- iPhone topik
- Yettel topik
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- Motorola Edge 50 Pro - több Moto-erő kéne bele
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
Új hozzászólás Aktív témák
-
yossarian
aktív tag
hát nem tudom..... feltettem még egyszer, hagytam, hogy a másik vinyó mbr-jába írjon, és most csináltam mellé egy indítólemezet is. de most is ugyanazt csinálta, mint első alkalommal, hogy kiiírta, hogy nem találja azt az izét, és csak floppyról tudok bebotolni. nem értem.....
-
yossarian
aktív tag
köszi a gyors válaszokat és a segítséget. utánanézek mindnek, ha lesz kis időm. és utána még biztos visszatérek
-
yossarian
aktív tag
-
yossarian
aktív tag
hello, megint én. tegnap szórakoztam kicsit, és kipróbáltam egy dc klienst. dc-gui, ha jól mondon. hát bele telt több, mint fél órába, mire életet leheltem bele
volt egy hub, amire nem tudtam fellépni - ott szoktam mindig lenni - mert azt írta, hogy a kliensem nem tud description-t (ha jól emlékszem) és ezért nem engedett be. mi a hiba? mi a megoldása? és miért van ez így? más hubra be tudtam lépni.
hogyan lehetek fenn egyszerre több hubon is? nekem 1x-re csak 1 jött össze.
van valami jó leírás kezdőknek, hogy hogyan is épül fel a linus, hogyan kell egy progit telepíteni, satöbbi? mert ugye nem úgy megy, mint a win-ben, hogy install.exe, és aztán kész is. valami jó kis összefoglaló leírás fellelhető valahol?
köszi.
haladok... lassan, de bizonytalanul ;) -
yossarian
aktív tag
oké, értem én a témát. a lényeg az volt, hogy benne volt mindkét vinyó. az elsőn van ugye a win, és a másikra tettem a linuxot. mindegyiken több partíció van. a másodikon volt egy üres partícióm oda került az uhu.
a lényeg az, hogy nem tudom megkerülni, hogy a második vinyó mbr-jébe beleírjon. jól mondom?
szóval telepítéskor is benne volt mindkét vinyó, csak mikor oda került a sor, azt az opciót választottam, hogy hagyja békén az mbr-eket. most, hogy leszűrtem a tanulságokat azt kell tennem, hogy normálisan működjön, hogy a második vinyó mbr-jába hagyjam beleírni.
de ugye semmiképenn nem fog az első vinyóra írni semmit, ha a másodikat jelölöm ki? -
-
yossarian
aktív tag
bajban vagyok, mert mikor újraindítottam a gépet, és arról a vinyóról akartam bootolni, amin a linux van, ilyen hibaüzenetet kaptam:
kernel (hd1,0/boot/bzimage root=.....valami
error 15: file not found
miért van ez? -
yossarian
aktív tag
hello, már az uhu alól írok. egy kérdés: ha linux alól netezek, akko szükség van-e valami tűzfalra illetve vírusirtóra? egyáltalán írnak linux alá vírusokat?
-
yossarian
aktív tag
az alaplapomban van egy boot menü (ecsk7s5a, egy gomb és kész, tök egyszerű). az tökéletesen megfelel a célnak, ezért nem akarom, hogy bármit is a c-re tegyen.
szóval nem fog csináéni semmit, ha pl. a ''d''meghajtót adom meg neki, csak azon intézi a dolgait, máshova nem írkál. remélem így lesz -
yossarian
aktív tag
bocs, még nem tudtam átolvasni az egész topikot, linuxom se volt még, csak valami cédés, neminstallálós suse.
két vinyó van a gépemben, a másodikon lévő első partícióra (teljesen üres, kb 4,5 giga) szeretném feltennei az uhu-t. nem akarom , hogy a c-be belepiszkítson, ezért legszívesebben lehúznám az első vinyót a rendszerről, hogy biztosan a második legyen csak, de ahhoz szét kell szednem a gépet és macerás. meg lehet valahogy oldani, hogy a c-hez abszolúte ne nyúljon hozzá? mire figyeljek? nem akarok bootolási választósdit.
köszi -
yossarian
aktív tag
csak pici könyvjelző...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Bomba ár! HP EliteBook 2570P - i5-3GEN I 4GB I 320GB I DVD I 12,5" HD I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Játékra! R5 1500X / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 2TB HDD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest