung LCD és LED TV-k
- Autós topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Hisense LCD és LED TV-k
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- PlayStation 5
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- További aktív témák...
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- IPhone 15 Pro 128GB Szép Állapot! Akku:88% Jótállás: 2026.04.09.-ig
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest