Aktív témák
-
God Vazzeg
veterán
válasz
csibor #49825 üzenetére
Itt van egy egyszerű leírás, igaz még 10.04 alatt csináltam, de szerintem működni fog!
Ja és ezután az ányk egyszerű lesz, szinte magától felmegy
-
-
-
hallari
tag
-
válasz
csibor #42061 üzenetére
Én most ezt úgy értettem, hogy pl. van egy Ubuntu telepítőképed, ha azt kiírod képkiírással, akkor befog tudni bootolni róla. Persze ha olyan képet írsz ki amelyben nincs indító rekord, akkor nem lesz mi elinduljon.
(#42063) hcl: A Rendszermenttel készült Live .iso-k mióta nem bootolhatóak? Az elkészült kép rendelkezik indító rekorddal, nyugodtan kilehet közvetlenül is írni optikai lemezre. Itt egy kép is róla.
-
-
Atapi
senior tag
válasz
csibor #42061 üzenetére
szerintem ez csak a cd képtől függ, abban úgy van benne az anyag, ahogy annak a cd-re kell kerülnie. szóval a kérdés az, hogy mit értesz az alatt, hogy bootolható legyen a kiírt képfájl? ha a képfájl maga bootolható, akkor csak ki kell írnod, semmi mást nem kell csinálnod. ha a képfájl maga nem bootolható, akkor a megoldás meg leginkább attól függ...
-
-
leslieke
Jómunkásember
válasz
csibor #41423 üzenetére
Itt nézz körül: http://www.linux-laptop.net/
-
válasz
csibor #41425 üzenetére
A procival és a videokaresszal tutira nem lesz probléma. Viszont a vezeték nélküli hálózati vezérlőről nem tudom, hogy milyen típusú, de arról még az sem tud biztosan nyilatkozni, akinek ilyen notija van. Ha azt akarják, hogy megvegyed, akkor engedjék, hogy kipróbálhasd, ennyi. Én mondjuk amúgy sem vennék a tesóban, de nekem mindegy.
(#41426) hcl: A forrás kitisztításánál teljesen mindegy, hogy mi van bepipálva a konfigurálásánál. Nekem az gyanús, hogy hiányos a forrás, esetleg nem lett megfelelően kicsomagolva. Ha az Archívumkezelővel csomagoltad ki, akkor próbáld rootként, mert csak úgy csinálja meg jól. Ebbe már belefutottam én is párszor.
-
-
vrbst
tag
válasz
csibor #39397 üzenetére
Van egy ilyen megoldas, amivel windowson tudsz ext tipusu file rendszereket kezelni, de szerintem egyszerubb lenne bebootolni egy live cd-t, majd igy lementegetni a fontos dolgokat. (Akar a windowsos particiora is megteheted ezt ha felcsatolod.)
Szerk.: Atapi megelozott, de most mar itt hagyom.
-
Atapi
senior tag
válasz
csibor #39397 üzenetére
esetleg próbáld ki ezt: [ext2read]. bár magam részéről inkább keresnék egy telepítőlemezt, ami live rendszerként indítva kezeli a linux partíciót, és az ntfs-t is...
-
n0_gAboR
őstag
válasz
csibor #33247 üzenetére
Pont a napokban csinaltam ugyan ezt ugyanilyen celbol.
- Szukseged lesz a DOS system disk filejaira, ezeket letoltheted ha rakeresel a Google-ben. (En a Windows ME-s system disk fileokat toltottem le). Ezeket ki kell csomagolni egy mappaba.
- HP USB Disk Storage Format Tool-t kell letolteni a netrol. Megadod neki a Pendrive-od elereset, megadod neki a system fileok eleresi utvonalat (a mappat, ahova kitomoritetted), ezek utan par mp alatt elkeszul a DOS mode-ban bootolhato pendriveod.
Ramasolod a bios flashert, a bios file-t, es mar kesz is vagy, mehet a reboot.
-
Siriusb
veterán
válasz
csibor #33245 üzenetére
Ezt javaslom frissítéshez: http://flashrom.org/Flashrom
Szerk:
Illetve - ha olyan az alaplap - a pendrive-ról is be tudod tölteni a frissítést. -
törölt tag
válasz
csibor #32214 üzenetére
indítsz egy nautilus-t (alt+f2 -> nautilus), majd valamelyik mappára nyomj egy jobbgombot, "open with other application", és a megjelenő listában választ ki a nautilus-t, vagy ha nincs ott, akkor alulra az üres sorba írd be. illetve legyen bepipálva, hogy jegyezze meg ezt alapértelmezettként.
-
dbius
veterán
válasz
csibor #31999 üzenetére
Vagy próbáld ki a Double Commander-t, ami egész jó Total Commander alternatíva és sok mindent tud. (fájl darabolás és összeillesztést is)
Szerk: Én pár hete találtam, van benne pár bug (néha nem lép ki, csak erőltetett kilépéssel, ill. egyik gépen nem akart elindulni, csak miután egy újabb buildet leszedtem), de jól használható.
-
Siriusb
veterán
válasz
csibor #31999 üzenetére
split és cat a szükséges parancsok (terminal)
szerk: vagy ha gui kell, felrakod a rar-t (ha nincs fent), és archive managerben vagy mittomén mi van nektek, szóval ott rar-ként összetömöríted mégegyszer, de megadod, hogy x méretű szeletekre vágja. Ja, és akkor már csinálhatsz önkicsomaglót is.
-
-
válasz
csibor #27955 üzenetére
Gondolom egyszerűen visszamásolod őket az mp3 lejátszóra.
Erről jut eszembe, éppen most próbáltam ki az extundelete nevezetű cuccot, nagyon frankón helyre lehet állítani vele a kitörölt fájlokat. Ext4-el is működik szépen, ugye ez fontos. Ez azért néha jól jöhet, és csak egyetlen fájl az egész.
-
PuMbA
titán
-
válasz
csibor #23752 üzenetére
Ha nagyon új és nem kezelné a kernel, akkor próbálkozhatsz újabbal (persze az nem támogatott hivatalosan, de mondjuk a Lucid kernele szóba jöhet), vagy ha az sem használ, esetleg nem is áll szándékodban azzal vesződni, akkor meg a már említett ndiswrapper segíthet (csomagkezelő, és könnyen el is távolítható utána ha nem kell már), meg Windowsos INF-ek.
-
válasz
csibor #22572 üzenetére
Azok az értesítési területen vannak, azt kell visszarakni:
Hozzáadás a panelhez -> Értesítési terület(#22573) mzx: én a VLC playert használom, de 500 MHz-es processzoron szerintem egy lejátszó sem fog neked normálisan lejátszani, egyszerűen kevés hozzá a proci. Maximum nagyon alacsony bitrátájú videókban gondolkodhatsz, Windowson sem lenne másképp.
-
Alukard
senior tag
válasz
csibor #22366 üzenetére
System/Settings/Network manager
vagy bal felül (ha gnome) a térerő ikon (ha van wifi, ha nincs valami más de nem a levél és nem az óra), katt...nyelvhez meg ha telepítéskor magyart választottál automatikusan föl fogja dobni a szükséges ablakot, ha nem akkor
System/Adminstration/Language vagy Localization... most nem ugrik be... -
Speeedfire
félisten
válasz
csibor #21456 üzenetére
amúgy ha megfelelő könyvekből tanulsz akkor megtudod oldani a feladatokat
ajánlom figyelmedbe az egyetemünk jegyzet szerverét
biztos találsz magadnak 1-2 hasznos feladatmegoldást
[link] analízis néven keresd, sok sikertmeg a bme és elte jegyzetek is nagyon hasznosak tudnak lenni
mi is sokszor onnan néztük a példákat, megoldottuk vagy nem aztán onnan megnéztük a megoldást h mit is műveltünk -
róland
veterán
válasz
csibor #19643 üzenetére
OGLE lesz a megoldás. Esetleg VLC-vel érdemes megpróbálni, vagy SM PLayer-rel.
AZ OGLE kifejezetten DVD lejátszásra írt program.
VLC-t nem kell bemutatni.
SM Player pedig egy kiváló frontend az MPlayer-hez.
A GStreamer plugin önmagában nem elég, ha nincs megfelelő lejátszód. (Totem nem kezeli a DVD-t, bár ha jól emlékszem a VOB-okat le tudja játszani.)
-
törölt tag
válasz
csibor #18254 üzenetére
9.10 alatt a 3.5-ös FF az alapértelmezett, az meg nem annyira királyság sajnos. fejlesztői repóból fel lehet tenni a 3.7-et, de az még csak pre-alpha állapotban van. előnye, hogy sokkal gyorsabb, és tapasztalat szerint nem kevésbé stabil, mint a 3.5, hátránya viszont, hogy nem mennek vele a kiegészítők meg témák még sajna (illetve nagyon kevés). jelenleg mindennapi használatra a chromium szerintem jobb lenne, ha végre működne egy adblock+ szintű plugin rendesen.
Vladi: bakker, még mindig nem mennek a kiegészítők? az jutott még eszembe, hogy esetleg nem developer build van a repódban. esetleg forrásból nem tudsz forgatni magadnak egyet?
amúgy nekem az adsweep (amióta új arc fejleszti) nem csinál semmit, az adblock+ meg ugyan szűr, de úgy tűnik, mintha néha nem jegyezné meg rendesen a filtereimet, amiket kézzel hozzáadok. illetve nem képes importálni ff-os adblock+ listát... -
Major Major
senior tag
válasz
csibor #17030 üzenetére
a gnash a flash gnu remake-je. gyakorlatilag használhatatlan. ha nem direkt tetted fel, szerintem szedd le. flash-sel emúgy minden rendben?
(#17029) dany27
ott vannak a megfelelő könyvtárak a /media-ban?
valami logot kéne kereseni, de most hirtelen nem tudom melyikben vannak a vonatkozó részek -
Major Major
senior tag
válasz
csibor #17025 üzenetére
látszik, hogy ntfs-re töltesz torrentet, az elég sok cpu időt megeszik (jobban járnál ha natív linuxra töltenél, és mondjuk beállítnaád, hogy a letöltés végeztével másolja át az ntfs mappádba)
a másik delikvens: gnash. azt hittem ezt senki nem használja. mit csinál a gépeden? -
Vladi
nagyúr
válasz
csibor #16326 üzenetére
Van sok kliens hozzá. Pl pidgin. De itt nézelődj.
Milyen csatornát akarsz használni? Van egy szoba, attól függ hol üzemeltetik, lehet, hogy regelned kell egy nicket. Utána feljelentkezel a szerverre, és utána csatlakozol a szobába. KB ennyi. -
floatr
veterán
válasz
csibor #15366 üzenetére
Menetközben kicsit elgondolkodtam: egyazon routeren lóg a két gép?
Ha igen, és van samba, és a két gépen (de legalább a megosztásoson) nem aktív a tűzfal, vagy átengedi a másikat:
A Places menüből elvándorolsz oda, ahol a tranzakciós csatateret akarod összerakni pl.: Places/Home Folder és ott mondjuk a Public könyvtárat kiválasztod. Jobbklikkes menüből Sharing options kiválaszt. "Share this folder" bejelöl (ha szolgáltatást kell hozzá telepíteni, akkor azt végigkattintgat), esetleg lehet engedélyezni azt h írható legyen a megosztott könyvtár. Ha csak rövid időre kell, akkor lehet engedni a guest hozzáférést is (de ezt utána célszerű megszüntetni).
Ha ez megvan, akkor van egy olyan megosztásod amit úgy érsz el a másik gépről h bepötyögöd pl panacssorba h
nautilus smb://<ip-cím>
sakkor felgyön egyből egy nautilus ablakban a gépen lévő össze megosztás
De ugyanezt lehet a Places/Connect to Server... menüpontból is (service type: windows share; server: <ip-cím>), és már látod is -
rtom
senior tag
válasz
csibor #15153 üzenetére
lsmod-dal nézd meg, melyik modult töltötte be hozzá, az openprinting.org szerint mennie kéne, csak nem a hplip hanem a hpijs driver kell.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
csibor #15144 üzenetére
Próbáld meg ez alapján, hátha segít, egész másképp néz ki nálam a xorg, olyan modelines sort már nem is használtam: [link]
Asztali gépemben tudtam kipróbálni, ott működött egy HD4670-el, nagyszülők P3 gépében csak felemás megoldás lett, de ott a rendszert is újra kell húzni, mert lassú, meg még mindig developmentes kernel van, talán xorg is régi, stb...
Vladi: ne is említsd, kb. pénteken megint kezdődik. -
Vladi
nagyúr
válasz
csibor #15140 üzenetére
tnt2-es kártyákoz jó a nyílt nv driver amit itt megadtál. Gyárit is lehet tenni, csak az nVidia már nem készít drivert a régi kártyáihoz, ahhoz egy legacy driver kell. Gondolom azt tetted fel.
Cpt.Pirk küzdött sokat régi kártyákkal és nyílt driverekkel. Úgy tudom meg is oldotta végül, esetleg keresd meg. -
Nkboy
senior tag
válasz
csibor #15137 üzenetére
Esetleg így?
Section "Screen"
Identifier "Screen0"
Device "Device0"
Monitor "Monitor0"
DefaultDepth 24
Option "TwinView" "0"
Option "TwinViewXineramaInfoOrder" "CRT-0"
Option "metamodes" "1024x768_70 +0+0; 1024x768 +0+0"
SubSection "Display"
Depth 24
EndSubSection
EndSectionA _70 a Hz értéket jelenti, ha kell változtasd meg. Lehet, hogy a TwinView opciók nem kellenek. Ezt az nvidia-settings programmal generáltam. Futtatás gksu nvidia settings
-
floatr
veterán
válasz
csibor #15135 üzenetére
Ezzel hogy megy:
Section "Device"
Identifier "Configured Video Device"
EndSection
Section "Monitor"
Identifier "Configured Monitor"
EndSection
Section "Screen"
Identifier "Default Screen"
Monitor "Configured Monitor"
Device "Configured Video Device"
EndSectionEgyébként azabaaaj, hogy nvidia driverrel akar menni az ati helyett
-
rtom
senior tag
válasz
csibor #15102 üzenetére
Nekem gond nélkül működött a PIII-ról új vasra átállás, mindössze az nvidia gyári drivert szedtem le, aztán telepítettem vissza az újnak megfelelőt.
Más kérdés, hogy később más okokból kifolyólag újratelepítettem, de ha a /home külön partíción van, akkor az sem nagy kunszt, mivel így a beállításaim megmaradtak, a telepített csomagok listája szintén. (dpkg get-selection paranccsal)
-
harry
veterán
válasz
csibor #13719 üzenetére
Mert az "csak" egy kicsit fejlettebb notepad
Mondjuk a html/php kódot felismeri, szóval szerintem teljesen jó, én régebben is inkább szövegszerkesztőkben szerettem dolgozni (mint pl. notepad++, csak akkor még vindózon). Amúgy a 'Quanta Plus' már egy összetettebb program, érdemes lehet ezt is megnézni.
-
Vladi
nagyúr
válasz
csibor #11550 üzenetére
Oda csomagolja ki, ahol a tömörített állomány van. Abba a könyvtárba navigálsz és ott:
./hdsentinel
Amúgy nekem csak rootként hajlandó üzemelni, úgyhogy:
sudo ./hdsentinel
./ előtag amúgy azt jelenti, hogy abban a könyvtárban keresi és futtatja az állományt, ahol épp állsz.
-
vamzi
senior tag
huhúúú. nem telt meg a lemezed? nekem ilyeneket akkor csinál a gép, mikor a /home partícióm észrevétlenül megtöltöm. Ha ez a helyzet, akkor csak simán törölnöd kell a gépről némi cuccot és nem vacakol tovább, ellenben "say hello" a veszett fájloknak. Nekem az amsn-es dolgaim és foxos illetve mappáim szoktak olyankor elmenni.Mappákat csinálok újat. A fox is életre kell, hál istennek nem örökre vesznek el a foxos dolgaim(könyvjelzők, előzmények nem vesztek még el) sőt végül is az amsn beállításai is megvannak, csak nem használja őket
-
GD
őstag
1015 tuti működik, 1010-es és 1020-ast már magam is csináltam..
scannerről nem tudok nyilatkozni
a gyanum az hogy a dos-s történet.. valószínűleg a dos az usb-s nyomtató nem kezeli le csak ha fel van okosítva, dos-os progit linux alatt valami dosemu-val vagy virtuális gépen kellene zavarászni -
rtom
senior tag
Előbbire: fstab-ban benne van? ntfs-3g telepítve (vagy 8.04-es Ubuntu)? Mostanában szembesültem vele, hogyha win alatt nem lett leválasztva a drive (esetemben külső), akkor a linux nem akarja csatolni (csak force opcióval, ami nem tűnik egészségesnek)
Utóbbira: alternate CD vagy hibaüzenet?
Aktív témák
Hirdetés
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- AKCIÓ! GIGABYTE GA-Z170X-UD3 Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
- Üzleti Fujitsu Lifebook u7510 15,6" FHD IPS 2021/08. havi gyártás
- AKCÓÓÓ!!! Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged