- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- iPhone topik
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Fotók, videók mobillal
- Magisk
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Aktív témák
-
-
Jester01
veterán
válasz
emitter #1649 üzenetére
Sajnos nemcsak azt az opciót kell bekapcsolni ha új kernelt fordítasz, hanem kismillió másikat is (ami a konfigodnak megfelel.) Ez elsõre nem triviális.
De ha gyári kerneled van, akkor jó eséllyel van hozá sequencer modul, nem kell magadnak fordítani.
Azért a biztonság kedvéért megkérdezem, hogy tudod-e mire való. Nehogy valami olyasmivel kínlódj ami nem is kell neked. -
emitter
őstag
válasz
emitter #1646 üzenetére
valaki csak forgatott már kernelt
tudnátok segíteni? Biztosra akarok menni, nem szeretném úgy elkezdeni, hogy közben elakadok, és már nem tudom kijavítani az esetleges hibát...
tehát a kérdéseim továbbra is:
-a linket úgy készítsem, ahogy leírtam?
-a make menuconfig indítása után egyértelmű lesz, hogy a nevezett opciót hogyan kell bakapcsolnom?
-mit kell csinálnom a linkkel?
köszi -
Cathfaern
nagyúr
válasz
emitter #1601 üzenetére
Az hogy windows-os programot akarsz használni
Linux alá ott az mplayer (itt van rendes gui-ja is), a Xine, stb.
A wine sajnos nem túl sok programot tud rendesen futtatni (cserébe nem emulátor, szóval nincs semmi sebességvesztés). Amúgy általában ami hálózathoz nyúlna azzal gáz van wine alatt. -
Cathfaern
nagyúr
válasz
emitter #1565 üzenetére
A wine szerintem, ahogy írod is, windows emulátor, így dos-os programokat nem fog futtatni. És igen, a wine a win98/ME-t emulálja.
Nekem is lenne egy kérdésem:
MSN pótlónak eddig a gaim jött be legjobban, csak egy, elég nagy, bajom van vele: nem mutatja semmillyen felugró ablakkal, hogy belépett valaki, illetve nem is írja sehol ki lépett be, csak a partnerlista-t villogtatja a tálcán. Nincs valami megoldás? -
e107lac
csendes tag
válasz
emitter #1292 üzenetére
Leginkább a switches fül alatt található dolgokat, nameg az outputnál is ott van ezer 3d-s csúszka de gyik sem jó semmire, közben megtaláltam a konzolos verzióját is asszem ha ez az, de lehet ful különböző jah és a hangkártyám az nem cmedia, hanem nvidia nforce2, sima integrált 5.1. Vagy vegyek valami ''jobbat''?
mod: lemaradt a konzolos ''alsamixer''
[Szerkesztve] -
e107lac
csendes tag
válasz
emitter #1286 üzenetére
Igen windowsban jó, hangkártyám valami cmedia féle. A egyik multimédiás lejátszónél sem müködik, legalábbis amikkel próbáltam (MPlayer, xmms, amarok, kaffeine). A kmix-el próbálkoztam és úgy sikerült rábírni a hátsó hangszórókat, valamiféle ''zajkeltésre'', de viszont még amire figyelmes lettem hogy a mikrofon se megy. Ez még fontos lehet ugyanis a hangkártyán levő mikrofon aljatba kell bedugni a center+subwoofer csatiját, a mikrofont pedig a ház elején kialakitott aljzatba. Kb ennyi, remélem valakinek lesz valami használható ötlete.
Előre is köszi! -
Finwe
őstag
-
emitter
őstag
válasz
emitter #1186 üzenetére
partíciót nem tudom hogyan kell pontosan, de ennél biztosan egyszerűbben
én a másik gépen levő wines(ntfs) partot mountoltam sikerrel, az ékezetes karakterek is jók voltak.
mount -t cifs //192.168.1.3/MEDIA_F /home/emitter/MEDIA_F -o username=vmi,password=xxx,workgroup=OTTHON,iocharset=utf8
próbálkozz talán ezzel:
mount -t cifs //sajat_ip-d/mountolandó_partíció /home/userneved/mountolt_könyvtár_neve -o username=vmi,password=xxx,workgroup=az_xp_munkacsopija ,iocharset=utf8
ha nem jó, egy szaki úgyis kijavít -
Vilmoskorte
tag
válasz
emitter #1162 üzenetére
Tudtommal erős különbségek vannak. A symlink egy ''lágy'' link, ami gyakorlatilag megfelel egy pointernek, mutatónak. Lehet törött is. Ha letörlöd, akkor törlődik, de csak a symlink. Ezzel szemben a hardlink mereven csatlakozik a mutatott állományhoz, annak minden következményével. Ha törlöd, törlöd az állományt is! Ezt nem árt észbentartani
-
-
ngabor2
nagyúr
válasz
emitter #1159 üzenetére
mert az /etc/alternatives-ben a javaplugin link nem jó helyre mutat. állítsd oda, ahova a java pakolta magát.
másrészt a ff kt-ba a plugins kt-ba is linkeld azt az so-t:
ngabor@lizard:~/incoming/firefox-1.5/plugins$ ls -l libjavaplugin.so
lrwxrwxrwx 1 root root 39 2006-01-20 08:18 libjavaplugin.so -> /etc/alternatives/firefox-javaplugin.so
ngabor@lizard:~/incoming/firefox-1.5/plugins$ ls -l /etc/alternatives/firefox-javaplugin.so
lrwxrwxrwx 1 root root 57 2006-01-19 14:54 /etc/alternatives/firefox-javaplugin.so -> /usr/lib/j2re1.5-sun/plugin/i386/ns7/libjavaplugin_oji.so
ezt is érdemes átállítani:
ngabor@lizard:/etc/alternatives$ ls -l java
lrwxrwxrwx 1 root root 29 2006-01-19 20:15 java -> /usr/lib/j2re1.5-sun/bin/java
remélem elég bonyolultan magyaráztam el -
Vilmoskorte
tag
válasz
emitter #1159 üzenetére
Lehet több java is a gépeden egyszerre. Azt használod, amelyiket akarod. Megkeresed a sun-java könyvtáradat, és annak a plugin fájlát szimlinkeled a böngésződbe. Rendszerszinten is át tudod állítani, de ezt fejből most nem mondom meg hogyan. Ha érdekel, szólj. Magam részéről nem igazán támogatom a blackdown javat. Mi a garancia arra, hogy 100% kompatibilis? Tanulom a javat intenzíven, jó nekem a Sun-féle, az a tuti.
-
Vilmoskorte
tag
válasz
emitter #1155 üzenetére
Jajj, hová tetted a rugalmasságodat? Én azt próbáltam magyarázni, hogy a jre tartalmaz egy fájlt, amit symlinkelsz a firefox plugins könyvtárába. Az, hogy neked a jre nem az /opt könyvtárban van, attól még nem áll meg az élet. Ugye tetszik érteni? Rá tetszik keresni, hogy hol van a jre, körbenézelődsz, lesz benne plugins, abban figyel a file, arra symlinks és örülsz.
-
Vilmoskorte
tag
válasz
emitter #1152 üzenetére
Akkor a böngésződ nem látja a javát. Tegyél rá symlinket. pl /opt/j2re/plugins/javafile.so ehhez hasonló fájlt keress, symlink mutasson a firefox plugins könyvtárba ilyen néven.
Ha ez megvan és mégsem megy, akkor az van, hogy az oldal fejlesztői a valah létező VS javát használták fejlesztéskor, ami nem ugyanaz a SUN jávával. Ilyen oldal volt anno az otp bank oldala is, mint elrettentő példa.
[Szerkesztve] -
dr_strange
senior tag
válasz
emitter #1143 üzenetére
ha ez megnyugtat, nálam sem indul el (ez gentoo)
mplayer http://www.hirtv.net/adas.asx
MPlayer 1.0pre6-3.3.4 (C) 2000-2004 MPlayer Team
CPU: Advanced Micro Devices Athlon MP/XP Thoroughbred (Family: 6, Stepping: 1)
Detected cache-line size is 64 bytes
CPUflags: MMX: 1 MMX2: 1 3DNow: 1 3DNow2: 1 SSE: 1 SSE2: 0
Compiled for x86 CPU with extensions: MMX MMX2 3DNow 3DNowEx SSE
77 audio & 188 video codecs
Playing http://www.hirtv.net/adas.asx.
Resolving www.hirtv.net for AF_INET...
Connecting to server www.hirtv.net[195.70.35.150]:80 ...
size_confirm mismatch!: 22611 28271
Error while parsing chunk header
Trying default streaming for http protocol
Cache size set to 32768 KBytes
Connected to server: www.hirtv.net
Cache fill: 0,00% (291 bytes)
Exiting... (End of file) -
emitter
őstag
válasz
emitter #1142 üzenetére
akkor hadd kérjelek meg titeket, aki tudja, próbálja már ki, hogy nála működik-e az adás:
mplayer http://www.hirtv.net/adas.asx
valami gubanc asszem az ipv6-tal lesz... azért sírmég jobban utánanézek ennek
megnéztem, a kernelem (2.6) támogatja a 6-ost, szal nem nagyon értem, mi a baj -
emitter
őstag
válasz
emitter #1141 üzenetére
na, kezdek közeledni a megoldáshoz: egy angol online-rádió adásá leszedtem (mármint az asx-fájlt), abban volt egy mms:// protokollos rész, azt mplayernek beadtam, pufferelt pár percet, majd kicsit szaggatva ugyan de elkezdte lejátszani
Cache size set to 1024 KBytes
Cache fill: 19.53% (204800 bytes) ASF file format detected.
Clip info:
name: Stream
==========================================================================
Trying to force audio codec driver family libmad...
Opening audio decoder: [ffmpeg] FFmpeg/libavcodec audio decoders
AUDIO: 22050 Hz, 1 ch, s16le, 20.0 kbit/5.67% (ratio: 2501->44100)
Selected audio codec: [ffwmav2] afm:ffmpeg (DivX audio v2 (FFmpeg))
==========================================================================
Building audio filter chain for 22050Hz/1ch/s16le -> 0Hz/0ch/??...
alsa-init: 1 soundcard found, using: default
alsa: 22050 Hz/1 channels/2 bpf/15052 bytes buffer/Signed 16 bit Little Endian
AO: [alsa] 22050Hz 1ch s16le (2 bps)
Building audio filter chain for 22050Hz/1ch/s16le -> 22050Hz/1ch/s16le...
Video: no video
Starting playback...
alsa-space: xrun of at least 0.010 msecs. resetting stream
alsa-space: xrun of at least 0.021 msecs. resetting stream
alsa-space: xrun of at least 0.012 msecs. resetting stream
...
mivel a hirtv asx-ében nem volt mms:// url, azért megpróbálkoztam vele, mintha lenne olyan cím, de sajna nem volt
Playing mms://www.hirtv.net/adas.
STREAM_ASF, URL: mms://www.hirtv.net/adas
Resolving www.hirtv.net for AF_INET6...
Couldn't resolve name for AF_INET6: www.hirtv.net
Connecting to server www.hirtv.net[195.70.35.150]:1755 ...
Connection timeout
Unknown ASF streaming type
failed, exiting
STREAM_HTTP(2), URL: mms://www.hirtv.net/adas
Cache fill: 12.80% (134230 bytes) Win32 LoadLibrary failed to load: avisynth.dll, /usr/lib/win32/avisynth.dll, /usr/local/lib/win32/avisynth.dll
tehát hiába van neki avisynth.dll-je, nem tudja betölteni (egyébként a dll-t linuxon is lehet hasznosítani, az nem csak egy windózos formátum?) -
emitter
őstag
válasz
emitter #1137 üzenetére
up!
1.7.10 Propblémám van az .asx streamekkel lejátszásával mplayer alatt.
Próbáld meg leszedni ('wget') az .asx állományt, kihámozni belőle a pontos címet (mms://), majd 'mplayer mms://(...) -dumpstream'.
itt pl at tanácsolják, h szedjem mms-címét a streamnekleszedtem wgettel az asx-et, de csak ennyi van benne:
--11:09:40-- http://www.hirtv.net/adas.asx
=> `adas.asx.1'
IP keresés www.hirtv.net... 195.70.35.150
Connecting to www.hirtv.net|195.70.35.150|:80... kapcsolódva.
HTTP kérés elküldve, várom a választ... 200 OK
Hossz: 303 [video/x-ms-asf]
0K 100% 13.13 MB/s
11:09:41 (13.13 MB/s) - `adas.asx.1' saved [303/303]
ill leszedett egy adas.asx.1-et is:
--11:09:40-- http://www.hirtv.net/adas.asx
=> `adas.asx.1'
IP keresés www.hirtv.net... 195.70.35.150
Connecting to www.hirtv.net|195.70.35.150|:80... kapcsolódva.
HTTP kérés elküldve, várom a választ... 200 OK
Hossz: 303 [video/x-ms-asf]
0K 100% 13.13 MB/s
11:09:41 (13.13 MB/s) - `adas.asx.1' saved [303/303]
pls help!!!
már annyi mindent próbáltam, de sehogy sem jó a dologpróbáltam mplayerrel, totemmel, xmms-sel, vlc-vel, kaffeine-el, semelyik nem viszi
-
emitter
őstag
válasz
emitter #1136 üzenetére
mplayert konzolból indítva ezt kapom:
(ha -playlist nélkül csinálom, akkor is hasonló hibákat dob)
emitter@LAPTOP:~$ mplayer -playlist http://www.hirtv.net/adas.asx
MPlayer dev-CVS--4.0.2 (C) 2000-2005 MPlayer Team
CPU: Intel (Family: 6, Stepping: 8)
Detected cache-line size is 64 bytes
MMX2 supported but disabled
SSE2 supported but disabled
CPUflags: MMX: 1 MMX2: 0 3DNow: 0 3DNow2: 0 SSE: 1 SSE2: 0
Compiled for x86 CPU with extensions: MMX SSE
STREAM_HTTP(1), URL: http://www.hirtv.net/adas.asx
STREAM_ASF, URL: http://www.hirtv.net/adas.asx
size_confirm mismatch!: 22611 28271
Error while parsing chunk header
failed, exiting
STREAM_HTTP(2), URL: http://www.hirtv.net/adas.asx
86 audio & 200 video codecs
Linux RTC init error in ioctl (rtc_irqp_set 1024): Permission denied
Try adding ''echo 1024 > /proc/sys/dev/rtc/max-user-freq'' to your system startup scripts.
Opening joystick device /dev/input/js0
Can't open joystick device /dev/input/js0 : No such file or directory
Can't init input joystick
Setting up LIRC support...
mplayer: could not connect to socket
mplayer: No such file or directory
Failed to open LIRC support.
You will not be able to use your remote control.
Playing http://media01.interware.hu/hirtv.asf.
STREAM_HTTP(1), URL: http://media01.interware.hu/hirtv.asf
Resolving media01.interware.hu for AF_INET6...
Couldn't resolve name for AF_INET6: media01.interware.hu
Resolving media01.interware.hu for AF_INET...
Connecting to server media01.interware.hu[195.70.32.162]:80 ...
Cache fill: 0.08% (861 bytes) Win32 LoadLibrary failed to load: avisynth.dll, /usr/lib/win32/avisynth.dll, /usr/local/lib/win32/avisynth.dll
XMMS: found plugin: libvorbis.so (Ogg Vorbis Player 1.2.10)
XMMS: found plugin: libmpg123.so (MPEG Layer 1/2/3 Player 1.2.10)
XMMS: found plugin: libwav.so (Wave Player 1.2.10)
XMMS: found plugin: libmikmod.so (MikMod Player 1.2.10)
XMMS: found plugin: libcdaudio.so (CD Audio Player 1.2.10)
XMMS: found plugin: libtonegen.so (Tone Generator 1.2.10)
Waiting for the XMMS plugin to start playback of 'http://media01.interware.hu/hirtv.asf'...
XMMS: Closing plugin /usr/lib/xmms/Input/libtonegen.so
XMMS: Closing plugin /usr/lib/xmms/Input/libcdaudio.so
XMMS: Closing plugin /usr/lib/xmms/Input/libmikmod.so
XMMS: Closing plugin /usr/lib/xmms/Input/libwav.so
XMMS: Closing plugin /usr/lib/xmms/Input/libmpg123.so
XMMS: Closing plugin /usr/lib/xmms/Input/libvorbis.so
Exiting... (End of file)
emitter@LAPTOP:~$ -
Nedudgi
aktív tag
válasz
emitter #1122 üzenetére
Ha felment a shaper és nem nyafogott hogy nincs bent a kernelben QoS, akkor benne van (Én is úgy tudom hogy gyáriban benne van). Hát így fejből a konfigokat nem tudom de amit ngabor írt az jó lesz neked, meg a MAN-t tanulmáányozd át hozzá. Asszem találtam hozzá example-t is amikor játszottam vele. De most így gyorsan nem találtam meg.
Jah látom. A Class-ok: azokkal definiálod a sávszélességet, és ott be tudod állítani hogy milyen IP tartományok tartozzanak alá. Sajnos pontosan nem emléxem rá pontosan hogy mit hogyna kell...
[Szerkesztve] -
-
Sianis
addikt
válasz
emitter #1083 üzenetére
Hi! Nekem Pentium M-em van igen! Alapból a powernowd tudja dinamikusan kezelni, de pl mikor nem forgatok programot, akkor felesleges, hogy 1600 MHz-re pörgesse a Firefox a procit, intenzív netezésnél akkor is bekapcsol a hűtő. Viszont ezzel a scripttel megtudom fogni, és állandó 600 MHz-re, viszont akár rakhatom dinamikusra is, ilyenkor ugye a démon lekezeli, vagy rakhatom performance módba is.
Most azon dolgok, hogy kezeljen a config fájlt, ebben beírod, hogy mennyi a procid max illetve min frekvenciája, és akkor pl számot megadva is lehet állítani amire csak akarod, a steppingek számát ki tudja olvasni. Ha van kedved segíteni, akkor küldd el nekem pls a /proc/cpuinfo-dat hhad lássam, hogy hogy is megy a steppingelés... előre is köszi.
Amúgy igen, természetesen megosztom...ez alap -
emitter
őstag
válasz
emitter #1043 üzenetére
na, asszem sikerült megoldani a feladatot, már globális a változóm
beírtam a .bashrc-be, a .bash_profile-be, és az etc/bash.bashrc-bebiztos ami biztos
tudom, h szőrszálhasogatás, de szeretnék már a végére járni, hogy a boinc mikor projekt/my grid-re nyomok, miért dobja ezt az ablakot[link]
ez van a változólistában:
export BROWSER=''/home/emitter/ProgramFiles/firefox/''
próbáltam már így is:
export BROWSER=''/home/emitter/ProgramFiles/firefox/firefox'' , nem jó
hova irányítsam a változót
a firefoxomban about-nál megnéztem be van állítva a text/html mime
olyan csomagot h mailcap, meg mime, nem találtam -
ngabor2
nagyúr
válasz
emitter #1043 üzenetére
én megrögzött karakteres konzolos vagyok, még x-en is. ezért a levelezőm még egy darabig a pine lesz. nagyon megszoktam, nagyon megkedveltem. szeretem, ha egy program az én igényeimet szolgálja ki, és nem nekem kell egy progihoz alkalmazkodnom.
például a procmailban az a jó, hogy az mindössze annyit csinál, hogy a levelet olyan outputra irányítja, amit mondok neki. járatok 6 HIX-listát. aki ismeri, az tudja, hogy napi digestes listák, tartalomjegyzékkel, benne a cikkek. van egy nagyon jó progi, a hixsplit, ami ezt szétszedi cikkenként, a fejlécben a címet kicserélve a valódi e-mailcímre. ez már procmail alatt jól be van lőve, erről nem mondanék le.
de mivel az smtp szerverekhez egyáltalán nem értek, ezért először majd tájékozódom, hogy melyiket érdemes egyáltalán feltenni, és ha megy, akkor már egyszerűbb a dolog. -
ngabor2
nagyúr
válasz
emitter #1023 üzenetére
a ttf fontokat szövegszerkesztéskor tudod használni. talán a kde/gnome is tudja használni, de ezek a gtk-s progik nem. most hirtelen meg nem mondom, milyen fontok kellenek hozzá, de nem ttf. asszem konvertálni lehet. hogy oda-vissza-e, azt nem tudom, sose volt rá szükségem.
de: apt-cache search font... talán ad néhány ötletet. -
ngabor2
nagyúr
válasz
emitter #1019 üzenetére
xfontsel-lel tudod kiválogatni a betűket, hogy milyen van fenn. abban egyenként tudod az egyes tulajdonságokat vltoztatgatni. hogy mi mit jelent, azt nem tudom.
más: vi?inkább nem is kezdtem neki a megtanulásának, mazochistáknak való. inkább joe, vagy pico, esetleg mcedit. bár mostanában a kwrite a kedvencem. oké, erős gépen, grafikusan könnyű.
konzolban a szülőkönyvtárba a cd .. paranccsal tudsz lépni. -
Sianis
addikt
válasz
emitter #1013 üzenetére
nana!
Nem olyan egyszerű ez!
Találtam erről is leírást, minő meglepő...
[link]
Itt le van szépen írva, hogy hogyan kell ténylegesen telepíteni fontokat. Elleszel vele egy ideig, de utánna szépen fognak menni a dolgok...olvasd először végig a pontokat, hogy lásd mit kell megcsinálnod, mit nem... -
Sianis
addikt
válasz
emitter #1011 üzenetére
Nem tudom, hogy hogyan megy ez... A Sans hol található? Most másoltad be, vagy alapból is volt? Mert lehet, hogy a sor amibe beírod a nevét csak a gnome gyári font könytárából veszi az infót, míg a gnome betűkészletei alatt látoid a magad által csináltat is.
Gyári készlet a /usr/share/fonts alatt érhető el. Akár ide is tehetsz fontokat, csak ügyelj, hogy mindenki olvashassa azt amit te felteszel... -
Sianis
addikt
válasz
emitter #1009 üzenetére
Alapból nincs arial...
Viszont ha leszeded win-ről, akkor lesz, csak tedd be a /home/$USER/.fonts könytárba és a rendszer te neved alatt látni fogja... ja igen ekkor lesz arial igen. Én pl sok MS fontot átemeltem, és a Firefoxolyan betűkkel és méretekkel dolgozik, mint win alatt. Remélem összejön...
Betűket a Gnome alatt Rendszer - > Beállítások -> Betű... rész alatt találsz...
[Szerkesztve] -
Sianis
addikt
válasz
emitter #1005 üzenetére
Így van! Angolok ki és csak a magyar marad. Alapértelmezett ne az UTF-8 legyen...
Ha mc-vel pl bajod van, ékezetek terén ezután is, akkor szólj és mondom tovább...
Ha Gnome-ban nem magyar valami, akkor Beállításoknál van nyelvválasztó, ott kiválasztod a magyart...ha még mindíg nem magyar, akkor megintcsak szólsz... -
-
ngabor2
nagyúr
akkor ismét megkérdezem: valahol zavar téged, vagy a többi processt, hogy megeszik egy csomó memóriát? ha nem látszik, akkor hadd egyen annyit, amennyi jólesik. ha kell a hely, a rendszer úgyis kitakarítja a memóriát. ezt még akkorról tudom, mikor kemény 32mb volt a gépben, és valami réges régi staroffice-t használtam. majd utána 128mb-tal openoffice.org-ot. és annak is elég volt a 128mb, pedig az se nevezhető kis igényű cuccnak.
tehát itt is érvényes a szervíz első számú szabálya: ha működik, nem kell megjavítani. -
Sianis
addikt
Azt kéne megpróbálni, hogy a Firefox korlátozza-e a gép erőforrásait - > tehát ha más programmal akarsz dolgozni, akkor a Firefox memória használata visszafogja-e az éppen szükséges gép válaszidejét. Ha nem, akkor az lesz amit mondtam, hogy egyszerűen a rendszer bizotsít neki nagyobb erőforrást, nem a Firefox ül bele nagyobb memóriába. Mert ugye nem tudod, hogy a firefox jelez-e vissza, hogy ő mennyit eszik meg, hanem a rendszer mutatja, hogy mennyi áll rendelkezésre a programnak. Legalábbis szerintem ez van, ha tudsz akkor teszteld le, hogy gátolja-e egy ''100 MB''-os Firefox egy másik program erőforrásigényes munkamenetét...
-
Sianis
addikt
cache.memory + cache.disk = mennyi? Mert szvsz ugye a memória azt mutatja, hogy mennyi ülhet be a memóriába, a disk pedig, hogy mennyit foglalhat a másodlagos tárolón, jelen esetben a merevlemezed. Nem biztos, hogy ezzel beszorítja adott határok közzé, tehát nem engedi nagyobb helyen üzemelni, de lehet, hogy törekszik rá...de ugye teljesen nem ülhet le a dolog mert akkor sérülne a válaszidő kritérium, ami egy valódi időosztásos rendszerben nem megengedett. Hogy ezt tisztázzam, lehet, hogy maga a program nem akar több memóriát, de mivel a rendszered látja, hogy van még erőforrás, ezért a program kiszolgálása értelmében más erőforrások working set-éből vesz el, persze ha azoknak kell akkor visszaad, hogy a rendszer a legjobb teljestményt produkálja. Bocs, ha ez furin hangzik, de így kell, hogy legyen.
[Szerkesztve] -
emitter
őstag
az enable értékét false-ra raktam, semmi változás
talán még töbet is eszik
3 ablak: úgy 130mega
enable=true ->3 ablak: 110mega
mod: oké, megpróbálom beírni kézzel
[Szerkesztve]
mod: beírtam, 40000-re raktam (40mega), de simán bezabál 70-100 megát, mint eddig
igen, újraindítottam FF-et
[Szerkesztve] -
escie
őstag
persze, hogy nem normális.
sokan ezért nem szertik a mozilla cuccokat, mert óriási footprintjük van.
érdekes, nálam ez sosem jelentkezik, kopp-kopp. vagy maskepp hasznalom ezeket a progikat, vagy nemtudom...
azt hiszem, az hatásos, ha néha újraindítod őket. gáz, de ez van.( értsd, ne rakj beléjuk egy hónap uptime-ot.)
érdekes infó lenne az is, hogy egy sima firefox, egy tab-ba, sima html oldallal, vagy 20 tab, csomó embedded flash, meg java-val... -
ngabor2
nagyúr
leszedtem a csomagot, megnéztem, automatikusan nem teszi be magát sehova.
először csinálj az asztalon neki egy indítóikont, aztán azt húzd a menübe oda, ahova szeretnéd. mondjuk én kde-t használok, ott működik. valszeg gnome alatt is illene.
az xmms-hez: idézet az xmms manualjából:
KEYBINDINGS
Global keybindings for XMMS:
z Previous song
x Play
c Pause
v Stop
b Next song
l Play file
j Jump to file
r Toggle Repeat
s Toggle Shuffle
Shift + l Play directory
Control + l Play location
Control + p Preferences dialog
Control + v Visualization plugin dialog
Control + r Time remaining
Control + a Always on top
Control + w Winshade mode
Control + d Doublesize mode
Control + e Easy move
Control + j Jump to time
Control + z Start of list
Control + n No Playlist Advance
Control + 3 File info dialog
Control + Alt + w Toggle Equalizer winshade mode
Shift + Control + w Playlist winshade mode
Alt + w Hide/show mainwindow
Alt + e Hide/show playlistwindow
Alt + g Hide/show Equalizer
Alt + s Skin selecting window
imho nem lehet átállítani másra a köv/előző számot. amit beállítottál, az valami beépített lehátszóra hat.
a linkelt kérdésre továbbra se tudok konkrét választ, talán a gnome beállítóközpontjában lehet az egyes gombokhoz társítani dolgokat. -
ngabor2
nagyúr
apt-cache search sdl | grep dev
ha talál olyasmi csomagot, hogy libsdl1.2-dev, akkor tedd fel. a verzióban nem vagyok biztos, de ez hiányzik neked.
monnyuk nem értem, hogy a configure ezt mért nem kiabálja körbe, hogy nincs sdl. mert ehez a cucchoz az is kell.
de az is lehet, hogy jobban jársz egy apt-get install foobillarddal... én is csomagból tettem fel ezt a csúcs játékot. -
ngabor2
nagyúr
általábn olyan progi, hogy configure, a rendszerben nincs. ez ''fenn van tartva'' a forrásokhoz. a források gyökerében szokott lenni egy configure nevű futtatható file, amire
./configure
néven kell hivatkozni. azért kell elé a ./, mert kultúrált rendszerben biztondági okokból nincs a PATH-ban az aktuális könyvtár.
a graf. driverrel: akkor marad az i810, talán a fontok miatt esne szét? bár ennek nincs sok értelme. -
ngabor2
nagyúr
mármint hogy ne rontsa el az ablakok tartalmát. mert amit eddig írtál hibának, nekem az jött le, hogy valami a graf. driverrel nincs rendben.
a vi az más vi-lág... sose volt ingerenciám, hogy belemélyüljek. összesen azt tanultam meg, hogy kilépés: esc q!
inkább maradtam az mc-nél és a joe-nál. esetleg pico, de az is csak a pine-ban.
[Szerkesztve] -
ngabor2
nagyúr
ekkor kell előtte egy xhosts +
ekkor nincs rootként se letiltva az x-re való ablaknyitás, tehát meg tudod nyitni.
amúgy tisztán a poén kedvéért: mi lennem, ha pl. az mc beépített szövegszerkesztőjével szerkesztenéd? annak tutira nem kell az x. minek ragaszkodni mindenáron a graf. felülethez? oké, nem árt, ha van, de én még mindig pine-t és mc-t használok, holott van jó sok graf. levelező és szövegszerkesztő. -
xion_81
csendes tag
Sajnos nem műkszik..a home könyvtárba kicsomagolva se.De már beállítottam azt ami alapértelmezettként van benne.
--------------------------------------------
Viszont most OpenOffice 1.9 van az Ubuntu 5.10-en és letöltöttem a tömörített OpenOffice 2.0.1 -et ( HUN ) . a http://hu.openoffice.org/about-downloads.html [link] helyről..
Kicsomagoltam a home könyvtáramba tele van .deb fájlal.Hogy tudom eltávolítani a jelenlegit és felrakni a friss magyar OpenOffice 2.0.1-et a legegyszerűbben ?! -
Jester01
veterán
Uncompressing Lexmark Printer Drivertrap: usage: trap [-lp] [arg signal_spec ...]
ez mit csinált? Rakott valahova fájlokat?
Szerintem nem kompatibilis a shellel és meghalt. A trap parancsot hibás paraméterekkel hívta. Simán sh-val indítottad?
Az gondolom nem normális, hogy az azureus megzabálja a procit, de tüneti kezelésként csökkentsd le a prioritását (nice/renice).
A samba nyomtatós problémádhoz sajna nem tudok érdemben hozzászólni, ilyesmit még nem csináltam. -
ngabor2
nagyúr
remélhetőleg igen. de gondolom előtte kiírta a települő csomagok listáját. ha a többség k-val kezdődik, akkor szinte biztos.
ja, és az alap ablakkezelőt át kell majd állítani kde-re. ezt bejelentkezéskor is meg tudod tenni, a bejelentkezőablaknál van egy legördülő menü.
[Szerkesztve] -
ngabor2
nagyúr
a kde-t így kell telepíteni:
sudo apt-get install kubuntu-desktop
alapból a saját home-könyvtáradban vagy. a főkönyvtárba a köv. módon tudsz kilépni:cd /
bár a hiba végét nem látom, de az eleje alapján hiányzik egy lib. próbáld meg:sudo apt-get install openmotif
nem biztos, hogy van ilyen, hátha valaki meg tudja mondani, hogy melyik csomagban van ez a lib.
a readme-idézetet se látom végig (a melóhelyen az ie nem hajlandó rendesen megjeleníteni...)
ha nincs meg az install-cd-n, és nincs net, akkor kiírja, hogy melyik csomagban van. elérési utat is lehet kiíratni, ha kell, este beírom a pontos parancsot (kicsit ''cseles'', de logikus, és a parancssor erősségét mutatja.)
van telepített csomagok listája, a dpkg progi a megfelelő kapcsolóval mindent kilistáz. hogy mi a megfelelő kapcsoló... talán -l? de rég használtam, nem vagyok benne teljesen biztos. man dpkg... -
ngabor2
nagyúr
az ubuntu és a kubuntu azonos, csak az alapból feltelpülő csomagok listája más.
asszem itt is van a módszer, hogy a kde-t hogy lehet egy az egyben feltenni (asszem apt-get kubuntu-display? de nem mondom biztosra, olvass vissza egy kicsit).
ebben nem ez a verzió van? mert ha ez, akkor nem érdemes forrással vacakolni.
a konstruct-hoz: van viszont egy igen informatív README file. benne többek között egy ilyen sor:
A complete KDE installation should be as easy as ''cd meta/kde;make install''
which with this version gives a KDE 3.5 installation.
egy zsák cuccot le fog hozni, egy darabig fog fordítgatni, kell neki egy csomó hely, stb. és utána nem is olyan egyszerű kitakarítani utána, mintha deb csomagból tennéd fel.
[Szerkesztve] -
pampika
őstag
Nálam az Fn+F5 csak kikapcsolni hajlandó a wlan karit, vissza már nem kapcsolja.. (ibm t41+ubuntu 5.10+gigabyte picimaci kari). Én úgy szoktam, hogy a fenti indítósoron van egy wlan állapotjelző (olyan, mint a sima lan-nak is ->jobb klikk a fenti sorra és hozzáadás a panelhez). És ha nem megy a wlan háló, akkor oda katt, majd beállítás és aktiválás. Próba cseresznye
-
Sianis
addikt
A WPA SUPPLICANT tulajdonképpen egy script. Keress rá a Google-és megtalálod. Ha van egy kis magyar hozzáértésed, akkor menni fog, nem olyan túl bonyolult, bemásolod a lényegi scriptet a /etc/init.d/-be , de ezt majd ő mondja, vagy már lehet, hogy meg is teszi és egy config fájlba be kell írni a WPA-PSK kulcsodat, meg a Routered ESID-ét, és kb ennyi. Na jó, ennyire talán nem egyszerű, de nem ördöngősség, csak ismerned kell a routeredt, hogy mit is használ pontosan, értem ezalatt pl , hogy TKIP stb stb. Nyugi, nem kell izgulni, fogok segíteni, csak előtte azért próbálkozz.
Még valami. Sourceforge.net alatt van ipw2200-nak nyílt forráskódú driver-a, érdemes azt is feltenni, elég jó telepítési útmutató van, nincs külön ehhez, hanem neked kell majd feltenni, ha jól emlékszem a tgz-ben benne van az útmutató! Hajrá...
Aktív témák
Hirdetés
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Hardcore café
- MasterDeeJay: Noname 1TB-os SATA SSD teszt
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Acer notebook topic
- Trollok komolyan
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Gigabyte alaplap topik
- Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
- Apple iPhone 7 Plus 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eredeti Windows 10 / 11 Pro aktiválókulcs AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Menő retró konfig: Q9550, Gigabyte P43, 4GB RAM, ASUS GT730,
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest