- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Azonnali mobilos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
#PeTeY#
aktív tag
Nos, a hang problémát nem sikerült megoldani, ill. senki nem tudja, hogy miért nincs nálam hang. Nálam rendesen leszerepelt emiatt az UHU Linux 1.2. Kamion-nal viszont elsőre ment minden és nagyon szépen szól az alaplapra integrált hang. Tehát ennél maradok és legközelebb az 1.3 fogom csak kipróbálni.
Lenne egy kérdésem. KDE alatt másnál is szarul jeleníti meg az ékezetes karaktereket az uhu? Windows-os partíción lévő mappát, amelyben ékezetes betű is van, vagy nem jeleníti meg vagy csak kriksz-kraksz van az ékezetes karakterek helyén. Ugyan ez a helyzet a címsorokban is, pl. KDE vezérlőpult. Itt is az ''é'' és az ''ő'' helyett más van. A kérdés az, hogy ez általános, vagy nekem kell átállítani vmit? -
#PeTeY#
aktív tag
Hali!
Nos, ebből nem sokat értettem.Még csak 3 napja nyúzom a linux-t és ebbél 1,5 az ati driverre ment el, de az most már legalább működik.
Minden alsa comag fel van rakva és a hangkártyát is látja és tudja mi az. Egyszerűen hiányzik az alsamixer-ben a master és pcm csúszka. Már próbálta kde vezérlőpultban beállítani dolgokat, de ha ott a hangkártyatípusa(?) alapértelmezett helyett alsa-t választok, akkor megfagy az egész és csak a reset gomb segít.
Valaki írta egy másik fórumban, hogy ha nem ismeri fel, akkor fel kell tenni vmi alsa-base csomagot, de ilyen csomag egyszerűen nincs.
Hol tudom elérni a fejlesztőket ezzel kapcsolatban? A hivatalos oldalon ott van az info@uhulinux.hu cím, de azt írják, hogy ezen a címen nem tudnak technikai segítséget nyújtani.
Milyen másik linux-ot tudtok ajánlani egy kezdőnek? Suse-n kívül. -
#PeTeY#
aktív tag
/usr/sbin/alsaconf: line 57: [: too many arguments
/usr/sbin/alsaconf: line 59: [: too many arguments
which: no dialog in (/root/bin:/usr/local/sbin:/sbin:/usr/sbin:/usr/local/bin:/bin:/usr/lib/ccache:/usr/bin:/usr/lib/java/jre/bin)
which: no whiptail in (/root/bin:/usr/local/sbin:/sbin:/usr/sbin:/usr/local/bin:/bin:/usr/lib/ccache:/usr/bin:/usr/lib/java/jre/bin)
Error, dialog or whiptail not found.
ezt írja ki az alsaconf. Mi ez? Amúgy alsa driver sem segített. Egyszerűen behalt tőle az egész rendszer. Uhu 1.1-el viszont gyönyörűen megy a hang már elsőre is. -
#PeTeY#
aktív tag
Szerintem megpróbálok egy alsa drivert. Majd meglátjuk mi sül ki belőle.
Vezérlőpulton kívül meg lehet nézni vhogy, hogy hány Hz-en frissít a monitor?
Le ne sérülj nekem. Én is mikor először próbáltam, majdnem úgy maradtam. Egy dolog biztos: aki meg tudja nyalni a könyökét az a lányok kedvence.
Szerk.
koenig: már próbáltam és csak alsamixer és vmi alsalisp van. Az utóbbival megpróbálkoztam, de 10 perc után sem hozott látványos eredményt csak a vinyót tekerte, ezért kilőttem.
[Szerkesztve] -
#PeTeY#
aktív tag
Végül megtaláltam a mixer-eket, de bármelyikkel próbálkozok, semmi. Ott van, hogy tudja mi az, de a master-nél, pcm-nél, és még néhány dolognál egyszerűen nincs csúszka és nincs semminek hangja, de Uhu nem szól, hogy vmi gáz lenne.
Próbáljak meg egy alsa drivert?
Próbáld megnyalni nyugodtan. Lehet, hogy benne vagy abban a 10%-ban, akik megtudják nyalni, mint például öcsém.
Ja, még egy kérdés. Az egérnek hol kéne lennie? Azért kérdezem, mert fglrxconfig-nál beállítottam a /dev/gpmdata-t, de akkor nem ment az X, aztán átírtam arra, amit eleve felajánlott a konfigurálásnál (/dev/input/mice) és megy normálisan. Bár hiába állítok be 85Hz-et frissítésnek, mindig visszaállítja 75-re. Na, csak azért kérdeztem az egeret, mert újraindításnál megkérdezte, hogy azt a konfigurációt használja egérre, ami a gnome sajátja vagy az x-ét.
Még vmi. Van arra lehetőség, hogy az egerem mind az 5 gombját és 2 görgőjét tudjam használni? Egy A4Tech wop-35-ről van szó. -
#PeTeY#
aktív tag
Na, találtam egy olyat, hogy hangerőszabályozó, de ott a VIA 8235 (alsamixer) fülön nincs csúszka a master-nél.
Most mit tegyek? -
#PeTeY#
aktív tag
Egyszerűen nem tudom állítani a master-t és a pcm-et sem. Csak azokat az oszlopokat, amelyek eleve fel volt tolva a hangerő: center, cd, stb. Tudod, az alsamixeer-nél van egy fehér ''keret'' annál az oszlopnál, ahol állíthatod a hangerőt. Na, ez a keret nincs meg a master-nél pl. Semilyen bill-re nem reagál, csak az m-re.
Hol tudom megnézni, hogy egyáltalán felismerte-e a cuccot?
Megmondanád, hogy hol találok ilyen grafikus mixer-t, mondjuk gnome alatt? Mint mondtam, nagyon kezdő vagyok. 5 év alatt ez a második linux, ami a gépen van. AZ előző vmelyik suse volt, de 1 napig bírta.Most viszont nem adom fel.
-
#PeTeY#
aktív tag
Hali mindenkinek!
Kezdő linuxos vagyok. Nagyon kezdő. Most telepítettem az uhu 1.2-t, de nincs hang. Ati drivert már sikerült feltolnom és megy is rendesen, de ez a hang kiborít. Alsamixer-ben a master, és pcm le van véve 0-ra, de gondolom ennek nem így kéne lennie, viszont sehogy sem tudom feljebb tornászni a kis oszlopot. Tudom, hogy az m a mute, de itt nem ez a gond. Egyébként 5.1-es alaplapra integrált ac97, via kt400a chipset, ha ez számít vmit.
Köszi a segítséget előre is. -
#PeTeY#
aktív tag
Hali mindenkinek!
Már majdnem végigolvastam a totyikot (folyik is a szemem rendesen), bár még hátra egy kevés. Nos régóta kacérkodok a gondolattal, hogy teszek fel egy UHU-t, és mostanra ért meg bennem az elhatározás, hogy én akar linux, mer az jóóó. Ez lesz az első linux-os élményem és vmi nem tiszta. Szóval van egy 80 gigás vinyó, amin van x partíció, köztük c:-n a windows. A többi partíció fullos ezért beszereztem egy 6,1 gigás vincsit, ami ugyanezen az ide-n lesz slave-ként és erre megy majd az uhu. Hová tegyem a grub-ot, hogy jó legyen? Eleinte a win-es vinyóról szeretnék boot-olni alapból, amíg ismerkedek a linux-szal, de ezt már nagyjából tudom, hogy hogyan kell majd beállítani. Tehát nem lesz gáz, ha arra a vinyóra megy a grub, amin a linux is lesz(slave)? Vagy odategyem alapból, amit majd a telepítő felajánl? Ha kikerül a vincsi/lekerül a linux róla nem lesz gáz a boot win-re?
Most nagy marhaságokat kérdeztem?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DUNE médialejátszók topicja
- Milyen légkondit a lakásba?
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- EA Sports WRC '23
- EAFC 25
- Milyen SSD-t vegyek?
- PlayStation 5
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Antivírus szoftverek, VPN
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Samsung Galaxy S22 Ultra 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest